Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tha-Fox

Sivuja: 1 ... 163 164 [165] 166
3281
Itseäni kiinnostaisi lähinnä, mitkä pelit saa vaivatta toimimaan Linuxilla? Eli ei mitään eri moodeissa ajamisia jne. Kyllähän sitä voisi ohjeiden mukaan säätää, mutta ennemmin pidän edelleen Winukan taustalla pelikäytössä. Cedegastakaan kun en viitsisi maksaa.

3282
Itselläni käynyt myös tuo ongelma. Oletin, että se liittyy jotenkin XGL:ään. Aikaisemmin Beryl toimi XGL + fglrx -yhdistelmällä, muttei enää. Beryl aina käynnistäessä kaatuu ja tiputtaa metacityyn. Välillä lähtee päälle kaatumatta, mutta vaikka ikkunamanagerina näkyy Beryl, en pysty tekemään mitään efektejä, vaikka asetukset mielestäni ovat kunnossa.

3283
Täytyy sanoa, etten olisi uskonut, miten monimutkaiselta tämä koko kovalevyn varmuuskopiointi voi tuntua. Ehkä syynä on puutteellinen ymmärrys  :-[ Pitänee sijoittaa johonkin kaupalliseen softaan, kuten Acronis TrueImageen, niin saa kaiken ainakin varmasti talteen. Tämähän on toki kovin raukkamainen ratkaisu, mutta koen sen silti helpoimmaksi ja varmimmaksi. Parempaa vaihtoehtoa saa edelleen ehdottaa. Vaatimuksenahan olisi, että
1) kaikki osiot saa talteen kerralla
2) yksittäisiä tiedostoja saa palautettua
3) varmuuskopion koolla ei ole väliä, kun tuohon levylle ei kuitenkaan yli 80 gigaa saa
4) MBR tulee myös talteen

3284
...haluat päästä käpelöimään windows-backupin yksittäisi tiedostoja ...



Hyvä pointti! Enpä tullut ajatelleeksikaan, että jos hävitän yhden tiedoston, niin ei viitsisi koko kovalevyllistä palauttaa sen takia. Noilla komennoilla saisin siis tehtyä tar-pallukan ja gzipatun windows-osion haluamaani paikkaan? Olenko ymmärtänyt oikein?

Edit: Niin ja kannattaisiko ~300 Gb kokoinen USB-levy osioida niin, että laittaisin esim. molemmille kopioille omat osiot ja sitten yksi osio "mediavarastolle"? Tai siis ylipäätään kannattaako noille kopioille tehdä osiot?

Ja vielä lisää: Osaakos tämä partimage tehdä nämä molempien puolten kopioinnin kerralla? http://packages.ubuntu.com/edgy/admin/partimage

3285
Eli jos onnistun tekemään verkkolevyn USB-asemastani, niin tuolla saisin siirrettyä bitit talteen. Minkä kokoisia kovalevyjä tuossa kopioitiin? Oletan, ettei atk-luokan koneessa hirveän isoja levyjä ole. Läppärin kovon pyörimisnopeus ei kuitenkaan niitä suurimpia ole, mutta kai tuokin nyt päivän valoisana aikana läpi hujahtaa?

Edit: Saahan tuon näköjään ihan paikallisestikin kopioitua, jos lyön vain aseman kiinni läppäriin. Ehkä varmempi tehdä näin, eikä alkaa turhaan kikkailemaan.

3286
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Live-CD ei toimi
« : 31.07.07 - klo:09.20 »
Muistaakseni se on melko samanlainen kuin tuo graafinenkin. Itse sain ainakin asennettua ihan eka yrittämällä ilman ohjeita, vaikken nero koneiden kanssa olekaan. Itselläni oli siis myös ongelma näytönohjaimen kanssa, ATI ei oikein toiminut.

3287
Onko mahdollista saada koko kovalevyä varmuuskopioitua kerralla? Läppärissä on siis 80 gigan kovo, jossa on ubuntu ja xp omilla osioillaan. Nyt on hankinnassa useamman sadan gigan kovo varmuuskopiointiin ja omaksi pikku tietovarastoksi  ::) Lueskelin täältä noita ketjuja, joissa ehdoteltiin omia skriptejä ja ohjelmia kuten (g)rsync tai sbackup. Katselin niiden kotisivuja ja manuaaleja ja kaikissa oli puhetta vain Linux-järjestelmän kopioinnista. Mutta toimivatko nämä ntfs-muodossa olevan osion osalta myös? Ja jos otan backupin ihan vain tar-palleroisen tekemällä, niin mahtaneeko Windows asentua palleroa purkamalla? Jotenkin epäilen sitä, vaikka Ubuntu nätisti palautuukin. Vai olisiko "helpoin" ratkaisu tehdä erikseen esim. Nortonilla levykuvia Windows-puolesta ja hoitaa noilla em. softilla Ubuntu?
Noista automaagisista skripteistä vielä sen verran, että onko ohjelmaa, joka osaisi tunnistaa, kun USB-asema kiinnitetään ja alkaa tekemään varmuuskopiota? Tuleva USB-asema on kiinni vain satunnaisesti, kun sieltä jotain tarvitsee. Eihän se toisaalta iso vaiva ole tehdä kopiointia manuaalisesti, mutta epäilyttää tuo user errorin mahdollisuus tässä ratkaisussa.

