Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - uggeli

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 18
61
Yleistä keskustelua / Vs: Tizen korvaa MeeGon
« : 29.09.11 - klo:12.01 »
Nokia ottaa varmuuden vuoksi käyttöönsä suunnitelma b:n (jos) ja kun ovat hekin huomanneet, ett Winpöhinällä ei ole mahdollisuuksia - sitä kun eivät asiakkaat halua.

Nimenvaihto Maemosta Tizeksi auttaa lisäksi säilyttämään eFlopin ja muiden päättäjien (Ollila ja knit) kasvot. :D

Niin tämä Tizen vaan ei koskenut enää Nokiaa. Se Nokian halpapuhelimiin tuotava S40:n korvaaja kun on Meltemi, josta tosin lienee luontevampaa jatkaa nokia ketjussa kuin Tizen ketjussa. Tai sitten ylläpitäjien tulee miettiä miten nämä olisi syytä yhdistää, teinkö turhaan Tizenistä uuden ketjun? Toisaalta tuntuu että en, kun Nokian tiimoilta nyt pukkaa tuota Meltemiäkin..

[OT]Jännä muuten sinänsä, että Meltemikin on Bada tyylisesti nimetty siinämielessä, että tarkoittaa Egeanmeren alueella kesäisin puhaltavaa puuskaista tuulta (Kreikkaa). badahan on taasen johdettu koreankielen merta tarkoittavasta sanasta. Mutta en jatka tätä enempää ettei tässä ketjussa sekoitu enemmän nämä asiat. :D[/OT]

62
Yleistä keskustelua / Vs: Tizen korvaa MeeGon
« : 29.09.11 - klo:09.08 »
Niin tuohon nokian linux ketjuun postasinkin tuosta S40 seuraajasta joka pitäisi olla, yllätys yllätys  linux pohjainen sekin (no ok yllätyshän tuo periaatteessa Nokialta nykyään) ja QT jäisi siellä käyttöön. Tosin kuten tähän päivitin, niin myös Intel on luvannut että MeeGo minikannettaville kehitettävät sovellukset toimivat jatkossa Tizenissä ilman muutoksia. Eli miten tuon Qt:n kanssa loppupeleissä sitten on Tizenin kanssa? HTML5 saattaa olla se ensisijainen tapa tehdä ohjelmia (ainakin virallisesti), mutta tuleeko Qt tuki säilymään? Sikäli ymmärrän Samsungin haluttomuuden Qt:n käyttöön, että sen kehityshän on tiiviisti Nokian käsissä.

63
Nokian linux hankkeista taas tihkunut lisätietoa. Eli tuon jutun mukaan S40:n seuraaja Meltemi perustuisi linux ytimeen ja tukisi Qt:ta. Voisiko tosiaan olla että N9:n käyttöliittymäideoita jalostuisi jatkossa halvempiin luureihin? Windows Phoneen kun tuskikin ikinä pääsee tulemaan mitään Nokian Swipeä ym. Ja vaikka tulisikin, niin tuskin tuota N9:n ideaa jossa yhdellä näytöllä rss syötteet ym. päivitykset jne. Tuntuisi tosin hullulle että maemo pohja hylättäisiin, joten oli nimi mikä tahansa niin eiköhän tuota käytetä jonkinlaisena pohjana, joskaan ei liian hyvää tuotetta toki saa tehdä ettei tuo älypuoli (WP) kärsi siitä.

Edit: Ilmeisesti tuo Maemo puolella on jo kauan nimetty versiot tuulien mukaan. Eli Harmattanillekin löytyy useanlaisia selityksiä, tässä yksi:

A dry dusty wind that blows along the northwest coast of Africa. [Akan (Twi) haramata ,

Näinollen tämä Meltemi olisikin "vain" seuraava versio Maemosta. Mikäli näin, niin hyvä juttu.

