Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mpiso

Sivuja: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 33
421
Katsoin netistä tietoa noista lukkotiedostojen poistoista. Siellä poiston jälkeen dpkg:n uudelleen määritykseen käytettiin komentoa ”sudo dpkg --configure -a”.
Kiitos korjauksesta.
Kysymys ei kuitenkaan ollut kirjoitusvirheestä vaan muistivirheestä. Vastatessaan ongelmaan, ei voi aina viimeisen päälle tarkastaa ohjeistustaan. Kaikki korjaukset otetaan vastaan kiitollisuudella - ja siitä on hyötyä kaikille.
Ko. ongelmakohdassa toki jo vihjeeksi ongelmaan saa tuon _oikean komennon_.
Edit: Eikä tuota dpkg-komentoa yleensä tarvita.

En ollut 100% varma asiasta. Siksi laitoin sen lainaukseksi, enkä koodiksi.

Tämä ketju lähti alun perin vikasuuntaan kun tarkkaa virheilmoitusta ei saatu ”sudo apt update” ja ”sudo apt full-upgrade” komentojen jälkeen. Lisäksi viestiketjuja tarkastellessa tuli mieleen, kuinka se toinen Firefoxit on asennettu? Tuliko ongelma heti beetan asennuksen jälkeen, vai tuliko se asennus muualle?

https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=54648.msg417185#msg417185

422
Katsoin netistä tietoa noista lukkotiedostojen poistoista. Siellä poiston jälkeen dpkg:n uudelleen määritykseen käytettiin komentoa ”sudo dpkg --configure -a”.  En löytänyt man tiedoista mitä eroa sillä on komentoon ”sudo dpkg --reconfigure -a”. En löytänyt kohtaa ”--reconfigure”, löytyi kohta ”dpkg-reconfigure”.

423
Yleistä keskustelua / Vs: Adobe Connect -kokemuksia?
« : 28.09.19 - klo:12.44 »
Kummalista etteivät ole jo siirtyneet nykyaikaan. Adobe Connect 10.5 tukee jo HTML5 standaaria. Minkään lisäohjelman lataamista ei tarvittaisi.

http://collab8.com/adobe-connect-10-5-and-html5-update/

424
Ubuntu tietokoneissa / Vs: kopiointi usb-tikulle
« : 27.09.19 - klo:20.24 »
Taitaa kaikkien uusimpien autojen ”äly” kytkeä virran pois ennen kahta tuntia. Epäilen, ettei edes tyhjäkäynti onnistu sitä aikaa täyteen. Jonkinlainen huoltotila tuntuisi järkevältä. Huollon niksejä ei kuitenkaan helposti kerrota ulkopuolisille.

425
Kubuntussa voi valita Plasma, wayland, mitä työpöytää asennettu ihan kirjautumisruudussa. Itsellä tulee musta ruutu kun valitsen Waylandin. Plasma toimii hyvin. Wayland syrjäyttää xorgin jossain vaiheessa.

Mikä versio Kubuntusta? Minulla on 18.04, eikä siinä ole kirjautumisruudussa mitään valintaa.

427
Oletko perehtynyt tuohon alla olevaan ketjuun lähettämääni viestiin? Jos koet komentorivin käytön vaikeaksi, niin voit käyttää tiedoston tutkimiseen ja muuttamiseen Dolphinia ja Katea. Dolphinissa piilotiedostot ja samalla piilokansiot näkyviin. Katella voit tutkia ja tallentaa toisella nimellä kopion. Avaa alkuperäinen uudelleen, teet muutokset ja tallennat. Parhaassa tapauksessa siellä (~/.config/kdeglobals) on jo kohta [QtQuickRendererSettings] ja sen alla GraphicsResetNotifications=false. Sinun pitää vain vaihtaa tila eli true (GraphicsResetNotifications=true). Ellei niitä ole, niin lisäät ne. Lopuksi uudelleen käynnistys.

https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=54605.0

Lisäys: Tarkoitan sitä viimeistä viestiä, ei ensimmäistä.

