Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Efraiminpoika

Sivuja: [1] 2 3 4
3
Se että näyttäisi että laajennus alkaa toimia jonkun niksin jälkeen voi olla ihan sattumaa, jolla ei ole mitään tekemsitä niksin kanssa, vaan kyse voi olla pelkästä ajoituksesta; studies-aetuksen lisäksi pitää odottaa että Firefox vilkaisee saatavilla olevia harjoituksia. Siihen voi mennä kuusikin tuntia.

Malttia siis.
Studies suomeksi Tutkimukset kautta tulevan korjauksen kautta saa kuntoon muutamassa tunnissa.
Jos ei vielä korjaantunut, tarkista, että tutkimukset on sallittu turvallisuus asetuksissa.
Korjauksen toimittua voi tutkimukset jälleen halutessaan ottaa pois

4
Kyseessä on siis moka Firefoxissa.

Sama moka kaikissa Firefoxeissa ihan riippumatta käytetystä distrosta. Edes Windows  :-[ ei säästynyt tältä, jos käytössä Firefox selain

5
Vaikuttaa myös TOR browseriin, vaikka ihan kaikki ei sitä vielä usko.
Myös TOR browser tarkistaa certifikaatin joka on TOR:n käyttämämän NoScriptin kohdalla myös vanhentunut.
Siksi NoScript disabloituu myös TOR:issa  :-\
Mutta jos elät vielä perjantaita 3. toukokuuta laajennusta ei ole vielä disabloitu ???

6
Tämmöinen aika uskomaton juttu:

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1548973

Privacy Badger,  NoScipt poistettu tästä johtuen käytöstä   >:( >:(!!!

7
Yleistä keskustelua / Vs: Gnomen muistinkäyttö
« : 08.03.19 - klo:13.43 »
Ihmettelinkin mikä konetta hidastaa,  jos on päällä pitempään. Ei siis yksin Firefox ehkä ainoa syyllinen, vaikka sellaista hieman epäilinkin. Kai pitää sammuttaa aina illalla, kunnes ehtii paneutua tuohon viitattuun ketjuun. Lubuntu voisi olla ratkaisu, mutta ei kyllä Lubuntu 18.10 kovin hyvältä vaikuttunut sitä kun tuli yhdellä vähän nuhasella vanhalla koneella kokeiltua.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Sähköinen tunnistaminen
« : 08.03.19 - klo:13.28 »
VRK:n selvitys ehdottaa että varmenne siirretään kännysovellukseen, pois henkilökortilta. Niille jotka eivät halua sitä kännyyn tarjottaisiin USB-tikku. Olen jo pitkään odottanut kännysovellusta joka lukisi varmenteen henkilökortilta NFC:llä (sellainen on ollut koekäytössä), mutta nyt ei näytä että sitä on tarkoituskaan tarjota kansalaisille.

Henkilökortin NFC olisi minustakin tällä hetkellä ollut hyvä ratkaisu. Mutta kun tämä maksuinen sähköinen tunnus halutaan antaa muka 'ilmaiseksi',  vaikka sen saamiseen kuitenkin pitää hankkia henkilökortti tai passi, jotka eivät ole ilmaisia.
Aikaimoista venkoilua ja sekoilua taas VRK:lta. Ei siis vaadita, että ihmisellä pitää olla maksullinen henkilötodistus, mutta kuitenkin sellainen pitää olla koska muuten ei saa ilmaista sähköistä tunnistetta.
Tämä ensimmäinen tunnistaminen poliisilaitoksella ja sen jälkeen sähköistä tunnistetta voi käyttää puhelimella tai usb-tikulla turvallisesti ilman minkäänlaista muuta varmennusta kuin joku PIN-koodi?
On varmaan jonkun mielestä tiukempaa tunnistamista kuin vanha ajokortti. Ohjelmallinen tunnistus millaisessa laitteessa? Huawein Android (=Google) puhelimessako?  Google ainakin saisi paljon uutta tietoa, Huawei ja Kiinakin joidenkin mielestä.
Jotenkin tuntuu, että ollaan vasta kivikaudella näissä sähköisissä jutuissa
Älypuhelin pitänee olla vaan siinä ei NFC:tä, vaikka lähes kaikissa uusissa NFC onkin. Kuinka uusi Android versio ja puhelinmalli? Siis kuinka usein tunniste pitää uusia, kun puhelimeen ei enää turvallisuuspäivityksiä,  jolloin varmenne puhelimessa ei enää tyrvallinen.  Miten varmenne siirretään uuteen puhelimeen turvallisesti.  Googlen kautta vai kuten kaikki muukin oletuksena Androidissa pitää tehdä?

