Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - AimoE

Sivuja: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13
181
Haluaisin saada liitä-toiminnon hiiren painikkeeseen mutta vain päätteessä, ei muissa ikkunoissa. Tiedän että näppäimistöltä se on Ctrl-Shift-V, mutta hiiren painikkeella se olisi nopeampi ja kätevämpi tehdä. Olen nyt etsinyt ohjeita netistä ja lukenut jos vaikka mitä, mutta aina jää jäljelle vain sellaisia menetelmiä joissa tarvitaan komentotiedosto jossa tutkitaan mikä on ajettava X-sovellus ja mikä on komentotiedoston parametri ja sitten suoritetaan xdotool-komento näiden tietojen mukaan. Onko minulta mennyt jotain oleellista ohi vai onko tämä todellakin ainoa tapa?

182
Sen jälkeen kun asensin tidyn viimeisimmän version .deb-paketista, Ubuntun Ohjelmistopäivitykset tarjoaa joka kerta sen tilalle pakettivarastossa olevaa vanhempaa versiota. Ruksin poistaminen paketin kohdalta voi milloin tahansa unohtua. Miten voin pysyvästi estää yhden paketin päivitykset, kun muuten haluan päivityksiä järjestelmään?

183
Yksi syy miksi käytän edelleen Amaya-editoria, on se että se tekee sisällysluettelon automaaattisesti ja siivosti, ei lisää mitään ylimääräistä mukaan (toinen syy on ollut se että Amaya osaa tehdä muunnoksia eri HTML-standardien välillä, ja kolmas se että olen vaan kertakaikkiaan tykästynyt Amayn käyttöliittymään).

Ikävä kyllä Amayasta ei ole tehty HTML5-versiota, joten sitä ei ole päivitetty pitkään aikaan, eikä ole näköpiirissä että sitä koskaan enää päivitettäisiinkään. Niinpä se nojaa vanhentuneisiin kirjastoihin eikä siis ole enää turvallinenkaan, joten olen Windows-koneella estänyt sen pääsyn nettiin ettei vahingossakaan tulisi tökättyä jotain linkkiä sen kautta.

Alkaa olla jo korkea aika siirtyä HTML5:een, joten joudun hylkäämään Amayan pikkuhiljaa.

Suurin puutos on siis se miten saan helposti ajetuksi sisällysluettelon HTML5-tiedostoista H1-H6-tägien perusteella. Voisihan sen koodata itsekin, mutta miksi vaivautua kun joku on kumminkin tehnyt sen jo. En vaan keksi nettihakua jolla löytäisin valmiin työkalun. Kummallista. Löydän kyllä viritelmiä joissa JavaScriptin avulla lennosta generoidaan sisällysluettelo, mutta ne tiedostot joille tätä tarvitsen eivät ole sellaisia joille lennosta generointi olisi mielekästä. Sisällysluettelo on pitkä ja tasojen syvyys vaihtelee paljon, mutta päivityksiä rakenteeseen tulee harvoin.

Onko joku löytänyt ToC-generaattorin jota voisi kätevästi käyttää vaikkapa Bluefish-liitännäisenä?

184
Yleistä keskustelua / Geek
« : 22.07.17 - klo:11.04 »
Huomenna tulee Teemalla suorana elokuva Nightmre Alley, joka kannattaa nähdä, ihan loppuun asti, jos haluaa tietää mitä "geek" tarkoitti ennen nykyistä merkitystä.

185
Tätä ei tapahdu Windows-koneella, vain Ubuntulla. Selatessani sivuja FF avaa sivun hirveän herkästi toiseen ikkunaan, ihan vähän väliä, enkä ole keksinyt mikä ele sen aiheuttaa. Kosketusnäyttöä ei ole, kyse on ihan vaan hiiren käytöstä, ja ehkä näppiksestä. Mutta millään en keksi mikä eleiden yhdistelmä on se jota pitäisi osata varoa. Onko joku muu keksinyt?

