Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mpiso

Sivuja: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 33
541
Kopioi nyt kuitenkin tänne se virheilmoitus jonka saat jos komennat:
Koodia: [Valitse]
vlc 'my video for you.mp4'
eli muuttuuko mitenkään.

Ja ihan lisäinfona:
Koodia: [Valitse]
file 'my video for you.mp4'

Jos videotiedosto on työpöydällä, niin kannattaa ennen komentojen antamista mennä työpöytä kansioon.

542
Tai paina osoiterivin alussa olevaa i:tä tai lukon kuvaa ja salli valikosta Flash. Ainakin minulla toimi tällä sivulla kun kokeilin. Sivu piti kuitenkin sen jälkeen ladata uudelleen.

543
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Voikko kränää taas
« : 16.11.17 - klo:14.20 »
Ei Vaikko noita suomalaisia sanoja aleviivaa punaisella, sen toimintahan on estetty. Syyllinen on oletus oikoluku, joka on englanniksi. Lisäosan allekirjoituksen tarkastuksen poistolla sai joskus aiemmin oikoluvun toimimaan, sitä teo ilmeisesti tarkoittaa.

544
Laitealue / Vs: Sijainti on jo liitetty
« : 12.11.17 - klo:11.48 »
Tuossa sanotaan, että kohde on liitetty. Oletko kokeilut katsoa, onko se liitetty? Komento:

Koodia: [Valitse]
lsblk
Liitoksen saa poistettua komennolla:

Koodia: [Valitse]
sudo umount /dev/sr0

545
Laitealue / Vs: Koneen tuulettimet
« : 05.11.17 - klo:13.43 »
Kai sinulla on AMD:n Cool'n'Quiet tai Intelin SpeedStep bios asetuksissa päällä? Jos ei ole, niin tietokoneen pitäisi käsittääkseni käydä kuumempana ja reagoida kuormitukseen vaihteluun (tuulettimen nopeus) vähemmän. Pienellä nopeudella pyörivät tuulettimet eivät kuitenkaan tue tätä, tai siten tietokoneessa on tehokas jäähdytys.

546
Ubuntu tietokoneissa / Vs: libre calk laskenta
« : 18.10.17 - klo:23.43 »
Lainaus
Onko ajatus laskea, paljonko on rahaa jäljellä vuorokautta kohti, kun kuukauden loppu lähenee?

Oikeasrtaan valmis moduli joka tunnistaa
tämän päivän ja seuraavan kuun ensimmäisen
arkipäivän ....ja luo kokonaislukukertoimen  :o
Ja jolla olisi visuaalisesri selvä muoto näköongelmaiselle   ;D

Ei vielä libre logiikka oikein suju  :-[

Minulla ei ole tiedossa valmista funktiota, mutta sopivasti yhdistelemällä sellaisen saa. Edellisessä viestissä olevan takaraja päivämäärän tilalle seuraava funktio:

Koodia: [Valitse]
=TYÖPÄIVÄ(KUUKAUSI.LOPPU(TÄMÄ.PÄIVÄ();0);1;"01.01.2018")
Aivan täysin automaattinen tuo ei ole. Lopussa pitää luetella arkipyhät jotka sattuvat kuukauden alkuun. Tuossa on merkitty uudenvuoden päivä 2018. Eli korjaus vuosittain tai pidempi luettelo.

Sen verran täsmennystä, että tarkoitan tietysti omaa edellistä viestiäni, en ketjun edellistä. Tuo funktio palauttaa siis kuukauden ensimmäisen arkipäivän. Päivänmäärä ja vertailu funktiot löytyvät siitä edellisestä viestistäni.

547
Ubuntu tietokoneissa / Vs: libre calk laskenta
« : 15.10.17 - klo:11.01 »
Minä käyttäisin funktiota =TÄMÄ.PÄIVÄ() funktion =NYT() tilalla, koska jälkimmäinen palauttaa myös kellonajan.

Seuraavaan soluun kirjoittaisin takarajana olevan päivämäärän. Näiden solujen muotoilu olisi päivämäärä.

Funktiolla =PÄIVÄT(B8;B7) saadaan päivämäärien erotus, kun solun tyyppi on luku.

