Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ubumpi

Sivuja: [1] 2 3 ... 15
1
'Yleinen virhe.
Yleinen I/O -virhe.'

Apua tarvitaan.

-----------------------------

Koneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen ongelma oli tiessään.

2
[Pitää siis tuntea myös puheiden taustalla olevat sidosryhmät.

Juuri näin. Jos kuitenkin kykenee löytämään suuren luokan valheellisia narratiiveja, epärehellisesti toimivia sidosryhmiä ja sidosryhmien välisiä kontakteja, sekä tuo niitä esille, saa epärehelliset ja näiden hyödylliset idiootit kimppuunsa.

Koska neljättä valtiomahtia myöten kaikki on alisteista epärehelliselle rahajärjestelmälle (FIAT), ei aivan yksinkertaista ja rauhanomaista ratkaisua asian korjaamiseksi taida edes olla.

Jos nyt rajoittaudutaan sananvapausaiheeseen

Modelle:
Joku tuolla kysyi lisävalaistusta kirjoittamaani ja itse jo aiemmin halusin pidättäytyä turhista osoitteluista, joten nyt kun sananvapaus on uhattuna, piti ainakin mainita missä puitteissa ja millä edellytyksin sananvapaudelle annetaan sijaa.
Viimeaikaiset uutiset sananvapauden kehityksestä ovat hyvin huolestuttavia.






3
Se, että yhden valtamedian arkistoista löytyy kyseenalaista materiaalia, oli minulle suuri yllätys. Olisin luullut, että ne ovat toimineet 1800-luvulla, ensimmäisen maailmansodan, toisen maailmansodan ja kylmän sodan aikana täysin erehtymättömästi ja nimenomaan nykyisen moraalin ja etiikan mukaisesti.

Ironia ymmärretty, mutta joudun lainaamaan uudelleen tätä kirjoittamaasi:

Suosittelen tutustumaan maailman arvovaltaisimpiin lähteisiin ja näiden uutisointiin mm: New York Times, Washington Post, MS NBC, CNN, BBC, Independent ja Guardian.

Etkös tuolla nimenomaan viitannut mainitsemiesi lähteiden arvovaltaisuuteen (= oikeassa olemiseesi)?

Yritin vastineessani vain tuoda esiin sen vanhan ajatuksen, ettei ole syytä sokeasti luskoa johonkin tekstiin vain sen vuoksi että se on komealle kalskahtavaan aviisiin präntäntty.

Lisäksi oheistin sen, että jotkin vanhat valheet antavat vihiä tuoreemmista vedätyksistä.



4
Asiaan en mene syvemmälti. Älykäs ymmärtää mitä tarkoitan ja viisas ottaa selvää miten asiat oikein on.

…mutta asiallinen voisi edes yrittää antaa osviittaa siitä, mitä tarkoittaa :o

Kieltämättä 1800-luvulle ulottuvat NY Timesin artikkelien perkaaminen voi olla turhan työlästä, mutta ehkäpä hyvä lähtökohta asian tiimoilla on sen selvittäminen minkä verran Euroopassa on poliittisia vankeja, siis mielipideidensä tai esittämiensä todisteiden vuoksi tuomittuja, ja keitä he ovat. Valtatahot eivät tietenkään kutsu heitä poliittisiksi vangeiksi.

Sen jälkeen voi ihmetellä miksi ihmisiä tuomitaan esittämiensä mielipiteiden vuoksi. Tuossa vaiheessa ei kuitenkaan kannata jäädä yksin omien ajatustensa kanssa, vaikka kuinka olisi itseänsä valtamedialla tai -historialla sivistänyt. Siinä kannattaa ensin tutustua toisinajattelijoiden esityksiin ja katsoa missä määrin heidän esittämänsä argumentit kestävät valtavirtaisia vastaan. En tietenkään kaikkea allekirjoita, mutta olen tyytyväinen siihen että vaiva tuli nähtyä.

