Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - USakari

Sivuja: 1 ... 9 10 [11]
201
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 13.04 - missä toinen ydin?
« : 27.02.14 - klo:11.36 »
Oletko kääntänyt esim. grubista io-apic:in pois päältä, se tekee muun muassa tuon tempun jos se on jouduttu kääntämään pois päältä?

En ole koskenut grubiin enkä sen asetuksiin varmaan vuosikausiin, kun olen vain antanut automaattisten Ubuntu-päivitysten tapahtua. Mutta nyt kun mainitsit asiasta, niin katsoin vähän, mitä lukee /boot/grub/grub.cfg:ssä. Siellä on nyt ensin lukuisia vmlinuz-3.8.0-rivejä ja sitten lukuisia vmlinuz-3.2.0-rivejä. Edellisissä, jotka ovat kai ne nyt käytössäolevat, lukee aina
Koodia: [Valitse]
acpi=off noapic nolapic edd=on nodmraid
Jälkimmäisissä (ei enää käytössä)  taas lukee
Koodia: [Valitse]
noapic acpi=off


Onko tuo nolapic jotenkin merkityksellinen? Mainitsemastasi io-apic:stä en tiedä mitään.

202
Ubuntu tietokoneissa / 13.04 - missä toinen ydin?
« : 27.02.14 - klo:10.10 »
Tässä eräänä päivänä äskettäin tulin käynnistäneeksi gnome-system-monitorin ja yllätyin, kun CPU:ita näkyi vain yksi, vaikka prosessorissa käsittääkseni on kaksi ydintä. Myös cat /proc/cpuinfo näyttää vain yhden CPU:n:
Koodia: [Valitse]
processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 23
model name : Pentium(R) Dual-Core  CPU      E5300  @ 2.60GHz
stepping : 10
microcode : 0xa07
cpu MHz : 2599.833
cache size : 2048 KB
physical id : 0
siblings : 1
core id : 0
cpu cores : 1
apicid : 0
initial apicid : 0
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 13
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts aperfmperf pni dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm xsave lahf_lm dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority
bogomips : 5199.66
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

Mistähän tämä voisi johtua? En kyllä tiedä, milloin se toinen ydin on hävinnyt. Olisiko päivitys 13.04:ään saanut sen aikaan? Koneen käyttö ei ole mitenkään intensiivistä, enkä ilman tuota system-monitoria olisi asiaa  kai huomannutkaan. Mutta kyllä joskus aikaisemmin 2 ydintä on näkynyt (sekä core id 0 että core id 1).

203
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 13.10 asennus hyytyy
« : 27.02.14 - klo:09.56 »
Toisaalta en tiedä, miten tehdään USB-tikku, jolta Mac mini boottaisi.

Tässä ohje OS X:lle: http://www.ubuntu.com/download/desktop/create-a-usb-stick-on-mac-osx

UNetbootin saattaa toimia myös, jos tarvitset graafisen käyttöliittymän. Sillä tehdyt tikut taitavat käynnistyä vain rEFItin kautta.

Kiitos, mutta... Taidan luovuttaa. Jos sekä 13.04:n että 13.10:n asennus sekoilee, niin en oikein usko, että 14.04:stä on sen suurempaa iloa. Ja 12.04:n ääni, kuten sanottu, ei toimi sekään. Tulkitsen asian niin, että Ubuntu ei 11.04:n jälkeen enää tue Mac miniä.

204
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 13.10 asennus hyytyy
« : 25.02.14 - klo:19.03 »
Kokeile poistaa levyltä kaikki ylimääräiset osiot esim. GPartedilla (toimii suoraan asennuslevyltä). Varminta olisi tyhjentää koko levy ja tehdä uusi osiotaulu, mutta Mac epästandardeine EFI-systeemeineen on hieman hankala tapaus, enkä tiedä millaisia järjestelyjä se tarvitsee boottaamiseen.

En oikeastaan tiedä, mitkä osiot ovat ylimääräisiä, mitkä ei. En uskalla niitä poistaa, kun levyllä on myös toimiva Mac OS X.

Lainaus
DVD, USB-tikku?


