Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - uggeli

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 18
41
Yleistä keskustelua / Vs: Omaatko facebookin?
« : 20.12.11 - klo:22.54 »
FB tunnukset löytyy, mutta en voi sanoa käyttäväni. Kunhan satunnaisesti jotain sen kutta näkee.. Google+ tunnuksetkin on, ja siitä pidän huomattavasti enemmän. Jonkin verran tulee tuota käytettyäkin, mutta tutut on 99,9%:sti FB käyttäjiä, eli ei ole Google+:ssa turhia viestejä ainakaan, jos usein sitten muutakaan... Diasporaan tuli viimein kutsu, mutta enpä aio liittyä. Yksi puoliautio (tuttujen osalta) sosiaalinen media riittää itselleni.. Oikeastaan mikään suurempi sosiaalisten medioiden fani en ole muutoinkaan.

42
Pistin tilauksen sisään, sittenpä tuon näkee, joskin uskon itsekin että toimii.. Samalla sitä taas tuli tilatua muutakin "tarpeellista tavaraa". :)

43
Lainaanpa ketjua, vaikka itse asiani ei liity muuhn kuin tuollaisen adapterin käyttöön, ei siis digiboksin kovosta kyse tms. Vaan vanha kone sanoi poks, uudessa on vain SATA liittimet ja vanhat kovot tietty PATA levyjä. Mietin jo PATA => SATA adapteriakin, mutta helpointahan tuo olisi USB:n kautta tehdä, eli mitä oisitte mieltä tuollaisesta:

http://www.dealextreme.com/p/usb-2-0-to-all-2-5-3-5-ide-sata-hdd-adapter-37953

Tuo ainakin toimisi noiden PATA levyjen kanssa, kuten jatkossa SATA levyjen + virtalähdekin olisi mukana. Mutta tuo itse asia, eli tuolla on tiedoissa listattuna myös:
Lainaus käyttäjältä: DealExtreme
- Supports Windows 98SE/ME/2000/XP and Mac OS
- Must have tool kit for data transfer, backup and cloning

Miten tuo pitäisi tulkita, eikö tuo tosiaan toimi tuon kautta ilman jotain ohjelmistoa, ja jos näin niin mitenhän tuo tuon muunnoksen tekee?

44
Laitealue / Vs: USB-tikun tiedostojärjestelmä rikki?
« : 14.11.11 - klo:12.55 »
En tiedä joko kokeilit tuota korjausta windowsissa kuten aiemmin ehdotettiin. Itsellä käynyt tuhottoman usein niin, että kopioidessani tiedostoja tikulle on tullut joku virhetilanne ja siirto katkennut & tikun mounttaus poistunut. Tai sitten läppärissä ubuntu jäänyt totaalijumiin vain caps-lock valoa vilkuttaen mihinkään reagoimatta..

Noissa tilanteissa tikun järjestelmä menee siihen kuntoon, että tikun kyllä saa liitettyä, mutta tiedostoja ei voi kopioida eikä poistaa. Helpoin tapa korjata on ollut juurikin liittää windowsiin ja käyttää sen korjaustoimintoa. Toisaalta ärsyttävä piirre ettei moista helppokäyttöistä työkalua linuxille taida olla, tai en vain tiedä. Kuitenkin nuo yllä kuvatut ongelmat itselläni sattuneet sen tuhannen kertaa, taaten sen ettei windows asennus minnekään katoa. Onpa silläkin edes jotain käyttöä. :D

