Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - tetrafuran

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
Ubuntu tietokoneissa / fontin nimeäminen uudelleen
« : 16.01.09 - klo:00.27 »
Downloadasin netistä vinon pinon hienoja fractur fontteja. Valitettavasti niiden nimet ovat jotain tyyliin: bayreuth, OldLondon, PeterShlemil, proclamate_light ja vaikka mitä. Ubuntussa tulee aikamoinen nippu fontteja ja sitten kun nämä hyvät fontit ovat pitkin poikin sitä kilometrin mittaista listaa, niin voitte arvata miltä tuntuu kun haluaa vähän vertailla päivän fonttisaalista. Kokeilin nimetä fonttitiedoston uudelleen, mutta nähtävästi sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa millä nimellä ko. fontti ilmenee listalla esim OO:ssa ja muissa ohjelmissa. Olisi kiva jos joka fractur fontin eteen voisi laittaa vaikak tagin fr_, jolloin fr_bayreyth ja fr_peterchlemil olisivat listalla nätisti vierekkäin. Samalla tyylillä olisi kiva lajitella muutkin erikoisfontit, kuten useat kiharat fontit, muutamat kalligrafiafontit ja niin edelleen.

42
Multimedia ja grafiikka / mp3 tiedoston nopeuden säätö
« : 14.12.08 - klo:08.42 »
Minulla on muutamia mielenkiintoisia mp3 luentoja, joissa valitettavasti jostain syystä nopeus on karannut käsistä. Mitä lie on editointivaiheessa jollain käynyt, mutta lopullinen mp3 tiedosto on vain nipin napin kuunneltavissa, kun luennoitsija laukkaa tuhatta ja sataa. Ajattelin, että onko esim VLC:ssä tai jossain muussa soittopelissä nopeuden säätö? Silloin aikanaan windows aikana sonique soittopelissä oli... mahtaakohan moinen softa olla enää olemassakaan. Samapa tuo. Toinen vaihtoehtohan olisi jollain editointisoftalla (windows aikana se oli goldwave 4) ja muuttaa nopeutta ja tallentaa.

43
Laitealue / Kone jumittuu milloin vain.
« : 09.10.08 - klo:07.44 »
Yhtäkkiä kaikki toiminta lakkaa näytöllä ja prossun tuuletin huutaa täysillä. Jollei hiirtä liikuta tai vilkaise kelloa, sattaa luulla, että kaikki on kunnossa. Mitään ei tapahdu, eikä kone reagoi kuin reset nappiin. Käytän koneessani välillä myös windows xp:tä, joka majailee kokonaan eri kovolla. Sillä en ole kertaakaan havainnut tuollaisia ongelmia ja on silläkin käyttötunteja kertynyt.

Olisiko ubuntun kovo, prossu, emo, muistit tai joku muu hajoamassa? Näitä jumitteluja nimittäin ilmenee jopa buutatessa ennen käyttiksen lataamista. Ehdotuksia, että mitä kannattaisi lähteä tutkimaan?


44
Laitealue / Vinkkejä näytönohjaimen hankintaan
« : 30.07.08 - klo:16.41 »
Tarvitsen PCI-E näytönohjaimen peruskäyttöön. Mitä hiljaisempi ja halvempi, sitä parempi. Raskain operaatio, mitä tietokoneella teen, on GIMP:llä kaikenmaailman filtterit sun muut vempulat. Eikö tuo rasita enemmänkin prossua ja muistia, eikä niinkään näytönohjainta? Jos näytönohjaimella on mitään merkitystä tämän kannalta, niin silloin voisi tietysti harkita peräti kahden kortin hankkimista. Omistan SLI emon meinaan...

Olen huutonetistä pikkuisen kattellut, ja näyttää siltä että halvimmillaan mennään siinä 20-30€ paikkeella. Kannattaisikohan sittenkin vain ostaa verkkokaupasta suoraan uusi kortti?

