Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pakinlinus

Sivuja: [1] 2
1
Ubuntu tietokoneissa / Tulostimen ajurit [Ratkaistu]
« : 05.03.21 - klo:11.27 »
Mistähän voisin ladata Ubuntuun ajurit tulostimelle Samsung ML 1665 lasertulostin
Netistä löysin vain Windowsille mutta pelaako ne tässä

2
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Nauhuri {Ratkaistu]
« : 18.12.20 - klo:11.24 »
Oliko tuo nauhuri aydacity tai vastaava saatavana Ubuntuun. Jotenkin tuo tarjolla olevien ohjemapakettien lista on kateissa.

3
Ubuntu tietokoneissa / Näytönohjain
« : 08.03.20 - klo:08.13 »
Voisiko koneen käynnistystemppuilu johtua näytönohjaimesta. Välillä on 3-4 kertaa käynnistettävä uudelleen että saa verkkoyhteyden päälle.
Mitä takoittaa superkäyttäjänä jos oikein käännän tuon ohjaimen infon

4
Ajoin taas päivitykset 16.04 LTS ja kehoitus uudelleen käynnistykseen. Painoin kohtaa ja kaikki toimii annan koneen salasanan ja sen jälkeen ruutu jämähtää vain sininen pohjaväri ei mitään muuta.
Mitkäs loitsut ne turhat kaskyt sai poistettua ja siivottua.  Mitään käskyjä ei ota vastaan


Moderaattori muutti otsikkoa asiaa kuvaavaksi.

5
Ubuntu tietokoneissa / Levyn osiot [Ratkaistu]
« : 31.01.20 - klo:15.20 »
Ajoin fdisk komennon nähdäkseni llevyn osioinnit. Mutta miksi kahdessa kohtaa lukee Microsoft basic data. Näyttää varaavan muistia kovasti? Kone on ollut alusta asti vain Linux koneena. Mitä nuo punaisella merkityt Partition 1, 2, 3 tarkoittaaa
Tässä siis nyt 16.04 versio käytössä

6
Ubuntu tietokoneissa / Päivitysongelma [Ratkaistu]
« : 05.12.19 - klo:09.02 »
Viimeinen päivitys 16.04 LTS teki taas jotain häikkää yhteydelle. Tulee kyllä ilmoituksia virheistä aina käynnistäessä ja olen antanut raportin eteenpäin. Ongelma on kiusallinen kun verkkoyheys ei kytkeydy millään, vasta kun sammuttaa koneen ja käynnistää uudelleen verkkoyhteys taas toimii.

7
Hippa ostin uuden Dell läppärin jossa mainostettiin olevan Ubuntu versio 16.01 LTS mutta kun avaan masiinan näyttäisikin olevan 18  Saisiko version 16 takaisin  jotenkin.

8
Ubuntu tietokoneissa / Tulostus sekaisin
« : 19.04.19 - klo:18.25 »
Minulla on ollut 4 vuotta käytössä Samsung polttava tulostin joka pelasi hyvin pöytäkoneeni Dellinn kanssa mutta nyt on joidenkin päivitysten jälkeen tullut ongelma. Kone tulostaa A 4 sivun alle 1/4 kokoisena vaikka esikatselussa sivu näkyy normaali koossa. En saa tuota millään asetuksilla korjattua mikä konsti olisi palauttaa tulostus oikeaan kokoonsa. Dell on 14.04 jonka päivitän uuteen kunhan saan aikaiseksi.

9
Onko mahdollista saada siirrettyä noita otoksia tietokoneen levylle. Minulla oli Win Xp:ssä HISuite ohjelma jolla sain purettua tuosta Huaw tabletista mutta nyt sekään ei jostain syystä pelaa. Xp on varakone eikä ollut nettiverkossa enää vuosiin. Jos Ubuntuun saisi jonkun siirtohomman toimimaan saisin noita talteen. Siitä mätähän tuo tabletti T1 10 LTE 32GB ettei ole tikulle eikä kortille tilaa.

