Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - uggeli

Sivuja: 1 [2] 3
21
Jatkan tutulla linjallani ja kyselen taas tyhmiä.. :)

Ja sitten asiaan.. Vaikka 64-bittisyydestä on vaikka mitä juttua löytynyt, niin tähän en ole onnistunut löytämään tietoa tältä toistaiseksi.. Eli kun johonkin lisäkilkkeeseen (esim. digitv tikku, läppärin integroitu webkamera jne.) on saatavissa ajurit jotka täytyy itse kääntää, niin voiko nuo kääntää sellaisenaan 64-bittiselle alustallekin, vai  onko koodissa jotain eroa 32 ja 64 bittisten versioiden välillä?

Nimim. 64-bittistä harkitseva

22
Eli en nyt onnistunut löytämään oikein hyvin tätä vastaavaa haullakaan, joten tein nyt uuden aiheen. Eli Asensin Feistyn ja kaikki on muutoin ok, mutta jokaisen bootin jälkeen Network manager on laittanut oletusyhteydeksi "Kiinteä verkkoyhteys (Unknown USB Vendor Specific Interface)" ja se pitää aina käsin vaihtaa kohtaan "Kiinteä verkkoyhteys (3Com Corporation 3c905C-TX/TX-M [Tornado])", tämän jälkeen nettiyhteys toimii.

Mikähän hiton USB juttu tuo edes on, emossa on kyllä muistaakseni joku USB2USB tms. liitin, mutta ei se ole ikinä ennen kummitellut tuolla verkkoyhteyksissä. Erityisesti hatuttaa tuo että tuo asetuskin vaihtuu aina takaisin USB:lle. Verkon asetusten säätöikkunassakin näkyy vain yksi langallinen yhteys, eikä ainakaan puusilmä näe siellä mitään valintaa verkkokortin ja tuon USB jutun välillä. Eli kuinka tuon USB valinnan saisi sinne missä pippurikaan ei kasva?

23
Lainaus käyttäjältä: ITviikko
Microsoftin on määrä julkaista tänään kilpailija Adoben suositulle internetin esitystekniikalle, Flashille. Financial Timesin mukaan julkaisu kirvoittaa taistelun tärkeästä nettiteknologiasta tuoden tuulahduksia männävuosien Netscape- ja RealNetworks-kamppailuista.

lue lisää...

Jee jee, lisää M$-"standardeja" tässä tarvitaankin.. Toivon ettei tuo tule menestymään..  ::)



24
Yritin etsiä aiheeseen liittyvää, mutta löytyi taas niin useita Avidemux iheisia ketjuja (joskin vanhemmista versioista joissa ei tainnut olla mp4 tallennusmahdollisuutta) eikä nopeasti katsottuna tiennyt mihin tämän olisi jatkanut, joten tässäpä tämä uutena ketjunaan. Tarkoitus siis omassa tapauksessani olisi muutella noita digitikulla tallennettuja videopätkiä pienempikokoisiksi ja ajattelin tuohon käyttää koodekiksi videoon x264 koodekkia, ja audio faac koodekilla aac muotoon ja lopputulos mp4 tiedostoon.

Asensin Avidemux 2.3:n osoitteesta http://www.getdeb.net/app.php?name=avidemux
ja paketinhallinnasta x264-bin paketin (taisin varmuudeksi asentaa dev paketinkin). Tällä Avidemuxin versiolla onkin kyllä helppo valita koodekit ja tiedostomuodot kohdilleen, silti yksi ongelma jää. Kuinka ihmeessä videot jotka näkyvät laajakuvaisina 16:9 esim. totemissa, aukeavat Avidemuxiin 4:3 kuvasuhteella ja täten tietty lopputuloksenakin on 4:3 kuvasuhteella oleva mp4 tiedosto?

Mikä olisi oikeaoppinen tapa yrittää saada videoita 16:9 kuvasuhteella ja miksi kuvasuhde ylipäätään muuttuu kun tiedosto avataan Avidemuxiin? Entä mitä asetuksia x264 koodekkia käyttäessä suosittelisitte te, joilla on kokemusta enemmänkin sen käytöstä (ihan ok laatua olen onnistunut kyllä saamaan, mutta toki vinkkejä otetaan senkin suhteen vastaan)?