Voi olla, että minulla on vaikeuksia luetun ymmärtämisessä,  mutta näin minä linkin tekstin ymmärsin. Paljon jäi ymmärtämättä. Ei varmaan mitään turhia tietoturva-asiantuntijoita asian tiimoilta kuunneltu, kun päätavoite turvallisen tunnistaumisen kulujen pienentäminen.


9
EU:n päättäjät kehuvat erinomaisuuttaan, kukapa kissan hännän nostaa jollei kissa itse...

Oikeuksien omistajat (= sisältöjätit ja piraattikorvausten vaatijat) voittivat ja muut hävisivät
https://yle.fi/uutiset/3-10645573

Katso yksi käsitys häviäjistä https://effi.org/julkaisut/tiedotteet/vuosikymmenen-muutos-tekijanoikeuksissa

Päätät itse olitko häviäjä vai voittaja


10
OVH teki sen taas 8), heidän ohjeensa DynDNS:n käyttöönottoon on minusta hieman vajaa, käyttäjätunnus ja salasana pitää luoda.
Mutta mitä pitäisi kokonaisuudessaan lähettää jää ainakin minulla epäselväksi.
Se jää kokonaan kotitehtäväksi.

Tällä kertaa Kuukkeli auttoi Puolaan ja tänne https://www.wlangiewicz.com/2014/07/23/dyndns-at-ovh/, jossa ihan minun taidoillakin ymmärrettävät bash ja curl litaniat.

Vain cron-tehtävä jää kotitehtäväksi, mutta Kuukkelin avulla senkin saa kyllä tehtyä, jollei ole selkäytimessä.

lisäys:
IP:nihän löytyy täällä foorumilla viestieni oikeasta alanurkasta, siis minulle ja ehkä joillekin harvoille ja valituille myös lokeista. Ei tarvitse kauempaa hakea. Edes kirjautua reitittimelleni.

11
Haluatko nyt siis VPS:n, jotta voit itse perustaa sähköpostipalvelimen, vai webhotellin, jossa on sähköposti ja kotisivutilaa? Tuollaiseen käyttöön riittävän VPS:n saa ainakin sieltä mainitsemaltasi OVH:lta aika edullisesti, vaikka palvelimen sijoituspaikaksi ei voikaan valita Suomea. Muut varmaan osaavat ehdottaa muitakin vaihtoehtoja.

