Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tetrafuran

Sivuja: 1 ... 17 18 [19] 20 21
361
Se update menus ei tehnyt yhtään mitään. Mitä sen olisi pitänyt? Se ./fluxbuntu/menu tiedosto oli aika tyhjän näköinen. Mitä sinne oikein pitäisi/voisi kirjoittaa? Joskus kuukausi sitten tutustuin gnomen menu rankenteeseen ja kauhistuin totaalisesti. Miten niin yksinkertainen asia voidaan ilmaista noin monimutkaisesti. Taisi siellä olla jotain käsittämämtöntä if lause kikkailuakin. Ihan hyvä että menuja voi modata GUI:ssa.

362
Kiitos neuvoista. Sain masiinan buuttaamaan. Winukan oma boottidiski ei tuottanut tulosta, vaan ubuntu sivuilla suositeltu boot manager jutska joka laitettiin disketille sillä rawrite ohjelmalla.

off-topic:
Läppäri on tosi nirso kaikkien asennuslevyjen suhteen. Se löytää aina jotain erroreita levyltä kuin levyltä ja aina jotain jää asentamatta. Toisella koneella ajettu  xubuntun levyn tarkastus menee hyvin läpi, mutta jostain syystä tämä läppäri ei kelpuuta edes mandraken levyä sellaisenaan. Taitaa keksiä näitä korruptoituneita ihan itse.

363
Niinhän se tosiaan on, että oikean klikkauksen menu on tyhjää täynnä. Muutoinhan olisin sieltä jatkanut seikkailua. Taidanpa kokeilla noita vinkkejä, mitä tässä tuli.

364
Juu saahan sitä tietysti viilata pilkkua. Sen verran alkutaipaleella ollaan, että termit ovat välillä vähän sinne päin ja joskus ei sinne päinkään, niin että täsmennyksiä otetaan vastaan.

365
Aivan. Nyt palautui mieleen mitä kaikkea mscdex.exe tarkoittaa. Tämä pieni tiedosto on pelastanut monta kertaa todella hankalia tilanteita. Tuota exeä oli tapana säilyttää disketillä pahan päivän varalta. Muistaakseni sitä ei tullut mukana näissä 95 jälkeen tulleissa winukoissa vaan se piti jostain alkuperäisiltä muinais dos levykkeiltä käydä kopioimassa. Oi niitä aikoja... Sitten kun mscdex.exe:ä kantava disketti hajosi tai hukkui niin jopas taas oltiin pulassa. Oli tuo exe monta kertaa kultaakin kalliimpi. Ihme juttu kuinka nopeasti nämä kikat unohtuvat, kin niitä ei käytä. 98 winukan jälkeen onkin kaikki aina buutannut suoraan cd:ltä. Muistaakseni 98:n sai kanssa teoriassa buuttaamaan cd:ltä suoraan, mutta käytännössä kuitenkin joka kerta piti mennä dossin kautta kikkailemaan ja manuaalisesti kirjoittamaan komentamaan setup.exeä käynnistymään.

Tänä päivänä ollaan kovasti lipumassa buuttaavan dvd:n suuntaan, mutta silti diskettiasemaa vaan ei kannata heittää roskiin aivan vielä. Ihme masiina kun ei vain suostu kuolemaan sukupuuttoon sitten millään.

366
Kiitos. Taidanpa kokeilla tuota sitten illalla.
P.S. Mites kun läppärin akku ei ole aivan tehdaskunnossa enää näin monien vuosien jälkeen. Saako vanhoihin enää akkuja mistään?

367
Vanhaan läppäriin pitäisi saada linux asennettua, mutta nähtävästi masiina ei osaa buutata cd:ltä, vaikka biossissa boot priority on ihan oikein laitettu. Joskus aikanaan näitä onglemia tuli ratkottua, mutta enää en muista millä 95 aikakauden kone saatiin lukemaan cd:tä ennen windowsin käynnistymistä. Kyse on kaiketi siitä, että aluksi käynnistyvä ms-dos ei tunne cd ajureita tai mikä se nyt taas olikaan. Boottidiskiä en ole vielä koettanut. Kokeilin foorumin hakua, wikikirjaa ja tuon asennus cd:n helppitiedostoja.