64
Yleistä keskustelua / Vs: Tizen korvaa MeeGon
« : 29.09.11 - klo:00.25 »
Niin jännäksi tämä menee.. Puhelinvertailu.com uutisoi seuraavaa:

Lainaus käyttäjältä: Puhelinvertailu.com
Tizenille kirjoitettavat sovellukset perustuvat HTML5:een ja alustan toivotaan löytävän tiensä taulutietokoneisiin, älypuhelimiin, älytelevisioihin ja autojen viihdejärjestelmiin. MeeGo-yhteisö rohkaisee kehittäjiä siirtymään Tizeniin ja on vakuuttunut siitä, että HTML5 on tulevaisuuden tie

Eli voidaanko loppujenlopuksi tuo aiempi Badan koodin avaaminen unohtaa, vai miten se sopii tähän palapeliin? Touchwiz UI:n saisi ilman Badaakin tuotua ja Badallehan ohjelmia ei tehdä HTML5:sta käyttäen, tai en ole tarkemmin seurannut mitä kaikkea nykyään voi käyttää, mutta nöin oletan. Joka tapauksessa tuo HTML5 tulee varmasti jakamaan mielipiteitä. Toisaalta hyviäkin puolia siinä on.

Edit: Toki tuo HTML5 olisi ollut mainittuna ihan tuollakin: https://www.tizen.org/developers (hyvä syy mennä nukkumaan kun ei tullut näitä tarpeeksi luettua taaskaan :) )

Edit 2: Toisaalta tuon Mobnifon mukaan Intel olisi luvannut, että MeeGo minikannettaville kehitettävät sovellukset toimivat jatkossa Tizenissä ilman muutoksia.

65
Yleistä keskustelua / Tizen korvaa MeeGon
« : 28.09.11 - klo:11.57 »
Elikkäs aiheesta juttua myös tuolla "Nokian linux, mutta liian myöhään" tms. otsikolla olevan ketjun lopussa, mutta ansaitsee mielestäni oman ketjunsa, Nokiahan ei tähän enää mitenkään liity edes. Toki tuon aiemman ketjun uudelleen nimeäminenkin voisi olla ratkaisu, mutta alussa paljon asiaan liittymätöntä puhetta Windows phonea myöten (ainakin jossain määrin), olkoonkin että toki MeeGoakin käsitellään..

Tizen korvaa MeeGon - Prosessori
MeeGo saa jatkoa - uutena nimenä Tizen - MikroPC
MeeGo sai kuoliniskun - Tizen elää - Tietoviikko

https://meego.com/community/blogs/imad/2011/whats-next-meego
https://www.tizen.org/

Edit: Linkitykset korjattu

66
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft sulkee PC linuxeilta
« : 22.09.11 - klo:14.43 »
Tom's hardware Suomi tästä kirjoitti myös ja siitä saa sen käsityksen, että saadakseen Designid for Windows sertifikaatin, täytyy valmistajan kytkeä UEFIn Secure Boot ominaisuus päälle, mutta sen voisi toki itse kytkeä pois ja sitten asentaa Linux. Toki tämä silti on huolestuttava kehityssuunta linuxin kannalta.

67
Toivottavasti Bada tuon myötä siirtyy takaisin käyttäämään Linuxia ytimenään, että edes se puoli pysyisi yhtenäisenä entistä hajonaisemmilla mobiiimarkinoilla.

Enpä itsekään tiennyt että tuo Bada käyttää nykyään Mentor Graphicsin Nucleus ydintä, kunnes luin tänään Mobnifon spekulaatiota MeeGo pohjaisesta Badasta. Tuossakin jutussa oli esitetty hyviä pointteja, sillä eihän Samsung tosiaan tuota Nucleusta voi avoimena koodina julkaista (ellei osta), eli ydin vaihtuisi varmaan tuossa vaiheessa. Kuitenkin kannattaa tuo Mobnifon juttu lukaista, vaikka se onkin spekulaatio pohjaista, on se mielenkiintoinen silti.

68
Eli kuten otsikossa mainittu, niin huhujen mukaan Samsung avaa Badan lähdekoodin ensi vuonna. Asiasta uutisoi tuon puhelinvertailunkin lähteenä käyttämä The Wall Street Journal.

Mielenkiintoista sinällään, joskaan en aivan heti usko että tuota muut valmistajat ottaisivatkaan käyttöön, Mobnifossa itseasiassa tiivistettiinkin asia aika hyvin.

