Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - papukaija

Sivuja: 1 2 [3] 4 5
41
Tämä on bugi, joka on korjattu uusimmassa sudopaketissa:
https://bugs.launchpad.net/sudo/+bug/32906

42
2. kun sammutan koneen on splash (vai onko se toi sammutuksessa) omituisen värinen. Kuvio ja kirjaimet koostuvat erivärisistä pisteistä. Resoluutiossako vika? Tämä tapahtuu kernelversiolla 24-16-generic, mutta jos on käynnistänyt grubista kernelversiolla 22-14-generic sitä ei tapahdu.

Tarkista Järjestelmä->Ylläpito->Laiteajurit asentamattomien suljettujen näytönohjainajurien varalta.  Katso myös resoluution säätö: Järjestelmä->Asetukset->Näytön tarkkuus.

43
Tuossa eilen hävisi pääkäyttäjänkin tililtä wpa-langatonnetti, joten poistin ndiswrapperin kokonaan ja asensin sen näillä ohjeilla.
   Konfigurointiin en käyttänyt Järjestelmä-Ylläpito valikosta löytyvää työkalua, koska se tuntuu tyrivän sen wpa-avaimen muuntamisen hex-muotoon ja ehkä myös domain-nimen vaihdossa, sillä sudo aiheutti sen tässä ketjussa mainitun sudo: unable to resolve host. Käytin tätä wpa1-wpa2-LEAP-ohjetta (tein myös ketjun toisessa viestissä olevan ohjeen).

44
1.Asus WL-107G täälläkin (piirisarja rt2500), ja toimii suoraan ilman ndiswrappereita.

Olen antanut verkon tiedot kohdassa Järjestelmä - Ylläpito - Verkko. Eli matkakäyttötilan otin pois ja tiedot sinne. Toimi kyllä tuolla matkakäyttötilallakin, mutta hitaasti.
Jos yhteys on hidas niin ainakin minulla se näytti iwconfig komennolla Bit Rate=1 Mb/s, kun komensi
sudo iwconfig wlan0 rate 54M niin tuli oikea 54 käyttöön. Se pitää laittaa myös tiedostoon
sudo gedit /etc/network/interfaces  mihin lisätään rivi wireless-rate 54M yhteyden tietoihin.

Voitko kertoa tarkemmin? Et ilmeisesti käytä network-manageria. Kannattaako se poistaa? Käytätkö wpa vai wep salausta? Asensitko mitään ajureita, esim serialmonkey:n sivuilta tai kortin asennuslevyltä tulleita ajureita, molempia kyllä  aikoinaan kokeiltu heikoin tuloksin, vai käytitkö Ubuntu mukana tulleita ajureita? Ubuntu 6.10 tai 7.04:ssa minullakin taisi toimia langaton netti ilman ndiswrapperia, mutta seuraava Ubuntu versio hävitti hyvin toimineen netin, sen takia siirryin ndiswrapperiin.

Edit: Jouduin muuten pääkäyttäjäntilillä ajaan /etc/init.d/networking restart ,että netti lähti toimaan. Kokeilen sitten illalla sitä modprobe komentoa uudestaan ja katson sitten millä käyttäjätileillä netti toimii. Kirjoittelen siis tätä viestiä toiselta koneelta.

45
1. Huomasin, että langatonnetti toimii vain pääkäyttäjän tiliilä. Mitenkäs sen saa toimimaan tavallisilla tileillä? Ajurina ndiswrapper, korttina Asus WL-167G, Gutsyssa meni tällä ohjeella, mutta sudo modbrobe -a valittaa että: modbrobea ei ole asennettu, eikä sitä löydy paketttivarastoista. Onko tällä tekemistä ongelman kanssa?

2. Kuten jo mainitsin tämän keskustelun toisella sivulla, että päivitykseni keskeytyi ennen "Järjestelmän siistimisvaihetta". Mitä se tekee eli mitkä komennot update-manger silloin ajaa?