Loppuun vielä esimerkkinä kahden videon tiedot:

4:3 video 1 kuten kuuluukin olla:
Koodia: [Valitse]
Video

Mitat: 704 x 576
Pakkausmetodi: H.264 / AVC
Kehysnopeus: 25 frames per second
Bittinopeus: N/A

Audio

Bittinopeus: N/A
Pakkausmetodi: MPEG-4 AAC audio

Video 2 jonka pitäisi olla 16:9 ja ainakin lähdemateriaali olikin, mutta Avidemux näytti lähdemateriaalin jonain muuna ja lopputulokseksi teki tämän:

Koodia: [Valitse]
Video

Mitat: 720 x 576
Pakkausmetodi: H.264 / AVC
Kehysnopeus: 25 frames per second
Bittinopeus: N/A

Audio

Bittinopeus: N/A
Pakkausmetodi: MPEG-4 AAC audio

Eli ainakin tietojen mukaan eroa vaakaresoluutiossa olisi, mutta silti video on totemissa silmämääräisesti arvioituna 4:3 suhteella. Myös videon "thumbnail" viittaa 4:3 kokoon kun vertaa silmämääräisesti 16:9 kuvasuhteella olevan lähdemateriaalin "thumbnailiin". Tarkennetaan nyt vielä ennen postausta, että mikäli katson raidan tiedot Kaffeinella, näyttää se jälkimmäisestä (video 2) mp4 muodossa olevasta seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
Mime: video/mp4
Ääni: AAC 2.0 (libfaad) 160kb/s
Video: H.264/AVC (ffmpeg) 735x576(720x576)

kun taas video2:n lähdemateriaalista Kaffeinen kertomaa:

Koodia: [Valitse]
Mime: video/mpeg
Ääni: MPEG audio layer 2 (lib: MAD) 224kb/s
Video: MPEG (libmpeg2) 1045x576(720x576)

Pahoittelen mikäli tuli liikaa / turhaa liitettyä noita videotietoja, mutta ei tässä oikein tiennyt mitä muutakaan tähän kertoa lähtötiedoiksi, ja noista (kai?) jotain voi päätellä edes? Onko siis Avidemuxin asetuksissa jokin kohta mikä pitää asettaa että tuo kuvasuhde rupeaa toimimaan ok?









25
En pikaisella vilkaisulla ja haulla löytänyt aiheesta juttua, joten päätin perustaa uuden ketjun kun mielestäni ansaitsee sen, vaikka ei nyt aivan tuore uutinen olekkaan. Mutta itse asiaan:

"Internet on suuressa roolissa Ylen tulevaisuuden suunnitelmissa. Ylen on tarkoitus tuoda kaikki esitetyt televisio-ohjelmat internettiin ladattavaksi, lataaminen tulee olemaan ilmaista ja ohjelmat ovat ladattavissa viikon ajan niiden esittämisen jälkeen. Aamulehden haastattelussa ollut Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner sanoi, että tavoitteena on tehdä kuvanauhurit ja tallentavat digisovittimet tarpeettomiksi..."

Lähde:

http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/8588.cfm


Mitä veikkaatte, toteutuuko tässäkin elävän arkiston toteutusmalli? Itse oikeastaan ihmettelisin mikäli näin ei olisi, mutta tietenkään en toivo että tämäkin toteutetaan niin. Eikö tälläkertaa voitaisi otttaa mallia Streamburstin DRM näkemyksestä* ja toteuttaa järjestelmään kirjautumiset tv-lupamaksun tiedoilla ja nämä tiedot siten näkyisivät videon alussa + "vesileimana"?



*Steamburstin videot eivät sisällä mitään toistorajoituksia, vaan ostettavat tiedostot ovat tavallisia MPEG-4 (.MP4) tiedostoja, jotka toimivat mm. iPodissa, PSP:ssä, matkapuhelimissa ja tietokoneella. Steamburst käyttää kahta eri tekniikkaa hillitäkseen asiakkaidensa halua levittää ostamiansa videot luvatta eteenpäin. Ensimmäinen on jokaisen videon alussa oleva viiden sekunnin pituinen mittainen tiedotus, joka kertoo kuka videon on ostanut. Toinen tekniikka on eräänlainen vesileima, eli jokaisesta videosta on poistettu/muokattu pieniä osia, jonka avulla videon alkuperäinen omistajan voi tunnistaa vaikka videon alun tiedotus leikattaisiin pois ja video pakattaisiin DVD-Video yhteensopivaksi.