Tässä Mac minissä ei ole DVD-asemaa (eikä minulla ulkoista). Toisaalta en tiedä, miten tehdään USB-tikku, jolta Mac mini boottaisi.


205
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 13.10 asennus hyytyy
« : 25.02.14 - klo:13.01 »
Täytyykö se välttämättä olla juuri 13.10 ? Asenna suoraan 14.04 LTS joka on jo varsin toimiva ( kirjoitan juuri tätä sillä ).

Kiitos vihjeestä, mutta 14.04 LTS ei näytä mahtuvan rompulle. Kokeilin äsken 13.04:ää, joka mahtuu, mutta sen asennus hyytyy myös.

206
Asentaminen ja käyttöönotto / 13.10 asennus hyytyy
« : 25.02.14 - klo:09.09 »
Kone on Mac mini (Intel), jossa pyöri 11.04 pitkän aikaa ongelmitta. Kun tuki loppui, päätin vaihtaa 12.04:ään. Se kyllä toimii, mutta samalla ääni katosi. Olen käynyt Ubuntun sivuilta löytyvää 19-kohtaista ääni-vian etsintäohjetta läpi, mutta menestyksettä. No, ajattelin asentaa 13.10:n. Mutta senpä asennus hyytyy alkuunsa. Eilen illalla jäi ruudulle pyörimään "Preparing to install Lubuntu", ja siinähän se pyörii tänä aamunakin.

Kokeiltu on sekä i386- että amd64-versiot. Huom: rompulta bootattuna kummatkin toimivat OK (kivasti myös ääni); se, mikä hyytyy näin ikävästi, on asennus kovalevylle.

Olisiko kellään mitään ideaa? Tilanne on minulle ihan uusi, vaikka olen sentään käyttänyt Ubuntun eri versioita monta vuotta.

207
Tuli mieleen kokeilla, olisiko vanhasta iBookista vielä jotain hyötyä. lubuntu-13.10-alternate kyllä asentui, mutta näyttö tökkii pahasti. Ihmettelin pitkään, kun käynnistys pysähtyi epämääräiseen värikuvioon ruudun täydeltä (hiiri kyllä toimi ja näkyi). Jostain sain päähäni näppäillä sokkona käyttäjätunnukseni ja salasanani ja painaa sitten Enteriä. Ja katso - jo edistyttiin. Mutta edelleen on taustakuva aivan pikselipuuroa ja useimmat dialogi-ikkunat eivät näytä mitään. Tai siis: ikkunan ääriviivat ja otsikko/yläpalkki tulevat näyttöön, mutta ikkunan sisältö ei. Toisaalta Firefox toimii nähdäkseni ihan normaalisti.

Mikähän tässä mättää?

(Ai niin - käytin lubuntu-13.10-alternatea, kun lubuntu-13.10-desktop ei mahtunut rompulle.)

208
Jatkotutkimusteni perusteella uskallan väittää ongelman johtuvan ulkoisen kovalevyn automountista, joka tekee oikeuksille jotain omituista. Ehkä automountia pystyy jotenkin säätämään, mutta en tiedä yhtään, miten.

Siispä tein itselleni hakemiston /home/mukelo/49E5-B54B ja liitän levyn siihen ihan käsipelillä (ensin irrotettuani sen mainitun automountin takia).

209
Levyä ei varmaankaan liitetä automaattisesti, jos et ole kirjautunut työpöydälle millään käyttäjätunnuksella.
Automatiikalla tarkoitan sitä, että ulkoinen kovalevy mountataan/liitetään työntämällä USB-liitin sille varattuun reikään. Muuta ei tarvitse tehdä.

Näkyykö levy kuitenkin tällä hetkellä päätteessä ls-komennolla Samballe annetun polun takana, eikä Samba silti toimi edes palvelun uudelleenkäynnistyksen jälkeen? Millaiset ovat liitospisteen ja levyn sisällön oikeudet (ls -l /media/; ls -l /media/liitos/)?

