Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mpiso

Sivuja: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 33
521
Multimedia ja grafiikka / Vs: FreeCad
« : 22.11.18 - klo:22.23 »

Vastaamiseen tuli viive, kun halusin vielä kokeilla, saanko lujuuslaskennan toimimaan Feercad versiossa 0.15.  Siinä ratkaisijana on Calculix, jonka piti erikseen asentaa. Ongelma on ilmeisesti elementtiverkossa, koska Calculix toimii komentoriviltä. Kokeilin pitääkö myös Netgen asentaa. Ei ollut mitään apua. Netgen ei myöskään käynnistynyt graafisessa tilassa. Virheilmoitus viitasi Googlen mukaan Nvidiaan (X Error). En haluaisi luopua suljetusta ajurista.

Dokumentteja selaamalla saataisi löytyä ratkaisu mutta eipä taida kannattaa, jos ratkaisija kerran seuraavissa versioissa vaihtuu, vai ymmärsinkö väärin. Täytyy asentaa uusin versio samalla kun päivittää muutenkin koneen versioon 18.04.

Tuo virheilmoitus "The FEM module is built without NETGEN support. Meshing will not work!!!" kertoi nähdäkseni myös, että Netgen puuttuu tai sitä ei ole käytetty. Mietin vain, tarvitaanko se Feercadin uudemmissa versioissa ja tuleeko siellä samantapaisia ongelmia.

Kerro miten tuo gmsh 4.0.5 toimii. Jos olen ymmärtänyt oikein, on siinä jonkinlainen CAD, verkottaja, ratkaisija ja jälkikäsittelijä.

Käsinlaskenta on paras tapa jos kappale ei ole liian monimutkainen.

522
Multimedia ja grafiikka / Vs: FreeCad
« : 19.11.18 - klo:13.57 »
Minä olen joskus kokeilut lujuuslaskuja Elmerillä, käyttäen FreeCAD malleja. Tallennus piti muistaakseni tehdä stepiksi (stp). Toki lasku silläkin onnistuu, mutta on kovan työn takana, jos sitä vertaa esimerkiksi ANSYS ohjelmaan. Toinen on kuitenkin ilmainen ja toinen hinnaltaan täysin kotikäyttäjän ulottumattomissa. NETGEN on vielä kokeilematta.

Mitä haluaisit laskea. Elmer sopii nähdäkseni lämpö ja virtauslaskentaan, lujuuslaskentaa paremmin.

523
Oikeastaan vastasin tähän koska ensimmäisessä viestissä sanoit, että moottorit pysähtyvät hetken päästä jos ne molemmat pyörivät. Se kuulosti tutulta. Minulla on huonoja kokemuksia 9 V paristosta ja 5 V regulaattorista jos virtaa tarvitaan enemmän. Aivan uudella paristolla toimii, mutta vähänkään käytetyllä ei pitänyt 5 V jännitettä tasaisena.

Tosin kokemukseni ovat viime vuosituhannelta ja 7805 regulaattorista. Tuossa kytkentäkaaviossa 5 V tulee arduinolla piiristä, josta minulla ei ole kokemusta.

Niinpäs onkin, L293D piirissä on diodit mukana, kun lopussa on D. Niiden pitäisi poistaa häiriöitä. Lisäksi joissain kytkentäkaavioissa on konkia rinnan moottorin kanssa tai molemmin puolin maata vasten. Lisäksi voisi laittaa elkot virransyöttöihin maata vasten. Sellaisiakin kytkentäkaavioita löytyi. Noissa minun laitteissani oli muistaakseni elkot 7805 perässä, eli ei niillä kovin suuria jännitevireitä pysty korjaamaan.

524
Minulla ei ole kokemusta Lego-moottorien ohjauksesta, mutta on pari asiaa jotka tarkastaisin. Epäilen, että toinen moottori käyttää huomattavasti enemmän virtaa kuin toinen, tai aiheuttaa häiriöitä. Käsitin, että vain toinen moottori ei toimi kunnolla, vaikka paikkaa vaihtaisi.

Mittaisin pariston jännitteen kun molemmat moottorit pysähtyvät yhteiskäytössä. Oletko kokeilut kuumenevatko mikropiirit silloin.

