Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ubumpi

Sivuja: 1 ... 13 14 [15]
281
Live-cd on tunnetusti aina paljon hitaampi kuin kiintolevylle asennettu käyttöjärjestelmä. Sellainen, joka ei tunne käsitettä live-cd, saa ensivaikutelmansa linuksista ko. cd:n myötä, mutta tältä on hyvinkin saattanut mennä tuo tieto live-cd:n hitaudesta ohi. Live-cd:n hitaus voi olla siten syynä jättää linux asentamatta - siis väärän mielikuvan nojalla.


Parhaiten tiedottaminen sujuisi itse live-cd:ltä heti kun käyttäjä on valinnut kielen, tai sitten inforuuduksi ladatun live-käyttiksen työpöydälle.

Kuka tietää, mihin asiasta tulisi kertoa?

282
Laitealue / Vs: Kone jumittaa - olisiko virus?
« : 05.08.07 - klo:09.41 »
Olisikohan noissa tiedostoissa/tiedostomuodoissa jotain sellaista jota ubuntu ei osaa käsitellä, mutta winukka osaa ?
Mitä tiedostoja/tiedostomuotoja ne on ?

Kuten sanottu, niin toisen koneen ubuntu osaa lukea tikkua. Molemmissa on 64-bittinen feisty. Ainoa ero oli, että toisessa koneessa  oli viimeisimmät päivitykset ladattu, toisessa ei, vaan nyt ovat, mutta ongelma ei ole siltikään ratkennut. Ongelmakoneessa windows-puolella tikku toimii kuten pitääkin. Tikku on vuoden vanha ja siinä olevien tiedostojen ei pitäisi aiheuttaa häiriöitä, tai siis ei ainakaan ennen ole aiheuttanut.

283
Laitealue / Kone jumittaa - olisiko virus?
« : 31.07.07 - klo:14.11 »
Kirjoitin aiheesta aiemmin ja nostin sen uudelleen esiin, koska ongelma on melko kriittinen.
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=11490.msg84720#msg84720

Sillä ei ole merkitystä mihin (kahteen kokeilin) usb-holkkiin tikun tuikkasin.




284
Laitealue / USB-tikku ei toimi ja kone jumiutuu
« : 28.07.07 - klo:22.43 »
Valitettavasti en osaa auttaa, mutta sama ongelma osui kohdalleni. Kone lakkaa reagoimasta, kun yritän avata tikun sisältöä. Epäilen jotakin viruksen tapaista. Tässä jotakin taustaa:

Kone jumitti käytännössä täysin yrittäessäni nähdä tikun sisältöä. Tiedostojen lukumäärä näkyi, mutta tiedostoja ei. Työpöydän kuvakkeet eivät palautuneet sulkiessani ikkunan ja edes järjestelmän sammutus ei onnistunut, vaan oli pakko resetoida koko höskä. Uudelleenkäynnistykset eivät auttaneet. Kun kokeilin jumitus tilanteessa ctrl-alt-backspacea, niin sain mitä kummallisimman virheilmoituksen:

"Nautilusta ei voi käyttää nyt koska Bonobo ilmoitti odottamattomasti virheestä tehdasta paikantaessa. Bonobo-activation serverin sulkeminen ja Nautiluksen uudelleen käynnistäminen saattavat korjata ongelman."

Tuo ei kertonut minulle mitään.


Kun sitten yritin toisella koneellani ja samanlaisella 64-bit käyttiksellä saada tietoja esiin, niin mitään ongelmaa ei ollut. Tyhjensin tikun tiedot tälle toiselle koneelle ja palasin ongelmakoneelle tilannetta tarkistamaan. Tikku toimi, tai ainakaan siis ei jumittanut mitään. Kävin hakemassa tiedostot uudelleen toiselta koneelta ja palasin ongelman aiheuttaneen masiinan luo, mutta grande-häiriöt toistuivat. Tämän jälkeen avasin ongelmakoneella windowsin ja siirsin tiedostot ja kansiot sinne luotuun uuteen kansioon. Palasin ongelmaubuntulle ja aikomuksenani oli kaivaa ubuntun avulla win-puolelta ko. tiedostot, ties vaikka usb-tikku olisi ollut syyllinen ja ongelma voitaisiin näin kiertää. Yllätyksekseni ongelma toistui tälläkin tavalla heti kun yritin luodun win-kansion avaamista eli tikun tietojen avaamista.

Kopioin tämän windowsiin luodun kansion kopioimista ubuntuun ja suoraan tikulle, jotta ntfs:n syyttäminen voitaisiin jättää laskuista. Ei kun ei  - tikku aukeaa, siellä on tämä windowsiin luotu kansio, joka näkyy kuten pitää, mutta sitä ei parane avata.

