Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jone

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
21
Laitealue / Vs: Toimiiko DVI-D:n haaroittaminen kahteen?
« : 27.08.10 - klo:22.04 »
Onko tästä apua skriptailuun:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=14773.msg108850#msg108850
Voi olla. En vain tiedä mistä lähtisi liikkeelle. Pitääkö tuo nv-control-dpy kääntää jostain, kun ainakaan minun koneeni ei moista komentoa suoriltaan tunnusta omakseen?

/usr/share/doc/nvidia-settings/examples/samples/nv-control-dpy.c.gz tiedosto löytyy koneelta, mutta en oikein päässyt tätä pidemmälle..

22
Laitealue / Vs: Toimiiko DVI-D:n haaroittaminen kahteen?
« : 27.08.10 - klo:19.51 »
Nyt sain adapterin ja television. Ikäväkseni täytyy myöntää että ei toimi..  >:(

Maksoin adapterista ~20€ luokkaa. Laadusta en tiedä. Kun laittaa adapterin väliin, niin kuva näkyy kyllä töllössä ja näytöllä, mutta tietyt harmaan sävyn pikselit muuttuvut kirkkaan vihreiksi. Näitä värivirhe pikseleitä ei ole montaa, mutta jos olen rahaa laittanut full-hd ledi näyttöihin, niin en suvaitse pienintäkään virhettä kuvassa!

Täytyy nyt aina nvidia-settingsistä ottaa kakkosnäyttö pois päältä kun haluaa kuvaa töllöön  :(

Ikävää kun siihen ei ole komentorivi käyttöliittymää.. Muuten voisi tehdä skriptin jolla saisi nopeasti homman hoidettua. Hiiri kuluu kun joutuu monta kertaa klikkaamaan  ;D

23
Laitealue / Vs: Toimiiko DVI-D:n haaroittaminen kahteen?
« : 23.08.10 - klo:07.47 »
Täytyy iha mielenkiinnosta kysyä: Joko olet testannut tätä?
En ole vielä päässyt kokeilemaan. Tilasin kuitenkin johdon DVI-D -> DVI-D + HDMI, joten sillä testailen kunhan tarvittavat laitteet saapuvat.

24
Laitealue / Vs: Toimiiko DVI-D:n haaroittaminen kahteen?
« : 01.08.10 - klo:20.03 »
Vaihdoin otsikkoa toivonmukaan enemmän kuvaavaksi  ::)

25
Laitealue / Toimiiko DVI-D:n haaroittaminen kahteen?
« : 30.07.10 - klo:17.10 »
Askarruttaa että onkohan seuraavanlainen kokoonpano toimiva.

Koneen näytönohjaimessa on HDMI, DVI-D ja VGA. Kiinni on jo kaksi näyttöä, toinen dvi:llä ja toinen VGA:lla. Mietin nyt että jos hankkisi vielä television kolmanneksi ruuduksi.

Käytössä on ubuntun itsensä ehdottamat NVidian suljetut ajurit ja käsittääkseni kolmea näyttöä ei siihen saa yhtäaikaa kiinni. Ainakaan niin että toimisi kaikissa 3D-kiihdytys.

Olisiko siis mahdollista jakaa DVI signaali sekä 1. näyttöön että telkkariin. Molemmat käyttäisivät samaa full hd resoluutiota ja molemmissa olisi tarkoitus näkyä 1. näytön kuva. DVI jakajan jälkeen tulisi vielä DVI->HDMI adapteri jotta sen saa televisioon kiinni.

Tilannetta mahdollisesti selventävä kuva:

-Punaisella DVI jakaja (esim http://nedis.fi/images/products/CABLE-561_2.JPG)
-Sinisellä DVI -> HDMI adapteri (esim http://nedis.fi/images/products/VC-004G_FRONT.JPG)

Mahtaako DVI:n signaali heikentyä niin että aiheuttaisi ongelmia? Huomaako joku laite DVI jakajan eikä välttämättä toimi kunnolla sen kanssa? Onko muita asioita mitkä pitäisi huomioida? Onko kenelläkään ylipäätänsä kokemusta tämän kaltaisesta virityksestä?