45
Nykyään markkinoille pukkaa jos jonkinlaista pientä ja edullista linux kannettavaa. Xandros tiettävästi on kämmännyt pahemman kerran, kun repoissa ei ole paljoa mitään asennettavaa, ja vaikka olisikin, ei mikään ei-xandros softa suostu asentumaan saatika toimimaan ilman kamppailua. Tämä huolestuttava esimerkki pistikin miettimään, että ei kai muissa läppäreissä sentään olla samalla linjalla? Mitä tiedätte seuraavista käyttiksistä ja niiden laajennettavuudesta?

Acer Aspire One: Linpus
Dell E: (mikä distro?)
MSI wind: suse
Asus EEE: xandros

Etenkin Acer ja MSI ovat erottuneet edukseen monissa arvosteluissa, joten ne kiinnostavat erityisen paljon. Asus EEE 901 lienee ensimmäinen järkevä EEE, mutta siinäkin on vielä se xandros.

Toinen mielenkiintoinen asia on sitten käyttiksen vaihtaminen. Ubuntustahan on tehty se xubuntu eee ja kuulema on joku netbook remix, mutta siihen en ole vielä tutustunut. Onko tietoa toimiiko niissä kaikki out of the box?

46
Lyhyesti:
Onko muissakin langattomissa sama juttu vai onko se juuri tämän mallin ominaisuus? Napit näyttävät olevan ylhäällä, mutta signaalia ne siitä huolimatta lähettävät ikään kuin joku painaisi.

Pitkästi:
Käytän microsoft wireless desktop näppistä ja pikkuhiljaa rupeaa tulemaan mitta täyteen. Tähän pakettiin kuului alunperin myös langaton pallohiiri ja se ylitti mahdottomalla muotoilullaan kaikki rajat jo yhden päivän aikana. Näin ollen tyydyinkin logitechin ammattilaisten näkemykseen siitä miten hiiri tulee muotoilla.

Tämä näppiskin on menossa vaihtoon, koska sen napit tuppaavat jumittelemaan ikävästi. Ensimmäisenä tämän huomasin kaahailu- ja räiskintpeleissä, kun juuri kriittisellä hetkellä kun nostan nappia ja ukko/kulkupeli siitä huolimatta jatkaa samaan suuntaan ja syöksyy surman suuhun. Kaahauspelien pelaaminen jäi vähemmälle kun yhtäkään kierrosta ei voinut ajaa ilman jonkun napin lukkiutumista. Räiskintäpeleissä ei haitannut niin paljoa, koska lukkiutumisen sai pois painamalla samaa nappia uudelleen. Useimmiten sekunnin lukkiutuminen ei ollut aivan niin herkkä asia kuin autoilupeleissä, joissa jokainen sekunninmurto-osa lasketaan.

Nyt sitten aivan tekstimaailmassakin olen saavuttanut microsoftin näppiksen suorituskyvyn rajat. Minulla on tapana käyttää ctrl ja shift painikkeita tekstiä kirjoittaessa ja muokatessa. Pikaiseen tahtiin kun ctrl shift vasen yhdistelmällä valitsen jälkimmäisen sanan ja alan heti kirjoittaa seuraavaa sen tilalle, saankin usein yllättyä siitä kun viimeisen sanan kirjaimet (k, i, r, j, a, i...) onkin tulkittu ctrl pikanappitoimintoina, eikä kirjoittamisena. Pikkasen monta kertaa on käynyt niin, että sanan loppuosa (...met) ilmaantuu ja kone miettii hetken aikaa kun avaa kuutta eri pikatoimintoa. Huuli pyöreänä ihmettelen että mistäs kummasta save as, source, history ja milloin mitäkin putkahtelee esiin.

Nämä onglemat eivät millään tavoin liity käyttöjärjestelmään, sillä samat ongelmat on havaittavissa windowsissakin. Ihan rautapuolen juttuja siis. Onko tämä yleisesti langattomien näppisten murhe vai onko tämä näppis samaa sarjaa sen pallohiinren kanssa? Ainakin tulivat samalta firmalta, joten en yllättyisi. Hiiri kelpaisi kissanruuaksi paremmin kuin työvälineeksi, joten kaippa tämä näppiskin jollekin Korkeasaaren suurpedolle menisi.