Edit: Lisätty pääpiirteittäin Steamburstin käyttämä menetelmä.

26
Multimedia ja grafiikka / DVB tallenteet DVD:lle
« : 13.01.07 - klo:23.29 »
Elikkäs nyt kun digitikku toimii, niin mikä olisi suositeltavin tapa saattaa digitv tallenteet DVD muotoon? Haulla en löytänyt ainakaan itselleni kovin valaisevaa ohjetta niin ajattelin kysellä hieman täältä. Tallennukset hoidan siis Kaffeinella joka tallentaa Transport Stream muodossa ohjelmat kovalevylle päätteenä .m2t. Tuon tallenteen käsittelen ProjectX:llä jolla siis poistan tarvittaessa mainokset ym. ja ohjelma muuntaa tallenteen käsittääkseni Program Streamiksi ja lopputuloksena on erillinen videodata (.m2v) ja äänidata (.mp2). Itse ProjectX:n käyttö on helppoa ja siihen on myös hyvä ohje Suomeksi Afterdawnin sivuilla.

Tuohon asti kaikki sujuukin ok, mutta seuraavaksi pitäisi ilmeisesti authoroida DVD. Kokeilin asentaa QDVDAuthorin, johon saan kyllä videotiedoston ladattua, mutta äänen saan ladatuksi vain "all" välilehden kautta käskemällä näyttää kaikki tiedostotyypit, ja tuoloinkin ääniraidan vasemmalla puolella oleva kuvake sisältää tekstin error. Mitä siis suosittelette, onko joku parempikin vaihtoehto QDVDAuthorille, vai miten itse toimisitte, yhdistäisitte vaan äänen ja videon / ette alunperinkään erottaisi kuten ohjeessa neuvotaan (lienee tuo demux valinta?)?

27
Perustan tästä nyt uuden aiheen kun ei pikaisella haulla löytynyt sellaista mihin olisi jatkoksi voinut laittaa, ja toisaalta jos itse Bill Gates asian myöntää niin ansainnee oman ketjunsa vaikka itse uutinen ei olekaan aivan tuore. Todettakoon myös että itselleni tällainen lausunto tuli yllätyksenä.


...Microsoftin hallituksen puheenjohtaja ja maailman rikkain mies Bill Gates on ilmaissut tyytymättömyytensä DRM-tekniikoiden nykyiseen tilaan. Gates kertoi ajatuksiaan Seattlessa järjestetyssä tilaisuudessa, jossa bloggaajat ja web-kehittäjät saivat kysellä Gatesilta vapaasti haluamastaan aiheesta. Gates piti erityisesti DRM-tekniikoiden helppokäyttöisyyttä ja siirrettävyyttä eri järjestelmiin heikkoina. Gatesin mielestä paras tapa tällä hetkellä hankkia musiikkia tietokoneella ja kannettaville mediasoittimille on ostaa CD-levy kaupasta ja kopioida kappaleet sitten tietokoneelle, jolloin niiden käytössä ei ole mitään rajoituksia...

Lähde / lue lisää...

28
Ubuntu tietokoneissa / xsane & HP PSC 1410
« : 07.12.06 - klo:17.05 »
Elikkä ongelma olisi seuraavanlainen: Noin viikko sitten HP PSC1410 monitoimilaitteen skannaus lakkasi toimimasta edgyssäni, aiemmin siis toimi täysin moitteetta ja tulostus toimii yhä. Kun käynnistän xsanen vilahtaa ruutu "etsitään laitteita" tms. ja siihen se jääkin, terminaliinkaan ei jää virheilmoitusta vaikka ieltä käynnistäisi. Jos käynnistän komennolla gksu xsane, tulee varoitus xsanen ajamisesta pääkäyttäjän oikeuksin ja kun jatkaa, päätyy ilmoitukseen "ei laitteita saatavilla".