Lainaus käyttäjältä: Markus @ fi.mobnifo.com
Helppoa muiden valmistajien mukaansaaminen badan taakse ei Samsungille varmasti tule olemaan. Esimerkiksi Nokian vahva asema Symbian-kehityksessä karkotti aikanaan muut valmistajat, ja myös nyt Samsung itse on pyrkimässä etäämmälle tilanteesta, jossa käyttöjärjestelmän kehittäjä on samalla myös kilpakumppani markkinoilla.

Toisaalta taas aiemmin on uutisoitu myös Etelä-Korean aikeista kehittää oma mobiilikäyttöjärjestelmä, johon Samsungkin olisi lupautunut mukaan Googlen Motorola ostoksen jälkeen. Onko tämä vastaus siis Bada, ilmeisesti?

Mutta mitäpä te uskotte Badan menestysmahdollisuuksiin? Entä millaisia ajatuksia uutinen (ok tuosta lähdekoodin avaamisestahan ei ole vielä virallisesti tiedotettu) teissä herättää?

69
Tuolla uutisissakin mainitussa alkuperäisessä lähteessä oli toisaalta ihan hyviä perusteluja miksi tähän siirryttäisiin. Eli suuntahan plisi ikäänkuin askel Debianin kehitystavan suuntaan. Tuohon kuukausittaiseen julkaisuun päästettäisiin vain vakaita ohjelmia mukaan. Ei niin kuin nykyään 6kk julkaisussa, että kun on päätetty jokin asia korvata jollain uudemmalla, se myös korvataan vaikka uusi olisi keskeneräinen.

Eli jos nykyjärjestelmä korvattaisiin mallilla 1kk välein julkaisu johon mukaan vakaaksi ehtineet ohjelmat + LTS julkaisut tässä rinnalla, niin miksei tuo kävisi. Toisaalta itselleni kävisi sekin, että desktop käyttöön tulisi viralliset paketit tärkeimmistä ohjelmista siten, että ne pysyisivät ajantasalla, esim selain ym. Pohjana voisi muutoin olla LTS. No tuo nyt vaan omaa spekulaatiota tuo loppu, että mikä itselleni kävisi. Mutta jännä nähdä tapahtuuko tuossa muutosta johonkin suuntaan vaiko eikö. Se mielestäni on totta, että ubuntun julkaisujen bugisus ei ole juurikaan vähentynyt viime aikoina.

70
Kiitos taas! Oli itselleni uusi tuttavuus tuo wiltteri. :) Täytyy kompata tuota että FF6 tuolta ppa:sta on toiminut todella hyvin, päivityksetkin tulevat nopeasti (6.01 tuli heti tuoltakin jakoon kun muutoin julkistettiin). Itselläni tämä on toiminut nyt ongelmitta siis Voikonkin kanssa, asensin siis sen testiversion Voikosta kun olin lukevinani että se olisi paremmin toiminut. Tosin myönnän että silmäillen noita luin tuolloin läpi.. Mitään kovin suurta testimäärää ei ole toki kertynyt vielä kun töiden jälkeen ei välttämättä jaksa aina kotikonetta edes avata.

71
10.04:n "ajantasainen" Firefox ei ole 6.0, tuo on vastoin Ubuntun filosofiaa.

Jos on pakko saada uusinta uutta selainta niin suosittelen asentamaan uusimman julkaistun Ubuntun, sillä saa monta muutakin uutuuttaan kiiltävää ohjelmaa koneeseen.

Silloin ei tarvitse tapella minkään voikon ja ppa:n kanssa.
Jokainen tekee toki miten parhaaksi näkee - tämä on Linuxin etuja  ;)

Juu tiedän tämän, kuten aloitusviestissä yritin esille tuoda. Siltikään minun filosofiaani ei kuulu, että selaimen vuoksi pitäisi päivittää koko järjestelmä, tosin tällöinkään sitä uusinta selainversiota saamatta. Ok saattaahan siinä 11.04 versiossa olla tuo Firefox 6, mutta 7 versio on nurkan takana muistiongelmien korjauksineen (itselleni asia joka tärkeä*). Mielestäni siis voidaan sanoa, että onneksi on edes nuo ppa:t. :) Nykykehitys muutoinkin menee kärjistettynä jopa siihen, että käyttöjärjestelmä on liki sama asia kuin selain (Chrome OS), niin mielestäni osoittaa selaimen tärkeyttä nykypäivänä.

