Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Kari Argillander

Sivuja: [1] 2
1
Tarkoitus olisi saada skripti joka hakee halutusta urlista kaikki pdf-tiedostot valittuun hakemistoon. Pdf:ä voi olla jopa 300 joten käsin niitä ei viitsi ladata. Ajattelin tehdä sen niin, että haetaan sivun lähdekoodi ja otetaan aina seuraava pdf urli ja tallennetaan se ja taas seuraava, mutta en vain tahdo keksiä miten tuon saisi toteutettua helposti. Olisiko jollain vinkkejä tai suora vastaus.

Ystävällisin terveisin
Kari Argillander

2
Multimedia ja grafiikka / Pulseaudio: moduuli ei lataudu
« : 19.01.09 - klo:23.15 »
Eli minulla on Kubuntu käytössä ja tarvisi tehdä toisesta koneesta ääni serveri. Läppärissä kaikki toimii niinkuin pitää, mutta pöytäkoneesta ei ääni serveriä saa. Huomasin, että kun läppärissä sallii koneen olevan serverinä latautuu pulseen seuraavat moduulit:
module-native-tcp
module-esound-tcp
module-zeroconf-publish

Pöytäkoneeseen näitä ei lataudu ollenkaan. Eli olen saanut selville, että tuo ohjelma jossa määrätään koneen olevan sound serveri pitäisi tämä lataus tehdä, mutta eipä näytä tekevän.

Koodia: [Valitse]
aptitude search pulseNäyttää molemmissa koneissa aivan samalta samoin kun hakee hakusanoilla tcp, avahi, zeroconf, esound

Eli miten nuo moduulit saisi asentumaan?

3
Eli minulla on tämä läppäri ja pöytäkone. Tarkoitus olisi, että läppäriltä lähtisi kaikki äänet pöytäkoneella halutessani. Onkohan olemassa mitään helppoa tapaa "putkittaa" äänet sille koneelle? Kotiverkossa olisi ainostaan tarkoitus toimia. Amarokin ja muiden musiikkisoittimien etäohjaushan toimii hyvin, mutta kun haluan myös kuunnella musiikkia esim youtubesta.

4
ALKULÖPINÄT:
Oletko aina halunnut kirjoitta yhdellä kädellä, koska kätesi on kipsissä tai haluat juoda kahvia toisella nyt se on mahdollista!!!


Löysin tuossa vähän aika sitten tavan miten voi kirjoittaa yhdellä kädellä half qwertyn. Se toimii niin, että välilyönti kääntää näppäimet toiselta puolelta toiselle puolen. Eli jos painaa välilyöntiä ja a:ta niin siitä tulee ö ja välilyöntiä ja e:tä niin siitä tulee i. Tämä on myös mukavaa, koska mikään ei tule muuttumaan. Ainoat haitta puolet ovat, että välilyöntiä ei voi painaa pitkään josta normaalisti tulisi monta välilyöntiä ja caps lock valo lakkasi ainakin minulla toimimasta. Kuva näppäimistön rakenteesta.

On olemassa valmis rautapohjainen ratkaisu, mutta ne ovat aivan liika kalliita eivätkä tietenkään sovellu läpärin kanssa kirjoittamiseen ja skanditkin puuttuvat. Päätin siis etsiä softapohjaista ratkaisua ja monen epäonnistumisen kautta löysin Ivan Stojicin tekemän softapohjaisen ratkaisun.

Softapohjainen ratkaisu lukee /dev/input/eventX jossa X on numero joka osoittaa sinun näppäimistöösi. Tämän jälkeen se lähettää joko alkuperäsen näppäimen tai käännetyn näppäimen /dev/input/uinput iin josta xorg ja myös kernel lukevat tämän jälkeen näppäimistöä.

