Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mpiso

Sivuja: 1 ... 30 31 [32] 33
621
Laitealue / Vs: [Ratkaistu]Näytönohjainko tahmaa?
« : 18.02.16 - klo:18.26 »
Minulla on Intelin integroitu näytönohjain. DraftSightissa myös hiiri laahaa jäljessä. Saan sen kuitenkin toimimaan, jos käynnistän ohjelman päätteessä komennolla:
Koodia: [Valitse]
vblank_mode=0 /opt/dassault-systemes/DraftSight/Linux/DraftSightMitenkäs DraftSightin saisi aina käynnistymään näin?

Asenna uusi DraftSight 2016.

622
Multimedia ja grafiikka / DraftSight 2016 SP0 toimii
« : 18.02.16 - klo:18.23 »
Asentakaa uusi DraftSight 2016. Osoitin ei enää laahaa isoillakaan kuvilla. Mitään virityksiä ei enää tarvita. Minulla ei toiminut 2015 kunnolla isoilla kuvilla edes kaikkien virittelyjen jälkeenkään.

623
RW-levyt pitää sulkea ja viimeistellä jos niitä haluaa katsella muulla laitteella kuin sillä millä ne on tallennettu. Jos levyt toimivat toisella DVD soittimella, on se todennäköisesti tehty.

624
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Aika ja päiväys kadoksissa
« : 26.06.14 - klo:11.21 »
Onko tietokoneen kello kuitenkin oikeassa? Katso päätteestä.

Koodia: [Valitse]
mpi@mpi-System-Product-Name:~$ date
to 26.6.2014 11.12.33 +0300

625
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Laskinkysymys [ratkaistu]
« : 06.06.14 - klo:14.00 »
Haulla tältä keskustelualueelta löytyi bc, joka näyttäisi toimivan OK, mutta vaatii operaatiomerkkiä, jota en onnistu ainakaan tällä läppärillä syöttämään,   

Näyttää toimivan samoin kuin wxMaximassa, eli tuon ylöspäin olevan väkäsen jälkeen välilyönti ja vasta sitten numerot (60).

Koodia: [Valitse]
mpi@mpi-System-Product-Name:~$ bc
bc 1.06.95
Copyright 1991-1994, 1997, 1998, 2000, 2004, 2006 Free Software Foundation, Inc.
This is free software with ABSOLUTELY NO WARRANTY.
For details type `warranty'.
2^60
1152921504606846976
quit
mpi@mpi-System-Product-Name:~$


626
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Data CD audiolla..
« : 30.05.14 - klo:23.24 »
Ei taida onnistua, ainakaan kaikilla levyillä. Kokeilin k3b:llä tehdä imagea 90-luvun alun kansi CD:stä, jossa on ”lerpun” verran dataa ja ääniraitoja. Ei onnistunut tuolla levyllä, mutta ainahan voi kokeilla toisella levyllä.

627
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Päivityksessä ongelmaa
« : 27.05.14 - klo:21.41 »
Mistä CD-ROMista se puhuu? Mielestäni internetyhteyteni on kunnossa.  ???

Ilmeisesti siitä CD-levystä mistä olet asentanut Ubuntun. Tarkista onko se valittuna ohjelmalähteissä. Minulla on ruksi poissa tuosta CD-kohdasta. En osaa neuvoa tarkemmin mistä löydät ohjelmalähteiden valinnan, koska minulla on Kubuntu. Jossain järjestelmäasetuksissa sen kuitenkin pitäisi olla.

Ongelma vain on siinä, että en ole käyttänyt mitään CD-ROM-levyä. USB tikulta asensin. Ehkä se sitten tarkoittaa sitä.

Tarkista nyt kuitenkin onko CD-levy merkitty ja poista ruksi. Tuolla on ohje:

http://askubuntu.com/questions/191373/problem-in-apt-get-update-ubuntu-12-04

628
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Päivityksessä ongelmaa
« : 27.05.14 - klo:20.06 »
Mistä CD-ROMista se puhuu? Mielestäni internetyhteyteni on kunnossa.  ???