Kokeilin useammallakin eri cd:llä ja vastaus oli aina sama. Poistin jopa kiintolevyn boot priority listalta kokonaan, jolloin olin lopullisen varma, ettei kone todellakaan tunnista cd-asemaa. Windowsissa 98:ssa näitä levyjä voi tietysti lukea aivan hyvin tuolla läppärillä. Käytössäni on fujitsu siemens lifebook s 400MHz 64MB. Poltin xubuntu 7.11-alternate i386 CD-RW levylle. Alternate valittiin jotta se asentuisi noin vähäisellä muistimäärällä.

Eikö teoriassa jonkun pikkiriikkisen linuxin voisi tallentaa disketille ja buutata sillä? Jos tämä pikkuinen linuxi vielä tunnistaisi cd aseman samantien, tarvitsisi siinä vain mennä cd:lle ja käynnistää asennus. Toisaalta samasta asiasta on kyse siinäkin, jos joku windowsin boottidiski tai muu vastaava auttaisi samaan tilanteeseen.

368
Asensin fluxboxin. Kun käynnistin sen rupesin klikkailemaan ja kokeilemaan kaikenlaista. Aikaa kului ennätykselliset 5 s ja onnistuin piilottamaan alapalkin. Mitähän sitä taas tuli oikein ajateltua... "Hide" todella tekee sen mitä lupaakin. Noh tästä kuningasajatuksesta lannistumattomana klikkailin lisää ja huomasin ettei millekään voi tehdä mitään. Missään ei ole mitään mitä voisi painaa. Huvikseni sitten kokeilin, että josko näppäinkomennot olisivat samat kuin gnomessa ja kuinka ollakaan sain terminaalin auki. Sainpa ainaskin suljettua koneen, että sen verran lohtua tähänkin sekoiluun. Ideoita, vinekkejä, neuvoja? Miten fluxboxiin saa sen alapalkin takaisin näkyviin, että voisi edes jotenkin tutustua siihen. Muistan lukeneeni koko fluxboxia voi säätää kahdella tiedostolla, jotka ovat jossain piilossa. Pitäisikö näitä lähteä kahlaamaan läpi ja toivoa, että vastaan tulisi hide_everything=1

369
Asensin normaaliin ubuntuun xfce:n kun kaipasin vaihtelua ja nopeutta. Valinta osoittautui kohtuullisen hyväksi, sillä pidän xfce:n (xubuntun window manager) säädettävyydestä. Myös näytönsäästäjän asetukset oli poistettu gnomessa (se window manager, joka tulee ubuntun mukana), mutta ne näkyvät xfce:ssä. Monet perusasiat ovat saman kaltaisia kuin gnomessa, mutta tällä kertaa kaikkea voi säätää vähän paremmin. Mikään siirtymä ei tietenkään ollut aivan kivuton, sillä joitain asioita joutui selvittelemään aikalailla. Ikävää oli myös se, ettei f-spotin valokuvia näyttelevä näytönsäästäjä toimi gnomen ulkopuolella. Myös file managerissa open officen tiedostojen avaaminen ei onnistu, vaan ne pitää avata open with OO spreadsheet toiminnolla (oik klik). Tuo pitäisi jotenkin customoida ku tietäs miten. Muuten toimii kivasti.


370
Koodia: [Valitse]
Failed to fetch http://gandalfn.club.fr/ubuntu/dists/edgy/Release Unable to find expected entry  dev/binary-amd64/Packages in Meta-index file (malformed Release file?)
Failed to fetch http://wine.budgetdedicated.com/apt/dists/edgy/Release Unable to find expected entry  main/binary-amd64/Packages in Meta-index file (malformed Release file?)

Jotain vikaa repoissa vai? Millähän tuo korjataan?



371
Kokeilin palauttaa asetuksia parhaani mukaan vain yhden kielen meiningiksi, mutt silti asiat ovat sekaisin. Huomasin että atl gr ei ole mitenkään elossa. Num pad käyttäytyy aika oudosti sillä matemaattiset merkit saa sieltä kun painaa shiftiä. Kertokaa nyt joku miten tässä palautetaan kielet defaulttiasetuksiin. "at" merkin etsiminen kopioitavaksi meileihin alkaa rassaamaan ja taulukkolaskelmissa niin tärkeä dollari merkki merkki sabotoi poissaolollaan monet laskelmat.