186
Yleistä keskustelua / RSS teknisesti
« : 13.07.17 - klo:09.34 »
Suomessa RSS on edelleen  aika lailla käytetty, mutta muualla maailmalla on alueita joilla tuntuu olevan luja usko siihen että RSS on jotenkin vanhentunut juttu. Olen ollut siinä käsityksessä etä tämä liittyy enemmän RSS Reader -ohjelmiin, jotka ovat kökköjä, ja niistä joutaakin päästä eroon, mutta eihän se tarkoita sitä että RSS itsessään olisi vanhentunut, eihän?

Itse en ole koskaan käyttänyt mitään muuta lukijaa kuin Firefoxin Live Bookmarks -ominaisuutta, ja olen siihen erittäin tyytyväinen, pois en vaihtaisi. Parasta siinä on että Firefox vaihtaa listauksessa kuvakkeen värin niille osoitteille jotka olen ladannut.

Mutta nyt on alkanut olla merkkejä siitä että uusien näplettien tulko markkinoille alkaa pudottaa RSS-syötteitä sivustoilta. Yle on jo jonkin aikaa käyttänyt uutissivujen RSS-syötteensä URL-riveillä lisäkettä "?origin=rss", ja olen tulkinnut tämän niin että Yle haluaa tilastoida sitä kuinka paljon RSS-syötettä oikeasti käytetään. Mutta tällaisesta osoitteen muokkauksesta seuraaa että jos täppään uutista varsinaisella uutissivulla, niin Firefox ei enää vaihda kuvakkeen väriä RSS-syötteen listauksessa, koska osoite ei ole tasan sama. Pitäisi siis lukea kaikki uutiset RSS:n kautta jotta näkisin syötteen listauksesta mitkä on luettu ja mitä ei ole luettu. Tämä rampauttaa RSS:n minun kannaltani aika pahasti, koska minulla on ollut tapana vilkaista eri sivustojen RSS-listauksia vain nähdäkseni mihin on tullut uutta, ja sitten olen avannut itse sivuston ja lukenut jutut sieltä kautta. Nyt Ylen RSS ei enää palvele tätä käyttötapaa.

Mutta uusin ihmetys on se että Yle Areenan ohjelmien RSS-syötteessä ei ole tuota "?origin=rss" -lisäkettä, ja silti ne käyttäytyvät samalla tavalla, eli RSS-listaus ei enää näytä mitä ohjelmia olen katsonut jos olen avannut sivut ilman RSS-syötettä. Haluaisin antaa tästä palautetta Ylelle, mutta ennen kuin teen sen, minun pitäisi ymmärtää vähän enemmän siitä miten RSS teknisesti toimii, eli olenko arvannut oikein vaiko täysin väärin koko jutun.

Onko RSS teknisesti liian hankala sivustojen ylläpitäjille, eli onko RSS "kuollut" kuten väitetään? Voinko päätellä että "?origin=rss" -lisäke uutissivujen RSS-syötteen URLeissa on ehkä mahdollisesti tilastointia varten? Jos näin on, niin miten Yle Areenan URLit käyttäytyvät ihan kuin lisäke olisi olemassa vaikka sitä ei näy?

187
F-Secure ilmoittaa että Easy2Boot-sivusto on "harmful". Joskus aiemmin sama on tapahtunut joillekin täysin harmittomille sivustoille, ja myöhemmin palautettu, enkä yhtään tiedä oliko niillä sivustoilla oikeasti joku ongelma vai onko joku vain raportoinut ne jostain (kauppa)poliittisesta syystä. Onko kellään kokemusta siitä kuinka perusteellisesti F-Secure tutkii luokitusten aiheellisuuden?

