Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - uggeli

Sivuja: 1 ... 15 16 [17] 18
321
Multimedia ja grafiikka / Re: Gimp ja DVD:n kannet
« : 12.12.05 - klo:16.49 »
ja helppoahan olisi asentaa gwenview ja laittaa siitä vaan printtaus asetuksista kuva oikean kokoiseksi...ja on paljon kevyempi kuin gimp

Muutenhan tuo näytti ihan pätevänoloiselta softalta, mutta en viitsisi asennella kovin paljoa KDE softia, yritän pitää k3b:n ainoana. Lisäksi Gimp kun koneella jo on ja pysyy, eikä aukeaminenkaan toivottoman kauaa kestä, niin pitäydyn toistaiseksi siinä. Kiitos kuitenkin ehdotuksesta.

Tuollaisella 3D DVD-kansi scriptin tyylisellä scriptillähän voisi periaatteessa Gimpiin toteuttaa myös jotain seuraavaa:

1. Avaa kuva Gimpiin (minkä kokoinen tahansa kävisi

2. Valitse Python Fu valikosta DVD kansilehti (tai miksi haluaisi nimetä)

3. Scripti muuttaisi kuvan tulostuskoon vastaamaan DVD:n kantta

4. Scripti suurentaisi "taustalakanan" kokoa tms. ja laittaisi mustalla viivalla pienet merkit kohtiin joista kansi taitetaan (kuvan ulkopuolelle suurennettuun lakanaan, mikäli tämä vaihe edes mahdollista).

Näin siis periaatteessa, mutta tuollaista en osaa itse tehdä ja tähänhätään tarkoitukseen riittää kyllä manuaalisetkin säädöt, tulipa vaan innostuttua miettimään miten automatisoidusti voisi asian hoitaa jos taitoa riittäisi..  ;D

322
Multimedia ja grafiikka / Re: Gimp ja DVD:n kannet
« : 10.12.05 - klo:23.57 »
eikös tuollainen template olisi aika helppo tehdä itsekin?

Saattaa olla, mutta en oo perehtynyt asiaan vielä kummemmin, täytyypä tutustua aiheeseen jokupäivä.


ehkä parempikin pitää eri ongelmat eri säikeissä :)

Näin ajattelinkin. :)

No törmäsin netissä googlella mainintoihin joissa sanottiin että Gimpissä voisi käyttää Photoshopin / Illustratorin Templateseja

oho, tämä on uutta minullekin. saattaa olla, että homma toimii, en tiedä.

Olisin laittanut linkinkin asiaan, mutta ko. sivu oli tavoittamattomissa, eikä googlen välimuististakaan ollut apua, kyseinen lause vaan näkyi hakutuloksen kuvauksessa (vai miksi sitä nimittäisi) ja lopetin etsinnät siihen (etsin ensin Gimpille itselleen ohjetta kuinka DVD...) ja aloitin kaivelemaan sitten tuota Photari juttua. En siis todellakaan tiedä toimiiko asia noin.

mielenkiinnosta testasin tuota 3d-scriptiä ja törmäsin samaan kuin sinä, tosin koska kyseessä oikeasti on scripti tarkistin seuraavaksi onko minulla oikeus suorittaa sitä. ei tietenkään ollut. annoin tiedosolle suoritusoikeudet ja käynnistin gimpin uusiksi -> homma pelaa.

Niinpä tietenkin, tuostahan se johtuikin, kiitos!

tuosta templatesta en kyllä osaa sanoa, mutta ainakin nuo löytämäsi sivun templatet ovat ihan tavallaista vektorigrafiikkaa. voit avata sen gimpillä kuvana ja avatessaan gimp kysyy sinulta haluattua kokoa ja resoluutiota joiden mukaan kuva muutetaan pikseligrafiikaksi. helppo homma ja on varmaan aika lähellä sitä mitä etsit.

