Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tetrafuran

Sivuja: 1 ... 18 19 [20] 21
381
Oho. Hienoja vasauksia. Kiitos. Tämä selkisi.

382
Aina silloin tällöin keskusteluissa vilahtelee sana "kääntäminen". Kaiketi sama kuin compile... tai sit ei. Tuo alue on jäänyt minulle erityisen hämäräksi enkä saanut siihen vastausta "ubuntu tutuksi", "linux.fi" enkä edes tätä foorumia selailemalla. Korjatkaa jos seuraavat käsitykseni ovat vääriä:

1) Ohjelma voidaan kääntää lähdekoodista joksikin... jotta se toimisi tietyn distron kanssa... kait.
2) kääntäminen useinkaan ei ole tarpeen, koska esim ubuntulle on jo tolkuton läjä ohjelmia.
3) Lähdekoodi on siis jollain tavoin universaalimpi kuin se mikä käännöksestä tulee.
4) esim. SuSe:n (tai jonkun toisen distron) ohjelmat eivät siis toimi Ubuntussa.
5) Tuo ongelma korjaantuu joko etsimällä korvaava ohjelma tai kääntämällä ko. softa.
6) Ohjelmien 32 bittinen versiot voidaan kääntää 64 bittisiksi.

Mitä siis tuossa käännöksessä oikein tapahtuu? Tässä ohjeessa kerrotaan miten se tehdään, ei mitä siinä tapahtuu.

383
Itseasiassa näitä täytyykin ihan miettiä. Enimmäkseen molemmilla voi tehdä samat jutut. Näin normaali pulliaisen silmissä nämä käyttikset tekevät 99% samat jutut. Asiaan enemmän perehtyneet varmasti pudottavat tuota prosenttia.

-Olen tehnyt yhtä sun toista terminaalilla. (Ei välttämättä kokonaan positiivinen puoli)
-Olen hyödyntänyt 64 bittisen prossun tehoja 64 bittisessä ympäristössä äänen ja kuvan käsittelyyn.
-Olen asennellut paljon ohjelmia menemättä millekään nettisivulle mainosten riivattavaksi.
-Olen lopettanut ohjelmien warettamisen. Tämä olisi lähes mahdotonta tai ainakin hyvin rasittavaa windows maailmassa. Monillehan ohjelmien "lainaaminen" on itsestään selvä asia, eikä siitä pahemmin käydä moraalista keskustelua.
-Täten olen siis laittanut koneeseen käyttiksen ja softia, joista en maksanut mitään ilman, että olisin rikkonut mitään lakia. Samaa ei voida sanoa windows aikakauden ohjelmista ja käyttiksistä. Niin paitis win 3.1 ja 95 olivat laillisia ja ostettuja. Ne asensin laillisesti, mutten ilmaiseksi. Muut menivätkin sitten reilusti riman alta.
-En ole tehnyt mitään viruksien, melwaren tai palomuurin suhteen. (Vähän takaperoinen vastaus mutta kuitenkin.)
-Surffailin netissä linuxin asennuksen ajan. Enpähän katsellut kaikenmaailman propagandatekstejä ossin hienoudesta. Luin jotain aivan muuta jossain nettisivuilla.
-Olen saanut tietokoneeni toimimaan. Jostain syystä emolevy ei ole yhteensopiva sp2:n ja joidenkin turvapäivitysten kanssa. Sen kun asentaa, lakkaa käyttiksen toiminta kuin seinään. En jaksanut alkaa etsimään syypäätä ja twiikkaamaan käyttistä vaan vaihdoin koko ossin. Aika harvinainen tilanne, myönnetään.
-Sain ilmaisen ja toimivan virtual desktop sovellutuksen. Windowssissa on vastaavia olemassa, mutta niistä joutuu maksamaan. Freeware virtual desktop softat oli aika kurjia. Tää linuxin työpöytäjuttu nopeuttaa ja hallitsee kaikenlaista moniajoa reippaasti.

Vi:tä en juurikaan osaa, mutta olen kuitenkin todennut sen olevan hyvin tehokas työkalu. Onko windowsille olemassa vastaavaa?