Se että joku haluaa uudemman, nopeamman selaimen joka toimii kaikilla käyttämillään sivuilla (heitetään nyt esimerkkinä vaikka tuo google+, jossa ubuntun filosofian mukainen selain ei kaikissa toiminnoisa toimi), riippumatta siitä onko toiminnot miten tärkeitä sitten.

Toki on linuxin etuja että on valinnanvapaus, mutta väkisinhän tuosta  ubuntun filosofiasta paistaa Applemainen "Steve tietää sinua paremmin mitä haluat", malli lävitse. Tämä vaihtoehto kun on tehty huomattavasti vaikeammaksi kuin esim. selaimen vaihto tyystin toiseen.


Lainaus käyttäjältä: salai link=topic=40176.msgmsg310497#msg310497
Mozvoikko 1.9.0 oikoluvusta tuollainen huomio:
Ubuntun 11.04 ja 11.10 versioissa virallinen mozvoikko 1.9.0 aiheuttaa ainakin osan Firefox 6.0 ja 7.0 beta2 kaatumisista.

Kiitos vinkistä! :)
Edit: Tuo linkistäsi löytyvä Mozilla.fi sivuilla oleva versio tuntuukin toimivan, eli tuplakiitos tästä. :)



[OT]
*= Itselläni Firefox 3.6.x sarja ainakin sai aika ajoin koko käyttöjärjestelmän hyytymään, vain läppiksen Caps lock valo vilkkui eikä reagoinut yhtän mihinkään mitään. Ei siis edes terminaliin oäässyt käsiksi. Virtanapiin tosin reagoi jo. Tätä sattui mm. silloin kun useita välilehtiä auki ja etenkin jos mukana flash sisältöä, mahdollisesti jopa niin että yhdellä välilehdellä video. Mielenkiintoiseksi asian tekee, että Vhrome ei moista tilannetta ole päästänyt tulemaan (olen kyllä yrittänyt ja yrittänyt). Ko. hetken muistinkäyttöä en ole päässyt tarkastelemaan, kun kone oli siis täysin jumissa. Toivoisin kuitenkin, että 7 versionmuistinkäytön ongelmiin tuomat korjaukset auttaisivat osaltaan tässäkin asiassa. Kuitenkin tässä on yksi syy miksi tuon 7 version korjaukset mainitsen.
[/OT]

72
Elikkäs perustan uuden aiheen, kun turha tuolla [RATKAISTU] merkinnällä varustetussa on jatkaa asian jaarnaamista. Tässä siis nostan nyt esimerkiksi Firefoxin ajantasalla pitämisen myös LTS versiosssa (itsellänikin ubuntu 10.04 LTS) ppa pakettilähteen avulla. Tästä ja tämän mahdollisesti mukanaan tuomista ongelmista voisi nostaa keskustelua tässä ketjussa. Itse käytän, kuten tuolla yhdessä ketjussa mainitsinkin, tätä lähdettä:

https://launchpad.net/~mozillateam/+archive/firefox-stable

Tuolta siis saa ajantasalla olevan vakaan Firefox version päivitettyä ubuntuun. Syitä päivittämiseen itse kukin voi löytää kohtuu moniakin, joskin ymmärrän että joillekin se jakelun mukana tuleva virallinen versio on se "ainoa ja oikea".  Itselleni kuitenkin selain senverran tärkeä, että se olisi syytä olla kohtuu tuoretta versiota, ilman että moisen takia koko järjestelmä tulisi päivittää (saamatta siltikään sitä tuoreinta vakaata versiota selaimesta).

Itse olen kuitenkin törmännyt muutamiin ongelmiinkin tämän 6.0 version kanssa. Esim Voikko oikoluku ei toimi. Toisinsanoen Suomea ei ole valittavien kielten listallakaan. Kuitenkin lisäosista se löytyy laajennuslistalta ja on käytössä. Eikös epäsopivat pitäisi kytkeytyä pois käytöstä...?

Adblock Plus toiminee myös hieman eritavoin tässä, missä lienee syy. Eli esim. www.iltalehti.fi sivuilla näkyy oikealla autotalli.comin mainos ja ylhäällä milloin "lue iltalehteä iPadilla, Iphonella... Tai jokin muu mainos... Tilattuna on easylist & easy privacy

http://easylist.adblockplus.org/en/

Yleensä easylist on jo suodattanut kutakuinkin kaiken pois. Nyt kuitenkin osa mainoksista näkyy, toki voi olla, että nyt ko. sivulla mainoksia joita ennen ei ole ollut, eikä suodatinlista niihin asti yllä...