46
Apua!

Aloin päivittää graafisella työkalulla (update-manager) Gutsyä Hardyyn. No, päivityksen valistelu ja ohjelmien lataus sujui hyvin.
   Kun ohjelmien asennus alkoi, ohjelma ilmoitteli vähän väliä, ainakin 20 kertaa, että
Lainaus
Pakettia "x" ei voitu asentaa. Päivitys jatkuu, mutta paketti "x" ei  välttämättä ole toimivassa tilassa. Harkitse virheraportin lähettämistä.

Tähän listaan kuuluu mm login, perl, passwd, python2.5, base-files, bash, aduser, fuse-utils, slocate, molocate, gconf2, metacity-common, alsa-utils, gnome-keyring ja sudo.

Lopullisesti päivitys tilttas, kun tuli tälläinen viesti:
Lainaus
Päivityksiä ei voitu asentaa. päivitys keskeytyy. Järjestelmäsi voi olla toimimmattomassa tilassa. Korjaustoimenpiteet suritettiin /dpkg --configure -a).
   Please report this bug against the 'update-manager' package and include the files in /var/log/dist-upgrade/ in the bugreport.
installArchives() failed

Siinä update-managerin pääte-syötteessä näkyy
"Asetustiedostoa '/etc/readahead/boot'
--> Muokattu sinun tai...
--> Paketin jakelija on julkaissut päivitetyn version.
--> Mitä haluaisit tehdä? Vaihtoehdot ovat:"

Ongelma  onkin: missä se valinta ikkuna on? Muutama tälläinen valintaikkuna tuli, muta ei readahead:ista.
Edit: käynnistin koneen uudelleen. tulos :näyttö musta, valkoinen x-kursori. Sitten käynnistin koneen recovery tilaan ja konensin dpkg --reconfigure -a ja heti kysyi mitä tehdään sille readahead tiedostolle. Sitten tulikin Setting up sitä ja tätä. Sitten valitti, että liika ongelmia (dpkg: too many errors,stopping). siteen ajoin gdm. ja kas kummaa, onnistuin kirjautumaan. Ruudulla näkyy vain kellertävää taustaa.

Edit2: Nyt toimii, bugiraportti, jossa myös ohjeita järjestelmän palautukseen täältä

47
Noniin se kloonaus komento lähti toimimaan kun lisäsin sudon bzipin eteen.

Mitenkäs noi loki-tiedostot? Häviääkö vanhat itsestään? Kuinka usein tmp-kansio tyhjenee,kun kerran sen koko on vain 33,3 kt ?

Pitäisikö tämän toimia Ubuntun varmuuskopionnille,kun kohdekansio on se mountattu windowsjako?Säilyvätkö myös tiedosto-oikeudet:?
Koodia: [Valitse]
rdiff-backup --exclude /tmp --exclude /mnt --exclude /proc --exlude /media --exclude /var /media/varmkopio
Jos ja kun kone menee sekaisin, niin miten palautan kaiken eli miten pakattu windows.img palautetaan hda1:lle ja miten rdiff-backup tehdään toisinpäin;menisikö rdiff-backup näin:?
Koodia: [Valitse]
cp -a /media/varmkopio /
Saako /media/varmkopio olla rootin-omistama, vai meneekö rdiff-backup tai sen palatus siitä sekaisin?

48
Laitealue / Vs: Wlan - Ubuntussa ei wlan toimi
« : 13.02.08 - klo:21.00 »

Samalla kysyisin että miten saisin verkkotulostimen asennettua. ELi tulostimet on kiinni WIndows XP koneessa, jossa tulostimet on jaettu verkon käyttäjille. KAnnettavani on liitetty verkkokaapelilla tukiasemaan kiinni. ELi miten saisin tulostimen käyttöön?

Kun saat netin tomimimaan, niin todennäköisesti onnistuu graafisesti näin:
1. Järjestelmä->Ylläpioto->tulostus
2.Valitset sieltä vasemmalta Palvelinasetukset
3. Ruksi kohtaan Näytä muiden järjestelmien jakamat tulostimet
4. Sitten klikkaat uusi tulostin-nappia ja valitset windows printer via samba ja valitset selaa ja koneesi pitäisi löytää tulostimesi,jos ei kirjoita tulostimen osoite manuaalisesti.
5. Tämän jälkeen seuraa näytölle tulevia ohjeita klikkailen nextiä.

