Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - muep

Sivuja: 1 ... 42 43 [44] 45
861

http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=143334

Tuossa taitaa olla alku tälle jutulle. Eli mahdollisesti Breezyn asennuksessa asetettu salasana löytyy kaikkien saatavilla olevasta lokitiedostosta.
/var/log/installer/cdebconf/questions.dat
ja
/var/log/debian-installer/cdebconf/questions.dat
.

Muun muassa minulla löytyi oma salasana tuosta ylemmästä lokista, eikä sen lukemiseen tarvittu ollenkaan erikoisoikeuksia, vaan ihan peruskäyttäjällä ne pystyi lukemaan...
Nuo lokitiedostot kannattaa poistaa ja lisäksi vaihtaa sen ekan käyttäjän salasana. Root- tunnus olisi myös hyvä uudelleendisabloida. komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo passwd -l

862
Ubuntu tietokoneissa / Re: noviisin kysymyksiä
« : 12.03.06 - klo:23.14 »
Ikkunoiden raahaus vie tehot sataan, sille ei ihan vielä voida mitään. Ongelma on se, että ikkuna joudutaan piirtämään joka kerta uudestaan, kun se liikkuu hitusenkin. Yleensä Gnomen Metacitya kevyemmät ikkunamanagerit piirtävätkin vain ikkunoiden ääriviivat niitä raahattaessa. Ikkunoiden raahaamisen raskaudesta ei siis kannata kauheasti välittää.

Toinen harmillisen hidas juttu on niiden valintalaatikoiden piirto, joka varmaankin sen läpinäkyvyystehosteen takia vie aika paljon tehoa. Senkään lievästä hitaudesta ei kannata välittää kovasti, vaikka olisihan se tyylikkäämpää saada toimimaan sulavammin.

Tulevaisuudessa ja osittain jo nyt näitä grafiikkasysteemeitä saadaan siirrettyä enemmän näytönohjaimen hoidettavaksi ja tämänsorttiset hidastelut tulevat häviämään :). Jo Dapperissa,Ubuntun seuraavassa versiossa, voi pienellä virittelyllä asentaa XGL:n, jolla läpinäkyvätkin ikkunat piirtyvät lähes salamannopeasti ja lisäksi saadaan vielä kiva nippu erilaisia tehosteita.

863
Taitaa mennä silleen, että repositoryt on vaan ftp- tai http- palvelimia. Sieltä sitten se apt hakee eri kansiosta tiedostot sen mukaan, mitä arkkitehtuuria käytetään.

864
Ubuntu tietokoneissa / Re: noviisin kysymyksiä
« : 12.03.06 - klo:22.38 »
Gnome luultavasti on jonkin verran hitaampi kuin Windows 2000, mutta kyllä sen erittäin käytettävä tuon tehoisella koneella pitäisi olla.

Avaa Pääte, kirjoita sinne top ja paina enteriä. Listasta voi muun muassa tarkkailla, mitkä ohjelmat vievät prosessoritehoa. Viekö joku epänormaalin paljon?

865
Yleistä keskustelua / Re: Gnome vai KDE
« : 12.03.06 - klo:21.38 »
Kannattaa odotella Dapperia, siinä ne Composite-jutut saa Xgl:n kautta paljon laadukkaammin :)

866
Gnomessa itseasiassa on eräänlainen käyttäjäkohtainen rekisteri... mutta se tulee sieltä muiden kotikansiossa olevien asetusten mukana kiltisti mukaan.

Järjestelmäasetukset, eli esim. ne /etc- kansion alla olevat kyllä menetetään uudelleenasennuksessa, mutta se kai tässä nyt on tarkoituskin.

Semmoista vielä, että kyllä se xorg.conf pitäisi ihan kohtuuvaivalla saada kuntoon ilmankin uudelleenasennusta.

867
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: mikä linux?
« : 10.03.06 - klo:16.50 »
Ubuntuhan siihen kannattaa laittaa, kun tälle foorumille kerran olet eksynyt   ;) Täältä saat varmasti apua tarvittaessa :)

128 megaa riittää kyllä gnomenkin pyöritykseen, mutta kyllähän sen toiminnassa on selkeä ero verrattuna isompiin muistimääriin. Eli jos sitä lisämuistia jostain onnistut hankkimaan, niin kannattava ostos semmoinen on.