Heh, vai noin helppoa tuokin. Huomaa että joku ei ole paljoa kuvankäsitelyä harrastanut ja muutenkin on linuxmaailmassa vielä kotitehtäviä tekemättä..  ::)

Kiitos neuvoista, mukavaa että löytyy osaajia jotka neuvovat meitä tavallisia hiirimaton kuluttajia.. :)

323
Multimedia ja grafiikka / Gimp ja DVD:n kannet
« : 10.12.05 - klo:21.02 »
Jep ongelma ois siis otsikon kaltainen, eli pitäis saada DVD:n kannet Gimpillä tehtyä / avattua olemassaoleva kansikuva DVD-pohjaan. Haulla koitin ensin, mutta en löytänyt oikein tähän sopivaa ketjua enkä viittinyt tätä minkätahansa gimp ongelman jatkeeksikaan kirjottaa. Seuraavassa kuitenkin hieman taustatietoja:

1. Ubuntu Breezy 5.10 32bit ( Suomenkielisenä, mikäli merkitystä)

2. Gimp 2.2.8 (Suomenkielisenä tämäkin, kuten käyttöjärjestelmä itse)

Lähdin liikkeelle latvasta tyveä kohden, eli ennen DVD:n kannen sovittelupohjaa laitoin 3d-kansipuolen kuntoon (tai luulin laittaneeni). Etenin näiden ohjeiden mukaisesti ja kopioin mainitun python koodin kotihakemistossa hakemistoon .gimp-2.2/plug-ins/ (ohjeissa tosin mainittiin .gimp2.2 ilman viivaa, mutta tuskinpa tuota tarkoitus on itse tehdä, joten...)

No törmäsin netissä googlella mainintoihin joissa sanottiin että Gimpissä voisi käyttää Photoshopin / Illustratorin Templateseja ja pienen haun jälkeen päädyin tuonne => klik. Tuosta osoitteesta latasin koneelle otsikon "packaking options" alta Booklet DVD Boxin, eli tiedoston dvd-booklet.eps. Tämän tiedoston puolestani kopioin kotikansiossa hakemistoon .gimp-2.2/templates ja myönnettävä on, että ei ole tietoa miten tämä tarkalleenottaen tulisi tehdä, eikä ole kokemusta tällaisesta.

No kuitenkin tämänjälkeen Gimpin käynnistys ja Tiedosto => Uusi ja malleista en löydä mitään DVD:hen viittaavaa (tämä toisaalta ei ollut suuri yllätys kun ominpäin kokeilin). Kun avaan Gimpiin kuvan tarkoituksena testata 3d-kansi ominaisuutta, saan huomata, ettei Pyhthon Fu valikossa olekkaan DVD Cover vaihtoehtoa kuten ohjeissa mainitaan. Kokeilin varmuudeksi jopa boottausta ja uudestaan testausta, mutta sama lopputulos.

Eli kysymys kuuluukin. Miten tuon homman saisi toimimaan ja mitä tein väärin? Voiko noita Photoshop / Illustrator templateseja edes käyttää tuollatavoin, entä tuo 3d juttu jonka tein ohjeiden mukaisesti ( poikkeuksena se että kansionimessä pieni ero, minkä itse tulkitsin että täytyy tehdä noin).

324
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ubuntu ja ati ajurit
« : 05.12.05 - klo:12.36 »
Itse aikoinaan tappelin tämän kanssa mutta luovutin, kun ei oo ollut tarvettakaan. Tuli siinä koitettua lähes kaikki ohjeet mitä eteen osui, tänään kuitenkin päätin koittaa uudestaan ja bäng. Nyt toimii ja ohjeet oli tuolta: http://help.ubuntu.com/starterguide/C/faqguide-all.html#installatidriver

En ole tätä viestiketjua lukenut läpi, mutta nopean vertailun perusteella (Mikon viestiin), oli ohjeet muutoin samat kuin Mikollakin, lisänä vain rivi:

sudo depmod -a ; sudo modprobe fglrx

Kiitos linkistä tuke81:lle, joka Ubuntuguiden suomennos ketjussa tuon linkin antoi ja tulipa sitten hetken mielijohteesta itsekkin kokeiltua.