45
Yleistä keskustelua / Vs: Linux Mint vs. Ubuntu
« : 13.11.11 - klo:20.44 »
Mint on saavuttanut suosituimman jakelun listalla ykkös sijan ainakin http://distrowatch.com/ -sivuston mukaan.
Niinkuin olen tässä ketjussa jo useampaan otteeseen maininnut, tuolla listalla ei ole _mitään_ merkitystä. Mintin aktiivinen fanikunta sivulla käy sivulla, että saisivat nähdä oman lempi distronsa nousevan. Sama on nähty aikasemmin PCLinuxOS:illa. Todellisuudessa käyttäjä kunta on varmaan korkeintaan viidennes Ubuntun vastaavasti, ehkä merkittävästi vähemmän. Canonicalin oma arvioi oli, että Ubuntulla on tällä hetkellä 20 miljoonaa käyttäjää. Jos jollain muulla distrolla olisi edes lähelle näin paljon käyttäjiä siitä puhuttaisiin jatkuvasti ja toisekseen, jos jostain olisi ilmestynyt niin paljon uusia Linux käyttäjiä se näkyisi tilastoissa.. Tämä on triviaalia, tästä ei pitäisi tarvita edes puhua.

Toki näinkin, mutta samaa muistan ihmisten sanoneen silloin, kun ubuntu oli uusi ja nousi ykköseksi. Tuo nousu vaan ei sitten jäänytkään pelkäksi piikiksi, eli ei näistä voi oikein tietää. Ei esim ubuntun 20 miljoonasta käyttäjästä kaikki välttämättä ubuntussa pysy, tokikin tuo muutos vaatisi radikaalin käyttäjäkadon. Muutoin toki samaa mieltä, ei tuo Distrowatch sijoituskaan kyllä sinänsä kerro muusta, kuin korkeintaan siitä, että vipinää on Mintin puolella ollut, sen pysyvyys, suuruus ym. jää nähtäväksi.

Lainaus käyttäjältä: Karvameduusa
MintMenu:n haku toiminnolla voit myös asentaa ohjelmia. Ihan pätevä menu on MintMenu. Kyseinen paneeli on koodattu pythonilla.

Esimerkiksi LMDE:ssä on paljon enemmän LinuxMintin omia työkalua. Esimerkiksi oma update-manager, joka oli aikoinaan vanhassa LinuxMintistä (pohjautui Ubuntu Hardy Heroon). Mainittakoon vielä että oma paketointi ohjelma, millä saadaan .mint paketteja.

Kuulostaa osin hyvälle (tuo valikko osuus esim). Mutta toisaalta taas, miksi kaikilla pitää olla omat pakettinsa? Miksi ei panosteta ennemminkin yhtenäisyyteen, eli tässä tapauksessa pysyttäisiin tiukasti Debian yhteensopivissa .deb paketeissa? Käsittääkseni ubuntukaan ei ole täysin yhteensopiva noilta osin, vaikkakin varmaan suuri osa paketeista ristiinkin toimii.

46
Laitealue / Vs: Peruskonetta hakemassa
« : 12.11.11 - klo:20.16 »

Legendaarinen Thunderbird  ;D ... jonka jäähdytys aikoinaan oli pieni ongelma - kunnon jäähyihin ei vielä oltu totuttu.

Heh siksipä tuo täytyi erikseen mainitakin tuo TB.  ;D Itsekin hommasin tuon aikanaan kun olin uusimassa jonkin merkkikoneen sisuskaluja (no ok dtk sentään vain), oli niin pieni kotelo että lämmöstä tuli ongelma, ja suositeltiin kotelon uusintaa minkä sitten teinkin. Tuohon aikaan myöskin tuulettimet huusivat kuin helikopteri. :D Ainoa syy miksi tuota sietänyt tähän päivään asti on se, että tein jäähypuolelle aikoinaan päivitysen jolloin powerikin vaihtui hiljaiseen nexukseen, Powerin vaihtoon oli kyllä lisäsyynä sekin, että hetken päällä oltuaan alkoi powerin tuuletin vastaamaan ritiläänsä, voi sitä ääntä. :D Ei viitsinyt tuolloin alata ritilä / tuletinosaa säätämään..


Teho on parempi ja aina on kyse siitä mitä milläkin rahalla saa.

Näinhän se on, ja vaikka nyt kuluisikin maksimissaan liki sen 500€ näytön kanssa, niin siinä on se tietty psykologinen raja kuitenkin, itsellä kun teki todella tiukkaa saada edellä kaavailluista osista 500€ tuntumaan edes pelkkää torni osuutta, ja vaikka olisi saanutkin, niin samalla näytöllä hintaero olisi ollut kuitenkin kohtuu kiva, vaikka nyt ostaisikin tuon nvidian vielä lisäksi..