26
Olettaen edelleen että käytät gnomea.. (voi olla muissakin, en tiedä)

Pienen datamäärän siirto on monesti niin nopeaa että edistymisestä kertova huomautusikkuna ei ehdi kunnolla edes näyttäytymään. (Varsinkin jos on vielä jotain ikkunan esiintulon tehosteita käytössä)

Jos yrität työpöydän kuvakkeesta irrottaa muistikortin niin viimeistään siinä vaiheessa gnome sanoo "kirjoitetaan tietoja levylle" tms ja antaa sitten luvan poistaa aseman turvallisesti.

27
Ubuntu tietokoneissa / Vs: update-motd pois päältä
« : 27.07.10 - klo:22.08 »
no. eihän tuo paketti update-motd ollut edes asennettuna.
mitenköhän tää ubuntun systeemi sitten toimii. hohhoijaa.

Ei ole minullakaan asennettuna. Tuo motd tekee itsensä /etc/update-motd.d kansiossa olevien skriptien avulla. Ratkaisuna voisi ottaa skriptien suoritusoikeudet pois? Vai onko muilla parempia ehdotuksia?

edit. Itse olen siis vain valikoidusti poistanut tiettyjä osia sieltä ottamalla oikeudet pois, joten voi olla tietty parempikinkin tapa jos haluaa kaikista eroon..

28
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 22.07.10 - klo:15.26 »
Tällaista tänään.



Hieno! Kerrotko vähän teemasta, paneelista ja paneelin appleteista, mitä ovat? Mikä paneeli? Openboxin teema? Ovatko nuo kuvakkeet käynnistimiä vai käynnissä olevia ohjelmia?

29
Laitealue / Vs: muistitikun alustaminen
« : 19.07.10 - klo:18.10 »
Panin tikun muuten Windows koneeseen, se tunnisti sen. Sitten panin uudemman kerran tähän Ubuntu 10.04, mutta ei vaan näy.
Onko tikku irrotettu "nätisti" Windows koneesta käytön jälkeen? Siinähän voi olla se joku suojaus bitti (tms) poikittain jos ei ole käyttänyt sitä usb-tikun irrotus valintaa sieltä oikeesta alakulmasta..

edit. En vastannut kyllä itse kysymykseen lainkaan, mutta jos tuostakin nyt olisi apua  ;)

30
Laitealue / Vs: ?: Nokia 5230?
« : 15.07.10 - klo:18.41 »
Juu, itse käyttelen modeemina bluetoothin yli.

Koneeseen asennettu blueman bluetooth manager. Sillä yhdistää luuriin DUN puhelinverkko yhteydellä. Kun liitos on tehty niin ainakin gnomen network managerissa näkyy puhelin "mokkulana". Kännykässä ei tarvitse tehdä muuta kuin laittaa bluetooth päälle.

On se helppoa nykyään  :D

31
Kiitokset nimimerkki 910:lle.

Sain homman toimimaan tuolla
Koodia: [Valitse]
sudo ufw allow from 192.168.1.0/28lauseella.

Se että onko siellä nyt muutama ip-osoite yli alkuperäisesti haluamani ip-osoitteiden välin ei haittaa mitään koska omalle kotiverkollehan ne kaikki kuitenkin kuuluvat. Mielummin laitan sen yhdellä säännöllä kuin jokaiselle osoitteelle oman.

En tosin vieläkään täysin ymmärtänyt mikä oli pielessä. Olin ymmärtänyt että tuolla kauttaviivalla määritellään tietty ip-osoitteiden väli, eli tässä tapauksessa osoitteet jotka päättyvät väliin 1-10.

32
Vanha aihe mutta täsmää, ei viitsi uutta aloittaa..

D-link jakaa osoitteita lähiverkolle väliltä 192.168.1.2 - 192.168.1.10.

