Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - AimoE

Sivuja: 1 ... 11 12 [13]
241
Päivitin sitten Ubuntu väliversioon 14.10, mutta erinäisistä (pitkään kertyineistä) syistä tein sen pitkällä kaavalla eli ensin asensin 14.04.1:n uudelleen ja vasta sitten päivitin. Samalla päätin tehdä eräät määritykset uudelleen sen sijaan että kopioisin vanha asetukset paikalleen sellaisenaan. Yksi näistä määrityksistä oli HP:n tulostimen käyttöönotto, enkä todellakaan odottanut että sen kanssa tulisi mitään ongelmia. Näin kuitenkin kävi.

Nyt kun ongelmat on selvitetty, voin raportoida missä kohdassa niitä tuli ja miten niistä selvittiin.

Työvaiheet:
  • asenna hplip-gui
  • käynnistä hplip-gui
    • valitse "Setup Device"
    • valitse Wi-Fi ja kytke usb-kaapeli kun sitä vaaditaan;
      "Driver Plug-In Required" avautuu
      • syötä oman käyttäjätunnuksen salasana
      • hyväksy lisäosan haku verkosta
      • hyväksy käyttöehdot
      • asennus kaatuu virheseen:
        Lainaus
        file does not match its checksum. File may have been corrupted or altered
        Virheilmoitus ei sisällä tiedoston nimeä, mutta kyseessä on juuri haettu lisäosa.

Tässä kohdassa jätin usb-kaapelin paikalleen ja jatkoin tulostimen lisäämistä hplip-gui:n kautta, ja se sujui ihan oikein.

Seuraavaksi suoritin komennon hp-setup 192.168.1.113, ja taas ruudulle tuli "Driver Plug-In Required", ja taas lisäosan asennus epäonistui.

Etsin verkosta lisätietoa tuon virhetekstin avulla ja löysinkin heti ihan tuoreen raportin samasta ongelmasta: http://askubuntu.com/questions/579006/problem-with-hplip-3-14-10-install.

Tosin tuossa tapauksessa raportoija oli hakenut HP:n sivustolta uusimman version, ja sen ansiosta saanut virheilmoituksen josta kävi ilmi ongelmatiedoston nimi. Selostuksessa mainitaan myös lataushakemisto http://www.openprinting.org/download/printdriver/auxfiles/HP/plugins/ jota en ehkä muuten olisi löytänyt. Muuten kaverin selostus tilanteesta on täynnä arvailua joka menee monin paikoin pieleen, mutta tuo lataushakemisto osoittautui tärkeäksi tiedoksi.

Tarkistin mikä hplip-versio minulla on ja hain lataushakemistosta lisäosan oikean version. Lataamisen jälkeen tarkistin käsin gpg-komennoilla tiedoston sormenjäljen. Laitan tähän koko sarjan näkyviin koska myöhemmässä vaiheessa selviää miten paljon komentojen tulostus kertoo siitä mikä lisäosan asennuksessa meni vikaan.

Koodia: [Valitse]
$ cd Lataukset/
$ gpg --verify hplip-3.14.6-plugin.run.asc hplip-3.14.6-plugin.run
gpg: hakemisto "/home/haltia/.gnupg" luotu
gpg: uusi asetustiedosto "/home/haltia/.gnupg/gpg.conf" luotu
gpg: VAROITUS: asetukset tiedostossa "/home/haltia/.gnupg/gpg.conf" eivät ole käytössä vielä tässä ajossa
gpg: avainrengas "/home/haltia/.gnupg/pubring.gpg" luotu
gpg: Signature made ti  3. kesäkuuta 2014 09.45.12 EEST using DSA key ID A59047B9
gpg: Allekirjoitusta ei voi tarkistaa: julkista avainta ei löydy
$ gpg --recv-keys A59047
gpg: avainrengas "/home/haltia/.gnupg/secring.gpg" luotu
gpg: requesting key A59047B9 from hkp server keys.gnupg.net
gpg: /home/haltia/.gnupg/trustdb.gpg: trustdb luotu
gpg: avain A59047B9: julkinen avain "HPLIP (HP Linux Imaging and Printing) <hplip@hp.com>" tuotu
gpg: ehdottomasti luotettavia avaimia ei löytynyt
gpg: Kaikkiaan käsitelty: 1
gpg:               tuotu: 1
$ gpg --fingerprint A59047B9
pub   1024D/A59047B9 2009-12-15
      Key fingerprint = 4ABA 2F66 DBD5 A958 9491  0E06 73D7 70CD A590 47B9
uid                  HPLIP (HP Linux Imaging and Printing) <hplip@hp.com>
sub   2048g/26153BA0 2009-12-15

