Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ighea

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
21
Yleistä keskustelua / Vs: Jolla
« : 03.01.14 - klo:22.45 »
Itselläni ei näyttänyt pelkkä palvelun disablointi auttavan vaan jokin nosti sen riippuvuutena pystyyn. Muualla mainittu maskaus eli
Koodia: [Valitse]
systemctl mask tohdauttoi asiaan ja palvelu pysyi nukuksissa rebootinkin jälkeen.

Käyttäliittymältään ja uusilta ideoiltaan Jolla tai paremminkin SailfishOS on ihan omaa luokkaansa. Parempaa kokemusta en ole toistaiseksi mobiililaitteessa kokenut vaikka kaikki Microsoftin ja Applen pilipalit ovat käyneet päivät pilaamassa.

Innolla tässä odotellaan, että noille toisille puolille tulisi jotain konkreettista käyttöä, esim. sen fyysisen näppäimistön toimesta. :)

22
Ihan kiva, mutta itse suosittelisin Hetzneriltä ( http://www.hetzner.de/en/ ) dedikoitua palvelinta ja sinne owncloudia ( http://owncloud.org/ ). Maksaa toki muhkeammin, mutta iloa ja riemua riittää hurjasti muuhunkin. Toki owncloudia voi pyörittää monellakin muulla tapaa, etenkin jos Saksan lainsäädäntö ei miellytä. :)

Tarkoitus kuitenkin pitää omat tiedostot omina. Nuo synkronointi-asiakassovelluksetkin owncloudissa ovat melkoisen päteviä tätänykyä.

23
Lisänä edelliseen taas USB3-tikusta USB2 väylässä on äsken mainitusta syystä yleensäkin iloa reippaasti. Edullisemmistakin ~ 20 euron USB3-tikuista on rutkasti iloa, jos vähän jaksaa katsoa luvattujen siirtonopeuksien perään. Jimmssistä tullut poimittua noita budjettiluokkaisia, eikä ole tullut petytyyä, kunhan lupaukset kirjotiusnopeudesta ovat yli USB2:n rajojen. :)

24
Pelit / Vs: Don't Starve
« : 11.09.13 - klo:20.20 »
Haha, omalta sankarilta pelissä lähtee aina järki ja sen myötä myös henki! :B

Ihan kohtalaisen metkaa viihdettä, joka tosin sortuu omasta mielestäni hieman turhan paljon valitettavaan toistoon tykötarpeita keräillessä. Uusimpiin päivityksiin en ole toki koskenut, josko maailma olisi taas erilainen. :)

25
Pelit / Vs: Vihdoinkin tulppa aukeaa ja pelejä tulee
« : 11.09.13 - klo:20.18 »
Tahtoohan tuota pelattavaa alkaa ilmestyä jokaiseen makuun. Indievoimaista tietty tarjonta toistaiseksi, mutta esim. uusimman Metro-sarjan pelin tuleminen myös lättäräpylälle on harvinaisen positiivinen uutinen.

Toistaiseksi vielä täytyy tarpoa Steaminkin kanssa kahdella sennuksella, että saa koko valikoiman esiin. :/

26
Laitealue / Vs: Satasen Ubuntu-miniläppäri?
« : 04.10.11 - klo:00.03 »
Mitähän tuolla voisi tehdä? Jokin puhelin ajaa saman asian ja paljon enemmän.

Sääli, että tämä juonne on jäänyt tähän. Itse haeskelen halpaa, pientä ja toimivaa laitetta, jolla tärkeintä on werkkoon pääsy.
Maailmalla ei jaksaisi kantaa kovin isoa möhkälettä, eikä toisaalta arveluttaisi jättää hotellihuoneeseen, jos olisi tarpeeksi halpa.
Näppäimistön ei tarvitse olla SCÄNDI, kunhan ei ole koreaa tai kiinaa.
Ethernet ja USB-liittimet tarvitaan.
Tabletit ovat vielä hieman vaiheessa. Jos Tabletissa on tarvittavat liittimet, on hintakin noussut jo yli äyräiden.
Käyttöjärjestelmänä saa olla vaikka TC (Tiny Core).
Osta ensimmäisten sarjojen Asus EeePC käytettynä huuto.netistä tai vastaavasta.

27
Laitealue / Vs: Satasen Ubuntu-miniläppäri?
« : 12.05.10 - klo:06.39 »
Cherrypal ohjastaakin nyt kelkkaansa Androidin suuntaan, eli perus-Linux-tuki tuskin nykyisestä ainakaan paranee:

http://www.eurodroid.com/2010/05/discount-pc-maker-cherrypal-ditches-linux-for-android-1-6-in-the-cherrypal-asia/
Juuri tuijottelin tässä itsekin Cherrypalin uutta tarjontaa. Siirtyminen arm-prosessoriin avaa täysin uusia mahdollisuuksia. Debianista, Ubuntusta ja Archista löytyy heti kättelyssä arm-versiot. Androidikaan tietty mikään huono vaihtoehto ole. Tuo 7" laite vaikuttaa ihastuttavan pikkuiselta, tosin täytyy vain suosiolla katsella tilannetta uteliaana sivusta ja odotella AMD:n ja Intelin vähävirtaisten halpenemista todenteolla ja siirtymistä vastaavaan hintaluokkaan. Wine on kiva saada toimimaan.