Mistähän tässä voi olla kyse kun skannaus näin yhtäkkiä lakkasi toimimasta ilman että mitään olisin tehnyt? Haulla toki löytyy paljonkin xsaneen liittyvää, mutta koska aiemmin tämä toimi ja lakkasi tosiaan "ilman syytä" toimimasta, niin en vielä viitsinyt ruveta kokeilemaan mitään erityisempää kysymättä ensin osaisitteko sanoa mistä asia voisi kiikastaa.

29
Yleistä keskustelua / Joulupata 2006
« : 29.11.06 - klo:19.51 »
Joulupata 2006 keräys alkaa perjantaina 1.12.2006

http://www.joulupata.fi/

Mitenkäs ois jos laitettais Ubuntu - Suomi pata tuonne ja jaettaisiin hieman joulumieltä? Olisi ainakin käyttiksessä säästetyt rahat suunnattu hieman parempaan tarkoitukseen, kuin mitä ne valtaosalla menevät. Eikä tuonne nyt mitään Vista Ultimaten (?) hintaa tarvitse yhden lahjoittaa, pienistä puroista se jokikin syntyy.

30
Eli luin tuossa tuollaista juttua: http://www.pedroalonso.es/blog/?p=88 ja täytyy sanoa että tuota ominaisuutta tässä odotaa nyt kuin kuuta nousevaa. :) Hattua täytyy nostaa ja korkealle tuolle tyypille, sekä koko Gimpin kehitystiimin suuntaan. Eikös vastaava ole photarissakin vasta siinä kalliimman hintaluokan versioissa, eli ei Elements sarjassa, vai olenko aivan väärässä?

Onkohan täällä mitään tietoa / osataanko arviota antaa koska tuota  Gimp 2.4:sta voi odottaa tulevan ubuntuun? Itse en nyt löytänyt silmät ristissä minkäänlaista roadmappia tms. edes Gimpin sivuilta, ja siitäkin tietty menee oma aikansa ennenkuin ubuntuun löytää tiensä. Tosin itse työkalu olisi jo versiosta 2.3.12 käytettävissä, mutta miten tämä numerointi menee, jos 2.4 on seuraava vakaa, lienee se myös se joka ubuntuun aikanaan päivittyy?

31
Elikkä tarkoitus ois saada ndiswrapperista tuo uusin vakaa versio mitä tarjolla oli. Syynä tähän se, että ainakaan itselläni Wlan ei toimi kuin ~10 min käyttäessäni repoissa olevaa versiota. Bcm43xxajurilla taasen yhteys on TODELLA hidas, mutta se ei enää kuulu asiaan ja tullut jo toisessa ketjussa mainittua. ("kiitokset" broadcomin suuntaan).

Olen siis ladannut ndiswrapper paketin ja seuraavassa räpellystäni:

Koodia: [Valitse]
$ make
make -C driver
make[1]: Siirrytään hakemistoon "/home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver"
make -C /lib/modules/2.6.17-10-generic/build SUBDIRS=/home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver
make[2]: Siirrytään hakemistoon "/usr/src/linux-headers-2.6.17-10-generic"
  LD      /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/built-in.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/crt.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/hal.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/iw_ndis.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/loader.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/ndis.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/ntoskernel.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/ntoskernel_io.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/pe_linker.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/pnp.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/proc.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/rtl.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/wrapmem.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/wrapndis.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/wrapper.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/usb.o
  CC [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/divdi3.o
  LD [M]  /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/ndiswrapper.o
  Building modules, stage 2.
  MODPOST
  CC      /home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/ndiswrapper.mod.o
  LD [M]  /home/uggelii/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver/ndiswrapper.ko
make[2]: Poistutaan hakemistosta "/usr/src/linux-headers-2.6.17-10-generic"
make[1]: Poistutaan hakemistosta "/home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver"
make -C utils
make[1]: Siirrytään hakemistoon "/home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/utils"
gcc -g -Wall -I../driver -o loadndisdriver loadndisdriver.c
make[1]: Poistutaan hakemistosta "/home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/utils"


$ sudo checkinstall
Password:

checkinstall 1.6.0, Copyright 2002 Felipe Eduardo Sanchez Diaz Duran
           This software is released under the GNU GPL.