$ gpg --verify hplip-3.14.6-plugin.run.asc hplip-3.14.6-plugin.run
gpg: Signature made ti  3. kesäkuuta 2014 09.45.12 EEST using DSA key ID A59047B9
gpg: Good signature from "HPLIP (HP Linux Imaging and Printing) <hplip@hp.com>"
gpg: VAROITUS: Tätä avainta ei ole varmennettu luotettavalla allekirjoituksella!
gpg:          Mikään ei takaa sitä, että allekirjoitus todella kuuluu haltijalleen.
Ensisijaisen avaimen sormenjälki: 4ABA 2F66 DBD5 A958 9491  0E06 73D7 70CD A590 47B9

Tämän jälkeen suoritin uudelleen komennon hp-setup 192.168.1.113 ja kun ponnahdusikkuna "Driver Plug-In Required" avautui, valitsinkin verkosta lataamisen sijaan paikalliselle levylle haetun tiedoston.
Tällä kertaa ohjelma ilmoittaakin että "Unable to recieve key from keyserver" eli avainta ei löydy avain­palvelimelta, ja kysyy "Do you still want to install the plugin?" eli asennetaanko silti. Hieman ihmettelin miksei avainpalvelinta muka löydy, mutta koska juuri itse sain tarkistuksen tehdyksi, sanoin että jees, asennetaan vaan.

Vihdoinkin näytti siltä että asennus onnistui, ja pääsin jatkamaan tulostimen määrittelyä hplip-gui:n puolella. Sielläkin kaikki näytti menevän oikein. Mutta kun tarkistin asioita jälkeenpäin, alkoi tulla esiin oireita siitä että kaikki ei vieläkään ole kunnossa.

Ihan eka reaktio oli että ehkä se gpg-tarkistus olisi pitänyt tehdä sudolla. Niinpä menin sudo -i:llä rootiksi ja tein gpg-tarkistuksen. Ja niinhän siellä kävi että ei ollut alihakemistoa /root/.gnupg vielä olemassakaan. Tämä paljasti mikä lisäosan asennuksessa on pohjimmiltaan vikana, mutta loppujen lopuksi en joutunut tekemään lisäosan asennusta uudelleen, vaan pikkuviat korjaantuivat yksinkertaisemmin.

Avartava paljastus oli se kun hplip-gui:n ikkunassa täppäsin keltaista kolmiokuvaketta eli käynnistin "Diagnose Queues" -toiminnon. Se kertoi että "'HP_LaserJet_Professional_P_1102w' is using incorrect PPD file. Do you want to reconfigure queue?"

Niinpä tarkistin onko PPD:n suojauksissa jotain vikaa, ja olihan siinä verrattuna aikaisemman asennuksen vastaavaan (olin onneksi varmuuskopioinut /etc:n ennen kuin asensin Ubuntun uudellen). Ensinnäkin, .ppd-tiedoston omistajuus oli hieman muuttunut; nyt omistajuus on root:lp, kun se ennen oli root:root. Toiseksi, uuden .ppd-tiedoston suojauksista puuttui lukuoikeus kaikille. Omistajuutta en lähtenyt muutamaan, mutta suoritin chmod +r -komennon ja sen jälkeen kaikki ongelmat olivat ohi.

Syy miksi osasin heti epäillä suojauksia oli se että viimeksi kun asensin HP:n tulostimen, tuo samainen lisäosan asennus jätti mun kotihakemistoon .gnupg-alihakemiston joka oli rootin omistuksessa. Tarkistin moneen kertaan että en ollut ajanut mitään sudolla, vaan ihan tuo HP:n oma ohjelmisto teki sen. Ilmeisesti joku on ryhtynyt korjaavaan tätä suhteellisen pientä ongelmaa ja päätynyt paljon isompaan ongelmaan, jonka takia lisäosan asennus kaatuu ihan turhan päiten. Ja tuon askubuntu-artikkelin perusteella voi päätellä että vika on edelleen olemassa tuoreimmassa versiossa, joten sen hakeminen ei kannata.