Koneena Athlon TB 1.4, 512Mt, Radeon 9600 256 Mt.

fgl_glxgears : 563.600 FPS
glxgears -printfps : 1964.208 FPS

Ei ehkä huippuarvot, mutta toimiipa viimein :)

Edit: Viestivertailu korjattu "ensimmäisestä viestistä" Mikon viestiin, joka siis se ohje mitä itse päätin aikanaan seurata ja mihin siksi vertasin ja ilmeisen moni saanut toimimaan niittenkin mukaan.. :)

Edit2: En todellakaan tiedä mitä nuo depmod ym. komennot tekevät, kun olen nyypiö, ja onko tuolla toimivuuteen mitään vaikutusta.. Ehkä alkoi toimimaan nyt myös siksi kun on käytössä Breezy ja uusi kernel?

325
Mikrobitti sentään on mielenkiintoisampi kuin tietokone... oikeestihan ne kaikki kuiteski pääasiassa windowskamaa kirjottaa, aina välillä vaan joku Mac/Linux juttu väliin... tosin ne kyl on lisääntyny koko ajan, melkein joka lehden kannessa joku linux/mac paukutus niiden perusjuttujen lisäksi..

Totta turiset, tosin mielenkiintoisempi vai ei, en osaa vastata kun Tietokone-lehteä niin harvoin selailen. MikroBitti tosin tulee selattua yleisestiottaen tarkemmin läpi kuin MikroPC, joten mielenkiintoisemmaksi voitaneen sanoa siihenkin verrattuna. Olin kahden vaiheilla editoinko tuota edellistä viestiäni lähettämisen jälkeen mutta jätin sellaiseksi kun oli. Kuitenkin meinasin todeta myös että eipä se MikroPC:kään ole mikään puhdas pulmunen tuossa että ei jutut suuntautuisi liiaksikin Windowsiin. Tosin tää jutustelu alkaa menemään jo OT:n puolelle, mutta todettakoon silti loppuun, että kunnon suomenkieliselle Linux-lehdelle olisi paikkansa.

326
Oho, jonkun koodaus poskellaan... outoa.

Oho tosiaan, mulla näkyy vieläkin tuo oma tekstini aivan oikein, eikä tuollaista merkkimössöä. :) Tosin kun tarkistin oli firefoxin asetuksissa merkistökoodaus Länsimainen (ISO 8859-1), jolla aiemmin toiminut kun en ole tuolla säätänyt. Koitetaan nyt Pohjoismaalainen (ISO 8859-10), vai liekö kyseessä joku toosa ongelma ja sinä toosassa? Oli nimittäin vaihtoehdoissa Länsimainen (Windows 1252 tms).

Ai että oikein uusi MikroPC on tullut? Siistiä. :D

Enempää kantaa ottamatta totean, että tarkoitus ei ollut paukuttaa henkseleitä että lehti olisi tullut "jo" tms. kunhan totesin lähteen, että kävi ilmi ettei kyse tuosta vanhasta jutusta mistä puhe threadin alussa.


Kohta mäkin pääsen lukemaan sitä, enkä pelkästään sitä Tietokone-lehteä mikä haippaa windowssia vähän liikaa mun mielestä...

Tietokone-lehdestä ei itselläni kokemusta, mutta saman lehtipuljun mikropiltti on varmaan samoilla linjoilla, ja siinä tosiaan turhan paljon windows esillä. Toisaalta tuon ymmärtänee jos ja kun halutaan lehti suunnata massoille. Tosin luulisi silti lehteen mahtuvan enemmänkin asiaa mm. Linuxista.

327
Ja menestys senkun jatkuu, eilen postilaatikkoon kolahti MikroPC 14/05 jonka kannessa otsikko "Linuxit istuvat työpöydälle". Kuten arvata saattaa, oli tälläkinkertaa ubuntu MikroPC:n valinta.  Arvosana: ****

328
Yleistä keskustelua / Re: Windows ohjelmia vastaavat
« : 21.11.05 - klo:19.17 »
Onkos kukaan koittanut asentaa tuota avidemuxin uudempaa 2.1 versiota?
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=68832&page=2

Itselläni tuon asennus tyssäsi virheilmoitukseen:

(Reading database ... 173551 files and directories currently installed.)
Unpacking avidemux (from avidemux_2.1_svn-2_i386.deb) ...
dpkg: error processing avidemux_2.1_svn-2_i386.deb (--install):
 trying to overwrite `/usr/local/bin/avidemux2', which is also in package avidemux-2.0.42
dpkg-deb: subprocess paste killed by signal (Katkennut putki)
Errors were encountered while processing:
 avidemux_2.1_svn-2_i386.deb

Eli ei tykkää kaiketi kun koneessa on jo tuo vanhempi versio. Tosin kyllähän tuossa oli puhetta että Extra repoon laittamista harkittais myöhemmin, mut ainahan ois kiva nähdä "heti" onko mitä eroa. :) Etenkin kun tuon ketjun ensimäisellä sivulla sanotaan: "The avidemux creator is urging everyone to use the SVN instead of the old unstable package."


Edit:

Paremmin itse topiciin liittyen, muistan nähneeni tällaisen listan joskus ubuntun enkkufoorumilla. Pitääpä heittää linkkiä mikäli osuu vielä silmiin.

329
Juu oishan tuo parempi monipuolisempana, mutta luulen että hinta nousisi tuolloin jo liian korkeaksi. Tosin onhan tuon kohderyhmäkin varmasti eri kuin jonkin PSP:n, mutta luulen silti että hinta ei saisi nousta paljoakaan vaikka ominaisuuksia tulisi lisää (mikäli haluaa että tuote myy). Laitan tähän pari linkkiä vielä loppuun joissa lisätietoa, moni teistä varmaan jo näihin törmännytkin mikäli vähän penkonut aihetta.

GP2X VS. Sony PSP
Wiki - Works In Progress

330
Yleistä keskustelua / [Äänestys] GP2X linux-konsoli
« : 09.11.05 - klo:18.19 »
Niin onko täällä kiinnostusta tuota GP2X:sta kohtaan? Itseäni tuo tietyllä tasolla kiinnostaa, mutta tuskinpa niin paljon että hankittua tulee. Jälkikasvua jos olisi, niin saattaisin harkita toisenkin kerran. Tosin myönnettävä on että nuoret varmaankin ovat enemmän kiinnostuneita PSP:n peleistä kuin tuollaisella pelattavista retropeleistä ym. Siinämielessähän katse kohdistuu taas peiliin, sillä itse retropeleistä tykkään kyllä. Mutta en henkilökohtaisesti pelaa edes puhelimessa olevia pelejä, enkä tunne vieroitusoireita mikäli suosikkielokuvaa ei ole matkassa mukana. Muutoinhan tuo kyllä on, kuten sanottua, mielenkiintoinen tuote.

331
Eikös tuo käytä ihan normaalia rss:ää. Eli tuo omenamehu:n foorumi tukee rss ja sitä voi lukea millä tahansa rss-lukijalla.
Jos tuollaisen tännekin haluaisi pääsisi helpoimmalla lisäämällä foorumille rss-tuen.

Jep näinhän tuo on ja tuota RSS-tuen puutetta tuossa sanoinkin (epäselvästi ehkä), että se olisi toistaiseksi este tehdä tuollainen tälle foorumille, tosin ubuntun enkku foorumillehan tuon jo saisi. Ja toki tuota voisi käyttää millä vain ohjelmalla millä voi lukea rss:ää, pointti tuossa olikin lähinnä se, ettei tarvitsisi mitään erityistä ohjelmaa avata kun näkisi suoraan työpöydältä deskletistä. Myönnän toki ettei tuo ehkä ole mikään maailman mielekkäin projekti, kunhan sohaisin tikulla muurahaispesää ja katsoin reaktiota. Lähinnähän tuo olisi niitä "kivoja juttuja" joita ilmankin toki pärjää. :)

PS. Sori mikäli tänne alueelle ei saisi tällaisia keskusteluja laittaa. Eli jos tämän osion tarkoitus olisi ollut se, että tänne postataan vasta kun on valmis ratkaisu jonkin asian tekemiseksi, niin silloin laitoin väärään paikkaan ja pahoittelen. Osaamista kun ei kuitenkaan niin löydy, olenhan vielä nyypiö. :)


Edit: Hitto kun sitä tuntee itsensä tyhmäksi,  :-[ Saahan noita valmiita desklettejä konffattua niin että vaihtaa rss-syötteen osoitteen haluamakseen. Taidanpa vetäytyä hetkeksi takavasemmalle miettimään mitä taas tuli tehtyä ja vastedes :-X ennenkuin olen asiaa miettinyt parikin kertaa. Tosin mainittakoon nyt tässä jos joku tietäisi kuinka skandit saa noissa näkymään. Itselläni näkyy Ä€, kuten python ohjelmapätkissäkin. Voi olla yksinkertainen säätöjuttu tuokin, en vielä vaan törmännyt ratkaisuun, menenpä tutkimaan.