Tuon säännöllisen lausekkeen voi tosiaan lukea niin, että ensin neljä numeroa, viiva, luku 1-9 etunollalla tai luku väliltä 10-12, viiva ja lopuksi 1 tai 2 jonka perässä numero tai luku 1-9 etunollalla tai 3, jonka perässä 0 tai 1. Eli toisin sanottuna ISO-muotoinen päivämäärä (sekä muutama muu sallittu kuten 2000-04-30 ;)).
Mitäkö haluan?
Vähän kaikkea, halvalla ja mahdollismman nopeasti  ;D
Sukututkimuksiani kaikkien, niistä mahdollisesti kiinnostuneiden nähtäville, jotta voin vastata, että katsokaa netistä lisää, kun olen pari tuntia selittänyt ja kuuntelija selvästi jo haukottelee. Ei tarvitse miettiä miksi haukottelee ja saa kaivaa nenäänsä tai mitä tahansa.  Ei tarvitse myöskään katsella kelloa kummankaan ja taas ihmetellä miksi sitä vilkuillaan.  Äskeinen oli tiivistetty ja parilla esimerkillä havainnollistettu.
Toinen on sitten vähän edellisen jatkoa eli on näissä sukututkimuksissa selvinnyt, että on pikkuserkkuja  ja 3.serkkuja (isän pikkuserkkujen lapsia) asuu USA:ssa ja Kanadassa. Isoisänsä tai -äitinsä ovat sinne menneen vähän Titanic:ia pienemmällä, mutta ihan Ruotsin laivoihin nykyään kooltaan verrattavissa olevilla laivoilla. Näihin Atlantin takaisiin sukulaisiin olen nyt yhteydessä sähköpostilla ja Facebookiin perustetussa, salaisessa (siis myös suljetussa) ryhmässä. On sieltä ison lammikon toiselta puolen isoäidin Suomesta kirjoittamia kirjeitä ja muuta 'jätepaperia' saatu ihan postipaketissa takaisin lähettäjälle, tai siis hänen pojanpojalleen. Tästäkin voisi kertoa enemmän, mutta lyhyesti pitäisi saada tätä 'jätepaperia', jota tuntuu Suomestakin löytyvän levitettyä mahdollisimman nopeasti, halvalla ja jälleen helpollakin vielä  ;D
Mikä Naamakirjassa on vikana? Vaikka mikä on lyhyt vastaus. Eniten pelottaa, että heidän koko ajan 'parantuva' epäilyttävän toiminnan seurantansa heittää minut pellolle Naamakirjasta. Yhden saunakuvan, kerran VPN:n (Operan VPN) kautta sekunneissa Sveitsiin siirtyneenä ja pari muuta minulle mysteeriksi jääneen syyn takia olen joutunut 'epäilyksen alaiseksi'. Nämä ulosheitto algoritmit joita myös ' tekoälyksi'  kusutaan eivät ole alkuunkaan virheettömiä, joten on 'ymmärrettävää' että näin sattuu. Mutta se, että virallista tietä tunnuksilleen ja tiedolleen takaisin, ilman oikeaa syytä erotetuille, nopein ja varmin tie takaisin on uudet tunnukset toisella sähköpostilla on kyllä oikeasti aika huvittavaa  ;D
Olen kyllä jakanut täydet oikeudet ko. ryhmässä neljälle muulle,  mutta perustajan ja 'vetäjän' mystinen häviäminen ei minusta ole ollenkaan hauskaa.
Miksi kaikki pitää saada halvalla?
Kyseessä on vain harrastus ja lähestyvä viimeinen myyntipäivä eli eläkkeelle siirtminen on jo ennen seuraavaa joulua, joten tulot ei näytä kasvavan eli säästölinja jatkuu suhdanteista riippumatta.
Jos nyt tällä kertaa riitäisi taustasta ja mitä haluan.

OVH:n fi-domain siis oli halpa ja ei ihan helppo eikä edes riittävän nopea  8)

OVH:n nimipalvelimissa on kyllä DynDNS ominaisuus, mobiilaajakaistassani on julkinen muuttuva IPv4 ja ASUS-reitittimessäni, jossa SIM-kortti on, on OpenVPN-palvelin ominaisuus eli VPN suomalaisella IP:llä on parin, muutaman tunnin maksimissaan päässä, kun ehtisi.
Minulla on jo myös jo pari VPS:ää, joista yksi on OVH:lla

Mikä siis mättää minua OVH:ssa

Alkuun näyttää, että selviää suomeksi, mutta pian ollaan englannissa (no problem) mutta ei kauakaan alkaa tulla ranskankielistä ohjetta ja silloin alkaa aikaa mennä, kun pitäisi lähteä opiskelemaan ranskaa ihan alkeista alkaen.

