Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mpiso

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 33
61
Laitealue / Vs: Maksimimäärä muistia tietokoneessa
« : 16.03.22 - klo:15.09 »
Ei selvinnyt mihin hajautettua laskentaa tarvitset, mutta ainakin lujuuslaskennassa kysymys on muistin lisäksi prosessoritehosta. Jos suurta laskentatehoa tarvitsee vain harvoin, voi sitä myös ostaa pilvipalveluna. Laitan esimerkin hajautetusta lujuuslaskennasta.

https://www-ansys-com.translate.goog/blog/how-to-distributed-computing-speed-up-product-development?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=sc

62
Minulla toimii Googlella, kun kokeilin.

63
Minulla on ollut viineksi 16.04 Kubuntussa teema tai tyyli missä paneeli, sovelluskäynnistin ja ainakin kalenteri olivat puoliksi läpinäkyviä. Krunnerin (minikomentorivin) tilannetta en muista, sekin saattoi olla puoliksi läpinäkyviä. Aiemmin tuli käytettyä sitä harvemmin. En tiedä miksi, kun on kätevää aloittaa kirjoitus suoraan työpöydälle ja haku ponnahtaa näkyviin ensimmäisen kirjaimen jälkeen.

Helpointa taitaa olla hakea valmis teema tai tyyli. Esikatselussa näytetään kuitenkin yleensä lähinnä paneeli ja sovelluskäynnistin. Pikaisella katselulla Krunneria ei näy kuvissa.

64
Tuntuu tosi oudolta. Minulla ei ole kosketuslevyä, mutta mahdollisuus määritellä sille pikanäppäimet.

Jotain muutakin häikkää siinä on. Kun katson viestin kuvaa, niin valinta näyttäisi olevan valikon kohdassa Järjestelmäasetukset. Kun nyt katson tietokoneelta, niin se on kohdassa KDE Daemon. Järjestelmäasetukset sovellus (systemsettings) on kuitenkin päivittynyt 9.2.2022, eli edellisen viestini jälkeen.

65
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Helppoja zippejä
« : 26.02.22 - klo:21.18 »
Tuon updatedb:n jälkeen locate löysi zip-tiedoston siitä hakemistosta, jossa sen olin tehnyt. Ja näkyi myös Dolphinissa. Ihmeellistä, ettei sitä ennen tuota komentoa ole näkynyt.

Näin on, näkyminen Dolphinissa ei pitäisi liittyä tuohon tietokantaan mitenkään. Muutokset pitäisi tulla näkyviin viimeistään F5 näppäimen painamisen jälkeen. Minulla pakatut tiedostot näkyivät välittömästi, ilman F5 näppäilyä. Tulee mieleen, onko Dolphinissa jokin uudistus joka ei vielä toimi luotettavasti.

66
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Helppoja zippejä
« : 26.02.22 - klo:15.35 »
Ei taida vielä löytyä, locate käyttää kerran päivässä päivittyvää indeksiä. Tässä parempi olisi find, joka toimii ilman indeksiä tai KFind, joka toimii suoraan Dolphinin valikosta.

Minulla pakkaus menee oletuksena samaan kansioon. Onko Kubuntu 21.10:ssä käytössä Ark, vai millä pakkaus tehdään?

67
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Helppoja zippejä
« : 26.02.22 - klo:14.06 »
En ainakaan nopeasti löytänyt mistä voi tyhjien asiakirjojen valikkoon lisätä zip tiedoston. Mutta tyhjä tekstitiedosto siellä on. Siihen voi kirjoittaa nimeä pidemmän selityksen mitä pakkaus sisältää. Pakkauksen jälkeen sinne voi raahata tiedostoja (lisäys ja purku). Raahaamisen voi tehdä Dolphinin ja Arkin välillä (kuva) tai valita asetuksista, että pakettiarkisto avataan kansioksi.

68
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Helppoja zippejä
« : 26.02.22 - klo:12.34 »
Ainakin Kubuntu 20.04 versiossa toimii zip.

69
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Virus / Palomuuri ohje ?????
« : 24.02.22 - klo:14.06 »
Lähetä (submit files) tiedostot yksi kerrallaan tuonne tarkastettavaksi usealla virustorjuntaohjelmilla. Saat vastauksen välittömästi. Clamav saattaa antaa vääriä hälytyksiä.

https://virusscan.jotti.org/

71
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mystiset kalenteritiedot
« : 15.02.22 - klo:15.21 »
En ole kokeilut, mutta jotenkin tuntuu, ettei merkkijonon etsintä (juuresta alkaen) liitetyltä järjestelmäosiolta taida toimia (vertaa tarkastus ja kopiointi). Paremmin tietävät, korjatkaa jos olen väärässä.

Kokeile löytääkö se (search for files) merkkijonon jos annat polun /var/log. Jos löytyy niin tuo edeltävä pitää paikkansa tai olet etsinyt vain kotikansiosta. Minä etsin merkkijonoa jonka tiesin syslog tiedostossa olevan ja löytyi. Minulla on Kubuntu joten käytössä oli kfind, mutta käsittääkseni search for files pitäisi toimia samoin.

Tuntuu myös hullulta jos suomenkielisessä (tai minkään kieliessä) kalenterissa näytettäisiin tietoja monella eri kielellä ja vielä osaksi kyrillisillä kirjaimilla. Saattaa olla, että tiedot haetaan, mutta niitä ei näytetä suomenkielisessä kalenterissa.

Onko nyt niin, että olet ostanut tietokoneen, jossa oli tehdasasennettu Ubuntu. Saattaa olla, että siinä on kalenteri, jonka toimintaa täällä ei näköjään tunnisteta.