188
Eilisillasta asti on kaikkien Ylen sivujen lataus ollut tolkuttoman hidasta. Uutisia kun selaa, niin tekstit tulevat hitaasti, kuvat eivät ehdi ollenkaan latautua kun on jo uutinen luettu. Ja Yle Areenasta kun hakee jonkun ohjelman sivuna, voi joutua odottamaan luokkaa 10 min ennen kuin still-kuva käynnistysnappeineen näky, ja silloinkin napista näkyy vain turkoosi tausta ilman kolmiota. Ohjelmat kyllä saa katsotuksi ja ladatuksi, se ei töki yhtään, mutta noi web-sivujen tavalliset elementit on jossain liisterissä. Olen odottanut että asiasta tulisi joku ilmoitus tai pahoittelu ja vakuutus että ongelmaa ollaan korjaamassa, mutta ei vaan. Olenko minä ainoa jolla on tämä ongelma? Jos vaikka olisin selaillut sivuja liian innokkaasti ja ovat laittaneet jarrua päälle? Mutta silloinhan myöskin Areenan ohjelmat olisivat samalla tavalla liisterissä?

189
Olin ladannut Vastavirtaan -sarjasta toisen osan, mutta nyt kun aloin katsella sitä, tiedostossa onkin eka osa. Ajattelin että olen itse tehnyt jonkin virheen (vaikka tiedoston nimi oli oikein) ja aloitin latauksen udelleen, mutta, ei ei ollut mun oma moka, vaan yle-dl hakee ekan osan vaikka sille antaa parametrina tokan osan urlin.

190
Olin aikeissa ajaa syncevolution-synkin puhelimen kanssa, mutta jouduin keskeyttämään sen alkuunsa. Painoin ensin ctrl-c mutta se ei katkennut siististi, ja katkaisin sitten BT-yhteyden puhelimeen. Sen jälkeen en ole enää aanut ajetuksi synkkiä uudestaan. Olen yrittänyt etsiä ohjetta miten solmu avataan mutta en ole löytänyt minkään sortin troubleshooting-ohjeistusta. Joku tiedosto tai hakemisto varmaankin pitäisi poistaa, mutta en vaan keksi mikä. Hakemistosta ~/.cache/syncevolution olen jo poistanut epäonnisen ajon alihakemiston, mutta se ei auta.

191
Olen nyt parin vuoden aikana ehtinyt käydä läpi aika joukon keinoja joilla ohjelma liitetään tiedostotyyppiin, mutta vieläkin nautilus käyttäytyy asian suhteen täysin arvaamattomasti. Olen tutkinut mm. ohjelmat select-editor, update-alternatives, galternatives, mutta ainoa joka jotenkin on toiminut on se että muokkaan tiedostoa ~/.config/mimeapps.list, joko suoraan editorilla tai tiedoston ominaisuuksia muokkaamalla nautiluksen kautta. Mutta vaikka kuinka olen tehnyt asetukset oikein, niin silti nautilus käyttäytyy eri tavalla eri tiedostojen kanssa, enkä keksi mistä ero johtuu.

Lähinnä kyse on shellscript-tyyppisistä tiedostoista, siis tekstitiedostoista joiden alussa on rivi "#!/bin/sh" tai "#!/bin/bash" tms. Olen asettanut niiden oletusohjelmaksi Emacs GUI:n. Kun   nautilus-ikkunasssa valitsen jonkun tiedoston ja avaan kontekstivalikon hiiren kakkosnäppäimellä, ylimpänä näkyy joskus "Suorita" ja joskus "GNU Emacs24 (GUI)", ihan tiedoston nimestä ja shellistä riippumatta. Ei mitään logiikkaa siinä kumman nautilus valitsee. Kontekstivalikon alavalikossa "Avaa sovelluksella" ei koskaan ole valittavana Emacs GUI, vaan aina on mentävä vaihtoehdon "Muu sovellus..." kautta. En yhtään ymmärrä miksi Emacs GUI on niin piilossa vaikka olen asettanut sen oletukseksi shellscripteille mimeapps.list -tiedostossa, ja varsinkaan en ymmärrä miksi se näkyy joillekin tiedostoille, mutta useimmille ei. Siinä ei ole mitään logiikkaa, ei yhtikäs mitään.

192
Näyttäisi siltä että seuraavan Ubuntun nimeäminen siirtyy aakkosten alkuun. Mutta mikä adjektiivi ja mikä eläin tai eliö on vielä arvailtavana. Ehdotuksia voi itse tehdä kuten tähänkin asti. Yksi vihje siitä on saatu, mutta ei tiedetä onko kyse paljastuksesta vai vitsinä heitetystä syötistä.

