Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tmv

Sivuja: 1 2 3 [4] 5
61

Tahmaavatko kaikki sivut, kuten vaikkapa Wikipedia, joka on suhteellisen kevyt? Vai liittyykö ongelma tiettyihin sivustoihin tai flash-sisältöön?

Liittyy lähinnä yle-arenaan missä kuva nykii.

Flash toimii firefoxilla youtubessa kuitenkin nykimättä. Kevyemmissä sivuissa eroa ei juuri huomaa. Ehkä Chromium pyörii kevyemmin silti.

Mietin vain silti, onko firefox kuitenkin hitaampi. Sama asia toistuu nimittäin kahdella eri linux koneella, että yle-arena on hitaampi kuin firefoxilla kuin chromiumilla.
Tai sitten eri flash ohjelmisto aiheuttaa tämän? Chromium käyttää pepperflashpluginia. Firefox jotain muuta.

Toisessa koneessa, on kuitenkin Intel Core 2 Duo CPU  @ 2.66GHz prosessori (xubuntu), ettei yle-arenan kuva nyi, mutta painikkeet tahmaavat huomattavasti.

Kummankaan koneen dmesg ei näytä mitään poikkeavaa.

62

Tahmaavatko kaikki sivut, kuten vaikkapa Wikipedia, joka on suhteellisen kevyt? Vai liittyykö ongelma tiettyihin sivustoihin tai flash-sisältöön?

Liittyy lähinnä yle-arenaan missä kuva nykii.

Flash toimii firefoxilla youtubessa kuitenkin nykimättä. Kevyemmissä sivuissa eroa ei juuri huomaa. Ehkä Chromium pyörii kevyemmin silti.

64
Ubuntut käynistyvät vakiona, niin näytölle ilmestyy kuva (ubuntu/lubuntu/xubuntu) ja samalla taustalla käynistyy prosesseja.

Aiemmin, jo vuosia sitten, red hattia ja debiania käyttäneenä käynistyksen yhteydessä käyttöjärjestelmä piirsi ruudulle kunkin prosessin(daemonin) ruudulle ja kaiken mennessä hyvin ilmoitti vielä: ....... [OK]

Miten kuvan saa pois ja ilmoituksen mitä koneessa tapahtuu reaaliaikaisesti?

Tämän kuvan tapaan: http://i.stack.imgur.com/T1IYb.jpg

(Kuvassa siis tapahtuu ilmeisesti koneen sulkeutuminen, eli tämä myös)


65

Ei ole normaalia vaan jokin on pielessä. Kokeile siirtää vanha profiili syrjään. Sulje selain ensin ja nimeä tiedostoselaimella .mozilla/firefox uudelleen (pisteellä alkavat tiedostot/kansiot saa näkyviin Ctrl+H:lla). Tai komenna päätteessä:

Koodia: [Valitse]
mv ~/.mozilla/firefox ~/.mozilla/firefox-vanha
Ongelma saattaa johtua myös näytönohjaimen ajurista. Onko koneessa Nvidian näytönohjain ja oliko aiemmin käytössä suljettu ajuri?

Hmm, enpä ajatellutkaan että se kielisi ongelmasta. Chromium nimittäin toimii hyvin.

Kuitenkaan firefoxin kansion uudelleen nimeäminen ei auttanut.

Koneessa on radeon9200 näytönohjain, mutta emolevyssä on nVidian piirejä. En yhtään tiedä mikä ajuri on ollut tai on käytössä. En ole koskenyt siihen ollenkaan.

66
Päivitä utopic (14.10) vividiksi (15.04) ja sen jälkeen wilyksi (15.10). Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä puhtaan asennuksen.

Tämä Ratkaisi

Koodia: [Valitse]
do-release-upgrade
ja update-managerista ruksi, että ilmoittaa jokaisesta uudesta ubuntun versiosta.

Jatkossa taidan pitäytyä LTS versioissa, mutta lienee vahingossa tullut asennettua kehitysversio.

