Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kalipeeni

Sivuja: [1]
1
Jees ongelma löytyi, laitoin vanhan Lubuntun 17.? koneelle ja kas poltetulla dvd.llä oli wubi lähti boottaus toimiaan koneella, sain asennettua sen koneelle.
Sitten otin yhteyttä kaveriin joka oli touhuillut enemmän näiden Linuxien kanssa, hän asensi koneelle uusiman Ubuntun version, kone jaksaa hyvin pyörittää sitä, itsellä oli Rufuksessa väärät asetukset, oli ntfs asetus Rufuksessa, olisi pitänyt olla fat32.
Kiitokset auttaneille.  :)

2
Joo könttäsin tuota dell.in windowsia läpi näytää tällaista tarkempaa tietoa,
merkki ja tyyppi dell vostro 3300 i3 M350 2.26GHz, 3GB Ram nopeudesta ei tietoa,
250GB hdd, myös dvd asema löytyy koneesta, sekä e-SATA liitäntä.
https://icecat.biz/p/dell/n33001s/vostro-notebooks-3300-5793456.html
tämän verrran löysin lisää, intellin specsien mukaan prossu olisi 64 bit.

Näytää siltä että joku on sorkkinut koneen hdd.n ruuveja kannat aika huonon oloisia,
seuraavaksi ajattein, että otan hdd.n irti koneesta ja alustan sen,
niin eiköhän ala lubuntu kelpaamaan koneeseen. 

3
Elikkä olis tollanen W7 32bit. home versio koneesta, ei anna mitenkään asentaa Lubuntua koneelle.
Ei USB tikulta Rufuksen kanssa ei poltetulla levyllä, ihan pää käyttikseksi oli tarkoitus asentaa.
Mutta ei ei auta, boot menun vaihto, kun se vaan tuuppaa tuota Windosia käynnistykseen tai korjaukseen, ei lähde boottaamaan USB.ltä tai dvd asemalta, yhtä tyhjän kanssa kaikki yritykset   >:(

4
Viiden sekunnin googlaus kertoi, että ongelma on joiltain ratkennut disabloimalla integroitu näyttis biosista pois.

Toimii iGPU/Virtu disabled biosista Ubuntu toimii  :) kiitokset vielä kerran.

Näytönohjain vaatii suljetut ajurit, toimii kunnollisen uudelleen käynnistyksen jälkeen, toisin sanoen oikean sammutuksen jälkeen asettaa vasta resoluutiot kohdalleen.

5
Selvä kiitos vastauksesta pitää koittaa kun seuraavaksi käynnistää koneen, nyt ei hermot tänään taida kestää jos ei kuitenkaan auta, eli iGPU disabled ja sitten pitäisi toimia.

6
Laitealue / Ubuntu ja Nvidia gtx970 näyttö pimeänä.
« : 24.10.15 - klo:15.22 »
Haulla koitin etsiä foorumilta onko jollakin kyseistä ongelmaa ja ratkaisua en löytänyt.

Siis ongelmana on edelleen kortin hankinnan jälkeen aikaakin jo vierähtänyt hyvä tovi, Ubuntu 14.04.1 & nvidia gtx 970 = mahdoton yhtälö ainakin omalla kohdalla, näyttö pimeänä vain on kokeiltu kahtakin eri 970 korttia näyttö on ja pysyy pimeänä, vanhemmalla 600 4GB srj.n kortilla Ubuntu kyllä aukeaa ja toimii resotkin taisivat olla kohdallaan mutta ei tällä  >:(, aivan sama on käytössä tikku tai kovalle asennettu Ubuntu nvidia pitää tiukassa Windows otteessa kyseisellä kortilla, aika mahdotonta tehdä yhtään mitään kun ei näytöllä näy kun blackscreen vaikka kone kyllä käy ja antaa valita boot toiminnosta Ubuntun, memtest kyllä toimii ja siihen se jää.

Mikä neuvoksi kyseisellä näytönohjainkortilla?

7
Seiskan muistaakseni saa ainakin suhteellisen helposti asennettua ei ensimmäiselle osiolle. Periaatteessa se pitäisi kait onnistua kyllä Vistassakin.

Eihän tuo tyhjä/ntfs osio ole loogisella osiolla? Se voisi selittää miksi ei suostuisi asentumaan.

Jos ei muuten onnistu, niin siirrä livecd:llä gpartedin avulla tuo Linux osio(t) aseman loppua kohden ja asenna Windows levyn alkuun. Siten ainakin toimii.

Kannattaa pitää mielessä, että joudut sitten hyvin varmasti käyttämään boot-repairia että saat koneen käynnistymään grubiin. Se on välttämätön muutoksien jälkeen.


Kiitos qwertyy ohjeista, apua oli varmaan paljon enemmän kun osaan kuvitella.

Jouduin käyttämään sitä boot-repairia alkuun tuli olo että nyt taitaa mennä kaikki uusiksi kun boot-repairia katselin miten menetellä onnistui se ainakin tällä kertaa 10-15 min. taisi mennä kaikkiaan aikaa.

