Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - kx

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Olen vuoden verran käyttänyt Ubuntua. Ensin oli 13.10 ja nyt 14.04lts. Muut foorumilaiset näyttävät kuitenkin käyttävän kaikenlaisia muitakin jakeluja, kuten Fedora, Mint, Zorin, Lubuntu, Xubuntu, jne, yms.

Jos nyt jätetään itse laitteiston asettamat rajoitukset huomioimatta, niin mitä ihmeen viehätyksiä niistä muista jakeluista oikein löytyy? Eli onko todella toisenlaisen työpöydän äärellä mukavampi istua ja naputella, vai onko toiminnallisuus todella millisekunneista kiinni?

Osaavatko useita jakeluja kokeilleet käyttäjät vertailla niitä objektiivisesti? Mitä etua saa, jos valitsee noista jonkun?

62
Ubuntu tietokoneissa / 14.04 LTS hyytyy startissa
« : 05.09.14 - klo:18.23 »
Tässä viimeisten parin viikon aikana on ehkä kymmenkunta kertaa käynyt niin, että käynnistyksessä . kun Ubuntu on valittu, mustalle ruudulle ilmestyy yläreunaan vain rivistö valkoisia/vihertäviä poikkiviivoja. Niitä on noin 5 cm yläreunasta. Hetken päästä kuuluu rummutus (eli aukeaa käyttäjän nimiruutu, joka näkyisi, jos kone toimisi).

Kun suljen koneen napista ja käynnistän uudelleen, menee käynnistys yleensä oikein.

Noin puolen vuoden ajan tätä ennen on kone toiminut hyvin. Amilo Desktop pi 3410. Ajurina on suljettu Nvidia 304.117. Jotenkin epäilyttää, että joku päivitys olisi syyllinen...

Onko ideoita?

63
Esimerkiksi tuossa viestissä raimo sanoo, että kts kuva...

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=47624.msg365583#msg365583

Miten kyseisen kuvan saa "näkymään" omassa näytössään.? Ilmeisesti viestiin on kuva liitetty, mutten kyllä mistään sitä löydä? Siis kun olen viestiketjun avannut. Nyt kun menen viestiin takaisin tuosta linkistäni, niin kuva näkyy?!

Vai onko kuvan latautuminen kovin hidasta viestiin?

64
Koneessani Amilo Desktop Pi 3410 oli toimiva Ubuntu 14.04lts 64 bit. Sattuneesta syystä muutin sen Ubuntu 14.04 LTS:n 32 bittiseksi versioksi käyttäen samaa muistitikkua, jolla oli asentanut 32-bit Ubuntun läppäriin.
Mielestäni asennus meni hyvin putkeen, noin 25 min. Asensin siis entisen päälle.

Nyt kun käynnistän Amilon, niin grub:sta löytyy ensin Ubuntu, sitten Ubuntun lisäosat, ja lopuksi Vistan lataus. Kun valitsen Ubuntun, niin lataus pysähtyy hetken päästä tekstiin:

9.499552 wistron btns = BIOS entry point not found.

Miten tästä pääsee ratkomaan ongelmaa? Vain Vista lähtee käyntiin.  

65
Kuinkahan ja mistä kautta pääsisi pienentämään Libren Wrtier ja calc- työkalurivin kuvakkeiden kokoa. Nyt ne on niin isona, että ei mahdu enää näkyviin, vaan osa jää piiloon noilla 2 työkalurivillä.
Kun työkalurivin päällä klikkaa oikealla, niin ei löydy sopivaa toimintoa.

Luulen, että tilanne syntyi sen jälkeen kun Firefox 29 päivitys tuli pari päivää sitten.?

66
Miten leventää Firefoxin oikealla reunalla olevaa vierityspalkkia, kuten myös tämän keskustelufoorumin vierityspalkkia? Värikin voisi olla joku muu.
Ei osu hiiri kapeaan palkkiin.

67
Käytössäni oleva Vista alkoi enenevässä määrin tökkimään netin kanssa.
Liityin Ubuntu-rintamaan tammikuun lopulla ja otin ensin harjoitteluun Ubuntu 13.10;n asennuksen. Sitä järjestelmää sitten asentelin, poistin ja asentelin sekä DVD:ltä että tikulta kokemuksien saamiseksi.
Harjoittelin myös terminaalin käyttöä.