372
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: compile ongelma
« : 11.09.07 - klo:19.46 »
Kiitos. Se asenteli melko pitkän tovin kaikenlaista. Nuo lib.. jne jutut olikin jo asennettu aikaisemmin, joten tuo ei päivitellyt niitä lainkaan. configure make ja muutkin meni läpi. Monta kertaa olen miettinyt, että kun linuxin kanssa tulee noin viikoittain jotain uutta tämän kaltaista ongelmaa, jossa errorista ainakaan minä en osaa päätelllä mitä pitäisi tehdä, niin miten ihmeessä toiset ihmiset sitten ovat osanneet ratkaista nämä ongelmat aikanaan. Onko muilla vain niin järjettömästi taustatietoa järjestelmästä vai mikä tässä kuviossa mättää? Minulla näitä tilanteita on yhtenään, joten en kyllä aivan allekirjoita ubuntun helppousväittämiä. perus jutut on tietysti tehty helpoksi, mutta heti kun menee vähänkin pintaa syvemmälle, learning curve hyppää pilviin ja pitäisikin yhtäkkiä tietää aivan järjettömän paljon asioita. how-to artikkelit auttavat vain pari ekaa askelta. Sillä kolmannella askeleella tulee sitten lähes aina vastaan joku errori.
Kiitos kuitenkin että kiviseltä tieltä on yksi murkula poistettu.

373
Lukemattomien ongelmien ja vaihtoehtoisten ratkaisuiden lopputuloksena olen ajautunut xnee ohjelman kanssa sellaiseen umpikujaan, että ainoa keino saada se toimimaan on kääntää se lähdekoodista. (compile from source code). Kaikki helpot vaihtoehdot on jo kokeiltu ja sitäpaitsi ei sitä kääntämistä voi loputtomiin vältellä. Jossain vaiheessa se tulee kuitenkin vastaan. Miten näiden compile juttujen kanssa sitten pitäisi toimia. Moniin hankaliin tilanteisiin foorumeilla ehdotetaa softan kääntämistä ja vinkit ovat tätä tasoa:
Koodia: [Valitse]
/.configure
make
sudo make install
Ei ole kuulema vaikeaa. Periaatteessa useimmat asiat ovat helppoja, mutta kun liki joka kerta vastaan tulee joku ihme errori ja siihen ei tuto tietenkään ota kantaa, että mitä silloin tehdään.


1) Asensin sen synapticilla. Sain version 1.08, joka on aivan kivikautinen. Sen käyttöön ei edes ole ohjeita netissä. Uusin veriso on jo 3.01 ja siinä paljon käteviä herkkuja mukana, joita vanhassa veriossa ei ole. Repoissa on vain ja ainoastaa tuon 1.08 versio. kattokaa vaikka, niin ymmärrätte miksi asiat pitää tehdä vaikeamman kautta.
2) Downloadataan nettisivuilta uusi versio ja asennetaan se. Joo niin varmaan siellä teillä 32 bittisessä maailmassa. Ei onnistu tällä käyttiksellä.
3) Use the --force. Kokeiltiin
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg -i --force-architecture packagename_i386.deb.  Asentui, muttei runni.
4) Päivitä feistyyn. Kuulema toimisi sillä... huoh. Long story. Pysyn LTS versiossa toistaiseksi. Sitten kun useampi ongelma ratkeaa feistyllä, niin harkitsen vakavasti.
5) Downloodaa source ja sitten käännä se softa. Been there done that. Erroria tuli. Ei päästy vielä make komentoon asti kun tämäkin tie tyssäsi. Mitäs seuraavaksi. Plan B. eiku venaas.... plan F tai jotain.
6) Asenna build-essential. Tämä vinkki löytyi foorumista. Kuulema ratkaisi kaikki onglemat. Koitetaan uudestaan.