Huomasin ties kuinka monta kertaa jo bootattuani, että thunar-tiedostojenhallintaohjelmalla voin avata tikun tiedot vaivatta. Sitten tarkistin ongelmakoneen turvallisuuspäivitykset. Niitä löytyi 39 kpl, vaikka automaattinen päivitysten tarkistus on päällä.



Toivottavasti tästä oli apua ongelmaa työstäville hyväntekijöillemme.



285
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Tahatonta itseironiaa
« : 28.06.07 - klo:12.36 »
Näkyy olevan sellainenkin sivu millä on lueteltu "Linuxia käyttävät yritykset".

http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Linuxia_k%C3%A4ytt%C3%A4v%C3%A4t_yritykset

Linuxia käytetään siis peräti kahdeksassa yrityksessä. Mikäli ei haluta tarkoituksella herättää hilpeyttä linuxin hyvin pienellä osuudella käyttöjärjestelmänä, otsikkoa olisi syytä muuttaa. Muutosehdotus nykyisen tilalle: "Linuxia käyttäviä yrityksiä".


286
Ubuntun kehitysversio / Typoneuvottelut
« : 17.06.07 - klo:23.15 »
En tiedä onko oikea paikka mainita, mutta Kubuntu Gutsyn kdm:ssä kun valitsen: valikko --> sammuta, uudelleenkäynnistä on %uudelleenkäynnistä.


Enpä tiedä minäkään, mutta Xubuntun työpöydälläni näkyy teksti "Irotettava taltio 523M" - siis yhdellä ärrällä.

287
Muilla näkyi olevan jokin ongelma post-installation, mutta itselläni tuli toisenlainen ilmoitus:

E: /var/cache/apt/archives/vmware-player_1.0.2-2_amd64.deb: aliprosessi pre-installation script palautti virhetilakoodin 10

Ei siis asentunut lisää/poista -työkalulla, kuten ei myöskään synapticilla, vaan molemmissa tapauksissa tuli sama virheilmoitus. Saakohan tuota virtuaalikonetta 64-bittiseen ubuntu feistyyn eli miten toimin?


Toisaalta itselleni ei ole merkitystä, vaikka saisin virtuaali xp:n toimimaan aloittajan ehdottamalla openboxilla. Se vain ei houkutellut, koska linkitetyssä ohjeessa kirjoittaja kertoi kuinka hänellä ei ole tietoa siten rakennetun järjestelmän tietoturvasta. Onko muilla asiasta tietoa?

288
Ubuntu tietokoneissa / Pahoja laatupoikkeamia eli vikoja
« : 02.06.07 - klo:21.01 »
1) Xubuntu saattaa kadottaa työpöydältä ylä- ja alalaidassa olevat palkit. Tämä tietenkin rampauttaa koneen aika pahasti. Jos ei tiedä mitä pitää tehdä ja nettiin ei pääse (osaa mennä muilla konstein), joten kyse on erittäin kiusallisesta ongelmasta. Tiedostot ovat kateissa, jos niiden pikakuvakkeita ei ole työpöydällä.

2) Ubuntussa voi myös kadota tärkeitä tiedostoja eli joutua käyttäjän ulottumattomiin. Kun tietää tallentaneensa tiedoston määrättyyn paikkaan, mutta haettaessa sitä ei löydykään. Käyttäjän perspektiivistä kone on kadottanut tiedostot.

3) Desktop _ei ole_ työpöytä. Tietenkin sanakirja on eri mieltä, mutta jos hakemistosta etsii työpöydälle tallennettua (siis suomeksi), niin hakemistopuusta sitä ei löydy. Pitää tietää, että tiedosto löytyy erinimisestä paikasta kuin mihin sen tallensi. Siis löytyy desktopin alta.


Nämä ovat ehdottomia laatuongelmia. Jos ostan uuden urheiluauton, en halua joutua työntämään sitä, tai myöskään tekemään mekaanikon töitä, vaikka tuon jälkeen autosta tulisi entistäkin ehompi. Vaikka ongelma olisi ns. pikkuviasta johtuva, fakta on kuitenkin se että auto jätti tielle. Sitä ei pidä sallia autolle, ei sen enempää käyttöjärjestelmälle.


Kohtien 1 ja 2 korjausohjeet:
1)   Paina Alt -nappula pohjaan ja samaan syssyyn F2 -nappulaa (siis ennenkuin päästät Alt -nappulan).
Sitten kirjoita:                  xfce4-panel                             .