Mittaisin myös erikseen molempien moottorien ottaman virran. Kannattaa aloittaa varmuuden vuoksi suurimalta alueelta niin ei turhaan polta mittarin sulaketta. Koska siellä on vastus ei virta voi kuitenkaan kohta yli 409 mA per moottori (9/22=0,409), vaikka moottori olisi oikosulussa.

Jos jännite ei putoa paljon ja virta on mikropiirin sallimissa rajoissa, saattaa olla kysymys moottorin aiheuttamasta häiriöistä. Häiriöitä voi poistaa diodeilla tai konkilla. Kannattaa hakea esimerkkejä mikropiirin nimellä netistä.

525
Tämä yritys tähtää aivan selvästi kansainvälisille markkinoille. Heidän ei kannata ottaa tunnistukseen mukaan suomalaisia pankkitunnuksia. Kotisivuilla on markkinointipuheet suomeksi, mutta ohjeet ja tuki englanniksi.

Tämähän on tuttua esimerkiksi halpalentoyhtiöissä. Jos tulee ongelmia, et välttämättä pärjää suomen kielellä.

526
Minulla on 5.1.6.2 (16.04). Siinä ”automaattinen syöttö” valinta on suoraan ”työkalut” valikossa. Aiemmin siinä oli muistaakseni jokin valikko välissä. Luulisi, että automaattinen syöttö valinta on myös uudemmissa versioissa. Kannattaa hakea ohjeesta.

527
Ketjun aloittaja sanoi, ettei asennus onnistu pakettivarastosta. Oikeastaan ymmärsin lataajan asentuvan, mutta varsinaisen ohjelman lataus epäonnistuu koska allekirjoitusta ei voi varmistaa.

528
Ainakin Kubuntu versiossa 16.04 on oikeassa ylänurkassa pieni kuvake jos työpöydän asetuksissa on valittuna ”Näytä työpöydän työkalupakki”.

529
[Errno 2] No such file or directory: '/usr/share/hplip/ui5/aboutdialog.py'

Oletko etsinyt ratkaisua netistä. Tuossa on vastaava ongelma:

https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=273104

Se on Mint 19, mutta epäilen, että syy on sama.

530
Yleistä keskustelua / Vs: Vekkulia suomea
« : 01.05.18 - klo:12.37 »
Jotain korjausta näkyy tulleen  ;D

Suurin parannus on levyn koko. Oletettavasti tuokin muuttuu jos levy on lähes täynnä. Silloin vapaa tila taas ilmoitetaan megatavuina (Mt). Silloin numeroarvo taas saattaa hämätä.

Tätä ja toleranssikysymystä sivuten: Hinta vain nousee, kun lastu pienenee. Sanoi asiakas, kun koneistaja ilmoitti, että kaksi satasta vielä pois.

531
Onko täysin varma, että laajakaistayhteys on Ethernet. RJ-45 rasia ei vielä takaa, ettei modeemia tarvita. Liittymän aktivointitilanteessa olisi sen tarpeesta pitänyt kuitenkin kertoa.

532
Yleistä keskustelua / Vs: Vekkulia suomea
« : 26.04.18 - klo:14.15 »
Onhan se vekkulia, vähän samaan tapaan kuin lause: Laiva upposi mereen, kun sen pohjaan tuli reikä. Kukaan ei kuitenkaan käsitä väärin mihin se reikä tuli. Tuo merkintä selvästi aiheuttaa väärinkäsityksiä, vaikka se on oikein. Väärinkäsityksiltä välttyy kun sen mieltää murtoluvuksi tai jakolaskuksi, kuten Tomin esitti.

533
Jos vanhaan koneeseen tulee täydellinen jäätyminen, kun se on lämmennyt, niin kannattaa irrottaa muistikammat, varovasti puhdistaa kosketuspinnat ja panna takaisin. Kone tietysti ensin täysin virrattomaksi. On myös hyvä maadoittaa itsensä, niin ei staattinen sähkö tuhoa muistipiirejä.

534
Minulla on. Saattaa johtua siitä, että kopioitaessa P oli muuttunut pieneksi. Tuo kohta ”/usr/lib/x86_64-linux-gnu/libexec/org_kde_powerdevil” puuttuu minulta. Huomasin, että minulla ei edes ole ”org_kde_powerdevil” tiedostoa.