Ihan perus-Ubuntusta kannattaisi minusta aloittaa. Siihen on sitten helppo myöhemmin lisätä kevyempiä ympäristöjä jos haluaa, ja asennuksen jälkeen on valmiina hyvin toimiva työpöytäympäristö. Työpöytäympäristöistä vain Gnomessa ja KDE:ssa taitaa olla kunnollinen suomennos saatavilla. (mutua)

Jos se Ubuntu sitten tuntuu hitaalta ja edelleen haluat täyden työpöytäympäristön, niin kannattaa koettaa Kubuntua, jossa siis on Ubuntun Gnome- ympäristön tilalla KDE. Gnome ja KDE ovat suunnilleen yhtä raskaita, mutta hitaammilla koneilla toimivuus on kuitenkin varsin kone- ja käyttäjäkohtaista. Kubuntulla voi myös ihan hyvin aloittaa, jos on alunperinkin sitä mieltä, että haluaa käyttää KDE:tä.

868
Ei windowsistakaan sitä ihan suoraan voi käynnistellä. Jollain virtuaalikoneella kyllä, mutta ainakin suorituskyky siinä kärsii.

Eli Ubuntun joutuu todellakin asentamaan ihan sinne sisäiselle kovolle, mikäli USB:lta ei onnistu bootata. Tai no, kyllä cd:ltäkin voi sen saada käyntiin, mutta kikkailua joutuu harrastamaan. Mieluummin kannattaa alkuun kokeilla livecd:ltä käynnistämistä. Livecd:llä on myös helppo muuttaa sen windows-osion kokoa sen verran, että jäljelle jäävälle tyhjälle tilalle voi asentaa vaikka Ubuntun ihan kunnolla.

Ubuntun Gpartedista sen verran, että se muistaakseni osasi käsitellä myös NTFS-osioita, kunhan asentaa ntfsprogs-nimisen paketin. Tämän voi siis tehdä myös livecd-tilassa, jolloin paketti asennetaan väliaikaisesti keskusmuistiin.

Helpointa ja mukavinta pidemmän päälle varmasti on asentaa Ubuntu sinne sisäiselle kiintolevylle.

869
Ubuntu tietokoneissa / Re: paanelien fonttien väri
« : 09.03.06 - klo:23.40 »
Ainakin käytössä oleva teema vaikuttaa fonttien väreihin, mutta se vaikuttaa aika lailla kaikkeen muuhunkin ulkonäköön  :(

870
Yleistä keskustelua / Re: Resoluutio ongelmia
« : 08.03.06 - klo:02.08 »
Sen verran mitä tuota Googlen kautta katsoin, niin tuo LG Flatron L1715S on natiiviresoluutioltaan juuri tuo 1280 x 1024. Parhaiten se toimii siis tällä resoluutiolla ja sitä kannattaa siinä käyttää.

Eli tuo 'tyhmännäköisyys' varmaan tulee juuri kuvan koko näytölle skaalaamisesta aiheutuvista virheistä. Näistä kyllä Windowsinkin pitäisi kärsiä, mutta ehkä siinä on joku ohjelmapohjainen pehmennys tuommoista varten tai jotain...

Kannattaa vaan käyttää sitä isoa resoluutiota, sille se näyttö on kuitenkin suunniteltu. Fontteja ja muita semmoisia saa kyllä tarvittaessa suurennettua.

871
Ubuntu tietokoneissa / Re: Pieni fontti
« : 08.03.06 - klo:02.01 »
Tuo ongelma taitaa olla lähinnä noissa vanhoissa Gtk1:a käyttävissä ohjelmissa, tosin wine ei niihin taida kuulua. Tuon pystyy kyllä korjaamaankin, mutta yksi helppo ratkaisu on käyttää Gtk2-ohjelmia. Esimerkiksi Xmms:n sijaan kannattaa käyttää Beep Media Playeria, joka muistuttaa Xmms:ää kovasti.

Joku Muu varmaan varmaan osaa kertoa sen ratkaisun noihin Gtk1-ohjelmiinkin, jos niitä välttämättä haluat käyttää.