Haluan sallia kaikki lähiverkkoyhteydet tietylle koneelle.

Koodia: [Valitse]
sudo ufw allow from 192.168.1.1/10
WARN: Rule changed after normalization
Sääntö lisätty

Nyt pitäisi olla portit auki noille ip-osoitteille, mutta

Koodia: [Valitse]
sudo ufw status
Tila: käytössä

Vastaanottaja              Toiminto    Lähettäjä
-------------              --------    ---------
Anywhere                   ALLOW       192.128.0.0/10


Jostain syystä ufw haluaa muuttaa ip-osoitteen 192.168.1.1/10 --> 192.128.0.0/10. Mikäköhän tässä nyt mahtaa olla homman nimi?

33
Ohje ei pelkästään päde google earthiin. Samalla korjaantuvat myös muiden qt-sovellusten fontit, esimerkiksi skypen.

34
Ubuntu tietokoneissa / Vs: theme ja läpinäkyvyys
« : 27.04.10 - klo:19.12 »
https://wiki.ubuntu.com/DesktopTeam/RgbaGtkWithPPA/


Edit. Tässä vielä toinen linkki. Jos vaikka olisi selkeämmin esitetty noi asetukset.. http://www.omgubuntu.co.uk/2010/02/enable-rgba-window-transparency-in.html


En ole itse testannut!!

35
Pelit / Vs: GTA San Andreas toimimaan Ubuntu 9.10essä
« : 24.04.10 - klo:16.33 »
Itse pelasin juuri hiljattain GTA SA:n läpi winen versiolla 1.0.1. Kone ei mikään tykki enää, joten grafiikat oli peli valikosta melko minimissä. Muuten pyöri hyvin paitsi kaikki liekit/savut pelissä aiheutti pientä pykimistä, sekä alkuvalikossa ääni rätisee hieman. Näytönohjaimeni on joku Nvidia..

Miten sulla on winen asetukset peliä varten? Mulla on seuraavasti:

Sovellukset välilehti:
gta_sa.exe
Windowsin versio: Windows 2000

Kirjastot välilehti:
ei muutoksia

Grafiikka välilehti:
( ) Salli DirectX -sovellusten...
(x) Allow the window manager to decorate the windows
(x) Salli ikkunaohjelman hallita ikkunoita
(x) Emuloi virtuaalista työpöytää
työpöydän 800 x 600

Vertex Shader -tuki: None
(x) Salli pixel Shader:n käyttö laitteiston tukiessa

Työpöytäintegraatio välilehti:
ei muutoksia

Asemat välilehti:
Laitettu koneen dvd-asemat näkymään winessä

Ääni välilehti:
EsounD Driver (Toimii mulla ainakin parhaiten pulsen kanssa)

Laitteistopohjainen: Full
Oletusnäytetaajuus: 44100
Näytteiden: 16

36
Olin varautunut monen tunnin taisteluun mokkulan (E160E) kanssa, lukuisten foorumilla olevien mokkula kirjoitusten takia. Tokkäsin kiinni koneeseen (xubuntu karmic) ja tein mobiililaajakaista asetukset network-managerissa. Seuraavalla käynnistyksellä mokkula heräsi henkiin ilman mitään säätöä. Toimii mitenpäin vaan, kiinni buutatessa, kiinni vasta koneen käydessä, irti lennosta ja takaisin, yhdistää aina uudelleen!