KÄYTTÖÖNOTTO:


Aluksi lataa mirrorboard.c osoitteesta http://pastebin.com/f24c01781 ja käännä komennolla
Koodia: [Valitse]
gcc mirrorboard.c -o mirrorboard
seuraavaksi siirretään mirrorboard ohjelmien suureen joukkoon
Koodia: [Valitse]
sudo mv "TÄHÄN PAIKKA MISSÄ KÄÄNNETTY MIRRORBOARD SIJAITSEE" /usr/bin/
sitten lisätään uinput moduuli käynnistymään tietokoneen käynnistyessä. Tämä tehdään muokkaamalla tiedostoa /etc/modules ja lisäämällä viimeiselle riville sana   uinput

Seuraavaksi tulee tietää missä eventissä näppäimistö sijaitsee. Kirjoitaa komentoriville komento
Koodia: [Valitse]
grep -i keyboard /sys/class/input/input*/name
saat tulosteeksi jotain tämän tapaista
Koodia: [Valitse]
/sys/class/input/input1/name:AT Translated Set 2 keyboard
Tarvitsemme input kansion numeroa ja tässä esimerkissä se olisi 1 joten muista oman kansion numero.

Nyt olemme valmiita käynnistämään tietokoneen uudestaan, mutta lue silti eteenpäin.
Kun olet kirjautumisruudussa valitse valikosta "tekstitilassa kirjautuminen". Kirjoita normaalisti käyttäjänimesi ja salasanasi. Kun olet sisällä kirjoita komento (HUOM. X Pitää korvata muistiin ottamallasi numerolla)
Koodia: [Valitse]
sudo mirrorboard /dev/input/eventX &
Nyt sinulla pitäisi olla käytössä half qwerty (itselläni ei toiminut teksti tilassa käänteinen ö, mutta se tuskin haittaa). Voit jo kokeilla painella välilyöntiä ja näppäimiä ja olla kummissasi. Kun olet kummastellut tarpeksi voit käynnistää X:n komennolla
Koodia: [Valitse]
startx
TÄSSÄ VAIHEESSA VOIT LOPETTAA LUKEMISEN JA KÄYNNISTÄÄ KONEEN, mutta muista tulla takaisin.

NÄPPÄIMISTÄ:
väli + tabulaattori = sarkainnäppäin
väli + caps lock = ä
väli + vasen shift = enter
ja muut nyt menevätkin selvästi peilikuvana
å:tä ei ole saatavilla, koska en kokenut sitä tarpeelliseksi

HARJOITTELU:
Tein myös näppäinasettelu tiedoston KTouchiin joten voit harjoitella perusteita sen avulla. Muista asentaa paketti ktouch.
Lataa seuraavat tiedostot:
http://pastebin.com/f56d5ca1   (nimeä tiedosto nimellä fi.half.keyboard.xml)
http://pastebin.com/f328cc075  (nimeä tiedosto nimellä fi.half.keyboard)
Siirrä molemmat tiedostot kansioon /usr/share/kde4/apps/ktouch pääkäyttäjän oikuksilla.
Tämän jälkeen voit avataa ktouchin ja valita uuden näppäinasettelun. Tein vain oikean puoleisen puolen, mutta jos on tarvetta voin tehdä myös kokonaisen näppäimistön tai vain vasenkätisen.
Jos tiedät Gnomelle samankaltaisen ohjelman voin yrittää tehdä myös sille näppäinasettelu tiedoston.

MIETINTÖJÄ:
Tuo pitäisi saada pois, että ohjelma pitää aina käynnistää ennen x:ää, mutta esim kde:n autostarttiin sitä ei voi pistää ellei sitten ole jotain tapaa jolla saada xorg ymmärtään kesken kaiken, että pitäisi käyttää uinputtia, esim uudelleenkäynnistää xorgin joitain toimintoja (ctrl+alt+sarkain ei auta). Joten ohjelman käynnistyksen pitäisi tapahtua jo bootin aikana ja tähän tarvisisin apua. Kun tämän joku ratkaisee voin myös tehdä automaattisen skriptin joka hoitaa asennuksen itsekseen.

Olisi myös kiva saada toiminto pois päältä jos jostain syystä tarvitsee. Ajattelin näppäimeksi ½ näppäintä. Olisi myös hyvä saada tabulaattori sarkain näppäimeksi ilman, että tarvitsee painaa välilyöntiä. Lisää erikoismerkkejäkin on mahdollista lisätä, mutta en näe sitä ainakaan vielä tarpeellisena.

