Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - tetrafuran

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Aina silloin tällöin keskusteluissa vilahtelee sana "kääntäminen". Kaiketi sama kuin compile... tai sit ei. Tuo alue on jäänyt minulle erityisen hämäräksi enkä saanut siihen vastausta "ubuntu tutuksi", "linux.fi" enkä edes tätä foorumia selailemalla. Korjatkaa jos seuraavat käsitykseni ovat vääriä:

1) Ohjelma voidaan kääntää lähdekoodista joksikin... jotta se toimisi tietyn distron kanssa... kait.
2) kääntäminen useinkaan ei ole tarpeen, koska esim ubuntulle on jo tolkuton läjä ohjelmia.
3) Lähdekoodi on siis jollain tavoin universaalimpi kuin se mikä käännöksestä tulee.
4) esim. SuSe:n (tai jonkun toisen distron) ohjelmat eivät siis toimi Ubuntussa.
5) Tuo ongelma korjaantuu joko etsimällä korvaava ohjelma tai kääntämällä ko. softa.
6) Ohjelmien 32 bittinen versiot voidaan kääntää 64 bittisiksi.

Mitä siis tuossa käännöksessä oikein tapahtuu? Tässä ohjeessa kerrotaan miten se tehdään, ei mitä siinä tapahtuu.

62
Ubuntu tietokoneissa / PDA ja linux
« : 28.06.07 - klo:03.26 »
PDA: q-tek 9100 - windows mobile 5
Kone: AMD 64, Edgy 64
Monissa tutoissa ensimmäinen kohta on selvittää onko koko laite edes olemassa linuxin mielestä. Tähän on tietysti monia konsteja.

1) dmesg | less

2) less /proc/bus/usb/devices

3) ls /dev | less

Kohdasta yksi olisi pitänyt löytyä jotain viitteitä USB laitteeseen, jonka nimi voisi olla ehkä jotain pocket PC, qtek tai mitä jotain sinne päin. Ei löytynyt.

Toisessa vaihtoehdossa kaiketi jotain vastaavaa piti olla. Tuosta listasta kyllä tunnistin oman usb hiireni, mutta siellä oli myös joku outo "OHCI Host Controller". Tuskinpa se oli tuo.

Kolmannessa vaihtoehdossa listalta piti löytyä ttyUSB0, vaan eipä tty nimisissä ollut mitään USB:hen viittaavaa. Tulisiko kenellekään mitään muita ideoita, miten tuota voisi koettaa ratkoa? Millä saan koneen nyt ensin edes löytämään tuon laitteen, jotta voisimme paneutua synkronoinnin ja ohjelmien murheenkryyneihin.

P.S. Netissä monet puhuvat, että nokiat ja palmit on synkattu ilman kummempia ongelmia. Jostain syystä meikäläisellä tämä homma ei edes lähde käyntiinkään. Tämän tapauksen hankaluudeksi perusteltiin linux koodareiden windows kompleksit. Ei jakseta eikä haluta tehdä mitään yhteensopivuuden eteen. Noh, PDA:ssa nyt sattuu olemaan windows mobile 5 ja se toimii hyvin oli sitten kenen valmistama hyvänsä. Itseasiassa tuota edeltänyt oli aivan villisusi. Taisi olla tehty ysivitosta karsimalla. Kuitenkin tuosta on maksettu ja se tuli luurin mukana. Minulla ei ole mitään kummempaa tuota firmaa vastaan. Olen vain pihi enkä halua warettaa.

63
Dossissahan käytetään vasemmalle kallistuvaa viivaa hakemistoissa (c:\folder\subfolder\jne), kun taas linux/unix puolella käytetään toisinpäin olevaa viivaa (/fodler/subfolder/jne).

Sattumoisin myös nettiosoitteissa käytetään samaa viivaa, kuten kaikki varmasti ovatkin jo huomanneet. Mahtaisiko tällä viivavalinnalla olla mitään yhteyttä siihen, että nettiserverit ovat kaiketi pääasiassa unix tai linux pohjaisia laitteita? Miksi muuten eri järjestelmissä käytetään erilaista viivaa saman asian ilmoittamiseen?

64
Yleistä keskustelua / Linux ja prosessorit
« : 24.05.07 - klo:09.42 »
Windows ympäristössä en koskaan ole tullut ajatelleeksi kuin prosessorin kellotaajuutta ja sitäkin vain suurempia lukuja haikaillen. Ubuntun ISO kuvaa imuutellessa tulin katsoneeksi, että eri prosessoreille on omat versiot. Sama on tullut vastaan myös amsn ja azureus ohjelmien kanssa. Jostain syystä esim väärän. prosessorin azureus ei toimi. Ai niin ja sitten on vielä flash. Sehän ei myöskään tykkää AMD64 prossuista.

Joskus aikanaan muistan kuulleeni linuxharrastajien suusta kuinka kuinka vaikeaa jonkun distron asentaminen on ollut ja kuinka paljon kaikkea nippelitietoa piti tietää pelkästään prosessorista.

Mikä siis linuxeja ja niiden ohjelmia vaivaa? Miksi ne ovat niin mahdottoman herkkiä prosessorien suhteen? Ei windows aikana tommosesta ollut puhettakaan. Kaikki softat ja windowsit oli vaan yleensä PC:lle ja sillä sipuli.

Onko tällä jotain tekemistä bittisyyden tai valmistajan kanssa?

65
Yleistä keskustelua / Onko pluginit kunnossa?
« : 05.05.07 - klo:00.51 »
http://fredrik.hubbe.net/plugger/test.html
Tuolta voi kokeilla onko browseri tuunattu nettikuntoon vai ei. Omani ei ollut. Kertokaapa miten teillä meni.
OGG toimi ja quick time kaatoi. Muut eivät toimineet eivätkä asentuneet. Saas nähdä milloin jaksan tapella noiden kanssa.


Sivuja: 1 2 3 [4]