Ilmeisesti siitä CD-levystä mistä olet asentanut Ubuntun. Tarkista onko se valittuna ohjelmalähteissä. Minulla on ruksi poissa tuosta CD-kohdasta. En osaa neuvoa tarkemmin mistä löydät ohjelmalähteiden valinnan, koska minulla on Kubuntu. Jossain järjestelmäasetuksissa sen kuitenkin pitäisi olla.

629
Minä en antaisi salasanaani ennen kuin tiedän miksi sitä pyydetään.

630
Yleistä keskustelua / Vs: TV:n pöpöt?
« : 12.05.14 - klo:23.19 »

TV:een kytketty teran kiinto levy ei ennen vilkutellut valoja muuten kuin tallennuksen ja toiston aikana. Nykyään valo on aina päällä. En ole kuullut luku/kirjoituspään ääntä. Kovalevyllinen digiboksi sitävastoin  pyörittelee välillä levyä ja raksuttaa jotain pari minuuttia, laitteen muuten käynnistymättä Ei ole kysymys tallennuksesta. 


Oletko katsonut modeemilta mitä liikennettä on silloin kun mikään laite ei ole aktiivinen. Kannattaa  myös kytkeä modeemista UPnP pois päältä, ellei mikään laite sitä ehdottomasti vaadi. Myös jatkuva yhteys nettiin kannattaa kytkeä pois, jos se on mahdollista ja jos ei ajasta tallennuksia netin kautta. Saahan sen tietysti kytkettyä päälle, esimerkiksi mökillä olon ajaksi.

Itse ole kytkenyt nettiin vain satelliitti digiboksin ja IPTV-boksin. Tuo nykyinen IPTV-boksi on koko ajan yhteydessä nettiin, koska se menee ”sammutettaessa” vain valmiustilaan. Mitään liikennettä ei kuitenkaan ole näkynyt kun olen joskus tarkistanut. Jos oikein muistan TV olisi vaatinut tuon UPnP päälle, mutta en ole kytkenyt sitä nettiin.

631
Tuki löytyy koska pukkasi muutaman rivin tekstiä. En niistä mitään ymmärtänyt, mutta se ei kai ole tarkoituskaan.

Vielä tuosta alkuperäisestä aiheesta. Kokeilen aivan ensimmäiseksi tuota Clonezillaa. Levykuvan voi sillä palauttaa vaikka minkä merkkiselle levylle ja mikä tärkeintä, löytyi opinnäytetyö ”Linux-pohjainen asiakaskoneiden tallennus- ja palautusratkaisu lähiverkossa” vuodelta 2012. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta. Tekijöinä  Pavel Ivanov ja Tuomas Mikkola. Alla sivu mistä sen voi katsoa.

http://www.theseus.fi/handle/10024/45711

Clonezilla on siinä keskeisessä osassa ja ohjelman toimintoja on käsitelty aika kattavasti, esimerkiksi tiedoston pakkauksen osalta.

Lisäksi tuosta eniten keskustelua aiheuttaneesta ohjelmasta. Jos kirjoittaa hakukenttään ”Neko Acronis True Image” saa useita tuloksia. Neko on tehnyt hyviä suomenkielisiä ohjeita 2011 ja joihinkin vanhempiin versioihin. Sieltä selviää myös miksi uudempiin ei ole ohjeita. Lisäksi löytyy vinkki mistä voi saada tuon 2011 version (joka ei ole sidottu aseman merkkiin) ”ilmaiseksi”. Oikean lehden löytyminen on kuitenkin tuurista kiinni.

On hyvä, että joku tekee tällaisia ohjeita. Täydellisessä maailmassa ei suomenkielisiä ohjeita tarvitsisi etsiä netistä, koska lain mukaan kuluttajatuotteessa pitää olla suomenkieliset käyttöohjeet. Tältäkään osin ei maailma ole täydellinen ja onhan siten vielä netin kautta ostavat, kansi CD:t ja merkkikohtaisten ohjelmien käyttäjät. Lisäksi Verkkokaupan sivulla kyllä selvästi kerrottiin, että ohjelma on englanninkielinen ja ohjekirjan sai ennakkoon, eli asia ei olisi tullut yllätyksenä. 

