Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - 99

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9
81
Omissa kokeiluissa kasi on aina bootannut nopeammin kuin Ubuntu. Tosin monet muut jakelut voi päästä samaan tai olla nopeampiakin. Mutta Unityn roska kyllä tuntuu käynnistyvän melkoisen hitaasti.

Tosin taas sitten jos rauta tukee kaikkia Winukan boottioptimointeja, niin sitten Ubuntu ei pääse lähellekään sitä virtanapin painalluksesta (kylmäboot) 5-8s työpöydälle aikaa. Kiintolevyllä en ole tainnut bootata kasia kuin kerran pari.

Piti oikein testata, Ubuntulla (12.04LTS) kylmäbootti kirjautumisruutuun kesti 28s, kun 8.1Pro vie aikaa 1 minuutti ja 30 sek.
Samalla raudalla (T400).

Tarkennuksena, kummassakaan ei ole hibernate päällä.

82
Mitä työpöytää käytät?

Itsellä classicissa käyttäjän vaihdos ihan tuolta valikosta parissa sekunnissa.

83
Ongelma: ikkunan suurennus oikeasta alakulmasta hiirellä vetämällä hankalaa, koska osoitin pitää olla noin pikselin kokoisella alueella jotta pystyy ottamaan kulmasta kiinni.

Kysymys: voiko tuota kiinniotto aluetta säätää jotenkin?


84
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 11.12.14 - klo:12.39 »
Hieno homma

Näyttäis vastaavalta kuin oma testipalvelin,  suorituskyky pitäisi riittää mainiosti (tosin omani ei ole virtuaalipalvelin, mutta ei kai noilla hirveästi eroa ole.)

85
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 11.12.14 - klo:08.13 »
Meillä ei enää ole ennakkotarkastusta. Nykyään on käytössä eräänlainen bottitarkistus joka kaiketi toimii. Kirjaudu ulos ja kokeile rekisteröimissivua niin huomaat mitä meinataan...

Edit. Vielä ei ole uuden systeemin käyttöönoton jälkeen tullut spämmibotteja...

Näköjään tullut varmistuskysymys (laskutoimitus) rekisteröitymiseen, ja rekisteröityminen on välitöntä (testasin vain). Hieno homma.

Toivottavasti tuo riittää, itsellä pelkkä tuo kysymys ei pitänyt kaikkia poissa vaikka vastauksessa piti olla skandeja.

86
Vista oli syvältä (ja poikittain), seiska on ihan OK vaikkakin hidas. Kasi taas on hidas ja UI on skitsofreeninen, ja MS päättää liikaa mitä koneellasi on. imo.

Sinänsä pakko kommentoida, ainakaan omassa koneessani en kummempaa suorituskyky eroa Ubuntun ja Win7 välillä löydä. Mitä nyt Ubuntu boottaa nopeammin. Joskin Windowsissa silti tuntuisi taas sovellukset vastaavan jouheammin, tiedä sitten onko mitään oikeaa kellolla mitattavaa eroa, lähinnä sellainen musta tuntuu fiilis.....

Testasin aikoinaan kasin ja ubuntun käynnistymistä omalla koneellani, ja ubuntu buuttasi noin 40% nopeammin kuin kasi. Sovellusten aukeamisessa ei pahemmin ollut eroa. Mutta Ubuntu ei ala ruksuttamaan kovalevyä kuten kasi, ja siten hidastamaan konetta.

87
Itseäni ärsyttää käytännössä kaikissa Linuxeissa se, että päivityksien asentamiseen tarvitaan aina salasana.

Omassa käytössäni olevissa Ubuntuissa ei salasanaa tarvita päivityksissä, mikäli käyttis itse ehdottaa päivitystä.


Tuota, en tiedä mitä olet tehnyt koneellesi, mutta tuo ei todellakaan ole normaalia  :D
Ihan 100% varmuudella pitää tulla kysymys pääkäyttäjän salasanasta.

Olet oikeassa ja seison korjattuna.

Testasin tuota eilen säätämällä varoitustason minimiin, ja yrittämällä asentaa normikäyttäjänä ohjelman. Tämä onnistui ilman mitään kyselyitä ??
Mutta kyseessä taisikin olla ohjelma (virtualwin) joka ei teekään muutoksia koneelle. Nyt testasin uudestaan toisen ohjelman (VLC) asentamisella ja kyllä UAC herää kuten pitääkin.

Niin siis korjataan nyt vielä kerran. UAC:a ei voi ottaa pois päältä. Ilmoitustasoa voi muuttaa. Lähde asiaan on linkattu aiemmin.

Juuri näin.

Pitäisikö UAC:n huomauttaa asiasta erikseen jos muutat UAC:n ruudussa sen asetuksia?

Kyllä se ilmoittaa, tosin salasanaa ei kyllä kysy.


