Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - 99

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9
101
Esim. Windows 8.1:ssa ei saa mitenkään avattua .exe tiedostoa, ilman että UAC aukeaa ja kertoo kysyy, että haluatko varmasti avata tiedostonimitässä.EXE:n. Julkaisija:Tuntematon siis ihan oikeasti boldattuna. Olen lähes 100% varma ettei kyllä onnistunut edes Vistassa.

Ei pidä paikkaansa, 8.1:sessä on sama vanha hallinta kuin aiemmissa Windowsseissa. Eli hallinnasta saa suojaustason helposti väännettyä niin ettei mitään kyselyjä tule.

102
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 10.12.14 - klo:21.08 »


Onko niillä kaikilla ylläpitäjillä myös yhtäläinen pääsy palvelimelle (esim. SSH-yhteydellä)? Sitähän tässä käsittääkseni haettiin.

Mihin foorumin ylläpidossa tarvitaan SSH yhteyttä?

Eipä sitten tullut vastausta :(
Ilmeisesti olisi vain kiva että olisi SSH..

Mutta jos luetaan kysymystä kuin piru raamattua, niin kyllä, kaikilla ylläpitäjillä on yhtäläinen pääsy palvelimelle (ssh tosin ei kuulu valikoimaan).

103
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 10.12.14 - klo:17.40 »
Olen vuosia lukenut foorumia bussissa erilaisilla älykännyköillä, eli avaan kirjanmerkin: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?action=recent
Lukemisessahan ei ole muuta ongelmaa kuin sivulta toiselle siirtyminen. Miksi ne Sivuja: [1] 2 3 ... 10 ovat niin lähekkäin ja miksei siinä ole Edellinen.../Seuraava..., kuten foorumeilla yleensä?

Kännykän/tabletin näytöllä on melkein mahdotonta osua sormenpäällä esim. 2-sivun linkkiin. Nokia 95-puhelimessa (Opera mini -selain) piti tehdä erikseen kirjanmerkit kolmelle ensimmäiselle uusien viestien sivulle.

Foorumin kevyt versiossa on paremmat siirtymislinkit joihin osuu paremmin..

104
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Rekisteröidy in english
« : 10.12.14 - klo:17.17 »
Tai kehittää uudempi teksti tuon tilalle.

Juu miten vaan


gedit. totta joo että noin laitoin mutta kun asiaa oikeastikin miettii niin jos tuo teksti on tarkoitettu luettavaksi niin tuo on aivan liian pitkä. Tuskin kukaan on lukenut tuollaista tekstimäärää kirjautuakseen jollekin foorumille.  8)

Yleensäkin säännöt on tarkoitettu tekemään kirjoittelusta siistiä ja moderoinnista ennalta arvattavaa. Liian ylimalkaiset säännöt kun tuppaavat aiheuttamaan anarkiaa, niin kirjoittajissa kuin ylläpidossa, kun sääntöjä sovelletaan aina eri tavalla.


Mutta lyhyestä virsi kaunis. Tässä lyhyet säännöt (joku jaksaa varmaan lukea loppuun asti ::)):

Lainaus
Rekisteröitymällä suostut siihen että et kirjoita tai lähetä materiaalia joka on asiatonta, tai rikkoo Englannin tai Suomen lakia. Näiden sääntöjen rikkomisesta voidaan kirjoituksesi poistaa varoittamatta, ja/tai estää sinulta foorumin käyttö. Sääntötulkinnasta päättää ylläpito.

Ps. se että joku ei jaksa lukea ehtoja joihin sitoutuu, ei tee ehdoista pätemätöntä.

105
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Rekisteröidy in english
« : 10.12.14 - klo:16.49 »
Jep, ei ole mieltä tuollaista perustuslakia siihen laittaa, ei kukaan jaksa tuollaista lukea ja koko teksti menettää merkityksensä.

Lyhyt ja ytimekäs teksti.