384
Satutteko muuten tietämään, voiko Live CD:llä kirjoittaa NTFS asemalle mitenkään? Kokeilin eikä onnistunut. Selkeästikään siellä ei valmiina ollut NTFS-3g ajureita. Asennetulla käyttiksellä tuo on helppoa, mutta tällä kertaa se pitäisi tehdä ihan vain livelätyllä.

Ai että miksikö? Long story.
Kaverin vintoosa mosahti. Hän asuu kaukana. Kerran hän toi kovonsa mulle katsottavaksi ja siellä oli käyttis ihan sekaisin. Formaattiin meni, mutta sitä ennen otin ext3 osiolleni kaverin tärkeät tiedostot talteen. Niitä oli jotain 50GB Hän asenteli windowsin takaisin ja lähti matkoihinsa. Päivien kuluttua järjestettiin uusi tapaaminen taas paremmalla ajalla Windows tiettävästi ei tunnista tuota osiota lainkaan, joten windowsin masterina ajamista tuskin tarvitsee edes ehdottaa. Minulla oli oma kovoni mukana ja pistin sen koneeseen kiini ja ajattelin että live CD näkee molemmat kovot ja osaa siirtää dataa ext3 -> NTFS. En voinut ajaa silloin oman kovoni linuxia, kun se on 64 bittinen ja kaverin prossu ei ole. Seuraavan kerran kun tavataan, täytyy kaveri varmaan kutsua meille käymään, että saadaan siirto pelaamaan onglemitta. Mutta siis asiaan. Onko minun mitään mieltä mennä kaverin luo ja hoitaa datasiirtoa siellä liveCD:llä tai mitenkään muuten?


385
Valitettavasti minulla ei ole täydellistä vastausta tuohon, jos kerran LiveCD:llä meinaat NTFS osiota rämplätä.

Sensijaan kokemuksesta olen karvaasti saanut selville, että LiveCD:n ajureilla NTFS osio saadaan näkyviin ja sitä voi lukea, muttei sinne voi kirjoittaa. Muistaakseni jostain foorumista luin, ettei niitä ajureita edes kannata koettaa asennella live lätyn kanssa. Ubuntun asentaminen muuttaa tilanteen, sillä sinne voi asentaa NTFS-3g ajurit, jolloin homma rokkaa. Toivottavasti muut osaavat auttaa enemmän.

386
Ubuntu tietokoneissa / Vs: PDA ja linux
« : 01.07.07 - klo:12.44 »
Jaaha. No kokeillaan sitten tuotakin vaihtoehtoa. Käsittääkseni kuitenkaan syncestä ei odes ole olemassa minulle sopivaa versiota, mutta ainahan sitä voi kokeille. Lue ensimmäinen viestini. Tästä syystä muutamien lähteiden mukaan ainoa tapa päästä eteenpäin on nimenomaan kääntää se tuosta toisesta versiosta. syncestä on siis tehty jollekkin toiselle distrolle Windows mobile 5:tä tukeva versio, muttei ubuntulle eikä etenkään 64 bittiselle sellaiselle. Luonnollisesti ensimmäisenä instasin sympaticin avulla kaiken, mitä neuvottiin kaikilla muilla foorumeilla.

Noniin katsotaanpa sitten itse ohjetta:
Koodia: [Valitse]
"Connect your Pocket PC and type “dmesg” in a shell to see if the ipaq kernel module is loaded. The output might look like the following. Take note of the tty used for the connection"Been there done that. Ei ole ennenkään antanut mitään kunnon vastausta, joten jo ensimmäiseen kohtaan tökkäs tämäkin tuto.

Ohjeessa kehoitettiin kiinnittämään huomiota seuraavanlaisiin:
Koodia: [Valitse]
usb 4-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 3
ipaq 4-2:1.0: PocketPC PDA converter detected
usb 4-2: PocketPC PDA converter now attached to ttyUSB02)

Sen antamassa listauksessa ei sis tälläkään kertaa ollut mitään hakusanoilla pocket, pda ja converter. Erinäisiä usb juttuja oli, kuten pitikin olla. Kokeilin myös sanalla ipaq, mutta tuloshan tiedettiin jo ennalta. (luurini on qtek)