Englanninkielisesti ohje kuului:
press alt and F2 and type> xfce4-panel


2)  Kotihakemistossa ollessa voi painaa ctrl-h, jolloin voi nähdä paljon lisää tiedostoja. Mistä helv. aloittelija voi tuollaista tietää?!!!  Esimerkiksi kun blender-ohjelmasta tallentaa kotihakemistoon ja siellä .blend -tiedostoon, niin näitä tietoja ei yksinkertaisesti näy sitten myöhemmin   - siis ilman tuota mainittua naputtelua, ctrl-h.



Kohdan 1 mukainen ongelma saattaa syntyä, kun koneen muisti alkaa olla lopussa ja kone ei oikein enää reagoi sovelluksesta toiseen siirtymistäkään eli kone hyytyy, jolloin on pakko sammuttaa ja käynnistää kone virtanappulasta. Tämän jälkeen palkit saattavat olla hukassa. Tilanne ei varmastikaan ole harvinainen xubuntun puolella, sillä omassa koneessani muistia on 512 megaa, kun xubuntua suositellaan koneille joissa on 128 megaa ja pitäisi toimia vaikka olisi vain 64. Kyse on siis anteeksiantamattomasta järjestelmävirheestä, joka tulee korjata ensitilassa.

Kohta 2 on kömpelyys, joka pitäisi muka vain tietää. En osaa tarjota vaihtoehtoa tilalle, mutta silti voin varmasti sanoa, että jos tallennan tiedoston johonkin paikkaan ja näen tallennuspolun kokonaisuudessaan, niin ilmanmuuta kyseinen tiedosto pitää löytyä saman polun päästä ilman höpsöttelykikkailuja.




Toivon jonkun kieli- ja vaikuttamistaitoisen pyrkivän välittämään nämä vakavat ongelmat ja saamaan niihin korjaukset. Lisäksi toivon, että tätä viestiä ei kohdeltaisi provona, joka se ei edes ole.

289
Ubuntun kehitysversio / Kielipuoli xubuntu
« : 31.05.07 - klo:21.00 »
Joitakin kauneuserheitä pitäisi korjata. Vaikkapa nämä:

- Vasemmassa yläkulmassa kummittelee Applications - tämä voitaneen suomentaa.

- Päivitysten hallinnassa tulee jossakin vaiheessa ilmoitus "... Tämä voi kestää jonkun aikaa." Siis kenen aikaa? No, minun aikaa tietenkin tässä tärvätään. Pitäisikin siis olla "jonkin aikaa". Tietenkin tämä on väärää ilmaisua käyttävien mielestä saivartelua,  mut voiha sit kait kaikist jutskis olla suurpriiteine.

Uskaltaako jokin olla eri-mieltä?

290
Feistyn jakeluversio tukki pariksi, kolmeksi päiväksi Ubuntun palvelimet. Kiva, että kelpaa, vaan huonoa jos ensivaikutelma ubuntusta on 'kankeat palvelimet'. Xubuntun sivuilla pyydettiin käyttäjiä lataamaan bittorrenttia käyttäen, mutta tätä ohjausta voisi hieman tehostaa. Tulevien jakeluversioiden osalle ehdotan seuraavaa julkistamismenettelyä:

Hätäisimmät lataajat voisivat saada päivänä X julkaistun versionsa vuorokautta aiemmin bittorrentin kautta. Tämä ensinnäkin ohjaisi suurinta kuormaa palvelimilta pois ja ne jotka eivät edes tiedä mokomasta bittorrentista voivat sitten ilman sen suurempaa äimistelyä saada ubuntunsa ajallaan - siis päivänä X - siis normaalisti ubuntun palvelimilta.

Koska minä en ole se henkilö, joka osaisi edistää tämän idean menemistä asiasta päättäville, esitän asian tällä tavoin yhteisölle. Ensin siis pitää siis saada yhteisön näkemys idean laadusta.



Muutaman sekunnin äänestys voi tuottaa sinulle latausajassa selvää säästöä :D


291
Nuo rivit eivät vaikuttaneet mitenkään. Toimiva ratkaisu löytyi englanninkieliseltä foorumilta: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=193167. Tiedostoon /etc/init.d/module-init-tools
 on lisättävä moduulien lataussilmukan edelle rivi jolla pcnet32 ajetaan alas, jonka jälkeen se latautuu oikeassa tilassa, jos tiedostossa /etc/modules on rivi pcnet32 homepna=1.


Äkkinäiselle tuo englanninkielinen ohje ei aukea. Mitä pitää kirjoittaa ja mihin? Loop over - silmukka jotakin, vai mitä tämä tarkoittaa?  Yritin arvata miten tuo piti ymmärtää, mutta taisin sotkea aika pahasti. Päätin etten ala parsimaan, kun kellään ei olisi minun tekemiin sotkuihin valmista vastausta, joten asensin ubuntun uudelleen. Koska en haluaisi arvata uudelleen väärin, voisiko joku neuvoa koko projektin määrämuodossa, ihan ensimmäisestä komentorivikäskystä alkaen. Siis näin:


Koodia:
123456789qwertyuiopasdfghj
Selite: Kirjautuu rootina tms.