428
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 19.09.19 - klo:19.20 »
Varo! Sokoksen nimissä kalastellaan asiakkaiden maksutietoja – älä avaa tätä linkkiä

Linkki msn talous sivulla.

429
Googlasin lisää ja löytyi virhe raportti.

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=364766#c78

Kannattaa lukea tuo läpi ja tehdä omat johtopäätökset. Minä kokeilisin kuitenkin kopioida kotikansiossa olevan piilohakemiston .config alla olevan tiedoston kdeglobals toisella nimellä (vaikka kdeglobals_vara). Sen jälkeen lisäisin nuo alla olevat tekstit siihen alkuperäiseen. Ainakaan minulta ei löydy [QtQuickRendererSettings] tai GraphicsResetNotifications=true ( tai mitään GraphicsResetNotifications) kohtia kdeglobals tiedostosta. David Edmundson sanoo 21.3.2019, suomenetuna suunnilleen ”haluan kuulla lisää palautetta ennen kuin olen tehnyt siitä oletuksen”. Eli, muutos on saatettu jo lisätä (tarkista ennen kopiointia), eikä se auta sinulla. Tuo englanninkielinen teksti vaikuttaa muutenkin aika sekavalta, enkä ole varma auttaako pelkästään tämä muutos. Mutta, kuten sanoin, lue tuon linkin teksti ja odota tai tee muutokset omalla vastuulla.

Lainaus
David Edmundson 2019-03-21 17:50:36 UTC
FWIW, my final (I hope) Qt patch was part of Qt5.12.2

This means just

[QtQuickRendererSettings]
GraphicsResetNotifications=true

into ~/.config/kdeglobals

should be enough without lockups.

I want to hear more feedback before I make that the default


Owen 2019-07-01 08:16:10 UTC
(In reply to David Edmundson from comment #108)
> >This is the same with the additional kwin_x11rc setting or without.
>
> Unsurprising. Change plasmashellrc or kdeglobals.


Thanks for your efforts David. Yes I have done exactly as the post I quoted, added to ~/.config/kdeglobals

[QtQuickRendererSettings]
GraphicsResetNotifications=true

I only mentioned kwin_x11rc as Comment 78 suggests ALSO setting the same flag to false in this file is necessary as well, either way makes no difference, having the kdeglobals setting is what causes the lock out after resume. Removing it fixes that problem but back to corrupt icon text. I'll try plasmashellrc instead in case that makes any difference.

430
Minulla NVIDIA X Server Settings ehdottaa tallennuspaikaksi /etc/X11/xorg.conf, suoraan ilman tallennusta ensin kotihakemistoon. Minulla on kuitenkin Kubuntu 18.04. Mutta jos sait sen toimimaan, niin olet ilmeisesti tallentanut asetukset oikeaan tiedostoon.

Nuo teipit ovatkin sitten jo hankalampi juttu. Sinulla on näytönohjain joka ei osaa palat ainakaan KDE työpöydällä valmiustilasta oikein. Väliaikaisratkaisu oli käynnistää plasmashell uudelleen linkissä kerrotulla tavalla.

https://forum.manjaro.org/t/kde-nvidia-screen-corruption-after-resume/60064

Siellä haettiin myös ratkaisua käynnistää plasmashell uudelleen automaattisesti valmiustilasta palatessa. Kysymyksessä on kuitenkin manjaro, enkä tiedä toimivatko ohjeet suoraan KDE neonissa oikein. Lisäksi siellä ongelma näytti olevan ohi: ”This should be fixed with Qt 5.13, Plasma 5.16, KDE frameworks 5.59” ja ”Just updated to Qt 5.13,problem is gone)”.

En tiedä miksi korjaus ei toimi KDE neonissa, vai onko kyseessä erilainen ongelma. Joku ohjelmointiin perehtynyt voisi kertoa käyvätkö nuo manjaron ohjeet suoraan vai pitääkö niitä muuttaa.


431
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Adoben Flash Playerin asennus
« : 05.09.19 - klo:12.20 »
Olet purkamassa pakattua tiedostoa. Tiedoston nimi on siis lataamasi tiedoston nimi.