(edit: Pitää vielä todeta, että päivityksen jälkeen firefox rupesi tahmaamaan tuntuvasti. No ei kehitys aina mene eteenpäin. )

67
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update ei päivitä. mm. tälläistä antaa:

Koodia: [Valitse]
W: Tiedoston http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/utopic-backports/universe/binary-i386/Packages nouto ei onnistunut  404  Not Found [IP: 130.230.54.102 80]

W: Tiedoston http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/utopic-backports/multiverse/binary-i386/Packages nouto ei onnistunut  404  Not Found [IP: 130.230.54.102 80]

E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.

Miten saa listan korjattua? Epäilen jotain vanhentunutta listaa, mikä ei ole enää tuettuna, ehkä. Verkkoyhteys toimii muuten. Samalla koneella tätä kirjoitan.

Koodia: [Valitse]
$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 14.10
Release: 14.10
Codename: utopic

68
lmms+wine yhdistelmä toimi riittävän hyvin xubuntu 12.04 versiolla.

Nyt päivitin 14.04 versioon ja mm. superwave p8 vst-pluginin gui ei toimi. Ääni kyllä kuuluu normaalisti.

1) Mistä voin selvittää ja tehdä asialle jotain, että pluginin gui näkyisi taas?

2) Tai vaihtoehtoisesti, millä distribuutiolla homma voisi pelata?  Ei periaatteessa huvittaisi laittaa uudestaan 12.04:ää, mutta jos muu ei auta.


69
Luen mail ohjelmalla  postit.

Nyt jostain syystä posti lähti kulkemaan komentoriviltä kirjoittaessa. Ihmettelen, miksi se ei aikaisemmin liikkunut.

/var/log/mail.log (ja /var/log/mail.log.1) tiedostoa katsoessani huomasin, että siinä on merkintöjä ajalta, jolloin konetta ei olla käytetty! Mistä tämä voi johtua?

Logeista käy myös ilmi, että postfix yrittää saada yhteyttä gmailin palvelimiin.
Miten voin saada selville, mikä prosessi yrittää käyttää gmail-palvelimia postfixin kautta? Ja miksi yhteyttä ei muodostu?

Dec 26 16:46:09 xxx postfix/smtp[9801]: connect to alt2.gmail-smtp-in.l.google.com[74.125.31.27]:25: Connection timed out


70
Olen lukenut varoituksia, että ei kannata tehdä päivitystä uudempaan, vaan kannattaa asentaa uusi versio alusta lähtien vanhan päälle – siis poistaa vanha kokonaan. Koska Xubuntu ei ole ykköskäyttöjärjestelmäni, ajattelin sittenkin kokeilla, miten käy, jos yrittää pelkkää päivitystä ilman kokonaan uudestaan asennusta. No, huonostihan siinä kävi. Tuli ilmoitus, että päivitys on epäonnistunut. (eivät välttämättä nämä kuvat)

http://kuvapilvi.fi/k/ykzE.png
http://kuvapilvi.fi/k/ykz6.png

Teitkö päivitykset update-managerin kautta?

Voiko virheilmoitukset tulla lyhytaikaisten versioiden käyttämisestä? Minulla on käsitys, että muut kuin LTS versiot eivät olisi niin vakaita.

71
Mikä mahtaa olla syynä, ettei viesti kulje.

Olen kokeillut komentoja:

Koodia: [Valitse]
sendmail noquaa@kone
tässä on viesti
.

Koodia: [Valitse]
echo "fsfsdfsdsdf" | mail -s Testing noqua@kone
Posti ei tunnu kulkevan. Mitään virheilmoituksia ei tule näkyville. Kuinka voisin saada toimimaan?

##

Tarvitsen tätä komentoa testaamaan perl-skriptin toimivuutta lähettääkseni sillä viestin sähköpostiin. Nyt kokeilen asiaa ensin lokaalisti.