548
Tuossa bugiraportissa on samantapainen ongelma, mutta se taitaa koskea vain tiedostojen avaamista Firefoxissa.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/firefox/+bug/1551171

Voi myös olla, ettei koske versiota 16.04. Ainakaan minulta ei kyseinen tiedosto löydy (/user/share/applications/mimeinfo.cache).

549
Minulla Kubuntu 16.04 ja siinä LibreOffice Writer 5.1.6.2. Järjestelmäasetukset tai Dolphin eivät tarjoa pdf dokumentin avaamiseen LO Writer vaihtoehtoa ollenkaan. Yritin avata pdf dokumentin sillä, mutta se aukesi LO Draw piirrosohjelmalla. Onko sinulla uudempi LO tai jokin lisäohjelma? En löytänyt asetuksista (LO Writer) pdf avaamisvaihtoehtoa.

550
Onkohan tuossa suomen palvelimessa jokin vika? Kun vaihdoin ruotsin palvelimeen (ubuntu.mirror.su.se), ei noita virheitä tullut.

551
Suomentamisessa on se hyvä puoli, että uusien funktioiden etsiminen on jotenkin helpompaa suomeksi. Minulla on normaalisti kaavojen kielenä suomi. Jos muistan jonkun funktion vain englanniksi, vaihdan vain kaavojen kielen englanniksi. Funktion kirjoittamisen jälkeen vaihdan takaisin suomeksi ja ohjelma kääntää sen. En näe tuossa suomentamisessa mitään ongelmaa, kun kaavojen kieli ei ole mitenkään sidottu ohjelmiston kieleen.

552
Minun operaattorillani on kolme nimipalvelinta, F-Securen ohjelman mukaan kolmonen on käytössä. Modeemin hallintasivun mukaan kakkonen on nyt käytössä. F-Secure ilmoittaa myös jonkun AS-numero joka ilmeisesti liittyy operaattoriin. Olisiko nimipalvelimen numero tuon perusteella vain valistunut arvaus, en tiedä, pieni epäilys heräsi.

553
Toivottavasti en neuvonut turhan vaikeaa tapaa, tuo C[tämä rivi] vaikutti siltä, että haetaan epäsuoraa viittausta. Oletin, että kopioitaessa avoin (esim. A1) ja kokonaan tai osaksi lukittu viittaus (esim. $A$1, A$1 tai $A1) ovat tuttuja.

Tekstiksi muunnossa valitaan haluttu alue ja muunnetaan tekstiksi. Sen jälkeen etsitään ja korvataan kaikki numerot (1 – 0). Korvauksen jälkeen numero (koko solu) on muuttunut tekstiksi, tekstiksi määrätyllä alueella. Muu osa säilyy numeroina. Pitää siis tehdä 10 etsintää. Kannattaa olla huolellinen, ettei korvaa väärällä numerolla. Muutos varmuuden vuoksi kopioon.

Voi olla fiksumpikin tapa, minä en ole sitä vain keksinyt.

554
Funktio joka kertoo missä sarakkeessa olaan, on SARAKE ja vastaavasti millä rivillä olaan on RIVI. Epäsuoralla viittauksella voidaan hakea tieto C[tämä rivi] seuraavasti:

Koodia: [Valitse]
=EPÄSUORA("C"&RIVI( ))
Saraketta varten tarvitaan kuitenkin lisäksi funktio OSOITE, koska palaute ei ole kirjain vaan sarakkeen numero. Eli tieto [tämä sarake]5 haetaan seuraavasti:

Koodia: [Valitse]
=EPÄSUORA(OSOITE(5;SARAKE( )))
Ei ole mitään väliä kirjoittaako funktion suomeksi vai englanniksi, kunhan taulukon kaavojen kielenä on sillä hetkellä kyseinen kieli. Ohjelma osaa kyllä kääntää funktiot. Vaihtamalla kaavojen kieleksi englannin saan samat funktiot seuraavasti:

Koodia: [Valitse]
=INDIRECT("C"&ROW( )) ja =INDIRECT(ADDRESS(5;COLUMN( )))

555
Ensin täytyy kuitenkin esikatselussa valita vaakasivu ja sovitus sivulle. Sitten tulostuksessa tulosta tiedostoon ja valitut solut.

556
Minulla ainakin Yle Areena toimii Firefoxilla (Firefox 54.0 Shockwave Flash 26.0.0.126). Flash tuli asennuksen mukana, toki päivittynyt monta kertaa.