Ainut haittapuoli se että nyt on ylimääräistä luppoaikaa kun ei mennytkään säätämiseksi koko ilta  ;D

37
Pari päivää sitten opin (puoli vahingossa), että kun työpöydällä kirjoittaa "/" niin siitä saa nautiluksen avattua suoraan tiettyyn sijaintiin  ;D

38
Uteliaisuus voitti ja asensin puhtaan karmicin tyhjälle osiolle ja siihen repoista suoraan löytyvän gnome-shellin.

Juuri tuota Gnome-shelliä kokeilleena voin vain omasta puolestani todeta, että pidän tuollaisesta "minimalismista" mitä se tarjoaa, joskin tuo "Applications"-lista on kyllä niin sieltä ja syvältä kuin ikinä. Miksei noita voisi edes ryhmitellä kuten ne nyt ovat tuolla nyky-Gnomen menussa vaikka otsikoiden alle tms, tuolta ei nimittäin löydä yhtään mitään (eli tilanne aivan kuten Windowsissa)

Kyllä minulla ainakin ohjelmat olivat menussa edelleen otsikoiden alla, myös gnome-shellin menussa. Miinusta tulee tosin siitä, että jos ohjelmia on valikossa enemmän kuin mitä ruudulle pystysuunnassa mahtuu (miniläppäri), niin ne menevät kahdelle sivulle. Joutuu klikkaamaan yhden kerran taas enemmän valikon sivua vaihtaessa. Muutenkin joutuu hirveästi kliksuttelemaan jos haluamasi ohjelma ei ole heti näkyvissä "suosikeissa". Ensiksi pitää klikata "more", sitten valita oikea otsikko, esim internet ja lopuksi klikata vielä kerran ohjelma auki. Voisi toimia samalla tavalla kuin nykyinen että valikot ja alavalikot aukeavat pelkällä hiiren päälle liikuttamisella. Ja kun kerran jo koko valikon aukaisukin onnistuu vain viemällä hiiri vasempaan yläkulmaan, niin miksei koko valikko toimi niin?!

En löytänyt minkäänlaista mahdollisuutta muokata gnome-shellin asetuksia. Kokeilemalla löysin muutaman pikanäppäimen, mutta niitäkin varmasti jäi löytämättä kun ei voinut asetuksista tarkastaa. Ilmeisesti myös niin minimaalinen ulkoasu, ettei esimerkiksi ylhäällä olevaan palkkiin pysty tekemään omia lisäyksiään. Olisin halunnut esimerkiksi kelloon sekunnit näkymään, mutta asetusten muokkausmahdollisuuden puuttuessa en asialle pystynyt mitään tekemään. Gnome-shell ei myöskään käytä järjestelmän värejä. Teeman väreissä ei ole ollenkaan sinistä, siitä huolimatta activities nappulan tausta on sininen, kuten myös menu-valikon reuna. Pistää rumasti silmään kun muualla ei kyseistä väriä ole.

Myöskin liian tiukka integrointi Metacityn Mutteriin häiritsi. Olisin halunnut ottaa käyttöön Compiz-tehosteita, mutta se ei ollut mahdollista. Kyllä tuo pitäisi sellaiseksi saada että compizin käyttö onnistuisi myös.

Jotta ei kaikki olisi negatiivista.. Ihan hienon näköinen viritelmä. Tummat läpinäkyvät valikot ovat ilo silmälle. Minimalistinen ja selkeä ulkoasu sopii mielestäni hyvin juuri miniläppärien ruuduille.

Käyttömukavuudesta en osaa sen enempää sanoa melko pikaisen testini pohjalta. Vaatisihan tuo totuttelua, mutta en sitten tiedä olisiko mielekkäämpi sen jälkeen käyttää tuota gnome-shelliä vai ihan "perinteistä" gnomea.

39
Koneessa Ubuntu karmic ja ssh palvelin. Kun kirjautuu ssh:llä koneelle, niin menee ~20 sekuntia salasanan antamisen jälkeen ennen kuin pääsee sisään. Toisessa koneessa kanssa karmic ja ssh, mutta siihen kirjautuminen ei anna odottaa. Molempien asetukset samalla mallilla tehty. Ainut ero on että kakkoskoneessa on puhdas asennus ja pääkoneessa vanha, Karmiciin päivitetty asennus.