3288
Olipa nopea vastaus :) Pääseekin jo tänä iltana testailemaan tuota. Iptablesiin en ole koskenut millään softilla, joten reitittimen aukominen nähtävästi riittää. Yhdessä ohjeessa oli muuten puhetta siitä, että odotellaan ssh:ta tukevaa vnc-ohjelmaa. Onko sellaista vieläkään näköpiirissä?

Edit: http://ubuntuswitch.wordpress.com/2007/07/01/securely-remote-control-your-ubuntu-via-putty-from-a-windows-host-vncssh/ Tuota ohjetta kokeilen. Pitääkö tuohon etäkäyttöön tehdä joku erillinen tunnus, jota käytän sisään kirjautuessa? Ja pitääkö koneessa jonkun olla kirjautuneena vai siinä kuvassa, jossa käyttäjätunnusta kysytään? Koneenhan nyt kuitenkin pitää olla päällä, koska Wake-On-Lan ei ole päällä.

Lisäongelma: ADSL-purkki (A-Link RoadRunner 44c) haluaa porttien ohjaamiseen tietää ip:n. Kun se tulee dhcp:ltä niin sehän vaihtuu valitettavan usein. Onko tähän jokin keino kiertää ongelma?

3289
Olettaisin, että nyt osaan tehdä sen SSH-tunneloinnin, jos vaan saan auottua palomuureja oikein. Eli pitääkö nyt siis avata ADSL-purkista (jossa ei siis nyt NATtia) portti 22 ja sitten vielä iptablesista avata sama portti?

Toinen juttu on se, että pitääkö nyt siis usb-tikulla, jota kannan mukanani, olla sekä putty että realvnc? Vai voinko esim. selaimella ottaa suojatun VNC-yhteyden kotikoneeseen?

3290
Poistin nyt vielä NATin koneelta, jos sillä saisi hommaa edes vähän helpommaksi :)

3291

Ainakin sen perusversion pitäisi toimia suoraan Feisty-koneiden välillä. Se -via parametri on käsittääkseni TightVNC:stä lähtöisin, joten jos sen asentaa Windows-koneeseen, homma on ainakin siltä osin kunnossa. Sitä en tiedä, että pitääkö Windows-koneeseen sitten asentaa erikseen OpenSSH tai tehdä jotain muita toimenpiteitä.

Se tässä juuri rajaa omalta osalta hieman vaihtoehtoja, kun etäkäyttö tulee tapahtumaan pääsääntöisesti Windows-koneista ja yleensä niissä ei pääse ohjelmia asentelemaan. Pitää siis toivoa, että löydän ratkaisun, jonka omilla taidoilla pystyn toteuttamaan ja joka ei yhteyttä ottavalta koneelta vaadi minkään asennusta. Tai toki usb-tikkua voisi pitää mukana, eiköhän 128 Mt:n tikulle yksi viewer-softa mahdu  :P

Edit: Liikaa erilaisia mahdollisuuksia toteuttaa tällainen :) Pää ei kestä valinnan tekemistä. Taidan siis yrittää loppujen lopuksi sitä, että tunneloin vnc-yhteyden ssh:lla. Osaisiko joku antaa rautalankaohjeet? Katselin tätä ohjetta: http://www.tekniikka.oamk.fi/~archy/vnc/vnc_kayttoonotto.html ja se näyttää melko hyvältä aina siihen asti, kunnes tulee tuo Puttysta otettu kuva. Sen jälkeen ohjeet alkavat mennä heprean puolelle. Ei taida siis olla minun ohjeeni tuo.

3292
Jos asia on näin, niin hieno homma! Tuossa ohjeessa on kuitenkin muutama kohta, joita en täysin ymmärrä.

1) Koetin ensin tuota linkkiä graafisiin ohjeisiin. Siellä matka tyssäsi kohtaan 3. Löysin vain kohdan "kirjaa käyttäjä automaattisesti sisään". Onko kyseessä sama kohta? Mikä käyttäjä minun täytyy laittaa kirjautumaan automaattisesti sisälle? Pitääkö ylipäätään tehdä jokin uusi käyttäjä, jonka nimellä sitten kirjautuu koneeseen etänä?