Työkiireet ”leipätyössä” ja puutarhassa painavat päälle. Sen takia nämä vastausajat hiukan venähtävät. Lisäksi tässä on nyt tullut jo niin monta eri ratkaisua, että on perusteltua lisätä otsikkoon [RATKAISTU].

632
Tässä koneessa on AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+. Tietokeskus (Kinfocenter) näyttää kaksi, mutta se johtuu ilmeisesti ytimien määrästä. Katsoin prosessorin tiedot ADM:n sivuilta ja sieltä löytyi ”AMD Virtualization Technology Yes”. Käsittääkseni virtualisointi pitäisi siis onnistua. Pitää kaivaa hiukan lisää tietoa ja kokeilla kun löytyy sopivaa aikaa.

633
Tuota virtualisointia voisi kokeilla. Jos olen ymmärtänyt oikein XP pitää asentaa siihen aivan samoin kuin normaalisti kiintolevylle, mutta rautatason ajureita ei asenneta. Sen jälkeen aktivointi ja päivitykset. Mahtaako tuossa aktivoinnissa olla jonkin tason ongelma? Tietokoneellahan on, ainakin kokeilun ajan, kaksi versiota XP:stä.

634
Kysymykseni on saanut aikaan vilkkaan keskustelun, vahinko vain, että väärästä syystä. Alkuperäinen kysymyshän oli, millä ohjelmalla saa palautettu XP:n niin ettei sitä tarvitse uudelleen aktivoida. Aktivointipalvelun jatkuminen XP:lle ei ole nähdäkseni itsestään selvyys. Tiedän, että aktivoinnin pystyy kiertämään, mutta en haluaisi käyttää mitään laitonta keinoa siihen. En siis kannata piratismia, mutta jokin suhteellisuudentaju pitää olla. Onko esimerkiksi aktivointipalvelun mahdollisen loppumisen jälkeen muiden keinojen käyttö laitonta, jos koneessa on aitoustarra. En halua joutua tilanteeseen missä tuo pitäisi selvittää, siksi aloitin tämän ketjun. Mielestäni kuitenkin tietokoneohjelman takaportin käyttö verrattuna auton varastamiseen tai koukun työntäminen kastematoon verrattuna vaikka koiraan, on eri asia. Tiedän, että monet voivat olla eri mieltä. En kuitenkaan aloittanut viestiketjua keskustelakseni näistä asioista. Nämä keskustelut eivät yleensä johda mihinkään.

Kiitos vinkkejä antaneille. Tässä on jo nyt tullut esille niin monta vaihtoehtoa, ettei mitään kiistanalaista ratkaisua tarvitse käyttää.

635
Ettei kenellekään jäisi epäselväksi, minä hain ohjelman tuolta:

http://support.wdc.com/product/download.asp

Sivulla pitää antaa aseman mallinumeron ja vasta sen jälkeen pääsee lataamaan tiedostoja. En tiedä onko ohjelmisto malli vai valmistaja kohtainen.

Ainakin nyt on tarkoitus asentaa XP takaisin samaan (Western Digital) asemaan, jos tulee ongelmia.

Täytyy myös perehtyä muihin ohjelma vaihtoehtoihin. Eihän haittaa vaikka kopioita olisi useammallakin ohjelmalla, pitää vain dokumentoida hyvin mikä on mikin. Saattaa myös olla, että tulee tarvetta vaihtaa asema. Testikäytöllekin saattaa tulla tarvetta.

Vielä tuosta Seagaten ohjelmasta jossa on takaportti. En oikein jaksa uskoa, että ohjelmaan on vahingossa jäänyt tuollainen ominaisuus. Lisäksi siitä vielä kerrotaan Seagaten keskustelupalstalla. Mielestäni on aika vaikea käyttäjää syyttää. Voisiko tätä pitää vastaavana kuin dvd-elokuvien kopiosuojaus jota oikeus piti niin tehottomana että sen voi murtaa.