Siinä mielessä prosessi meni samalla tavalla kuin meni aikanaan siirtyminen windowsista linuxiin.

5
Suosittelen tutustumaan maailman arvovaltaisimpiin lähteisiin ja näiden uutisointiin mm: New York Times, Washington Post, MS NBC, CNN, BBC, Independent ja Guardian.

Mitä ajattelet sitten siitä, että esim. NY Timesin arkistoista voi löytää materiaalia, jonka esiintuominen paitsi sotii yleistä käsitystämme historiallisia tapahtumia vastaan, myös tuottaisi esittäjälleen runsaasti ikävyyksiä? Vankilatuomiokin voisi tulla. Näin siis myös meillä Euroopassa, useammassakin maassa.

Toisin sanoen, nuo valtamedioiden esittämät arvovaltaiset totuudet näyttäisivät kovasti olevan kunkin ajan tarpeisiin sidottuja.


Ilmeisesti luotetaan siihen,että vaikka nuo vanhat artikkelit ovat kaikkien saatavilla, vain aivan riittämätön marginaali ihmisistä näkee ne, ja vielä pienempi osa heistä reagoi jotenkin.

Asiaan en mene syvemmälti. Älykäs ymmärtää mitä tarkoitan ja viisas ottaa selvää miten asiat oikein on.


Itse asiaan eli firefoxiin ja sensuuriin tämä synkkämielinen esitykseni liittyy niin, että jaaha, on aika vaihtaa selainta. Asenneilmastonmuutos on tosiasia, nettiroviot ovat jo alkaneet ja vainot tulevat vain pahenemaan.

6
Yleistä keskustelua / Ixquick varoittaa Firefoxista!
« : 05.12.17 - klo:13.40 »
Firefoxin uudesta versiosta on jo juttua, mutta kun kerran ollaan avoimen koodin osastolla, täytynee nostaa seuraava asia tikun nokkaan:

Maailman privaateimpana hakukoneena itseänsä mainostava Ixquick julistaa aloitussivullaan:
"Firefoxin viimeisin päivitys (57.0.1)yrittää aggressiivisesti asettaa Googlen oletushakukoneeksi!"




7
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 13.02.15 - klo:19.50 »
"Australian vanhin mies neuloo kärsiville pingviineille villapaitoja"

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015021319191849_ul.shtml

"Seuraavaksi keskosmyssyjä" ..."I couldn't say no to the penguins could I?"

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 13.04 jumittaa
« : 04.07.13 - klo:15.28 »
Avaa koneen käynnistyttyä Pääte. Kirjoita
Koodia: [Valitse]
top
Tuon avulla näet minkä verran mikäkin prosessi vie resursseja; prosessoritehoja ja muistia. Seuraile erityisesti josko jokin prosessi alkaa koko ajan viemään enemmän muistia.

Itselläni oli joskus kaksi koneen käynnistymistä tutkivaa ohjelmaa käynnissä, jotka ilmeisesti kirjasivat kaiken ylös myös toistensa tekemisistä, joten eivät sitten lopettaneet ennen kuin kone meni jumiin muistin loppuessa. Toinen ohjelmista oli Preload, toinen mikä lie readahead. Sittemmin ongelma on näiden suhteen kaiketi korjattu.

9
Multimedia ja grafiikka / Vs: Gimp kaatuu koko ajan
« : 13.12.12 - klo:15.58 »
Suosituksia peruskäyttäjälle mahdollisimman hyvän ohjelmien toimivuuden ja järjestelmän vakauden maksimoimiseksi.

(On kuitenkin ymmärrettävä miten tämä on aina kompromissi. Uusimmissa ohjelmissa on uusia ominaisuuksia sekä korjattuja bugeja, mutta myös aivan uusia bugeja.)



- Käytä vain lts-versioita,
tai pikemminkin niin että anna koneellasi aina olla myös se lts-versio.

