Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jone

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
41
Lainaus
Asetuksista kun menee näytön kohtaan, ei edes ole valittavissa tuon isompia resoja, siispä -> ylläpito -> nvidia X server settings -> 1280x1024 -> save to X configuration file: "Failed to parse existing X config file '/etc/X11/xorg.conf'!"

Ohjelmalla ei ole oikeuksia kirjoittaa tiedostoon /etc/X11/xorg.conf jos käytät sitä tavallisena käyttäjänä. Käynnistä ohjelma päätteeltä "sudo nvidia-settings". Silloin pitäisi onnistua tallentaminenkin.

42
En valmiista ratkaisusta osaa sanoa, mutta jos sellaista lähtee itse tekemään niin täällä on varmasti hyvä pohja mistä lähteä liikkeelle.

Itse teen tuolla skriptillä muunnokset mp3-soitinta varten. Nimestään huolimatta se muuntaa myös muita tiedostoja mp3-muotoon kuin wma filuja (ei vain osaa nimetä niitä muistaakseni oikein, vaan esim kappale.flac.mp3). Tuo tekee mp3:set samaan kansioon missä muunnettavakin tiedosto on, mutta jos sitä kehittelisi eteenpäin ja lisäisi perään että siirtäisi tiedoston soittimeen..

43
Yleistä keskustelua / Vs: Juhlan aihetta (minulle)
« : 04.03.10 - klo:12.56 »
Taitaa itselläkin olla juhlan paikka nyt kun otit asian puheeksi.. Se oli vuonna 2007 helmi-maaliskuun vaihteessa kun siirryin linuxiin ja sillä tiellä ollaan edelleen  ;D  Täällähän on monella samaan aikaan kolmivuotispäivät linuxin kanssa..

44
hmm, ongelma taisi poistua sillä kun vaihtoi ääniasetuksista täpän kohdasta "Simultaneous output to Sisäinen äänentoisto Analog Stereo" kohtaan "Sisäinen äänentoisto Analog Stereo"..

Tarpeeksi kun kokeili kaikkia eri asetuksia niin lopulta osui oikeaan. Pahoittelen että ehdin tännekin jo turhaan kirjoitella, alkoi vain usko jo loppumaan  ::)

(Hämmästyttää kyllä miten ääniongelma voi videokuvaankin vaikuttaa, mutta sitä se nyt teki kuitenkin..)

45
Päivitin vihdosta pöytäkoneenkin Karmic versioon. Nyt ongelmia aiheuttaa videotoisto. Totem ja Mplayer toistavat ääniraitaa mutta kuva "jumiutuu" koko ajan. Hetkenpäästä se pikakelaa itsensä äänen kanssa synkkaan, joskus vain pysyy jumissa.. VLC:llä taas ongelmia äänen kanssa. Ääni rätisee ja pätkii, lopulta katoaa kokonaan. Kuva taas pyörii mielestäni ihan sulavasti verrattuna Totemiin ja Mplayeriin.

MPD:llä kun musiikkia kuuntelee, niin ääni toimii täydellisesti, ilman minkäänlaista pätkintää. MPD käyttää pulseaudiota outputtina, samaa olen yrittänyt myös VLC:llä tuloksetta..

Apuja kaivataan! Jos nyt saisi edes yhden videosoittimen toimintakuntoon, niin sekin riittää  ;)

46
Itse olen onnistunut lukemaan kuvan tekstiksi ocrad nimisellä ohjelmalla. Skannasin paperin .pgm muotoon mahdollisimman hyvällä laadulla ja siitä ocrad luki kirjaimet melko hyvin. Ohjelma tietääkseni lukee nimenomaan kirjain kerrallaan ja ääkkösetkin se osasi lukea oikein. Joukossa oli vain ylimääräisiä pisteitä sanojen väleissä ja tyhjissä riveissä, mutta skannerini ei ole erityisen hyvä, joten jo skannaus oli melko sotkuinen.. :-\

edit. ohjelman kotisivu: Ocrad - The GNU OCR

47
Aloin miettimään asiaa että mitkä tekijät vaikuttavat läppärin virrankulutukseen ja näin ollen akun kestoon. Kuinka suuri merkitys on työpöytä ympäristöllä? Kuluttaako Gnome/KDE/Xfce/jne eri tavalla akkua? Entäpä jos ei kirjaudu lainkaan graafisesti sisään vaan menee kirjautumisruudusta tekstitilaan Ctrl+alt+f1 näppäin yhdistelmällä? Toisaalta taas juuri graafisissa ympäristöissä taitaa olla virranhallinta ominaisuuksia, mutta ovatko ne käytössä vain GDM/KDM kirjautumisen jälkeen? Sitten tulee mieleen että graafisen puolen ikkunatehosteet vaatisivat enemmän virtaa näytönohjaimelta vastavuoroisesti..