636
Tämä liittyy löyhästi ketjun aiheeseen, mutta XP:hen kuitenkin: Jurppiiko sen XP:n hidas käynnistyminen? Siinä tapauksessa varmista, että ne vihoviimeiset Mikkisoftan tarjoamat päivitykset on asennettu ja käännä sen jälkeen automaattipäivitykset kokonaan pois päältä. Ja kas kummaa XP:n käynnistyminen nopeutuu huomattavasti, kun sen ei enää tarvitse vertailla omien asennettujen päivitystensä listaa MS:n palvelimen tarjoaman kanssa.



Kyllä, muta tässä on jo nyt tapahtunut huomattavaa eristystä. Edellisellä asennuksella käynnistys saattoi kestää yli 5 minuuttia. Netin poiskytkemisen jälkeen otan vielä reaaliaikaisen virustarkistuksen tai paremminkin koko ohjelman pois. Sekin nopeuttaa käynnistystä ja konetta muutenkin. Jatkossa on tarkoitus hoitaa tarkastus Kubuntusta ClamAV viiruskannerilla. Löytää tarkimmalla säädöllä kuitenkin turhan paljon vääriä hälytyksiä, eli lisätarkastus Jottin haittaohjelmaskannauksella. Rajoitus tiedostoa kohti 25MB kuitenkin hiukan rajoittaa käyttöä. Samoin netin hidas lähtevä kaista.

Ostin uuden levyn tuota XP:tä varten, epäilin edellistä koska se kävi turhan kuumana. Tarkoitus olisi myös testata tässä uudessa versiota 14.04. Tarkoitus olisi osioida levy tuolla uudella Kubuntulla, niin että XP säilyy. Asensin siis XP:n täysin tyhjään levyyn ja XP varasi sen lähes kokonaan. Jätti jostain syystä pienen 8MB alueen osioimatta (Unallocated 7,84 MiB). Nyt olisi tarkoitus tehdä varmuuskopio XP:stä enne ja jälkeen uuden Kubuntun asennusta. Arveluttaa vain kuinka suuri varmuuskopio tuosta ensimmäisestä tulee jos koko levy, myös tyhjät osat kopioidaan. Olisi ilmeisesti pitänyt osioida levy aivan aluksi.


Kiitos myös salai ja nm täytyy tutustua noihin. Itse asiassa latasin jo tuon Acronis True Image WD version. Verkkokaupan sivulta sai tuon 2014 version ohjekirjan, täytyy verrata sitä tuohon WD:n ohjekirjaan. Onko siinä paljon muuta eroa kuin jälkimmäisessä vaatimus ” Western Digital drive”. Tuo ntfsclone vaikuttaa myös mielenkiintoiselta ja on osaavissa käsissä varmasti tehokas. Heikon kielitaidon omaavalle se kuitenkin vaikuttaa aika vaikealta. Törmäsin heti aluksi kohtaan ”The ntfsclone utility guarantees to make an exact copy of NTFS  but  it won't  deal  with  booting  issues”. Täytyy tutkia tarkemmin.

637
CloneZillaa ei ole juurikaan tullut käytettyä. Ei ole kyllä ilmainen softa, mutta itse olen pitänyt sellaisesta ostosoftasta kuin Acronis True Image. Ei maksanut paljoa jossain tarjouksessa. Todella selkeä käyttää, eikä koskaan ole tullut minkään koneen imagen tekemisessä tai palauttamisessa minkäänlaista häiriötä.

Verkkokaupassa Acronis True Image 2014 ohjelma maksaa postikuluineen hiukan yli 60 euroa. Eipä oikein XP:n varmistamiseksi kannata, pitäisi olla muutakin käyttöä. Tässä edetään tämän vanhan koneen kanssa pienellä budjetilla.

Otin juuri windows vista-osion talteen ulkoiselle kovalevylle .img-tiedostona. Tilaa se vei sen 160 gigatavua, joka on vistan osion koko.

Tuo dd on sikäli hyvä, että sen pystyy käynnistämään suoraan päätteeltä ja se on valmiiksi koneella. Siinä on kuitenkin sama ongelma kun tuossa CloneZillassa, eli kuinka suuri kloonitiedosto tulee. XP ottaa levyltä alle 10 gigatavua mutta aseman koko on 500 gigatavua.