Samba-polku on /media/mukelo/:
mukelo@picea:~$ ls -l /media/; ls -l /media/mukelo/
total 4
drwxr-xr-x+ 4 root root 4096 marra 15 18:29 mukelo
total 24
drwx------ 17 mukelo mukelo 16384 tammi  1  1970 49E5-B54B


Tässä on 49E5-B54B jo mainittu ulkoinen kovalevy, jonka sisältöön haluaisin päästä käsiksi. Mutta Samballa tämä ei siis onnistu (kts. yllä). Oikeudet drwx------ herättävät huomiota - eikö drwxr-xr-x olisi parempi? Mutta chmodilla niiden muuttaminen ei tunnu onnistuvan, omituista kyllä.


mukelon oikeuksissa näkyvä plussa (+) on minulle myös outo.

210
Kiitos, nyt näyttää Samba käynnistyvän. Yhteydenottokin smbclientillä onnistuu, mutta jos yritän katsoa, mitä tiedostoja löytyy dir-komennolla, niin saan vain virheilmoituksen

NT_STATUS_ACCESS_DENIED listing \*


Kokeilin vähän lisää,  ja ongelma taitaa olla polku (path), joka ilmoitetaan smb.conf:ssa. Se on - tai siis sen on tarkoitus olla - ulkoinen kovalevy. Kun vaihdoin smb.conf-polun omaksi kotihakemistokseni (sisäisellä kovalevyllä), niin dir-listaus toimi saman tien.

Ilmeisesti ulkoinen kovalevy pitää mountata jotenkin eri tavalla Sambaa varten. Mutta miten? Tähän asti se on mountautunut ihan automaattisesti...

211
Kiitos, nyt näyttää Samba käynnistyvän. Yhteydenottokin smbclientillä onnistuu, mutta jos yritän katsoa, mitä tiedostoja löytyy dir-komennolla, niin saan vain virheilmoituksen

NT_STATUS_ACCESS_DENIED listing \*

(Ajoin myös testparm-ohjelman. Sen mielestä asetukset olivat kunnossa muuten, mutta yksi varoitus kuitenkin tulostui:

WARNING: 'workgroup' and 'netbios name' must differ.

Varoituksen vakavuutta en osaa arvioida. /etc/samba/smb.conf:sta löydän 'workgroup'-asetuksen, mutta en 'netbios name'-asetusta.)

212
Asensin samban ohjeilla osoitteesta http://wiki.ubuntu-fi.org/smb-palvelin . Ongelmia ei näyttänyt olevan, mutta kun ohjeen mukaisesti lopuksi komensin, että

sudo /etc/init.d/samba restart

niin tätäpä ei löytynytkään:

sudo: /etc/init.d/samba: command not found

MIkähän tässä on vikana? Jakelu on 13.04.

213
Poista paketti mozilla-plugin-gnash. Päätteessä: sudo apt-get remove mozilla-plugin-gnash

En ole ihan varma, mutta tämän pitäisi olla ehkä sudo apt-get remove browser-plugin-gnash. (Sain gnash-pluginin poistettua graafisen paketinhallinnan avulla, ja sen viesteissä vilahti browser- jne.)

214
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

Tässäpä taisi olla ratkaisu tällä kertaa - kiitos. Täydensin sitä vielä etsimällä ja poistamalla (graafisella) paketinhallinnalla kaikki gnashit.

Nyt, kun YLE Areena siis taas näkyy,  Firefox ilmoittaa käyttävänsä Flash-videoihin liitännäistä "VLC Multimedia Plugin". Hiukan yllättävää, kun nettisivuilla yleensä kuitenkin suositellaan Flash-pluginin hakemista Adobelta itseltään, ja Adobelta Linux-versio löytyy.

VLC-plugin muuten kaatui heti ensimmäiseen YouTube-videoon (ei toki kaikkiin). Ja sekä YouTube että YLE Areenakin pikselöityvät silloin tällöin tosi oudosti. Ei oikein herätä luottamusta. Vai olenko liian kriittinen?


215
Poista paketti mozilla-plugin-gnash. Päätteessä: sudo apt-get remove mozilla-plugin-gnash

Kun tätä yritän, apt-get vastaa:
    Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
    Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
    Luetaan tilatiedot... Valmis       
    Pakettia mozilla-plugin-gnash ei ole asennettu, niinpä sitä ei poisteta
    0 päivitetty, 0 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 0 päivittämätöntä.