Lainaus käyttäjältä: Tomin
...
Lainaus
Jeps näin ajatelinkin, joku IPS paneelilla oleva se nyt tulee olemaan sitten. Täytyy virtalähdepuoli tarkistella sitten kun tuo torni on käsissä..

47
Laitealue / Vs: Peruskonetta hakemassa
« : 11.11.11 - klo:17.47 »
Tuli tuollainen sitten tilattua hintaan 235€. Vielä täytyy laittaa näyttö tilauksen ja näytönohjain.. Mitä mieltä olette tällaisesta näytöstä:

Asus  21.5" ML229H IPS LED
http://www.jimms.fi/hae/ML229H

Niin ja onko tuo IPS siis parempi tekniikka, kuten olen antanut itseni ymmärtää? Tuo GeForce GT 520 jää tässä vaiheessa harkinnan alle, tai toki kannattaa tilata samalla kuin näyttökin, jos aikoo.. Tarve vaan on siinä ja siinä + se että paljonkos tuollainen vaatisi siltä virtalähteeltä.. No nämä asiat hakevat tässä paikkaansa rauhassa. Tässä vaiheessa sanonkin kiitokset kaikille tähän ketjuun osallistuneille, saitte ainakin torpattua tuon "markettikoneen". :D Teho tosiaan jää jälkeen noista i5 kokoonpanoista, mutta hinta nyt ratkaisi tällä kertaa, etenkin kun kyseessä tavallaan kakkoskone. Ja takuulla tuokin eri planeetalta kuin tuo vanha Athlon TB 1,4 GHz :D Hinta kokonaisuudessaan muodostuu mielestäni kohtuulliseksi verrattuna marketti paketteihin, oletan tuosta samanverran tehoa löytyvän kuin noista halvimmista AMD prossuista.

48
Laitealue / Vs: Peruskonetta hakemassa
« : 11.11.11 - klo:15.17 »
Riittää aivan hyvin, osta pois jos halvalla saat.

Näin itsekin ajattelin. Hintaa tuolle tulis pikkuisen reilu 200€, eli näytön kanssa about samoihin kuin tuo yllä mainittu HP pakettikone näytöllä (tuohan oli AMD pohjainen tuossa yllä). Tämä käytetty kone taasen olisi myöskin HP linjastolta, mutta kalliimman luokan kone noin muutoin (ns. yrityskoneita)..

49
Laitealue / Vs: Peruskonetta hakemassa
« : 11.11.11 - klo:13.58 »
Heitetääs nyt tänne tämäkin. Eli kun noiden prossujen kehityksessä ei ole jaksanut niin pysyä perillä, niin mitä mieltä enemmän tietävät ovat seuraavanlaisesta (saisin käytettynä):

Intel Core2Duo 2.66 GHz - 3 Gt DDR2 keskusmuisti, - 500 Gt SATA kiintolevy - kirjoittava lightscribe DVDRW asema - Intel Q963 piirisarja - sisäinen Intel GMA 3000 näytönohjain - 16-in-1 muistikortinlukija etupaneelissa - PCI Express 16X ja 2kpl PCI väyläpaikkaa - näppäimistö ja hiiri - Windows Vista Business FIN + lisenssi

Itse olisin nyt kallistumassa tuon puoleen. Tuohon ehkä passiivi nvidia ja kaveriksi näyttö...

50
Yleistä keskustelua / Vs: Gnomen tulevaisuus
« : 11.11.11 - klo:11.25 »
On näitä uudistuksia tullut itse(kin) kritisoitua, mutta luulenpa että aikanaan tämä kehitys tuo tullessaan jotain todella hienoa, joka saa ihmettelemään miksi sitä edes vastusti. Näin ainakin toivon. :D Pahoittelut mikäli seuraava asia on käsitelty n+1 kertaa, mutta nyt töissä ollessa ei ehdi etsimään jokapaikasta enkä pika googlauksella löytänyt. Eli miten Debianin suunnalla on tarkoitus edetä, kohti unitya vaiko gnome shelliä? Linux Minthän kehittää MGSE:tä (Mint Gnome Shell Extensions) jossa kieltämättä puututtu ainakin joihinkin epäkohtiin aivan hyvinkin.