193
Laitealue / NVIDIA-ongelmat kadonneet (Xenial)
« : 13.04.17 - klo:19.23 »
Otsikko on muutettu 9.6.2017; vanha otsikko oli "Lepotilakin toimii nyt (Xenial)"

Totesin jo aikaisemmin että vaikka olin unohtanut ottaa suljetun ajurin takaisin käyttöön kernel-päivityksen jälkeen, niin valmiustilasta (suspend) paluu onnistui Noveaullakin, mitä ei ollut aikaisemmin tapahtunut. Vasta nyt hoksasin kokeilla lepotilaa (hibernate), ja näköjään sekin on alkanut toimia. En tiedä toimiko se jo versiossa 16.04.1 mutta ainakin nyt 16.04.2:ssa toimii, sekä Noveau:lla että NVIDIA:lla.

Olisi kiva tietää mistä kaikesta se on ollut kiinni, eli kuinka paljon kyse on NVIDIA:sta, kuinka paljon systemd:stä, kuinka paljon jostain ihan muusta, mutta pääasia on että vihdoinkin homma toimii. No ainakin tällä koneella (Fujitsu Amilo Pi 3560).

Jään vain odottamaan että hibernate:n käyttöönotto tehtäisiin helpommaksi, samoin hybrid-sleep:in, joka onkin niin hyvin piilotettu etten edes yritä. Juu, tiedän että sen saa komennolla pm-suspend-hybrid, mutta se ei kelpaa koska kone ei herätessä kysy käyttäjän salasanaa. Hibernate:lle sentään on polkit action-määritys, mutta hybrid-sleepille ei ole mitään sen tapaista valmiina.

194
tamrockin kysymys:

Onkos olemassa muuta konstia, jolla varmuuskopioinnin saisi tehtyä? Esim automaattisesti vaikka koneelle kirjautumisen yhteydessä?

herätti pohtimaan muitakin vaihtoehtoja kuin Käynnistettävät ohjelmat -asetustyökalu, johon nm viittaa ja jota olen itsekin käyttänyt.

Ask Ubuntu -artikkeli Run Script on Wakeup? kertoo että suspend-tilasta herätessä suoritettavat komentojonot on pantava hakemistoon /lib/systemd/system-sleep/, ja sieltä löytyykin hyvä malli:

Koodia: [Valitse]
$ ls /lib/systemd/system-sleep/
hdparm         wpasupplicant 
$ cat /lib/systemd/system-sleep/wpasupplicant
#!/bin/sh
set -e

if [ "$2" = "suspend" ] || [ "$2" = "hybrid-sleep" ]; then
    case "$1" in
        pre) /sbin/wpa_cli suspend ;;
        post) /sbin/wpa_cli resume ;;
    esac
fi

mutta tämä suoritetaan järjestelmänlaajuisesti.

Niinpä herää kysymys mikä on hakemiston ~/.config/upstart tarkoitus? Hakemisto ~/.config/autostart sisältää niiden ohjelmien käynnistimet jotka suoritetaan sisään kirjautuessa. Kokeilin toimiiko ~/.config/upstart samalla tavalla, eikä se toimi. Onko se dokumentoitu jossain?

Jos se ei ole se mitä haen, niin millä keinolla voi suorittaa jotain aina koneen herätessä ilman systeemin oikeuksia, ihan käyttäjän omassa kontekstissa?

195
Yleistä keskustelua / Tunnuslukukorttien korvaaminen
« : 06.04.17 - klo:21.27 »
Kyllä tyhmien puhelimien käyttäjiä on niin paljon, ettei tunnuskortteja voida vielä korvata pitkään aikaan. Muutenkin puhelinten tietoturva on jatkuvasti otsikoissa, enkä kyllä mihinkään Androidin pankkisoftaan luottaisi pätkän vertaa.