(Harmi kun tässä foorumisoftassa ei ole Thanks-nappia)

Kyllä tähän foorumisoftaan saa sen halutessaan. Helposti vieläpä :)

88

Sama homma kuin Windowsin tavallisella, ei siis ylläpitotunnuksella. Teepä Windowsiin normikäyttäjä ilman ylläpito-oikeuksia. Ja vaikka olisit pääkäyttäjätunnarilta poistanut UAC:t et kyllä tasan tee järjestelmän laajuisia muutoksia ilman pääkäyttäjän salasanaa.

Nyt olet väärässä. Jos kasissa pääkäyttäjä poistaa UACin (eli vääntää hiirellä sen pienimmäksi) niin tavalliselta käyttäjältä ei kysellä mitään kun hän asentelee ohjelmia.

Ainiin, eikä pääkäyttäjältä kysytä UACin pois ottamisessa vain kuin että oletko varma kyllä/ei...

89
sudo su:lla juu ei. Mutta noilla vinkeillä mitä aiemmin pistin toki kun sisään kirjaudut rootin tunnuksilla.

Entäs käyttäjätunnuksella?

90
Totta. Tuossa suhteessa Windowsin UAC oletuksena toimii tiukemmin kuin Linuxien ja muiden Unix-tyyppisten käyttäjäoikeushallinta. Se käytännössä varoittaa roottia vastaavalla tilillä toimijaa hölmöyksistä. Unix-tyyppiset ei varoita.

Oletus UAC on ärsyttäävä verrattuna Linuxin sudoon. imho.

91
Lainaus
Ei olekaan oletuksena, mutta tuo on helppo säätää tuosta liukukytkimestä niin ettei kysele. Monessko Linuxissa saa root-tilin (helposti) niin että voi käyttää sitä ilman salasanaa?
Btw. jos käyttäjätilit on tehty oikeiden periaatteiden mukaan, niin normaali käyttäjä ei voi muuttaa UAC-toimintoja ilman järjestelmänhallinnan salasanaa mitenkään, vaikka kuinka haluaisi.

Monessako Windowsissa on tehty "oikeiden periaatteiden" mukaan? Ei ainakaan näissä mitä minulla on (2000, XP,7,8).

92
Se tavallinen tallaaja ei edes uskalla/osaa mennä moisia asetuksia sörkkimään. Ainakin itselläni on aika ankea kuva sen tavallisen tallaajan taitotasosta. Niihin koskee ne jotka kuvittelevat jotain osaavansa. Vähä tieto on monesti pahempi kuin ei tietoa lainkaan. Eli se perheen teinipoika jne. vähän "säätää" konetta.

Oliskin pitänyt lattaa "wannabe", eli totta töriset, vaarallisemmat ovat niitä jotka "yrittävät säätää". Tosin monesti se teinipoika on käynyt ottamassa vanhemmiltaan tuon UACin pois päältä koska vanhemmat eivät sitä tajua eikä poika jaksa joka välissä juosta säätämässä.

Ei graafisesti, pistäpä Ubuntun komentoriville sudo su, ja huomaa miten symboli siinä rivillä muuttuu risuaidaksi. Nyt voit tehdä mitä lystäät ja salasanaa ei enää uudestaan kysytä. Sama homma kuin olisit roottina sisällä suoraan.

Ja olet roottina vielä seuraavan buuttauksen jälkeen? Kuten UACin tapauksessa...

93
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 11.12.14 - klo:01.00 »
foorumi toimii niin mitäpä sitä toimivaa rikkomaan.

Aivan, if it works, don't fix it ;)

Tosin, voisi sitä moderaattoreiden hommaa helpottaa, lähinnä päästä tuosta jäsenien ennakkotarkastuksesta eroon. (se kun on aika homma, kuullemma)

94
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 11.12.14 - klo:00.58 »
Taka-ajatukseni oli saada jotain kunnollista ja mahdollisesti samalla hieman enemmänkin kuin vain SMF pystyyn. Haluan päästä suoraan palvelimeen kiinni riippumatta mistään sovelluksesta jota sillä ajetaan.  Tuo admin mahdollisuus SSH: n kautta annetaan toki niille moderaattoreille ketkä haluavat olla myös admineja itse palvelimelle ja homma ei ole vierasta.

Eli ajat omaa palvelinta foorumille (joko dedikoitua, tai virtuaalista).

btw. SSH ei ole tässä se hopealuoti, tarvitaan myös pääsy tietokantapalvelimelle.


Oikeastaan ainut jäljellä oleva kysymys on sponsori, tutkin mahdollisuuksia.   Sen sijaan hyviä ammattimaisesti hoidettuja houstauspaikkoja on Suomessa aika monta joissa on myös päivittäinen varmuuskopiointi ja kyky reagoida ongelmiin nopeasti.  Sponsorin ja houstauspaikan ei tarvitse olla missään yhteydessä keskenään. Maininta sponsorista täytyy laittaa kiinteänä tekstinä esille jonnekin.

