Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - uggeli

Sivuja: 1 2 [3]
41
Arkisto: vanhentuneet / UbuntuLooks Breezyyn
« : 12.04.06 - klo:13.23 »
[alustusta]
En tiedä pitäisikö tämä laittaa howto alueelle, vai jonnekkin muualle. Pelkän linkin aioin ensin laittaa jollekkin alueelle, mutta toisaalta onhan tämä ohje, joten aikani kuluksi / harjoituksen vuoksi tein jokinlaisen vapaan käännöksen asiasta, jotta Lontoon murretta kammoavat voivat halutessaan kokeilla. Mikäli tämä on turhaan howto alueella ja pelkkä linkki alkuperäiseen riittää, siirtäkää vapaasti ja napsaiskaa ylimääräiset höpinät pois. Mainittakoon myös että en ole aiemmin howto:a kirjoittanut (tämäkin on vain käännös, jossa joitain pieniä omia lisäyksiä) ja en ole mikään kokenut Linuxin käyttäjä, eli mahdollisissa ongelmatilanteissa en ole mikään paras apu. Joten kokeilut omalla vastuulla, itselläni tämä kuitenkin toimi.
[/alustusta]


Tämä ohje on käännetty ohjeesta UbuntuLooks in Breezy. Aiheesta on howto myös ubuntun enkkuforumilla, mutta tuo tapa saattaa korvata nykyisen Human -teeman uudella, korjatkaa mikäli olen väärässä. Sitten itse asiaan:

1.Lataa gtk2-engines-ubuntulooks (mene sivun alas ja valitse oikea prosessoriarkkitehtuuri, joka sinulla käytössä, yleisimmin lienee i386. Tämän jälkeen valitse Europen alta esim. ylin ja tallenna kohde levylle.)

2.Avaa terminal (Sovellukset => Apuohjelmat => Pääte)

3.Siirry hakemistoon johon tallensit UbuntuLooks paketin

4.Seuraavaksi asennamme teeman. Ensiksi puramme deb-paketin ja uudelleennimeämme teeman ettei se aiheuta konflikteja oletusteemaan, tämän jälkeen kopioimme tiedostot oikeisiin paikkoihinsa, joten mene terminaaliin (päätteeseen) ja kirjoita (liitä vain rivi kerrallaan. Vinkki juuri Linuxiin siirtyneelle: kätevä tapa kopioida teksti terminaaliin on maalata se, mennä terminaaliin ja painaa hiiren rullaa / keskinäppäintä):

Koodia: [Valitse]
mkdir UbuntuLooks
dpkg -x gtk2-engines-ubuntulooks_ 0.9.9-1_i386.deb UbuntuLooks
mv UbuntuLooks/usr/share/themes/Human UbuntuLooks/usr/share/themes/Human-Dapper
sudo cp -r UbuntuLooks/usr /

5. Sulje terminal ja mene Teema-asetuksiin (Järjestelmä => Asetukset => Teema). Valitse esim. Human ja klikkaa oikealta Teeman lisätiedot. Mene Säätimet -välilehdelle ja valitse listasta Human-Dapper. Itse valitsin tämän lisäksi Ikkunoiden reunat -välilehdeltä Clearlooks. Sulje Teeman lisätiedot ikkuna ja tallenna halutessasi Teema-asetukset ikkunaan syntynyt Muu teema valitsemalla oikealta Tallenna teema... ja antamalla nimi, esim. Human-Dapper. Sulje Teema-asetukset ikkuna.

6. Jos värit ovat oudot käynnistä X-uudestaan (paina ctrl+alt+backspace tai valitse Järjestelmä => Kirjaudu ulos, laita pallo kohtaan Kirjaudu ulos ja paina Ok).