Kaiken edellä kuvatun jälkeen katsoin vielä piruttani onko alihakemistossa ~/.hplip jotain väärin suojattua, ja kuinka ollakaan löysin sieltä täysin tarpeettoman alihakemiston: ~/.hplip/.gnupg/ ja sieltä kaksi tyhjää tiedostoa, joita siis lisäosan asennus ei ollut onnistunut käyttämään mihinkään.

Onneksi koko ruljanssista kuitenkin pääsi yli väihin vaurioin.

Edit: yritin koodin osien värjäämistä, muutta eipä toimi.

242
GnuCashin kehitystiimi on tehnyt sellaisen onnettoman päätöksen että asennuspakettiin ei oteta mukaan LibOFX-kirjastoa, vaan Ubuntun sovellusvalikoimasta imaistaan se versio joka siellä sattuu olemaan (Windowsille tehty paketti pakosta sisältää libofx:n mutta ei sekään tarpeeksi tuoretta). Seuraavat Ubuntun välijulkaisut (utopic, vivid) sisältävät riittävän tuoreen LibOFX:n mutta 14.04 LTS ei sisällä.

Konkreettinen ongelma jonka tämä aiheuttaa on se että kun muunnan Nordean tilitapahtumalistauksen OFX-muotoon (omalla skriptillä), joudun samalla muuntamaan sen UTF8-merkistön johonkin toiseen että voisin impata OFX-tiedoston GnuCash-ohjelmaan.

Toinen ratkaisu on asentaa GnuCash Nate Muench -varastosta. Silloin omassa skriptissä ei tarvitse merkistöä muuntaa.

Mutta ihan ensiksi yritin kääntää LibOFX:n itse. Se olisi varmaankin onnistunut, jos pakettiin ei olisi liittynyt mitään riippuvuuksia, mutta kun ajoin ./configure-komennon, sain silmilleni ilmoituksen
Koodia: [Valitse]
configure: error: OpenSP includes not foundKun googletin ratkaisua, totesin sellaiseksi paketin libofx-dev asentamisen, enkä sitten muistanut että sekin pitäisi kääntää lähdekoodista, ja asensin sen version joka sattuu olemaan sovellusvalikoimassa, ja taas OFX-imppaus sotki UTF8-merkit. En sitten enää jaksanut yrittää löytää libofx-dev:n lähdekoodipakettia, vaan otin tuon Nate Muench-ratkaisun käyttöön. Tulipahan samalla myöskin uudempi GnuCash mukaan.

Ehkä pitäisi vaan jättää LTS taakse ja siirtyä välijulkaisujen kelkkaan niin ei tarvitsisi aikaa hukata tämmöisiin.

243
Ubuntu tietokoneissa / FINEID henkilökortti suomeksi
« : 15.11.14 - klo:22.11 »
Laitetaanpa nyt vielä suomeksi suunnilleen samat neuvot jotka jo ehdin enkuksi selostaa toisessa ketjussa.


1) Asennus
Itse yritin asennusta ensin komentoriviltä, mutta silloin ikoni ei tullut käynnistimeen. Sain homman tehdyksi helpommin sillä tavalla että klikkasin .deb-pakettia tiedostonhallinnassa ja annoin sen avata sovellusvalikoiman, ja sitten asensin sieltä.
Ohjeessa annettu poistokomento on ihan käypänen.
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg -r mpollux-digisign-clientKäynnistyskomento ei löydy ohjeen mukaisesta polusta eikä ohjeen mukaisella nimellä. Löysin oikean nimen (mPolluxServiceManager) komentamalla:
Koodia: [Valitse]
dpkg -L mpollux-digisign-client | grep binHuomasin samalla että manuaalissa mainittu "lataaja" on kirjasto:
Koodia: [Valitse]
dpkg -L mpollux-digisign-client | grep load

