Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mpiso

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 33
81
Minulla tuo KB5010793 on valinnainen laatupäivitys, enkä ole asentanut sitä. Katsoin, etten välttämättä tarvitse sitä. Korjauksissa mainittiin ainakin VPN ja Windows Server.

82
Niin kuin sanoin, minulla ei ole kosketuslevyä. Minulla on kuitenkin ollut käsitys, että kosketuslevyn pikanäppäimet voi määritellä kahdesta paikasta ja kahdella tavalla (kuvat). Voi olla, ettei määrittelyä tarvita jos koneessa on kosketuslevy.

83
Minäkin laskin tuon 449, mutta laitoin ”taitaa 400 olla lähempänä”, koska se (449) pitää paikkansa vain jos yksilönumero on arvottu, eikä jaettu järjestyksessä. En tiedä miten asia on, enkä sitä onko päivittäinen syntyvyys tilastoituna jossain. Toivottavasti on arvottu, kun katsoo noita viimeaikaisia syntyvyysmääriä.

84
Taitaa 400 olla lähempänä, jos tietää sukupuolen ja syntymäpäivän, koska: ”Yksilönumero on välillä 002–899. Numeroita 900–999 käytetään tilapäisissä henkilötunnuksissa, esimerkiksi sairaaloissa, kun virallista henkilötunnusta ei tiedetä tai sitä ei ole vielä syntyneelle lapselle annettu. Tilapäisiä tunnuksia ei kirjata väestötietojärjestelmään.”

85
Muistaakseni näitä tarkistussivuja on ollut jo vuosia, en muista koska näin ensimmäisen. Alla yksi jolla voi tarkistaa paljon muutakin.

Tekemäsi ohjelma toimii kuitenkin hiukan toisella tavalla ja itse tehty on aina itse tehty. Ei ole pelkoa, että oma henkilötunnus joutuu vääriin käsiin. Mikä ei tarkoita sitä, että epäilisin tuota esimerkkisivua jostain.

https://tarkistusmerkit.teppovuori.fi/tuatara.htm

86
Minulla ei ole pöytäkoneessa kosketuslevyä, mutta olettaisin sen löytyvän tuolta:

Järjestelmäasetukset – Näppäimistö ja syöttölaitteet – Kosketuslevy – Kosketuslevy päälle/pois – Pikanäppäimet

87
Kubuntun versiossa 20.04 recordmydesktop ei ole oletuksena asennettu. Käsittääkseni se on itsenäinen komentoriviltä käynnistettävä ohjelma (linkki jossa historiaa), eikä liity tuohon toiseen tallentimeen. Päättelin riippuvuuksista, ei ole riippuvuuksissa eikä ristiriidoissa.

https://enselic.github.io/recordmydesktop/

Korjaus: ei ole riippuvuuksissa eikä ristiriidoissa.

88
Kubuntun järjestelmäasetukset sanovat muuten suomen kielen kohdalla (englanniksi), että kaikkia kielipaketteja ei ole asennettu. Järjestelmä näkyy suomen kielellä. Mutta esim. tuo kehoite oli englanniksi. Mitä paketteja minun pitäisi vielä asentaa?

Minulla on Kubuntu 20.04 ja minulla on asennettuna kuvan mukaiset kielipaketit.

89
Lainaus
Monet youtubeen ja kirjoitat hakuun koneen mallin ja lisäksi sanan ”assembly”
toimi, mutta kone oli erilainen sen kovalevyn osalta, kun siinä kovalevy oli koneen omassa
kotelossa,...no eiku arvaamaan jotta tuo on win data tai virta ja johto irti...ei ollu piy laittaa
takasi.
Voiskohan jonkun versio/mallitunnuksen perusteella selvittää, missä se häirikkö
lymyää ???
 :'(
Haluatko irrottaa Win levyn, vai kytkeä sen takaisin? Jotenkin kuitenkin tuntuu, että osaisit sen kytkeäkin jos olet irrottanutkin sen.