332
Olisiko teidän mielestänne mitään ideaa rakentaa desklet joka näyttäisi tämän foorumin uudet viestit? Ideanhan otin suoraan omenamehu.orgista jossa on kehitetty OS X widgetti heidän fooruumiinsa. Ko. widgettiä voi testata selaimella täällä.

Itse en moista osaa tehdä, mutta mikäli jollain riittäisi mielenkiintoa niin olisihan tuota hieno käyttää. Mutta tosiaan, onko koko ajatus teistä täysin hoopo? Tällähetkellähän tämän foorumin viestit on helppo käydä täältäkin katsomassa, kun aihealueita melko vähän. Toinen pointti tietenkin on tuo RSS-syötteen uupuminen mihin tuo omenamehun widgetti puolestaan perustunee.

Btw.
Olisiko missään hyvää opasta kuinka tehdään "yksinkertaisia" desklettejä, esim. jonkun nettisarjakuvan hakeminen työpöydälle tms.? Itse löysin tällaisen: http://www.pycage.de/howto_desklets.html  oletan että  suomenkielistä opasta näihin on turha odottaa löytävänsä.

333
Ubuntu tietokoneissa / Re: gDesklet toimimaan
« : 01.11.05 - klo:11.49 »
Koitin vielä kertaalleen em. pakettien poistoa ja uudelleenasennusta, tilanne ei periaatteessa muuttunut, mutta sain suljettua deskletit jotka aiemmin "täyttivät" ruudun. Lopputuloksena voin todeta että breezyssä nuo toimii mulla nyt ok.

334
Ubuntu tietokoneissa / Re: gDesklet toimimaan
« : 30.10.05 - klo:17.20 »
Mulla oli hoaryssa samankaltainen ongelma, kuin xxi kuvaili. Nyt breezyssä taasen tuntuu että gdesklets avaa "kaikki" deskletit mitä ei avannut hoaryssa yrittäessäni, tai ainakin jostainsyystä gdesklets komennon jälkeen alkaa tulemaan ruutu täyteen yhtä kuvaa mitä joskus testasin. Kokeilin poistaa koko desklet paketin (muistaakseni myös gdesklets-datan) ja uudelleenasentaa, mutta sama ongelma käsillä. Mikä olisi siis järkevin keino "nollata" tilanne gdeskletsin osalta?

335
Tämä ei ole varsinaisesti vastauksena alkuperäiskysymykseen, eikä toisaalta tilannekkaan ole vielä ainakaan tuossa pisteessä. Mutta koska samansuuntaisia suunnitelmia on kuin ensimmäisessä postauksessa mainittu (lisää tilaa ubuntulle), niin päätin jatkaa tähän ketjuun. Mitä olisi syytä tehdä esityönä ettei päädy samanlaiseen tilanteeseen kuin tässä mainittu grubin sotkeutuminen?

Taustatietoja:

Koodia: [Valitse]
sudo fdisk -l

Levy /dev/hda: 81.9 Gt, 81964302336 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 9964 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/hda1   *           1         914     7341673+   7  HPFS/NTFS
/dev/hda2             915        9964    72694125    f  W95 Laaj (LBA)
/dev/hda5             915        9964    72694093+   7  HPFS/NTFS

Levy /dev/hdb: 61.4 Gt, 61492838400 tavua
16 päätä, 63 sektoria/ura, 119150 sylinteriä
Yksiköt = 1008 * 512 = 516096 -tavuiset sylinterit
    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/hdb1   *           1       16189     8159224+  83  Linux
/dev/hdb2           16190      119149    51891840    f  W95 Laaj (LBA)
/dev/hdb5           30521      119149    44668701    7  HPFS/NTFS
/dev/hdb6           16957       30520     6836130   83  Linux
/dev/hdb7           16190       16956      386505   82  Linux swap / Solaris

