Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Efraiminpoika

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]
121
locale fi_FI.UTF-8:n lisäksi pitää olla myös locale fi_FI eli fi_FI.ISO8859-1 :-[, joka Squirrelmail-configuressa language valintaan. Squirrelmail käänös kun on fi_FI.ISO8859-1

Koskahan tosta ISO8859-1:stä päästään kokonaan UTF-8:iin ...

Minun arvaukseni on että ainakin kymmenen, kaksikymmentä vuotta vielä.

Vaan Toivossa on hyvä elää sanoi muuan lapamatokin...

Vastauksesi kertoo, että olet täysin epärealistinen optimisti  ;)  8)

122
locale fi_FI.UTF-8:n lisäksi pitää olla myös locale fi_FI eli fi_FI.ISO8859-1 :-[, joka Squirrelmail-configuressa language valintaan. Squirrelmail käänös kun on fi_FI.ISO8859-1

Koskahan tosta ISO8859-1:stä päästään kokonaan UTF-8:iin ... 

123
Hei,

Osaako joku kertoa loitsut, joilla Squirrelmailin saa suomenkieliseksi Ubuntu 14.04 palvelimella

squirrelmail-locales asennettu ja squirrelmail-configure ajettu ja kieli asetettu fi-Fi ja talletettu

Apache uudelleen käynnistetty

Vaan eipä vaihdu käyttöliittymän kieli englannista suomeksi.

124
Onko tässä http://www.vtt.fi/inf/pdf/tiedotteet/2010/T2545.pdf ohjeet koteihinkin? Vaikuttaa aika työläältä, kun kotiin ei voi palkata kovin isoa tietoturvaosastoa ja OTO:nakin 24/7 tuntuu aika vähältä ajalta asian edes jonkinlaiseen ymmärtämiseen.

TITAN (kokonaan isolla, siis lyhenne?) varmaan viittaa johonkin kovaan, mutta onko  mielikuva oikea  ::) ?

Eikö kodin lämmitysjärjestelmä ja muut kodin laitteet ole kodin asukkaiden kannalta yhtä kriittisiä kuin kriittisimmät teollisautomaatiolaitteet?

Teollinen Internet, joskus myös esineiden internet (eng. The Internet of things tai IoT) viittaa yksilöitävissä olevien sulautettujen tietokoneiden kaltaisten järjestelmien yhteenliitokseen olemassaolevan Internetin infrastruktuurissa kuten suomenkielinen Wikipedia kertoo. Kodin laitteet, kuten tämä älytelevisio eivät siis sen mukaan ole IoT:tä vai? Onko älytelevisio siis jo osa sosiaalista mediaa, heti kun olet sen ostanut?

Ollaanko jo samassa tilanteessa kuin entisen alokkaan asennon kohdalla; ei voi korjata, vaan täytyy tehdä kokonaan uusi.

Ketjun otsake pitäisi taas kerran vaihtaa  ;) ?

Uusi tällä kertaa: Vähän kodin internetin (IoT?) tietoturvallisuudesta

Vähän ja sijamuoto, jotta asia varmasti ymmärretään oikein. Joskus vähättely on vain oikein, koska se on totuus!

PS Tässä ei ihan varmasti puhuta  yksin NSA:a jne. vaan KGB:sta, Kiinasta jne sekä myös uteliaasta naapuristasi, joka voi tarkoittaa myös ystävääsi Ruotsia, joka osaa käyttää netistä kaivamaansa tietoa  ;) Kehen kaikkiin sinun netissä pitäisikään oletuksena luottaa.

Oletusarvona netissä on: kaikki internet -käyttäjät. Pitäisikö oletusarvo vaihtaa?


125

PS. Tämän ketjun otsikkokin voisi olla hyvä päivittää paremmin kuvaavaksi esim. "Tietoturva-aukoista" tms.