Kun sitten 14.04LTS ilmestyi, niin asensin sen kahdella koneelle ja poistin 13.10:t. Nyt olen saanut TV:n näkymään ja tietoisuuteni järjestelmän suhteen räjähti, kun ymmärsin asentaa ClassiMenuIndicatorin!

Ubuntu on toiminut hienosti tähän saakka.

Vanha skannarini toimii, mutta vanhaa tulostinta en ole onnistunut asentamaan. Tulostin lienee uusittava, mutta osaisipa ostaa sitten sopivan tilalle. Siinä pulma.

Lienee mahdoton ajatus, että kotiverkossa voisi toimia sama tulostin sekä Ubuntun että Windowsin käskyistä? Jostain täytyy siis luopua.

68
YLEN suora lähetys näkyy jo aika hyvin, parempana Amilossa kuin Compaqissa.

Mistä löytyy ajantasaisin ohje Katsomolle.
Eli puuttuu pipelight- asennus. Koneet on Compaq610 ja Amilo Desktop Pi3410, kummassakin Ubuntu 14.04.

69
Asensin turhaan Ubu 13.10:iin nokiainternetmodem.deb ohjelmapaketin. Jostain syystä sen asennus ei mennyt edes perille, vaan keskeytyi.
Paketti on kuitenkin merkattu "asennetuksi"= vihreä väkänen. Mutta se on jotenkin poikittain, koska siitä tulee aina virheilmoitus avattaessa Ubu uudelleen. Ja jos yrittää asentaa jotain muuta ohjelmapakettia graafisen liittymän kautta, niin tulee ilmoitus, että ko. paketti pitää ensin poistaa.

No kun yritän poistaa sen Ubulla, niin hetken päästä se ilmoittaa, ettei poisto onnistu.

Löydänkö tuon nokiainternetmodem.deb-ohjelman jollain käskyllä terminaalin avulla? Voisin sitten laittaa kommentit ohjelmarivien eteen. Auttaaisiko se, vai miten tuon ohjelman saa kaivettua esiin ja deletoitua?


Otsikkoa muutettu paremmaksi.
Lisätty Ratkaistu
- Karvameduusa

70
No nyt kun innokkaasti asensin pari päivää sitten Ubuntu 14.04 LTS distron, niin kävi kovalevylle näin.
Tikulta asentaessani valitsin rinnalleasennuksen ja yhdessä vaiheessa asennus ehdotti, että Ubuntu ottaisi 25 GiB ja Vistalle jäisi noin 99 GiB. No koska aikaisempi asennus 13.10 oli alkanut valittamaan, että muistia on enää 350 Mt, niin siirsin Ubuntu14.04LTS:lle 35 GiB ja loput Vistalle eli 88.

Nyt tilanne on seuraava kovalevylläni, 160 GiB:
Sda1=Vista 88 GiB 50% täynnä
sda4=extended 42 GiB
sda7=14.04lts 33 GiB, mutta 28 GiB tyhjää
sda5=13.10 7 GiB, ja valittaa muistin puutetta, noin 350 Mt jäljellä
sda6=swap 2 GiB
sda2=tiedosto 10 Gib, 90% täynnä
sda3=tiedosto, varaVista, 100% täynnä

1)Jos haluaisin yrittää 13.10:n päivittämistä ->14.04, niin ilmeisesti se ei mene läpi, koska tilat on loppu?
2)Jos se menisi läpi, niin mahtaako säilyä Canon tulostimen toiminta, koska se näyttää 14.04 versiossa olevan jumissa, mutta toimii 13.10:ssä?
3)Pystynkö jotenkin hallitusti ottamaan sda7:stä turhaa tilaa pois ja antamaan sitä sda5:lle?

Jos teen niin, että Gpartedilla tyhjennän sda7,sda5 ja sda6 osiot tuon extended sda4:n sisällä "varaamattomaksi", niin käynnistyslataaja häviää konetta käynnistettäessä. Jos sitten kuitenkin asennan dvd-levyn kautta uudelleen esim 13.10:n, niin meneekö se suoraan tämän extended sda4:n sisään vai ottaako se taas Vistalta tilaa? Rinnakkain asennusta ei ilmeisesti voi silloin käyttää? Mutta miten sen saa varmasti menemään esim tuohon sda7:ään?

Jos et uskalla neuvoa, niin kerro mitä itse tekisit.