Osaisiko joku valaista asiaa onko virrankulutuksessa eroja GNOME/KDE/muut? Entä verrattuna pelkkään tekstitilaan? Miten ja mitkä muut tekijät vaikuttavat virrankulutukseen?

48
Sitten on vielä cnetworkmanager joka on tekstitila käyttöliittymä gnomen network-managerille:
http://vidner.net/martin/software/cnetworkmanager/

Lähdekoodista joutuu kääntämään, mutta minulla ainakin toimii loistavasti!

49
Multimedia ja grafiikka / Vs: Spotifyn asennus kuolee
« : 16.01.10 - klo:13.16 »
Spotify aukesi aivan normaalisti hakemistosta /home/pelko/.wine/drive_c/Ohjelmatiedostot/Spotify/Spotify.exe.
Sen sijaan winen valikkoon Sovellukset/Wine/Ohjelmat/Spotify ilmestynyt launcher ei toiminut eikä myöskään siitä tehdyt paneelikuvakkeet.

Mulla muistaakseni oli kanssa saman tyylinen ongelma jokin aika sitten. Huomasin sitten että Sovellukset/Wine/Ohjelmat/Spotify käynnistimen komennossa oli yksi turha välilyönti perässä. Välilyönnin kun poisti niin käynnistin toimi taas normaalisti. Koskaan en ollut sitä ennen muokannut ja alussa se kyllä toimi ilman mitään ongelmia, eli kaikenkaikkiaan erittäin mystinen välikohtaus  ;D

50
Multimedia ja grafiikka / Vs: mpd + gmpc toimimaan
« : 07.01.10 - klo:13.40 »
Koodia: [Valitse]
jaakko@jaakko-laptop:~$ sudo /etc/init.d/mpd restart
[sudo] password for jaakko:
 * Stopping Music Player Daemon mpd                                                                    [ OK ]
 * Starting Music Player Daemon mpdmkdir: hakemiston ”home/jaakko/.mpd” luominen ei onnistu: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
chown: tiedostoa ”home/jaakko/.mpd” ei voi käsitellä: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
 * creating home/jaakko/.mpd/tag_cache...
"home/jaakko/.mpd/mpd.log" is not an absolute path
error parsing "log_file" at line 11
Aborted
                                                                                                       [fail]
Pitäisikö tuossa hakemistopolussa olla myös alussa /-merkki, eli:
/home/jaakko/.mpd

51
Ubuntu tietokoneissa / Vs: gnucash
« : 29.12.09 - klo:01.35 »
Ei ole kukaan kirjoitellut tähän ketjuun pitkään aikaan.. Ohjelma on varmasti kehittynyt hieman ja kyselisinkin nyt että käyttääkö tätä kukaan ja millaisia kokemuksia on?

Tarkoitus olisi yhdistyksen kirjanpito siirtää pois excelistä ja tämä ohjelma tuli vastaan kun googlettelin. Plussana tässä olisi se että löytyy myös windows versio joten tarvittaessa voi siirtää kirjanpidon myös windows koneelle. Ei olisi sidottu tiettyyn käyttöjärjestelmään, edes linuxiin (yleensähän sitä tosin ajattelee toisinpäin ;D)

Laskutusta, palkanmaksua, yms ei tarvitse käyttää. Ainoastaan pitää kirjaa tuloista/menoista, mistä rahaa on tullut/minne mennyt. Muitakin tähän tarkoitukseen sopivia ohjelmia saa ehdottaa ja mielellään juuri monelle eri alustalle käännettyjä ohjelmia, ettei tarvitse aina opetella uutta ohjelmaa kun kirjanpitäjä ja kirjanpitäjän käyttöjärjestelmä sitä myöten vaihtuu.

52
Uutena tuli mukaan MPD ja NCMPCPP (myös MPC jossainmäärin). Tuota yhdistelmää en olekkaan hetkeen vaihtamassa, palvelee niin hyvin omaa käyttöä. Myös rTorrent on kuluneen vuoden aikana saavuttanut suurta suosiota Transmissionin kustannuksella. Eli tämän vuoden suuntaus on minulla ollut selvästi poispäin graafisista sovelluksista ;D

53
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 20.12.09 - klo:16.06 »
Ajattelin katsoa leffan. Avasin VLC soittimen. Yllätyksekseni huomasin VLC:n olevan joulutunnelmissa. Logon kartiokeilan päähän oli ilmestynyt tonttulakki  ;D Piristi kyllä ainakin mun päivää :D


54
Vastaan nyt itse itselleni, jos vaikka jollekin muulle tulee sama ongelma eteen.

Eli komentorivi ohjelma tagien muokkaukseen löytyi lopulta. Käytän tähän nyt eyeD3 ohjelmaa.

hienoa skriptiä en osannut tehdä kun tuli ongelmia löytää polut tiedostoihin, koska ne ovat erimittaisten polkujen päässä. Ratkaisin tämän ongelman siten että skripti etenee hakemistotaso kerrallaan. Pääasia että ohjelma muokkaa tagit toimiviksi mp3 soittimessa.

Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash
eyeD3 --verbose --set-encoding=latin1 --force-update /media/disk/MUSA/*.mp3
eyeD3 --verbose --set-encoding=latin1 --force-update /media/disk/MUSA/*/*.mp3
eyeD3 --verbose --set-encoding=latin1 --force-update /media/disk/MUSA/*/*/*.mp3
eyeD3 --verbose --set-encoding=latin1 --force-update /media/disk/MUSA/*/*/*/*.mp3
eyeD3 --verbose --set-encoding=latin1 --force-update /media/disk/MUSA/*/*/*/*/*.mp3

laitoin varoiksi vielä muutaman ylimääräisen alakansion jotta kaikki biisit varmasti joutuvat skriptin käsiteltäviksi.. ;D

55
Mulla on kaikki mp3:set tagattu UTF-8 merkistöllä. Kannettava mp3-soittimeni ei kuitenkaan ymmärrä koodausta. Onko jotain komentorivi ohjelmaa jolla saisi tagit korjattua?

Ajatuksena olisi tehdä skripti jonka voisi ajaa aina kun on laittanut musiikkia soittimeen ja skripti muuttaisi soittimessa olevien tiedostojen id-tagit toiseen muotoon.

56
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 07.12.09 - klo:19.30 »
Maukasta katseltavaa, kun on KDE-pöydät alkaneet täyttää tätäkin säiettä hieman tiiviimmin. Eipä nyt sitten lopeteta K-komeuden hehkutusta:



Ja käytössä Kubuntu 9.10, leluina tuossa xbar ja fancy tasks.

Mikäs fontti sulla on tossa oikean yläkulman kellossa? Näyttää hienolta!

57
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Grub2 ja hidden menu
« : 30.11.09 - klo:20.05 »
Noniin, siellä oli tosiaan arvo "recordfail=1" ja kun sen poisti, niin toimii hidden menu taas oikein.

Kiitos avusta!

Jaksaisitko vielä kertoa mikä tuo recordfail oikeastaan on ja mistä sellainen oli sinne tullut? Kiinnostaisi tietää, enkä nopeasti ainakaan löytänyt googlaamalla vastausta..

58
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Grub2 ja hidden menu
« : 30.11.09 - klo:16.09 »
Kyllähän sieltä lopusta löytyi tuo mainitsemasi pätkä ja juuri niin kuin olit sen laittanut. Ainut mitä grubin menussa tällä hetkellä on uusimman kernelin ja sen recoveryn lisäksi on kaksi memtestiä. Muistaakseni ennen on ollut vain yksi?? Liittyykö tämä mahdollisesti ongelmaan, vai onko asia merkityksetön. Toinen havainto, grubin menun tullessa näkyviin valinta on valmiiksi recovery moden rivillä, eikä normaalissa käynnistyksessä. Joutuu siis tekemään vielä yhden ylimääräisen painalluksen käynnistäessä..

Laitan tähän vielä kokonaisuudessaan tuon /boot/grub/grub.cfg tiedoston jos siitä voisi bongata jonkun virheen.

Koodia: [Valitse]
#
# DO NOT EDIT THIS FILE
#
# It is automatically generated by /usr/sbin/grub-mkconfig using templates
# from /etc/grub.d and settings from /etc/default/grub
#

### BEGIN /etc/grub.d/00_header ###
if [ -s /boot/grub/grubenv ]; then
  have_grubenv=true
  load_env
fi
set default="0"
if [ ${prev_saved_entry} ]; then
  saved_entry=${prev_saved_entry}
  save_env saved_entry
  prev_saved_entry=
  save_env prev_saved_entry
fi
insmod ext2
set root=(hd0,3)
search --no-floppy --fs-uuid --set c3cd96eb-2c6e-446b-8429-63783a8ab17f
if loadfont /usr/share/grub/unicode.pf2 ; then
  set gfxmode=800x600x32
  set gfxpayload=keep
  insmod gfxterm
  insmod vbe
  if terminal_output gfxterm ; then true ; else
    # For backward compatibility with versions of terminal.mod that don't
    # understand terminal_output
    terminal gfxterm
  fi
fi
if [ ${recordfail} = 1 ]; then
  set timeout=-1
else
  set timeout=1
fi
### END /etc/grub.d/00_header ###