Kyllä aloittajan ajatus on, että puhuttaisiin henkilökohtaisen älypuhelimen, kannettavan tietokoneen, älytelevision, kodin web-kameran tai muun kotona käytettävän älylaitteen tietoturvasta ja yksityisyyden suojasta.
Suomessa kun on lainsäädännössä taattu kotirauha. Samoin asunnossa oleviin henkilökohtaisiin papereihin käsiksi pääseminen asuntoon tunkeutumalla on rikos. Kyllä minä verkossa liikkuessani samoin kuin julkisella paikalla ymmärrän, että saatan olla jonkun tarkkailun alla.

Mutta, että älytelevisio- tai älypuhelinvalmistaja kuvittelee, vaikka hyvässä tarkoituksessa voivansa kuunnella puheita television tai puhelimen ympäristössä kotonani ilman, että olen antanut siihen nimenomaisen luvan.

Toinen puoli on kuinka tietoturvallisia tämmöisen hyvään tarkoitukseen tehdyt viritelmät ovat.

Toisaalta poliisienkin verkkoon käyttöoikeuden saaneet kävivät kurkimassa Mika Myllylän kuolinsyyntutkimukseen liittyviä tietoja ihan vaan uteliaisuuttaan, ilman mitään sen pahempaa tarkoitusperää.


126
Tässä näkee mitä tapahtuu kun nämä tietojen kerääjät eivät osaa hommaansa http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015030919326952_uu.shtml

Kuinka kiinnostavia kohteita Microsoft, Google, Samsung jne ovatkaan pahiksille.

Miten se nyt menikään tämä: kaikki munat samassa korissa ...

Suomessa on selvästikin kaikki hanskassa näiden asioiden suhteen eli kaikki tieto vaan Facebookiin julkiseen osaan, niin ei tarvitse tämmösiä ihmetellä.

Luottamuksellinen keskustelu ei selvästikään ole nykyaikaa.



127
Vielä lisäyksenä takaovi on aina takaovi. Siitä pääsee sekä 'hyvät' että'pahat'. Kuka kulloinkin on 'hyv'ä' tai 'paha' riippuu usein tulkinnasta ja ajankohdasta. 'Hyvien' mahdollisesti kouluttama on äkkiä kaikkein suurin 'paha'

Toinen juttu jossa puhutaan samasta ja nyt osoitetaan Applea ja Googlea http://www.theguardian.com/technology/2015/mar/04/freak-attack-leaves-millions-of-apple-and-google-users-vulnerable-to-hackers

128
Tässä kyllä kai turhaan otsikossa osoitetaan yksin Microsoftia http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1425606999935.html

Kuten sanottu ei näille kaikille kannata omaa viestiketjua avata. Eikä tässä ketjussa ole läheskään kaikkia :( , vain hyvin pieni osa ...

Tässä linkki sivustolle, jossa toivottavasti tiedetään mistä puhutaan https://www.viestintavirasto.fi/tietoturva/tietoturvanyt/2015/03/ttn201503041240.html

Nämä iltalehdet ja muut kun eivät aina ymmärrä mistä on kysymys. Riittää, että saadaan raflaava juttu.

129
http://www.iltalehti.fi/digi/2015021919223240_du.shtml

Siis Samsungilla ei ollakkaan yhtään Lenovoa fiksumpia, olivatpa tarkoitusperät mitkä tahansa.

Kyllä tässä entisen mäkihypyn maailmanmestarin tekemiseen alkaa suhtautua paljon ymmärtävämmin.

Pitää lukea hetken aikaa vain piristystä päivään ketjua, siellä ei toivottavasti ole mitään masentavaa ...

130
Siis nyt on heti otsakkeessa osuva kielikuva:

http://www.iltalehti.fi/digi/2015022019229639_du.shtml

Koska mitä enemmän on kaikenlaisia sivu-/takaovia, joiden tarkoitus voi olla kuinka hieno hyvänsä, kuten Samsungin kohdalla voi olla, sitä useammalta suunnalta päästään ohi kaikista käyttäjien epätoivoisista yrityksistä pitää oma kone omanaan.

Google tekee vain profilointia parantaakseen mainostensa osuvuutta ja parantaakseen käyttäjän hakutuloksia?