Pelkästään haulla ”acer aspire xc-895” löytyy niin paljon vaihtoehtoja, että ei pysty sanomaan oikein mitään varmaa. Ilmeisesti kysymyksessä on kuitenkin minikokoinen pöytäkone. Hae tarkemmalla tyyppinimellä.

Windows levy voi siis olla perinteinen tai SSD joka voi olla myös korttikiintolevy (PCI Express M.2). Aiemmassa viestissäsi oli mainittuna RST. Se saattaa tarkoittaa, että käytössä on myös RAID, eli kiintolevyjen liitos. En tiedä mitä silloin tapahtuu jos irrottaa toisen, eli omalla vastuulla.

90
Minä olen käyttänyt Onedriveä Kubuntussa vain selaimella ja ainakin silloin asia on täysin selvä, tiedostot ovat kokonaan pilvessä. Alkuperäiset ovat tietysti Windowsissa, puhelimella tai Kubuntussa. Jos tiedostoja haluaa muokata, pitää ne kopioida Kubuntuun. Muokkauksen jälkeen kopioin ne takaisin. Varmuuden vuoksi minulla on oma kansio Onedrivessä niitä varten.

Windowsissa (10) Onedrive on oletuksena koko ajan käynnissä, mutta sielläkin puhelimen kuvat ladataan niitä avattaessa.

Lisäys: Sinulla onkin Windows samalla koneella. Tuo mitä edellä kirjoitin koskee vain pilvessä olevia tiedostoja. Suoraan Windowsin Onedriveen ei kannata kopioida mitään.

91
Dolphinin saa toimimaan pääkäyttäjän oikeuksilla kun painaa F4. Tosin vain avautuvalla komentorivillä. Esimerkiksi jos kopiointi estyy oikeuksien takia, niin pitää lisätä alkuun ”sudo cp” ja kopioida keskeytyneen komennon teksti perään ja poistaa sana ”kohteeseen”. Eipä siitä tietysti ole muuta apua kuin se, että lähde ja kohde menevät oikein.

92
1950

93
Koneessa näyttää olevan 2 kiintolevyä ja vinukan jätteitä on jäänyt  /dev/nvme0n1 levylle. Tyhjennä tämä.

Tuolla toisessa ketjussa (https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=56985.msg435143#msg435143) sanoin: Kun Windowsia ei tarvitse säilyttää on toiminta käsittääkseni suhteellisen yksinkertaista, ei tarvitse tehdä muutoksia rekisteriin. Pitää vain Biosista vaihtaa SATA porttien tila AHCI-tilaan (tarkennus RST-tilasta) ja osioida levyt uudelleen.

Selasin vanhoja viestejä ja huomasin, ettei se Acerin kohdalla taida aivan noin yksinkertaista ollakaan, esim: https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=54143.msg413798#msg413798

Vain esimerkki, en väitä, että tuosta löytyy ratkaisu.

94
Kokeilin asentaa sen Kubuntun (20.04) kokeilutilassa. Asennus onnistui (kuva). Asensin sen alla olevasta ppa:sta.

https://launchpad.net/~ngsolve/+archive/ubuntu/ngsolve

95
Minä en ole käyttänyt Netgeniä ratkaisijana, ainoastaan verkon tekemiseen, enkä ole muistaakseni koskaan asentanut pakettia ngsolve. Kun tuota virheilmoitusta katsoo, niin näyttää, että olet aiemmin asentanut verkottajan ja nyt olet asentamassa ratkaisijaa. Niissä näyttäisi olevan sama, mutta eri versio jostain paketista. Pitäisikö sinun poistaa verkottaja ja asentaa verkottaja ja ratkaisija samasta lähteestä.

Lisäys: Kun tarkemmin katsoo, niin verkottaja (netgen) saattaa ollakin mukana paketissa ngsolve, eikä sitä tarvitse erikseen asentaa.