- Kun siirryt versiosta toiseen, tee AINA varmuuskopiot sitä ennen.
Käytä Ubuntussa olevaa työkalua, koska silloin vain ensimmäinen varmuuskopio kestää... todella kauan. Sen jälkeiset kestävät alle yleensä vain muutamia minuutteja, jos ei kopioiden välillä ole kovin isoja muutoksia päässyt syntymään.

- Tee mieluiten puhdasasennus.
Kokeile live-tikulla tai -levyllä ennen asennusta että kaikki toimii.
Muista, että EI ole kiirettä vaihtaa uudempaan.


- Jos sinulla on pöytäkone, laita siihen toinenkin kiintolevy. Vaikka yhdelläkin kiintolevyllä voi olla monta käyttöjärjestelmää, on aina riski että jotain menee asennuksessa pieleen (vaikka pieni), joten vain yksi käyttöjärjestelmä levyä kohden on varma ratkaisu.

- Lts-versioilla tuki menee osin päällekkäin. Hyödynnä sitä. Siirry uuteen järjestelmään täysimittaisesti vasta kun sinulla on varmuus että se kannattaa.
Pidä sitä ennen tiedostot vanhassa järjestelmässä, jottet joudu ihmettelemään mitä missäkin jo on. Joutuisit varmuuskopioimaan kaiken moneen kertaan ja yksi tallennettu tiedosto olisi lopulta sadassa eri varmuuskopiossa. Silloinkaan et tietäisi mitkä niistä voi tuhota.

(- Edellisiin liittyen, harkitse onko sinulle hyödyllistä tehdä puhdasasennuksessa erillinen /home -osio. Sillä on pääasiassa hyviä puolia, joita niitäkään ei ole syytä kaikkia tähän listata, mutta jotakin edes. Sinulla voisi olla kaksi Ubuntun versiota koneellasi, jotka kummatkin käyttävät samaa /home -osiota. Voit käyttää kumpaa tahansa Ubuntua ja omat tiedostosi ovat käytettävissä kuten nytkin ja päivittyvät siihen toiseenkin kun käytät sitä.)







10
Yleistä keskustelua / Kaunein joulukorttifontti?
« : 11.12.12 - klo:18.16 »
Onko kukaan nähnyt hyvännäköistä kaunokirjoitusfonttia Ubuntun puolella.
Tällä on menty, URW Chancery L, mutta onko ihanin?


11
https://help.ubuntu.com/community/XubuntuPanels

Kun itselläni katosi kaikki paneelit, alt-f2, ja avautuvaan kenttään kirjoitin xfce4-panel  .
(Samasta kentästä voi avata ohjelmia muutenkin kirjoittamalla yksinkertaisesti ohjelman nimi.)


"In earlier versions of Xubuntu, panels used to disappear often."

Tuo pitää paikkansa. Muistin nytkin ohjeen ulkoa.

12
Multimedia ja grafiikka / Vs: Gimp kaatuu koko ajan
« : 05.12.12 - klo:02.40 »
Oletko käyttänyt sudo apt-get upgrade -käskyä?

Monivuotisena konkarina olet saattanut nähdä kehotuksia miten se tekee hyvää järjestelmälle, mutta pidemmän päälle sillä tuntuu olevan järjestelmää rikkova vaikutus. Se päivittää järjestelmän paketit, mutta ei tarkista riippuvuuksia. Ymmärrän tuon niin, että saat uusia paketteja, mutta siinä tulee uusia kirjastoja. Vain osa ohjelmista käyttää kyseisiä uusia kirjastoja, joten ongelmia voi ilmetä. Lisäksi kun poistat vanhentuneet paketit, vanhat kirjastot häipyvät (luullakseni) samalla. Arvaat mitä tapahtuu kun jokin ohjelma ei löydä haluamaansa kirjastoa.

Käynnistä siis Gimp komentoriviltä. Sinne tulee ilmoitus, jos jotakin kirjastoa ei löydy. Samalla näet mikä sen versionumero on, jotta voit lähteä ratkomaan ongelmaa.