Mutta Lenovo hölmöilee vain omaa tyhmyyttään?

Jotenkin näille ei viitsi kaikille avata uutta ketjua

Pitäisikö Piristystä päivään ketjun lisäksi avata Olen masentunut   ;)  ketju ja kirjoittaa nämä siihen

131
Otsikossa kysymysmerkki, koska ensilukemisen jälkeen kysyi, onko tänään aprillipäivä ...

Vaan ei taida olla aprillia

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1423457076146.html

Mutta toisaalta lukevathan Google ja Microsoft kaikki tietosi, koska käytät heidän ohjelmansa sisältävää laitetta ja sen käyttö ei ole mahdollista ilman että annat tietosi? Kuinkahan moni taas vastaa, että eihän minulla ole mitään salattavaa. Samat kuitenkin soittavat poliisin, jos joku kyttää jatkuvasti ikkunan takana, vaikka heillä ei olekaan mitään salattavaa.

Jos joku muu kun viranomainen, oikeuden myöntämällä luvalla, kuuntelee tai katselee kotiasi teknisellä välineellä salaa on kysymyksessä rikos.

Ostaessasi laitteen sitoudut varmaan Samsungin mielestä sallimaan kuuntelun.

Nyt kuitenkin varoittavat puhumasta kotonasi mitään sellaista mitä et puhuisi myös esimerkiksi kauppatorilla  :D



132
Yleistä keskustelua / Vs: OpenBazaar P2P markkinapaikka
« : 16.12.14 - klo:21.08 »
Jos ostaisin jotain Sami Lehtiselle, kenen kuuluu tietää, että Sami Lehtinen on myynyt minulle jotain ja myös mitä?

Jos se tapahtuu verkossa tuntuu, että ainakin Googlen tulee tietää ja myös kuka minä olen ja myös mitä myytiin.

Tämä verkko on ihan hassu juttu. Maailma, jossa vaikka olisin keskellä metsää, jossa siis verkko toimii, ja Android kännykkäni on päällä ja GPS-paikannus päällä, Google tietää missä olen. Mitäs sillä jos Google tietää? Ei kai sillä väliä, mutta kuka muu tietää? Sehän tässä on ongelma.

Jos asioin verovirastossa, miksi se tapahtuu pankkitunnuksilla? Miksi pitäisi tunnistautua pankkitunnuksilla mihinkään muualle kuin pankkiin. Näiden tunnusten takana on kaikki vähäiset käteisvarani. Nythän näitä 'mies välissä' (man in the middle) -hyökkäyksiä pitää varoa joka paikassa, jossa käytän pankkitunnuksia. Ei vain verkkopankissa vai olenko ihan paranoidinen vai vain hiukan varovainen. Suurin osa ihmisistähän käyttää verkkoa tyytyväisenä ilman, että miettii moisia. Mutta kun Elisan tai Soneran verkko kaatuu tai GPS-ohjaa aivan väärään paikkaan on aivan hukassa.

Minä ymmärsin, että OpenBazarissa tämän pseudo-anonyymiteetin päätarkoitus on, että jos joku kolmas osapuoli tietää kaupan osapuolet niin sitten sen tietää "kaikki". Parasta on siis, jos ei edes vastapuoli tiedä kuka olen, sillä muuten hän kertoo kuka osti ja mitä Facebook-sivuillaan, ilman mitään pahaa tarkoitusta. Entä sitten? No, kun ostin joululahjan hyvissä ajoin ennen joulua ja nyt mitä ostin on nähtävissä Facebookissa, hyvissä ajoin ennen joulua.

Siis toisaalta haluan esiintyä anonyymisti ja vaikuttaa luotettavalta ja toisaalta haluan olla mahdollisimman varma kenen kanssa toimin. Enkä halua kaikkien tietävän kenen kanssa toimin. Eikä minulla ole oikeasti, välttämättä mitään salattavaa.

Kyllä tämä taitaa olla jonkinlainen parodia tai sitten skitsofrenian oireita lisättynä paranoidialla.