Kuitenkin Firefox ilmoittaa edelleen käyttävänsä gnashia.

(Huom: YouTube toimii tällä gnashillakin, mutta YLE Areena siis ei.)


216
Mac mini:ssä (Ubuntu 10.10, Firefox) yritettiin parin kuukauden tauon jälkeen käyttää YLE Areenaa, mutta sepä ei enää toiminutkaan. AIkaisemmin keväällä kyllä toimi.

Yritin päivittää Flash-pluginin Adoben sivuilta, mutta törmäsin omituiseen ongelmaan. Päivitys 10.3:een onnistuu vain näennäisesti. Firefox, muka päivitettyään pluginin, ilmoittaa kuitenkin edelleen käyttävänsä versiota 10.1, joka on gnash, vaan ei flash. Ja tätä gnashia en saa millään pois käytöstä.

Jos panee Firefoxin tutkimaan pluginejaan, niin se ilmoittaa gnash-pluginin olevan vanhentunut, mutta jos sitä yrittää päivittää, plugin ei kuitenkaan vaihdu.

Mikähän tässä mättää?

217
Multimedia ja grafiikka / Vs: 10.10 - /dev/dvb puuttuu
« : 22.11.10 - klo:09.04 »
Näytäpä koko dmesg ainakin puoleen minuuttiin asti. Siellä pitäisi olla muutakin informaatiota. Voit myös etsiä merkkijonolla firmware, jos ongelmana sattuisi olemaan firmwaren puuttuminen:

Koodia: [Valitse]
dmesg | grep firmware

Ei löydy mitään mainintaa firmwaresta. Tässä kaikki, minkä ymmärrän liittyvän TV-tikkuun:
Koodia: [Valitse]
[   14.211425] em28xx: New device USB 2870 Device @ 480 Mbps (eb1a:2870, interface 0, class 0)
[   14.211465] em28xx #0: chip ID is em2870
[   14.293307] em28xx #0: i2c eeprom 00: 1a eb 67 95 1a eb 70 28 c0 12 81 00 6a 22 00 00
[   14.293323] em28xx #0: i2c eeprom 10: 00 00 04 57 02 0d 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
[   14.293336] em28xx #0: i2c eeprom 20: 44 00 00 00 f0 10 02 00 00 00 00 00 5b 00 00 00
[   14.293349] em28xx #0: i2c eeprom 30: 00 00 20 40 20 80 02 20 01 01 00 00 fb 81 91 49
[   14.293363] em28xx #0: i2c eeprom 40: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
[   14.293376] em28xx #0: i2c eeprom 50: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
[   14.293389] em28xx #0: i2c eeprom 60: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 22 03 55 00 53 00
[   14.293402] em28xx #0: i2c eeprom 70: 42 00 20 00 32 00 38 00 37 00 30 00 20 00 44 00
[   14.293415] em28xx #0: i2c eeprom 80: 65 00 76 00 69 00 63 00 65 00 00 00 00 00 00 00
[   14.293430] em28xx #0: i2c eeprom 90: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
[   14.293439] em28xx #0: i2c eeprom a0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
[   14.293448] em28xx #0: i2c eeprom b0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
[   14.293457] em28xx #0: i2c eeprom c0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
[   14.293465] em28xx #0: i2c eeprom d0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
[   14.293474] em28xx #0: i2c eeprom e0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
[   14.293483] em28xx #0: i2c eeprom f0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
[   14.293493] em28xx #0: EEPROM ID= 0x9567eb1a, EEPROM hash = 0xcea02bc0
[   14.293494] em28xx #0: EEPROM info:
[   14.293496] em28xx #0:       No audio on board.
[   14.293497] em28xx #0:       500mA max power
[   14.293499] em28xx #0:       Table at 0x04, strings=0x226a, 0x0000, 0x0000
[   14.294182] em28xx #0: Identified as Pinnacle PCTV USB 2 (card=3)
[   14.444854] IR JVC protocol handler initialized
[   14.468377] IR Sony protocol handler initialized
[   14.487432] lirc_dev: IR Remote Control driver registered, major 249
[   14.488651] IR LIRC bridge handler initialized
[   14.616192] Chip ID is not zero. It is not a TEA5767
[   14.616299] tuner 0-0060: chip found @ 0xc0 (em28xx #0)
[   14.663433] tuner-simple 0-0060: creating new instance
[   14.663437] tuner-simple 0-0060: type set to 37 (LG PAL (newer TAPC series))
[   14.664369] em28xx #0: v4l2 driver version 0.1.2
[   14.669104] em28xx #0: V4L2 video device registered as video0
[   14.669135] usbcore: registered new interface driver em28xx
[   14.669137] em28xx driver loaded

Lainaus
Mikä on tikkusi USB ID ja mallinimi?