872
Kyllähän se vähän kesken on, mutta jos se asentuu, niin onhan se parannus nykyiseen. Päivitysten määrähän ei oikeastaan paljoa haittaa, jos laajakaista on. Ja yleensä, jos jotain jonain päivänä menee rikki, niin se palautuu kuntoon melko pian. Ja saapahan harjoitusta...  ;D  Tekstipohjaisen irc-clientin (irssi) käyttö kannattaakin opetella jo valmiiksi siltä varalta, että X ei jonain päivänä käynnisty...  :)

Toivotaan nyt parasta  :)

873
Tuohon skriptiin ehdottaisin yhtä lisävaatimusta.

Jos skripti on ajettu jo aikaisemmin, niin se ei enää ylikirjoittaisi sitä varmuuskopiota sillä vanhalla, koska silloinhan varmuuskopion sisältö on sama kuin varsinaisen sources.listin.

Eli sen pitäisi varmistaa, että varmuuskopion ottaminen ei ylikirjoita vanhaa varmuuskopiota. Ehdottaisin, että varmuuskopion nimeen lisättäisiin vaikka kopioinnin ajankohta tai jotain vastaavaa.

Vahingossa voi tulla se skripti ajettua useampaan kertaan...

874


Tuo sata2 saattaa olla sen verran uusi juttu, että asennusohjelma ei oikein osaa käsitellä sitä. Tai jotain. Itselläni vanhemmissa koneissa asennusohjelma on yleensä toiminut täysin moitteetta.

Tuo Radeon on vielä varsin uutta mallia, ja ATI:lla on  linux-tukeen panostus ollut täysin riittämätöntä. Joihinkin uusiin kortteihin on saatu tuki puolen vuoden viiveellä. Ei auta kuin toivoa, että tuki paranisi joskus. Kannattaa tulevaisuudessa kyllä vielä harkita Nvidia kortteihin sijoittamista, sillä niissä varsinkin Linux- ajureiden taso on monta kertaluokkaa parempi.

Ei se aina ole helppoa, valitettavasti. Viime aikoina vapaat ohjelmat ovat kehittyneet valtavasti, mutta aina välillä asiat meneveät pieleen ja homma ei pelaa. Tämänkin vuoksi kehitystä tehdään yhä, ja luultavasti sinunkin ongelmasi häviävät ennemmin tai myöhemmin. Tuossa vaiheessa voi olla ihan kannattava veto yrittää asentaa jotain muuta jakelua. Distroja on kuitenkin saatavilla paljon erilaisia ja monissa on aivan erilainen asennusohjelma kuin Ubuntussa, joten ehkä niissä samaa sata2-ongelmaa ei ole. Itse koettaisin vielä ainakin sen Ubuntun seuraavan version, 6.04:n asentamista. Se on vielä kehitysasteella, mutta luultavasti se jo toimii. On hyvin todennäköistä, että jollakulla muullakin on ollut samoja ongelmia kuin sinulla, ja yleensä tunnetut bugit saadaan asennusohjelmista liiskattua seuraavaan versioon, onhan se käyttöjärjestelmän yksi kriittisimmistä osista. Pitäähän se voida asentaa, tai kaikki muu on turhaa.

On kuitenkin hienoa, että noinkin paljon olet vaivaa jaksanut nähdä. Positiivinen ja kokeilunhaluinen asenne auttaa paljon, vaikka eihän se toki varmasti päällimmäinen tunne ole, kun asennus jää kesken ja kaupanpäälle sekoittaa koneen. Ajan kanssa ongelmat kuitenkin usein saadaan korjattua ja virheistä opitaan. :)

Mikäli jaksat vielä alkaa testailemaan jotain, niin onnea kokeiluihin.

875
Onhan molemmat kysyjät jo kokeilleet 5.10:n (Breezyn) 32-bittistä livecd:tä?
Ne 64-bittiset eivät ole vielä niin varmatoimisia.

876
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: N00b
« : 03.03.06 - klo:15.02 »
1.Voiko asentaa ohjelman kaikille käyttäjille graafisesti, ilman sudo pelleilyä jossain päätteessä?

Voi. Järjestelmä->Hallinta->Synaptic Package Manager on helppokäyttöinen, raksia vaan ruutuun.
Pääte ja sudo eivät ole pelleilyä, vaan oikeasti hyvä tapa hoitaa asioita. Niiden kautta asentaminen on kokeneelle käyttäjälle nopeampaa. Lisäksi päätekomentoja on helppo neuvoa muille.

Lainaus
2. pakettien avaaminen? jos imutan jonkun paketin joka on pakattu tar gz tai .deb jne niin voiko sen asentaa myös graafisesti ilman mitään päätekomentoja sun muuta
*.tar.gz tai *.tar.bz2- paketteja ei kovin helposti saa kaikille käyttäjille asennettua ilman, että paketinhallinnan toimivuus kärsisi älä tee tätä jos ei ole pakko.