2) Kohdassa 5 koneet ovat samassa verkossa. Itselläni yllättäen näin ei ole. Pitääkö portiksi laittaa 22 vai jokin 5900-alkuinen? Ja noista porteista vielä, että mistä se portti pitää aukaista. Kotiverkko muodostuu niin, että seinästä tulee johto routeriin, jossa on NAT. Siitä menee piuha Buffalon wlan-boksiin ja siitäkin saisi porttiohjauksia päälle. Lähiverkossa on nyt vain yksi kone, mutta syksyllä tulee toinen rinnalle, mutta se on sen ajan murheita. Pitääkö nuo porttiohjaukset siis tehdä noihin molempiin bokseihin vai vaan toiseen ja pitääkö Linuxin palomuuriin avata esim. Firestarterilla aukko?

Sitten tuosta normiohjeesta sellainen kysymys, että oletaanko siinä, että otetaan yhteys Ubuntu --> Ubuntu? Näinhän se ei kai ole, kun kerran alussa kerrotaan Windowsille sopivista viewereista. Kuitenkin nuo komennot näyttävät kovin unix-maailmasta olevilta. Eli pätevätkö nuo samat käskyt esim. RealVNC:tä käytettäessä?

3293
Itselläni on hieman samanlainen ongelma. Eli kaikki pelitti hienosti, oli Berylkin karkkina. Sitten vaihdoin taustakuvan, jonka resoluutio oli 1280x1024. Päätin sitten nerona vaihtaa saman resoluution työpöydällekin  ;D Buuttasin ja sehän käynnistyikin enää vain komentoriville. Tsekkasin vielä xorg.confin, sieltä ei ollut mitään muuttunut ja se väitti, että isoin resoluution olisi edelleenkin 1024x768, joka siis oli aiemminkin. Poistin sitten komentoriviltä käsin Berylin ja asensin sen uudelleen. Tämän jälkeen kirjautuminen istuntoon Gnome ja "Suorita Xclient" toimii. Jos taas valitsen Xgl, niin se ensin avautuva pieni tervetuloa-ikkuna ja taustakuva (jonka vaihdoin takas oletukseen) näkyvät oikein, mutta kaikki ylä- ja alapaneeleissa on pelkkää sotkua. Kokeilin vielä vaihtaa Berylin timantista ikkunamageriksi Berylin Metacityn sijaan. Tällöin paneelit näkyivät oikein, mutta yllättäen ikkunoiden pyörittely ei sitten toiminut.

Itse kysymys: Miten tuon nyt sitten saisi toimimaan oikein? Gnome ja Xclient-sessioissa ikkunoista puuttuvat ainakin yläreunat, joten esim. ikkunaa ei voi rastista sulkea. Tämän takia olisi kiva saada jokin "normaali" kirjautumisvaihtoehto näkyviin, ettei tarvitsisi kahden ramman ja yhden melkein toimimattoman väliltä valita. Berylin voi puolestani poistaa, sen asennusta nyt voi kokeilla myöhemmin taas uudelleen  :P

3294
Katselin tuota suomenkielistä ohjetta, jonka juyli on ystävällisesti laittanut. Saako tuollaisella etäyhteydellä myös sammutettua koneen? Tarkoitus olisi töistä saada välill yhteys kotikoneeseen, mutta ei sitä viitsisi suotta jättää koko päiväksi hyrräämään. Katselin ensin tätä ohjetta: http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/VNC
Tuo vain käsittääkseni vaatii viewer-ohjelman asentamisen, vai? En usko, että kaikilla koneilla, joista haluaisin etäyhteyden ottaa, voi asentaa ohjelmia. Ajattelin puttya käyttää yhteyden ottamiseen ja eikös sillä X-parametrilla saanut graafisen ohjelman eteensä?

3295
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu + Beryl + Compiz?
« : 23.07.07 - klo:14.47 »
Olen hieman pihalla näistä ikkunamanagereista, työpöytätehosteista jne. Koneella on tällä hetkellä asennettuna Beryl ja muutama gdesklet. Haluaisin työpöydälleni samantyylisen valikon kuten tässä työpöydällä on alhaalla keskellä:
http://i14.photobucket.com/albums/a309/tonik991/Kuvakaappaus.png

Miten tuo onnistuisi? Yritin noilla gdeskleteillä (tai mitä olivatkaan) mutta onnistuin luomaan vain home-kuvakkeen, jonka sain kyllä viittaamaan Operaan, mutta kuvaksi jäi edelleen se kansion kuva.