Kun tietäisi. Tikku on lojunut muutaman vuoden käyttämättömänä, ja oheismateriaali on kateissa. lsusb sanoo:
Koodia: [Valitse]
Bus 002 Device 002: ID eb1a:2870 eMPIA Technology, Inc. Pinnacle PCTV Stick


218
Multimedia ja grafiikka / 10.10 - /dev/dvb puuttuu
« : 21.11.10 - klo:23.03 »
Yritän saada toimimaan Pinnaclen DVB-T-USB-tikkua, mutta kanavia ei löydy, kun esim. scan valittaa siitä, että /dev/dvb/adapter0//frontend0 ei löydy. Ja eihän se löydy, kun koko /dev/dvb puuttuu. Millähän sen saisi aikaiseksi?

dmesg kertoo
Koodia: [Valitse]
[   14.294182] em28xx #0: Identified as Pinnacle PCTV USB 2 (card=3)
[   14.616299] tuner 0-0060: chip found @ 0xc0 (em28xx #0)
[   14.664369] em28xx #0: v4l2 driver version 0.1.2
[   14.669104] em28xx #0: V4L2 video device registered as video0
[   14.669135] usbcore: registered new interface driver em28xx
[   14.669137] em28xx driver loaded

Asenna digi-tv ei sekään toimi, mutta en tiedä, onko syy sama. Se valittaa, että ei löydy DVB-korttia. No eipä löydy, kun kyseessä on USB-tikku.

219
Kiitos, mutta hermostuin Kubuntuun sen verran, että päätin kokeilla muita distroja.

Xandros: ei päästä asennusta pitemmälle, koska kone alkaa vinkua kimeästi. Ääni on sitä luokkaa, että sitä luullaan palohälytykseksi. Koneen saa hiljaiseksi vain katkaisemalla virran.

Mandriva: asennuksen jälkeen todetaan, että Intel 3945 ei ole tuettu.

OpenSUSE: asennuksen jälkeen todetaan, että Intel 3945:n pitäisi olla tuettu, mutta asennuksessa menee niin paljon aikaa, että saan sen tehdyksi loppuun asti vasta paikassa, jossa WLANia ei ole (ja jossa nytkin olen).

Ai niin, se Kubuntu-ongelmainen WLAN oli luokkaa "yleinen tila" ja käsittääkseni tyyppiä avoin. Koti-WLANia ei ole.

Se kone lähtee huomenna muutamaksi viikoksi ulkomaille, eli Linux-WLAN-kokeilut taitavat päättyä ainakin toistaiseksi.
.

220
Asensin XPP-kannettavaan lisukkeeksi Kubuntu 7.04:n. Toistaiseksi suurin ongelma on WLAN, joka toimii minun taidoillani vain siten, että ensin panen sen käyntiin Windowsissa, jolloin se on yhä aktiivinen (WLAN-valo palaa), kun (re)boottaan Kubuntun, ja nettiyhteys syntyy ongelmitta.

Jos taas boottaan suoraan Kubuntun, niin en keksi mitään konstia saada WLANia aktiiviseksi.

Löytyisikö täältä apua? Olen yrittänyt käydä läpi Ubuntu 7.04-lähteitä, mutta jotenkin näyttää siltä, että Ubuntun ja Kubuntun systeemityökalut poikkeavat toisistaan jonkun verran, ainakin graafiset sellaiset. Vai onko ongelma kieli? Erään ulkomaajutun takia asetin kieleksi englannin. (WLAN-palikka näyttää olevan Intel 3945, jossa ei kai ole ongelmaa?)

Sivuja: 1 ... 9 10 [11]