Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - uggeli

Sivuja: 1 ... 16 17 [18]
341
Yleistä keskustelua / Re: Webbikamera
« : 17.10.05 - klo:17.33 »
Nostetaas tätäkin aihetta ylös..

Kenelläkään tietoa "out of box" toimivista web-kameroista?

Ubuntuforumsilta löytyi kyllä monenlaistakin tietoa, mutten vielä suoraa vastausta mitkä malli suoraan toimisivat. Ilmeisesti mm. näistä "yes" merkityt pitäisi saada toimimaan edes suht helpolla. Joskin nyypiönä hieman skeptisesti suhtaudun tuohon, kun nykyinen kameranikin ajurien asentamisen (eri ajurit) jälkeen näyttää vain vihreää ruutua ja ilmeisesti spca5xx ajurin kanssakin on breezyssä jotain pieniä ongelmia. Tämä ei tietenkään ole linuxin vika, vaan laitevalmistajan, siksipä mielelläni ostaisinkin sellaisen laitteen, jolle löytyy suora tuki.

342
Ubuntu tietokoneissa / Re: NVU suomeksi
« : 17.10.05 - klo:10.30 »
Nostetaanpas tämä ylös, jos joku viisaampi vaikka osaisi neuvoa tässä.

Itsellänikään tämä suomennos ei asennu, ei siis näyttäisi asentavan mitään extensionia kun suomennosta yrittää asentaa. Näinollen ei lienekkään mikään ihme, että myöskään komento "nvu -ContentLocale FI -UILocale fi-FI" ei tuota toivottua tulosta sekään. Jos languagepack ei asennu nvu:n valikoista käsin (oletus), onko mahdollista asentaa se manuaalisesti?

343
Ubuntu tietokoneissa / Re: Virustorjunta
« : 16.10.05 - klo:12.12 »
Linuxissa ei tosiaan varmaan tarvitse virustorjuntaa, itse kuitenkin uteliaisuuttani asensin aikoinani avast! for Linux Workstations BETA:n sen rpm paketista alienilla. Hyvin on toiminut, joskin käyttöä on ollut aikas vähän. :) Sopii kuitenkin niille jotka haluavat hiirellä kliksuteltavan skannerin syystä, tai toisesta. Oletan että tuosta tulee lopullinen versio jakoon tänne, ellei tuo ole taas joku eri..

344
Yleistä keskustelua / Re: Indie leffat, musat jne.
« : 08.10.05 - klo:15.26 »

Kiitoksia, kiitoksia. :)

Kiitos itsellesi kyseisen palvelun perustamisesta!

Lainaus
Valitettavia vastoinkäymisiä on tullut heti alkuunsa. Pitänee tosissaan harkita jotain webhotellia palvelimen sijaan kun ei Elisa & Vattenfall pysty katkottomaan suoritukseen.. :S
(Nyt Elisa Oyj lupaa ihan vajaassa viikossa mykistynen ADSL:n toimimaan!! JO!)

Toistaiseksi voi joidenkin torrenttien kohdalla olla toimimattomuutta kun seedikone on tuon toimimattoman ADSL:n takana. Koitan kumminkin niitäkin siirtää koneille jotka on jossain ihan muualla..

Jep ymmärrettäväähän tuo on, että välillä tulee katkoksiakin. En tarkoittanutkaan sulkuihin kirjoittamaani kritiikiksi palvelun ylläpitäjälle. Sattui vaan hupaisasti, että seuraavana päivänä kun tarkastin, niin ei toiminut.. Ajattelin siksi laittaa maininnan ja muutaman lisälinkin.

Lainaus
Sivustosta vielä:

Kaikki krittiikki ja parannusehdotukset on tervetulleita. Samoin "talkoisiin" voi osallistua kuka haluaa. Haluan tuon sivuston kehityvän mahdollisimman paljon OpenSource hengessä. Paljon olisi vielä tekemistä tuolla.. :)

Itse sivuston "käyttöliittymästä", mikäli sivustojen suhten sellaisesta voidaan puhua, sanoisin seuraavaa. Mielestäni Torrenttien selailuun tuo vasemman laidan Tracker => Browse, on kätevämpi kuin foorumi, miksei tämäkin makuasia. Tuota Trackerin selailua voisi vielä höystää hakutoiminnoin / lajityyppilajitteluin. Eli esim. näytä pelkät musat / leffat, jne. Toki tuo nykymittakaavassa on täysin pätevä tuollaisenaankin, mutta sivuston kasvaessa voi tulla kyseeseen tuon harkinta. Lisäksi Torrentin tietoikkunaa voisi, mikäli mahdollista muuttaa siten, että 2 Saraketta eivät ole yhtä suuria, vaan "Download, Infohash, Description, jne" sarake olisi kapeampi, jolloin oikeaan sarakkeeseen jäisi enemmän tilaa kuvauksille.