Tämä siis toimii jos sulla on uusin Ubuntu (7.10)

49
Miten saisin ubuntu 6.06.en multimediakodeekit kuntoon?

Asentamalla Medibuntun pakettivarastot.

http://www.medibuntu.org/
https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

Ja ilman medibuntua:
Päätteeseen (sovellukset>Apuohjelmat>Pääte):
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install gstreamer0.10-pitfdll gstreamer0.10-ffmpeg gstreamer0.10-plugins-bad gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse gstreamer0.10-plugins-ugly gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse gxine libxine-main1 libxine-extracodecs ogle ogle-gui

lähde:
https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormats

50
Wlanongelmaan:
Onko wpasupplicant asennettuna?
Jos ei vieläkään tomi kokeile windiwsajureita näillä ohjeilla :
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=192588

Jos siirryt uudempaan Ubuntuun, kokeile tätä:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=563547

51
1. Mitenkäs Ubuntulla saa turhat tiedostot poistettua ?
2. Ubuntun ext3 on käsittääkseni sellainen ettei sotke tiedostoja sinne ja tänne. Miten tarkistetaan eheytyksen tarve?
3. Mitä ohjelmaa suosittelette varmuuskopiointiin ja mitkä kansiot olisi hyvä varmuuskopioda ? Mielellään sellainen,jolla onnistuu kopiointi suoraan windowsverkon jaettuun kansioon, joka on siis liitettynä /media/varmkopio kansioon.
4. Koneellani on myös windowsosio. Miten tämä kloonataan windowsverkon jaettuun kansioon? Tuli kokeiltua tälläistä komentoa, mutta valittaa ettei ole oikeuksia /media/varmkopio kansioon:
Koodia: [Valitse]
sudo dd if=/dev/hda1 | bzip2 >/media/varmkopio/windows.img.bz25. Muuta huomioitavaa Ubuntun ylläpidossa (jos päivitykset poisluetaan touhusta) ?

52
Tässä toimivat ohjeet:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=288534

Eli muutapas tätä (huomaa: smbfs --> cifs muut muutokset (utf8) hoitaa ääkköset ja noi modet antaa mount-kansiolle luku-ja kirjoitus oikeudet) :
Koodia: [Valitse]
//SERVU/C /media/SERVU smbfs credentials=/home/<<<>>>/.smbpasswd,uid=<<<>>> 0 0

tähän :
Koodia: [Valitse]
//SERVU/C /media/SERVU cifs credentials=/home/<<<>>>/.smbpasswd,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777 0 0


53
ILmeisesti vanhemman flashin asentaminen auttaisi

r

Jos puhut Adoben flashistä, niin se päivittyi muutama päivä sitten korjaten pahan virheen flashin asennukssen liityen,joten vois sitä uusintakin asennella/päivitellä:
Lainaus
flashplugin-nonfree (9.0.48.0.2+really0ubuntu12.2) gutsy-proposed; urgency=low

  * Update debian/config with new md5sums, stops install error when
    the old tar is still on the hard disk, LP: #173890

 -- Jonathan Riddell <jriddell@ubuntu.com>  Thu, 07 Feb 2008 16:55:21 +0000

54
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Resoluutio-ongelma Ubuntu 7.10
« : 11.02.08 - klo:16.13 »
Onkos tätä koleiltu:
Järjestelmä->Ylläpito->Näytöt ja kuva

55
Ihmettelinkin etä Quit menu on eri näköinen kuin aikaisemmin. Mutta en osannut yhdistää sitä heti mihinkään. Mutta tarkemmin katsottuna tuosta Quit menusta puuttuu sen pitkän odotuksen jälkeen Suspend ja Hibernate vaihtoehdot. Mutta sitten kun gnome-power-manager toimii niin ne on taas siinä.