Osiotaulumerkinnät eivät ole levyjärjestyksessä


Koodia: [Valitse]
sudo cat /etc/fstab

# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
/dev/hdb1       /               ext3    defaults,errors=remount-ro 0       1
/dev/hdb7       none            swap    sw              0       0
/dev/hdc        /media/cdrom0   udf,iso9660 ro,user,noauto  0       0
/dev/hdd        /media/cdrom1   udf,iso9660 ro,user,noauto  0       0
/dev/fd0        /media/floppy0  auto    rw,user,noauto  0       0
/dev/hda1       /mnt/windows_c  ntfs    umask=0222      0       0
/dev/hda5       /mnt/windows_e  ntfs    umask=0222      0       0
/dev/hdb5       /mnt/windows_f  ntfs    umask=0222      0       0

Koodia: [Valitse]
sudo cat /boot/grub/menu.lst

(laitan tähän lyhennyksen vuoksi vain loppuosan minkä _oletan_ olevan se oleellinen tässä, mikäli tarvitsisi muutakin mainitkaa toki)

## ## End Default Options ##

title           Ubuntu, kernel 2.6.12-9-k7
root            (hd1,0)
kernel          /boot/vmlinuz-2.6.12-9-k7 root=/dev/hdb1 ro quiet splash
initrd          /boot/initrd.img-2.6.12-9-k7
savedefault
boot

title           Ubuntu, kernel 2.6.12-9-k7 (recovery mode)
root            (hd1,0)
kernel          /boot/vmlinuz-2.6.12-9-k7 root=/dev/hdb1 ro single
initrd          /boot/initrd.img-2.6.12-9-k7
boot

title           Ubuntu, memtest86+
root            (hd1,0)
kernel          /boot/memtest86+.bin
boot

### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST

# This is a divider, added to separate the menu items below from the Debian
# ones.
title           Other operating systems:
root


# This entry automatically added by the Debian installer for a non-linux OS
# on /dev/hda1
title           Windows XP
root            (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader     +1

Mainittakoon, että noita komentoja en olisi osannut hatusta vetäistä, otin toisesta ketjusta jotta alkutilanne selviytyisi. Niin poistettava osio olisi siis tosiaan tuo hdb5, mutta miten tämä sitten liittyy grubiin en tiedä. Tuo grubin tapa ilmoittaa levy & osio (hd0,0) olettaisin että ekan kiintolevyn eka osio ja ubuntun suhteenhan tuo oli (hd1,0) eli jos tulkintani oli oikea niin kyseessä olisi toisen kiintolevyn eka osio. Ja näinhän tuo onkin, kun tiedän mihin asennettu windows ja mihin ubuntu, mutta sitä en ymmärräkkään enää yhtään, että kuinka jonkun hdb5:n tai vaikka hda5:n (mitä itse en ole poistamassa) poistaminen voisi sotkea grubin, sensijaan tää sotkee kylläkin nupin. :) Näinollen kaikki selventävä apu ennen operaatioon ryhtymistä on enemmän kuin tervetullutta.

336
Multimedia ja grafiikka / Re: VLC VC-1 (WMV9) tuella
« : 25.10.05 - klo:18.17 »
No eipä nuo wmv:t tosiaan oo prioriteetissä kovin korkealla, vain mukava lisä. Täytyy katsoa sitten josko kokeilis xineä joskus, oispa ainakin helppo asennus aloittelijallekkin. Tokihan ois paras vaihtoehto, mikäli totemin sais säädettyä toistamaan kaikkea (muutoinkiin kuin totem-xinenä). Tuota VLC:täkin kokeilen varmaan vielä jossainvaiheessa ohjeen mukaisesti tähän vanhaan koneeseeni, tietääpä sitten uuden asennuksessa aikanaan mitä lähtee tekemään. Ja tosiaan mikäli jollain jotain kommentoitavaa tuosta VLC jutusta, niin mielelläni kuulisin siitä.