Kuten monissa muissakin tutoissa, tälläkin kertaa kokeillaan vielä less /proc/bus/usb/devices piakkaa. Noh mikäs siinä. Kerta kiellon päälle. Sieltä pitäisi löytyä jotain tälllaista:
Koodia: [Valitse]
T: Bus=04 Lev=01 Prnt=01 Port=01 Cnt=01 Dev#= 4 Spd=12 MxCh= 0
D: Ver= 1.01 Cls=ff(vend.) Sub=ff Prot=ff MxPS=16 #Cfgs= 1
P: Vendor=413c ProdID=4002 Rev= 0.00
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=c0 MxPwr= 2mA
I: If#= 0 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=ff(vend.) Sub=ff Prot=ff Driver=ipaq
E: Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 64 Ivl=0ms
E: Ad=02(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 64 Ivl=0ms
Nonniin. Mitäs taikasanoja tulta poimisi haettavaksi. Driver=ipaq (tai millä nimellä qtek nyt onkaan nimennyt itsensä) Mistään muista en ymmärtänyt mitään. Listassani oli siis neljä laitetta, joista kolmen Driver on hub ja yhden usbhid. Jaaha. Sepä lohdutti.

Eipä hätä ole tämän näköinen. Katsotaanpa sitä asennusta nyt jälleen jo ties kuinka monennen kerran.
Sudo apt-get [iso läjä kaikenlaista kamaa] Monet noista olikin jo asennettu, muttä kyllä se jotain keksi päivittää. Tuo näytti menneen ihan hyvin. Asennuksessa kyseltiin muutamia ip osoitteita jne, mutta ne meni defaultti asetuksilla, kun en tiennyt mistään muutoksen tarpeesta.

Seuraavaksi käskettiin sudo synce-serial-config ttyUSB0 ja sen vastaus oli:
Koodia: [Valitse]
ERROR:

synce-serial-config was unable to find a character device named "ttyUSB0"

Run "synce-serial-config --help" to get help.
No surprise there. Näinhän se on aina ennenkin ollut, ettei tuota ttyUSB0 jutskaa kertakaikkiaan ole. Sehän tulikin jo ekassa viestissä. Varmaan tähän kohti on hyvä pysähtyä ja katsoa jos nämä saisi selviteltyä ennen kun aletaan taistelemaan itse synCE:n kanssa

387
Ubuntu tietokoneissa / Vs: PDA ja linux
« : 01.07.07 - klo:01.51 »
Ok no nytten on edellä mainitut neuvot toteutettu. Kiitos niistä. Sirrytään seuraavaan asiaan. Tavoitteena on siis kääntää jonkun toisen distron ohjelma ubuntulle käyttämällä tätä ohjetta Building SynCE with Windows Mobile 2005 support from SourceForge Package
Useimmista komennoista en ymmärtänyt tuon taivaallista, mutta ei se ennenkään ole haitannut. Ohjeet ovat kuitenkin usein sen verran selkeitä, että kuka hyvänsä sisälukutaitoinen apina osaa niitä seurata. öö... niin paitsi tällä kertaa. Tai siis kuka hyvänsä osaa kirjoittaa mitä ohjeissa sanotaan, mutta lopputulos voi olla jotain ennalta arvaamatonta.

Täten kokeilin seuraavaa kohtaa:
Lainaus
tar xzf synce-libsynce-0.10.0.tar.gz
cd libsynce-0.10.0/
./configure --enable-desktop-integration
make
sudo make install
cd ..

Purkaminen onnistui. Huraa! configure rivi sensijaan antoi seuraavan vastauksen:
Lainaus
checking build system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking host system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking target system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for gawk... no
checking for mawk... mawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking for gawk... (cached) mawk
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name...
configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.

Kääntäjä ei siis jostain syystä voi luoda käynnistettäviä tiedostoja. Koitin samaa komentoa sudolla ja vastaus oli sama. Mistähän mahtaa kiikastaa. Lokitiedosto oli aika pitkä, enkä siitäkään saanut oikeastaan mitään irti. Sen tietty voisi pasteta tänne foorumin tukkeeksi, jos siitä olisi jotain iloa.