*.deb- paketin voi asentaa tekstitilassa komennolla sudo dpkg -i <paketti>, mutta jos paketti ei ole tehty nimenomaan Ubuntulle, voi ongelmia ilmetä. Usein ei kuitenkaan ilmene.
Graafinen asennus on myös varmaan mahdollinen, mutta harvemmin semmoiselle on tarvetta. Päätteen käyttö kannattaa opetella, se on helppoa.



Lainaus
3.ohjelmat. otin lisää ohjelman kautta pari ohjelmaa, jotka se kiltisti asensi. miten ne saa päälle? eipä tullut automaattisesti sinne
   valikkoihin vaikka näyttääkin ruksattuna kun pistää yläpalkista hiiren oikealla painikkeella sinne asetuksiin. eli näyttäis et olis siellä
   mutta eivät ole. mikäs tässä mättää?


Kaikki graafisetkaan ohjelmat eivät asenna kuvakettaan valikkoon. Osa laittaa, osa ei. Yleensä suosituimmat laittavat. Ohjelmat, joita ei ole valikossa, voidaan käynnistää Päätteestä tai alt+F2- yhdistelmällä aukeavasta ikkunasta. Ero näillä on lähinnä se, että ohjelma voi tulostaa virhe- ja varoitusilmoituksia Päätteeseen.

Esimerkiksi Firefoxin voi käynnistää kirjoittamalla päätteeseen firefox, Gaim käynnistyy komennolla gaim, jne.... Yleensä komennot kirjoitetaan pienillä kirjaimilla. Jos et tiedä, miten jokin komento kirjoitetaan, voit kirjoittaa siitä vain alun ja painaa tab-näppäintä, jolloin Päätteen automaattinen täydennys yrittää täydentää loput komennosta tai antaa listan sopivista vaihtoehdoista.

Gnomeen on saatavilla myös valikkoeditori, jolla on kohtuuhelppo lisätä valikkoon ohjelmia, jos tarvitsee.

Lainaus
5.apt-get. mikä se on? joku yleis-ohjelman avaaja? tarvitseeko sitä edes ollenkaan? joka paikka on vaan täynnä ohjeita tohon ja taas lisää päätehässäkkää
Ohjelmat, apukirjastot ja muut Ubuntun osat on jaettu paketteihin, joissa on asennettava data ja sen asennusohjeet mukana. dpkg- ohjelma asentaa ja poistaa paketteja, sekä pitää huolen, että jokaisella paketilla on sen toimintaan tarvittavat, riippuvuuksina tunnetut muut paketit asennettuna. Paketin asennus dpkg:lla:
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg -i <paketti>
Apt-get on puolestaan Apt-ohjelmistoa, joka käyttää dpkg:ta pakettien asentamiseen. Apt-get osaa hakea paketteja suoraan netistä ja asentaa niitä. Apt asentaa myös riippuvuudet automaattisesti. Helpointa pakettien(ohjelmien) asennus on apt-getilla:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install <paketti>
Synaptic Package Manager puolestaan on graafinen käyttöliittymä Apt:iin, jolla pakettien asennus tehdään suunnilleen niin, että laitetaan rasteja ruutuun niiden pakettien kohdalle, jotka halutaan asentaa, ja painetaan Apply.

Lainaus
6.mikä on linuxin .exe vastaava? eli millä jonkun ohjelman saa päälle jos ei ole menu-valikossa.
Tämmöistä ei oikeastaan ole. Suoritettavan ohjelman nimi on vain ohjelman nimi, ei päätettä. Linuxissa ohjelmat. siis ne suoritettavat tiedostot, on kasattu /bin, /usr/bin ja muutamaan muuhun paikkaan, joista voi vaikka käydä katsomassa, mitä sieltä löytyy.

Helpointa se ohjelman ajaminen ilman valikkoa on edelleen Päätteen kautta. Esimerksiksi, jos olen asentanut Amsn- ohjelman, mutta en tiedä, millä komennolla se käynnistyy:
1) Avaan Päätteen

2) kirjoitan komentoriville yhden a:n, koska Amsn alkaa a:lla. Huomaa, pieni a, ei A.

3) painan pari kertaa Tab- näppäintä. Siis sitä, joka on yleensä caps lockin päällä. Saan pitkän listan a:lla alkavista komennoista.