### BEGIN /etc/grub.d/05_debian_theme ###
set menu_color_normal=white/black
set menu_color_highlight=black/white
### END /etc/grub.d/05_debian_theme ###

### BEGIN /etc/grub.d/10_linux ###
menuentry "Ubuntu, Linux 2.6.31-15-generic" {
        recordfail=1
        if [ -n ${have_grubenv} ]; then save_env recordfail; fi
set quiet=1
insmod ext2
set root=(hd0,3)
search --no-floppy --fs-uuid --set c3cd96eb-2c6e-446b-8429-63783a8ab17f
linux /boot/vmlinuz-2.6.31-15-generic root=UUID=c3cd96eb-2c6e-446b-8429-63783a8ab17f ro   
initrd /boot/initrd.img-2.6.31-15-generic
}
menuentry "Ubuntu, Linux 2.6.31-15-generic (recovery mode)" {
        recordfail=1
        if [ -n ${have_grubenv} ]; then save_env recordfail; fi
insmod ext2
set root=(hd0,3)
search --no-floppy --fs-uuid --set c3cd96eb-2c6e-446b-8429-63783a8ab17f
linux /boot/vmlinuz-2.6.31-15-generic root=UUID=c3cd96eb-2c6e-446b-8429-63783a8ab17f ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.31-15-generic
}
### END /etc/grub.d/10_linux ###

### BEGIN /etc/grub.d/20_memtest86+ ###
menuentry "Memory test (memtest86+)" {
linux16 /boot/memtest86+.bin
}
menuentry "Memory test (memtest86+, serial console 115200)" {
linux16 /boot/memtest86+.bin console=ttyS0,115200n8
}
### END /etc/grub.d/20_memtest86+ ###

### BEGIN /etc/grub.d/30_os-prober ###
if [ ${timeout} != -1 ]; then
  if keystatus; then
    if keystatus --shift; then
      set timeout=-1
    else
      set timeout=0
    fi
  else
    if sleep --interruptible 3 ; then
      set timeout=0
    fi
  fi
fi
### END /etc/grub.d/30_os-prober ###

### BEGIN /etc/grub.d/40_custom ###
# This file provides an easy way to add custom menu entries.  Simply type the
# menu entries you want to add after this comment.  Be careful not to change
# the 'exec tail' line above.
### END /etc/grub.d/40_custom ###

59
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Grub2 ja hidden menu
« : 30.11.09 - klo:11.43 »
Näytäpä mitä siellä /etc/default/grub-tiedostossa on nyt?

Koodia: [Valitse]
# If you change this file, run 'update-grub' afterwards to update
# /boot/grub/grub.cfg.

GRUB_DEFAULT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT=1
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=""
GRUB_CMDLINE_LINUX=""

# Uncomment to disable graphical terminal (grub-pc only)
#GRUB_TERMINAL=console

# The resolution used on graphical terminal
# note that you can use only modes which your graphic card supports via VBE
# you can see them in real GRUB with the command `vbeinfo'
GRUB_GFXMODE=800x600x32

# Uncomment if you don't want GRUB to pass "root=UUID=xxx" parameter to Linux
#GRUB_DISABLE_LINUX_UUID=true

# Uncomment to disable generation of recovery mode menu entrys
#GRUB_DISABLE_LINUX_RECOVERY="true"

# Ei etsi muilta osioilta asennettuja käyttiksiä
GRUB_DISABLE_OS_PROBER=true

# HUOMIO!!
# /etc/grub.d/00_header tiedostoon lisätty "set gfxmode={$GRUB_GFXMODE}"
# kohdan jälkeen rivi:
# set gfxpayload=keep
# joka säilyttää grub2-valikon resoluution käynnistyksessä.

Tuo viimeinen kommenttikohta on ihan vain oman muistin virkistämiseksi. Toiseksi viimeinen kohta on lisätty siksi ettei grub etsi muita käyttiksiä ja löydä xp:n palautusosiota. Koneella siis pelkästään xubuntu ja xp:n recovery osio.

60
Ubuntu tietokoneissa / Grub2 ja hidden menu [Ratkaistu]
« : 29.11.09 - klo:00.42 »
koneessa xubuntu karmic. Uusimman kernelpäivityksen 2.6.31-15 jälkeen hidden menu ei enää toimi. ennen päivitystä grubin menu pysyi kiltisti piilossa kuten halusin, mutta nyt se tulee näkyviin ja vielä ilman minkäänlaista aika rajaa. /etc/default/grub on samanlainen kuin ennen päivitystäkin ja siitä on säädetty ajat 0 sekuntiin ja hidden menu päälle. Onko muilla samanlaista ongelmaa? Ratkaisu ehdotuksia, vai odotellaanko vain että korjaantuu?

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10