Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - stfu

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
21
Sulla ei oo siis tuossa purkissa DHCP/NAT päällä? Oletuksena ubuntussa ei ole palomuuri päällä. Onko purkissa GUI:ta ollenkaan vai konffaatko komentoriviltä?

Jos haluat helpottaa elämääsi ja kun sinulla on jo http-palvelin asennettu, voithan laittaa webminin. Sen kautta on aloittelijan helppo tehdä konffaukset, esim. juuri palomuurit. Webminiä käytetään selaimella.

22
Eiköhän sen voi. En tiedä noiden ilmaisten virtualisointi-ohjelmien rajoituksia, mutta käytännössä sehän on VMWaren tapa markkinoida järeämpiä järjestelmiään.

23
Eikös Virtualboxin saa asennettua headlessinä ubuntuun ja sen taas saanee skriptillä käynnistymään automaattisesti bootissa

24
Ajattelin vaihtaa pienivirtaisemman palvelimen vanhan 6.x versiosta paikkaillun virtasyöpön tilalle, mutta tarvisin ehdottomasti tietokannat ja asetukset uudelle koneelle. Vanha kone on 32bit, uusi tulisi olemaan 64bit. Mitenhän tämä kannattaisi tehdä?

Voiko esim. MySQL:n kannat siirtää export - importilla phpmyadminin kautta vai tuleeko jotain ongelmia?

25
Laitealue / Vs: Miten siirrettävä levy omaksi?
« : 08.05.09 - klo:15.37 »
Ainakin kuvakaappaus käskee viilata smb.conf:ia - helpoiten (ehkä) ilman komentoriviä selviät asentamalla webmin hallintapaneelin, jolloin voit säätää jakoja selaimen kautta. Aika paljon helpompaa kuin smb.conffia vääntämällä. Mistä tuo kuvankaappaus on otettu?

26
Markkinoilla olisi tilausta erityisesti yhdistyksillä ja toiminimillä (alkuvaiheessa) web-käyttöiselle taloushallinnon ohjelmalle - esim. MySQL-java-Ajax tekniikalla toteutettuna.

Minusta pupsoft tarjoiaisi tähän lupaavimman lähtökohdan. Jos muutama keskusjärjestö päättäisi tarjota paikallisyhdistyksilleen tällaista web-pohjaista yksinkertaista kirjanpitopalvelua, niin varmaan parantaisi monen oto-kirjanpitäjän työvälineistöä hyvin kohtuullisin kokonaiskustannuksin. Pupea täytyisi yhdistyksiä varten aika paljon riisua, tehdä muutama sopiva mallitilikartta ja kunnon käyttöopas. Olen tuumaillut tällaista aloitetta jo muutaman vuoden, mutta on jäänyt edelleen odottamaan toimeenpano (kutan mm. suomenkielinen Ubuntu-kirja...) muiden touhujen alle.
Kerro kun polkaistaan homma käyntiin :)

27
Voisi joskus ihan mielenkiinnosta kokeilla, kokemusta alalta löytyy melkolailla. Tässä pari ajatusta:

Yleensä ottaen kirjanpito-ohjelmat ovat suomessa melkoisen vanhanaikaisia ja lähen aina paikallisesti asennettavia (ohjelman kehityskaari on tyyliin tekstipohjainen DOS-ohjelma, jonka päälle on isketty paikkaa vuodesta miekka lähtien).

Markkinoilla olisi tilausta erityisesti yhdistyksillä ja toiminimillä (alkuvaiheessa) web-käyttöiselle taloushallinnon ohjelmalle - esim. MySQL-java-Ajax tekniikalla toteutettuna. Lisäksi laskutusohjelmat ovat edelleen melko huonoja, vaikka loppujen lopuksi kyseessä olisi melkoisen helposti toteutettava asia (teoriassa). Myyntireskontran ja viitesuoritusten sisäänluku olisi myös must. Jos nämä saataisiin paketoitua tyylikkääseen pakettiin - vain taivas olisi rajana. Tällä voisi tehdä oikeasti myös bisnestä myöhemmässä vaiheessa asennuksien, hostauksien ja ohjelmistotukien muodossa.

Voin kertoa mitä pitää tehdä jos joku tekee ;)

28
Mitenhän kannattaisi lähteä rakentamaan skriptiä, joka skannaa tasaisin väliajoin topfieldin tallennushakemiston FTP:n yli ja siirtää uudet tiedostot palvelimelle tiettyyn hakemistoon.

Muistaakseni tuossa ei muita protokollia http:n/ftp:n lisäksi ole.