 
Koodia: [Valitse]
**** ERROR ****

Could not locate the needed X11 extensions:

   RECORD
   XTest

Make sure you have them installed before building Xnee

aaaargh. now what! Kuinka monen ongelmasuon läpi tässä on kahlattava. Record nimellä on sata ja yksi ohjelamaa ja xtest nimellä on vain yksi ja sekään ei liity mitenkään tähän. koeta nyt siitä joku asentaa. Miten voi olla näin vaikeaa yksi simppeli pikku pikku compile juttu.

374
xorg.conf tiedostoa editoimalla voi lisätä useita keyboard layoutteja xfce ympäristössä. Gnomessa sama operaatio oli paljon helpompi, selkeämpi, eikä siihen liittynyt minkäänlaisia komplikaatioita. Hankaluuksista puheen ollen:

1) panelin keyboard language swithcer plugin kiukuttelee. Aluksi se osasi näyttää maiden liputkin, mutta tuo ominaisuus on nyt pudonnut pois vaikka se menuissa vielä jotain imagea väittääkin näyttävänsä.

2) /etc/X11/xorg.conf tiedostoon lisäsin kaksi layouttia, mutta nyt plugin näyttää jostain syystä kolme kieltä: en, en sekä unknown.

3) numpad nappi käyttäytyy oudosti. Kun num lockkia on painanut, numerot tulevat käyttöön, mutta samalla + - * ja / putoavat pois pelistä. Numlockin uusi painallus palauttaa välimerkit käyttöön mutta jättää numerot pois.

reboot vaan ja toivotaan parasta

375
Kiitos.
Eilen illalla asensin xfcen, mutta us keyboard map ei suostunut vaihtumaan. Sekunti sitten tuli vastaan sivu, jossa kerrotaan kuinka se vaihdetaan modaamalla xorg.conf tiedostoa. noh. kokeillaanpa tuota sitten seuraavaksi. Illalla puljasin oman aikani asetusten kanssa ja taitaapi olla niin ettei gnomeen ole paluuta, ei edes lyhyeksi aikaa, jotta kirjoittaisin foorumiin kommentin skandimerkkien kanssa. (Arvatkaa joutuuko  pohtimaan sanavalintoja kun kaksi kirjainta puuttuu). Joka tapauksessa olen tehnyt sopivan valinnan asentaessani jotain gnomen tilalle. Ei tuosta turhaan puhuta niin paljoa. Tarpeellisia ominaisuuksia on gnomesta karsittu aika riskein ottein.

376
Kiitos. Eiköhän tästä sitten lähdetä rohkeasti vain kokeilemaan ja asiaa tutkimaan. Sadepäivien ratoksi luulisi olevan tekemistä, kun näitä suosittuja ja hyväksi havaittuja WM:tä on pikkuisen runsaasti (E17, IceWM, fluxbox, flwm, rox ja niin edelleen). Perus juttu linux maailmassa, että joka juttuun on olemassa n+1 vaihtoehtoista ohjelmaa ja menetelmää. Sinällään hyvä juttu, mutta sekin voi alussa tuntua ahdistavalta.

Taidan kuitenkin ensiksi asentaa xfce:n ja kokeilla miten se istuu. Sen päälle voisi koettaa asettaa vaikka E17 tai fluxbox, kerran niin paljon kehuja ovat saaneet. Toisaalta nämä beryl taikka compiz eye candy kaloripommit houkuttavat myös, mutta jos näiden kanssa leikkiminen on niin näppärää, niin mikäs siinä.

Semmoinen juttu vielä, että monta kertaa näkee xubuntulle, kubuntulle ja ubuntulle toisistaan poikkeavia ohjeita. Tarkoittaako tämä sitä, että esim. romppeiden asenteminen ja muut vippaskonstit täytyy opetella uudellaan kun vaihdan xfce:hen? Eipä sekään mikään kynnyskysymys ole, mutta pikkuisen rasittavaa. Vähän sama kuin photoshopista GIMP:iin siirtyessä.

377
Pahoittelen kömpelöä otsikkoa. Erikoisterminologian kääntäminen on vaikeaa ja lopputulos usein varsin harhaanjohtava.
Olen tullut miettineeksi että voisi kokeilla jotain toista desktop envoronmenttia ja toista window manageria. Kullekkin löytyy netistä asennusohjeita helposti, joten siitä ei nyt ole kyse. Minulla on hieman toisenlaisia perustavaa laatua olevia kysymyksiäm, joiden tarkoitus on helpottaa tulevia kokeiluita.