4) koska lista on luultavasti hyvin pitkä, kirjoitan m:n sen a:n perään, ja toistan tabin painelun, jolloin saan viidestä komennosta koostuvan listan. Yksi listassa olevista komennoista on amsn, joka hyvinkin todennäköisesti käynnistää Amsn:n.

5) kokeilen amsn- komentoa, joka käynnistää Amsn:n

6) ensi kerralla käytän vain suoraan komenoa amsn, helppo muistaa kun se on sen ohjelman nimi.

Lainaus
7. sources.list.  pitääkö tota jollain editorilla editoida? tuntuu että  noita editoitavia hässäköitä olisi miljoona. -->taas kaivataan graafista hommaa tuohonkin. pitäis olla vaan nappi jota painamalla kysyy vaan että kerroppa mikä osoite lisätään.

Tiedosto on siis /etc/apt/sources.list. Se määrittää, mistä päin internetiä paketteja haetaan automaattisesti. Sources.listiä voi helposti muokata, kun ensin komentaa
Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/apt/sources.list
Tuosta nyt voitaisiin sen verran selittää, että gedit on tekstieditori, ja tuo tiedostonimi tuossa perässä lähetetään geditille sen käynnistyessä, jolloin se avaa valmiiksi kyseisen tiedoston. sources.listiä eivät saa muokata muut kuin pääkäyttäjä, root, joten sen sijaan, että komentaisimme vain
Koodia: [Valitse]
gedit /etc/apt/sources.list, käytämme sudo-ohjelmaa jolle siis lähtee ohjeina koko sen perään kirjoitettu rimpsu. Sudo kysyy sinulta salasanaasi ja sen jälkeen suorittaa ne komennot, mitkä sen perässä ovat,

sources.listissa kaikki rivit, jotka eivät ala risuaidalla #, ovat pakettivarastoja, joista paketteja haetaan. Risuaidalla alkavat rivit ovat kommenttirivejä. Ubuntun oletuksena oleva sources.list sisältää kommenttirivien joukossa valmiita varastorivejä, joista vaan pitää ottaa kommenttimerkit pois alusta. Ota siis risuaidat pois ainakin niistä riveistä, joiden lopussa on teksti universe. Universe- varastot sisältävät valtavan määrän ohjelmia, jotka tämän jälkeen ovat valmiina asennettavaksi yhdellä tekstikomennolla tai muutamalla hiirenklikkauksella Synaptic Package Managerissa. Tallenna sources.list ja aja
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update, jolloin apt-get lukee sources.listin ja päivittää saatavilla olevien pakettien tietokannan.


Lainaus
kysymyksiä olisi miljoona. noista ubutun guideista ei ole mitään apua, ei ne ole aloittelijoille. täynnä vaan erillisiä kirjoitettavia komentoja. ei auta yhtään oppimaan. avut on kaikki tyyliin: "miten asennan ohjelman xx" -> kirjoita apt-get xxxxxxx.  ihmettelen vaan
että miksei linuxissa voi olla installerit samalla lailla kun windowsissa, eli otan vaan ohjelman jossa on vaikka autoinstaller.exe, kaksoisnapautan sitä ja avot.(sori negatiivinen sävy, hermot menneet vaan tapellessa, ja vaikka tuo synaptics ja lisää ohjelma ovatkin graafisia, niin tosiaan ei mitään ainakaan ole valikkoihin tullut ja en saa niitä mitenkään päälle, saatika että edes tietäisin mihin hakemistoon ne on asennettu että edes saisin ne päälle)
Ne ohjeet ovat päätekomentoina siksi, koska ne on helppo copypastettaa Päätteeseen ja tehdä oikein. Joskus ne voivat olla vähän sekavia ja vaikea ymmärtää, mutta esimerkiksi apt-getin komennot eivät ole kovin vaikeita. Lisäksi ne toimivat niillekin, jotka eivät esimerkiksi asentaneet koko Synapticia. Jotkut jopa käyttävä konettaan kokonaan tekstitilassa.

Pakettien asennus on tehty apt-getilla ja Synäapticilla siksi, koska se on erittäin hyvä tapa. Kun opit asentamaan paketteja apt-getilla, sinun ei enää tarvitse mennä ohjelman kotisivuille etsimään latauslinkkiä, vaan asennat kaikki ohjelmat melko samalla tavalla ja automaattisesti. Lisäksi Ubuntun ylläpito pitää huolen, että koneellasi olevat ohjelmat ovat virusvapaita ja keskenään yhteensopivia. Kaikkien ohjelmien tietoturvapäivitykset asennetaan myös automaattisesti.

