Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - noobuntu

Sivuja: [1]
1
Hei,

Olen käyttänyt tuota Taskwarrior tehtävienhallinta softaa omalla kannettavallani ja pöytäkoneella.
Nyt olisin halunnut saada molempien koneiden taskit synkattua ja se vaatii tuon Taskserverin(taskd) asennuksen ja konffauksen omalle Ubuntu 18.04 palvelimelle.
Homma ei nyt meinaa lähteä pelittämään, enkä ole googlen avustuksellakaan löytänyt apuja...

Ennen kuin alan naputtelemaan tänne listaa tekemistäni toimista, olisin kysynyt, että onko kyseinen softa kenellekään tuttu ja onko kukaan saanut, eritoten clienttien synkkausta toimimaan?

Nykyisellään homma kaatuu alla näkyvään virheilmoitukseen:
Bad CERT file. Error while reading file.
Sync failed.  Could not connect to the Taskserver.
 

2
Hei,

Alkuun hieman alustusta.
Olen koittanut kehitellä Ubuntu koneilleni jonkinlaista varmuuskopiointi menetelmää, jolla saan kannettavani, pöytäkoneeni tai palvelimeni mahdollisen virhetilanteen jälkeen tilaan jossa kaikki oli vielä kunnossa.
Ainakin pöytäkoneella tuo tulee tarpeeseen, sillä aikaajoin tulee testailtua kaikenlaisia juttuja koneella, joiden seurauksena on tullut uudelleen asennuskuviot tutuiksi :D

Tietoa etsiessäni törmäsin tähän linkkiin: https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1198700
Sainkin linkin avulla tehtyä kannettavalleni toimivan varmuuskopiointi menetelmän, joka ainakin alkutestien perusteella näyttäisi toimivan kuten tarkoitus olikin.

Koitin siirtää idean myös juuri asennetulle Ubuntu 16.04.3 LTS palvelimelle mutta aivan ongelmitta homma ei nyt näytä lähtevän liikkeelle.
Siltä varalta, että asialla on jotakin merkitystä, niin palvelimella on käytössä LVM.

Tein oman /home hakemiston alla olevaan /bin hakemistoon backup.sh tiedoston, jossa varsinainen rsycn komento on.
/bin hakemisto on lisäty PATH:in backup.sh tiedostolle on annettu suoritus oikeudet.
Näin ollen backup.sh tiedosto voidaan missä hakemistossa tahansa.

Rsync prosessi näyttää menevän loppuun mutta lokitiedostossa on monta riviä jotka liittyvät tähän: "/var/lib/lxcfs/cgroup/blkio/blkio.reset_stats": Permission denied (13)
Kummastuttaa tuo Permission denied, sillä suoritan kuitenkin alla näkyvän komennon kuitenkin sudo oikeuksin.

sudo rsync --delete-after -avz --exclude-from=/ei_mukaan_varmuuskopiointiin / /usr/backup/ --log-file=/tmp/rsync-Full-backup-`date +"%Y-%m-%d-%H-%M"`.log

Tässä ei_mukaan_varmuuskopiointiin tiedoston sisältö:
dev
run
tmp
proc
mnt
lost+found
sys
usr/backup

Eli, voiko nuo rivit jättää huomiotta vai pitäisikö hakemisto /var/lib/lxcfs lisätä myös tiedostoon: ei_mukaan_varmuuskopiointiin?
Jos rivejä ei voi jättää huomiotta, niin kuinka tuo permission denied ongelma ratkaistaan?

Tällä hetkellä lxc tai lxd ei ole käytössä, eli en ole luonut noita "säiliöitä" mutta jossakin vaiheessa voisi olla mielenkiintoista tutustua niihinkin, joten en haluaisi poistaa lxcfs:ää, jos nyt edes on mahdollista, palvelimelta.

3
Ubuntu mobiililaitteissa / Ubuntu puhelimen hankinta
« : 07.11.16 - klo:19.23 »
Olen tässä nyt tovin surffaillut internetin ihmeellisessä maailmassa ja koittanut selvittää miten saan hankittua itselleni Ubuntu puhelimen.
Näyttää siltä, ettei mistään saa valmiiksi asennettua Ubuntu luuria, enkä tuon uuden Meizu mx 6 Ubuntu editioninkaan julkaisusta mitään virallista päivämäärää löytänyt.
Koska omaan Nokian nelilaskimeen ei Ubuntua taida saada asennettua :P, jää jäljelle jonkin kapulan osto joka tapauksessa.
Mieluiten tietysti hommaisin valmiin setupin mutta jos ohjeet jostakin löytyy, niin voisin asennushommiinkin ryhtyä.

Nyt pyytäisinkin teiltä mielipiteitä ja vinkkejä aiheeseen liittyen.
- Onko parempi laittaa jäitä hattuun ja jäädä odottelemaan tuota mahdollisesti jossakin vaiheessa tulevaa Meizu mx 6:sta vai hankkia joku sopiva luuri ja asentaa Ubuntu siihen?