Lainaus käyttäjältä: Linux Mint Blogi
The main features in MGSE are:

    The bottom panel
    The application menu
    The window list
    A task-centric desktop (i.e. you switch between windows, not applications)
    Visible system tray icons

Mutta juu, kuten sanottua, uskon itsekin että lopulta tästä seuraa jotain hyvää, mutta vanhana jääränä sitä itsekin tulee varmaan vastustettua alkuvaiheessa tuota kuitenkin. :)

PS. Sori etten tarkemmin ottanut kantaa aloitusviestin linkeistä löytyviin asioihin, ei vain ole aikaa todeta juuri muuta, kuin todeta tuo mihin suuntaan uskon lopulta asioiden menevän (=hyvään)..

51
Laitealue / Vs: Peruskonetta hakemassa
« : 05.11.11 - klo:21.19 »
Heh tulipa tuossa kokeiltua paketin kasaamista ja ilmeisesti tuo karsimispuoli olikin luultua vaikeampaa.. Oheisenlaisen sain toistaiseksi, jotain saattaa puuttua / olla väärää, mutta koteloita on tarkoituksella 1 liikaa, sillä en vielä päättänyt kumpaan kallistuisi, toinen oli lähinnä hinnan vuoksi valittuna. :)


Ostorkorisi sisalto:

Koodi                     Nimike                                                                                      Kpl   Hinta        Yht         
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PROMINENT-5               Prominent 5 Silent, ATX-kotelo                                           1     101.00       101.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/PROMINENT-5
NX-6000-R3                630W NX-6000 R3 -  ATX-virtalähde, 80+ Bronze                 1     83.00        83.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/NX-6000-R3
KVR1333D3N9K2/4G          2x2GB, DDR3 1333MHz, CL9                                         1     33.00        33.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/KVR1333D3N9K2/4G
FD-CA-CORE-1000-BL        Core 1000, mATX-kotelo, musta                                     1     39.00        39.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/FD-CA-CORE-1000-BL
BX80623I52310             Core i5-2310, LGA1155, 2.9 GHz, 6MB                                1     186.00       186.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/BX80623I52310
H61M-GS                   H61M-GS, LGA1155, Intel H61, DDR3, mATX                           1     67.00        67.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/H61M-GS
SATA-05                   SATA-150-kaapeli yhdelle laitteelle, 0.5m, sisäine                   2     3.00         6.00         
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/SATA-05
WD3200JS                  320 GB, Caviar, 3.5", SATAII/300, 8MB, 7200RPM                    1     88.00        88.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/WD3200JS
DVI-600A                  DVI-kaapeli Dual Link DVI-D u - u 2m                                       1     8.00         8.00         
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/DVI-600A
GH22NS30RBBB              DVD+/-RW DL 22x, SATA, Musta Bulk                                 1     19.90        19.90       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/GH22NS30RBBB
VE228H                    21,5" VE228H LED-monitori, 16:9, 1920 x 1080, 5ms,               1     154.00       154.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/VE228H
ENGT520-SILENT/DI/1GD3(LP GeForce GT 520 Silent, 1GB, passiivinen, VGA/DVI/H 1     47.40        47.40       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/ENGT520-SILENT/DI/1GD3(LP)
                                                                                                                                  Yhteensä (EUR): 832.30


Aika kaukana tavoitteesta siis ollaan, vaikka tuon nexus kotelon tuosta hetikin heivaisi pois. :D Tällöin olisi luonnollisesti 731,3€ huh huh. Tuntuisi vaan niin hullulta ottaa jonkun kympin säästön takia i3 prossua, mutta pakko sitä on tässä joskus käydä tuota tarkemmin läpi. Jos sitä pääsisi edes vähän lähemmäs 500€ hintalappua. Toki tässä on hyvin esillä sekin ilmiö kun konetta alkaa kasailemaan, että siinä tulee napsittua osat joita suunnilleen haluaisi, sen sijaan että tyytyy siihen että 299,90€ saan tuollaisen. :)

52
Laitealue / Vs: Peruskonetta hakemassa
« : 05.11.11 - klo:17.19 »
... kun nyt kysyit henkilökohtaisia suosituksia ... niin ...