Joka tapauksessa, kuinkahan tämän voikon saisi pidettyä toimintakuntoisena myös silloin, kun tulee näitä päivityksiä versiosta toiseen? (nimim. Firefox 7:a muistinkulutuksen korjauksineen odotellessa)..

73
Tämä on seikka johon itse toivoisin muutosta, siis tämä että tuodaan "vain" tietoturva päivitykset. Mielestäni selain on nykyään niin keskeinen ohjelma, että se tulisi pitää ajan tasalla paremmin, muulloinkin kuin itse ubuntun päivityksen yhteydessä. Itse en ainakaan jaksa viritellä rinnalle toista foxia (testannut senkin tien joskus), ja ei tarvitse mennä kuin google+ peleihin, niin johan tulee herja että selain on liian vanha. :D No on tämä nykypolitiikka ainakin saanut asentamaan Chromenkin rinnalle.

Edit: Päädyin viimein koittamaan hieman epävirallista tapaa päivittää firefox, elikkä ohjelmalähteeksi lisäsin ppa:mozillateam/firefox-stable:n:

https://launchpad.net/~mozillateam/+archive/firefox-stable

Firefox kyllä päivittyi 6.0 versioon joka on huomattavasti ubuntu 10.04:n "virallista" nopeampi ja pikatestinä Google+:n pelit toimivat. Toki risujakin täytyy antaa jotka ovatkin tietyssämäärin suurempia kuin nuo plussat. Voikko oikoluku ei tunnu enää toimivan tässä.. :/

Loppupeleissä mietityttää onko kuinka kannattavaa käyttää noita epävirallisempia pakettilähteitä näihin juttuihin, ja toisaalta miksi ihmeessä virallisessa tuota päivitystä ei voida tarjota (toki siten ettei mitään voikko ongelmia jäisi)..

74
Päivitetäänpäs tilannetta.

Eli asensin tuon ajurin tosiaan 10.04 vakio kernelillä jo ennen tikun saapumista. Tänään saapui viimein tikku, laitoinkin sen koneeseen kiinni ja käynnistelin ubuntuun. Tuloksena oli että ei toiminut ensin. Laiteajureissa näkyi kyllä Realtek ajuri käytössä, mutta itse laite ei tullut network manageriin, eli koko yläpalkissa ei ollut mitään verkkoon liittyvää. Kokeilin Järjestelmä > Asetukset > Verkkoyhteydet ja lisäsin sen kautta yhteyteni tiedot ja klikkasin valinnan käytössä kaikille. Vielä yhteys ei tullut silti näkösälle eikä palikan valokaan näyttänyt elon merkkejä kun valoa ei ollut lainkaan. Päätin nopeasti testata Windowsin puolellakin toimiiko halpis palikka edes siellä, no toimihan se. Bootti takaisin ubuntuun ja nyt jo käynnistysvaiheessa rupesi valo vilkkumaan. Yhteys siis toimii myös ajurin ollessa asennettuna tämän vanhemman kernelin yhteydessä. Lupailin testailla uudemmallakin kernelillä, mutta sitä en tee nyt aivan lähiaikoina, sillä mukava viimein käyttää edes tovi konetta siellä missä haluaa. :)

Edit: Todettakoon, että en tietty epäile hetkeäkään etteikö tuo tikku toimisi uudenkin kernelin kanssa. Lähinnä se uusi kernel juttu liittyy osittain toiseen ketjuun, jossa oli puintia tuosta nVidia ajurista (josta tuossa yllä mainitsin). Eli pahoitteluni sekaannuksesta kun en muistanut tuota heti. :)

75
Hmm.. Tekisi tässä melkeinpä mieli heittää 11.04 (64bit myös itselleni) kehiin (tai vähintään ensin tuo x-swat ppa käyttöön), mutta toisaalta.. Jos nyt oikein viitsisin vaivaa nähdä ja mahdollisesti toimimaan saadun järjestelmän "rikkoa", niin voisihan sitä yhteisön edun nimissä harrastellakin tässä..