Kerran loppuvuodesta lähetin tukipyynnön englanniksi ja vastaus kesti nelisen viikkoa. Siinä kyllä pyydettiin anteeksi viivästymistä, mutta Tomin löi heidät 1000-0, suomeksi ja niin että vielä ymmärsinkin

Nyt riitti tällä kertaa ...

lisätty, kun unohtui:
PS.  Tämä foorumi  ja Tomin oli siis hyvä, nopea ja halpa

12
Millaisia muita vaihtoehtoja on tarjolla?

13
Sähköpostitili onkin vain POP-tili  >:(

14
Sitten onkin seuraavan kysymyksen aika:

Mistä hyvä ja halpa VPS? ;)

Nyt ollaan jollain VPS:llä, mutta olisiko joku toinen vaihtoehto parempi?

15
Kyllä onnittelut ansaitsenkin www.kukonharjasta.fi
alle 3 tuntia sivut toimisivat, jos olisi sisältö valmiina.
Nyt taitaa hidastua eteneminen ;)

Lisäys 10:31:
Nyt, kun odotetaan tunti niin päästään eroon mainoksesta, kun DNS ttl kuluu umpeen
Ihan omat sivut saadaan näkyviin?

Lisäys 10:35
Mun selaimelle ainakin tulee jo omat sivut

16
Mahtaisko joku osata auttaa kun saan virheilmoituksen

does not match '^(\\d{4})-(0[1-9]|1[0-2])-([12]\\d|0[1-9]|3[01])$')

kyseessä on päivämäärän syöttö ja varmaan regular expression'sta kysymys, mutta kestää domainin rekisteröinti aika kauan, jos pitää ensin opetella tulkkamaan moinen virheilmoitus :-[ ;D

Ratkaistu:
Olen aika hyvä arvaamaan kun jo viidennellä kertaa yritin ISO-standardin mukaista vvvv-kk-pp

Halvahkoon hintaan sai kaikenlaista, kuten 5GB sähkölaatikon, nimipalvelut ja FI-domainin vaan kyllä ylläoleva saa miettimään uskaltaako näin hienosti hoidettuun itsepalvelusysteemiin enempää domainija laitttaa, vaikka nyt on omistajan syntymäaika järjestelmässä sisällä ;)

PS
Vai siirrettäisiinkö tää piristystä päivään ketjuun

Muutettu:
9:38 Otsikko muutettu, kun kahdessa tunnissa ihan omin avuin onnistui ostaamaa FI-domainin >:(

Otsikko muutettu vielä kerran (viimeisen?)
11:56


18
Yleistä keskustelua / Seuraavaksi Googlexit?
« : 16.12.18 - klo:07.15 »
Brexitin perään Googlexit?

Google Käyttöehtojen ja tietosuojakäytännön muutokset
Julkaisemme pian käyttöehtojen muutoksia, jotka vaikuttavat käyttämiisi Googlen palveluihin. 22.1.2019 alkaen näiden ehtojen alaisten palvelujen tarjoaja on Google LLC sijaan Google Ireland

EU:n tietosuojalait? Tulevat muut EU säännökset?

YouTube on myös Googlen palvelu

Spekulointia
Mielenkiintoista. Saas nähdä mikä muuttuu
Seuraako Facebook perässä?

19
Kotona, siis Suomessa,  jos haluaa käyttää siellä olevaa VPN-palvelinta esim. Raspberryssä, pitää olla julkinen IP-osoite, johon voi ottaa muualta yhteyttä. Jos kyseessä on vaihtuva IP-osoite, sen hetkinen  arvo tiedettävä. Omasta mielestäni, jos ei staattista julkista IP-osoitetta tulee kaikenlaista lisä säätämistä, jolloin halpa VPS (virtual private server) alkaa houkuttaa.  Jos halvan pitää olla Suomessa niin saksalainen Hetzner, jolta saa palvelimia myös Helsingistä (oikeasti Tuusulasta  :D), on ainoa tietämäni vaihtoehto. Jossain netissä kerrottiin, että PiVPN aennus onnistuisi mihin tahansa Debianiin, jolloin sen saisi asennettu Hetznerin halvimpaan Tuusulan virtuaalipalvelimeen. Palvelimissa tuntiveloitus, joten kokeilu, vaikka menisi pari päivää ei montaa kymmentä senttiä maksaisi, vaikka ei saisikaan toimimaan ;) Kunhan on aikaa pitää testata.