Itselläni ei ole virransäästötiloja käytössä, lisäksi piti poistaa näkyvistä ko. painikkeet gconf-editorilla. Vielä kun voisi poistaa uudelleen käynnistyspainikkeen eräältä tililtä (tulee muuten yhteysongelmia bt-näppäimistön takia).

Osan tästä touhusta voi tehdä täysin graafisesti Ubuntu Tweakilla, sillä onnistuu mm. "käyttäjän vaihtamis"-toiminnon poistaminen käytöstä, hibernatet ja suspendit saa pois, graafisen käyttis lataajan (usplash) saa pois ja monen muun asian (osa nopeuttaa myös koneen tomintaa, osa on ulkoasu säätöä) saa muokattua Ubuntu Tweakilla.

Ohjelman esittely (kuvakaappauksien kera) :
http://www.ubuntugeek.com/howto-tweak-ubuntu.html

Lataus (saakos ohjelman jotenkin pakettivarastoihin?):
http://ubuntu-tweak.com/downloads

Huom. Huom:
Ohjelman muutokset käyttäjäkohtasia. Osa muutoksista (ainakin nuo suspendit ja hibernatet) toteutuu ilman root-oikeuksia.

56

Koodia: [Valitse]
killall vino-sessionSeuraavassa bootissa se ei ainakaan käynnisty, jos ruksit puuttuvat.
Tai sitten ei. Ruksit on siis otettu pois sieltä Järjestelmä >Asetukset > Etätyöpöytä,kone käynnistetty uudelleen, mutta silti sen on käynnissä ( 5110 ?        00:00:00 vino-session -tämä siis ps -A komennosta kopioitu).

57
Lainaus
En mä kyllä graafista etäyhteyttä tarvitse. Miten sen saa pois päältä (en löytänit sitä sieltä sysv-rc jutusta)? Tulostin ja tiedostojako on todellakin käytössä. Onko acpi-supp, bluetooth, hotkey-se, laptop-mo, pcmciauti, powernowd (liittyikö tämä suorittimen kellotaajuuden muuttamiseen?)ja powernowd$ palveluiden poisto sillä sysv-rc:llä turvallista kun on käytössä pöytäkone?

Järjestelmä >Asetukset > Etätyöpöytä ruksit pois ja vino-session prosessille tulee noutaja. Pcmciautils, laptopmode tietenkin turhia pöytäkoneessa. Bluetooth pois, jos sulla ei ole bluetooth-laitteita. Hotkey-setup liittyy pikanäppäimiin ja acpi-support pääasiassa virrannhallintaan, sanoisin, että pois vaan ja palauta, jos jotain tuntuu puuttuvan. Powernowdia kuten muitakaan kellotaajuusdemoneita ei tarvita, koska 800 MHz Duron ei tue kellotaajuden skaalausta. Useimmat noista voi sammuttaa Gnomen omalla työkalulla Järjestelmä > ylläpito > palvelut.
Järjestelmä >Asetukset > Etätyöpöytä hommasta on otettu ruksit pois, mutta silti se vino-session on päällä,onko jokin toinen keino saada se pois? Kirjoitit "Hotkey-setup liittyy pikanäppäimiin" -siis tarkoititko kannettavan pikanäppäimiä vai näppäimistön pikänäppäimiä?

58
Lainaus
Mistä voi tinkiä (poistelin jo jotain sillä sys-rc jutulla, mutta löytämäni ohjeet eivät ollet gutsylle)? Käytössä pöytäkone:AMD Duron 800Mz,320 Mt muistia ,nvidian näytön ohjain,n 8Gt kovalevystä varattuna Ubuntulle, käynnistysaika bootchartin( http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=13017.msg96442#msg96442 )mukaan tasan minuutti