Eli jotta toiset saisivat enemmän hyötyä ketjua lukemalla, kuin toteamuksen että paljon säädetty edestakaisin muttei toimi (/ muuten vaan ei päätä eikä häntää :D), niin... Voisin ensin vetäistä tuon wlan palikan ajurin 10.04:n normi kernelille vaikka sille versiolle sen ei luvattaisikaan toimivan. Raportoida sitten ko. ketjuun kuinka kävi.. Sitten heittää taas tuon uuden kernelin tulille ja testata ratkeaisko nvidia ongelmat  x-swat ppa:n käytöllä & raportoida tähän ketjuun ratkesivatko nämä tässä pähkäillyt ongelmat. Toki vielä päivittää toimivuudesta varmistustieto myös wlan palikan omaan ketjuun. :D

76
Täytynee kokeilla tuota sitten perus kernelillä, jospa toimisi. Tuon näkee sitten kun palikka aikanaan saapuu. :) Mitä tulee pää edellä seinään juoksemiseen, niin tämä 10.04 pelittää muutoin niin hyvin, että pahaa pelkään että se 11.04 olisi se pahempi jysäys (vaiko peräti jytky :D). Puhumattakaan siitä, että olihan täällä thread jossa jollain ongelmia 11.04 + nvidia ajureilla.. :D

Mutta juu, aika näyttää. Ehkä tässä syytä vetää nyt hetki henkeä, odottaa palikan saapumista & testata kuitenkin vakio kernelillä vaikka wlan palikan ajurissa olikin se maininta, että kävisi 2.6.38 & uudemmille. Tämä muuten jakaakin tämän keskustelun tehokkaasti ikäänkuin offtopicicksi. Tästä syystä alunperin postasinkin tämänkin laitepuolelle, jotta elivät edes näennäisesti rinnakkaiseloa (ja laiteajuristahan tässäkkin puhuttu).. :)

Ai niin, kiitos kaikille jo tähän astisista vinkeistä, opastuksista jne. :) Palataan asiaan ehkä tuonnempana.

77
Ollut näemmä muillakin samanlaisia ongelmia:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1691764

Tuolta poimittuna silmään osui mm:

Lainaus käyttäjältä: BicyclerBoy
It is very possible that 173 will not compile against 2.6.38 or that you do not have the headers package..

You can find nvidia 270 pre-compiled ppa for 10.04 in couple of ppa..
https://launchpad.net/~ubuntu-x-swat/+archive/x-updates (very careful with other packages)

Mitä mieltä olette tästä väitteestä / uskaltaako sitä lisätä vielä yhden ppa lähteen ajureiden vuoksi?.. (Itsellänihän nuo Headersit on muttei silti onnistu) Tosin ilmeisesti myös tuo bcwml tulisi asentaa uusiksi.. Mutta toisaalta, eihän tuo wlan toimi raudaltaan kuin satunnaisesti, joten olkoon tässä yhteydessä pois..

78
Täytyypä tässä asentaa uudestaan tuo kernel & headers paketti. Käsittääkseni tämä yhdistelmä on aiemmin ainakin ollut riittävä siihen, että tuo nvidia.ko:n kääntäminen onnistuu. Tai en toki ole aiemmin mitään pakettikohtaisia juttuja seurannut, mutta ainahan tuo nvidia on ollut käytössä & toimiva kun kernel on päivittynyt. Ei kai tämän pitäisi poiketa juurikaan normi kernel päivityksestä?

Oma veikkaukseni on, että taas käy niin, että käynnistyksen jälkeen joutuu käynnistämään matalan resoluution tilassa mikä nyt nimeltään olikaan. Tämän lisäksi varman rajoitettujen ajurien listalla nvidia ajuri näkynee taas käytössä mutta ei toimi.. No raportoidaan (päivitän tähän viestiin) lisää jahka tämä kernelpäivitys on tehtynä.