Ongelma oli ilmeisesti alkuun siinä ettei Gprtedin tehnyt alkuun tehtäväänsä loppuun kun olin sen juuri ladannut vaati päivityksen seuraavana päivänä kun lisäsin osiolle 1GB lisää tilaa ja asetin osioon \boot merkinnän sekä jälleen sen ntfs.n viihtyi Gpart. osin kimpussa toista tuntia.

Menihän se Windows sinne sitten Ubuntun taakse kiltisti, en kyllä ihmettele jos ei monelakaan ole järjestyksen valintaan mielenkiintoa; on se windows sen verran hankala siellä ubuntun perässä.

Mutta koneen tein vartta vasten Linux käyttöön niin siinä koneessa windows saa luvan olla nyt perässä; windowsiin ei oikein uskalla asentaa kun emon ajurit muuten tulee päivitys ongelmia, päivityksissä joutuu kokoajan vahtimaan kun uudelleen käynnistyksiä tulee muuten alkaa update erroreja ilmaantua tuon tuosta, ja mitä hankalampia, onneksi oli järjestelmän palautus käytössä alku juurilleen sitten windowsin päivitys rumba istuntoa, että ehtii uudelleen käynnistyksiin mukaan valitsemaa sen kukkulan kuninkaan.

No siellä ne nyt kumpainenkin on tahtomassani järjestyksessä  :).

8
Ei ole yksikään osio looginen, kun otin windowsin asennus levykkeen pois koneesta käynnistyi uudelleen ubuntulle, tuli sininen teksti jossa viitattiin johonkin linuxsien levy osio merkintöihin en vain ehtinyt lukea sitä, voisiko vika olla se joku pääte tai mihin viittasi, siitä ikkunasta/tekstistä ei ehdi edes valokuvaa ottamaan, sen verran vilkkaasti ubuntu koneella nyt kulkee.

Mietin myös olisiko vika siinä, että nimesin osion windowsille kun tuo gprtedin kanssa harjoittelin easeus kun on ollut tähän mennessä käytössä, tänään en enää jaksa alkaa keskittymään asiaan.

9
Laitealue / Wifi ongelma.
« : 20.08.14 - klo:22.04 »
Ongelma asuksen Wireless-N pci-e PCE-N15 langaton verkkokortti http://www.jimms.fi/tuote/PCE-N15 joka toimii aikansa sitten ei enää yhdistä nettiin sivustoyhteyttä, kuitenkin ubuntun mukaan löytyy mutta selaus ei onnistu, uudelleen käynnistyksen jälkeen taas hetken onnistuu, wifi boksina on zyxelin NBG-419N V2 http://www.jimms.fi/tuote/NBG-419NV2-EU0101F kaapelilla netti toimii ilman ongelmia.

10
Ongelmana on alkuperäinen OEM. Windows Vistan Business 32 bit. asennus 64 bit. Ubuntun 14.04 LTS.n perään, vaikka tein levylle ntfs muotoon 250GB tilaa, levyn nimi näyttää olevan 0 Osio 4.

Väliin tosin jää vielä yksi tyhjäosio ei kuitenkaan ntfs muodossa oleva n. 230GB johon on ollut ajatuksena ajaa mint.

Windows väittää ettei löydy järjestelmävaatimuksia vastaavia levyjä, Ubuntun päälle Windows kyllä vaikuttaisi asentuvan mielellään, tosin en viitsi kokeilla sen verran joutunut Ubuntun kanssa tappelemaan ennen kun opin levyä osioimaan, toinen ongelma ilmeni bootaavalla tikulla, ei saanut kokoonpanossani nypätä tikkua pois ennen kun kone käynnistyi uudelleen muuten pukkasi erroria, vaikka yt.n opaste videossa niin mainittiin onko sitten kokoonpano ominaisuuksissa eroja asian suhteen ???, vieläkin herjaa käynnistettäessä jotakin crash.... ei ehdi lukea niin nopeasti välähtää ja ubuntu käynnistyy ongelmitta.

Mikä on levyssä ongelmana?
Windows kukkula kuninkaanako?

Muuten kokoonpanona mainitaan asrock H77Pro4-M, Core i5.nen, corsair vengeance lp 1600 cl9 8GB, WD Purple 1 TB SATA-III 64 MB 3.5", nvidia gtx 560Ti 1GB, asuksen PCN-N15 wifi kortti, virtalähde on myös kunnollinen, ubuntu vaikuttaa toimivan moitteetta uefi biosilla, jäähdytys säädöistä lähtien.

Taas olen  ???.

11
Laitealue / Vs: Rauta soveltuvuus linuxs versioilla
« : 31.07.14 - klo:12.31 »
Kiitoksia vastauksista, asia harvinaisen selvä; varmaan H77 Pro4-M mATX lankku päätyy emoksi linux koneelleni, käyttöjärjestelmä tulee ilmeisesti olemaan se ubuntun koska siihen jo tullut ensi tutustumiset tehtyä, tilaus taitaa lähteä sisään tässä pikapuolin tänään  :)

12
Laitealue / Rauta soveltuvuus linuxs versioilla
« : 29.07.14 - klo:10.48 »
Morjensta, hanke hautunut jo riittävän pitkään, ensimmäinen tuli hyllytettyä rauta olisi ollut pelkästään pientä surfailua sekä jotakin pientä ms. wordpad & notepad vastaavien tyyppisten hommien tekemistä varten.