47
Päivitin ubuntun edgystä feistyyn ja siitä gutsyyn. Se hukkas suomalaisen näppiksen xfce:stä. Tulinkin vaihteeksi gnomeen kirjoittamaan vain tämän viestin, kun on vähän vaikea keksiä sanoja, joissa ei ole äätä taikka öötä.

Kaikki vastaan tulleet ohjeet vain kertovat, että /etc/X11/xorg.conf tiedostosta korjataan layout riville "fi", mutta kenellekään ei tullut mieleen, että minullapa tuo tiedosto ei vaikuta xfce:n toimintaan millään tavalla.

Section "InputDevice"
    Identifier     "Generic Keyboard"
    Driver         "kbd"
    Option         "CoreKeyboard"
    Option         "XkbRules" "xorg"
    Option         "XkbModel" "pc105"
    Option         "XkbLayout" "fi,us"
    Option         "XkbOptions" "lv3:ralt_switch"
EndSection

Tykkään pitää jenkkinäppiksen ihan vain terminaalia varten. Kaikki napit on jotankin paremmilla paikoilla. Huomasin sen kun jouduin opettelemaan jenkkinäppiksen käyttöä läppärille distroa vaihtaessani.

Gnomessa näppiksen vaihto on helppoa ja vaivatonta, mutta xfce:ssä se vain ei onnistu. Näyttääkin siltä, ettei xorg.conf ja xfce:n näppis ole mitenkään yhteydessä. Kertokaapa että missä se xfce:n konffaus tiedosto on?

48
Lyhyt versio:
L[]pp[]rin asennuksessa on ollut uskomaton m[][]r[] kaikenlaisia huolia ja vaikeuksia ja nyt vihdoin ja viimein olen saanut siihen feather linuxin, jossa x ei k[]ynnisty. T[]m[] on jo voitto ja saavutus, josta ei luovuta, ellei joku keksi todella takuuvarmaa distroa t[]h[]n tilalle. Terminaaliin onneksi p[][]see. Mit[]s kivaa t[]lle voisi tehd[], ett[] siit[] saisi graafisen k[]ytt[]liittym[]n ja p[][]sisi k[]yttelem[][]n ohjelmia v[]h[]n mukavammin?

Pitk[] versio:
CD asema l[]yt[][] ehjist[] levyist[] virheit[]. Asemassa on siis jotain vikaa. Asennetaan disuilla ja netin kautta. Kokeilin vaikka kuinka monta distroa joista feather toimii parhaiten. Debian etch toimi t[]ysin kokonaan, mutta oli hidas. Poistin sen ja kokeilin taas muita distroja huonolla menestyksell[]. Siin[] vaiheessa debian ei en[][] asentunutkaan, kun aina joku tiedosto j[]i puuttumaan. Kiintolevyn tarkistus ja korjaus (fsck) on ajettu, joten siell[] ei pit[]isi olla ongelmia.... kait. Kone on vanha, joten ubuntu sellaisenaan ei tule onnistumaan. Ubuntun terminaali ehk[] viel[] menisi... mutta kun en saa usb tikkua buuttaamaan kun ei ole semmoista floppy diski[] tullut viel[] vastaan. DSL ja feather k[]ytt[]v[]t vastaavia diskettej[], mutta ne toimivat vain omien distrojensa kanssa. Vaihtoehtoja on kyselty ja kokeiltu kohta kuukauden ajan melkein joka ilta. Nyt kun puoliksi toimiva feather vihdoin on sis[]ll[] ja se pe[]ti boottaa (huraa!!!) en aivan helpolla ole vaihtamassa t[]t[]. Pit[]isi vain keksi[] miten sinne laitetaan fluxbox uusiksi. Featherissa on kaiketi kerneli, ja muut sen ymp[]rill[] py[]riv[]t kilkkeet ihan kunnossa, mutta se fluxbox tai sit[] edelt[]v[] k[]ynnistys vaan sekoo jotenkin.

Se ei normaali asetuksilla mene edes log in menuun. N[]ytt[][] mustaa n[]ytt[][] vain. S[][]t[]m[]ll[] xsetup tiedot p[]in honkia se antaa errorit ja p[][]st[][] terminaaliin. Onpa edes jotain k[]yt[]mahdollisuuksia toisin kuin pikimustalla n[]yt[]ll[].