Jos vielä jatkossa koet vastustamatonta tarvetta upgradelle, tee se mieluummin näin:

Koodia: [Valitse]
apt-get dist-upgrade
"The same as the above ((eli muuten sama kuin sudo apt-get upgrade, paitsi että...)), except add the "smart upgrade" checkbox. It tells APT to use "smart" conflict resolution system, and it will attempt to upgrade the most important packages at the expense of less important ones if necessary.

" "apt-get dist-upgrade" does not perform distribution upgrade. See [http://www.ubuntu.com/getubuntu/upgrading upgrading] for more information."
https://help.ubuntu.com/community/AptGet/Howto



Tästäkin voi olla apua:

Koodia: [Valitse]
$ sudo apt-get --fix-broken"Korjataksesi hajonneet riippuvuudet, mikäli sellaisia on."
http://fi.flossmanuals.net/komentorivin-perusteet/ch026_ohjelmien-asentaminen

Oikeastaan tuo yksittäinen loitsu vaikuttaa niin hyvältä, että aloittaisin korjausyritykset siitä.


Sitten vielä eräs mahdollinen syy ongelmaan:

Joku on mennyt (epähuomiossa) säätämään Gimpin muistiasetukset pieleen. Ainakin ennen Gimp kysyi ensimmäisen käytön yhteydessä paljonko se saa käyttää muistia. Avaa Gimp ja tarkista Muokkaa/Asetukset/Ympäristö.


Kommenttina vielä, että vaikka en pidä Unitystä ja Ubuntu 12.04 oli alkuun traumatisoiva kokemus, että tsemppiä vain. Olen itsekin saanut käydä läpi nuo samat tuntemukset:

"Ubuntu 12.04 on julkaisuhetkellä ollut laatufiasko. Olen käyttänyt Ubuntua vuodesta 2005 ja jos ei olisi kertynyt näitä hyviä kokemuksia, Ubuntu olisi saanut mennä. Läheltä pitää ettei nytkin.
Tässä ongelmia:"...

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=42733.msg329001#msg329001


Nyt 12.04 onneksi toimii hienosti eikä Youtubessakaan puolet videoista ole enää vastavärein. Myös Gimp pelittää eikä kaatuile, käytössä on  12.04:n varastoista löytyvä versio.


Tässä varakoneessa on vain 512 Mb muistia, rauta on vanhaa ja Gimp toimii mainiosti.




13
Laitealue / Vs: Webbikamera toimimaan Skypessä
« : 22.11.12 - klo:22.08 »
Joten kokeilisin jo windblowsimaista ratkaisua: skype mäkeen ja uusi asennus.

Ei toiminut webbikamera toisellakaan koneella olevalla Skypellä.

14
Laitealue / Vs: Webbikamera toimimaan Skypessä
« : 09.11.12 - klo:15.36 »
Näkyykö skypen Options -ikkunassa kohta 'Video Devices' ja siellä testi-ikkuna ja/tai valintalista 'Select webcam'?


Select Webcam:

No devices found



15
Laitealue / Vs: Uutta konetta harkitsemassa
« : 09.11.12 - klo:00.36 »

Tuo Verkkokauppa on kaikista kaupoista toivottomin
Siis .Com

Meinasin jo tehdä sillä otsikolla tänne ketjunkin kohdattuani ammattimaista rikollisuutta,  joka tosin oli naamioitu takuuhuolloksensa.  Verkkopainoputiikista ei siis pidä ostaa kenenkään, mitään, koskaan.


Mikromafiassa näkyy tällä hetkellä olevan himoitsemiani koneita, tosin suolaisilla katteilla. He laittoivat Dragon-nimikkeen alle uudet Apu A-sarjan kokoonpanot.

16
Laitealue / Vs: Webbikamera toimimaan Skypessä
« : 09.11.12 - klo:00.13 »
Toimiiko se kamerasi lainkaan?

Toimii. Muikulla testattu.


Lainaus
Mitä näkyy kun pyydät:
/usr/bin/luvcview

bash: /usr/bin/luvcview: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole


Lainaus
Ja onko mahdollisesti enemmän kuin yksi kamera?

