Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - henri_aleksi

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 16
41
Itselläni tilanne on se että minulla ei ole koneellani yhtään laitonta ohjelmaa tai peliä. Musiikkia tulee kuunneltua pääosin spotify/vlc playerillä radiota streamaten / youtube.

Linuxilla pääpuute on oikeastaan videot ja sarjat. Niitä tulee streamattua netistä joskus mutta vielä puuttuu joku vodlerin kaltainen palvelu linuxille...

Dvd:n katsominen taisi kuulua "fair use" piirin, mutta blue-rayt ei niinkään. Ja varsinkin kun studioiden kanta tuntuu jostain syystä olevan erittäin anti-linuxistinen. Vodlerillehan väsättiin linux-clienttiä mutta studioiden painostuksesta tyypit veti linux-tuon pois.

Meni vähän off-topicin puolelle..

42
Tulee mieleen artikkeli
Toi on kylläkin englanniksi mutta...

43
Käyttäjän henkilökohtaisia dns-asetuksia on mahdollista muuttaa ilman sudoa, mutta ei "järjestelmänlaajuisia"...

44
Jotta pääset alkuun tarvitset koodaamista varten
monodevelopin, kasan libmono- alkuisia kirjastoja ja gtksharpin.

Sitten kun kehitysympäristö on kunnossa tee gitorious.org:n uusi tunnus itsellesi jos sinulla ei vielä ole sellaista ja asenna git (olisiko ollut gitcore paketti), kloonaa tinybill:n repository ja kun sinulla on jotain valmiina tee julkinen merge-request.

Tietenkin kannattaa myös laittaa viestiä siltä varalta jos aloitat työskentelemään jonkin isomman asian parissa...

EDIT: Tekemiesi committien tekijänoikeudet säilyy sinulla mutta koodisi lisenssi tulee olla GPL.

45
Sitä työpaikan kirjanpitäjäkin kommentoi "että alv-erittely olisi hyvää palvelua".

Mitä logoon tulee, juurikin tällä hetkellä se jää käyttäjän vastuulle valita riittävän pieni logo ;)
Asiaan tulee varmastikkin muutoksia.

46
Ei rajoituksia, logoista ainakin jpg, gif ja png:n pitäisi toimia.

Laitoin uuden version ladattavaksi, jonka pitäisi kyetä näyttämään logo myös jälkikäteen.

EDIT: Myöskin jonkinlaista editointia voi harrastaa vaikka editoitavat kentät on varsin rajallisia vielä.

47
Kirjoitin Laskutettavaksi testilaskutus ja ajattelin, että tab-nappulaa painamalla menisi seuraavaan ruutuun ja niinhän se menikin tuonne laskunnumero kohtaan, jossa erehdyin painamaan kirjainta numeron sijaan ja ohjelma kaatuu siihen.

Toi bugi pitäisi olla nyt korjattuna mutta varmasti monia muita jäljellä...  siis ohjelman kaatuminen kirjaimen syötöstä. Tabin kuljujärjestykseen en koskenut vielä.

48
Toi tulostusta tiedostoon pitäisi toimia.

Ensimmäisenä se aloittaa logon tulostamisella. Eli luultavasti luultavasti se keskeytyy siinä vaiheessa... Valitse Asetukset->Omat tiedot formilla yrityksen logo. Valitse jokin kuvatiedosto logoksi.

Kerro miten kävi ;)

49
Ok, kiitos tuosta huomiosta. Ei varmastikkaan ole ainoa kaltaistaan.

Laskuja voi tällä hetkellä selata. Eli kun lasku on valmis voit painaa tallenna painiketta. Laskun pitäisi ilmestyä selattavaksi toiselle välilehdelle sen jälkeen; Kun valitset jonkun laskun listasta voit tulostaa sen laskun jälkikäteenkin, mutta laskun avaamista / muokkaamista ei olla vielä toteutettu.

Jos viitsit koittaa tuota laskun tallentamista ja katsoa ilmestyykö se selattavaksi. Muutoin siihen liittyy jokin bugi joka pitää löytää.

Asiakaiden selaamista ei olla toteutettu vielä, eli se että asiakkaita ei voi hallinnoida ei ole yllätys ;)

Kiitos palautteestasi.

50
Ensiksi haluan pahoitella että ohjelman kanssa on kestänyt näinkin kauan, mutta finlaskun (tinybill nykyisin) kriittiset ominaisuudet alkavat olemaan kohta kuosissa.