7. Kirjaudu takaisin sisään

8. Valmista, nauti näkemästäsi.


Loppuun vielä linkki teema-asetukset -ikkunan kuvakaappaukseen (ei liity varsinaisesti ohjestukseen, vaan näyttää lopputuloksen)

Dapperia odotellessa... :)

42
http://www.mbnet.fi/jutut/paivanohjelma/?from=etusivu

Olisihan tämä tietenkin aiemminkin voinut tuon "tittelin" saavuttaa, kun enää ei tavattoman kauaa mene siihenkään kun Dapper ilmestyy. No kuten sanonta kuuluu, parempi myöhään kuin ei ollenkaan. Ja mukava yllätys ainakin allekirjoittaneelle oli nähdä päivän ohjelmana jotain tälläista normaalin toosaohjelmistojen sijasta. :)

43
Laitealue / Kansalaisboksin päivitys
« : 22.01.06 - klo:00.19 »
Tuli sitten hommattua tuollainen kansalaisboksi ja nyt ois päivittämisen aika. Mites tuo homma tehdään ubuntussa (mitä ohjelmia tarvisee jotta homma sujuisi helpoiten ym.)? Toosassa homma hoituu Hyper Terminal ohjelmalla ja itse päivitysprosessi on melko yksinkertainen. Kuitenkin kun tähtäimessä olisi pidemmänpäälle windowsiton ympäristö, ajattelin että olisi aika jo kokeilla tuotakin juttua ubuntussa. Ai niin, päivitysohjeet windowsille löytyvät täältä: http://kansalaisboksi.fi/technical.htm mikäli noista olisi hieman apua mahdollisten vastausten antamiselle.

Kiitos jo etukäteen.

44
Ubuntu tietokoneissa / Siemens MPM for Linux
« : 11.01.06 - klo:17.29 »
Osaakos joku auttaa tässä asiassa, eli kyseessä otsikon mukaisesti Siemens Mobile Phone Manager -linuxversion asennus. Tuolla näkyy olevan .bin paketit Suselle, mutta onko todella niin, että tuota ei saisi myös ubuntuun (kuitenkin susen oma pakettimuotihan on rpm, jonka senkin saa alienilla..)?

Itse kun kokeilin tuota niin lopputuloksena teki kotikansioon kyllä XMPM_Suse93_1.0.05.51.1 hakemiston, jonne tiedostoja tuli, mutta en kyllä tiedä millä noista pitäisi saada ohjelma käyntiin. xmpminstaller tiedostoa suoritettaessa (roottina, kun muuten ei tuntunut tykkäävän) tulee vain ilmoitus että ohjelmisto on jo asennettu ja pitäisi poistaa ennen uudestaanasennusta. InstallationGuidestakaan ei ollut apua, koska ei asennus edennyt sen pidemmälle kuin tuohon missä valitti että on jo asennettu. Asennuksen poisto ei onnistu ainakaan tuon asennusohjelman kautta koska tulee herjoja tyyliin "An error occurred while uninstalling package
sh:: sh: rpm: command not found".

Eli mikä eteen seuraavaksi, vai oliko alunalkaenkin typerää luulla, että ko. ohjelma asentuisi aloittelijalta muuhunkin kuin suseen?

45
Multimedia ja grafiikka / Gimp ja DVD:n kannet
« : 10.12.05 - klo:21.02 »
Jep ongelma ois siis otsikon kaltainen, eli pitäis saada DVD:n kannet Gimpillä tehtyä / avattua olemassaoleva kansikuva DVD-pohjaan. Haulla koitin ensin, mutta en löytänyt oikein tähän sopivaa ketjua enkä viittinyt tätä minkätahansa gimp ongelman jatkeeksikaan kirjottaa. Seuraavassa kuitenkin hieman taustatietoja:

1. Ubuntu Breezy 5.10 32bit ( Suomenkielisenä, mikäli merkitystä)

2. Gimp 2.2.8 (Suomenkielisenä tämäkin, kuten käyttöjärjestelmä itse)

Lähdin liikkeelle latvasta tyveä kohden, eli ennen DVD:n kannen sovittelupohjaa laitoin 3d-kansipuolen kuntoon (tai luulin laittaneeni). Etenin näiden ohjeiden mukaisesti ja kopioin mainitun python koodin kotihakemistossa hakemistoon .gimp-2.2/plug-ins/ (ohjeissa tosin mainittiin .gimp2.2 ilman viivaa, mutta tuskinpa tuota tarkoitus on itse tehdä, joten...)

No törmäsin netissä googlella mainintoihin joissa sanottiin että Gimpissä voisi käyttää Photoshopin / Illustratorin Templateseja ja pienen haun jälkeen päädyin tuonne => klik. Tuosta osoitteesta latasin koneelle otsikon "packaking options" alta Booklet DVD Boxin, eli tiedoston dvd-booklet.eps. Tämän tiedoston puolestani kopioin kotikansiossa hakemistoon .gimp-2.2/templates ja myönnettävä on, että ei ole tietoa miten tämä tarkalleenottaen tulisi tehdä, eikä ole kokemusta tällaisesta.