The package documentation directory ./doc-pak does not exist.
Should I create a default set of package docs?  [y]: y

Preparing package documentation...OK

Please write a description for the package.
End your description with an empty line or EOF.
>> ndiswrapper 1.28
>>

*****************************************
**** Debian package creation selected ***
*****************************************

This package will be built according to these values:

0 -  Maintainer: [ root@ubuntu ]
1 -  Summary: [ ndiswrapper 1.28 ]
2 -  Name:    [ ndiswrapper ]
3 -  Version: [ 1.28 ]
4 -  Release: [ 1 ]
5 -  License: [ GPL ]
6 -  Group:   [ checkinstall ]
7 -  Architecture: [ i386 ]
8 -  Source location: [ ndiswrapper-1.28 ]
9 -  Alternate source location: [  ]
10 - Requires: [  ]

Enter a number to change any of them or press ENTER to continue:

Installing with make install...

========================= Installation results ===========================
make -C driver install
make[1]: Siirrytään hakemistoon "/home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver"
pwd: couldn't find directory entry in "../../../../../.." with matching i-node
make -C /lib/modules/2.6.17-10-generic/build SUBDIRS=
make[2]: Siirrytään hakemistoon "/usr/src/linux-headers-2.6.17-10-generic"
  CHK     include/linux/version.h
make[3]: execvp: /usr/src/linux-headers-2.6.17-10-generic/scripts/gcc-version.sh: Permission denied
[: 1: 0400: unexpected operator
  HOSTCC  scripts/basic/fixdep
  HOSTCC  scripts/basic/split-include
  HOSTCC  scripts/basic/docproc
  HOSTCC  scripts/kconfig/mconf.o
  HOSTCC  scripts/kconfig/zconf.tab.o
  HOSTLD  scripts/kconfig/conf
scripts/kconfig/conf -s arch/i386/Kconfig
#
# using defaults found in .config
#
make[4]: execvp: /usr/src/linux-headers-2.6.17-10-generic/scripts/gcc-version.sh: Permission denied
[: 1: 0400: unexpected operator
  SPLIT   include/linux/autoconf.h -> include/config/*
make[3]: execvp: /usr/src/linux-headers-2.6.17-10-generic/scripts/gcc-version.sh: Permission denied
[: 1: 0400: unexpected operator
  HOSTCC  scripts/genksyms/lex.o
  HOSTLD  scripts/genksyms/genksyms
  HOSTCC  scripts/mod/file2alias.o
  HOSTCC  scripts/mod/sumversion.o
  HOSTLD  scripts/mod/modpost
make[3]: *** "init/built-in.o"-kohteen tarvitseman kohteen "init/main.o" tuottamiseen ei ole sääntöä. Seis.
make[2]: *** [init] Virhe 2
make[2]: Poistutaan hakemistosta "/usr/src/linux-headers-2.6.17-10-generic"
make[1]: *** [default] Virhe 2
make[1]: Poistutaan hakemistosta "/home/uggeli/Lataukset/ndiswrapper-1.28/driver"
make: *** [install] Virhe 2

****  Installation failed. Aborting package creation.

Cleaning up...OK

Bye.

Jos joku viisaampi viitsisi vääntää taas hieman rautalankaa, niin olisin todella kiitollinen. Tällähetkelläkun läppärillä aika menee noin 90% Windowsin puolella, vain ja ainoastaan hitaan netin takia bcm43xx:llä / ndiswrapperia käytettäessä 10min kuluttua katkeavan yhteyden takia. Olisi kai pitänyt vaan ostaa Intel läppäri. :/

Edit: Mainitaan nyt vielä että toki hakua kokeilin ja paljon ndiswrapperia sivuavia löytyi, mutta en ainakaan sokeudeltani nähnyt mitään mistä olisin saanut ratkaisevaa apua.

Edit 2: otsikko kuvaavammaksi

32
Eli latasin eilen Edgyn Desktop CD:n (x86) ja tarkastin md5sum:n, poltin levyn ja tarkastin levyn aloitusvalikon tarkastustoiminnolla läppärissä. Kaikki vaiheet menivät ns. "putkeen". Kuitenkin nyt itse asennus jumittui 57%:n, hiiri liikkuu kyllä eli koko järjestelmä ei jumittanut.