Harmillista, että sinun laitteesi kanssa ei mene ihan yhtä iloisesti. :/ Tosin eikö laite jo nykyisellään tee kaiken tarpeellisen? Surffaus ja sähköposti?

28
Laitealue / Vs: Satasen Ubuntu-miniläppäri?
« : 10.05.10 - klo:21.53 »
Voi varmaan olettaa, että olet hakannut kaikkia mahdollisia näppäinyhdistelmiä varhaisessa vaiheessa laitteen käynnistystä päästäksesi BIOSia rukkaamaan ja säätämään käynnistyslaitteiden järjestystä?

Noh, onko laitteessa vakiona jonkin sortin terminaalisovellusta (xterm, roxterm, gnome-terminal, jne.) ja mahdollisuutta päästä kurkistamaan rootin oikeuksilla järjestelmää? Ideana olisi kaivaa käyttääkö vakiona tuleva käyttöjärjestelmä järjestelmän lataamiseen mahdollisesti grubia tai liloa ja päästä lisäämään asetustiedostoon omat loitsut käyttöjärjestelmän lataamiseen vaihtoehtoisesta paikasta?

29
Laitealue / Vs: Satasen Ubuntu-miniläppäri?
« : 07.05.10 - klo:17.55 »
Ikävä kuulla ettei hommat ole menneet täysin putkeen. Itseäni kiinnostaisi tietää mitäkö nuo työpöydän kuvakkeet pitävät takanaan? Internet Browser ja muut tuskin sisältävät vain jotain geneeristä moskaa?

30
Laitealue / Vs: Anysee usb-digi
« : 05.05.10 - klo:13.49 »
Enitenhän meitä pitäisi kiinnostaa Anyseen värkkiä PC-laitteeseen tökätessämme dmesg:n tulostus.
Koodia: [Valitse]
dmesg|grep -i anyseeJos tulosteessa esiintyy seuraavaa riviä vastaavaa tekstiä pitäisi kaikki olla kunnossa ajurien puolesta ja laite on tunnistettu ja alustettu onnistuneesti käyttöä varten.
Koodia: [Valitse]
Anysee DVB USB2.0 successfully initialized
Television katseluun ja tallentamiseen täällä mainostetun Kaffeinen saa asennettua koodekkeineen loitsulla:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install libxine1-ffmpeg kaffeine

PS. Oikeesti, crope! Kiitos vielä kerran. Sinä olet äijä!

31
Laitealue / Vs: Satasen Ubuntu-miniläppäri?
« : 27.04.10 - klo:18.30 »
Toivotaan ettei laitteelle ole sattunut mitään vakavaa. Minusta tuo näyttää lähinnä vain tullin hienovaraiselta käsittelyltä! =)

32
Laitealue / Vs: Satasen Ubuntu-miniläppäri?
« : 27.04.10 - klo:13.28 »
Seuraan innolla, että millaiseksi kokonaisuudeksi laite osoittautuu. Näyttää olevan jo värkki saapunut Suomeen asti. Harmi vain, että vehje on tullut näin  myöhään markkinoille.

33
Laitealue / Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« : 15.09.08 - klo:15.15 »
Kyllä se ongelma on pidemminkin Linuxin flashissä. 10-versio, joka tuo mukanaan jo rautakiihdytystä videontoistoon pyörittää jo merkittävästi kivuttomammin kaikkea.

Niinkö? Millaista rautaa 10-versio vaatii? Kelpaako sille HP t5125-rauta?

http://marc.info/?l=ltsp-developer&m=122041430411196&w=2

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

Ihan EeePC:ssäkin tullut ajettua.

34
Laitealue / Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« : 15.09.08 - klo:14.54 »
Onkos muuten normaalia, että WWW-sivulla olevat flash-härpäkkeet nostavat prosessorinkuorman tappiin ja selvästi hidastavat koneen toimintaa.

Tämä on tunnettu ongelma kaikissa sellaisissa tietokoneissa, joiden grafiikaapiiri ei ole Shoot-Them-All-Dead 3D-tasoa,,,

Adobea ei kiinnosta...

Joten asialle ei voi mitään...

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

Kyllä se ongelma on pidemminkin Linuxin flashissä. 10-versio, joka tuo mukanaan jo rautakiihdytystä videontoistoon pyörittää jo merkittävästi kivuttomammin kaikkea.

35
Aika penteleen vikkelä linux tämä :)

Totta.

Jos minulla pöytäkoneena olevaan vanhahkoon viritykseen (tiedot signassa) asentaa Ubuntun, konetta voi käyttää siedettävästi peruskäytössä ja Teeworlds toimii 22" näytön natiiviresoluutiolla kun grafiikka-asetukset säätää minimiin.