49
Multimedia ja grafiikka / Monta avi tiedostoa DVD:ksi
« : 01.11.07 - klo:08.53 »
Pitäisi monta pientä .avi tiedostoa laittaa DVD:lle. Ne siis tarvitsevat jonkinlaisen menun, mistä dvd soittimella voidaan valita, mitä pätkää halutaan katsoa.

Nerossa tämä oli helppoa. Valitaan tiedostot, askarrellaan niille joku korea valikko ja poltetaan levylle. Sen jälkeen nero convertoi avi tiedostot dvd:lle sopivaan muotoon ja polttaa ne. Koko projktiin meni jotain 2+n tuntia minimissään.

Mitenkäs tämä onnistuu liunxissa? Englanninkielisessä ubuntu foorumissa kerrottiin devede nimisestä ohjelmasta, mutta se kaiketi osaa vain menottuman conversion dvd.iso tiedostoksi, joka pitää kuitenkin erikseen polttaa dvd:lle vaikka K3b:llä. Jos menee vaikeaksi, niin irroitan vain kiintolevyn ja vien datan koneelle, jossa tämäkin on helppoa ja nopeaa.

50
Asensin ensin koneelle debianin, mutta en saanut siitä helpolla vähemmän tehosyöppöä vanhalle läppärilleni. Feather linuxin asennus oli helppoa, mutta bootissa tuli otsikon mukainen onglema.

Jo ennen debiania koetin featheria, mutta silloin kone vain väitti ettei missään ole mitään ossia. Nyt kaiketi grub luulee samaa. noh. Sen verran edistystä ainakin, että biossi käynnistää grubin, kun viimeksi se ei tenyt yhtään mitään. Kaiketi feather linux sössii lilon kanssa jotenkin. lilo.conf tiedostoa kävin katselemassa muutamien feather linuxin foorumin ohjeiden mukaisesti, mutta eipä siellä ollut mitään poistettavaa, mitä ohjeessa kehoitettiin poistamaan. Huomasin kuitenkin, että lilo yrittää bootata hda:ta kun todellisuudessa boottaava osio on hda1. Tämän muutin, mutta sen ei tietenkään pitäisi aiheuttaa tätä, kun eihän lilo ole vielä edes käynnistynyt valittaakseen kirjoitusvirheistäni.

1) Featherin asennuksessa LILO kuulema asentui jonnekkin, mutta miksi se ei nyt toimikaan kuten pitäisi?
2) Onko muuten sama käynnistääkö featherin grubilla vai lilolla?
3) Jos on, niin voisiko grubin helposti hävittää ja jättää lilon ja vieläpä saada biossin huomaamaan, että liloa pitäisi käyttää?
3) Vai voisiko grubia muokata siten, että se käynnistäisikin featherin edesmenneen debianin sijaan?

51
Poikkeuksellisten olosuhteiden johdosta sinne laitettiin ubuntun-kevennetty-versio.iso tai mikä sen nimi nyt olikaan. Se "poltettiin" dd komennolla, jotta siltä tikulta olisi voinut buutata ubuntun asennuksen. Nyt tikkua tarvittaisiin toisiin hommiin, mutta fdisk ei sitä suostu formatoimaan. Tein seuraavaa:
Tikku sisään. Se mountaa automaattisesti
Koodia: [Valitse]
fdisk /dev/sda
d (deletoi osion)
n (luo uuden)
Painetaan vain entterillä kokoa koskevat ksymykset defaultilla läpi.
w (write)
The partition table has been altered!

Calling ioctl() to re-read partition table.

WARNING: Re-reading the partition table failed with error 38: Function not implemented.
The kernel still uses the old table.
The new table will be used at the next reboot.
Syncing disks.


No jos kerran uudet tablet tulee uudelleen käynnistyksessä, niin miksei asia muuttunut miksikään vaikka boottasin kerran?