Jos haluat testata, lataa ohjelma http://tinybill.yrityshuoltamo.fi/tinybill.exe (GPL- lisenssillä)  ja pistä se käyntiin päätteessä komennolla mono /polku/ohjelmaan/tinybill.exe. Tarvitset ainakin monon asennettuna mutta se pitäisi olla ubuntussa oletuksena asennettuna.

En tehnyt installeria tällä kertaa, mutta jos joku haluaa aloittaa paketoimaan projektia (linux distrot, windows & mac) niin tulevaisuudessa kannattaa suunnata gitorious.org/tinybill josta voi ladata sovelluksen lähdekoodit ja kääntää sen (tai aloittaa projektiin contributoinnin).

Joka tapauksessa haluan palautetta ja kommentteja sovelluksesta, mutta pitäkää mielessä että kaikkien nappien toiminnallisuuksia ei olla toteutettu vielä eli jos jokin napin painaminen ei saa aikaiseksi mitään se johtuu siitä että toiminnallisuutta ei olla toteutettu.

EDIT: Ai niin, unohdin mainita erikoisista bugeista. Eli esimerkiksi tulostettaessa jos logon sijainnin polkua ei olla määritelty, sovellus kaatuu. Eikä varmastikkaan ole ainoa laatuaan...

Kaikki asetukset löytyy xml:nä kotihakemiston alta .tinybill hakemistosta.

51
Torrenttien lataustarkoituksessa kannattaa tutustua Delugeen myös (http://deluge-torrent.org/), se tarjoaa myös selaimen yli käytettävän käyttöliittymän.

52
Jos joku pääsee manipuloimaan maksun vastaanottajaa niin miksei pääsisi manipuloimaan myöskin summaa?

Sinällänsä ssl suojaa kohtalaisen hyvin. Vaarana sinällänsä on jos joku pääsee asentamaan keyloggerin niin vaarana on että verkkopankin salasana ja käyttäjätunnus joutuu muiden käsiin.

Tätä varten on pankeissa avainlukulista (joka toivottavasti on kertakäyttöinen ja kysyy arvottua avainparia).

53
Tarkemmin asiaa (ja mitä kaikkea on julkaistu) pitäisi tarkoittaa natiivia return to castle wolfwenstainia linuxille, tarvitsee vain ostaa peli grafiikoiden saamiseksi.

Vähän sama kuin OpenTTD, johon tarvitsit vielä jokin aika sitten alkuperäisen pelin grafiikoita varten.

54
Yleistä keskustelua / Vs: epä tietoinen
« : 13.08.10 - klo:12.35 »
Itsellä tuli saunalahden tuplalaajakaistan mukana huawein mokkula (1M) joka toimi ihan hyvin.

As a side note vielä sen verran että linuxissa sen käyttöönotto oli minulla huomattavasti helpompaa kuin windowsissa, ei tarvinut asentaa erillistä ohjelmaa joka pitää käynnistää aina ennen yhteyttä.

55
Lincity on muistaakseni open-source portti joka jää graaffisuudessaan aika paljon simcityn taakse.
Pikemminkin klooni.
Totta, meni termit vähän sekaisin.

56
Linsity se nimi saattoi myös olla muttei liity aiheeseen :)
Ässät ja ceet menivät nähtävästi sekaisin... Simcity ja Lincity ovat kai niitä tarkoittamiasi pelejä?
Lincity on muistaakseni open-source portti joka jää graaffisuudessaan aika paljon simcityn taakse.
Loki porttasi aikoinansa Sim City 3000:n linuxille (http://www.lokigames.com/products/sc3k/) tosin en tiedä onnistuuko sen ostaminen enään kautta x...

57
Pelit / Vs: Curse Client
« : 12.08.10 - klo:13.45 »
Muistaakseni uudempi curse (v4) vaatii .NET-frameworkin uudempaa versiota jota ei ole tietääkseni vielä mahdollista saada toimimaan winen päällä.

Noi ohjeet oli tehty curse clientin versio 3:lle. Tuollaiseen ongelmaan en ole vielä törmännyt, mutta potentiaalinen ongelma voisi olla esimerkiksi jonkun cab-tiedoston purkaminen (cabextract).

Itsellä vanhemman cursen asennus sujui ilman suurempia ongelmia ja kun unohdin varmuuskopioida vanhan asennustiedoston (ja uudemmat ei toimi) olen päätynyt päivittämään addoneita wowmatrixilla (josta saa muuten natiivin linux-clientin) vaikka kaikki paketit ei tunnu päivittyvän yhtä nopeata tahtia kuin curseen...