Jos ihmiset innostuvat tämän käyttämisestä voisi alkaa tökkimään xorgin kehittäjiä, jotta tälläinen näppäinasettelu olisi mahdollista tehdä myös xorgin omilla asetustiedostoilla ja näin saada mahdollistettua se, että tämä löytyisi vakiona joka distrosta. Harva on saanut half qwerty toimimaan linuxissa x:n puolella softa ratkaisuna ainakin kun lukee foorumeita.

Tämä sama toimii myös muilla näppäin asetelmilla kuin qwertyllä, mutta sen saa jokainen joka tarvitsee, itse tehdä, jos jostain syystä tämä asennus ei toimi kunnolla. En tiedä miten tämä toimii vasenkätisenä, mutta jossei toimi ja joku tarvitsee katsotaan mitä voidaan tehdä. Jos joku tarvitsee jotain muita "ominaisuuksia" voin niitä yrittää miettiä/tehdä, mutta mitään en lupaa. Kertokaa ihmeessä myös jos kokeilitte ja ette ollut/olitte tyytyväinen ja jos asennuksessa tai jossain muissa kohdissa on virheitä/epä selvyyksiä.

5
Laitealue / uinput toimimaan x:ssä
« : 02.01.09 - klo:18.59 »
Tarkoitus olisi saada half qwerty näppäin asettelu käyttöön. Sitä varten minulla on c-kielinen ohjelma joka lukee näppäimistöä (/dev/input/event1) ja lähettää sitten eteenpäin muutetun näppäimen /dev/input/uinput iin. Tämä toimii pelkässä komentorivi moodissa, mutta kun x:ssä se ei vain toimi. Ajattelin myös, että xorgiin pitäisi laittaa uusi keybordi joka lukee tuola uinputista, mutta nykyään xorg.conf tiedostokin on niin yksinkertainen, ettei sekään toiminut. Huomasin myös, että wiin ohjain käyttää juuri uinputtia joten mahdollista pitäisi olla.
Eli kuinka saada x:ä ymmärtämään uinputtia?

Ystävällisin terveisin
Kari Argillander

6
Tein tuossa alueella wikiin siirrettävät muutamia muutoksia. Lisäsin aiheisiin joista oltiin saatu lupa otsikon loppuun [siirrettävissä], aiheisiin joista oltiin kysytty lupa otsikon loppuun lisäsin [kysytty], aiheisiin joista oltiin saatu kielteinen vastaus lisäsin otsikon loppuun [ei lupaa] ja aiheisiin joista ei oltu vielä kysytty en lisännyt mitään.

Nyt pitäisi päättää mitä näille ei lupa ohjeille tehdään. Siirretäänkö ne vanhentuneisiin,poistetaanko ne kokonaan vai joitain muuta. Minun mielestäni ne voisi siirtää vanhentuneisiin. Huomasin myös, että luvat ovat kysytty ainoastaan meidän wikiin, mutta pitäisi kysyä myös linux.fi-wikiin, koska osa ohjeista olisi hyvä saada sinne.

Tempaus pitäisi saada aikaan joka käsittelee pelkästään tätä aluetta. Tempauksen aikana voitaisiin siirtää ohjeita wikiin, tutkia onko ohje enää tarpeellinen/käyttökelpoinen ja  lähettää kaikille ketkä eivät ole vielä antaneet lupaa yksityisviestiä ja pyytää sitä ja jos ei lupaa tule kuukauden sisään miettiä mitä kyseisille ohjeille tehdään (varmaan vanhentuneisiin).