Kun menen nautiluksella romplaamaan ja dellaamaan tiedostoja, niin se ilmoittaa tikun olevan read only media. chmod antaa saman vastauksen, kun menin muuttelemaan oikeuksia. Qparted ei aluksi edes näyttänyt että tikulle voisi tehdän mitään. Toisena päivänä se sentään antoi mahdollisuuden yrittää osion luomista. Sekin tosin jumahti ja kaatui jostain syystä. Windowsilla kun kokeilin, niin se ei näytä koko tikun sisältöä ollenkaan.

52
Läppäriin säätöihin kaivataan neuvoja:
1) Touchpad hiiren herkkyyttä pitäisi säätää reippaasti ylös päin. Gnomen hiirisäätö ei vaikuta mihinkään.
2) Läppärin virransäästöominaisuudet eivät ole käytössä. Silloin kun siinä vielä oli windows läppärissä oli kaikenlaisia hienoja virransäästöominaisuuksia.
-kannen kun laittoi kiini, niin kone meni johonkin lepotilaan, kiintolevy pysähtyi jne.
-Virtanappia painamalla se teki saman.
Nykyisellään virtanapin painaminen jotaa koneen hallittuun alasajoon ja kannen sulkeminen laittaa näytön mustaksi.
3) Monet ohjelmat ovat aika tehosyöppöjä. Mistä niille löytyisi helppo korvaaja? Terminaalissa pyöriviin ohjelmiin suhtaudun edelleen hieman ennakkoluuloisesti, vaikka linuxissa niitä olenkin joutunut jo käyttämään vaikka kuinka paljon. Ne vain eivät aukene kovin helposti.
4) Kone voisi myös käynnistyä nopeammin... tai sitten ei. Joka tapauksessa haluaisin karsia epäoleennaista rompetta pois, mutta sitä en osaa linuxissa tehdä. Tiedä vaikka vahingossa poistaisi jotain tärkeää. Synapticin avulla ainakin pääsee lukemaan mitä asennettu paketti tekee, mutta ei kai pelkästään sen tekstin lukeminen ehkäise väärän paketin poistamista.

Debian ja fluxbox ovat minulle aika uusia juttuja, joten liki kaiken joutuu selittämään aika tarkasti, että tajuan mitä pitää tehdä.

Merkki ja malli: Fujitsu Siemens lifebook S-4510
CPU: 400MHz
RAM: 64 MB
HD: 6GB
OS: Debian etch + fluxbox

53
Vanhasta läppäristä on cd asema rikki, mutta sitä olisi kiva silti käyttää johonkin vielä. Kaikki cd asennukset jäävät tässä kohtaa pois. Läppärin iästä johtuen myös raskaammat distrot putoavat pois. 400 MHz ja 64 MB, että siitä lähdetään liikkeelle... USB reikä on ja sieltä olenkin jo onnistunut buuttaamaan feather linuxin käyttämällä apuna sopivaa buuttidiskettiä. feather linuxin kiintolevylle asennettu versio ei valitettavasti boottaa. Jos joku tietää siihen vastauksen niin ihan vinkkejä otetaan vastaan. Vissiin biossi ei huomaa lilo:a ollenkaan tai jotain.

Kokeilin myös xubuntun asennusta debian sargen avulla, mutta eipä sargen kerneli asennu kun netissä olevat tiedostot eivät täsmää tai jotain. Sargeen haetiin uusin versio, mutta sama jatkuu. kokeilin myös basic linuxia, mutta senkin asennuksessa tuli joku... ei enää muista. Liian monta juttua on jo kokeiltu viimeisen viikon aikana. Joka ilta tätä on tahkottu ja foorumeita, wikejä, helppejä ja distrojen sivuja on luettu oikein urakalla. USB tikkuni koko on 512, joten puppy linux ja knoppix evät sinne mahdu.

Onko olemassa jotain muita keveitä network install distroja?

54
Asennushuolia:
-Poltin Xubuntu 7.10 alternative cd-rw levylle.
-Läppäri lähti sitä asentamaan ja huomasi yhden tiedoston korruptoituneen.
-Poltin saman teidoston uudelleen. Tällä kertaa hitaammalla nopeudella.
-Asensin xubuntun läppärille. Sama juttu. File mäsänä.
-Tarkastin levyn pöytäkoneella. Kaikki OK.
-Tarkastin levyn läppärillä. Kaikki mäsänä. md5 ei täsmää.
-Asensin mandrake 8.1 läppärille. Useampi file ei asennu kernelistä.