Ymmärsin tuosta aloituksesta että kaivattiin SMF:n englanninkielisestä versiosta suomennosta, joten sen takia laitoin suomentamani version esille. Siinä on tosin muutamia lisäyksiä ihan kokemuksiin perustuen (mitä on tullut eteen foorumia pitäessä), mutta ajattelin että sopivasti stilisoituna olisi sitä voinut käyttää pohjana.

Poistin suomennokseni ettei tule enempää mielipahaa siitä.

106
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Rekisteröidy in english
« : 10.12.14 - klo:08.44 »
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?action=register

Tuo on ollut jo iät ja ajat englanniksi. Haluaako joku sen kääntää kotimaiseksi koska kotimaisia käyttäjiä tänne pääasiassa "haetaan".

Tai kehittää uudempi teksti tuon tilalle.

Omille foorumeilleni olen suomentanut tuon SMF englanninkielisen version, ja lisännyt siihen muutaman lisäyksen (mm. että tunnus voidaan poistaa jos kirjautumisia ei ole pitkään aikaan ollut).

107
Itselläni tämmöiset.


108
Itsellä nämä asennettuna, mutta löytyykö sinulta Voikko Libreoffisesta? Pitäisi löytyä Työkalut=>Asetukset ja sieltä "Kieliasetukset"

109
Löytyykö kieliasetuksista Voikko?

110
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 09.12.14 - klo:16.30 »
Lainaus
Mihin foorumin ylläpidossa tarvitaan SSH yhteyttä?

SSH-yhteys on välttämätön muista syistä kuin pelkkä foorumin päivittäinen ylläpito.

Mistä syystä? Siis kun kyseessä on SMF foorumi.

111
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 09.12.14 - klo:13.40 »


Onko niillä kaikilla ylläpitäjillä myös yhtäläinen pääsy palvelimelle (esim. SSH-yhteydellä)? Sitähän tässä käsittääkseni haettiin.

Mihin foorumin ylläpidossa tarvitaan SSH yhteyttä?

112
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 08.12.14 - klo:22.52 »
Kawajaxin argumentit yksittäisen ylläpitäjän puolesta taas eivät oikein vakuuta. Mulla ei ole hyvää kokemusta siitä, että yhteisissä projekteissa (ja varsinkaan tämän kokoluokan projekteissa) asiat olisivat yhden ihmisen takana ilman muodollista vastuuta (siis vastuuta tyyliin yhdistyksen hallitus tms.)

Doudadouda, olen koko ajan puhunut useasta ylläpitäjästä, en yhdestä, joten en ymmärrä mistä tämmöinen käsitys on tullut että olisi "yhden ihmisen takana".

Palvelin olisi yhdistyksen (Kapsi) ja ylläpitäjiä (joilla on kaikki oikeudet ylläpitää foorumia) tarvittava määrä, esimerkiksi nykyiset moderaattorit, niin missä kohtaa oltaisiin "yhden ihmisen takana"?

113
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 08.12.14 - klo:20.18 »

Toinen on ollut spammin hoito. Juttelin juuri ninnnun kanssa #ubuntu-fi-tiimit-kanavalla ja ilmeisesti SMF 2.0:sta löytyikin kunnon captcha-mahdollisuudet, ja foorumeiden spammikäyttäjien hallinta jne. helpottuukin ilmeisesti pelkillä asetusmuutoksilla.


Kakkosversiossa ei ole olennaisia muutoksia spammin torjuntaan ykköseen verrattuna. 2.0 versioon on saatavana palikoita joilla spammaajista pääsee eroon, käytettävyyden kärsimättä. Itselläni on vuosia ollut foorumi (n. 1500 kävijää päivässä) jossa on täysin automaattinen rekisteröinti, sekä mahdollisuus kirjoittaa foorumille ilman rekisteröintiä, ja vuosien aikana on vain yksi spammaaja päässyt läpi, tämäkin oli ilmeisesti luonnollinen henkilö koneella joka ei löytynyt spammilistoista.
Mielestäni aika hyvin kun noita spammiyrittäjiä on sentään kymmeniä vuorokaudessa (tänäänkin jo 56 blokattua spammaajaa) ja sivustolle on myös asennettu houkutin spammajille, joten spammausta yrittäviä riittää ;)

Syy miksi sivustolla on houkutin spammaajille, on se että siten näitä pirulaisia saadaan tietoon jolloin ne voidaan estää.