58
Kuten joku aikaisemmin totesikin jos joku haittaohjelma/hakkeri pääsee jostain syystä sisälle koneeseesi (esim. sopivasti muotoillun nettisivun kautta joka hyödyntää jotain tuoretta haavoittuvuutta) niin normi-käyttäjänä oleminen ei oikeasti suojaa tiedostojasi ollenkaan.

Mutta jos et ollut roottina, niin silloin ei sinun järjestelmääsi pääse syvemmälle, eikä myöskään muiden perheenjäsenten tilit ole vaarassa. Tällöin pääset uuteen alkuun ihan vain root-konsolissa (käynnistyksen alussa grubista valitse se "vikakonsoli" tai jotain sinne päin) poistamalla tunnuksesi ja deletoimalla kotihakemistosi ja luot tunnuksesi uudestaan.

Ja mitä tulee tietoturvaan niin jos olet tosissaan huolissasi selaimen tietoturvasta, niin kannattaa valita googlen chrome. Chrome on sandboxattu, mikä käytännössä vaatii hyökkäykseen kaksi sopivaa tietoturvahaavoittuvuutta. Yhden "ulommassa kerroksessa" ja yhden hiekkalaatikossa...

Tällä hetkellähän esimerkiksi firefox ei ole sandboxattu.

EDIT: Vaikka tiedostosi on tuhottu, saattaa jotkut toimet joita virukset haluavat tehdä vaatia silti pääkäyttäjän oikeuksia.


Ei voi olla totta! tuo mitä kirjoitit. Että sun mielestäsi on yhdentekevää mitä järjestelmälle tapahtuu, kunhan ikioma kotihakemistosi ja sen tiedot säilyy. Siksikö sinä kannatat roottina touhuamista koneellasi?

Jos noin on, et ainakaan meille pääsis töihin ja toivoakseni muillekin työnantajille selviää asenteesi ennen sopparin solmimista...

Mutt toivottavasti jymmärsin tarkoittamasi väärin.  :o

Anteeksi, en voi ymmärtää miten sanomisestani on voitu vetää noi johtopäätökset.
Itse olen koko ajan sanonut että roottina ei nimenomaan kannata olla, koska silloin järjestelmän pitäisi olla vielä turvassa vaikka henkilökohtaiset tiedostot on jo tuhottu. Kannattaa myös katsoa mihinkä viesteihin olen vastannut ja suhteuttaa asiat niihin, eikä irrottaa asiaa kontekstistaan ja revitellä sillä, se on mitä keltainen lehdistö tekee.

Niin, ja työskentelen paljon palvelimien kanssa ja vastaan niiden tietoturvasta...

^ ;D

Firefoxille voisi tehdä oman hiekkalaatikon yksinkertaisesti ajamalla sitä eri käyttäjätunnuksella. Sen sudo oikeudet omaavan normitunnuksen rinnalle voisi luoda toisen tunnuksen, jolla olisi rajatummat oikeudet. Sitten vaan ff:n kuvakkeeseen komennoksi "gksu -u luser-user firefox". 8)

Näin mahdollinen ff:n haavoittuvuutta hyödyntävä haittaohjelma pääsee paskomaan vain luser-userin kotihakemistoon ja omat ja systeemitiedostot pelastuu.

Ps. en ole kyllä kokeillut  :-[
Toi kuulostaa itse asiassa hyvältä, jos vaivautuu menemään tuohon asti niin suosittelen varmistamaan että k.o. käyttäjällä ei ole oikeuksia omiin tiedostoihisi. Ainut haittapuoli minkä nyt keksin on se että tiedostot jotka tallennat firefoxilla joudut myöhemmin siirtämään kotihakemistoosi rootin kera...

59
Mikä se Google analytics on, joka Firefoxiin asentuu?
Asentuuko?

Ihan hyvä pointti muuten. Minun tietääkseni se ei firefoxiin asennu. Kyseessä on työkalu jolla voi seurata sivuilla käyntimääriä, mitä linkkejä on klikattu jne... Tämä tapahtuu koodilla, jonka nettisivujen hallinnoijat lisäävät sivuillensa.

60
Ja mitä tietoturvaan tulee, en todellakaan luota googleen siinä suhteessa. Mikä se Google analytics on, joka Firefoxiin asentuu? Luultavasti olet Chromen asennuksen yhteydessä hyväksynyt( I agree) jonkin diilin Googlen kanssa; luitko sopimusehdot?
Puhuin tietoturvasta/haavoittuvuuksista, en yksityisyydestä  ;D
Vaikka asialla voidaankin ehkä tarkoittaa samaa asiaa, puhuin siitä eri yhteydessä.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 16