2) Firefox-asetukset
- Muista tuoda juurivarmenne ja muut tarvittavat varmentajan varmenteet sivulta http://fineid.fi/default.aspx?docid=2237&site=9&id=332.
- Ohjelman uusin Windows-versio on korjattu niin että Firefoxille voi kertoa että PIN-koodia ei kysytä joka kerta, mutta Ubuntulle ei ole tällaista korjattua versiota julkaistu.
- Vanhentunut manuaali kertoo turvallisuuslaitteen asennuksessa väärän polun. Löydät oikean polun komennolla
Koodia: [Valitse]
dpkg -L mpollux-digisign-client | grep cryptoKomennolla "ls -l" näet että luettelossa on yksi tiedosto (kirjaston tietty versio) ja loput ovat symlinkkejä tähän tiedostoon. Kun valitset nimen jossa on vähän versinumeroita lopussa, sallit kirjaston päivittyä niin ettei Firefox-asetuksia tarvitse muuttaa. Mutta päivityksiä ei ole kyllä pahemmin tulossa.
- Kun turvallisuuslaite on asennettu, avaa sivu https://127.0.0.1:53952/sign ja hyväksy poikkeus.
- Sulje firefox ja käynnissä uudelleen.
- Avaa sivu https://vrk.fineid.fi/ ja testaa.


3) Thunderbird-asetukset
TB-asetukset tehdään samalla tavalla kuin FF, paitsi että viimeisiä vaiheita ei tarvita (ei poikkeuksen hyväksyntää eikä testisivun avaamista).

244
Yleistä keskustelua / Welhon dynaaminen IP ja whatsmyip
« : 07.11.14 - klo:20.30 »
Koneeni ovat kumpikin Welhon verkossa, ja tähän asti IP-osoite ei ole kovin usein muuttunut. Tarkistelen sitä harvakseltaan, ihan mielenkiinnosta. Tänään kuitenkin satuin tarkistamaan sen vaikka edellisestä on vain pari päivää. Tässä ajassa itse IP ei ole muuttunut, mutta yhtäkkiä yllättäen http://www.whatsmyip.org näyttää koneen nimen ihan eri tavalla kuin ennen. Aikaisemmin nimen loppuosa on aina ollut pp.htv.fi mutta tänään se onkin bb.dnainternet.fi. Tarkistin muutamasta muustakin palvelusta (Shields Up! ja Whois lookup), ja tulos on aina sama.

Miten ihmeellä kahden suomalaisen operaattorin verkkonimet voivat yhtäkkiä sekoittua toisiinsa??!!

245
Yleistä keskustelua / Palveluntarjoajien turvataso?
« : 01.11.14 - klo:15.30 »
Kun nyt tietoisuus tietoturvaongelmista kasvaa, herää kysymys millä tavalla tavallinen kuluttaja voi tarkistaa eri palveluntarjoajien tietoturvatason, ja toisaalta millä tavalla vaikkapa joku tavallinen pikku yhdistys voi varmistua että sen sivusto palveluntarjoajan palvelimella on turvallisesti hallinnoitu?

246
Ubuntu tietokoneissa / Grub oletuksena piilossa [Bugi]
« : 26.07.14 - klo:18.39 »
Jossain aikaisemmassa keskustelussa tulin maininneeksi virheen https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub2/+bug/1258597, joka koskee sitä että Ubuntu-asennusohjelma ei ole pysynyt grub2:n muutosten perässä, ja kirjoittaa siksi tiedostoon /usr/share/grub/default/grub (ja sen pohjalta tiedostoon /etc/default/grub) vääriä asetuksia.

Nyt yritin tarkistaa onko korjaus mukana julkaisussa Ubuntu 14.04.1, mutta en saa en saa mitään selvää bugiin liittyvästä keskustelusta.

Minulla ongelma ilmenee koska koneessa on vain Ubuntu eikä muista asennuksia, jolloin grub2-valikkoa ei oletuksena näytetä. Halusin erään ongelman selvittelyn yhteydessä saada valikon näkyviin, ja selvisin siitä silloin jollain lailla, en ihan muista miten. Koska en ymmärtänyt tekemääni korjausta, jäin odottamaan bugin korjausta, mutta nyt en tiedä onko se korjattu ja saako korjauksen pelkällä tasonnostolla vai pitääkö tehdä kokonaan uusi Ubuntu-asennus? Tai jos bugia ei ole korjattu, miten ne asetukset oikeasti pitää tehdä?

Mitään ongelmaa ei ole niin kauan kun en tarvitse koko käynnistysvalikkoa. Mutta sitten kun eteen tulee joku ongelma, jonka takia tarvitsen se valikon, en haluaisi taas haaskata aikaa tämän bugin selvittämiseen. Haluaisin saada sen kuntoon kaikessa rauhassa nyt kun polttavaa kiirettä ei ole.