Edit:

Noinhan siinä kävi kuin uumoilinkin. /var/log/Xorg.0.log löytyy mm. seuraava pätkä:

Koodia: [Valitse]
(II) Loading extension DRI2
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/lib/xorg/extra-modules/nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Video Driver
(EE) NVIDIA: Failed to load the NVIDIA kernel module. Please check your
(EE) NVIDIA:     system's kernel log for additional error messages.
(II) UnloadModule: "nvidia"
(II) Unloading /usr/lib/xorg/extra-modules/nvidia_drv.so
(EE) Failed to load module "nvidia" (module-specific error, 0)
(EE) No drivers available.

Fatal server error:
no screens found

Halutessa voin toki koko login liittää myös, mutta tuossa oli kai melko oleellinen tieto.

Tämän lisäksi kun graafiseen tilaan käynnistää, tulee tuonne yläpalkkiin oikealle huutomerkki "huomiokuplan" sisälle. Tämän päälle kun vie hiiren, niin ilmoittaa: Kaatumisraportti havaittu.

Tätä klikkaamalla tulee ilmoitus: "Ongelma paketissa: Paketin "bcmwl-kernel-source" asennus tai päivitys epäonnistui. Voit auttaa kehittäjiä korjaamaan ongelman raportoimalla ongelmasta.

Tämän ikkunan kun sulkee, seuraa ilmoitus: "Ongelma paketissa: Paketin "nvidia-current" asennus tai päivitys epäonnistui. Voit auttaa kehittäjiä korjaamaan ongelman raportoimalla ongelmasta.

Itse en raportoi kahdesta syystä:

1) Tämä on epävirallisen kernelpäivityksen mukanaan tuomaa ongelmaa.
2) Vaatii kirjautumista Launchpadiin omilla tunnuksilla. Välillä tuntuu että tällaisissa "itselläni on peukalo keskellä kämmentä" ongelmissa olisi miellyttävämpää raportoida anonyymisti vain klikkaamalla se raportoi ja that's it.

79
Ubuntu tietokoneissa / Vs: NVIDIA -ongelma 11.04:ssä
« : 21.06.11 - klo:17.19 »
Voisko tällä olla jotain yhteistä käytetyn kernelin kanssa? Itselläni näet ajurit lakkasivat toimimasta 10.04:ssa kun koitin päivittää ppa:sta 10.04 kernelin tuoreemmaksi (käsittääkseni oli portattu juurikin 11.04:sta mutta varmaksi en sano kun noita nimityksiä en muista, numerointi [10.04 / 11.04 jne.] kertoo itselleni enemmän. :) ).

En kuitenkaan harhauta tätä aihetta tämän enempää itse asiasta, sillä oma ongelmani on jo tuossa omassa ketjussaan. Ajattelin vaan heittää ilmoille tuon kernel asian ja kysymyksen voisiko sillä olla tekemistä tämän kanssa (ainakin päivitys tapauksissa tms.)? Toki tällöin ongelman luulisi olevan yleisemminkin tiedossa..

80
Elikkäs elikkäs. Asensin ppa:sta 10.04:n kernelin & headerit versiota 2.6.38.8.18. Kun konetta käynnistin tuli ilmoitus, että kone voidaan käynnistää vain matalaresoluutioisessa tilassa, mihin käynnistinkin yhden istunnon ajaksi. Katsoin rajoitetuista laiteohjaimista, ja Nvidia ajuri oli yhä asennettuna ja käytössä. kokeilin poistaa ajuria (itseasiassa ajasttelin että se poista nappi ottaisi pois käytöstä & voisi koettaa aktivoida uudestaan), eli annoin mennä koko ajurin poiston loppuun. Kokeilin uudelleenasennusta, mutta ajuri ei suostunut asentrumaan. Virheilmoitusta en nyt muista ulkoa (olen työkoneella joten koittaakaan en voi.).Kun käynnistin takaisin vanhaan kerneliin, sennusta ei tietty vieläkään voitu suorittaa, ennenkuin poistin tämän uuden kernelin asennuksen.

Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia, ja jos on, niin kuinka olette saaneet ongelman ratkaistuksi? Nvidian ajurit nimittäin ehdottomasti haluan käyttööni vaikkeivat avoimia olekaan.

Entä miksi haluan päivittää kernelin? Syynä on wlan adapterin ajuri joka vaatii uudempaa kernel versiota (kts.  laitealueelta aihe koskien Realtek Wlan N USB donglea.)

Edit: Muokattu aiheen siirron vuoksi.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 18