Ohjelmien käynnistykseen tuli tuossa ylempänä jo ohjetta, selvennystä kannattaa pyytää jos ei ymmärrä.



Lainaus
Paljon kiitoksia avustanne, näin etukäteen.

Eipä kestä, toivottavasti avusta oli hyötyä.

877
Ubuntu tietokoneissa / Re: toinen kiintolevy...
« : 26.02.06 - klo:23.25 »
Kerrohan tarkemmin.

Miten löydät sen levyn? Onko koneessa siis kaksi kiintolevyä? Miten tämä toinen kiintolevy on osioitu?

Homma menee kuitenkin pääpiirteissään siten, että liitetään levyltä tiedostojärjestelmä jonnekin käyttöjärjestelmän hakemistopuuhun. Esimerkiksi /mnt- tai /media- kansioihin voi tehdä alihakemiston, jonne tiedostojärjestelmän haluaa liittää.

Nyt siis pitäisi tietää, minkä tiedostojärjestelmän haluat liittää. Tähän tarvitaan vähän lisätietoja sen suhteen, miten kiintolevy on koneessa kiinni ja miten se on osioitu.

Osioiden liittäminen väliaikaisesti tehdään näin:
Koodia: [Valitse]
mount -t (tyyppi) /polku/laitteeseen /polku/liitoskohtaan
jossa tyyppi on tiedostojärjestelmän tyyppi, esimerksiksi vfat, ntfs tai ext3. Laitteet löytyvät /dev- hakemistosta ja liitoskohdaksi pitää valita joku tyhjä hakemisto.

/etc/fstab - tiedostossa on asetukset osioiden automaattiselle liittämiselle. Sieltä voi yrittää katsoa mallia olemassa olevien osioiden riveistä ja koettaa maalaisjärjellä päätellä loput. Ensin kuitenkin kannattaa koettaa tuota mount-komentoa. Pelkkä
Koodia: [Valitse]
mount näyttää, mitä osioita on jo liitettynä.

878
Luultavasti näytön tai näytönohjaimen automaattinen tunnistus vain meni vähän sinnepäin... Esimerkiksi yritti laittaa liian isoa resoluutiota. Kyllä tuommoisesta selviää, varsinkin kiintolevyasennuksessa.

Koeta alkuun vaikka sitten jumittamisen jälkeen <ctrl>+<alt>+<f1> yhdistelmää. Tällä pitäisi päästä tekstikonsoliin, mikäli näppäimistö vielä toimii. Sieltä käsin taasen voidaa laittaa, esimerkiksi, näytönohjaimen ja näytön asetukset kohdalleen ja sitten yrittää käynnistää näytön ja vähän muidenkin juttujen ohjauksesta vastaava x-serveri uudelleen.

Jos pääset tekstitilaan, niin komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg voi kohtuuhelposti asettaa tärkeimmät xserverin asetukset oikein. dpkg-reconfigure kyselee yksitellen sinulta vastaukset eri asetuksiin. Oletuksena valittuna on aina se, mikä oli ennestään, joten kummallisimpiin kysymyksiin voi yleensä vain painaa enteriä.

Koeta vaihtaa ainakin eri ajuri näytönohjaimelle(vesa-ajuri toimii ainakin 90% näytönohjaimista) ja varmistaa, ettei näytölle yritetä laittaa liian isoa resoluutiota. Näissä kohdissa siis ei kannata käyttää autodetectiä.

Ja tämmöisten vastausten kirjoittamista helpottaisi kovasti jonkinlainen käsitys koneesi kokoonpanosta.  ;) Esimerkiksi näytönohjaimen malli kiinnostaisi.

879
Se valintalaatikon tahmaus saattaa johtua siitä, että se on läpinäkyvä. Minullakin Ubuntun valintalaatikot ovat olleet varsin tahmaisia verrattuna systeemin muuhun toimivuuteen, sekä KDE:ssa että Gnomessa.

880
Ubuntu tietokoneissa / Re: Alapaneeli
« : 19.02.06 - klo:21.51 »
Ei se nyt niin typerää ollut. Ei kysyvä tieltä eksy.

Sivuja: 1 ... 42 43 [44] 45