Voisiko siis joku suomentaa mikä on tuon bugin status? Ja jos se on edelleen jonossa, niin mitkä asetukset pitää tehdä tämän nykyisen Grub2-version kanssa (Ubuntu 14.04 LTS) jos haluaa valikon esiin kun se oletuksena on piilossa? Netissä löytyy ohjeita paljon mutta iso osa niistä on vanhoja.


Lisätty otsikkokenttään bugi -Karvameduusa

247
Tässä on nyt kahtena päivänä peräkkäin käynyt niin että olen pannut läppärin valmiustilaan ja kun seuraavana päivänä otan sen esiin, se käy niin kuumana että haisee palaneelta. Joudun panemaan sen uudelleen valmiustilaan ja odottamaan että se jäähtyy ennen kuin uskallan uudelleen avata. Tätä ei ole tapahtunut koskaan aikaisemmin, vain tässä helteiden aikana.

Kämppä on sellainen ettei koskaan ole viileämpää kuin ulkona. En ole jäänyt sisään odottamaan että näkisin mihin asti huonelämpö nousee, mutta esimerkiksi tänään kun lähdin kuumaa pakoon, lämpöä oli jo 30 astetta, ja päivä oli vielä lämpenemässä ja aurinko paistoi suoraan ikkunaan.

Tällä helteellä haluan tietenkin että kun koneen panee valmiustilaan, se myös pysyy valmiustilassa. Mikä voi olla syy että Ubuntu herää valmiustilasta nyt yhtäkkiä, kun ei ole koskaan ennen sitä tehnyt?

Edit: vaihdoin sanan "lepotila" sanaksi "valmiustila". Toivottavasti tällä kertaa valitsin oikean termin. Termien käyttö on niin hämäävästi ristissä eri käyttisten välillä ettei niitä saa  pysymään ojennuksessa.

248
Yleistä keskustelua / BRCK
« : 07.07.14 - klo:21.44 »
Onkohan täällä ketään jolle BRCK-julkaisu merkitsee mitään? Itselläni ei ole tapana liikkua paikoissa joissa tuo olisi oikeasti tarpeen, mutta mielenkiintoista on nähdä miten netti etenee eri tavalla eri puolilla palloa.

249
Haluan alustaa joitakin vuosia Windows-käytössä olleen ulkoisen kovalevyn Ubuntu-käyttöä varten. Kun katson tätä levyä Levyt-ohjelmassa, näen että se sisältää pienen alustamattoman, vapaana olevan osion. Samalla tavalla kaikki NTFS-käytössä olleet USB-tikut sisältävät pienen vapaan osion. Mikähän tarkoitus tällaisella osiolla on? Kannattaako se ottaa käyttöön (eli yhdistää pääosioon) samalla kun alustan levyn?

250
Lähes aina kun käynnistän jonkin LibreOffice-komponentin, ikkunan yläpalkki jää ruudun yläpalkin alle piiloon, niin etten voi laajentaa/pienentää sitä, enkä pääse käsiksi yläpalkin valikoihin.

Millä keinolla ikkunaa voi siirtää alemmas? Vai onko joku muu keino? Nyt pystyn vain sulkemaan ohjelman käynnistimen kuvakkeesta.

251
Nyt kun olen saanut tämän ratkotuksi, ajattelin kerrata muillekin tiedoksi mitä vaikeuksia näennäisen yksinkertaisen jutun kanssa voi tulla eteen.

Ensinnäkin, nettihaut tiedostojen jakamisesta Ubuntun ja Windowsin välillä tuottivat hyvin suuren määrän vanhentuneita vastauksia. Vei paljon aikaa ensin tajuta että ne ovat vanhentuneita, ja sitten keksiä millä keinolla massasta saa suodatetuksi esiin asiallisia Samba4-ohjeita, jotka koskevat uusinta Ubuntua.

Neuvo konkareille: älkää sanoko että netistä löytyy runsaasti vastauksia, jos ette ole vähään aikaan itse kokeilleet. Ei se aina niin yksinkertaista ole.