10
Ubuntu tietokoneissa / Ikävyyksiä päivityksistä
« : 20.02.18 - klo:13.14 »
Jotenkin alkaa tuntua että koodaajat ei osaa hommiaan. Yhä useammin päivitykset sekoittaa ohjelman toimintaa. Mitähän varten päivityksiä tehtaillaan niin ahkeraan. Mistä saisi aapisen mitkä päivitykset kannattaa jättää ajamatta kun käyttö ei ole kaiken maailman sovelluksia veivaamista vaan pelkkää perus käyttöä.
Nyt 14.04 päivitys hävitti taas Valmiustila taukotoiminnan. Siis tapani on käydä pienellä happilenkillä ja lattaa kone valmiustilaan kun työpöydällä useita keskeneräisiä töitä. Mutta nyt se ei toimi vaan masiina jää pimeäksi ja kovis pyörimään eikä saa muuta kuin väkisin sammutettua virtakytkimestä. MRRR.

Sitten kun avaa koneen ilmestyy mustan ruudun yläreunaan seuraava teksti

Ubuntu -lisävalinnat
Memory test (memtest86+)
Memory test (memtest86+, serial console 115200)
Ubuntu 11.10 (11.10) (kohteella /dev/sda2)
Ubuntu 11.10 (11.10) (kohteella /dev/sda2) - lisävalinnat

Mitä mahtaa tarkoittaa ja miksi tuo 11.10 eikö se ole vanha jo poistunut ohjelma

11
Mitkä lisäosat päivitys nyt mulkkasi. "jotkin lisäosat on otettu pois päältä, Seuraavia lisäosia ei ole varmennettu jne.
Pöljä olin kun menin taas laittamaan isot päivitykset juuri jouluksi. Nyt ei saa selaimen pääsivua käyntiin lainkaan. Mrrr.

12
Ubuntu tietokoneissa / Vielä päivityksistä RATKAISTU
« : 02.01.17 - klo:12.28 »
Shutter kuvankaappausohjelma jota paljon käytän ryhtyi yht äkkiä numeroimaan tulosteet 200-300 yli vaikka olen sieltä poistanut edelliset ja olisi kuulunut aloittaa 1 eteenpäin. Käytän ohjelmaa paljon tilapäiseen tietojen ja kuvien keräilyyn. Miksi järjestysnumero ei aloita alusta niin kuin aina aijemmin.
Niin ja voiko tuolla kaapauskuvalla tulla haittaohjelmia yms. ottaessa roskapostiviestistä kaapauksen.

Toinen juttu olenko ymmärtänyt että vanhat kernelit tulisi itse poistaa, eli eikö ne poistu itsestään.
Onko muuten nettiyhteyden nopeuslaskuria omassa jakelussa.

13
Tuossa kuun alussa kun koneeni oli hukannut osan paketeista ja syitä siihen nyt miettinyt.
Katselin vanhojen päivitysten antamia raportteja jotka kaappasin ja olen kuvina säilyttänyt.
Niin miten tuolta päätteeltä voisi katsoa mitä vanhentunutta pakettien riekaleita on mahdollisesti poistamatta. Kun nimittäin sain koneen (uuden) käyttööni oli siinä tehdas asetuksena muistaakseni
10 jotain ja päivitin sen sitten 12 ja vielä myöhemmin nykyiseen 14.04. Minä en uskaltanut päivitystilanteessa antaa lupaa vanhojen pakettien poistoon vaan päätin sen tehdä myöhemmin.
Nyt muistelen että poistamattahan ne on vieläkin. Millä komennoilla saisin turhat sieltä pois turvallisesti ettei ne ainakaan sekoittaisi uusia päivityksiä. Wind oli eheytys työkalut joita käytin säännöllisesti.

14
Nyt pompsahtaa seuraava ikkuna esille

"i  Päivitystiedot

Joidenkin pakettien datatiedostoja ei voitu ladata

Seuraavat pakettien asennus vaatii tiedostojen ylimääräistä lataamista, mutta tiedostoja ei voitu ladata tai käsitellä.

Ttf-mscorefonts-installer

Tämä on pysyvä ongelma, joka jätää käyttökelvottomia paketteja järjestelmään. Sinun tulee mahdollisesti korjata Internet-yhteytesi, ja sen jälkeen poistaa ja asentaa uudelleen paketit korjataksesi ongelman."