Mutta tosiaankin, nuo vain joitain ajatuksia, ja helppohan sitä on sanoa näin sivusta. Suuret kiitokset ja hatunnosto noista sivuista, täytyisi vaan saada käyttäjämäärä nousemaan, niin torrentienkin nopeus lähtisi nousuun. Eli ei muutakuin kaikki täältäkin mukaan. :)

345
Yleistä keskustelua / Re: Tekijänoikeus
« : 07.10.05 - klo:16.49 »
Juu eipä tullut itsekään luettua kovin tarkasti sitä antamaani linkkiä. ::)  Olihan siellä juu, että toimisi Macissa, kuin normaali CD. No tämänhän näkee miten käy linuxin suhteen... Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato.

Venäjän linkkejä kun moonstone kysyi, niin tässä mbnetin net.nytistä poimittua:

http://www.legalsounds.com/

Itse en kuitenkaan tuota taida käyttää. Eikä syynä ole pelkästään se, että puljun imurointiohjelma on toosalle tehty. ;) Saattaahan toimia toki winellä, mutta...

346
Yleistä keskustelua / Re: Tekijänoikeus
« : 06.10.05 - klo:23.21 »
juu, ilmeisesti suojaamattomilla laitteilla voi kuitenkin katsoa/kuunnella tallennetta, mutta laatua huononnetaan merkittävästi. näin sisällöntuottajat pääsevät dominoimaan laitemarkkinoitakin.

Eikös tässäkin juttu mennyt niin, että Displayport todellakin huononsi kuvaa, mikäli ei ollut tämän standardin mukainen vastaanotin, mutta silti digitaalinen, eli lähinnä DVI. VGA porttia käyttävään taas kuva ei suostunut tulemaan edes huononnettuna, vai muistanko väärin. Jokatapauksessa jos vastaava portti tosiaan leviää muihinkin laitteisiin kuin tietokoneisiin, niin taas joutuu moni tykin omistajakin toteamaan ikävän asian. Tosin HD-DVD:n myötä varmaan tykkien vaihto tulee muutenkin ajankohtaiseksi, en tosin oo asiaan perehtynyt tarkemmin.


Itsekään en ole ostanut yhtään kopiosuojattua levyä, joskin tällainen mätä lainvalmistelu vie niitä vähäisiäkin haluja ostaa jatkossa edes niitä suojaamattomia. Toisaaltahan niitä pitäisi ostaa ja jättää nimenomaan suojatut hyllylle, jotta levy-yhtiöille menisi viesti perille.

On muuten perin outoa, että EU vaatii ensin Microsoftia tuomaan markkinoille Windowsin jossa ei ole Mediaplayeria. Sitten luodaan tekijänoikeuslaki jonka puolustajat ainakin vetoavat samaisen (ei samaiseen:)  ) EU:n direktiiviin. Tekijänoikeuslaki taas kieltää itse ohittamasta levyllä olevaa suojausta, ja kuluttajalle annettu keino kopioida levy tapahtuu Windowsilla ja nimenomaan tuota Mediaplayeria hyväksikäyttäen. (http://cp.sonybmg.com/xcp/)

Jo ollaan alas vajottu viihdealalla. Luulenpa tosiaankin että äänestän kukkarollani ja jatkossa kuuntelen vanhaa levykokoelmaani, sekä creative commons lisenssin alaista musiikkia tai muuta vastaavaa ilmaistavaraa.

347
Yleistä keskustelua / Re: Indie leffat, musat jne.
« : 06.10.05 - klo:21.51 »
Osuipa tuossa silmiin tämmöinen sivusto, ja ajattelin tännekin linkin lattaa:

http://freeworld.hopto.org./  Vaikuttaa näin pikaisesti katsottuna ihan kelpo paikalta. :) (sivu välillä tavoittamattomissa)

Siksipä listaan tähän muutamia muitakin linkkejä, jotka varmasti ylläolevastakin löytyy, kunhan palvelu taas toimii.

http://www.squinted.net/
http://www.jamendo.com/
http://www.archive.org/
http://www.kahvi.org/
http://www.remixreading.org/
http://www.locarecords.com/
http://www.fadingways.co.uk/
http://www.karoliinasalminen.com/

https://rootix.dyndns.info/li1/  Ranskalainen nettiradio, ilmeisesti CC musiikkia.


Kiitos näistä linkeistä kuuluu Raja-anturan foorumilaisille. Kopioin linkit tuolta tähän enkä pelkkää linkkiä foorumille laittanut, kun ajattelin että mukavampi kerätä tännekin oma listansa näistä kun on kerran oma threadikin perustettu.

348
Laitealue / Re: Ubuntu & läppäri
« : 06.10.05 - klo:10.57 »
Ok täytynee tuota Asusta ruveta harkitsemaan oikein vakavissaan. Tosiaan tuo alikellotus lienee "tarpeen" tuossa ML mallissa enemmänkin, liekö MT mallissa niinkään hyötyä ko. toimenpiteestä. Ainoa mikä enää askarruttaa on Asuksen ~1000€ läppärien äänekkyys, kun kuullut että nuo edulisimmat olisivat äänekkäitä ja tätä väitettä tosiaan tuo MB:n testi tuki. Toisaalta, jos ei muuta keinoa ole, niin täytynee käyttää hyväksi tuota postimyyntien 14 pvä:n palautusoikutta, siinähän se selviäisi jo äänikin.