Toiseksi: löysin lopulta hyvin helppoja Samba-ohjeita, kuten http://www.noobslab.com/2014/02/create-safe-easy-shares-using-samba.html (joka mm. vahvisti ettei minun tarvitse todellakaan asentaa mitään muuta kuin samba ja system-config-samba). Mutta vaikka kuinka noudatin ohjetta, Ubuntun Nautilus ei nähnyt Windows-konetta, eikä Windowsin Explorer näyttänyt Ubuntu-konetta. Tämän pulman kanssa se vasta olikin hakeminen, mutta löytyihän vastaus lopulta: http://www.noobslab.com/2012/03/configure-samba-sharing-between-ubuntu.html on vanhentunut, mutta silti hyödyllinen ohje, koska se kertoo myöskin sen miten jaot saadaan näkymään ristiin koneiden IP-osoitteita käyttämällä, jos muu ei auta.

Koska tässä vaiheessa en kaipaa pysyviä liitoksia, ainoa epäselvyys on Windowsin puolella (miten irrotan jaon niin että salasanaa kysytään uudelleen kun liitän sen seuraavan kerran).

252
Mutta jos ongelma tuli ohjelmistopäivityksessä, se voi toistua vaikka asentaisi kaikki uudelleen.

Minullekin tuli eilen ongelma ohjelmistopäivityksen jälkeen, tosi se ilmenee hieman toisin. Kyse on hitaudesta, ruudulla ei tapahdu mitään (mutta levy kuuluu olevan käytössä), ja jumi kestää minuutteja. Hiiren saa liikkumaan, mutta sekin nykii. Sitten ruudulla tapahtuu hetken jotain, ja sitten taas jää jumiin, niin pahasti ettei hermo kestä vaan on pakko painaa virtanappulaa. Panin sen helteen piikkiin, ajattelin että vanha kone alkaa hajota. Mutta jos kerran muillakin on tullut ongelmia ohjelmistopäivityksen jälkeen, täytyy varmaan hetki vielä tutkia ennen kuin lähtee konekauppaan.

Tämän pääsin kirjoittamaan winkkarilta.

253
Olen vuosia tehnyt kaikki jutut perlillä, mutta nyt kun olen virittelemässä komentotiedostoja omalle Ubuntu-koneelleni, haluaisin tietää mitkä työkalut nykyään ovat ne joita suositellaan. Huomasin jo että dash on bashin sutjakampi vaihtoehto, mutta dash-hakuja on vaikea tehdä netistä, kun dash on myös englannin kielen sana. Mistä löytyy hyvä tai ainakin asiallinen dash-manuaali? Ja millä kielellä kannattaa tehdä merkkijono- ja regexec-manipulointia silloin kun sitä tekee satunnaisesti jossain komentotiedostossa, mutta sed ei silti riitä? Oletan että mawk tai gawk, mutta onko jotain muutakin mistä pitäisi tietää?

Esimerkki 1: käytän yhdessä scriptissä bashin [[ ]]-testiä, jota dash ei tunne. Mistä löydän dash-manuaalin jonka avulla saan tämäntapaiset testit muunnettua dash-muotoon? Vai kannattaako dashin sijaan käyttää jotain muuta?

Koodia: [Valitse]
[[ $TITLE == *"$1"* ]]
Esimerkki 2: tämän pikku muunnoksen sain koodatuksi siistin tiiviiseen muotoon perlin avulla, mutta mitä manuaaleja mun pitäisi vertailla että löydän sille kevyemmän vaihtoehdon?

Koodia: [Valitse]
cryptmount -l | perl -pe '/^\S+ .* "(.+)" .*/
&& qx(mountpoint $1) =~ / is a mountpoint$/
&& s/ \[to mount on / \[is mounted on /'

En ole siis etsimässä ketään koodaamaan näitä uusiksi (kyllä ne näinkin toimivat ihan hyvin), vaan etsin nimenomaan linkkejä manuaaleihin yms. sivuihin netissä. Suorituskyvyllä ei ole näissä esimerkeissä mitään käytännön merkitystä. Haluan vain opetella uutta siltä varalta että joskus on.

254
Minulla on pari 16Gt:n vetoista USB3.0 -tikkua joita olen käyttänyt jo joitakin viikkoja. Tänäänkin ehdin niitä käyttää ihan normaalisti, kun sitten yhtäkkiä ne alkoivat vaatia tunnistautumista aina kun kiinnitän tikun, kumman tahansa.