”Siirry Pääte-ikkunassa hakemistoon, johon latasit tiedoston (esim. cd /home/user/Downloads).” Katso (ls) millä nimellä tiedosto on.

432
Olisiko kysymys tästä uudesta ominaisuudesta?

Lainaus
What's new in KDE Applications 19.08
Dolphin
Dolphin is KDE's file and folder explorer which you can now launch from anywhere using the new global shortcut. There is also a new feature that minimizes clutter on your desktop. When Dolphin is already running, if you open folders with other apps, those folders will open in a new tab in the existing window instead of a new Dolphin window. Note that this behavior is now on by default, but it can be disabled.

https://kde.org/announcements/announce-applications-19.08.0

433
Lainaus
Niin siis levyasemalla tarkoitin nimenomaan optista levyä lukevaa asemaa eli DVD-asemaa.

Keskustelu levykuvasta hämäsi minua. Jäi huomioimatta kohta ”Se toinen vaihtoehto”.

434
Olisiko yksinkertaisin ratkaisu kun ostat ulkoisen DVD-aseman (USB), niitäkin saa muutamalla kympillä. Ovat jopa edullisempia kuin USB-levyasemat.

Edullisin ratkaisu on kuitenkin USB-tikku. Sillekin voi kopioida tai tehdä levykuvan aivan samoin kuin USB-levyasemaan. Mutta jos koet sen vaikeaksi, niin suosittelen DVD-asemaa.

435
Tarkoitatko, että valikot toimivat nyt myös alkuperäisessä muodossa?

436
Lainaus
Mielestäni asetuksissa pitäisi olla kohta, jossa voi määrittä monta riviä kerrallaan hiiren rullan pyöritys liikuttaa, mutta nyt en löytänyt sitä hiiren asetuksista.

Minulla (Kubuntu 18.04) se on:

Järjestelmäasetukse – Näppäimistö ja syöttölaitteet – Hiiri – Lisäasetukset.

Tuli mieleen, ettei tuota ”lisäasetukset” kohtaa voi olla oikein näkemättä. Kokeilin uutta KDE neonia (5.16.3). Näinhän se on, ei siellä ole hiirelle enää kuin yksi kohta. Eikä siellä ollut kuin rullan vierityssuunnan vaihto. Ohjeestakaan ei ollut apua, kun se koski vanhempaa versiota.

Kannattaisiko sittenkin palata Kubuntu versioon 18.04? Onko jokin ongelma ratkennut pelkästään sillä, että siirryit käyttämään KDE neonia?

437
Vaihdoin takaisin ja nyt toimii. Merkitsen ratkaistuksi.

438
Suomen palvelin ei toimi minulla, kun vaihdoin takaisin. Aika outoa jos se muilla toimii.

439
Piti vaihtaa päivityspalvelin samoin kuin vuosi sitten.

Koodia: [Valitse]
Vrhe:1 http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu bionic InRelease
  Yhteyttä fi.archive.ubuntu.com ei voitu muodostaa: 80 (193.166.3.20) - connect (111: Yhteys torjuttu) Yhteyden fi.archive.ubuntu.com avaus ei onnistu: 80 (2001:708:10:8::5). - connect (101: Verkkoa ei tavoiteta)
Vrhe:2 http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu bionic-updates InRelease                                                             
  Yhteyden fi.archive.ubuntu.com avaus ei onnistu: 80 (2001:708:10:8::5). - connect (101: Verkkoa ei tavoiteta)
Vrhe:3 http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu bionic-backports InRelease

https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=52424.msg401263#msg401263

440
Tarkoitin sitä päivitystä, millä kone meni jumiin. Käsitin, että se tapahtui ennen uudelleenasennusta.

Anoitko sen korjauskomennon, mitä Eesaurus ehdotti (sudo apt install -f) ja se meni läpi ilman virheitä?

Aiheuttivatko päivityskomennot (sudo apt update && sudo apt full-upgrade) sen, että kone meni jumiin? Vai käytitkö jotain graafista ohjelmaa?

Sivuja: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 33