Olikin tullut viestiä sillä välin kun kirjoittelin vastaustani & tuli puhelu kesken. :) Niin tuolle AMD linjalle tuli vilkuiltua lähinnä hinta syistä. Tosin hinta / laatu / teho syistä ei ehlä pitäisi tosiaan.. Tuli ilmeisesti turhan nopeasti myös vilkaistua tämä aihe alue lävitse, sillä tuo mainitsemasi ketju meni ohi silmien. Vanhempia taasen en halunnut haulla etsiä, joten tässä ollaan kirjoittamassa turhaa ketjua periaatteessa.

Tuo on myös totta että noista halpamalleista on saanut kuulla kaikenlaista, vähemmän mairittelevaakin.. Mitä taasen tulee Verkkokaupan takuu asioihin, niin sekin on sitten tainnut mennä alas kuin lehmän häntä. En silti malta olla mainitsematta yhtä täysin poikkeavaa esimerkkiä. Menee kyllä aiheen ohitse mutta.. Tuli aikoinaan ostettua 2 kpl kansalaisboksia (my mistake). No eihän noita rotiskoja saanut kuntoon millään firmware päivityksellä. Taisivat olla kuitenkin 2v käytössä (takuu aika ainakin selkeästi oli ummessa), ja laitoin palautetta firmwaresta kun oli yhä jotain ongelmia. Kyllä sitä siis pystyi käyttämään mutta hieman ärsytyskynnystä välillä nosti käyttäjäkunnassa. No pyysivät lähettämään boksit takaisin & sain rahat täytenä takaisin! :D tuon jälkeen tilelle tulikin Topfieldit, jotka toki nykyään korvaantuneet DVB-T2 telkulla...

Itse asiasta totean vielä, että ilmeisesti intelin näytönohjain riittää nykyään sentään johonkin. Ja vaikka nuo pakettikoneet olikin mitä ovat, niin löytyisihän niitten joukosta intel näyttis sallittaessa esim. tällanen:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/53333/ddqvc/Acer-eMachines-EL1850-Intel-Pentium-E6700-2-GB-500

Mutta juu, eipä tuossa ollutkaan tuota Intel Graphics 3000:sta eikä edes Core sarjan prossua. Joten täytyy tutkailla ja jatkaa joko tuohon toiseen ketjuun.. Tai sitten yrittää kasailla joku halpa paketti noiden innoittamana ja jatkaa tähän, tuolla kun menty kuitenkin jo liki 1000€ paketteihinkin, joten palveleeko tarkoitusta heittää siihen ketjuun  halpakokoonpanoja. Täytyy katsella, kiitos palautteista!

53
Laitealue / Vs: Peruskonetta hakemassa
« : 05.11.11 - klo:16.58 »
Kiitos vastauksesta.

Tehoilla ei tosiaan ole sikäli väliä, että aiempi, nyt pimeänä oleva kone oli Athlon Thunderbird 1,4 GHz. :D Näyttiksenä siinä oli Radeon 9600 vaiko pro, no samapa se. Joka tapauksessa tuolla & avoimella ajurilla ei käytännössä voinut kokoruudun videoita edes katsoa (toki tuossa nyt koneen teho muutoinkin rajoitti). Muistelin aikoinani ettei tosiaan tämä suljettukaan ajuri välttämättä auttaisi, niin en sille tielle edes lähtenyt.. Joka tapauksessa suorituskykyhän hyppäisi aivan eri sfääreihin kumpaisellakin koneella. :) Toki harkita täytyy viitsisikö sitä sijoittaa hieman enemmän..