7
Yleistä keskustelua / Onko homessasi supinaa
« : 12.08.08 - klo:20.46 »
Tehdään taas tälläinen joka pojan ketju

Koodia: [Valitse]
[kari (20:44:48):~ ]$ls -a
.                     .dbus                      .ggz                  .kicad                PDF                        .thumbnails
..                    .DCOPserver_arglap__0      .gimp-2.2             .kommandorc           .penguin-command           .tmw
.abuse                .DCOPserver_arglap_:0      .gimp-2.4             .ktorrent.lock        playlist                   .tremulous
.adobe                .DCOPserver_arg-laptop__1  gnash-dbg.log         Kuvat                 .poedit                    .vba
.alien-arena          .DCOPserver_arg-laptop_:1  .gngb                 languages.scm         .ppracer                   vbox.sh
.amazonmp3            DD800CD9.gpg               .gnomad2rc            languages.scm.1       .profile                   Videot
Amazon MP3            .designer                  .gnome2               .lesshst              .pulse                     .viminfo
.angryddrc            Desktop                    .gnome2_private       .lincity              .pulse-cookie              .VirtualBox
.anjuta               .directory                 .gnupg                .lincityrc            .q3a                       .vlc
.armagetronad         .dmrc                      .google               linux                 .qemu_history              .vmware
Asiakirjat            Dokumentit                 .googleearth          .local                .qt                        .wapi
AutoHotkey.ahk        .dolphinview               .gphoto               Logs                  .qtoctave                  .warzone2100
.balazar              .dvdcss                    .gstreamer-0.10       .lpoptions            .recently-used             .warzone2100-2.1
.balazar_saved_games  eagle                      .gtk_qt_engine_rc     .macromedia           .recently-used.xbel        .wesnoth
.bash_history         .eaglerc                   .gtkrc-2.0-kde        Mallit                .registrykey.reg           [u]windows[/u]
.bash_logout          .eclipse                   .gtk-recordmydesktop  .mcop                 sano                       .windows-label
.bashrc               .eeschema                  .gtktermrc            .mcoprc               sanoe                      .wine
.beagle               .einstein                  .gxine                .monsterz             sanon                      .wine-doors
.beryl-managerrc      .emacs                     .heroes               moxa                  script.pl                  .wine.stderr.log
.BillardGL.conf.v7    .emacs.d                   .hex-a-hop            .mozilla              .sdljump                   .wine.stdout.log
.bloboats             .emerald                   .hwdb                 .mozilla-thunderbird  .serverauth.29540          winjaettu
.bzr.log              .etracer                   .ICEauthority         .mplayer              .Skype                     workspace
c++                   festival.scm               .icebreaker           Musiikki              .ssh                       .wormux
.cache                .fillets-ng                .inkscape             .mythtv               .strigi                    .wxEdit
callgrind.out.4339    .fontconfig                .ion3                 .neverball            .subversion                .wxFormBuilder
.cgobanrc             .fonts                     .irssi                .nexuiz               .sudo_as_admin_successful  .Xauthority
confdefs.h            .fonts.conf                .java                 octave-core           .sudoku                    .xchat2
.config               fusion-icon                Julkinen              .octave_hist          .supertux2                 .xemacs
config.cache          .gaupol                    .kchmviewer           .ogle                 .supertuxkart              .xine
config.log            .gcjwebplugin              .kde                  .openoffice.org2      .swp                       .xmms
.conftest             .gconf                     .kde4                 os                    .teeworlds                 .xsession-errors
.crack-attack         .gconfd                    .kderc                .parallelrealities    teeworlds-0.4.2-linux_x86  .xsession-errors-:1
C sulautettu          .gdesklets                 kehote                .pcbnew               terve.bash
Pitäis varmaan siivota  :-\ 

EDIT: mikäköhän toi windows-label kansionkin on

8
Yleistä keskustelua / Tänään tärkeä päivä.
« : 12.04.08 - klo:14.33 »
Ja kaikkihan varmasti on lukenut tuon keltaisen muistutuksen tuolla ylhäällä :) Eli menkääpäs lukemaan http://wiki.ubuntu-fi.org/tempaus_20080412 ja tulkaa sitten auttamaan. Ihan mukavasti olemme jo saaneet tuossa aikaan.

9
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Pieni virhe meidän wikissä.
« : 01.04.08 - klo:10.45 »
Satuimpa tossa huomaamaan wikiä katsellessa, että siellä ei näy tuota pikku Ubuntu logoa url kentän vieressä tai välilehtikuvassa. Tämän varmaan saa korjattua.