No kuitenkin tämänjälkeen Gimpin käynnistys ja Tiedosto => Uusi ja malleista en löydä mitään DVD:hen viittaavaa (tämä toisaalta ei ollut suuri yllätys kun ominpäin kokeilin). Kun avaan Gimpiin kuvan tarkoituksena testata 3d-kansi ominaisuutta, saan huomata, ettei Pyhthon Fu valikossa olekkaan DVD Cover vaihtoehtoa kuten ohjeissa mainitaan. Kokeilin varmuudeksi jopa boottausta ja uudestaan testausta, mutta sama lopputulos.

Eli kysymys kuuluukin. Miten tuon homman saisi toimimaan ja mitä tein väärin? Voiko noita Photoshop / Illustrator templateseja edes käyttää tuollatavoin, entä tuo 3d juttu jonka tein ohjeiden mukaisesti ( poikkeuksena se että kansionimessä pieni ero, minkä itse tulkitsin että täytyy tehdä noin).

46
Yleistä keskustelua / [Äänestys] GP2X linux-konsoli
« : 09.11.05 - klo:18.19 »
Niin onko täällä kiinnostusta tuota GP2X:sta kohtaan? Itseäni tuo tietyllä tasolla kiinnostaa, mutta tuskinpa niin paljon että hankittua tulee. Jälkikasvua jos olisi, niin saattaisin harkita toisenkin kerran. Tosin myönnettävä on että nuoret varmaankin ovat enemmän kiinnostuneita PSP:n peleistä kuin tuollaisella pelattavista retropeleistä ym. Siinämielessähän katse kohdistuu taas peiliin, sillä itse retropeleistä tykkään kyllä. Mutta en henkilökohtaisesti pelaa edes puhelimessa olevia pelejä, enkä tunne vieroitusoireita mikäli suosikkielokuvaa ei ole matkassa mukana. Muutoinhan tuo kyllä on, kuten sanottua, mielenkiintoinen tuote.

47
Olisiko teidän mielestänne mitään ideaa rakentaa desklet joka näyttäisi tämän foorumin uudet viestit? Ideanhan otin suoraan omenamehu.orgista jossa on kehitetty OS X widgetti heidän fooruumiinsa. Ko. widgettiä voi testata selaimella täällä.

Itse en moista osaa tehdä, mutta mikäli jollain riittäisi mielenkiintoa niin olisihan tuota hieno käyttää. Mutta tosiaan, onko koko ajatus teistä täysin hoopo? Tällähetkellähän tämän foorumin viestit on helppo käydä täältäkin katsomassa, kun aihealueita melko vähän. Toinen pointti tietenkin on tuo RSS-syötteen uupuminen mihin tuo omenamehun widgetti puolestaan perustunee.

Btw.
Olisiko missään hyvää opasta kuinka tehdään "yksinkertaisia" desklettejä, esim. jonkun nettisarjakuvan hakeminen työpöydälle tms.? Itse löysin tällaisen: http://www.pycage.de/howto_desklets.html  oletan että  suomenkielistä opasta näihin on turha odottaa löytävänsä.

48
Multimedia ja grafiikka / VLC VC-1 (WMV9) tuella
« : 25.10.05 - klo:15.42 »
Ehkä taas joukossamme tyhmiä kysymyksiä, mutta laitetaan silti (Tein haunkin aiheesta, mutta en löytänyt nimenomaan tähän keskittyvää, joten ajattelin että ansaitsee oman topiccinsa. Jos vaikka tästä saisi jotain toimivaa viriteltyä). Eli voiko tätä ohjetta hyödyntää jotenkin ubuntuun apt-getillä asennettuun VLC:hen, jotta saisi wmv9 tuen, vai onko homma tehtävä tosiaan alusta? Ja jos tekee alusta, niin tällöin varmaankaan ko. ohjelmaan ei saa päivityksiä apt-getillä? Ja vielä että, jos noita ohjeita soveltaa tekemällä lopussa deb paketin/paketteja ja asentaa niistä, niin olisiko tässä mitään käytännön eroa tuohon ohjeen tapaan päivitysten kannalta?

Tiedosta kiittäen.

Sivuja: 1 2 [3]