Kuitenkaan tuolla näytönohjaimella ei tässä tapauksessa (noiden kahden koneen välillä) olisi näköjään mitään merkitystä, kun molemmissa sama "ongelma".

Näin heittona voisi tietty laittaa esim tämän:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/17383/cvkrm/Acer-eMachines-ET1840-Intel-Pentium-DC-E5700-4-GB-1

Joskaan noista näytönohjainten mallimerkinnöistä ei ole jaksanut pysyä ajan tasalla. Lisäksi täytyy harkita tuon hintatason (näytön kanssa laskettuna) järkevyyttä, mikäli käyttö jäisi todella vähäiseksi (mutta kuitenkin tuota konetta joskus tarvitsisi).. Täytyykin ehkä vilkuilla myös käytettyjen markkinoita.

Tosin mitä nyt tutkailin, niin ilmaeisesti VDPAU tuki 315:lle löytyy seuraavasti:

    Complete acceleration for MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 Part 2 (a.k.a MPEG-4 ASP), VC-1/WMV9 and H.264.
    Global motion compensation and Data Partitioning are not supported for MPEG-4 Part 2.

Näytöstä olen periaatteessa samaa mieltä. Loppupeleissä sitähän siinä tuijotettua tulee huomattavasti enemmän kuin niitä tehoja (kunhan tehot riittävät peruskäyttöön, eikä siten nouse savu pään päällä) :)

54
Laitealue / Peruskonetta hakemassa
« : 05.11.11 - klo:15.49 »
Eli eli.. Hakusassa olisi halpa peruskone (pöytäkone) joka on linux-ystävällinen, tuon vanhan tilalle joka sanonut poks (täytyy tosin tutkia vielä saisiko virtaa päälle jotenkin..). Hankintaa varten oikeastaan kiinnostaisikin tietää, onko ATI/AMD näytönohjain vielä tänäkin päivänä laskettava vertailun ulkopuolelle jos vain nvidia mahdollisuus tarjolla on? Itselle kun moinen mielikuva syntynyt vuosien varrella. Mainittakoon että rautakiihdytys olisi syytä olla flash videoissakin, jottei niiden katselu olisi yhtä tuskaa.

Heitän tähän pari esimerkkiä, mitäpä olette mieltä / mitä itse suosittelisitte?

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/38860/dbxdr/Acer-eMachines-ET1358-AMD-Athlon-II-X2-220-2-GB-500

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/35092/ddcgm/HP-Compaq-315eu-MT-Athlon-II-X2-245-2-GB-320-GB-Windows-7

Näytön mukana tuleminen ei olisi sinänsä pahitteeksi, koska nykyään ei ole kuin putkimonitori, läppäriä kun tulee enimmäkseen käytettyä (tai nyt toki täysin, kun toinen edes toimi).

Toki aivan otsikon ohitse menevänä voi heittää ehdotusta miniläppäri osastollekin, mutta eeePC x101:stä kun ei kaiketi suomesta ole saatavilla, niin... Eli pääpaino jos pidettäisiin kuitenkin otsikon mukaisesti pöytäkoneissa

55
Yleistä keskustelua / Vs: Tizen korvaa MeeGon
« : 02.11.11 - klo:15.19 »
Nostetaanpa tätäkin ettei painu unholaan, tämä kun on kuitenkin nykyään elävämpi kuin Nokian linuxit, ellei N9:n päivityksiä lasketa + mahdollista Meltemiä..

Joka tapauksessa joulukuun alussa pitäisi tulla hieman esimakua Tizenistä. Itselläni jotenkin kuitenkin meinaa usko hiipua tähänkin projektiin jo nyt. Kuinka tämän ympärille saadaan vastaava hype kuin iPhone on onnistunut saamaan ja jonka ihme ja kumma myös Nokia näyttäisi Windows Phonellaan onnistuneen kohtuu hyvin luomaan? Toisaalta ei pitäisi ennakkoon tuomitakaan. Mutta tuntuu vaan niin hullulta että juuri kun on saatu MeeGo (ok maemo) + Harmattan lyöntiin, niin se on lyöty palasiksi ja taas rakennetaan jotain uutta. Tokikaan Samsung ei nokian Harmattania voi käyttää jne, mutta olisi edes se Qt säilytetty..