1. Voiko sisäänkirjautuessa valita käynnistääkö gnomen, KDE:n vai Xfce:n, olettaen että nämä olisi asennettu. Meinasin sitä, että laittaisi näitä rinnakkain kokeiluun, ja jos joku ei miellytä, voi helposti palata tuttuun gnomeen.

2. Voiko testeissä karsiutuneet desktop environmetnit sitten poistaa ilman, että mitään katastrofaalista tapahtuu. Oletetaan että olen vaikka asentanut DE:t sympaticilla tai apt-getillä.

3. Mites sitten nämä window managerit. Sen verran olen näistä lukenut, että WM ja DE ovat jotenkin kaksi eri asiaa. Voiko niitä olla useita rinnakkain ja sitten tarpeen mukaan ottaa "hyllyltä" seuraavan window managerin kokeiluun ja jos ei miellytä niin palaa näppärästi edelliseen?

4. Tapahtuuko näidenkin vaihtaminen kirjautuessa vai miten?

5. Millä tavoin DE:t ja WM:t ovat vuorovaikutuksessa? Tarkoitan sitä, että jos vaikka asennetaan KDE ja IceWM, niin onko siinä enemmän säätöjä kuin gnome + IceWM:ssä. Eli siis säätämättömyys olisi gnomen taakkana tai menujen paljous periytyisi KDE:stä.Toivottavasti en ole pahasti hakoteillä tämän kanssa.

6. Kaveri kun näki normaalin ubuntun, johon olin laittanut violetin teeman, hän totesi: "miten toi sun windows on jotenkin oudon näköinen". Siitäpä tulikin mieleen, että voisikohan tämän muokata imitoimaan windowsin lookkia. Kaiketi joku window manager sopii tähän muita paremmin, vai kuinka?

378
Minun kohdalla tämä ei ratakaissut vielä tätä ongelmaa. Tässä lyhyt selostus yritelmistäni.

Koodia: [Valitse]
"$ wget http://archive.canonical.com/pool/main/r/realplay/realplay_10.0.8-0ubuntu3_i386.deb
$ sudo dpkg -i realplay_10.0.8-0ubuntu3_i386.deb"

Tuota en edes yritä, koska prossu ja käyttis ovat 64 bittisiä. Ennenkin softat ovat herjanneet tuosta 386 jutusta. Kävin kuitenkin kurkkaamassa osoitteessa http://archive.canonical.com/pool/main/r/realplay, mutta ei sieltä hypännyt silmille mitään 64 bittistä versiota.

sources.list tiedoston kokeilin päivittää wikin ohjeiden mukaiseksi. Kopioin sen tekstin sellaisenaan. Otin tietysti vanhan sources.list tiedoston talteen.
apt-get update valitti seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
Reading package lists... Done
W: GPG error: http://www.lemi.fi edgy/ Release: The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY F46775B81FC63271
W: You may want to run apt-get update to correct these problems

Tästä lannistumattomana koetin asentaa realpay:n, muttei sitä kuulema ollut repoissa.
Koodia: [Valitse]
E: Couldn't find package realplay
Noh. Tässä vaiheessa sitten ajattelin, että ei se mitään maksa vaikka koetankin 386 versiota. Muutamissa keskusteluissa olen tavannut ihmisiä, jotka väittävät niiden toimivan.
Koodia: [Valitse]
dpkg: error processing realplay_10.0.8-0ubuntu3_i386.deb (--install):
 package architecture (i386) does not match system (amd64)
Errors were encountered while processing:
 realplay_10.0.8-0ubuntu3_i386.deb

Kokemus voitti tälläkin kertaa. Tiesihän sen että näin siinä käy. Pitäisiköhän alkaa pitämään kirjaa siitä kuinka monta kertaa on tullut vastaan että 386 ohejelmat eivät toimi 64 bittisellä.