Miksi en ole täällä omalla nimelläni? Siinäpä onkin ihan mielenkiintoinen kysymys. Enkä hetkeäkään epäile, että olisin oikeasti 'tuntematon'. Näin joulun lähestyessä sanoisin olevani joulupukki, jonka kaikki hiukankin fiksut lapset tunnistaa esimerkiksi kengistäni. Mutta Google ei vielä ole fiksu lapsi, eivätkä nekään, jotka uskovat Googlen olevan fiksu lapsi, joka tietää kaiken.

Kuinka hienoja olivatkaan joulut silloin, kun vielä uskoin joulupukkiin.

133
Yleistä keskustelua / Vs: OpenBazaar P2P markkinapaikka
« : 15.12.14 - klo:09.18 »
Vaikka liittyy vain osittain ketjun aiheeseen http://yle.fi/uutiset/sahkoista_tunnistamista_aiotaan_uudistaa__pankkitunnusten_rinnalle_toivotaan_uusia_tunnistuspalveluja/7680837
niin linkkaampa tänne.

Kysymys osapuolten tunnistamiseen liittyy kuitenkin kaupankäyntiin huijausten estämisen ja selvittämisen osalta ainakin.
Vaikka kuinka itse kauppatapahtuma maksamisineen saadaan tehtya täysin anonyymisti niin entäs sitten, kun fyysisten esineiden kaupassa tavaroiden toimittamisesta, toimittamattomuudesta, kunnosta, vastaavuudesta sovittuun, kuten eräässä hiljattain uutisoidussa halkokaupassa on erimielisyyttä. Onko huijatun osapuolen vain nieltävä tappionsa eikä päästä riitelemään toisen osapuolen ovella ja rastuvassa kuten halkokaupassa. Jospa huijatuksi itsensä väittävä onkin todellinen huijari.
Jotenkin vaan tuntuu, että ehkä jonkinlainen vastapuolen tunnistus yksinkertaistaa asioita, vaikka ei kaikkea ratkaise. Vai onko se vain  sukupuuttoon kuolevien dinosaurusten ajattelua.
Passit, henkilökortit, ajokortit, kelakortit, pankkikortit, eri kaupparyhmien asiakaskortit kaikki ovat osa jonkinlaista tunnistusta ainakin tässä dinosaurusten ajassa. Mutta jos haen suomalaista henkilökorttia niin ajatus, että sähköinen tunnistautuminen tapahtuu pankkien tai muiden yksityisten toimijoiden avulla hieman askarruttaa. Entäs sitten, kun pankit myyvät tunnistaumisesta huolehtivat toiminnat ulkomaille esim. Tanskaan kuten esimerkiksi Luottokunnan, joka hoiti luottokortteja. Niin Danske Bankin kohdallahan tunnistautuminen on jo tanskalaisessa pankissa ja eikö Nordeakin ole jo ruotsalainen.

Onko sähköisesti haettu suomalainen passi, ajokortti, henkilökortti, kelakortti, jota myönnettäessä sähköinen tunnistautuminen on tapahtunut ties minkä maanlaisessa pankissa muistakin kuin dinosauruksista hieman outoa?

Koska sähköinen henkilökortti ei mennyt putkeen niin valtio ei tarvitse omaa sähköistä tunnistamispalvelua, kuten esimerkiksi Virossa?

Tapahtuuko sähköiset vaalitkin, jos sellaisiin joskus päädytään, pankkitunnuksilla tanskalaisessa pankissa?

Kyllä tämä asioiden hoitaminen verkossa tuntuu olevan ihan perusasioiden osalta hieman hakusessa ihan lainsäätäjiä myöten. Uuttahan tämä on kaikille ja uudet asiat olivat vaikeita myös dinosauruksille.