3296
Se on vielä pieni lisähauskuus, kun on yhtensä neljä lootaa, joista kolmessa on IMAP ja yhdessä POP.

3297
Asian viereen, mutta samassa ohjelmassa sentään pysytään:

Tarkistelen mailiboksejani webin kautta ja TB:llä. TB on nyt asennettuna Windowsille. Jos asennan sen myös Ubuntuun, niin lataavatko molemmat ohjelmat tietyn viestin uutena? Vaikea selittää, mutta siis merkitseekö ohjelma sen hakiessaan luetuksi? Eli näkyykö se viesti yhden lataamiskerran jälkeen vielä toisen käyttöjärjestelmän puolelta ladattaessa uutena vai jätetäänkö se lataamatta? Siinähän on vaihtoehtoina muistaakseni ne "jätä serverille" tai "poista sereveriltä" mutta en muista siinä olleen mitään tuosta lukemisen tilasta.

3298
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Deluge 0.4.1
« : 18.07.07 - klo:13.37 »
Aion itse asentaa Delugen koneelle, mutta yksi kysymys ennen operaatiota: jaettavat tavarat ovat tuolla windows-osiolla, joka on muotoa ntfs. Jos asennan sen jonkun härpättimen, joka antaa kirjoitusmahdollisuuden tuolle osiolle, niin toimiiko sille osiolle lataaminen ja sieltä jakaminen normaalisti?

Lisäys: Tarkoitus on siis myös ladata sinne ntfs-osiolle ja ntfs-3g:tä ajattelin käyttää kirjoittamisen mahdollistamiseen.

3299
Salauksella. Nyt tulee hieman epävarma termi, mut olikohan se nyt WPA2 - AES -TKIP? Joka tapauksessa toimii siis salauksella, tarttee vaan työpöydälle tultua laittaa salasana ja yhdistää ihan mukavasti. Verkon nopeus on se 11 mbps ja yhteyden voimakkuus vaihtelee välillä 60-75% kun olen 5-10 metrin päässä tukiasemasta toisessa huoneessa.

3300
Totta kai menin kokeilemaan asennusta ennen kuin maltoin lukaista Tuplanollan vastausta :) Nyt olen samassa tilanteessa kuin whirl ekassa viestissään. Eli tulee tuo "falling back" -ilmoitus. Kokeilen seuraavaksi chmodia ja yritä muistaa raportoida tuloksista.

Voitko whirl antaa antivinkkiä siitä, mitä teit saadaksesi ääkköset katoamaan? En haluaisi kovin mielellään toistaa sitä.

Edit: Ei auttanut chmod mitään. Itsellänikin tiedosto siellä on ja oikeat tekstit. Voisiko olla, että noissa atin ajureissa olisi jotain häikkää? Tai voiko sillä olla jotain merkitystä, että tuota tiedostoa luodessa ei ainakaan itselläni edes ollut sitä "sessions" -kansiota, vaan sekin piti luoda? Vai onko se ihan normaalia?

Nyt meni sit itteltakin aakkoset  ;D Eli kaytin tuota eglanninkielisen foorumin howtoa ja en tehnyt ilmeisesti muuta erilaista kuin se, etta tuossa missa tiedostopolku tassa ohjeessa menee sessions, laitoin siihen xsession tai xsessions, kumpi se nyt olikaan. Pitaa jotenkin koettaa saada nuo aakkoset takaisin...
Viela kolmas lisays: ainakin tuo beryl nyt toimii ja ikkunat heiluu. Viela ku sais tan jenkkinappiksen pois. Oletan ainakin, etta se meni paalle, koska tuo aakkosten viimeinen kirjain, jota en voi kirjoittaa sattuneesta syysta, antaa kaksoispisteen.

Ja kohta 4)

Eli sain nyt Berylin toimii ja ääkköset takaisin, kiitos auttavien irccaajien. Eli ääkköset jos lähtee, niin itse sain ne takaisin ihan vain vaihtamalla näppäimistön asettelun takaisin suomalaiseksi amerikanenglantilaisen sijaan kohdasta "Järjestelmä - Asetukset - Näppäimistö". Asennuksessa tosiaankin vaihdoin sen polun muotoon "xsessions", mutta sen vaikutuksesta en tiedä. Seurasin jotain ubuntun englanninkielisestä wikistä löytyneitä ohjeita samalla ja nyt se pelittää :)

Sivuja: 1 ... 163 164 [165] 166