Se on mission impossible sanoa, mistä voit tinkiä, kun emme tiedä mihin ja millä tavalla konetta käytät. Kone on varmaankinkin lähiverkossa Windows-koneiden kanssa (smbd) ja haluat toisinaan käyttää sitä graafisesti etänä (vino-session). Tarvitset dokumenttien indeksointia (trackerd) ja työpöytähakua (deskbar-applet, se suurennuslasin ja salaman ristisiitos yläpaneelissa)? Omistat tulostimen (cupsd)?
En mä kyllä graafista etäyhteyttä tarvitse. Miten sen saa pois päältä (en löytänit sitä sieltä sysv-rc jutusta)? Tulostin ja tiedostojako on todellakin käytössä. Onko acpi-supp, bluetooth, hotkey-se, laptop-mo, pcmciauti, powernowd (liittyikö tämä suorittimen kellotaajuuden muuttamiseen?)ja powernowd$ palveluiden poisto sillä sysv-rc:llä turvallista kun on käytössä pöytäkone?

59
ps -A:
Koodia: [Valitse]
  PID TTY          TIME CMD
    1 ?        00:00:02 init
    2 ?        00:00:00 kthreadd
    3 ?        00:00:00 migration/0
    4 ?        00:00:00 ksoftirqd/0
    5 ?        00:00:00 watchdog/0
    6 ?        00:00:00 events/0
    7 ?        00:00:00 khelper
   26 ?        00:00:00 kblockd/0
   27 ?        00:00:00 kacpid
   28 ?        00:00:00 kacpi_notify
   84 ?        00:00:00 kseriod
  105 ?        00:00:00 pdflush
  106 ?        00:00:00 pdflush
  107 ?        00:00:00 kswapd0
  159 ?        00:00:00 aio/0
 1930 ?        00:00:00 ata/0
 1931 ?        00:00:00 ata_aux
 1936 ?        00:00:00 ksuspend_usbd
 1937 ?        00:00:00 khubd
 2307 ?        00:00:00 kjournald
 2542 ?        00:00:01 udevd
 3403 ?        00:00:00 kpsmoused
 3550 ?        00:00:00 kgameportd
 3799 ?        00:00:00 mount.ntfs-3g
 3918 ?        00:00:04 ntos_wq/0
 3919 ?        00:00:00 ndis_wq
 3920 ?        00:00:00 wrapndis_wq/0
 3940 ?        00:00:00 ntdriver
 3941 ?        00:00:00 ntdriver
 3956 ?        00:00:00 wpa_supplicant
 4247 tty4     00:00:00 getty
 4248 tty5     00:00:00 getty
 4250 tty2     00:00:00 getty
 4258 tty3     00:00:00 getty
 4261 tty1     00:00:00 getty
 4262 tty6     00:00:00 getty
 4306 ?        00:00:00 kondemand/0
 4389 ?        00:00:00 syslogd
 4441 ?        00:00:00 dd
 4443 ?        00:00:00 klogd
 4464 ?        00:00:00 dbus-daemon
 4480 ?        00:00:00 NetworkManager
 4494 ?        00:00:00 NetworkManagerD
 4507 ?        00:00:00 system-tools-ba
 4508 ?        00:00:00 dbus-daemon
 4527 ?        00:00:00 hald
 4528 ?        00:00:00 hald-runner
 4581 ?        00:00:00 hald-addon-keyb
 4582 ?        00:00:00 hald-addon-keyb
 4587 ?        00:00:00 hald-addon-acpi
 4596 ?        00:00:00 cupsd
 4604 ?        00:00:00 hald-addon-stor
 4606 ?        00:00:00 hald-addon-stor
 4673 ?        00:00:00 nmbd
 4675 ?        00:00:00 smbd
 4714 ?        00:00:00 console-kit-dae
 4799 ?        00:00:00 avahi-daemon
 4800 ?        00:00:00 avahi-daemon
 4809 ?        00:00:00 smbd
 4815 ?        00:00:00 dhcdbd
 4839 ?        00:00:00 gdm
 4847 ?        00:00:00 gdm
 4853 tty7     00:01:38 Xorg
 4865 ?        00:00:00 ntpd
 4898 ?        00:00:00 atd
 4914 ?        00:00:00 cron
 5014 ?        00:00:00 gnome-keyring-d
 5017 ?        00:00:00 x-session-manag
 5056 ?        00:00:00 ssh-agent
 5058 ?        00:00:01 gconfd-2
 5062 ?        00:00:00 dbus-daemon
 5064 ?        00:00:01 gnome-settings-
 5073 ?        00:00:07 metacity
 5076 ?        00:00:07 gnome-panel
 5077 ?        00:00:03 nautilus
 5081 ?        00:00:00 gnome-volume-ma
 5088 ?        00:00:00 bonobo-activati
 5111 ?        00:00:00 gnome-vfs-daemo
 5151 ?        00:00:06 gnome-screensav
 5152 ?        00:00:00 vino-session
 5154 ?        00:00:00 update-notifier
 5166 ?        00:00:00 mapping-daemon
 5169 ?        00:00:00 trackerd
 5173 ?        00:00:00 nm-applet
 5174 ?        00:00:00 python
 5183 ?        00:00:00 trashapplet
 5192 ?        00:00:00 gnome-power-man
 5224 ?        00:00:03 deskbar-applet
 5226 ?        00:00:00 mixer_applet2
 5233 ?        00:00:00 firefox
 5245 ?        00:00:00 run-mozilla.sh
 5249 ?        00:06:34 firefox-bin
 5479 ?        00:00:01 gnome-terminal
 5482 ?        00:00:00 gnome-pty-helpe
 5483 pts/0    00:00:00 bash
 5500 pts/0    00:00:00 top
 5501 pts/1    00:00:00 bash
 5517 pts/1    00:00:00 ps
ja top:
Koodia: [Valitse]
top - 21:48:30 up 32 min,  2 users,  load average: 0.12, 0.42, 0.62
Tasks:  96 total,   2 running,  94 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
Cpu(s):  5.3%us,  2.0%sy,  0.0%ni, 92.7%id,  0.0%wa,  0.0%hi,  0.0%si,  0.0%st
Mem:    320832k total,   311068k used,     9764k free,     4704k buffers
Swap:   433712k total,    43988k used,   389724k free,   101620k cached

  PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND           
 4853 root      15   0 81028  55m 5820 S  2.7 17.8   1:50.48 Xorg               
 5249 mina      15   0  175m  66m  20m R  1.7 21.1   6:59.93 firefox-bin       
 5479 mina      15   0 70156  20m  11m S  1.3  6.4   0:02.93 gnome-terminal     
 5151 mina      15   0 16652 2284 1752 S  1.0  0.7   0:07.46 gnome-screensav   
 3941 root      10  -5     0    0    0 S  0.3  0.0   0:01.02 ntdriver           
 5500 mina      15   0  2360 1136  876 R  0.3  0.4   0:01.11 top               
    1 root      18   0  2952 1820  496 S  0.0  0.6   0:02.23 init               
    2 root      12  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.00 kthreadd           
    3 root      RT  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.00 migration/0       
    4 root      34  19     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.00 ksoftirqd/0       
    5 root      RT  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.00 watchdog/0         
    6 root      10  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.00 events/0           
    7 root      10  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.02 khelper           
   26 root      10  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.04 kblockd/0         
   27 root      20  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.00 kacpid             
   28 root      20  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.00 kacpi_notify       
   84 root      10  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.00 kseriod 

Mistä voi tinkiä (poistelin jo jotain sillä sys-rc jutulla, mutta löytämäni ohjeet eivät ollet gutsylle)? Käytössä pöytäkone:AMD Duron 800Mz,320 Mt muistia ,nvidian näytön ohjain,n 8Gt kovalevystä varattuna Ubuntulle, käynnistysaika bootchartin( http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=13017.msg96442#msg96442 )mukaan tasan minuutti.

60
Tasan minuutti (AMD Duron 800Mz, 20Gt kovalevy,josta Ubuntulle 8.1Gt, 320Mt muistia).

[ylläpito on poistanut liitteen]

Sivuja: 1 2 [3] 4 5