Tämä on hienoa. Hyvä sponsori on kullanarvoinen.

95
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 11.12.14 - klo:00.50 »
Olen ehkä vähän vanhanaikaisempi. Ts. ylläpidän erään yhdistyksen palvelinta, millä on eräs tietokantajärjestelmä, sekin tarjoaa sisäisen varmuuskopiointimahdollisuuden, mutta silti varminta on mahdollisuus kiskoa vaikka koko roska talteen esim. scp:llä.

Mitäpä jos ohjelmisto on nurin ja siihen ei pääse? Ja jos palvelimeen oikeat (eli ne ssh pääsyoikeudet) omaavaa tyyppiä ei tavoiteta? Huonompi homma. Tuolla tapaa voidaan varmistaa että tietokanta jne. saadaan talteen, niin kauan kuin palvelin vain toimii.

Niin kuin aiemmassa viestissäni totesin, että voidaan lähettää (vaikka joka yö automatisoidusti): "Vaikka ylläpitäjien sähköposteihin"


Kuinka usein tietokannasta pitäisi ottaa varmuuskopio? (omissa foorumeissani tehdään joka yö)
Ts. kuinka iso cappi sallitaan tämmöisellä foorumilla? kerta viikko? 24h? 3h? reaaliaikainen (=kahdennettu)?

96
Ja ei Seiskassakaan UAC:ta kannata käytöstä poistaa, se on paljon siedettävämpi kuin Vistassa. Itse olen Seiskaan kyllä tykästynyt, paras käyttämistäni Windowseista, sellainen kuin Vistan piti olla. Ehkäpä tuo tuleva Kymppi on samaa Win Kasin suhteen.

Ei UACia todellakaan kannata poistaa.

Vista oli syvältä (ja poikittain), seiska on ihan OK vaikkakin hidas. Kasi taas on hidas ja UI on skitsofreeninen, ja MS päättää liikaa mitä koneellasi on. imo.

97
Saa varmaan, mutta mikä on oletusasetus? Noitahan yleensä sörkkivät ne, jotka ainakin kuvittelevat tietävänsä mitä tekevät. Kyllähän sitä Linuxiakin voi ajaa roottina vaikka graafisessa moodissa jos sopivia asetuksia muokkaa. Muistan esim. joskus Ubuntu 10.04:än Gnomea roottina ajaneeni ihan vain kokeillakseni onnistuuko se. Ei toki oletusasetuksilla onnistu.

Kuinka helppoa esim. Ubuntussa tuo on? 8.1:sessä riittää että hiirellä vääntää suojat pois.

Suurin osa tietotekniikan kanssa pelaavista eivät tiedä mitä tekevät, joten ei ihme että noita sörkittyjä koneita on.

98
Häh? No totta kai järjestelmän saa säädettyä sellaiseksi. Kuka oikeasti on noin toope, että tuon menee tekemään?

Aika moni tavallinen tallaaja, jotka eivät ymmärrä tietotekniikasta.

Ihan 100% varmuudella tuo ei ole oletusasetuksena. Saahan Linuxissakin tehtyä ihan mitä vain jos aktivoi root-tilin ja käyttää sitä ::)

Ei olekaan oletuksena, mutta tuo on helppo säätää tuosta liukukytkimestä niin ettei kysele. Monessko Linuxissa saa root-tilin (helposti) niin että voi käyttää sitä ilman salasanaa?

Ja olet pahasti väärässä. UAC ei ole sama mitä esim. W7:ssa. Seiskassa sen voi poistaa kokonaan käytöstä. Kasissa et voi, jos et sitten sorki rekistereitä. Kokeile huviksesi tehdä se ja ajaa sen jälkeen jokin Modern UI sovellus niin näet eron.

Metro on MS:n hallussa ja MS päättää mitä sillä voi tehdä, siitä ei UAC välitä. Ja UAC taas ei välitä enää mistään työpöytä asennuksista  jos sen asetuksista käy poistamassa.


UAC käsittää myös appcontainerin, mitä ei aiemmissa ole.

Tietääkseni appcontainer kuuluu metroon, eikä UACiin.

99
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 11.12.14 - klo:00.10 »
No mitenkäs olisi vaikkapa koko tietokannan ja asetusten varmuuskopioimiseen raakamuodossaan?

On tämmöinen toiminto tuota varten.

100
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 10.12.14 - klo:23.58 »
Mikä pääsy palvelimelle se sellainen on mihin ei kuulu ssh-yhteys?

SMF:n ylläpitoon tarvitsema pääsy, millä voi ylläpitää ja muuttaa tarvittavia tiedostoja.

Mutta, vielä avoimena kysymyksenä on mihin asiaan/toimintoon tarvitaan salattua komentoriviä palvelimelle kun kyseessä on SMF foorumin ylläpito?

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9