72
Menee versionumerot sekaisin. Niin kannattaisi siis 14.04 versioon päivittää, jos päivittää.
Aika lailla kosmeettisia muutoksia kuitenkin xubuntun sivuilla lukee 14.04 release infossa.

http://distrowatch.com/table.php?distribution=xubuntu

Uudempia softa versioita näyttäisi distrowatchin mukaan olevan kuitenkin.

73
xubuntun versio 12.04 tuntuu oikein hyvältä. Kaikki toimii kuin pitääkin. Tietoturvapäivityksiäkin tulee vielä vuoteen 2017 asti.(?)

Onko uudessa versiossa jotain oleellista, miksi pitäisi päivittää.

http://xubuntu.org/news/14-10-release/
http://xubuntu.org/news/5-things-to-do-after-upgrading-from-12-04-to-14-04/

Näitä kun katsoin, en nähnyt mitään mullistavaa.

74
Kuulostaa mielenkiintoiselta. Saa nähdä.

http://linux.slashdot.org/story/14/11/28/1846259/debian-forked-over-systemd

Lainaus
The so called "Veteran Unix Admin" collective has announced that the fork of Debian will proceed as a result of the recent systemd controversy. The reasons put forward are not just technical; included is a letter of endorsement by Debian Developer Roger Leigh mentioning that "people rely on Debian for their jobs and businesses, their research and their hobbies. It's not a playground for such radical experimentation." The fork is called "Devuan," pronounced "DevOne." The official website has more information.

https://devuan.org/

75
Ubuntu tietokoneissa / Vs: LMMS apua
« : 20.09.14 - klo:14.20 »
Aikani tapeltuani eri lmms versioiden ja ppa lähteiden kanssa tulin tulokseen:

helpoin keino saada vst:t toimimaan on asentaa wine ja pyörittää windows lmms:ää winen kautta. Toimi kerrasta.

76
Kokeilin siis yllämainittuja ohjetta linkistä http://www.claws-mail.org/faq/index.php/Installation_and_Configuration#Does_Claws_Mail_work_with_Gmail_accounts.3F

esim. [gmail] tägäämisestä en havainnut mitään hyötyä, liekkö ohje tehty eri versiolle tai on osittain vanhentunut joidenkin käytäntöjen muuttumisen vuoksi?

Thunderbird on toki kiva, mutta päivityksien yhteydessä hieman häiritsee thunderbirdin iso koko. Ja muutenkin olisi todella hyvä mikäli olisi vaihtoehto thunderbirdille.

77
Selvisi, että gmail merkitsee tietyt viestit "tärkeiksi" ja luo sille myös oman hakemistonsa.

Claws oli laittanut nämä viestit siis "tärkeä" hakemistoon. Ja eikä näytä näitä viestejä ollenkaan inboxissa, missä niiden kuuluisi myös näkyä näkyvyyden lisäämiseksi. Eihän noita hakemistoja tule erikseen juurikaan plärättyä vaan se mitä ekana näkyy.

Tiedä sitten, saisiko tämän "tärkeä" hakemisto ominaisuuden poistettua käytöstä gmailista tai clawsin jotenkin todellakin näyttämään kaikki viestit siellä missä pitääkin.


78
Ubuntu tietokoneissa / Claws ei nouda kaikkia viestejä
« : 25.02.14 - klo:19.19 »
Claws Mail version 3.8.0 ei hae gmailin imap serveriltä kaikkia viestejä. Pystyn tarkistamaan tämän webmailin kautta. Viestit eivät siis ole spammilaatikossa tai roskakorissa.

En ole pystynyt ratkaisemaan, miksi osa viesteistä tulee silti clawssiin läpi ja miten saisin kaikki viestit tulemaan perille asti. Suodattimet on otettu pois päältä. Ajattelin silti, voiko kyseessä olla hakemistoon liittyvä seikka, koska olen gmailissa ohjannut tietyt viestit tulemaan tiettyyn hakemistoon. Kyseessä on siis vain näistä tietyistä viesteistä mitkä eivät tule läpi. Claws haki silti samassa hakemistossa olleet viestit, mitkä olivat jo aikaisemmin tulleet.

xubuntu 12.04 kyseessä.