388
Ubuntu tietokoneissa / Vs: PDA ja linux
« : 28.06.07 - klo:16.23 »
Lainaus
Make sure you have your kernel headers before you start.
Mitäs nämä kernela headerit on ja mitäs niistä? Haittaako jos vain skippaan tuon kohdan ja rupean asentelemaan kamaa?

Joskus aikaisemmissa tutkimuksissani tuli myös vastaan tuo Building SynCE with Windows Mobile 2005 support from Subversion -sivu. En tosin vielä ehtinyt kokeilla tuota ohjetta. Täytypä kokeilla. Toivottavasti se ei ole vaikeaa.

Mites muuten on että mahtaisiko tuo yhteys onnistua blootoothilla jos se kerran ei piuhaa pitkin mene? Voisi ehkä säästää hieman aikaa ja vaivaa hankkimalla jonkun BT härpäkkään koneen perään.

389
Ubuntu tietokoneissa / PDA ja linux
« : 28.06.07 - klo:03.26 »
PDA: q-tek 9100 - windows mobile 5
Kone: AMD 64, Edgy 64
Monissa tutoissa ensimmäinen kohta on selvittää onko koko laite edes olemassa linuxin mielestä. Tähän on tietysti monia konsteja.

1) dmesg | less

2) less /proc/bus/usb/devices

3) ls /dev | less

Kohdasta yksi olisi pitänyt löytyä jotain viitteitä USB laitteeseen, jonka nimi voisi olla ehkä jotain pocket PC, qtek tai mitä jotain sinne päin. Ei löytynyt.

Toisessa vaihtoehdossa kaiketi jotain vastaavaa piti olla. Tuosta listasta kyllä tunnistin oman usb hiireni, mutta siellä oli myös joku outo "OHCI Host Controller". Tuskinpa se oli tuo.

Kolmannessa vaihtoehdossa listalta piti löytyä ttyUSB0, vaan eipä tty nimisissä ollut mitään USB:hen viittaavaa. Tulisiko kenellekään mitään muita ideoita, miten tuota voisi koettaa ratkoa? Millä saan koneen nyt ensin edes löytämään tuon laitteen, jotta voisimme paneutua synkronoinnin ja ohjelmien murheenkryyneihin.

P.S. Netissä monet puhuvat, että nokiat ja palmit on synkattu ilman kummempia ongelmia. Jostain syystä meikäläisellä tämä homma ei edes lähde käyntiinkään. Tämän tapauksen hankaluudeksi perusteltiin linux koodareiden windows kompleksit. Ei jakseta eikä haluta tehdä mitään yhteensopivuuden eteen. Noh, PDA:ssa nyt sattuu olemaan windows mobile 5 ja se toimii hyvin oli sitten kenen valmistama hyvänsä. Itseasiassa tuota edeltänyt oli aivan villisusi. Taisi olla tehty ysivitosta karsimalla. Kuitenkin tuosta on maksettu ja se tuli luurin mukana. Minulla ei ole mitään kummempaa tuota firmaa vastaan. Olen vain pihi enkä halua warettaa.

390
On tietysti kiva kun näitä ohjeita on, mutta melkein aina minun tilanteeni poikkeaa ohjeen kirjoittajan tilanteesta niin paljon, että parin askeleen jälkeen tiemme eroavat ja sitten olenkin taas aivan yksin oman onneni nojassa.

Tälläkin kertaa seuraamme tuttua howto perinnettä ja ohjeen seuraaminen tökkäsi heti alkuun.

Kirjoitin tosiaan sen dmsg komennon ja vasauksena tuli pitkä litanja kamaa dsmg > litanja.pda. tuota listaa sitten ihmettelin geditissä ja kokeilin hakea sanaa pda. Ei tullut mitään. Sana USB löysi kaikkea puhelimeeni liittymätöntä roinaa. Voi hyvin olla etten vain ymmärtänyt tuosta listasta riitävästi, mutta eikö pda:hän liittyvä rivi nimenomaan sisällä sanan pda tai tai luurin merkin tjsp.

Puhelin on Q-tek 9100 ja siinä pyörii windows mobile 5.0
Tietokone on AMD64 ja käyttis edgy 64.