71
Taas tarvitsisin apuja. Mokkulassa on Saunalahden simkortti, joka toimii hyvin Vistassa. Eka kerran asennettuna
Ubuntuunkin sekin toimi ihan mukavasti, mutta ei enää uudestaan. Vasemmalla vilahti joku Nokian ohjelmakin ikonisarakkeessa ja ikkunoita avautui, joista sain laitettua tarvittavat yhteystiedot ja sain netin Ubuntussa auki eka kerraksi.

Toisen kerran yritettyäni ei tapahtunut mitään. No lueskelin sitten vanhoja viestejä ja löysin ohjeen ladata Nokiainternetmodem.deb-ohjelma. Tein sen paketinlataajan avulla. Se löytyy kyllä ikonin kanssa siitä ylimmästä napista vasemmalla, Mutta Nokia-ikonin klikkaus aloittaa sen käynnistymisen vain hetkeksi ja käynnistys loppuu. Eli en saa sitä käynnistymään.
Se ilmeisesti pitäisi saada auki, ennenkuin pääsee nettiä avamaan. Yhteys-ikkuna yläpalkissa on aseteltu kyllä.

72
Olen harjoitellut noiden otsikon laitteiden kanssa ja etsinyt myös hakutoiminnolla apuja. Skanneri ja XSane näyttää kyllä toimivan. A4-kopiointi onnistuu hyvin.

Tarkoituksena on joskus aina skannata vanhoja valokuvia albumeista. Ongelmaksi taitaa tulla se, että skanneria ei voi XSanella ohjata ensin ottamaan "esiluennan" albumin sivusta ja sen jälkeen voisi rajata  tarkan skannauksen vain yhteen pikkukuvaan.

Itse en löytänyt tällaista toimintaa. Onko joku muu löytänyt sen Xsanesta?

Nimittäin A4-sivun skannaus 1200 dp:llä tekee mahdottoman ison värikuvatiedoston ja vie aikaa.  Tuo helpottaisi, ettei koko sivua tarvitsisi skannata samalla pikselimäärällä.

73
Asentaminen ja käyttöönotto / Nettiyhteyden salaus
« : 02.03.14 - klo:16.35 »
Olen opetellut tätä Ubuntu 13.10:ä. Havaitsin, että käytössäni oleva kiinteä nettiyhteys on salaamaton. Muistaakseni aikaisemmin käyttämäni Vistan nettiyhteys oli salattu.

Asennusvaiheessa, kun Vistaa käyttäen imuroin Ubuntu-DVD:n, niin mielestäni tätä nettiyhteyttä ei kyselty mitenkään.
Olisiko syytä asetella jonkunlainen salaus kiinteälle yhteydelle päälle tuolta valikoista vai ei? Jos sen laittaa päälle, niin tuleeko turhaan salasanojen kyselyä?

Vai koskeeko tuo salaustarve vain Wlan-yhteyttä?

74
Laitealue / (Ratkaistu)Ubuntu 14.04LTS ja LBP-1120
« : 22.02.14 - klo:21.39 »
[/pre][/pre]Enpä ole vielä saanut toimimaan kyseistä vanhaa tulostintani. Aineisto näyttää menevän tulostimelle
kyllä jonoon, mutta mitään ei tapahdu. Edes testisivua en ole saanut tulostettua.
Ei saa tulostettua LibreOfficesta eikä sähköpostista.
Olisko "helppoa" tapaa, koska terminaalipelko valtaa mieltä.

Muuten kyllä olen jo saanut esim sähköpostin toimimaan.

Otsikko muutettu -Storck

75
Latasin Ubuntu 12.04:n muistitikulle läppärissä ja sain Ubuntun siinä toimimaan täysin. Sitten koitin samaa USB-tikkua pöytäkoneeseeni. Kone on Fujitsun AmiloDesktop Pi 3410, 64 bit, ja noin 4 vuotta vanha. Koneessa on Vista.

Ubuntu lähtee käynnistymään, kun aloitusvalikosta valitsee Ubuntun. Pisteet kiertää ruudun keskellä ja hetken toimii myös
hiiri ja kursori.

Mutta kun kirjautumis-laatikko ilmestyy näkyviin, niin kursori jämähtää kiinni ja mitään ei pysty tekemään. Ei toimi hiiri eikä nuoleinäppäimet. Eli ei pääse kirjautumaan. Hiljaista rummutusta kuuluu kovaäänisistä. Kone pitää sammuttaa painokytkimestä ja uudelleen yrittäessä sama juttu. Vista toimii kyllä edellleen, kun sen valitsee avausnäytöltä.

Neuvoja ??

Sivuja: 1 2 3 [4]