Ei ole muita kameroita.

17
Laitealue / Webbikamera toimimaan Skypessä
« : 08.11.12 - klo:14.41 »
Koneessa on Ubuntu 12.04 64-bittisenä.

Satunnaisia ohjeita sieltä täältä olen lukenut, mutta siinä kun muut ovat kertoneet miten saivat kuntoon, minulla ne eivät näytä tuottavan tulosta. Kokeillaan vielä tämän avunpyynnön kera.


Itse webbikamerasta:
Koodia: [Valitse]
lsusb
Bus 006 Device 002: ID 046d:092c Logitech, Inc. QuickCam Chat



Aikaisemmissa Ubuntuversioissa webbikameran sain toimimaan.

18
Dèjá Dup on oikein mainio ohjelma ja tekee juuri sen minkä pitääkin. Nuo ziljoonat pelottavat tiedostot, joita se tekee, on itse asiassa oikein hyvä juttu, kunhan oivaltaa mistä on kyse.

Vertailun vuoksi:
Aikaisemmin käytin ohjelmaa Sbackup, joka teki koko varmuuskopioitavasta massasta yhden pakatun, valtavan tiedoston. Aikaa sen tekemiseen meni aina todella kauan.
Dèjá Dup puolestaan hoitaa homman toisin. Nuo varmuuskopioitavat menee haluttuun paikkaan. Ei pidä välittää onko tiedostoja paljon vai vähän eli antaa sen olla Dèjá Dupin 'oma asia'. Varmuuskopiointiin menee saman verran kuin Sbackupilla, koska molemmat käyttävät samaa kevyttä pakkausta.

Ilo Dèjá Dupin tavasta tulee tässä: Kun teet toisen varmuuskopion, aikaa ei enää menekään yhtä kauan kuin ensimmäisellä kerralla (itselläni 15 tuntia), vaan Dèjá Dup tutkii mitkä tiedostot ovat muuttuneet. Tuossa tutkimisessa se käyttää hyväkseen niitä tuhansia tekemiänsä tiedostoja ja muuttaa vain ne, joissa on jotakin uutta sisältöä. Koko prosessiin menee tällöin alle puoli tuntia. Itselläni tavaraa on yli 700 gigaa.


Dèjá Dup kyllä kysyy tehdäänkö useampia varmuuskopioita levylle, jos on tilaa. Tuo kuvaukseni koski tilannetta, jossa Dèjá Dupin ei anneta tehdä niin.



Myös tällaisia käyttökokemuksia on:

Koneelta, jossa ei ole erillistä /home -osiota, otettiin Dèjá Dupilla talteen kotikansio ulkoiselle kovalevylle. Sitten asennettiin samalle koneelle toinen buntu edellisen päälle. Tässä järjestelyssä poikettiin asennuksen tarjoamasta ratkaisusta tekemällä koneelle erillinen home-osio.
Asennuksen valmistuttua ulkoiselta kovalevyltä palautettiin Dèjá Dupin avulla /home.

Kaikki toimii.



P.S.

Mainitsin Sbackupin. Sitä _EI_ kannata kokeilla. Onpi kuraa. Käyttelin ihan tyytyväisenä, mutta sitten alkoi vaivaamaan ajatukset siitä kun todella harva varmistaa onko varmuuskopiot kelvollisia. Piti testata. Sbackup oli hukannut kylmästi dataa. Katsoin myös mitä launchpad siitä kertoo. Vikoja raportoitiin, mutta mikään ei näyttänyt muuttuvan.

19
Sinänsä olisi kyllä kiva ominaisuus jos Ubuntussa olisi jonkin sortin skripti joka vertaa koneen tietoja minimikokoonpanoon ja ainakin varoittaisi jos kaikki ei ole kunnossa.