557
Kiitos mrl586 ja nm, päivitys onnistui yllättävänkin nopeasti. En käytä Wineä, enkä ole tietoisesti asentanut 32 bittisiä ohjelmia. Tuli vasta jälkeinpäin mieleen, että tuonkin olisi voinut ehkä tarkistaa jollain komennolla. Siis, jos 32 bittisen ohjelman voi asentaa niin, ettei siitä mitenkään erikseen ilmoiteta. Joka tapauksessa ainakin ydin on nyt päivitetty.

Koodia: [Valitse]
mpi@mpi-System-Product-Name:~$ uname -a
Linux mpi-System-Product-Name 4.4.0-78-generic #99~14.04.2-Ubuntu SMP Thu Apr 27 18:49:46 UTC 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

En voi lisätä aiheeseen (Ratkaistu), koska siellä ei ollut enää tilaa edes kysymysmerkille. Tai voi, mutta luettavuus kärsii, kun jotain poistaa. Mielestäni se on tärkeää koska epäilen, että löytyy muitakin jotka uskovat käyttävänsä pitkään tuettua versiota, vaikka näin ei ole.

558
Aiemassa viestiketjussa raimo kertoi hänelle uudesta komennosta.

https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=52210.msg399847#msg399847

Koodia: [Valitse]
ubuntu-support-status
Koska se oli myös minulle täysin outo, kokeilin sitä myös, eikä siinä ollut mitään mihin olisi pitänyt heti reagoida. Minulla on myös versio mikä valikon mukaan pitäisi olla ”Ubuntu 14.04.5 LTS”. Komennon ajo siinä antoi kuitenkin seuraavan varoituksen:

Koodia: [Valitse]
WARNING: Security updates for your current Hardware Enablement Stack ended on 2016-08-04:
Lisätietoja tarjottiin sivulta:

http://wiki.ubuntu.com/1404_HWE_EOL

Siellä kuitenkin sanottiin, että 14.04.5 pitäisi olla tuettu vuoteen 2019 asti, mutta siinä pitäisi olla v4.4 Kernel. Tarkistin Kernelin:

Koodia: [Valitse]
mpi@mpi-System-Product-Name:~$ uname -a
Linux mpi-System-Product-Name 3.19.0-80-generic #88~14.04.1-Ubuntu SMP Fri Jan 13 14:54:07 UTC 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Tuo Kernel on päivittynyt (viimeksi 0-80) 3.2.2017 ja se pitäisi olla version 14.04.3 Kernel tuon aiemman sivun mukaan. Minä en ole aiemmin kuulutkaan mistään HEW päivityksestä, enkä ole tehnyt muita päivityksiä kuin mitä on tarjottu. Saattaa olla, että olen kuitenkin tehnyt asennuksen levykuvasta 14.04.3.

Onko tosiaan näin, että asennukset vain levykuvasta 14.04.0, 14.04.1 ja 14.04.5 ovat pitkään tuettuja versioita kun asentaa vain tarjotut päivitykset?

Päivityksen versioon 16.04 lisäksi tarjottiin seuraavaa asennusta:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install xserver-xorg-lts-xenial linux-image-generic-lts-xenial libgl1-mesa-glx-lts-xenial libwayland-egl1-mesa-lts-xenial linux-generic-lts-xenial
En asentanut paketteja vielä, koska ainakin jollain (ks. alla) oli ollut riippuvuuksien kanssa ongelmia. Hän oli poistanut paketit ja asentanut ne ilman "vivid" nimeä. En kuitenkaan ymmärtänyt mitä tämä koski ja oliko tämä vain poikkeustapaus. Kysynkin, onko joku tehnyt onnistuneesti tuon Kernelin päivityksen?

https://askubuntu.com/questions/839747/hwe-for-14-04-ended-but-update-to-current-security-supported-stack-does-not-work




559
Eipä ole paljon apua työkalusta jolla ei voi tehdä palautusta kun Windows ei käynnisty. En katsonut sivua tarpeeksi tarkasti.

560
Olisiko tuosta apua, sieltä voi ladata työkalun (ASUS Recovery), kun F9 ei toimi.

https://www.asus.com/support/faq/1013001

Sivuja: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 33