Ei se ole tyhmistä käyttäjistä kiinni, vaan eduskunnan päätttämä juttu että pahvikorteista luovutaan. Tässä vaiheessa ei vielä tiedetä mitä ratkaisuja markkinoille ilmaantuu Nordea sovelluksen lisäksi ja mitkä niistä jää lopulta käyttöön, koska ratkaisuijen tarjoamisen ja kilpailutuksen on tarkoitus tapahtua tämän vuoden aikana. Mutta se on kyllä varmaa että pahvikortit häipyy ihan pian.

Syistä olen jo vinkannut toisessa ketjussa.

Muokkaus: Keskustelu jaettu toisesta ketjusta: Unity8:n kehitys loppuu - Ubuntu 18.04 LTS tulee GNOME työpöydällä

196
Millähän tavalla voisi ystävällisesti avustaa yhdistystä pitämään huolta omien nettisivujensa ja nettipalveluidensa tuvallisuudesta?

Mielessä on yhdistys, jolla on SMF-foorumi (tällä hetkellä pelkän http-osoitteen varassa), yhdistyksen "intra"-sivut joille pääsee kirjautumaan (sekin vain http), ja palveluntuottajalta ostettu älykännysovellus, joka tallettaa hyvin henkilökohtaisia tietoja palveluntuottajan palvelimelle (sovellus ei kerro onko yhteys salattu).

Kaipaan eniten neuvoja siitä millaisia asioita yhdistyksen pitää ottaa mukaan sopimuksiin palveluntuottajien kanssa, ja siitä mistä yhdistys voi kohtuuhinnalla ostaa tietoturvan testausta, mutta muutkin vinkit ovat tervetulleita.

197
Löysin tämän vasta nyt: https://support.google.com/accounts/answer/6010255.
Mitäköhän suojausstandardeja TB ei tue?

198
Ihmettelin viime kesänä mitä Android-puhelimessa tarkoittaa synkronointi, eikä asia ole tullut yhtään selvemmäksi vaikka kuinka kaivan nettiä.

Laitan tähän koosteen siitä mitä olen löytänyt, ja kooste kertoo että asia on todella sekava.

- Puhelimessa, varmuuskopioinnin asetuksissa sanotaan Google-tilille varmistuksesta: "(muun muassa Wi-Fi-salasanat, puhelinloki, sovellusten asetukset ja sovelluksiin liittyvät tiedostot)".
- Samsungin joillakin maakohtaisilla tukisivuilla on yritetty selventää asiaa, mutta epäselvin ilmauksin.
  - UK tuki Lollipop-versiolle kertoo ensin yhtä ja sitten toista.
  - US tuki Marshmallow-versiolle kertoo muten tarkemmin mutta epäselväksi jää mainitaanko Nexus ja Pixel vain siksi että tekstin kirjoittaisen aikaan ne olivat ainoa Marshmallow-puhelimet vai siksi että edelleenkin vain niissä tehdään varmuuskopiointi vaikka Marshmallow on muissakin puhelimessa.
- Googlen keräämät tiedot löytyvät hallintapaneelista ja tilin asetuksista, mutta koska en ole tehnyt synkkausta enkä varmistusta Google-tilille, en näe löytyisikö sieltä puhelimen varmistus ollenkaan vai onko se se vaan möykkynä Drivessä.
- Varmuuskopiointi adb:llä näyttää kattavimmalta mutta ei siitäkään löydy tietoa että mitä se ottaa ja mitä jättää jos puhelin ei ole rootattu.

Tässä taulukossa on lainausmerkeissä ne tiedot jotka puhelin näyttää käyttäjälle valikointia varten. Suluissa on joko lisätietoja tai sovelluksia jotka eivä tule esiasennettuna Samsung Galaxy A3-puhelimen mukana. Kysymysmerkillä on merkattu tiedot jotka on poimittu netin lähteistä, eikä mikään lähde ole varma lähde. Osan pelkistä paljaista kyssreistä jouduin lisäämään siksi että sain tän foorumisoftan näyttämään taulukon oikein.