Varmuuskopioiden tekemistä täytyy aina suositella. Itselläni on molemmat järjestelmäpäivitykset Ubuntun versiosta 10.04 => 12.04 epäonnistuneet. Toinen päivitysyrityksistä oli 12.04.1 -versioon. Lopputuloksena oli koneet, jotka eivät käynnistyneet. Kyseisessä koneessa oli Ubuntu-desktop, Edubuntu ja Lubuntu-desktop.

Linux on erittäin m(u)okattava, joten kyllä sen saa myös solmuun. Siksi voisi ohjeistaa, että mitä enemmän ja isompia muutoksia järjestelmälle tekee, sitä suurempi syy on varautua siihen ettei järjestelmäpäivitys onnistukaan. Omassa tapauksessani koneella rinnakkaiset järjestelmät ilmeisesti aiheuttivat sen, että kone ei enää voinut 'tietää' mitä asetustiedostoja tulee käyttää kun siirrytään uuteen järjestelmään. Päivityksen aikana virheilmoituksia tulikin vyöryksi asti.



20
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: ubuntu 12.04 jumii
« : 04.09.12 - klo:14.07 »
Moi,mikähän mahtaa olla vikana

Pari kysymystä:

Onko sinulla koneessa kaksi kovalevyä ja jos on, niin onko toinen tai molemmat niistä ide-levyjä? Oletko asentanut Bootchartin?

Ounastelen tässä jotakin Flexnet-pohjaista ongelmaa, joka voi ilmetä monin tavoin (*. Eräässä tapauksessa levyn liittäminen oli käyttikselle ongelmallista ja alkoi näyttämään siltä että Bootchart ei lopettanut vaikka järjestelmä oli jo muuten käynnistynyt. Muistaakseni Bootchart ei näkynyt Järjestelmänvalvonnassa, olisiko ollut rootin alainen prosessi. No, saahan sen Järjestelmänvalvonnankin avattua terminaalista siten että siellä pitäisi näkyä kaikki:

Koodia: [Valitse]
sudo gnome-system-monitor
(*
"FlexNet Publisher incompatible with drives encrypted with TrueCrypt[4] and renders Linux-based systems unable to boot.[5][6]"
http://en.wikipedia.org/wiki/FlexNet_Publisher

Englanninkielisillä Ubuntu-sivuilla kerrottiin, että Flexnetin poistamisen jälkeen se tuli heti takaisin. Itse en enää suosittele dualboottia eli Windowsin ja Ubuntun yhteiseloa samalla koneella. Pidän Windowsin ja sen partnereiden temppuilujen jälkeen koko Windows-ekosysteemiä yksiselitteisen rikollisena, jos kerran Windowsin asennus poistaa Linuxin, Windows-partnerin (Adobe, drm-suojaus) toiminta estää Linuxia käynnistymästä ja MS- pyrkii estämään Linuxien jälkiasennuksen tulevaisuuden Windows-koneille.
No, se siitä.

Nämä asiat silti limittyvät toisiinsa. Jos Windows-kumppani Adobe on asentanut Flexnetin, se turmelee Linuxin käynnistystä. En ole täysin vakuuttunut siitä, että Flexnet automaattisesti estäisi Linuxia käynnistymästä, koska käyttäjillä Grub voi olla eri paikoissa. Toisaalta en tiedä lukeeko jossain missä Grub on, vai etsitäänkö sitä.

Löisin kuitenkin vetoa sen puolesta, että jos asennat Ubuntun uudelleen ja annat Windowsille kyytiä, niin mitään tuollaisia ongelmia et tule jatkossa näkemään. Sempron on kyllä hidas, mutta se ei ole syy mihinkään jumittamiseen. Silti suosittelisin sinulle Xubuntua. Käyttövaste voi olla sen kanssa oleellisesti miellyttävämpi.
 

P.S.

Aikaisemmin saamasi ohjeet muistien ja kovalevyjen tarkistuksesta ovat kyllä hyviä, että niistä kannattaa aloittaa.
http://askubuntu.com/questions/148154/ubuntu-memory-test

Sivuja: [1] 2 3 ... 15