72
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mystiset kalenteritiedot
« : 13.02.22 - klo:16.26 »
Näyttää kertovan triviaalitietoa (esim. mitä on aikaisempina vuosina tapahtunut) tästä ja huomisesta päivästä. Luulisi, että ne näkyvät jossain.

Tuo ”OptiPlex3020” taas tuntuu Dell (esim. Dell Optiplex 3020 SFF -pöytätietokone Intel Core i5 Ubuntu) tietokoneen mallilta.

73
Se ohjelma, jota käytin, kopioi jonkin aikaa tietoja ja ilmoitti sitten, että levyssä on vika (joku bad sector tai vastaavaa). Pysähtyi siihen. Sitten muutaman vaiheen jälkeen kävin hakemassa Microsoftin sivustolta Windows 10 asennusmedian ja talletin sen tikkuun. Kun aloin asentaa levylle siltä tikulta Windows 10:tä, niin tuli taas samankaltainen virhe. Ja levy on uusi kaupasta ostettu. Tosin säilytetty laatikossa noin vuoden.

Ajoin linuxilla sitten levylle

Koodia: [Valitse]
sudo badblocks -svn /dev/sdd

Se käsitteli levyä 17 h 45 minuuttia. Eli yön yli nukuttuani aamulla se oli valmis ja ilmoitti, että levyssä ei ole vikaa. Nyt en ihan heti keksi mitä tekisin. Linuxin asennus ei käy kun sellainen kone on jo. Ja tarvitssisin harvoin mutta kuitenkin joskus Windowsia.[/code]

Kokeile asentaa Win 10 siinä Linux koneessa, siihen vialliseksi epäiltyyn levyyn. Jos asennus ei onnistu, niin vika on levyssä.

Ketjun alussa oli mainittu Samsung 250 GB SSD, mutta SMART-tiedot ovat KINGSTON SA400S37480G levystä.

Oli kysymyksessä kumpi vain niin takuuaika pitäisi käsittääkseni olla vähintään 3 vuotta.

74
Yleistä keskustelua / Vs: Kirjat tietoturvasta
« : 31.01.22 - klo:19.52 »
Onnistuin varaamaan molemmat kirjat ykkösvarauksella ja Hyppösen kirja on jo aikaa luettu, mutta Järvisen kirja on vasta ”tilattu”.  Hyppösen kirjassa ei oikeastaan ollut mitään uutta henkilökohtaisen tietoturvan kannalta, mutta sitäkin enemmän kansainvälisten tapahtumien taustoja. Kannattaa lukea.

75
En tiedä OneDriven tilan määrää, mahtuisivatko kaikki käyttäjtunnjukseni alla levat tiedostot siihen?

Napsauta Windowsin alapalkissa olevaa pilven kuvaa hiiren oikealla ja sieltä asetukset ja tili. Sieltä saattaa löytyä vastaus muihinkin kysymyksiisi.

76
Juyli antoi hyviä ehdotuksia useita. Mutta entä, jos haluaisi tällä Ubuntu-foorumilla tehdä copy+pasten viestinkirojitukseen? Mielestäni tämä ei ole ainakaan pahimpia foorumijärjestelmiä, vaan sellaiset, jotka muuttavat kirjasimen väriä, vahvennusta, alleviivausta yms. Eikä sitä saa pois millään. Ainoa keino on alkaa kirjoittaa vähän aiemmasta kohdasta, jossa on tavallinen kirjasintyyli uudelleen teksti ja poistaa sitten muuttuneitten tehosteiden kirjoitus kokonaan pois perästä.

Yksi käyttökelpoinen tapa voisi olla näppäinyhdistelmä ctrl-v:n lisäksi, joka lisäisi tekstin ilman tehosteita.

Ei auta mitään vaikka kopioit muotoilematonta tekstiä, jos kopioit alueelle, jossa on muotoilu. Pitää ensin merkitä, että tästä eteenpäin on muotoilematonta tekstiä. Vai olisiko leipäteksti parempi määritelmä.

Sama ”ongelma” oli LO:sa kun kokeilin millä muotoilun saa liittämisestä pois. Piti välillä painaa Ctrl+0 (nolla), niin sain muotoilun pois, kohdasta johon kokeilin liittää.

En tiedä onko vastaavaa pikanäppäintä eri foorumeilla.

77
Myös sisällön muokkaus (kynän kuva), näyttäisi poistavan muotoilun.

Tarkennus: Riittä kun avaa ja sulkee (OK) muokkauksen.

78
Kokeilin 2D CAD sovellusta, ainakaan siinä ei Ctrl+Shift+V toimi. Katsoin vielä Kubuntun järjestelmäasetuksista, mutta en löytänyt kohtaa ”liitä määräten”. Riippuu siis aivan sovelluksesta, toimiiko Ctrl+Shift+V vai ei.

79
Ctrl+Shift+V liittää pelkkänä tekstinä ainakin GNOME-työpöydällä useimmissa sovelluksissa, mutta en osaa sanoa miten toimii KDE-ympäristössä.

Kubuntu toimii samoin, mutta ainakin LO kysyy vahvistuksen. Minä olen käyttänyt myös Katea, jos pitää liittää tekstiä moneen paikkaan ja jossain ei Ctrl+Shift+V muistaakseni toimi.

80
Alla olevalta sivulta luin:

Highlights

Updates a known issue that affects VPN connections.

Updates a known issue that causes unexpected restarts on Windows Server domain controllers.

https://support.microsoft.com/en-us/topic/january-17-2022-kb5010793-os-builds-19042-1469-19043-1469-and-19044-1469-out-of-band-f2d4f178-5b36-49cb-a6fd-4bf9857574f9

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 33