96
Minä en ole täysin varma mutta oletan, että Windowsissa on ollut käytössä RST. Lainaus: Intel Rapid Storage Technology (RST) on ratkaisu, joka on rakennettu useisiin Intelin piirisarjoihin. Käyttöympäristöissä, joissa RST-tuki on rakennettu ja otettu käyttöön tietokoneen BIOSissa, sen avulla käyttäjät voivat ryhmitellä ja hallita useita kiintolevyjä yhtenä taltioina. Tämä toiminto tunnetaan nimellä Redundant Array of Independent Disks (RAID). Jos aiot asentaa Ubuntun tietokoneeseen, joka tukee RST-toimintoa, saatat joutua tekemään toiminnallisia muutoksia asennukseen ennen kuin voit jatkaa.

Kun Windowsia ei tarvitse säilyttää on toiminta käsittääkseni suhteellisen yksinkertaista, ei tarvitse tehdä muutoksia rekisteriin. Pitää vain Biosista vaihtaa SATA porttien tila AHCI-tilaan ja osioida levyt uudelleen.

Ongelmia saattaa tietysti tulla ellei tiedä miten Biosiin pääsee tai tiedä mistä AHCI-tila vaihdetaan, vai miksi tarvitset manuaalia.

97
Onko siis kysymyksessä liitteen mukainen tapaus (englanniksi avaa selaimella joka kääntää)? Sen mukaan Windowsin rekisteri pitää muuttaa ennen BIOS muutosta. Suora lainaus: Tarkista, mikä ohjaintila on käytössä Windowsissa. Voit tehdä tämän Laitehallinnan kautta. Jos ohjaintilaksi on asetettu jokin muu kuin "Standard SATA AHCI Controller", sinun on tehtävä muutos, jonka avulla Windows voi käynnistyä turvallisesti AHCI-tilassa. Tämä voidaan tehdä rekisterieditorilla.

Tämä on kuitenkin ristiriidassa sen kanssa, että Xubuntu on jo asennettu, mutta ei toimi hyvin. Onko se asennettu?

Varmuuskopiot pitää tietenkin ottaa, ennen muutoksia.

https://help.ubuntu.com/rst/

98
Yleistä keskustelua / Vs: Firefoxin nimi...
« : 21.12.21 - klo:12.09 »
Katsoin järjestelmänvalvonnasta, mitkä Firefox-prosessit minulla on käynnissä, kun se on käynnistetty. Yllättävän monta käynnistyi, eli käynnistysjärjestyksessä: GeckoMain, Socket Process, Privileged Cont, WebExtensions, Chroot Helper ja monta Web Content.

99
Itse asiassa on olemassa myös Kansionäkymä-sovelma, jolla tiedostojärjestelmää voi jopa selata, jos sen kiinnittää paneeliin. Se on tosin aika hämmentävä kokemus. Aikanaan oli myös tähän tarkoitukseen sopivampi QuickAccess-sovellus, joka avasi kansion valikkorakenteeksi, mutta sen kehitys valitettavasti päättyi.

Sillä saa näköjään monta Kansionäkymä-sovelmaa paneeliin (kuva). Avattavan kansion ja kuvakkeen voi vaihtaa. Tarvitsee kuitenkin kaksi napsautusta (avaus ja kansion nimi), koska antaa mahdollisuuden avata alikansion tai tiedoston.

Edit: Kokeilin vielä Kansionäkymä-sovelmaa. Työpöydälle raahattuna siihen saa kotihakemiston alikansiot näkyviin ja kaksoisnapsautuksella ne voi avata Dolphiniin. Toimii siis toisin kuin paneelissa.

100
Raahaa Dolphnin sijainnit kohdasta työpöydälle ja valitse linkitä tähän.

Edit: Dolphin näyttää osoiterivillä sitten linkin osoitteen esim. /home/mpiso/Työpöytä/Lataukset/, kun on linkittänyt /home/mpiso/Lataukset/. Se saattaa olla hiukan hämmentävää.
 

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 33