Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mpiso

Sivuja: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 33
481
Kannattaa olla yhteydessä palveluntarjoajaan (eli ISP) ja selvittää heiltä oikeat asetukset, kuten SuperOscar ehdotti. Vai oletko jo sen tehnyt, eikä siltikään toimi.

482
Ultrabookin akkua ei muistaakseni voinut irrottaa ilman koneen avausta. Katso onko takana pieni reikä mistä akun voi resetoida paperiliittimellä. Kannattaa katsoa ohjekirjasta tarkemmat ohjeet.

483
Kubuntu on kasa bugista p@skaa. Suosittelen lämpimästi käyttämään jotain muuta.

Aina uuden version alussa on olut ongelmia, mutta nyt Kubuntu 16.04 tuntuu toimivan ongelmitta. On toiminut jo pidemmän ajan. Asennan kohta 18.04 (14.04 tilalle) ja testailen koska se olisi tarpeeksi vakaa.

Ilmeisesti tuo verkkokortin ongelma koskee Ubuntua yleensä. Vai tarkoititko, että pitäisi siirtyä käyttämään yksinomaan Windowsia, koska se tuntuu toimivan?

484
Vilkaisin tuota buugiraporttia ja huomasin, että nm:n ehdottamasta käynnistyskomennosta puuttui raportissa kerrottu -i. En tiedä onko sillä mitään merkitystä, mutta minä kokeilisin vielä näin:

Koodia: [Valitse]
sudo modprobe -r r8169
sudo modprobe -i r8169

485
Silloin piti ensin käynnistää DOS ja vasta sen jälkeen Windows. En muista, että tietokoneita olisi vertailtu käynnistysajan mukaan. Sen sijaan niitä testattiin ohjelmalla, joka kertoi kuinka monta kertaa nopeampi kone on kuin IBM:n ensimmäinen PC (1981).

486
Kokeilin vielä käynnistää Kubuntu 18.04:n tikulta. Toiminta on hiukan muuttunut versiosta 16.04.

Kun kuvake halutan näkyvän vain siinä aktiviteetissa, mihin se tuodaan, pitää se tuoda nimenomaan kuvakkeena. Lisäksi sovelmien lukitus pitää olla pois päältä. Jos lukitus on päällä, ei ”kuvake” vaihtoehtoa edes näytetä.

Jos valitsee ”linkitä tähän” tai ”kopioi tähän” näkyvät ne kaikissa aktiviteeteissa. Ellei halua kikkailla eri nimisillä työpöytäkansioilla.

487
Minulla ei vielä ole Kubuntu 18.04 versiota ja ihmetelen onko tilanne taas muuttunut. Alla noin puolenvuoden ikäinen viestisi.

https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=53590.msg410149#msg410149

488
Kun käytössä on GeForce GTX 1070 Mobile tarjoaa NVIDIA Driver Downloads ajuria 410.93. Minä kokeilisin PPAsta ensin versiota 410.78.

489
Katso tuolla (linkki) mitä NVIDIA Driver Downloads tarjoaa. Suora lataaminen on kuitenkin vasta viimeinen keino. Kokeile sen jälkeen mieluimmin sitä sparkin ehdottamaa PPAta. Kannattaa varmaan käyttää sitä ohjainta mitä NVIDIA tarjosi (numero ennen pistettä). Driver Downloads tarjoaa ilmeisesti hiukan uudempaa (numero pisteen jälkeen), mutta se on paljon vaikeampi asentaa.

https://www.nvidia.com/Download/index.aspx

490
Minä laskin lainavertailua aivan vain prosenttilaskuna. Kiinteästä kuukausilyhennyksestä (annuiteetti) kun vähentää kuukauden koron, saa lainan lyhennyksen. Seuraavan rivin lainan määrä tietysti pienenee vastaavasti. Jos kiinteät kulut pienentävät lyhennystä, pitää ne huomioida.

Taulukkoa ”vedetään” sitten alaspäin tarvittava määrä. Jos haluaa käyttää päivämääriä kuukauden välein, pitää rivejä olla maalatuna kaksi, ennen ”vetämistä”.

Annuiteettilainan tasaerän laskemiseksi on funktio PMT. Siihen annetaan korko prosentteina (%), lyhennysjaksot, lainan määrä ja oletuksena loppusumma 0. Lyhennysjakso on vuosi, mutta jos jakaa koron kahdellatoista, saa kuukausi lyhennyksen. Myös lyhennysjakso on silloin kuukausi.

491
Tuo komento kertoo lähes kaiken tarpeellisen tiedon, myös työpöydän nimen.

Koodia: [Valitse]
inxi -F

492
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Libre Officen tarpeellisuus
« : 06.02.19 - klo:14.05 »
Saattoi olla omalta kohdaltani virhearvio ja toiveajattelua sen tarpeettomuudesta. Johtui lähinnä kai  viimeaikoina LibreOfficessa havaituista tietoturvauhkista.

Kuinkahan tuo parhaiten päivitetään Ubuntu 16.04:ssä ajan tasalle?

Kun kysymys on haavoittuvuudesta, olisi tämän ketjun voinut aloittaa hiukan toisella tavalla.