79
Jep, tää tietokoneeni on tosiaan nykysten käsitysten mukaan mallia vintage, AMD 64 @ 2GHz ja 1,5Gb rammia, mutta silti tällä vielä sinnitellyt hyvin. Ja jos ääntä meinaa nauhoittaa, teen sen kätevyydenkin nimissäkin siihen varatussa erillisissä tallentajassa.

Sen verran linuxia voi tässä välissä hehkuttaa, että tämän asennuksen jälkeen tietokone koki jokatapauksessa varsinaisen piristysruiskeen edelliseen MS-pohjaiseen käyttöjärjestelmään verrattuna. Niinpä niin, vanhakin joskus nuortuu päivittämällä käyttäytymismallistonsa johonkin parempaan siinä mielessä mikä toimii kaikenkaikkiaan hyvin tai ainakin riittävän hyvin.

Alkuperäinen ongelma on kuitenkin nyt ratkennut joten voin siinä mielessä päivittää otsikkoakin. Swappia koneeni tekevi ja sitä saikin. Olkoon tämä nyt sitten tosiaan vain pahan päivän varalle käyttöön.

Buuttasin ubuntun live cd:llä ja poistin asennuksen jälkeen olleet kaksi käyttämätöntä 1,5Gb:n osiota ja tein näistä GPartedilla 3Gb:n swapin. Hieman mysteeriksi jäi, miksi tuollaisia oli asennuksen jäljiltä tullut?

Takaisin studiossa katsoin blkidillä swapin UUID:n ja lisäsin sen /etc/fstabiin tekstieditorilla:
"UUID=<swap-osion UUID> none swap sw 0 0"

Tuntuisi toimivan eikä swappi edes hurjastele peruskäytöllä:

Koodia: [Valitse]
$ swapon -s
Filename Type Size Used Priority
/dev/sdc5                               partition 3140700 0 -1

80
Kyseessä voi tosiaan olla studioversioon liittyvä tekijä.

Tosin minusta kovalevyllä on silti luotu 3 osiota joilla ei tuntuisi olevan mitään käyttöä? Kaksi 1,5GB:n ja yksi 3GB:n osiot tosiaan mitkä näkyvät edellisen viestin liitteestä.

Koneessani on melko vähän keskusmuistia joten otaksuisin swapille olevan käyttöä. Arvioin näppituntumalta, että Jos monta ohjelmaa on auki niin tuntuisi tahmaavan. Täytyy tosin sanoa, että ihmettelen kovin miten tämä näinkin hyvin pyörii tällä muistimäärällä :O

Käytössäni ei tosiaan välttämättä tarvisi low-latency kerneliä, sillä lähinnä muokkaan äänitiedostoja audacityllä ja olisi sillä perusteella varmasti hyvä ollut ubuntu tai xubuntukin. Mutta onhan se kiva että käyttöjärjestelmä on nimetty studioksi ihan vain inspiraationkin vuoksi:) Tosin Low-Latency ominaisuuksista varmasti etuakin, mikäli tulee esim. live nauhoittaneeksi tietokoneen kautta.

/etc/fstab ei paljoa minulle sano, mutta tässä tämä:

Koodia: [Valitse]
$ cat /etc/fstab
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    nodev,noexec,nosuid 0       0
# / was on /dev/sdb1 during installation
UUID=42b0d878-6ff2-4ff1-af38-a9ca37825e05 /               ext4    errors=remount-ro 0       1
# swap was on /dev/sdb6 during installation
#UUID=b91bd7a8-7bee-447e-bba1-252996369d23 none            swap    sw              0       0
/dev/mapper/cryptswap1 none swap sw 0 0

Sivuja: 1 2 3 [4] 5