Jos koneessa on Arch, peruskäyttö sujuu oikein vikkelästi ja Teeworlds pyörii ilman ongelmia asetukset tapissa, mikä kompensoi 110 prosenttisesti Archin hankalahkon asennuksen ;)

Archin koko core-puun voi rykäistä yhdellä komennolla levylle, mitään ei kysytä. Minä pitäisin asennusta tässä tapauksessa harvinaisen simppelinä! x)

36
Pelit / Vs: Ilmainen MMORPG-peli Ubuntulle
« : 19.07.08 - klo:02.31 »
PlaneShift ainakin itsestäni tuntuu vielä kovin keskeneräiseltä ettei varsinaisesta pelaamisesta voi juuri puhua.
Hieman varteenotettavampia vaihtoehtoja ovat esim. Regnum Online, Dofus ja Eternal Lands.

37
Eli tässä ketjussa on kerrottu, että jos päivittää Gutsystä Hardyyn, niin Anysee lopettaa toimintansa. Tämä johtuu Kernelin version muutoksesta. Tässä nyt koottuna koko koodisarja, joka pitää kirjoittaa.
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install mercurial linux-headers-$(uname -r) build-essential
hg clone http://linuxtv.org/hg/~anttip/anysee/
cd anysee
make distclean
make
sudo make install
sudo modprobe dvb-usb-anysee
Näillä komennoilla lähti minulla toimimaan. Eli ennen tätä Kafeine ei näyttänyt enää digi-tv vaihtoehtoa ja näiden jälkeen toimii normaalisti.

Tässä on nyt sitten seuraava ihmettelyn aiheeni. Onko muilla enää ongelmia, tai onko joku aivan äskettäin asentanut itselleen Anyseen E30 digi-boksin. Ei ainakaan vielä olen minun taidoillani onnistunut. Jos joku nyt samaan aikaan taistelee tämän kortin kanssa, niin yhdistetäänkö voimat? ;)

Katsoin tuon " http://linuxtv.org/hg/~anttip/anysee/" -nettisivun. Ilmeisesti ei ollut toiminnassa enää?

Korva tuo mainitsemasi osoite http://linuxtv.org/hg/v4l-dvb/ :lla, kuten Crope on maininnutkin niin ajuri on päässyt ainakin joltain versioltaan v4l-dvb:n masteriin. :I

38
Arch Linuxissa Vodafonen ajurisoftan (https://forge.betavine.net/frs/?group_id=12&release_id=26) toimimattomuus johtuu tällä hetkellä ainakin UCS4-tuen puuttuumisesta pythonista. Asian saa korjattua pikaisesti repäisemällä pythonin PKGBUILD ABS:sta ja muokkaamalla ./configure-rivin --enable-unicode muotoon --enable-unicode=ucs4.
Olen asiasta jo jonkin sortin ominaisuuspyynnön kirjoitellut Archille ja python-paketin ylläpitäjä on sen itselleen asettanut, joten saa nähdä tapahtuuko koska ja mitä.

Pistin itsekin päivittäen MegaDataetuni (hei hei rajaton maksiminopeus) Mobiililaajakaista plussaksi uuden lelun toivossa. Saa nähdä sitten saako tuon taiottua pelkällä modeswitchillä toimimaan, kuten voisi hyvin uskoa. Kaiken sen perusteella mitä ympäri foorumeita seisoo nuo laitteet kai pitäisi esiintyä ihan normaalina usb-modeemina.

Tutkaillaan asiaa. :I

39
No ei Arch Linux ainakaan paljoa hidasta eee:n käyttöä. Juuri vaihdoin siihen takaisin Mandrivasta. Tuore asennus KDEmod työpöydälle 1m15s SDHC kortilta ja tuohon sisältyy kopeten aukeaminen taustalle ja kellotettu niin, että oikeasti voi avata jo ohjelman, eikä niin että kun työpöytä tulee esille kello stoppiin.

Ei siinä toki Xandros on nopeampi ja siinäkin on ne ihan tärkeimmät sisällä, mutta joku pakkomielle vain hioskella ja haeskella niitä omia ohjelmia yms. :)
Menee pitkälti linux harjoittelun piikkiin.

Itselläni Arch Linux polkaisee itsensä nopeammin X:än kuin xandros ikinä. Polkaisee palvelut vaan sopivassa järjestyksessä käyntiin ja käyttelee jotain aivan muuta kuin Archin vakio-kerneliä niin homma pelittää.

40
Laitealue / Vs: Anysee usb-digi
« : 20.06.08 - klo:14.28 »
Anysee lakannut taas toimimasta, kernel on vaihtunut mutta uudelleenasnnuskaan ei auta, ei löydä dvb-usb-anysee modulia, mikä neuvoksi
Ne ajurit tulee tosiaan asentaa aina puhtaalta pöydältä tai käskeä ajurien lähdekoodien hakemistossa make distclean, jottei viittauksia edelliseen kerneliin jää ja moduulit asentuvat oikeaan paikkaan. Ajurien asentamisen jälkeen olisi myös hyvä suorittaa depmod -a.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8