Nyt on hanke edennyt kysymys onko kenelläkään jakaa tietoa Ubuntun 14.04LTS soveltuvuudesta raudalle, i5 2500K prosessori löytyy jo nurkista, sekä koppa ja jotain muuta pientä, mATX emoa etsimässä, koteloon kun ei mahdu suurempaa, koneesta on tulossa ilmeisesti pelkästään linux kone.

Tuolta olen soveltuvuuksia etsinyt, kummastakaan ei vain ole mitään mainintaa muuta kun ns. valmistajan vastaavista ATX lankuista http://openbenchmarking.org/index/Motherboard nämä löysin  valmistajan vastaavista ATX lankuista ASRock H77 Pro4 Gentoo, ASRock Z77 Extreme4 Ubuntu, Debian, LinuxMint

Alkuun olisi tarkoitus ilm. ajaa käyttistä  integroidulla HD2000.lla näytönohjaimella, n'äitä nyt vielä näyttää löytyvän, olisivat siis vaihtoehtoja nro. 1 & 2 http://www.asrock.com/mb/Intel/H77%20Pro4-M/ http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z77%20Professional-M/?cat=Specifications varastot tyhjenee kuitenkin ja saatavuudet heikkenee, alkaa olla kiire hankinnan kanssa.

Olen vielä harkinnut laittaa ssd.n, myös tarvittavan keskusmuistin määrä askarruttaa? 4 vai 8GB onko miten soveltuvuus esim. Ubuntun tai muiden linuxsien kanssa 64 bittisen ohjelmiston olen ajatellut laittaa, ja miten linuxit soveltuvat ssd. levylle esim. http://hinta.fi/762538/crucial-mx100-256gb

Asrockille laiton menemään kyselyä Ubuntun sekä Steamin Debian käyttöjärjestelmän soveltuvuudesta eri linux versioille, mint unohtui kysymysten joukosta pois, vastauksia sieltäkin odottaessa.

13
Laitealue / Vs: Ubuntulle sopivaa konetta.
« : 07.01.14 - klo:17.23 »
Jep kiitos jälleen, niin noissa asuksen usb wlan tikussa näyttää tuo liniux tuki lukevan.

14
Laitealue / Vs: Ubuntulle sopivaa konetta.
« : 05.01.14 - klo:10.02 »
Tuskin noissa ajureiden puolesta mitään ongelmia tulee. Näyttiksenä molemmissa Intel GMA X4500. Pitäisi asentua nätisti ilman mitään ylimääräistä kikkailua.

Usb Wifi tikut toimii yleensä suoraan. Kannattaa vain ennen ostoa varmistua asiasta.

Selvä kiitos nopeasta vastauksesta, alkoi mennä omat etsimiset sen verran tuskalliseksi jotta apuun oli turvauduttava.

15
Laitealue / Ubuntulle sopivaa konetta.
« : 04.01.14 - klo:22.59 »
Moro olen vasta alkanut hurahtaa ubuntuun, kysyisin kuinka ubuntun asentuu eri merkki koneille niin että ajuritkin toimii ubutun asennus versio olisi näillä näkymin 13.04.

Tällä hetkellä pari kiinnostavaa konetta löytyy mieliunen vaihtoehto olisi ensin tämä Hp Compaq dc7900 Ultra-slim desktop, koneessa ei mahdollisuuksia erilliselle näytönohjaimelle ei myöskään wifi kortille muuta kuin USB portiin liitettävä, muuten kone olisi kokonsa puolesta hyvä kiinnittää näytön taakse joka on taas lähes ehdotonta +saa, wifi kuitenkin nyt on välttämätön.

Toinen vaihtoehto on Dell Optiplex 380 Dual Core 3200mgz keskimmäinen koko kaikista kolmesta mallisarjan malleista joka on tietysti suurempi kuin HP.n, mutta + sisältäen 3 PCI? laajennus paikkaa.

Löytyykö kumpaankaan ajureita ubuntulle, sekä ajuri tukea mahdolliselle USB wifille, kenen valmistamille USB wifille, tai kenen valmistamia wifi kortteja ubuntulla on tuki, olen jo lähes kyllästymiseen asti kahlannut sivua http://openbenchmarking.org/index/Motherboard en saa selkoa noiden valmiskoneiden emoista, mitä ovat malli nimeltään ja merkinnältään.

Ehdotuksia otan mielellään vastaan mikä olisi varteen otettava kone kyseiselle käyttikselle, kone vaan saisi olla mahdollisimman pieni ja riittävän tehokas, ei mikään ATX pönikkä ???

Sivuja: [1]