Kiitokset JPK1990:lle vastauksista. :)


Edit:
Lainaus käyttäjältä: JPK1990
ainii enmä ihan ton ohjeen mukaan tehny mutta löysin tältä foorumilta lisän tohon sourceslistiin joku nerim tai semmonen kannattaa etsiä

Itse muistelisin, että tuota repoa ei kannattais käyttää, muutakuin silloin jos tuolta on jotain erityistä haettavaa. Eli tuo saattaisi joskus sotkea systeemiä mikäli ottaakin muut paketit tuolta, ubuntun oman repon sijaan tms. Tein pikaisen haun varmistukseksi ja tässä oli ainakin yksi kehoitus olla lisäämättä sitä.

Jokatapauksessa, mielenkiintoinen tämä sukellus linuxin pariin on ollut ja varmasti tulee olemaan jatkossakin. :)

Edit2:
Päätin kokeilla tänään tuota asennusta ja poistin ensialkuun synapticilla asennetun version VLC:stä. Kaikki sujui hyvin tähän asti: "Compile libvc1 (WMV9 support)", en onistunut saamaan VC1_reference_decoder_release6.zip tiedostoa. No vilkaisu vastauksiin, ja muilla näytti olevan samantyyppisiä ongelmia. Joku olikin laittanut ketjun loppussa valmiin deb paketin jakoon, joten se loppujenlopuksi tuli asennettua.

Mitä loppujenlopuksi jäi käteen? VLC, joka kyllä toistaa tuon wmv tiedoston, muttei kuulu ääntä. :D Näinollen voisin sanoa että tuo w32codecs + muut ubunutuguiden koodekit lienee riittävät. Ja olihan tuolla kommenteissa myös mainittu: "the ffmpeg team are working on ‘ffwmv3′ open source codec created from reading the wmv9/vc1 spec… its slow to code of course, the reference decoder will speed things up a bit.", joten parannusta asiaan lienee luvassa. No onpa nyt tämäkin "ihme" kokeiltu, eikä tainnut kuitenkaan olla oman threadinsa arvoinen. :/


337
Multimedia ja grafiikka / Re: VLC VC-1 (WMV9) tuella
« : 25.10.05 - klo:17.28 »
Kiitos, mutta en hakenut aivan tuota. Nimittäin ubuntuguiden codecit olen asentanut jo warty-aikana, olen silti täys nyypiö, vaikka jo tuolloin käyttänyt. :) Jokatapauksessa koitin silti asentaa myös tuollatavoin mainitut w32codecit (ajattelin että josko ovat uudemmat, sources.list kun ei itselläni sisällä tuota debian-marillatia enkä yhtäkkiseltään jaksanut selvitellä onko tuo muista lähteistä päivitettävissä) eikä muutosta tapahdu. Eräs wmv pätkä ei näy totemilla pätkääkään, VLC on näyttävinään (palkki etenee, kuvaa ei näy), mplayer näyttää kuvan, ääntä ei kuulu. Sama pätkä ystäväni XP:ssä näkyy mediaplayerilla ja äänet kuuluvat.

Mitä siis oikeastaan ajattelin tällä threadilla, oli nimenomaan tuo DVD-Jonin VLC ohje, mies kun tuntuu saavan kaikkea kivaa toimimaan kaikella kivalla tavalla. :) Eli jos noin on mahdollista saada nämä uudemmatkin wmv videot näkymään ja äänet kuulumaan, niin oishan tuo ihan kiva kokeilla ja luulisin etten olisi ainoa asiasta kiinnostunut. Muuten toki kyseisen laitoksen formaatteja en niin välittäisikään tukea, mutta joskus noihinkin törmää ja tällöin olisi kiva jos toimii. Mutta mikä siis olisi järkevin tapa lähteä yrittämään tuota _nimenomaan_ VLC:hen, puhtaaltapöydältä "sokeasti" ohjetta seuraten, vai yrittämällä soveltaa tuosta jo apt-getillä asennettuun VLC:hen (vai onko sellainen edes  mahdollista)? Vai kenties jokin muu?