Lisäksi pitäisi olla kohtalainen varmuus, ettei aktivointia palautuksen jälkeen tarvita. Ei ole varma tietoa kuinka kauan XP.n aktivointi onnistuu.

Kiitos vinkkejä antaneille, yritän etsiä netistä lisää tietoa. Tietysti jos löytyy tietoa kloonitiedoston koosta tai aktivoinnin tarpeesta niin kertokaa. Tämä ei ole mikään kiireellinen projekti.


638
Clonezilla on pätevä tähän hommaan.

Katselin aiemmin netistä ja tuo tuli vastaan. Olenko ymmärtänyt oikein tuo toimii tikulta, CD tai DVD levyltä? Lisäksi levykuva tehdään toiselle kiintolevylle joka voi olla ulkoinen. DVD levyt ei käy. Epäselvää on varaako tämä koko ulkoisen levyn jos se on saman kokoinen kuin kopioitava. Win XP:n käytössä vain pieni osa levystä.

Törmäsin myös kohtaan BUG FIXES jossa mm. ”The created recovery iso of AMD64 arch failed to boot”. Heikolla englannin taidolla tulkitsen tuon niin, että asia on korjattu. Tässä tietokoneessa on 2 kpl AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+.

Lisäksi käyttäjillä on ilmeisesti ollut ongelmia lähde- ja kohdelevyjen valinnassa. Tässä yksi esimerkki:

”Clonezillalla ei ainakaan ensiyrittämällä onnistunut levykuvan luonti USB-levylle, vaan se asentui kloonattavalle levylle vaikka seurasin mielestäni ohjeita ja liitin USB-levyn 5 sekunnin sisään. En edes ollut ihan varma että image otettiin C-levystä, eikä tuosta USB-levystä, kun liittymä on niin eigraafista ja epäselkeää. Enter-klikattavaa on vaikka kuinka ja vaihtoehtoja, pitääkö vain oletuksia käyttää? Ei siis mistään löydy Clonezillan suomenkielisiä ohjeita levyimagen luontiin ja palautukseen? Voisiko joku väsätä?”

Murphyn lain mukaan noita tulee jos asiassa on pienintäkään epäselvyyttä. Heikko kielitaito on yhteinen tekijä meikäläisellä ja tuon tekstin laatijalla.

Mutta täytyy kokeilla tätä jos muita ehdotuksia ei tule tai tämä tuntuu lopultakin parhaalta.

639
Tietokoneessani on kaksi kiintolevyä joista toisessa on Kubuntu 12.04 ja toisessa Win XP, jossa on joitain ohjelmia joita saatan joskus tarvita. Valitsen XP:n käynnistymään F8 funktionäppäimellä. Asensin XP:n uudelleen, aktivoin (ainakin vielä onnistui) ja päivitin sen. Pitää vielä poistaa siitä netin käyttö mahdollisuus.

Mikä olisi hyvä (ilmainen) ohjelma millä tuosta XP levystä saisi levykuvan. Palautus pitäisi onnistua samaan levyyn ja tietokoneeseen niin, ettei aktivointia tarvitsisi uudelleen suorittaa. Minulla on tallessa numerosarja millä aktivoinnin viimeksi tein.

640
>mutta sitten asennan Windows xp:n takaisin

Kuinka tuo onnistuu? Onko joku aktivoinut XP:n tuen päätymisen jälkeen? Pitäisi itsekin tehdä versio jossa ei netti toimi. XP:lle on pari ohjelmaa joita saatan joskus tarvita. Mielestäni ei kuitenkaan ole järkevää käyttää XP:tä nettiin jatkossa. Linuxin käytön kyllä oppii kun jaksaa siihen perehtyä. Kubuntua olen käyttänyt nyt yli vuoden ja se tuntuu paljon tutummalta kuin Win 8. Jotain asioita ei vain pysty Kubuntussa tekemään, tai se on hankalampaa. Toisaalta samoin toisinpäin kun työpaikalla on Win 7.

Sivuja: 1 ... 30 31 [32] 33