Kyllä tietokoneet ovat tänäkin päivänä yhtä ihmeellisiä mitä ne olivat 90 luvullakin. Toisaalta onhan kyseinen läppäri fujitsu siemens S-4510, jossa on 400Mhz ja 64MB. Vanhan mandraken olen aikaisemmin asentanut yhdelle pöytäkoneelle ilman minkäänlaisia ongelmia. Nyt ihmetytyttääkin miksi ehjät levyt eivät kelpaa tälle läppärille. Tuntuu että se vain hatusta näitä erroreita ihan vain kiusallaan. Kummaa on myös se, että toisella koneella xubuntun tarkastuksesta ei löydy mitään risaa, mutta läppäri löytää aina jotain.

55
Vanhaan läppäriin pitäisi saada linux asennettua, mutta nähtävästi masiina ei osaa buutata cd:ltä, vaikka biossissa boot priority on ihan oikein laitettu. Joskus aikanaan näitä onglemia tuli ratkottua, mutta enää en muista millä 95 aikakauden kone saatiin lukemaan cd:tä ennen windowsin käynnistymistä. Kyse on kaiketi siitä, että aluksi käynnistyvä ms-dos ei tunne cd ajureita tai mikä se nyt taas olikaan. Boottidiskiä en ole vielä koettanut. Kokeilin foorumin hakua, wikikirjaa ja tuon asennus cd:n helppitiedostoja.

Kokeilin useammallakin eri cd:llä ja vastaus oli aina sama. Poistin jopa kiintolevyn boot priority listalta kokonaan, jolloin olin lopullisen varma, ettei kone todellakaan tunnista cd-asemaa. Windowsissa 98:ssa näitä levyjä voi tietysti lukea aivan hyvin tuolla läppärillä. Käytössäni on fujitsu siemens lifebook s 400MHz 64MB. Poltin xubuntu 7.11-alternate i386 CD-RW levylle. Alternate valittiin jotta se asentuisi noin vähäisellä muistimäärällä.

Eikö teoriassa jonkun pikkiriikkisen linuxin voisi tallentaa disketille ja buutata sillä? Jos tämä pikkuinen linuxi vielä tunnistaisi cd aseman samantien, tarvitsisi siinä vain mennä cd:lle ja käynnistää asennus. Toisaalta samasta asiasta on kyse siinäkin, jos joku windowsin boottidiski tai muu vastaava auttaisi samaan tilanteeseen.

56
Asensin fluxboxin. Kun käynnistin sen rupesin klikkailemaan ja kokeilemaan kaikenlaista. Aikaa kului ennätykselliset 5 s ja onnistuin piilottamaan alapalkin. Mitähän sitä taas tuli oikein ajateltua... "Hide" todella tekee sen mitä lupaakin. Noh tästä kuningasajatuksesta lannistumattomana klikkailin lisää ja huomasin ettei millekään voi tehdä mitään. Missään ei ole mitään mitä voisi painaa. Huvikseni sitten kokeilin, että josko näppäinkomennot olisivat samat kuin gnomessa ja kuinka ollakaan sain terminaalin auki. Sainpa ainaskin suljettua koneen, että sen verran lohtua tähänkin sekoiluun. Ideoita, vinekkejä, neuvoja? Miten fluxboxiin saa sen alapalkin takaisin näkyviin, että voisi edes jotenkin tutustua siihen. Muistan lukeneeni koko fluxboxia voi säätää kahdella tiedostolla, jotka ovat jossain piilossa. Pitäisikö näitä lähteä kahlaamaan läpi ja toivoa, että vastaan tulisi hide_everything=1