391
hmm.. enpä huomannut kokeilla noita hakusanoja... Joka tapauksessa noita vilkullessani silti varsinainen kysymys jäi vastaamatta: Johtuuko urlien forward slash / jollain tavoin serverien unix ympäristöstä? Suurin osa maailmastahan käyttää backward slash \ symbolia hakemistorakenteen ilmaisuun, joten nettiosoitteiden kenoviiva / tuntuu jotenkin oudolta.

392
Yks juttu vaan tuli vastaan. Hibernate -toiminto toimii, mutta siitä normaaliin käyttöön palaaminen ei onnistu. Käynnistyksessä näyttö vain jää mustaksi ja mitään ei tapahdu. Tämä selvästikin liittyy nvidian ajureihin tai muuhun sen asennuksessta tapahtuneeseen. Ennen tuota hibernate toimi niin kuin pitää.

393
Dossissahan käytetään vasemmalle kallistuvaa viivaa hakemistoissa (c:\folder\subfolder\jne), kun taas linux/unix puolella käytetään toisinpäin olevaa viivaa (/fodler/subfolder/jne).

Sattumoisin myös nettiosoitteissa käytetään samaa viivaa, kuten kaikki varmasti ovatkin jo huomanneet. Mahtaisiko tällä viivavalinnalla olla mitään yhteyttä siihen, että nettiserverit ovat kaiketi pääasiassa unix tai linux pohjaisia laitteita? Miksi muuten eri järjestelmissä käytetään erilaista viivaa saman asian ilmoittamiseen?

394
Mutta jos on ntfs-3g ajurit, niin voiko siitä silti tulla jotenkin harmaita hiuksia? Itse vain kokeilin tuota enkä koettanut joka päivä elää ntfs:n kanssa, mutta sen kerran se toimi moitteetta.

395
Kas kummaa sehän toimi. Kiitos.

396
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 21.06.07 - klo:15.40 »
http://maps.google.com/maps  from: New York end address: London  => huomioikaa step 24  :D

"24.   Take the exit onto A29/E44 toward Amiens 27.8 mi
Partial toll road "

Ihan varma että tarkotit juuri kohtaa 24?
Mielestäni kohta 21 on se kohokohta

"21.   Swim across the Atlantic Ocean 3,462 mi
Entering France "

397
Se levy oli tosiaan ihan sykkyrällä kun ei meinannut formatoituakaan. Viimein windows xp:n asennuslevyllä se saatiin formatoitua.

Toisella kovolla sitten testailin, niin ntfs-3g todella toimii. Vaikeuksien kautta voittoon.

398
Opasta on noudatettu ja kaikenlaista on luettu jo eilisestä lähtien. Vastaan tuli kuitenkin ongelma. NTFS osiolle ei vieläkään voi kirjoittaa.

Ubuntun versio on edgy 64 bit. Tämä on ennenkin tuottanu hankaluuksia, mutta toivottavasti tällä kertaa ei ole siitä kyse.

Koko projektin syy:
Kaverin windows mosahti. Recovery ei auttanut, vikasieto ei käynnisty jne. Otetaan data talteen, formataan, asennetaan uusiksi ja laitetaan henkilökohtainen data takaisin.

Mitä yritin:
Laitoin kaverin kovon slaveksi.
Asensin NTFS-3g ajurin foorumissa olleiden vinkkien mukaisesti.

fstab tiedostoon ei ilmaantunut mitään, joka olisi vastannut ohjeen riviä:
Koodia: [Valitse]
# /dev/sda1
UUID=9CA45D83A45D6136 /media/sda1     ntfs   defaults,nls=utf8,umask=007,gid=46 0       1

Fstab tiedostoni on muuten tämän näköinen:
Koodia: [Valitse]
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
# /dev/hda1
UUID=fdc57fb7-f58a-4701-b76c-f15ab4d01808 /               ext3    defaults,errors=remount-ro 0       1
# /dev/hda5
UUID=68cadbf0-3306-480b-88a8-a0982e27ad6a none            swap    sw              0       0
/dev/hdc        /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto     0       0
/dev/hdd        /media/cdrom1   udf,iso9660 user,noauto     0       0
/dev/           /media/floppy0  auto    rw,user,noauto  0       0

kun kerran en tiennyt mitä tuonne fstabiin voisi kirjoittaa
Aika paljonhan tuosta olisi voinut kopioida suoraan, mutta huomasin tuossa rivin alussa pitkän mystisen litanjan, joka ei varmastikaan ole lainkaan randomi sekasotkua, joten siihen kohtaan pitäisi tietää mitä kirjoittaa. En siis voinut generoida päästäni slave levylle omaa riviä. Siispä yritin mountata asemaa foorumissa olleiden ohjeiden mukaisesti.