114
Esim tosta sais pienellä vaivalla Ubuntu-teeman http://demo.dzinerstudio.com/smf2/index.php?theme=54 
:)

Mielestäni tuo Noltin tekemä Ubuntu teema on kanssa aika hyvä: http://www.keskustelu.org/ubuntufoorumi/

115
Oletko Owdy samalla nikillä SMF:n foorumilla?
Jep.

Eli SMF foorumin raskassarjalainen  8)

116
Oletko Owdy samalla nikillä SMF:n foorumilla?

117
Yleistä keskustelua / Vs: Muistin määrä
« : 07.12.14 - klo:18.45 »
Joku sanoo 8Gb muistin riittävän ja toinen sanoo että ehdottomasti 16Gb. Tuolla Muropalstalla on konesuosituksiin usein laitettu se kahdeksan, i7-Windows-pelikoneisiinkin.  pystyykö Linux hyödyntämään enempää vai tuleeko päin vastoin toimeen vähemmällä?

Minulla on tässä koneessa 16 gigaa muistia. Ilman FireFoxia vähemmälläkin selviäisi. imo.


118
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 07.12.14 - klo:18.38 »
Laskun maksamattomuus voi johtua muustakin kuin rahan puutteesta. Ts. "mitäs sit jos jannu jää bussin/rekan alle".

Harvoin tämmöinen tapaus realisoituu heti, yleensä tulee ihmettelyä mihin on kadonnut? Jos tässä vaiheessa ei ylläpitäjät viimeistään reagoi, niin on syytä katsoa peiliin.

Totta kai backupit voi automatisoida, mutta mihin meinasit säilöä ne kun salasanasuojattu keskustelualue.org/foofoo ei ole vaihtoehto edellämainitusta syystä? (Tietty monilta löytyy kotoa purkki johon ne voi tönästä automaatilla...)

Vaikka ylläpitäjien sähköposteihin, jos ei muuta löydy.

Ps. miten nykyään on backuppien laita? onko helposti palautettavissa? Ja kenen toimesta?

119
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 07.12.14 - klo:18.20 »
Ei muuta sitä tosiasiaa että kun joku lasku (domain, Kapsi) jää maksamatta niin foorumi loppuu ilman kummempia ennakkovaroituksia ja sä voit olla satavarma että kukaan ei ole säännöllisesti klikkaillu kantakopiota.

Eli ylläpitäjien saamattomuus, kun eivät viitsi ottaa backuppeja,  on syy ettei foorumia voi ylläpitää? Ja kuka nykypäivänä jättää backupin ottamisen manuaaliseksi?
Tietokannastahan yleensä otetaan automatisoidusti backup (omista foorumeistanikin otetaan joka yö), joka voidaan kopioida minne halutaan.

120
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 07.12.14 - klo:18.15 »
Nyt puhutaan eri asiasta. Yhden ihmisen rahoituksen varassa olo on liian iso riski. Sama pätee palvelinpuoleen jos siinä mennään siitä missä aita on matalin.

Rahoitus ei ole (ainakaan minulle) ongelma, saman verran se maksaa oli foorumeita yksi tai viisitoista. Muutenkin, kustannukset palvelintilasta on vain muutama kymppi vuodessa joka menisi muutenkin, joten lisäkustannuksia ei ole.  Mm. domainit maksavat enemmän kuin palvelintila, itselläkin toistakymmentä domainia joiden vuosikustannus on yhteensä kolminumeroinen summa.

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9