57
Lukemattomien ongelmien ja vaihtoehtoisten ratkaisuiden lopputuloksena olen ajautunut xnee ohjelman kanssa sellaiseen umpikujaan, että ainoa keino saada se toimimaan on kääntää se lähdekoodista. (compile from source code). Kaikki helpot vaihtoehdot on jo kokeiltu ja sitäpaitsi ei sitä kääntämistä voi loputtomiin vältellä. Jossain vaiheessa se tulee kuitenkin vastaan. Miten näiden compile juttujen kanssa sitten pitäisi toimia. Moniin hankaliin tilanteisiin foorumeilla ehdotetaa softan kääntämistä ja vinkit ovat tätä tasoa:
Koodia: [Valitse]
/.configure
make
sudo make install
Ei ole kuulema vaikeaa. Periaatteessa useimmat asiat ovat helppoja, mutta kun liki joka kerta vastaan tulee joku ihme errori ja siihen ei tuto tietenkään ota kantaa, että mitä silloin tehdään.


1) Asensin sen synapticilla. Sain version 1.08, joka on aivan kivikautinen. Sen käyttöön ei edes ole ohjeita netissä. Uusin veriso on jo 3.01 ja siinä paljon käteviä herkkuja mukana, joita vanhassa veriossa ei ole. Repoissa on vain ja ainoastaa tuon 1.08 versio. kattokaa vaikka, niin ymmärrätte miksi asiat pitää tehdä vaikeamman kautta.
2) Downloadataan nettisivuilta uusi versio ja asennetaan se. Joo niin varmaan siellä teillä 32 bittisessä maailmassa. Ei onnistu tällä käyttiksellä.
3) Use the --force. Kokeiltiin
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg -i --force-architecture packagename_i386.deb.  Asentui, muttei runni.
4) Päivitä feistyyn. Kuulema toimisi sillä... huoh. Long story. Pysyn LTS versiossa toistaiseksi. Sitten kun useampi ongelma ratkeaa feistyllä, niin harkitsen vakavasti.
5) Downloodaa source ja sitten käännä se softa. Been there done that. Erroria tuli. Ei päästy vielä make komentoon asti kun tämäkin tie tyssäsi. Mitäs seuraavaksi. Plan B. eiku venaas.... plan F tai jotain.
6) Asenna build-essential. Tämä vinkki löytyi foorumista. Kuulema ratkaisi kaikki onglemat. Koitetaan uudestaan.

 
Koodia: [Valitse]
**** ERROR ****

Could not locate the needed X11 extensions:

   RECORD
   XTest

Make sure you have them installed before building Xnee

aaaargh. now what! Kuinka monen ongelmasuon läpi tässä on kahlattava. Record nimellä on sata ja yksi ohjelamaa ja xtest nimellä on vain yksi ja sekään ei liity mitenkään tähän. koeta nyt siitä joku asentaa. Miten voi olla näin vaikeaa yksi simppeli pikku pikku compile juttu.

58
xorg.conf tiedostoa editoimalla voi lisätä useita keyboard layoutteja xfce ympäristössä. Gnomessa sama operaatio oli paljon helpompi, selkeämpi, eikä siihen liittynyt minkäänlaisia komplikaatioita. Hankaluuksista puheen ollen:

1) panelin keyboard language swithcer plugin kiukuttelee. Aluksi se osasi näyttää maiden liputkin, mutta tuo ominaisuus on nyt pudonnut pois vaikka se menuissa vielä jotain imagea väittääkin näyttävänsä.

2) /etc/X11/xorg.conf tiedostoon lisäsin kaksi layouttia, mutta nyt plugin näyttää jostain syystä kolme kieltä: en, en sekä unknown.

3) numpad nappi käyttäytyy oudosti. Kun num lockkia on painanut, numerot tulevat käyttöön, mutta samalla + - * ja / putoavat pois pelistä. Numlockin uusi painallus palauttaa välimerkit käyttöön mutta jättää numerot pois.

reboot vaan ja toivotaan parasta

59
Pahoittelen kömpelöä otsikkoa. Erikoisterminologian kääntäminen on vaikeaa ja lopputulos usein varsin harhaanjohtava.
Olen tullut miettineeksi että voisi kokeilla jotain toista desktop envoronmenttia ja toista window manageria. Kullekkin löytyy netistä asennusohjeita helposti, joten siitä ei nyt ole kyse. Minulla on hieman toisenlaisia perustavaa laatua olevia kysymyksiäm, joiden tarkoitus on helpottaa tulevia kokeiluita.