Koodia:
+098765432äölkjhgfdsa
Selite: ...


Tee operaatio:
Boottaa / sulje komentorivi /

Koodia:
zxcvbnm
Selite: ...  - Nyt pitäisi toimia.



Kiitos jo etukäteen.

292
Laitealue / Home-pna ja toimimattomat ohjeet
« : 26.04.07 - klo:18.17 »
Muutamilla eri ohjeilla olen yrittänyt homepna:ta saada toimimaan - ilman tulosta. Esimerkiksi http://linux.fi/index.php/HomePNA oli antaumuksella tehty ohje, mutta joiltakin osin puutteellinen.

Esimerkiksi siinä sanotaan jossain kohden: "Tuossa on esimerkki minun interfaces-tiedostosta. Laita kohtaan HomePna interface HPNA-korttisi tunniste. ..."
Laittaisin mielelläni, mutta miten? Komentoriviltä vai muualta, ja kummassakin tapauksessa MITEN? Ei tuota tiedostoa voinut tiedostojärjestelmän puolelta tallentaa save-nappulalla. Se olisikin sitten seuraava ongelma. Miten tallennan, kun olen jotakin jo muuttanut?

Muutenkin nuo homepna-ohjeet tuntuvat vanhentuneen. Täälläkin pyörii ohjeita, että muuta kansio K:n sisällössä jotakin, mutta kun sen nimistä kansiota ei enää ole olemassakaan. En voi arpoa, että Koo-kansio on varmaan sama kuin K, noin esimerkkinä.

Siis... Voisiko saada selkeät ja  yksinkertaiset ohjeet Homepna:n asennukseen, mielellään vielä ajantasalla olevat?  Kiitos.

293
Ubuntu tietokoneissa / Asia ei ratkennut
« : 26.04.07 - klo:09.56 »
"local" on oletuksena Linuxien toimialue, jos kerrostalossasi on lähiverkko, tulisi sinun säätää verkkoasetuksista tuon "localin" tilalle kerrostalosi toimialue.

"local" on oletuksena Linuxien toimialue, jos kerrostalossasi on lähiverkko, tulisi sinun säätää verkkoasetuksista tuon "localin" tilalle kerrostalosi toimialue.


Tarkoittaako tuo nyt sitä, että kun ensin xp:n aikana tilaa soneralta asennuspalvelun ja pääsee ilman sen kummempia säätämisiä nettiin, niin sitten ubuntuu siirryttäessä koneestani tulee kerrostalossamme julkista riistaa? Tämä vaikuttaa siltä, että asiaan pitää saada nopea selvyys, etten hätäpäissäni turvautuisi jälleen windowsiin. Onko tietoturvani kunnossa vai ei?

Tuo antamasi ohje - kiitos siitä - ei kylmiltään auta. Miten teen tuon muutoksen? Verkkoasetuksista löytyi kaksi ip-osoitetta dns-asetuksista ja isäntien kohdalta niitä oli peräti kviisi oman konenimeni lisäksi. Enkö ole ainoa herra linux-ympäristössäni? Nuo edellisen viestini muut kysymykset kaipaavat vielä joltakulta vastausta.



294
Päivitettyäni feistyyn, kone tekee antaa viestin:

"Nykyisen verkkosi toimialue on .local, joka ei ole suotavaa eikä yhteensopiva avachi-verkkopalveluiden etsinnän kanssa."

Mistä on kyse? Miksi se ei ole suotavaa? Mitä minun pitää tehdä? Onko kyseeessä jokin tietoturvaan liittyvä asia, tyyliin "koneesi kaikki tiedot on  kenen tahansa luettavissa, joka nyt vain sattuu samassa talossa asumaan ja konettasi voidaan  naapurista ropeltaa aivan surutta"? ???



Tietoja: Ubuntu 7.04 64-bit sekä gnomella että xubuntu-työpöydällä. Window$in aikana verkkoyhteyksistä "lähiverkko" oli se, joka hoiti pääsyn internettiin. En tiennyt mitä se tarkoittaa, mutta luulin asian jotenkin liittyvän kerrostalossa oleviin järjestelyihin. Talossa ei ole mitään yhteistä sopimusta verkkopalveluista asukkaiden toimesta, vaan jokaisella on omat sopimuksensa. Itselläni on Soneran liittymä.
Myös muut koneet antavat samat ilmoitukset feistyssä. Niissä on puhdas asennus. Toinen on 64-bit ja toinen 32-bit toosa.

Sivuja: 1 ... 13 14 [15]