56
Yleistä keskustelua / Vs: ubuntu 11.04 Unity on turha?
« : 17.10.11 - klo:15.12 »
Mielenkiinnolla olen seurannut mielipiteitä tästä Unitysta sekä Gnome Shellistä, omaa mielipidettä oikeastaan ei ole kun en ole kokeillut kumpaakaan. Ennakkomielipide sensijaan on vaihdellut vastaisuudesta uuden ihasteluksi ja taas takaisin vastaisuuteen. Tällä hetkellä oma valintani lienee sama kuin Linus Torvaldsilla ainakin jossain vaiheessa oli (Linus Torvalds dumps gnome for xfce), joskaan Torvaldsin valinnalla ei ole tässä vaikutusta kuten ei distrovalintanikaan suhteen..

Xfce:stä kuitenkin hyviä mielikuvia Zenwalkissa käytettyäni sitä. Ei se omasta mielestänikään Gnome 2 ole, mutta vaikuttaa suunnalta johon voi mielummin kuvitella menevänsä, kuin Unity tyyliin. Itselläni tämä tosin merkitsee myös jakelun vaihtoa, sillä käsitykseni mukaan Xubuntu on pyritty tekemään liian gnomemaiseksi, mikä näkyy kaiketi myös nopeudessa ym. Tämäkin on tosin mielikuva asioista, joka syntynyt lukemisen perusteella, olen siis aiemminkin kokeillut Xfce:tä muilla jakeluilla. Käytännössä itse voisin kuvitella siirtyväni Debian + Xfce yhdistelmään, tai sitten testata CrunchBang Linuxia. Olisihan noita Xfce pohjaisia muitakin, mutta Debian pohjaisuus tässä kiinnostaa tietystä syystä. :)
,

57
Yleistä keskustelua / Vs: Diaspora
« : 16.10.11 - klo:01.19 »
Eilen tuli taas parit viestit tuolta. Vapaasti suomennettuna jotain tähän suuntaan:

Teemme parhaamme saadaksemme sinut nopeasti kutsuttua... blaa blaa blaa

Mutta jos voit lahjoittaa esim 25$ tai jotain niin saat kutsun heti????

Pitäkööt jos tuolla linjalla lähdetään tuota hoitamaan.

Periaate kysymys iskee tässä kohtaa. Lahjoitan mieluusti avoimiin ynm, mutta tässä tapauksessa
se miten asiaa hoidetaan, onhan tätä jo odotettu riittävästi mielestäni.Eikä mitään tietoa onko kuinka paljon oikeasti saatu aikaan? Muutakun noita onnettomia viestejä...
Jos nyt pitää alkaa ostamaan kutsunsa niin heko heko. Ei vaan riitä usko tuohon juttuun enää, on mielestäni jo menettänyt liikaa aikaa, vrt google+ ja naamakirja.

Itselleni tuli saman sisältöinen sähköposti. Tiedän toki että kutsun voisi saada esim. tämän kautta, eri asia vaan haluanko edes kun meno siellä on tuota luokkaa (alkaa siis tuntumaan etenkin tuon rahastusviestin jälkeen että piä tunkkis). "Odotan" siis tuota virallista kutsua, mutten tiedä rekisteröidynkö silloinkaan.. Juuri ketään tuttua ei tunnu saavan edes facebookista siirtymään google+:n niin onko sitä enää tilaa kolmannelle? Muutoinkin itselleni sopii paremmin Antisocial media. :D


58
Yleistä keskustelua / Vs: Tizen korvaa MeeGon
« : 11.10.11 - klo:23.14 »
Pidetään nyt aihetta edes puoliksi hengissä tosiaan näillä aihetta sivuavilla uutisoinneilla, kun varsinaisesti mitään ratkaisevaa tämän tiimoilta muutoin hetkeen tulee tapahtumaan..