1. Voiko sisäänkirjautuessa valita käynnistääkö gnomen, KDE:n vai Xfce:n, olettaen että nämä olisi asennettu. Meinasin sitä, että laittaisi näitä rinnakkain kokeiluun, ja jos joku ei miellytä, voi helposti palata tuttuun gnomeen.

2. Voiko testeissä karsiutuneet desktop environmetnit sitten poistaa ilman, että mitään katastrofaalista tapahtuu. Oletetaan että olen vaikka asentanut DE:t sympaticilla tai apt-getillä.

3. Mites sitten nämä window managerit. Sen verran olen näistä lukenut, että WM ja DE ovat jotenkin kaksi eri asiaa. Voiko niitä olla useita rinnakkain ja sitten tarpeen mukaan ottaa "hyllyltä" seuraavan window managerin kokeiluun ja jos ei miellytä niin palaa näppärästi edelliseen?

4. Tapahtuuko näidenkin vaihtaminen kirjautuessa vai miten?

5. Millä tavoin DE:t ja WM:t ovat vuorovaikutuksessa? Tarkoitan sitä, että jos vaikka asennetaan KDE ja IceWM, niin onko siinä enemmän säätöjä kuin gnome + IceWM:ssä. Eli siis säätämättömyys olisi gnomen taakkana tai menujen paljous periytyisi KDE:stä.Toivottavasti en ole pahasti hakoteillä tämän kanssa.

6. Kaveri kun näki normaalin ubuntun, johon olin laittanut violetin teeman, hän totesi: "miten toi sun windows on jotenkin oudon näköinen". Siitäpä tulikin mieleen, että voisikohan tämän muokata imitoimaan windowsin lookkia. Kaiketi joku window manager sopii tähän muita paremmin, vai kuinka?

60
Homman nimi
Tavoitteena on siirtää läjä mp3 tiedostoja ja muuta audiota läppärille. Vielä en ole lähtenyt hommaa yrittämään, kun en oikein tiedä mistä aloittaisin. Tässä on tarkoituksena vain selvitellä etukäteen ettei sitten myöhemmin tarvitse enää alkaa arpomaan.

Miksi?
Kaveri nro 1 on sairaalassa ja sen mp3 soittimet kaipaavat uutta ääntä. Kaveri nro 2 lainaa läppärin, jolla data voidaan siirtää minun ubuntu koneeltani läppäriin (oletettavasti xp) ja sitten sairaalassa taas mp3 soittimeen.

Oma idea
1) Varmaan helpoin vaihtoehto on vain usb tikulla siirtää kamaa niin paljoin kuin vain tikkuun mahtuu. Aikaa menee ja tikkua tulee remplattua koneiden välillä tolkuttoman paljon, mutta luulisi onnistuvan.

2) Poltetaan jollekkin kiekolle (cd, dvd, tjsp) kaikki tarpeellinen. Loppu sujuu kuin tapauksessa 1, mutta nopeammin.

3) Jos dataa olisi aivan järjettömän paljon, niin silloin ehkä kannattaisi joku piuha virittää läppärin ja pöytäkoneen välillä. Ideoita? Tulisiko siitä joku lani verkko tai jotain? Laitetaanko vain ethernet piuha koneiden välille vai vaatiiko se jotain muutakin. Ikinä en ole koettanut moista, mutta tässhän sitä juuri ollaan opettelemassa. Olisi mielenkiintoista tietää onnistuuko moinen. Tästä tiedosta on todennäköisesti hyötyä, jos joskus saan säästettyä omaan läppäriin, jonne tietysti täytyisi siirtää kaikenlaisa tavaraa tältä koneelta. Mahtaako muuten tulla konfliktia eri käyttisten välillä täss kohtaa? Voisiko jomman kumman koneen kiintolevyn saada näkymään samaan tapaan kuin usb tikun? (Tiedän että se olisi liian hyvää ollakseen helppoa tai edes totta, mutta kysyinpä kumminkin)


Sivuja: 1 2 [3] 4