338
Multimedia ja grafiikka / VLC VC-1 (WMV9) tuella
« : 25.10.05 - klo:15.42 »
Ehkä taas joukossamme tyhmiä kysymyksiä, mutta laitetaan silti (Tein haunkin aiheesta, mutta en löytänyt nimenomaan tähän keskittyvää, joten ajattelin että ansaitsee oman topiccinsa. Jos vaikka tästä saisi jotain toimivaa viriteltyä). Eli voiko tätä ohjetta hyödyntää jotenkin ubuntuun apt-getillä asennettuun VLC:hen, jotta saisi wmv9 tuen, vai onko homma tehtävä tosiaan alusta? Ja jos tekee alusta, niin tällöin varmaankaan ko. ohjelmaan ei saa päivityksiä apt-getillä? Ja vielä että, jos noita ohjeita soveltaa tekemällä lopussa deb paketin/paketteja ja asentaa niistä, niin olisiko tässä mitään käytännön eroa tuohon ohjeen tapaan päivitysten kannalta?

Tiedosta kiittäen.

339
Yleistä keskustelua / Re: Webbikamera
« : 18.10.05 - klo:21.33 »
Kiitos!

Menee kyllä tuohon jälkimmäiseen vaihtoehtoon, eli tuettuun usb laitteeseen. Mutta hyvää tietohan tuossa oli, jos vaikka joskus elämänvarrella (tai joku lukija) sattuisi tarvitsemaan järeämpää muuhun kuin kotitarpeisiin. Hatunnosto sinnesuuntaan.

340
Yleistä keskustelua / Re: Webbikamera
« : 18.10.05 - klo:17.55 »
Itselleni oli iloinen yllätys, että Logitech Quickcam Express USB toimii "out of box". Näin Breezyssä, Hoaryssa ei vielä toiminut.

Onko sulla "puhdas" Breezy-asennus, vai päivitetty Hoarysta? Ja onko aiemmin jo yritetty ajureita asentaa / asennetut ajurit jääneet? Tuo kiinnostaa siksi, että itselläni Dexxa Webcan joka XP:ssä tunnistuu Logitech Quickcam Expressiksi. Pienet mahdollisuudet siis saada varmaan tämäkin toimimaan. Olen Hoary aikana asentanut Logitech Quickcam QC-USB driver for Linux:n. Tämä piti tukea ainakin tiettyjä Dexxa Webcam malleja, itselläni kuitenkin tuloksena vihreä kuva. Päivitettyäni Breezyyn tilanne pysyi muuttumattomana, Olisikohan siis aiheellista poistaa tämä ajuri ja toivoa että Breezy tunnistaisi oikein?

Mutta kuten tuossa todettiin Ubuntu osaa sen mitä Linux osaa tällä saralla.

https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupportComponentsMultimediaWebCameras

Mutta jos oikeasti tarvitsee web-kameraa, niin silloin kannattaa satsata siihen sen verran, että se on itsenäinen, vieläpä langaton.

Kiitos tuosta linkistä, tuon mukaan Logitech Quickcam Express kameran tiettyjä malleja (?) käytettäisiin myös  spca5xx ajurilla. Mikähän olisi järkevintä yrittää tämän Dexxa Webcamin kanssa?

Mutta jos oikeasti tarvitsee web-kameraa, niin silloin kannattaa satsata siihen sen verran, että se on itsenäinen, vieläpä langaton.

No tuo tarve on tietty vähän kyseenalaista (ilmankin tulee eläneeksi :)), mutta tokihan langattomassa puolensa olisi ja mikäli tuollaisen "itsenäisen" saa toimimaan linuxissa varmemmin olisi satsaukselle jonkinlainen perustekkin. Nykyään boottaan XP:n puolelle lähinnä silloin kun web kameraa tarvitsen, muutoin ko. järjestelmä itsessään aiheuttaa jo harmaita hiuksia. :) Kuitenkaan noista "itsenäisistä" laitteista ei ole iselläni juurikaan tietoa kun en ole asiaan niin perehtynyt, pystyisitkö suoralta kädeltä suosittelemaan jotain? En siis oleta että googletat puolestani, mutta jos suoraan osaat sanoa..

Sivuja: 1 ... 15 16 [17] 18