Noh. Jatketaan eteen päin kaikesta huolimatta.
Koodia: [Valitse]
wget -q http://packages.medibuntu.org/medibuntu-key.gpg -O- | sudo apt-key add -Tuotakin kokeilin ja se toimi hyvin, muttei muuttanut lopputuloksia miltään osin. apt-get:in molemmat komennot antoivat edelleen saman vastauksen.

Varmuuden vuoksi kokeilin vielä sympatickkia ja se kun alkoi lataamaan repoja, tuli vastaan seuraava
Lainaus
W: GPG error: http://www.lemi.fi edgy/ Release: The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY F46775B81FC63271

Sitä sen enempää miettimättä kokeilin sen hakua realpaly sanalla ja vastaan tuli KMPlayer plugin for KHTML/Konqueror. Eli vesiperä sieltäkin. Real player tuotti taas vinon pinon kaikenlaista vieläkin epäoleennaisempaa. Yritystä on enemmän kuin tietoa. Liki joka välissä tulee erroreita, mutta kun en yhtään tiedä mitä niille voisi tehdä, niin jatkan vain eteenpäin ja sitten ihmetellään kun homma ei toimi.

379
Homman nimi
Tavoitteena on siirtää läjä mp3 tiedostoja ja muuta audiota läppärille. Vielä en ole lähtenyt hommaa yrittämään, kun en oikein tiedä mistä aloittaisin. Tässä on tarkoituksena vain selvitellä etukäteen ettei sitten myöhemmin tarvitse enää alkaa arpomaan.

Miksi?
Kaveri nro 1 on sairaalassa ja sen mp3 soittimet kaipaavat uutta ääntä. Kaveri nro 2 lainaa läppärin, jolla data voidaan siirtää minun ubuntu koneeltani läppäriin (oletettavasti xp) ja sitten sairaalassa taas mp3 soittimeen.

Oma idea
1) Varmaan helpoin vaihtoehto on vain usb tikulla siirtää kamaa niin paljoin kuin vain tikkuun mahtuu. Aikaa menee ja tikkua tulee remplattua koneiden välillä tolkuttoman paljon, mutta luulisi onnistuvan.

2) Poltetaan jollekkin kiekolle (cd, dvd, tjsp) kaikki tarpeellinen. Loppu sujuu kuin tapauksessa 1, mutta nopeammin.

3) Jos dataa olisi aivan järjettömän paljon, niin silloin ehkä kannattaisi joku piuha virittää läppärin ja pöytäkoneen välillä. Ideoita? Tulisiko siitä joku lani verkko tai jotain? Laitetaanko vain ethernet piuha koneiden välille vai vaatiiko se jotain muutakin. Ikinä en ole koettanut moista, mutta tässhän sitä juuri ollaan opettelemassa. Olisi mielenkiintoista tietää onnistuuko moinen. Tästä tiedosta on todennäköisesti hyötyä, jos joskus saan säästettyä omaan läppäriin, jonne tietysti täytyisi siirtää kaikenlaisa tavaraa tältä koneelta. Mahtaako muuten tulla konfliktia eri käyttisten välillä täss kohtaa? Voisiko jomman kumman koneen kiintolevyn saada näkymään samaan tapaan kuin usb tikun? (Tiedän että se olisi liian hyvää ollakseen helppoa tai edes totta, mutta kysyinpä kumminkin)


380
Lainaus
2) kääntäminen useinkaan ei ole tarpeen, koska esim ubuntulle on jo tolkuton läjä ohjelmia.
Parempi syy olla kääntämättä on oikeastaan se, että Ubuntun paketinhallinta ottaa hoitaakseen ohjelman päivittämisen, kun käytät valmista pakettia etkä käännä ohjelmaa itse.

juu, silloin pitää tietysti suorittaa kääntämisen lisäksi myös paketointi ;)

Eli tarvitaan kauniisti kuvioitua paperia, kiiltävää lituskanarua, teippiä ja sakset... tai sitten ei. Monta kertaa tuokin termi on vilahdellut siellä sun täällä, mutta siihenkään ei selvyyttä ole tullut. Kääntäminen ja lähdekoodi on tullut jotenkin selväksi, mutta tuo paketointi jäi vielä kummittelemaan.





Sivuja: 1 ... 17 18 [19] 20 21