Mutta tosiaan, kiitos vastauksesta. Täytyy uskoa että jopa aloittelija saa tuohonkin malliin ubuntun, jollei Breezyä niin jonkun tulevan.

349
Laitealue / Re: Ubuntu & läppäri
« : 04.10.05 - klo:14.51 »
Pitääpä nyt kysyäkin tällä palstalla jotain, kun teitä asiantuntijoita täällä on ja läppäri olisi hankinnassa.

Eli onko täällä kokemuksia Asus läppäreistä? Itse olen katsellut Asus A6K Turion läppäriä, josta speksejä täällä. Tätä mallia näytetään myyvän linuxillakin varustettuna ulkomailla, mikäli oikein ymmärsin sivun mainonnan nopealla silmäyksellä.

Kuitenkin kun kyse on nyypiöstä voisi toimintakuntoon virittelystä tulla haastava puuha ja ajattelin kysellä täältä ensin, itse kun en ko. mallista onnistunut löytämään juurikaan mitään, en etenkään ubuntuun iittyvää. Muutoinkin ennen ostoa olisi mukava kuulla käyttäjäkokemusta ko. laitteesta. Onko esim äänekkyys minkälainen? Hiemen epäilyttää tuo, kun tuoreessa Mikrobitissä Asuksen Pentium M mallia moitittiin äänekkääksi (Turion kenties vielä äänekkäämpi). Itselläni ei ole juurikaan testausmahdollisuuksia kun täkäläisissä liikkeissä ei ole kuin yleisimpiä merkkejä ja monesti niistäkin haluttu malli pitää tilata, mikä tietenkin sitoo vähintäänkin jossainmäärin ostamaan.

Lisäksi kiinnostaisi voiko linuxia käytettäessä kannettavan jännitearvoja säädellä? Vastaavilla säädöillä kun on onnistuttu murobbs:ssä saamaan Acer 502xWLMi sarjoissa lämpöä laskemaan ja saatu kone normaalikäytössä inhimmilliselle melutasolle.


Kaikesta tiedonjyväsistä kiittäen.

Nimim. Matkalla kohti ubuntu only läppäriä..

350
Yleistä keskustelua / Re: Indie leffat, musat jne.
« : 04.10.05 - klo:14.01 »
Mitenkäs täällä on ihmiset indie leffojen ja musiikkien ystäviä? Itse tuen kyseistä toimintaa ja välillä eteen sattuukin vaikka mitä hyviä leffoja ja musaa harrastelijoilta (oikeastaan käyttäisin monien kohdalla ammattilainen tai "puoliammattilainen" termiä). Aihe tuli mieleen juuri julkaistusta Star Wreck leffasta.

Sattuipa hyvä aihe silmiin, näin tekijänoikeuslain vastaisen mielenosoituksen päivänä.

Kyseinen Star Wreck pätkä on tuttu ja se tulikin tilattua DVD:nä heti kun oli mahdollista. Ajattelin että mielummin tuen tuollaista toimintaa rahoillani, kuin Hollywood tavaraa. Myös pixoffissa on tullut käytyä muutamankerran.

Musapuolelta imuroimisen arvoinen on Stone Temple Pilots - Machina II / Friends & Enemies of Modern Music, joka on julkaistu ilmaislevitykseen, olikohan vuosi 2000. Joskin on todettava ettei tämä ole sinänsä harrastelijoiden tekemää musiikkia, mutta ilmaista ja laillista. :) Tarkemmat tiedot levystä, ja biisit zipattuna (ladattava biisi kerrallaan ja hankalampi kuin edellinen) tarjoaa billy-corgan.com.

Ilmaista musiikkia tarjoaa myös MP3Lizard.com

Tuossa nyt jotain mitä aiheeseenliittyen tuli mieleen, ei muutakuin linkkejä kehiin kaikki kenellä on tiedossa.

351
Itsekkin löysin tänne MikroPC lehden artikkelin myötä (siksipä ajattelin tähän ketjuun postata ensimmäisen viestinikin), hetken seuraillut jutustelua taustalta ja viimein päätin itsekkin rekisteröityä. Ubuntua itseään käyttänyt wartysta lähtien (XP:n rinnalla), mutta myönnän olevani melkoinen nyypiö näissä ympyröissä.

Linux artikkeleita saisi kyllä olla lehdissä enemmänkin, ja toivonmukaan ne jopa kannustavat jotakin kokeilemaan linuxia :), etenkin kun voi nykyään jo keskustella omalla kielelläänkin, ainakin ubuntusta.

Sivuja: 1 ... 16 17 [18]