Koodia: [Valitse]
time ssh -vvv localhost datekertoo että odotus tapahtuu
Koodia: [Valitse]
###Tässä kohtaa annettu salasana###

debug3: packet_send2: adding 64 (len 60 padlen 4 extra_pad 64)
debug2: we sent a password packet, wait for reply
debug1: Authentication succeeded (password).
debug1: channel 0: new [client-session]
debug3: ssh_session2_open: channel_new: 0
debug2: channel 0: send open
debug1: Requesting no-more-sessions@openssh.com
debug1: Entering interactive session.

###Tässä kohtaa antaa odottaa###

debug2: callback start
debug2: client_session2_setup: id 0
debug1: Sending environment.
debug3: Ignored env ORBIT_SOCKETDIR
debug3: Ignored env __GL_YIELD
debug3: Ignored env SSH_AGENT_PID
debug3: Ignored env GPG_AGENT_INFO
debug3: Ignored env TERM
debug3: Ignored env SHELL
debug3: Ignored env XDG_SESSION_COOKIE
debug3: Ignored env GTK_RC_FILES
debug3: Ignored env WINDOWID
debug3: Ignored env GTK_MODULES
debug3: Ignored env USER
debug3: Ignored env GNOME_KEYRING_SOCKET
debug3: Ignored env SSH_AUTH_SOCK
debug3: Ignored env SESSION_MANAGER
debug3: Ignored env USERNAME
debug3: Ignored env DESKTOP_SESSION
debug3: Ignored env PATH
debug3: Ignored env PWD
debug3: Ignored env WWW_HOME
debug3: Ignored env GDM_KEYBOARD_LAYOUT
debug3: Ignored env FROM_WRAPPER
debug1: Sending env LANG = fi_FI.UTF-8
debug2: channel 0: request env confirm 0
debug3: Ignored env GNOME_KEYRING_PID
debug3: Ignored env GDM_LANG
debug3: Ignored env GDMSESSION
debug3: Ignored env SPEECHD_PORT
debug3: Ignored env HOME
debug3: Ignored env SHLVL
debug3: Ignored env GNOME_DESKTOP_SESSION_ID
debug3: Ignored env LOGNAME
debug3: Ignored env XDG_DATA_DIRS
debug3: Ignored env DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS
debug3: Ignored env DISPLAY
debug3: Ignored env XAUTHORITY
debug3: Ignored env COLORTERM
debug3: Ignored env _
debug1: Sending command: date

Ajanotto antaa tulokseksi:
Koodia: [Valitse]
real 0m20.047s
user 0m0.028s
sys 0m0.004s
(salasanan kirjoittamiseen ei aikaa juuri kulu, joten hidastelu on juuri ~20 sekunnin luokkaa)

Toisessa koneessa nuo debug tiedot rullaa pysähtymättä läpi.

Ei ole merkitystä kirjautuuko localhost osoitteella, sisäverkon ip:llä vai ulkoverkosta, sama tilanne. Topissa ei näy mikään prosessi ottavan silmäänpistävästi roolia kirjautumisen yhteydessä. Myöskään motd ei suorita mitään skriptiä tulosteessaan..

Olisiko ideoita mistä mahtaa johtua?

Ei tuo odotusaika nyt maailmaa kaada, mutta on se ikävää odottaa.. Jos joka päivä ottaa ssh yhteyden, niin vuodessa odottelua tulee jo kaksi tuntia  ;D


Edit

Lainaus käyttäjältä: Jone
Myöskään motd ei suorita mitään skriptiä tulosteessaan..

Vähän noloa myöntää, mutta paljastuikin juuri tuo motd syylliseksi. update-motd ajoi hirveää skriptiä läpi joka loginissa. Laskin sen vain alunperin pois syyllisten listalta disabloimalla motd:n ssh:n asetuksista. Se kuitenkin  ilmeisesti ajoi sen vaikka sitä ei näytettykään..  :-\

Asia on nyt siis kunnossa!


40
Turha aihe, modet saa poistaa! Pahoittelen.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10