Itse läppäri on HP:n DV2007EA, jossa Turion64 X2 & Giga muistia ym. Olenkin odotellut Edgyn valmistumista kuin kuuta nousevaa, koska päätin ostaessani että asennan läppäriin ubuntun vasta kun Edgy on valmis. No nyt tässä pientä ihmistä alkaa ihmetyttämään, että onko tämä uusi asennus systeemi todellakin näin susi? Dapperin aikanahan vastaavanlaisia ongelmia taisi esiintyä, mutta oletin että niistäkin päästiin jo siinä 6.06.1 versiossa. No en kuitenkaan tarkoita syyttävällä sormella osoitella kuin korkeintaan peiliin.

Mitä tekisitte tässävaiheessa? Keskeyttäisittekö koko asennusprosessin väkivoimin ja imuroisitte sen Alternate CD:n jolla homma kotiin?

33
Laitealue / Edgy + ATI +3D
« : 01.10.06 - klo:01.34 »
Sarjassamme tyhmiä kysymyksiä jälleen:

Ensiksi "taustaa", asensin kesällä dapperin koneeseen "puhtaalta pöydältä" ja siinä toimi suoraan 3D ATIn vapailla ajureilla. Päätin tuolloin kokeilla myös fglrx ajuria, joka sekin toimi heittämällä ja jäikin täten käyttöön.

Nyt takana päivitys edgyyn ja kaikki asetusten puolesta näyttäisi olevan kunnossa kun vertaan tähän ubuntu tutuksi oppaaseen. Mutta mutta...

Koodia: [Valitse]
$ glxinfo | grep -i direct
Xlib:  extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
direct rendering: No

Mitä hittoa tuossa XFree86:sta höpistään, eikös se ole ollut menneen talven lumia ubuntussa sitten wartyn jälkeisen ajan? Tosin onhan siinä etuliite extension, oli miten oli; direct rendering: No

Ajattelin että voisin siirtyä samalla vapaiden ajurien käyttäjäksi ja kokeiln muuttaa xorg.conf;n fglrx tilalle niin ati, kuin radeon, kun en muista millä nimellä se tuli olla enkä väsyneenä ja nälkäisenä löytänyt googlellakaan suurta valaisua asiaan. Tosin täällä oli puhe radeon ajurista. No molemmilla kokeiluilla tuloksena oli se, että x ei käynnistynyt.

Miten lähtisitte itse ratkaisemaan asiaa, kun AIGLX olisi ehkä jossainvaiheessa tähtäimessä, taistelemaan fglrx:n kanssa vai yrittämään vapaatra ajuria? Ja vielä se että kuinka tuon nyt saisi pienimmällä vaivalla toimimaan?

Laitetaan nyt loppuun vielä xorg.conf sitä kuitenkin kysyttäisiin.. :)
Koodia: [Valitse]
# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the /etc/X11/xorg.conf manual page.
# (Type "man /etc/X11/xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/misc"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/cyrillic"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/Type1"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi"
# path to defoma fonts
FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "i2c"
Load "bitmap"
Load "ddc"
Load "dri"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "type1"
Load "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "fi"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "stylus"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "stylus"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "eraser"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "eraser"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "cursor"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "cursor"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
Identifier "ATI Technologies, Inc. RV350 AP [Radeon 9600]"
Driver "fglrx"
BusID "PCI:1:0:0"
Option          "VideoOverlay"            "on"
Screen 0
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Nokia 447Za"
Option "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "ATI Technologies, Inc. RV350 AP [Radeon 9600]"
Monitor "Nokia 447Za"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
InputDevice     "stylus" "SendCoreEvents"
InputDevice     "cursor" "SendCoreEvents"
InputDevice     "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection

34
Yleistä keskustelua / Edgy + Shipit
« : 25.09.06 - klo:18.46 »
Törmäsin tänään netissä sellaiseen asiaan, että Edgyä ei saisi enää ilmaiseksi Shipit:stä, maksua vastaan kyllä. Ensin ajattelin että joku soittaa tuubaa, mutta mikäli totta, niin näin hyvästä käyttiksestä kyllä voi maksaakkin jonkunverran. No seurasin sitten linkkiä joka asan yhteydessä oli. Näyttäisi että tuo on tarkoitettu hyväksytyille LoCoTeameille ja minimitilaus on ~100kpl.