Tarkalleen ilmoitus on tämä:

Tunnistautuminen tarvitaan aseman Kingston Data Traveler (/dev/sdc1) liittämistä varten

Sovellus yrittää suorittaa etuoikeuksia vaativan toiminnon. Sen suorittaminen vaatii tunnistautumista.


Toisella olen tuonut tiedostoja Winkkarilta, toista olen käyttänyt vain ja ainoastaan Ununtu-koneella. En yhtään ymmärrä mistä voi olla kyse?

255
Yleistä keskustelua / Onpa aggressiivista
« : 13.05.14 - klo:21.37 »
Noin 15-20 vuoden aikana olen ollut jo aika monella keskustelupalstalla, mutta eipä ole vielä tullut vastaan toista samanlaista. Jos kerran "asia ei muutu", miksi ottaisin viestin muokattavaksi? Kysymykseni oli ihan vilpitön, haluan todella tietää mikä vika kysymyksessäni on, kun kukaan ei halua vastata. Keskustelun tasoa voi nostaa neuvomalla, ei aggressiivisella sensuroinnilla.

256
Tässä on tullut vastaan jo monta tilannetta että tarvitsen korjatun version jostain paketista johon Canonical ei tarjoa päivityksiä. Pahimmillaan asennus pitää tehdä lähdekoodista jollain pitkällä komentosarjalla. Aloitan mieluummin pienestä ja yksinkertaisesta tapauksesta.

https://launchpad.net/ubuntu/+source/cryptmount/4.5.1-1 korjaa yhden ainoan komentotiedoston. Koska tapaus on niin yksinkertainen, selviän siitä varmasti jollain keinolla. Mutta haluaisin tässä samalla oppia tekemään kunnolla. Mikähän olisi a) yksinkertaisin tapa, ja b) oikeaoppisin tapa asentaa tämä pikku korjaus?

Jos asia ei muutu niin käytä Muokkaa-toimintoa -Storck
(nostoviesti poistettu)

257
Ubuntu 14.04 -asennuksen jäljeltä kotihakemistossa on .gnupg -hakemisto, joka on rootin omistuksessa, samoin sen sisältö. En ymmärrä miksi; mikään muu tiedosto tai hakemisto kotihakemistossa ei ole rootin omistuksessa. Edellisten versioiden asennus ei ole luonut tätä hakemistoa valmiiksi.


Korjattu ymmärrettävään muotoon eli [RATKAISTU] -Storck

258
Tässä ketjussa on erinomainen kokoelma vastakkaisia pointteja. Kiitos siitä.

Vielä kun joku kertoisi miten täysin salatulle levylle tehdään rinnakkaisasennus, niin uskaltaisin sitä yrittää seuraavassa päivityksessä.

259
Kokeilin tätä uutta LTS-versiota ensin USB-tikulta, mutta koska kaikki tuntui olevan hyvin, päätin sitten päivittää vanhan version sen sijaan että olisin yrittänyt rinnakkaisasennusta (jota en osaa tehdä kun levy on kryptattu). Päivitys onnistui ihan hyvin, mutta kun valitsin koneen uudelleenkäynnistyksen, näyttö meni pimeäksi (vain taustavalo oli päällä). Kyllästyin odottamaan, katkaisin virran ja käynnistin koneen uudelleen. Syötin kryptauksen salasanan, ja Ubuntu ilmoitti tarkistavansa levyasemia. Sitten pääsin login-ikkunaan ja kaikki näytti olevan kunnossa. Mutta kun kirjaudun sisään, näen vain taustakuvan, en mitään muuta. Ei yläpalkkia, ei käynnistinpalkkia, ei työpöytää, ei mitään. Vain tämän uuden version taustakuva. Sama juttu jos kirjaudun Vieras-tunnuksella, mitään ei pääse tekemään.

Auttakaa! Olen kyllä käyttänyt erilaisia unixeja ja linuxeja, mutta tavallisena käyttäjänä, ilman kovin kummoista admin-kokemusta. En yhtään keksi miten selvitä tästä. Tämän viestinkin jouduin lähettämään Windows-koneelta.


Lisätty ratkaistu.
Puhtaalla asennuksella
- Karvameduusa

Sivuja: 1 ... 11 12 [13]