Ystävällisin terveisin
Kari Argillander

10
Wiki sivu tehty: http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_julisteet

Nyt ovat ubuntu julisteet tullut. Tällä hetkellä niitä voi tilata sähköpostitse kari.argillander(ätt)gmail.com. Hinnat ovat seuraavat
Koodia: [Valitse]
Lukumäärä    Kpl hinta Postikulut
   >1        2,50€       2,80
   >5          2,40€       3,90
   >10         2,30€       6,80
   >20         2,20€
   >50        2,00€ 
   >100        1,70€ 
   >200        1,50€ 
   >300        1,30€ 
   >400        1,10€ 
   >500        1,00€ 
   >1000       0,70€
Lähetän julisteet maksikirjeenä rullana. Nuo postikulut pitävät paikkansa vain jos lähetän 20 maksikirjettä kerralla. Jos kuitenkin haluat, että lähetän julisteet saman tien muistathan mainita siitä sähköpostitse, mutta tällöin tulee 2€ lisähinta.
Seuraavaan 20 tarvitaan vielä 0 tilaajaa.

Muista laittaa tilaukseesi seuraavat tiedot Kokonimi, Postiosoite, Postipaikka, Postinumero, Puhelinnumero* ja Määrä.

Puhelinnumero ei ole välttämätöntä, mutta mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaiseminen on helpompaa. Voit myös laskea hinnan etukäteen ja liittää sen sähköpostiin. Tuotteet myyn yksityishenkilönä. Voit myös tilata yksityisviestillä.

Kaikki mahdolliset voitot tullaan käyttämään Ubuntu Suomen hyväksi.

Alkuperäinen ketju löytyy http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=10155.0
Julisteen kuvan näet Toiminta sivuilla http://wiki.ubuntu-fi.org/Toiminta

11
Eli isukin uusi läppäri kyseessä. Malli on Acer travelmate 6463WLMI. Intelin wlan piirisarja 3945ABG. Live-cd:llä tätä ongelmaa yritän selvitellä. Eli kun käynnistän koneen ja pistän wlanin päälle aluksi vilkkuu vimmatusti niinkuin pitääkin eli se ilmoittaa, että hereillä ollaan. Sitten rauhoittuu eli vilkkuu noin kerran sekunnissa niinkuin pitääkin. Yhdistän johonkin verkkoon ilman ongelmia ja valo palaa kokoajan niinkuin pitääkin. Pääsen nettiinkin niinkuin pitääkin.

Jos nyt sammutan edessä olevasta nappulasta wlanin ja käynnistän uudestaan niin valo vilkkuu vain vimmatusti eikä rauhotu niinkuin pitäisi. Sama ongelma on jos vaihan verkosta toiseen valo vain alkaa vilkkua vimmatusti. Eli koko wlan sekoaa totaalisesti. Verkoihin ei siis voi yhditää jos valo vilkkuu vimmatusti. Valon vimmattu vilkkuminen tarkoittaa uskoakseni sitä, että laitetta otetaan käyttöön. Verkot kyllä tuolloinkin löytyvät, mutta niihin vaan ei pääse vaan jää 0%.

Kubuntu on kyseessä, mutta uskoisin, että sama tapahtuu myös Ubuntussa. Olen myös antanut ip osoitteet sun muut manuaalisesti, mutta ei pääse, koska valo vain vilkkuu vimmatusti. Kaikki ehdotukset otetaan vastaan. Toivottavasti ei tullut liikaa käytettyä "valo vilkkuu vimmatusti". :)

Kiitos jo etukäteen toivottaen Kari Argillander

12
Eli tuo levyjen jakaminen kansainedustajille meni ihan mallikkaasti ja olisi aika ryhtyä suunnittelemaan seuraavaa tempausta. Ehdotukseni olisikin levyjen jakaminen kirjastoihin, ihmisten lainattavaksi. Jokainen veisi omaan kirjastoonsa yhden levyn (32bit) ja jos halua on niin myös Kubuntun ja Xubuntun. Tempaus olisi hyvä aloittaa vasta Gutsyn julkaisun jälkeen, mutta tuskin haittaa on jos heillä Feistykin olisi.