En tiedä onko tästä ollut täällä jo aiemmin puhetta (en ainakaan löytänyt), mikään uuden uusihan tuo tiedote ei näyttänyt kuitenkaan olevan. Todetaan myös että eipä tuo imurointikaan ongelma ole, mutta mielelläänhän tuon olisi taas shipitistä saanut ja jakanut muutamalle kaverille (vaikka sitten pienellä maksullakin), Onko Ubuntu Suomi aikonut tilata noita ja myydä sitten halukkaille / kerätä sitova tilauslista tms.? Vai täytyykö tässä vaan jättää talvinen jakelukierros väliin ja toivoa että 7.04 olisi taas shipitissä. :)

35
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Powered by Ubuntu tarrat
« : 26.08.06 - klo:23.44 »
Onkos täältä kukaan tilannut mitään Powered by Ubuntu tarraa? Läppäriin tuollainen istuisi paremmin kuin levyjen mukana tulleet isokokoiset, ohessa hieman kuvia:

Itse haluaisin tämän metallin värisellä pohjalla olevan. Tilata tuon voi siis täältä.

Valkoisenakin tuo on ok kyllä ja noihin on joku "ilmaisjakelu kampanja" täällä, mutta kaatunee siihen että täältä on paha lähettää palautuskuorta muutoin kuin Suomalaisin postimerkein.


Myös Kubuntulle on omansa:

Tuota ja ubuntu tarraa saa tilata täältä.


Itseasiassa noista Ubuntu/Kubuntu tarroista olikin jo Suomessakin tehty tilaus, ja niitä myytiin täällä, mutta nyt näyttää olevan kaikki jo myytynä.


Tästä kirjoitin topicin lähinnä siksi, että voisi käydä keskustelua onko täällä foorumilaiset kiinnostuneita mahdollisesta kimppatilauksesta. Itse Olisin tosiaan kiinnostunut tuosta metallin värisellä pohjalla olevasta versiosta, miksei muutkin menisi, mutta taitaa ainakin omaltaosaltani tilaaminen ulkomailta jäädä tekemättä, kimppatilaus olisikin kivuttomampi tapa tuollaisten hankkimiseen, mikäli vaan löytyy innokkas ja luotettava tilauksenvetäjä (ehkä joku mode tms?).

36
http://www.heise.de/english/newsticker/news/76930

Novell and RealNetworks have reached an agreement in which the streaming specialist will begin offering a version of RealPlayer für den Suse Linux Enterprise Desktop 10 in addition to theHelix Banshee Music Player starting in December. In addition to RealAudio und RealVideo, it will be able to play MP3, Ogg Vorbis, and Windows Media audio and video.



http://www.realnetworks.com/company/press/releases/2006/real_novell.html

Under the terms of the agreement, Novell will distribute Real's upgraded RealPlayer®, which will support Windows* Media formats, and Helix® Banshee®



Eli tuommoinen juttu osui tänään silmiin (ei mikään aivan tuore uutinen silti), mitäs täällä ollaan mieltä asiasta?


Muoks. Kahvikupposen jälkeen luin hieman lisää asiasta, joskaan eipä tuota vielä ole kovin tarkasti tutkittu. Siltikin osui tuossa realin omassa tiedotteessa silmät tälläiseen kohtaan. "The upgraded RealPlayer for Linux is slated for release in December 2006 and will be available for SUSE Linux Enterprise Desktop subscribers via the Novell Customer Center."

Eli mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Aiemminhan Suse oli kaupallinen, mutta nykyäänhän sen saa imuroitua ilmaiseksi. Mutta onko tuosta silti vielä kaupallinenkin versio saatavilla missä tulisi mukana jotain extraa? Vai miten tuo tulisi ymmärtää etenkin muiden jakeluiden käyttäjien, kun sanotaan "will be available for SUSE Linux Enterprise Desktop subscribers via the Novell Customer Center."? Myönnetään ei ole tullut kovin aktiivisesti seurattua Susen kehitysaskelia ym. ja todettakoon samaan hengenvetoon että aika hyvin sitä tulee toimeen jo nykyisellään mediatuenkin osalta. :)