Kohde Google-tili: synkronoi Google-tili: varmista Samsung-tili: synkronoi Samsung-tili: varmista Smart Switch: varmista
Asetukset (ei?) Wi-Fi-salasanat? Device Settings? Samsung Keyboard data? "Kello", "Helppo­käyttöisyys­asetukset" Clock? Home screen layout? Device settings? "Asetukset", "Kello", "Alkunäyttö"
Puhelin (ei?) puhelinloki? (ei?) "Puhelin" (Call logs?) "Puheluloki"
teksti- ja multi­media­viestit (ei?) ? (ei?) "Viestit" "Viestit"
Osoite­kirja "Kontaktit" Contacts? Contacts? "Yhteystiedot" (in device and SIM?) "Yhteystiedot"
Omien tilien tiedot? "Yhteystiedot" ? (ei?) ? (estä/salli yhdistäminen tilin asetuksissa) (ei?)
Kalenteri (Google Kalenteri?) Calendar? Calendar? Calendar? "Kalenteri" (asetukset)
Muistiin­panot (Google Keep?) ? Memo? S Note? Samsung Notes? Scrapbook? ? "Muistio" (sisältö)
Selain "Google Chrome"? Bookmarks? Open tabs and saved pages on the Samsung Internet browser? ? "Internet"
Sähkö­posti "Gmail" ? ? ? "Sähköposti" (asetukset)
Anturit "Google Fit" ? ? ? "S Health"
Muut Samsung-sovellukset ? ? Samsung Pass and Gallery? ? ?
Muiden sovellukset "Sovellustiedot" sovellusten asetukset ja sovelluksiin liittyvät tiedostot? Apps? ? Apps? "Sovellukset ja sovellusten tiedot"
Omat tiedostot Google Drive? Google Kuvat? Google Kuvat? ? Music? Voice Recordings? Documents? "Kuvat", "Videot", "Musiikki", "Äänileikeet", "Asiakirjat"

199
Yle Areenasta lähinnä on kyse.

200
Olen joskus kauan sitten halunnut kommentoida jotain kuvaa Flickr-palvelussa. Sitä varten piti luoda tunnus, ja jostain syystä olen silloin joutunut luomaan itselleni Yahoo-tilin. Olen käyttänyt siihen erästä gmail-osoitettani. Sain hiljattain tähän gmail-osoitteeseen Yahoon varoituksen tietomurrosta, ja haluaisin nyt poistaa tunnukseni sekä Yahooon että Flickr:n palvelimilta. Pääsen kirjautumaan Yahoo-palveluun sähköpostiosoitteella ja sillä salasanalla joka minulla on kirjattuna talteen. Pääsen myöskin Flickr-saitille ilman eri kirjausta kun olen ensin kirjatuneena Yahoo-saitille, ja olen juuri poistanut tietoni Flickr:n puolelta.

Nyt haluaisin vielä poistaa Yahoo-tunnukseni. Mutta kun yritän päästä tilin hallintaan, Yahoo sanoo että "If you would like to change your account settings, please use an account with a username." Minulla ei ole aavistustakaan mistä on kyse. En muista mitään Yahoo-tiliä joka olisi eri asia kuin se että kirjaudun gmail-osoitteellani. Enkä voi olla varma onko sellainen pakko tullut vasta myöhemmin, kun minulla jo oli tili luotuna. Yahoon Help ei auta yhtään eteenpäin, siellä neuvotaan kännykän toimintoja jne joita ei ollut vielä olemassa silloin kun tili o luotu.

Sattuisiko joku tietämään jotain mikä auttaisi eteenpäin?

Korjaus: jouduin turvautumaan Yahoonn "salasana unohtunut" -toimintoon, että pääsin kirjautumaan sisään. En kuitenkaan pääse edes asettamaan salasanaa uudelleen kun en pääse tilin hallinnointiin. Yahoon login-ikkunassa kysytään sähköpostiosoitetta eikä käyttäjätunnusta, joten en todellakaan ymmärrä edes miten sellaisella tunnuksella voisi kirjautua sisään.

Sivuja: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13