Lisäys: se onko Hetznerin palvelinten IP-osoite 'oikea suomalainen ip' vai Saksasta lainattu 'muka saksalainen IP' on myös testattava. Näitä käyttäjän sijainteja, kun tarkastetaan IP-osoitteen alkuperän pohjalta ja silloin Areenan kannalta olen ehkä Saksassa enkä Tuusulassa :-[

Vielä lisää: Google-haun pohjalta näyttää, että Tuusulassa oleva VPS:ni on Itämeren pohjassa, jos otetaan keskiarvo. Toisten mukaan IP on Suomessa, mutta toisten mukaan myönnetty Saksaan. Kyllä tämä pitää kun vaan ehtii ja muistaa testata ...
Kyllä PiVPN asensi OpenVPN-palvelimen Debian 9:lle Hetznerin palvelimelle Tuusulassa. Tätä kirjoitan ko. palvelimen, hinta 3.09€/kk, kautta. Palvelimen asennus pari minuuttia. Ubuntu-asiakkaan kanssa hieman ihmettelyä, kun ei ollut OpenVPN:ää ennen asentanut ja käyttänyt.
Palvelimen mittarissa kulut asennuksen alusta tähän 0,03€
Ylen Areenan mielestä en ole Suomessa,  joten vain Suomessa näkyvät ohjelmat eivät valitettavasti näy Tuusulan kautta, vaikka whatsmyipaddress.com:n mukaan olen Suomessa Hetznerin IP-osoitteessa
Mutta kohta on Androidini ja kaikki muutkin laitteeni verkossa Tuusulassa, kun saan niihin OpenVPN:n asennettua.
 

20
Kotona, siis Suomessa,  jos haluaa käyttää siellä olevaa VPN-palvelinta esim. Raspberryssä, pitää olla julkinen IP-osoite, johon voi ottaa muualta yhteyttä. Jos kyseessä on vaihtuva IP-osoite, sen hetkinen  arvo tiedettävä. Omasta mielestäni, jos ei staattista julkista IP-osoitetta tulee kaikenlaista lisä säätämistä, jolloin halpa VPS (virtual private server) alkaa houkuttaa.  Jos halvan pitää olla Suomessa niin saksalainen Hetzner, jolta saa palvelimia myös Helsingistä (oikeasti Tuusulasta  :D), on ainoa tietämäni vaihtoehto. Jossain netissä kerrottiin, että PiVPN aennus onnistuisi mihin tahansa Debianiin, jolloin sen saisi asennettu Hetznerin halvimpaan Tuusulan virtuaalipalvelimeen. Palvelimissa tuntiveloitus, joten kokeilu, vaikka menisi pari päivää ei montaa kymmentä senttiä maksaisi, vaikka ei saisikaan toimimaan ;) Kunhan on aikaa pitää testata.

Lisäys: se onko Hetznerin palvelinten IP-osoite 'oikea suomalainen ip' vai Saksasta lainattu 'muka saksalainen IP' on myös testattava. Näitä käyttäjän sijainteja, kun tarkastetaan IP-osoitteen alkuperän pohjalta ja silloin Areenan kannalta olen ehkä Saksassa enkä Tuusulassa :-[

Vielä lisää: Google-haun pohjalta näyttää, että Tuusulassa oleva VPS:ni on Itämeren pohjassa, jos otetaan keskiarvo. Toisten mukaan IP on Suomessa, mutta toisten mukaan myönnetty Saksaan. Kyllä tämä pitää kun vaan ehtii ja muistaa testata ...

Sivuja: [1] 2 3 4