Koska omassa nokialaisessa ei mitään nykymaailman toiminnallisuuksia ole, niin en uudestakaan luurista mitään kummoisia osaa kaivata.
Tässä kuitenkin muutama asia joille laitan painoa tai jotka kiinnostavat:
- Hyvä näyttö josta saa selvää myös kirkkaalla kelillä.
- Ubuntu työpöytäkäyttö(convergence) kiinnostaisi kovasti.
- Ja tietysti puheluiden soitto ja tekstailu pitää olla helppoa.
- Musiikkia pitää pystyä kuuntelemaan ja videoita katselemaan.
- Koska arvaan, että puhelinta käytettäessä nälkä kasvaa syödessä, niin tehoa pitäisi kuitenkin olla sen verran, ettei luuri heti jää hyllylle pölyttymään.
- Eikä sekään haittaa tee jos jokunen peli sattuisi luurissa pyörimään

4
Hei,

Olen suunnittelemassa ulkoisen usb3 levyn hankintaa varmuuskopiointia varten.
Kokoluokka olisi varmaan jotakin 2 - 3tg.

Surffailtuani verkossa ristiin rastiin jäi vähän sellainen ristiriitainen olo.
Toisaalla kerrottiin, että kaikkien valmistajien levyt käyvät, toisaalla raportoitiin eri merkkien kanssa kohdatuista ongelmista.

Jotenkin jäi päällimmäiseksi sellainen olo että WD:n ulkoiset usb levyt olisivat paras valinta Xubuntulle tai Linuxin kanssa yleensäkin käytettäväksi.
Yhteistä noille ulkoisille levyille lienee se, että ne kaikki pitää alustaa linux tiedostomuotoon, jolloin kaikki levyllä mukana tulevat lisäohjelmat joutuvat luonnollisesti kadotukseen.
No se ei tässä tilanteessa haittaa.

Elikkä. Olisin kaivannut teidän kokemuksia ulkoisista usb levyistä ja niiden käyttöön otoista ja varsinaisesta käytöstä.


5
Hei,

Emolevynä Asud Z87-Plus.
Yksi ssd kiintolevy + 2 x s-ata3 levyä.
Nuo s-ata levyt ovat saman kokoisia (1,5 TG / kpl).

Tarkoitus olisi asentaa XUbuntu 14.04 tuolle ssd levylle ja tehdä noista sata levyistä raid1 pakka, johon sitten tarpeen mukaan tekisin uusia osiota. Mahdollisesti siirrän myöhemmin myös home hakemiston tuolle raid pakalle.

Windows maailmassa on riittänyt kun biossissa on ensin määritellyt raid pakkaan kuuluvat levyt ja sen jälkeen tehnyt tarvittavat osiot ja suorittanut Windows asennuksen. Näin luodut osiot ovat näkyneet resurssienhallinnassa yhteen kertaan.

Olen koittanut perehtyä asiaan linux puolella ja tullut siihen tulokseen että tuon bios konffauksen lisäksi pitää ilmeisesti vielä puuhastella jotakin lisää.
Googlen avustuksella olen löytänyt monia sivustoja joissa muodostetaan raid pakka ja sen jälkeen asennetaan Ubuntu tuolle pakalle.

Koska nuo raid ja linux jutut eivät oikein ole hallussa, niin minua sekoittaa se, että noissa esimerkeissä aina suoritetaan asennus ja siihen liittyvät toimenpiteet, joten on vaikeata hahmottaa minkä toimenpiteen voi jättää pois ja mitä taas missään nimessä ei.

Lopulta löysin täältä foorumilta tällaisen ohjeen joka kuulosti vähän samanlaiselta tilanteelta kuin omani ja ajattelin sen avulla saada homman hoidettua. Tässä linkki ohjeeseen: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=22261.0

Joten, olisikohan alla kuvaamani suunnitelma toteutuskelpoinen?

Ajattelin aluksi asentaa Xubuntun normaalisti tuolle ssd -levylle.
Sen jälkeen meinasin liittää nuo sata levyt koneeseen ja muodostaa niistä biossissa raid pakan.
Tämän jälkeen ajattelin asentaa ohjelman mdadm ja seurata tämän sivun ohjeita: http://www.mysolutions.it/tutorial-mdadm-software-raid-ubuntu-debian-systems/
Vai tarvitaanko tuota mdadm ohjelmaa oikeasti?

Koska en vielä tässä vaiheessa tiedä tulevaisuudessa luotavien osioiden määrää tai kokoa niin voinko vain alustaa molemmat levyt erikseen esim. ext3 muotoon ja luoda sitten niistä yhden ison osion ns. software raidin avulla ja "lohkoa" siitä myöhemmin esim. GPartedin avulla tarpeeseen sopivia osioita?

Koska viestin lähettäjä on tietotaidoltaan aikalailla aloittelija tasoa, niin ei olenkaan haittaa vaikka mahdolliset ohjeistukset olisivat rautalankatasolla ;)

Jos ette saaneet selvityksestäni tolkkua, niin koetan selventää niitä kohtia jotka mahdollisesti jäävät epäselviksi.


Sivuja: [1]