134
Yleistä keskustelua / Vs: OpenBazaar P2P markkinapaikka
« : 26.11.14 - klo:15.11 »
Kannattaa aloittaa lukemalla mitä OpenBazaar on, jonka jälkeen kannattaa miettiä mitä tietoja eBay, PayPal, Google, Facebook ja jopa kotimaiset verkkopankit ja kotimaisten kauppojen asiakkuus- ja bonusohjelmat sinusta keräävät. Onko ilmainen olut, jota mm. Facebook ja Google tarjoavat enää niin hyvää, jos sitä nauttii liikaa. Kyllä niiden ilmaisesta virtualioluesta joutuu myös maksamaan. Ihan niin kuin liiasta ilmaisesta oikeasta oluesta joutuu kuitenkin maksamaan seuraavana päivänä Eikä maksu ole kummassakaan virtuaalisen tai oikean ilmaisen oluen kohdalla rahaa.

Oletko tietoinen, että jos ilmaisen oluen sijasta ostat oikean oluesi asiakaskortilla kaupasta tai ravintolasta maksaen pankkikortilla kaupparyhmäsi  tai pankkisi saattaa tunnistaa mahdollisen ongelmakäyttösi paremmin kuin sinä itse? Sama koskee kaikkea ostotoimintaasi myös verkossa, jossa mukaan tulee Google ja Facebook seuraamaan missä sivuilla ja missä verkkokaupoissa käyt. Kyllä minusta on aika hämmentävää huomata, että nämä ostosteni seuraajat tietävän minusta enemmän kuin minä itse edes muistan,

Jos ilmainen virtuaaliolut maittaa, etkä välitä mitä joudut maksamaan, olen voimaton kuten raittiusliike on oikean oluen suhteen.

Suomenkielinen yksi näkökanta asiaan on My data - johdatus ihmiskeskeiseen henkilötiedon hyödyntämiseen

Vaatiiko nykyisen tilanteen parantaminen OpenBazaarin kaltaista ratkaisua riittävän monen käyttäjän mielestä, on minusta ratkaisevinta sille onko se tulevaisuus.

Kuten OpenBazaarin sivuilla todetaan rahaakaan ei ole kielletty, vaikka sekin kuten moni muukin keksintö auttaa myös rikollista toimintaa.

Käyttäjän kannalta eniten kysymyksiä minulle OpenBazaarissa herätti tämän kaupankäynnin kannalta oleellinen: luotettava tuntemattoman kolmas osapuoli, Kuinka joku on tuntematon ja samalla luetettava?

Välikäsille maksaminenkaan, joka OpenBazaarin kehittäjiä myös tuntuu vaivaavan, ei minulle ole ongelma, kunhan ei olla monopolissa vaan välikäsien eli välittäjien välillä on todellista kilpailua.

Tämä todellisen kilpailun puute käyttäjän kannalta on näiden monien tietoyhteiskunnan palveluiden suurin ongelma. Jos et haluaisi hyväksyä Googlen Android urkintaa, onko sinulla mitään muuta todellista vaihtoehtoa?




135
Asiaa koskeva tiedote:  https://domain.fi/info/index/palveluntarjoajille/uutiskirje/2014/42014.html.

Hauskinta on kohta "Toimintamallin muutos koskee vain pientä osaa nykyisistä fi-verkkotunnusten haltijoista, sillä nykyisistä fi-verkkotunnuksista jo yli 80 %:lla on verkkotunnusvälittäjä."

Joka viides, jota 20% tarkoittaa on siis vähän.

Näille, joka viidennelle, joihin itsekin kuulun, uusi malli tarkoittaa hintojen nousua.

Katselin noita verkkotunnusvälittäjiä paikkakuntahaulla ja aika monenlaista toimijaa löytyi.

Mistähän löytyisi välittäjän, jonka kohdalla hinnannousu oli vähäinen (siis alle 20%). Kotimaisten välittäjien kansanvälisten domainien hintojen perusteella taitaa olla vaikea tehtävä löytää halpaa välittäjää, jolle pitää maksaa tyhjästä (=palveluista joita ei tarvitse) vain vähän.

Koska täällä saattaa olla muitakin tähän pieneen vähemmistöön kuuluvia, ajattelin kertoa asiasta.




Sivuja: 1 ... 5 6 [7]