Onko tuo vakavaa, käsittääkseni kyse on ms. fonteista. No vanhoissa artikkeleissani on monia kirjoituksia aina win.3.1 ajoilta wiretellä, woord 6, ja monella uudemmalla formaatilla.
Yleensä olen pystynyt noita jollain lukemaan jos on tarvetta. Vai liittyykö uusien julkaisujen lukemiseen netissä. Miksi tuossa pitäisi int.yhteyteen kajota se tuntuu erikoiselta. Onko totta vai huijausta koko viesti.

15
Mitä helkkaria nyt tehdään. Päivitys on hävittänyt paketinhallinnan jonka kuvake oli vasemmassa palkissa. Etsinällä yritän avata niin tulee ilmoitus "Synaptic-paketinhallinnan käynnistäminen vaatii tunnistautumisen" No kirjoitan salasanan mutta ei kelpaa ei sitten millään.
Mitä muuta päivitys taas sotki ja hävitti. Ainakin Kdenllive video ohjelma on hävinnyt ja sillä tehtyjä videoita ei voi katsella. Miksi muuten näppäimistökieli vaihtuu ahkeraan vaikka valinnassa on selvä ruksi suomalainen. Alkaa taas savu nousta nupista. Pelottaa kertakaikkiaan nuo päivitykset joista suurin osa koskee ties mitä kuin tarpeellista. Ubuntu 14.04 LTS
RATKAISTU

16
Ubuntu tietokoneissa / Vielä päivityksistä
« : 04.07.16 - klo:14.05 »
Jotenkin alkaa inhottavasti nyppimään nuo jatkuvat päivitykset. Aina pitää olla henkeä pidättäen mitä nyt seuraa. Kun pöljä taas annoin mennä kaikki päivitykset läpi niin eiköhän vaan taas ongelmia ilmaannu. Kdenlive alkoi tietysti sekoilemaan kun olisi juuri pitänyt saada tavaraa valmiiksi. Siis mitä sanoisin, kiroilu ei auta mutta...  Sitten työpöydältä hävisi ainakin Firefox-selaimen kuvake ja mitä muuta lieneekään tapahtunut. En millään ymmärrä että päivityksiä pitää ajaa tietämättä mitä siitä seuraa ja onko tarpeen laisinkaan. Joku info pitäisi olla josta voisi päättää tarvitseeko mikäkin päivitys ajaa. Kehua retostele sitten kavereille miten hyvin Linux pelaa. (on kaikkiaan kuitenkin tosihyvin toiminut) Siis on ihastuttavaa kun on saanut 10-15 videopätkää laitettua ohjelmaan joka välissä tallentaen alkaa ohjelma sekoilemaan ja sotkeutuu kokonaan.

17
Laitealue / Miten kuvat Doro 715 kännystä
« : 19.12.15 - klo:19.42 »
Mitenkähän saisin siirrettyä kuvat Duro kännykästä talteen tietokoneeseen. Onko jossain sellaisia ohjelmia joilla siirto voi tapahtua. Minulla on myös Samsung känny ja siinä tuli ohjelma mukana tässä ei.


Otsikkoa korjattu -Storck

18
Mitä ohjelmia tarvitsee asetaa että ubuntu 14.4 tunnistaa Tabletin Huawei MPT1 10 jotta voin siirtää kuvia ja videoita edestakaisin laitteiden välillä. Tökkäsin usp johdon kiinni mutta ei kumpikaan laite havaitse toista.

19
Mikähän mättää kun käyn iltasanomien sivulla häviää ääkköset. Eli kuin eng näppäimistö. Kuitenkin yläpalkissa on Fi ja sen alla Suomalainen. Kun sitten vaihdan siitä eng ja taas takaisin suom alkaa taas pelata oikein. Onko iltiksen sivulla joku virus tai ilkeä haittaohjelma.

20
Ubuntu tietokoneissa / Levyn pirstoutuman poisto
« : 16.01.15 - klo:09.26 »
Yritin etsiä tietoja aiheesta koska koneeni käynnistys on hidastunut merkittävästi. WXP:ssä tein levyjen ppoiston 2 kertaa vuodessa. Miten asia Ubuntulla hoidetaan.

Sivuja: [1] 2