Koodia: [Valitse]
mpiso@mpiso-System-Product-Name:/$ cd /etc/dbus-1/system.d/
mpiso@mpiso-System-Product-Name:/etc/dbus-1/system.d$ ls org.freedesktop.UPower*
org.freedesktop.UPower.conf
mpiso@mpiso-System-Product-Name:/etc/dbus-1/system.d$ ps ax | grep power
 1561 ?        Ssl    0:00 /usr/lib/upower/upowerd
 9151 pts/1    S+     0:00 grep --color=auto power
mpiso@mpiso-System-Product-Name:/etc/dbus-1/system.d$

535
Tarkoitin sitä, että kyseinen vastaaja oli muokannut tiedostoa ”/etc/dbus-1/system.d/org.freedesktop.Upower.conf” ja poistanut kaksi näppäimistön taustavalo kohtaa.

Todistuksena (Could be fixed after desktop appeared) hän käytti komentoa:

Koodia: [Valitse]
ps ax | grep power
Ainakaan minulle komento ei tulosta riviä ”/usr/lib/x86_64-linux-gnu/libexec/org_kde_powerdevil”, jonka prosessin vastaaja tappoi. Tuota komentoa voisi kokeilla kun toimii ja ei toimi. Ei kai tuossa muokkauksessakaan ole vaaraa jos ottaa tiedostosta ensin varmuuskopion. Minä en kuitenkaan ole siitä täysin varma, eli omalla vastuulla.

536
Oletko etsinyt ongelmaan ratkaisua netistä. Löysin tuollaisen, jossa lukee ”On the machine with no keyboard backlight, this was causing powerdevil to not start correctly. Could be fixed after desktop appeared”. Se koskee Debian 9 KDE Plasma 5:ttä, mutta mielestäni sitä voisi tutkia.

Löytyy linkistä:

http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=7&t=137051

537
Minulla on Kubuntu 16.04, suomenkielinen ja pöytäkone. Näkymä on siis hiukan erilainen, ainakin näppäimistön taustavalo kohta puuttuu (eikä taustavaloa ole). Onkohan sillä merkitystä, että noissa kuvissa toimimatomassa taustavalo kohta on ja toimivassa se puuttuu.

Minä kokeilisin laittaa purkkaratkaisuna istunnon keskeytys kohtaan mahdollisimman pitkän ajan silloin kun valinta on mahdollinen. Tietysti se 10 min asetus saattaa tulla näytön himmennys tai näytön sammutus kohdista, jos taustavalo kohta jotenkin sekoittaa asetukset. Joku asiaan perehtynyt voi kertoa onko aivan älytön ajatus.

538
Minä olen lukenut tuon ohjeen joskus viisi vuotta sitten, muuta olin sen täysin unohtanut. PulseAudio Volume Control ei ole välttämätön jos tallentaa vain mikrofonin ja Line-in liitännän kautta. Siinä on kuitenkin tasomittari. Siitä näkisi heti riittäkö mikrofonin signaali Line-in liitäntää varten. Onhan Audacitysäkin tasomittari, mutta ainakin minulla on noita mikrofonin ja Line-in vaihtoehtoja siinä turhan paljon.

539
Minulla on myös Kubuntu (16.04) ja asensin siihen Audacity ohjelman. Kokeili nauhoittaa Line-in signaalia. Käytin lähteenä toisen tietokoneen (kannetavan) kuulokeliitäntää, koska Line-out liitintä ei löytynyt. Haaroitin liitimen kuulokeille ja nauhoittavalle tietokoneelle. Aloitin mykistetystä, mutta jouduin lisäämään äänenvoimakkuutta aika paljon ennen kuin sopiva taso löytyi. Eli ainakin tuolla tavalla äänitys toimi.

Mikrofonin ja Line-in liitännän välillä pystyi vaihtamaan suoraan Audacity ohjelmassa. Sen sijaan Stereo Mix asetus ei toiminut ollenkaan. Yritin nauhoittaa netistä samaa ääntä mikä tuon toisen tietokoneen ja johdon kanssa toimi. Onko tässäkin jokin kopioinnin esto? Eipä minulle tuon laiselle äänitykselle ole tarvetta, mutta muistelisin, että ainakin vielä version 12.04 aikana jotain tallensin. 

540
Mielestäni mikrofonin signaali on liian heikko Line-in sisääntuloon, ellei mikrofonissa ole vahvistinta.

Sivuja: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 33