Vanjoki ei usko ”ekosysteemeihin”

Tuolta Tizeniin liittyen voisi poimia lainauksen

Lainaus käyttäjältä: Vanjoki @ Tietokone.fi
...Toinen mahdollinen haastaja on Intelin, Samsungin ja operaattoreiden liitto, joka on tulossa kisaan uudella Tizen-alustalla – Nokian hylkäämän MeeGon perillisellä. Tätä kehitystä kannattaa seurata, sillä Tizen on kaikkea muuta kuin tyhjä nimi: ”Ja pitää muistaa, että Samsung on vallannut operaattoreiden suosikkiaseman Nokialta.”...

Toki kannatta lukaista koko juttukin.. Mitään uuttahan tuossa ei sinällään tuoda esille, mutta ei Vanjokikaan tuota näköjään turhana pidä, ja Windows Phone ekosysteemistäkin sanoo aika nuivasti loppupeleissä.

Lainaus käyttäjältä: Vanjoki @ Tietokone.fi
...Entäpä sitten Nokian ja Microsoftin liitto? Mitä eväitä sillä on pärjätä kisassa?

”No, ainakin operaattorit ovat hyvillään siitä, että tarjolla on enemmän vaihtoehtoja. Se on aina parempi kuin monopolit”, Vanjoki muotoilee....

59
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Siivousohjelma [Ratkaistu]
« : 08.10.11 - klo:19.09 »
Itse olen käyttänyt kernelien poistoon seuraavaa, aikanaan englanninkielisiltä sivuilta bongaamaani skriptiä

eli tämän tallennus esim. tiedostoon .rmoldkernels (piste edessä piilottaa tiedoston kotihakemistossa kun graafisesti selailee)
Koodia: [Valitse]
dpkg -l 'linux-*' | sed '/^ii/!d;/'"$(uname -r | sed "s/\(.*\)-\([^0-9]\+\)/\1/")"'/d;s/^[^ ]* [^ ]* \([^ ]*\).*/\1/;/[0-9]/!d' | xargs sudo apt-get -y purge

Toki tuon voi ajaa ihan komentonakin, mutta helpompi muistaa ḱun tarvitsee komentaa vain sh .rmoldkernels (tai miksikä nimesitkään). Tämä siis poistaa kaikki muut kernelit, kuin sen mikä on käytössä tuo komento ajettaessa. Eli käynnistä kone ensin uusimpaan kernel versioon, mikäli vasta sen päivitit etkä sitä vielä tehnyt. Toki suosittelen hetken testailemaan että kaikki toimii ok päivitetyllä kernelilläkin, ja vasta sitten ajamaan tuon komennon / skriptin. Itselläni tuo toiminut ongelmitta jo pidemmän aikaa.

60
Yleistä keskustelua / Vs: Tizen korvaa MeeGon
« : 30.09.11 - klo:00.16 »
joo, korjasinkin omaa kommenttiani siltä osin. Nokialta tulee siis Maemon seuraaja (?) Meltemi ...varasuunnitelma b...?
Ja Intel/Samsung -yhteistyöltä Tizen.

Eli nimiä ja suunnitelmia ja puhetta lisää. Mutt miten on valmiin tuotteen laita aikoinaan. Sen aika näyttää toivottavasti suht pian.

Itsekin puhuin vastoin parempaa tietämystäni kuten teen nytkin. Joka tapauksessa tuonne nokian linux... ketjuun asiasta laitoinkin jo maininnan, eli ilmeisesti Meltemissä kyse on Maemon seuraavasta versiosta (ei siis tulisikaan lisää nimiä sinällään). Perusteluja en laita enää tähän ketjuun, sillä jos nämä ketjut erillään pidetään, niin syytä varmaan pohtia Nokian puuhista Nokia ketjussa ja Tizeniin liittyvistä tässä ketjussa. :)

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 18