Ubuntu.fi sivuston mukaan ainakin Espoon ja Vantaan kirjastoissa jo olisivatkin. http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=8840.0 äskeisestä ketjusta lainaten otolta
Lainaus
Tiedoksi vaan, että Suomen Linux-tuki on lahjoittamassa ainakin pääkaupunkiseudun kirjastoille muutamia kymmeniä Ubuntu Linux CD-levyjä, joiden pitäisi ilmestyä pikkuhiljaa yleisön lainattaviksi.
Eli Helsingissäkin saatta myös olla. Jussi Nykänen on myös kuulemma jakelua pienissä määrissä tehnytkin joten hän voisi vähän valaista meitä.

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=3229.msg%25msg_id%25 ketjussa timokin on puhunut aiheesta ja mrl586 lainaten
Lainaus
Lähetin muutama minuutti sitten Tampereen kaupunginkirjastolle (K)ubuntu CD-kiekkojen hankintaehdotuksen...
Joten tampereellakin saatta olla, mutta se on 6.06.

http://wiki.ubuntu-fi.org/Wiki/Toiminta sivuilla on kyllä maininta
Lainaus
Tilaa ilmaisia Ubuntu-CD-levyjä (7.04) ja tarjoa niitä esimerkiksi kirjastoihin, työpaikallesi tai tuttavillesi.
Tuo on vain pieni huomautus ja en itse ole siihen koskaan kiinnittänyt huomiota. Tästä olisi siis tarkoitus tulla vähän isompi "tempaus". Wiki-sivun teen myös johon voi sitten laittaa paikannimen, K/X/Ubuntu ja Ubuntun version.

Itse saisin levyn vietyä Hämeenlinna, Mäntän, Vilppulan ja Kalajoen kirjastoihin. Aivan realistinen tavoite (ehkä liian pienikin) olisi saada levyjä ainakin 200 Suomen kirjastoon. www.kirjastot.fi sivulta löytyy lista kirjastoista joka on aika vajaa. Lähetin itse kyselyn myös kirjastotädille kuinka tälläinen kampanja onnistuu ja ottavatko helposti levyjä lainattavaksi.

13
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Tilastoja
« : 19.09.07 - klo:14.49 »
Eli aloimpa tekemään ja katselemaan Ubnutu Suomen tilastoja. Tässäpä vähän tuloksia

rekisteröitynyttä   5749
ei viestejä   1654
yksi viesti   1006
kaksi viestiä   659
alle tai viisi viestiä   4216
alle tai 10 viestiä   4835
alle tai 20 viestiä   5237
alle tai 50 viestiä   5504
alle tai 100 viestiä   5612
   
sähköposti   1775
messenger   201
kotisivu   162
   
moderaattoreita   12

Jos nyt lähdetään vähän tarkastelemaan niin käyttäjiä jotka eivät ole lähettäneet viestin viestiä on peräti 1654 eli noin 29% rekisteröityneistä käyttäjistä. Sitten jos katsotaan 0,1 ja 2 viestiä lähettäneitä eli 1654+1006+659=3324 niin tämä on rekisteröityneistä käyttäjistä jo 58%. Yli puolet siis vain käväisevät häteseen täällä. Voisin veikata, että tuo jäävä 42% olisi noin Suomen Ubuntu käyttäjien luku, koska heistäkään eivät enää kaikki käytä Ubuntua, mutta on myös niitä jotka eivät ole rekisteröityneetkään koskaan foorumille. Tällä perusteella Suomessa olisi Ubuntun käyttäjiä 2415.

Foorumin aktiivinen käyttäjä kunnan (auttajat) voisi katsoa tuosta yli sata viestiä eli 5749-5612=137. 137 henklilöä auttaa aktiivisesti linux "aloittelijoita". Eli kun aijemmin totesimme, että Ubuntun käyttäjiä on Suomessa 2415 niin tästä vähentämällä akviiset auttajat saamme avun tarvitsijat 2415-137=2278 joten jokaisen aktiivisen auttajan pitäisi ottaa vastuulleen 16 käyttäjää jotta jokainen saisi apua.