Tämä on aika uusi (linkki) asia: ”LibreOfficen uusimmat versiot 6.1.4.2 ja 6.0.7 on korjattu”. En tiedä korjataanko vanhempia versioita.

En yleensäkään avaa liitetiedostoja joiden alkuperästä en ole täysin varma. Eli liitteen otsikon kohta ”lopeta heti” olisi paremmin pitänyt olla: Älä avaa tuntemattomia tiedostoja.

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005989252.html

493
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Libre Officen tarpeellisuus
« : 06.02.19 - klo:01.14 »
Kun katsoo mikä määrä Libreoffice kysymyksiä täältä löytyy, niin tajuaa kuinka paljon sen eri ohjelmia käytetään.

494
Tutkin tätä hiukan tarkemmin netistä. Tässä on nyt ilmeisesti käynyt niin, että puhelimen ja tietokoneen ohjelmistot ovat päivittyneet. Kubuntu ei vain ole saanut vielä päivitystä. Ongelmia on kuitenkin ollut jo kuukausia.

Linkissä tarjotaan korjaukseksi tietokoneen ohjelman päivitystä PPA:n kautta.

https://www.kubuntuforums.net/showthread.php/74765-KDE-connect-upgrade-on-phones-not-functionning-with-KDE-connect-in-16-04-and-18-04

Kolmas vaihtoehto on odottaa päivitystä normaalia reittiä.

Asensitko läppäriin KDE Neonin? Olen ymmärtänyt, että siihen uudet versiot tulevat nopeammin.

495
Katso uudelleen tuo Thinkitin linkki. Käsittääkseni siinä ratkaisuna on vanhemman version (1.8.4) lataus.

496
Minä pidän työpöytäruudukkoa kuutiota parempana. Työpöytäruudukko näkyy samalla tapaa kuin alapalkin pikku ruudukko. Jos olet valinnut, että neljä työpöytää näkyy kahdella rivillä, niin työpöytäruudukko näkyy samoin. Jos olet valinnut yhden rivin niin ne näkyvät myös työpöytäruudukossa vierekkäin.

Valitse hiiren oikealla alapalkin ruudukossa ”Työpöytien asetukset”, jos haluat muuttaa rivimäärää.

Ainakin minulla (16.04) noissa (järjestelmäasetukset) työpöytätehosteissa on toimintaa esitelevä video, kun valitsee filmin kuvan.

Työpöytäkuutio ja työpöytäruudukko voivat olla yhtä aikaa käytössä. Toisen poistaminen ei automaattisesti lisää toista. Työpöytäruudukon valinta oli tuossa SuperOscarin viestissä.

497
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Huawei-nettitikun päivitys
« : 26.01.19 - klo:20.53 »
Tikun päivityksen (firmware) saat myös hallintasivun Update kohdan kautta (ks. linkki). Linkissä kerrotun hallintasivun osoite on 192.168.1.1, kun sinulla on 192.168.8.1. Samalta se muuten näyttää. Tikun päivitys kannattaa tietoturva-aukkojen korjaamiseksi, kuten tuolla sivulakin sanotaan. Sivu on saksaksi, mutta Google käännökselläkin selviää.

http://www.surf-stick.net/software/hilink-software-update-der-firmware-durchfuehren.html

498
Minulla ei ole uusinta LibreOfficea, mutta tuolta se on löytynyt muistaakseni monessa versiossa. Vai eikö tuolta vieläkään löydy suomea.

Työkalut – Asetukset – Kieliasetukset – Kielet

Englanniksi suunnilleen:

Tools - Settings - Language Settings – Languages

Jos saat kieliasetuksen korjattua valikosta, liittyy tuo virhe johonkin aivan muuhun.

499
Minulla on Kubuntu 16.04 ja siinä se on Ctrl+F8. Ctrl+s on tallennus. En muistaakseni ole itse määritellyt noita.

Kokeile siirtää hiiren osoitin näytön vasempaan ylänurkkaan.

500
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Calc ulkoinen tietolähde
« : 22.01.19 - klo:22.16 »
Solujen nimeäminen on järkevä tapa, jos tiedoston muoto muuttuu usein. Minä en jostain syystä ole sitä laajemmin taulukkolaskennassa käyttänyt. En vaikka teknisen laskennan takia käytin pääasiassa Mathcad ohjelmaa, jossa muuttujat nimetään. Taulukkolaskentaversio tuli vasta jos laskentapohjalle löytyi yleisempää käyttöä.

En siis väitä täysin ymmärtäväni sitä, minkälainen dokumentistasi pitäisi tulla. Minä kuitenkin käyttäisin suoria tai epäsuoria viittauksia saman dokumentin eri välilehtien välillä. Silloin tiedot päivittyvät heti. Lisäksi nimettyyn soluun voi viitata, ilman välilehtinimeä kaikilla välilehdillä, myös epäsuorasti.

Kahden dokumentin välillä tuollainen epäsuora nimeen viittaus ei todellakaan toimi. Eli nostan kädet ylös jos tietojen ylläpito ja ulkoasun ylläpito pitää nimenomaan olla kaksi erillistä dokumenttia.

Sivuja: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 33