Koodia: [Valitse]
sudo ntfs-3g /dev/hdb1 /media/hdb1Kone vastasi:
Koodia: [Valitse]
Failed to mount '/dev/hdb1': Operation not supported
Mount is denied because the NTFS journal file is unclean. Choices are:
 A) Shutdown Windows properly.
 B) Click the 'Safely Remove Hardware' icon in the Windows taskbar
    notification area before disconnecting the device.
 C) Use 'Eject' from Windows Explorer to safely remove the device.
 D) If you ran chkdsk previously then boot Windows again which will
    automatically initialize the journal.
 E) Run 'ntfsfix' on Linux which will reset the NTFS journal.
 F) Mount the volume read-only by using the 'ro' mount option.
A, B ja C ei onnistu kun koko winukka ei edes käynnisty edes vikasiedossa. F vaihtoehtoa käytin kun pelastin dataa. Read-only nimensä mukaisesti si ei kirjoita sitä takaisin. E) ntfsfix asennettiin ja ajettiin jolloin se antoi seuraavan vastauksen:
Koodia: [Valitse]
sudo ntfsfix /dev/hdb1
Mounting volume... FAILED
Attempting to correct errors...
Processing $MFT and $MFTMirr...
Reading $MFT... OK
Reading $MFTMirr... OK
Comparing $MFTMirr to $MFT... OK
Processing of $MFT and $MFTMirr completed successfully.
Setting required flags on partition... FAILED
Error setting volume flags.

What next? Yritteliäisyys kompensoi tiedon puutetta vain tietyyn pisteeseen saakka ja tässä se piste nyt on.

399
Yleistä keskustelua / Vs: Linux ja prosessorit
« : 18.06.07 - klo:22.50 »
Hankalaa kun tuota ISO kuvaa imuutellessa ei juolahtanut mieleen, että 64 bittiselle prossulle ei kannatakaan ottaa 64 bittistä käyttistä. Ei minun silmiini ainakaan osunut sillä sivulla mitään varoituksia 64 bittisen ubuntun sopimattomuudesta työpöytäkäyttöön tai muuhunkaan viihdepuoleen. Toisaalta ei tästä haittaakaan ole ollut. Jotkut viihde jutut ovat tietysti jääneet vähemmälle, mutta onpaha tullut tehtyä kerrankin koneella pääasiassa hyödyllisiä hommia. Lukemattomia kertoja netissä on tullut tuo flassin puute vastaan, mutta eipä niillä sivuilla niin väliä loppujen lopuksi ollutkaan. Aika joutavia oliva, kun sitten winukka koneella vihdoin kävin ne katsomassa.

400
Yleistä keskustelua / Vs: Linux ja prosessorit
« : 12.06.07 - klo:04.19 »
Lainaus
Sinulla on ilmeisesti vielä vähän windowsmaisuutta  PC:n käytössä, koska yrität ladata ohjelmia netistä ja sitten asentaa niitä.

Pakon edessä. Minkäs teet kun add/remove tai sympatic ei tunne kaikkia ohjelmia, vaikka source listaa on jo kasvatettu sen verran kuin sitä helposti voi. Azureuskin piti väkisin käydä sen sivuilta hakemassa kun sympatic haki vaan sen väärän version. Aluksi olin tietysti tyytyväinen näihin installointivaihtoehtoihin, mutta karu todellisuus sisältää myös toisenlaisia asennustapoja, joita ei voi välttää loputtomiin. Skype olkoon esimerkki tästäkin. (which backfired BTW)

Ubuntu on toki 64 bittinen, kuten pitääkin. Ainakin semmosen ISO kuvan sillon imutin.

Sivuja: 1 ... 18 19 [20] 21