Viestejä keskimäärin päivässä tulee 106.79, aiheita 14.48, alueita 17 ja moderaattoreita on 12 vaikka aijemmin sanoin, että moderaattorit riittää, mutta eipäs riitäkkään vaan jokaista aluetta kohden olisi olla hyvä olla yksi moderaattori. Tämä ei siis tarkoittaisi sitä, että jokaisen pitäisi hoitaa oma alueensa vaan noin yleisesti ajatellen se tuntuisi jo riittävän. Tällä hetkellä modejen pitäisi jaksaa katsoa noin 9 viestiä päivässä jotta homma pysyisi hanskassa, mutta tuo on vain keskiarvo. Parhaimmillaan voi tulla 300 viestiä päivässä ja se on jo liikaa 12 hengelle.

Totesin myös tekemässäni diagrammissa että jos tulee 100 uutta käyttäjää enemmän kuin normaalisti niin aiheita tulee 250 enemmän ja viestäjä tulee 1500 enemmän. Voimme joutua loka marraskuussa aika moiseen pommitukseen taas, mutta toivottavasti selvitään.

Ylättävää oli, että 1775 ihmistä paljasti sähköpostinsa josta tietenkään kaikki eivät ole oikeita, mutta silti. Tämän tein aivan muuten vain ja ovat täysin omia ajatuksiaan, mutta kyllä se vähän osviittaa antaa. Teksti voi olla vähän sekavaa, mutta kait se ajatuksen kanssa menee. Joku muukin voi omien tai näiden lukujen avulla kertoa aatteitaan.

14
No niin nyt olisi varmaankin jo aika ruveta suunnittelemaan seuraavaan ubuntun julkaisutilaisuutta. Viime vuonna meni kait ihan hyvin kyseinen tapahtuma. Nyt sitten vain miettimään paikkaa, aikaa, ohjelmaa, mainontaa ja sen sellaista kaikki ideat otetaan varmasti avoimin mielin vastaan.

Oliko viimevuonna paljon sellaisia ihmisiä jotka eivät olleet ubuntun tai linuxin käyttäjiä, koska jos heitä viimevuonna paljon oli niin kannattaa varmasti tehdä tilaisuudesta aloittelija ystävällinen? Asennusrieha ainakin kannattaa varmasti järjestää tänäkin vuonna. Kunkas monta henkilöä viimevuonna suurinpiirtein oli?

Jos IRC:ssä suunnitellaan tilaisuutta olisi varmasti hyvä saada tähän ketjuun pieni yhteenveto käydyistä asioista jotta kaikki pysyisivät ajantasalla. Myös wiki-sivu pitäisi varmaankin tehdä.

15
Yleistä keskustelua / Akkulotto :D
« : 14.08.07 - klo:14.36 »
https://www.nokia.com/batteryreplacement/en/ Käykää kaikki tarkistamassa osuiko arpa kohdalle. Eli nokia vaihtaa KAIT kaikki BL-5c sarjan akut joten kannattaa katsoa omaa akkuansa. Tuo yksi minua askarruttaa "battery may be replaced". Eli kaikkia tuskin vaihdetaan. Itselläni ei harmi kyllä taaskaan onnistunut oma malli oli BL-5B :( Ehkä ensi kerralla.

Paljon onnea toivottaa Kari Argillander

16
Voisiko joku kubuntun käyttäjä testata asentaa pakettienhallinnasta ohjelman nimeltä kommando (koko: 464K) ja testata toimiiko se teillä.
Itselläni ei tullut näkyviin menu valikkoon tämän lisäsin käsin. Toisekseen se ei mennyt oikeasti päälle pääsin vain muuttamaan asetuksia sen pitäisi aueta ilmoitusalueelle. Pitäisikö siihen lisätä jotain parametrejä jotta se aukeaisi ilmoitusalueella? 
Osoite missä tietoa ohjelmasta http://linux-box.blogspot.com/2006/11/kommando-menu-kde-typydlle.html