29
Ja yksi vaihtoehto on siirtää dataa verkossa ja mitata kauan sen datan siirtämiseen menee aikaa.

No eikai sitä arvaamalla tehdä :)

Koodia: [Valitse]
Settings for eth0:
Supported ports: [ MII ]
Supported link modes:   10baseT/Half 10baseT/Full
                        100baseT/Half 100baseT/Full
                        1000baseT/Full
Supports auto-negotiation: Yes
Advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full
                        100baseT/Half 100baseT/Full
                        1000baseT/Full
Advertised auto-negotiation: Yes
Speed: 1000Mb/s
Duplex: Full
Port: MII
PHYAD: 7
Transceiver: external
Auto-negotiation: on
Supports Wake-on: g
Wake-on: d
Link detected: yes

Näyttäisi kättelevän gigaisena..

30
Ongelmana on normaali GUI:n kautta tapahtuva verkon konffaus. Network admin käynnistettynä gksudolla tai ilman, komentoriviltä tai menusta antaa harmaan "unlock" ikkunan. Ennen tuossa muistaakseni kysyttiin admin salasanaa, nyttemmin on ollut vähän hiljaisempaa.

toinen kysymys:

Miten tarkistan kätteleekö ubuntu verkon gigabitin nopeudella?

31
Apachen konffeista saattaa löytyä. Voit myös laittaa chmod-cronjobin korjaamaan tilanteen.

Miksi awstats tarvii enemmän kuin lukuoikeudet?
Eikai se tarvikaan, mutta oletuksena www-sivuilla ei ole oikeuksia /var/log kansioon. Vähän purkkaratkaisu tuo chmod-cronjob kyllä. Ehkäpä se löytyy tuolta logrotatesta. Muitakin ideoita otetaan vastaan.

32
Tällä hetkellä ubuntu ei ymmärrä pitää oikeuksia www-data:adm ryhmällä /var/log/apache2 kansiossa. Aina kun apachen logi cron-job pyörähtää läpi, tuloksena on access.log johon ei ole awstats:lla oikeuksia. Miten saan pidettyä oikeudet samoina, lisättyä sticky bitin tai mitä tuo nyt ikinä vaatiikaan?

33
etsitkö tätä builtin vnc-serveriä?

käynnistä -> system/järjestelmä -> asetukset -> etätyöpöytä

tai ctrl + F2 ja vino-preferences

edit:

jos haluat tuon käynnistymään aina käynnistyksen yhteydessä, joudut muistaakseni vähän säätämään, enkä nyt muista ohjeita ulkoa.

34
/var/www/ on oletuskansio mm. apache2:lle, mutta voi sitä nettiä ajaa omasta hakemistostaankin. Tarvii vain määritellä tarvittavat asiat /etc/apache2/apache2.conf:iin

Mutta joo, tämä nyt oli varmaan ongelmista pienin :)

35
Sain ainakin kotiservolle toimimaan. Kaikista hakemistoista piti poistaa .htaccess tiedosto. Ainakin tuon jälkeen näytti toimivan.
Loistava ohjelma.

36
Onko joku jaksanut tätä yrittää? Olis pop  :P

37
Ubuntussa on yleensä ottaen ihan hyvät asetukset LAMP:lle. Jos nyt et hirveän laajaan levitykseen tuon kautta palveluja tarjoa niin lähtisin perusasetuksilla, mutta muuttaisin apacheen niin että hakemistojen listausta ei voi tehdä. Tämä on aika yleinen virhe, tosin ei mikään hirveän kriittinen tietoturvaa ajatellen. Laittaisin ehkä myös awstatsin tai vastaavan ohjelman josta voisi tutkailla vähän käyttöä. Näkeepä sieltä jos sivuilta yritellään joihinkin yleisiin tietoturvareikiin kun katselee 404/403 error logeja.

Tässä ohje ubuntulle:
http://mponteres.wordpress.com/2007/07/05/disable-directory-listing-in-apache/

38
Pitäisi säätää dokumentinhallinta Knowledge Tree kuntoon testimielessä. Olen sen aiemmin ubuntuun tehnyt ns. source asennuksena, mutta nyt 8.04:ssä ei onnistu.

Jos joku saa asennettua tämän, niin olisin kiinnostunut kuulemaan kuinka onnistui. Kyseessä siis todella hyvä asiakirjojen kierrätys ja hallintasofta, jossa bonuksena windows maailmaan client, jolla voi drag&dropata dokumenttejä suoraan tietokantaan.

Ensimmäinen virhe on tämän laatuinen:

Warning: DB::include_once(DB/.php) [function.DB-include-once]: failed to open stream: No such file or directory in ../thirdparty/pear/DB.php on line 371

Täältä sorsat:
http://www.knowledgetree.com/products/opensource/downloadopensource#sourceonly

39
Juu on nuo polut oikein, mutta about:pluginseissa flash on tyyliin 4 kertaa ja yks on alternative versio, pitää tutkia.

40
Lähinnä tuossa tuo kysymys.. oon testaillut korvata /usr/lib/opera/plugins/ hakemistosta tuota flash-plugaria, mutta eipä näytä juutuubit lähtevän tulille. Firefoxissa toimii.. onko kellään muulla ollut samoja ongelmia?

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10