Kiitos jo etukäteen

17
Eli softaan oisi mukava saada tuo käännöspuoli kuntoon ihan muuten vaan. Nuo .po tiedostothan ovat juuri tätä varten eli, kuinka tämä toimii. Esim seuraava
Koodia: [Valitse]
char domain[] = "airpong";
setlocale ( LC_ALL, "" );
bindtextdomain ( domain, "/data/translations" );
textdomain ( domain );

cout << gettext("Config loaded...");

Olen ymmärtänyt että tuo luo .pot tiedoston tuonne /data/tranlations josta sitten voi tehdä käännöksiä. Olenko ymmärtänyt väärin vai pitääkö siihen käyttää jotain komentoa? Saanut käsityksen, että xgettext komento tekisi tämän, mutta eipä ole tehnyt ainakaan kun olen makefile:en pistänyt -xgettext.

Pitääkö ohjelmalle määrittää mitä kieltä pitää käyttää vai osaako se jo tuosta hakea oikean kielitiedoston jos järjestelmän kielenä on esim suomi. Anteeksi jos viestini on jotenkin epäselvä.

18
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Hämeenlinnan yhteiskoulu
« : 20.06.07 - klo:21.46 »
Hämeenlinnan yhteiskouluun tuli Ubuntut leviääpähän taas vähän enemmän. Toivottavasti muutkin koulut ymmärtäisivät siirtyä enemmän Linuxin käyttäjiksi. Ammattikouluja ymmärrän jos he eivät halua vielä siirtyä erikoisohjelmien takia, mutta mitä ekaluokkalaiset tekevät koneilla joissa on AMD 92000 XT core 7 1024, Nviaadi Y637 94234, 900000Gt, 20Gt joissa on windows huippelis kuu. Varmasti voivat hyvin käyttää ubuntua, koska eivät tarvitse mitään erikoisohjelmia ja huippu koneita joissa tehot syövät windows huippelis kuu ja F-synkka.
Juttu löytyy http://www.opinsys.fi/yritys/asiakkaat.html
Toivotaan tälle projektille menestystä.

19
Yleistä keskustelua / linux kaulahuivi
« : 11.06.07 - klo:21.33 »
Nyt kun puhutaan kaikista tarroista ja t-paidoista niin miksei nyt sitten kaulahuiveistakin. Löysin sivun jossa on ohjeet linux kaulahuivin tekoon (Iinkki lopussa). Tykästyin saman tien ja ajattelin tehdä itse, mutta yksi kaulahuivi jonka aloitin tekemään saa riittää. Onneksi naikkoseni lupautui tekemään tuon puolestani voi tulla ihan hieno. Näitä nyt joku voisi alkamaan tekemään ja kauppaamaan täällä foorumissa kun on kaikkee muutakin kaupattu :D Talvi tulee taas kohta ja jos joku kokematon yrittää saada tehtyä niin kyllä se talvi tulee yllättävän nopeasti. Netistä varmasti löytyisi ohjeita mitä nuo kaikki ohjeessa olevat käsitteet tarkoittavat. Jos kysyntää olisi tarpeeksi niin totta he****issä alkaisin harjoittelemaan ja tekemään :D

Yrittämisen iloa toivotan ja miksei myös onnistumisen.

http://www.ullaneule.net/0205/ohjeet_tux.html

20
Olen testaamassa saanko toimimaan oman kouluni kaikki sovellukset (k)ubuntussa ja näyttäisi kaikki tarpeellinen toimivan. Jotta oman kouluni opettajilla olisi hyvä mahdollisuus testata linuxia niin olisi helpompaa tehdä heille oma .iso jossa löytyisi kaikki tarpeellinen. Olen tehnyt tästä manuaalinkin, mutta sehän on tuskallinen tapa aloittaa että pitää lukea 5 sivua siitä miten saa ohjelmat kuntoon. Eikös tämä onnistuisi myös verkkoasennuksella jotta ei tarvitsisi cd levyjä kaikille halukkaille annella. Niin eli miten saisin tehtyä tuon oman .iso tiedoston johon haluaisin sisällyttää haluamani ohjelmat?

Sivuja: [1] 2