37
Elikkäs lähdettä heti kehiin:

http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=10&news_id=20069686

Itse uutisen varmaan olette nähneet ennen tätäkin, mutta mitä arvelette tämän tuovan tullessaan. Onkohan turha toivo että AMD:n johtamana myös linux ajurit paranisivat ATI korteissa? Vai olikos se niin että AMD pohjaisten koneiden piirisarjatuki on jo muutenkin huonompi kuin Intel pohjaisten, esim wlan? Toki tuo ei nyt liity sinällään Inteliin, mutta jos tuki jo huonompi, niin tuskin parannustakaan on turha odottaa myöskään "AMD RADEON X1800" korttien ajureissa  ;D, mitä muuten veikkaatte, säilyykö nimi ATI (itse kuvittelisin että säilyy)?

Edit: Tästä aiheesta näkyikin olevan juttua mbnetin sivuilla jo, eipä vaan ole tullut käytyä mbnetissä tässä muutamaan päivään. :) http://www.mbnet.fi/net.nyt/juttu.aspx?id=1271

38
Multimedia ja grafiikka / GnomeShrink
« : 10.07.06 - klo:17.22 »
Elikkäs näyttäis että gnomellekkin on kehitteillä dvdshrink, k9copy -tyylinen ohjelmisto, nimeltään GnomeShrink, joskin sivulla myös mainitaan G-DVD. Tässä googlen käännös ranskankielisestä foorumista, joskin pitkissä sivuissa loppuu käännös kesken, mutta seuraavan sivun alusta taas pitkästi käännös toimii.

Onkos täällä kukaan koittanut tuota? Itse imuroin paketin, mutta toistaiseksi hieman pihalla mitä tehdä. K9copyhan löytyisi repoistakin (en tosin tiedä onko sentään vakiossa), mutta vaatisi kasan kde kirjastoja joita ei välttämättä halua laittaa kun ilmankin pärjää. Xdvd-shrink taas ymmärtääkseni ei ole esikuvansa luokkainen, tai tälläinen käsitys itselleni jäänyt. Itse ainakin mielenkiinnolla odotan mitä tuosta tuleman pitää, olisihan se aika saada gnomellekkin kunnon vastine k9copylle.

Tässä en nyt siis yritäkkään (ainakaan toistaiseksi) kysyä asiasta mitään ihmeempää, lähinnä vaan juttua aiheesta ja mahdollisia kokemuksia toki saa laittaa.

39
Eli kuinkas Evolutionin saa käsittelemään esim. 3:a s-postitiliä niin että kaikki näkyvät vasemmalla allekkain. Nytkyisellään siinä näkyy "Tällä tietokoneella" sekä "jokuosoite@jokudomain.fi" tyylisesti ja kolmas osoite sotkeutuu tuonne "Tällä tietokoneela" otsikon alle. 2 erillistä siis onnistuu kevyesti, mutta entäs tämä kolmas. Minkä kohdan olen sokeana missannut mistä saisi kokonaan pois tämän "Tällä tietokoneella" osan ja kaikki s-postiosoitteen mukaan nimetyksi? Vai täytyykö vaihtaa Thunderbirdiin?

Edit :otsikon kirjoitusvirhe

40
Mitäs mieltä täällä ollaan näistä "uusista" ubuntuun perustuvista julkaisuista? SimplyMEPIS ei nyt sinällään ole uusi, mutta uusi versio siitä perustuu debianin sijasta ubuntuun. Uutta puolestaan edustaa Ulteo, joka on ex. Mandraken nyk. Mandrivan perustajan Gaël Duvalin perustama uusi "projekti". Näiden lisäksi on toki näitä *buntuja joista uusin lienee täälläkin eräässä ketjussa mainittu nubuntu. Muut *buntu versiot lienevät jo entuudestaan aika tuttuja ja linkit löytynevät ubuntun sivuilta. Kuitenkin nämä *buntut toimivat kai läheisemmässä yhteistyössä ubuntun kanssa, vai miten tämä menee?

Miten nämä muut projektit taasen tulevat mielestänne vaikuttamaan ubuntuun? Lisää näkyvyyttä ainakin lienee luvassa, mutta onko "vaara", että MEPIS ja Ulteo kehittyvät vieläkin varteenotettavimmiksi vaihtoehdoiksi? Toki Nämä ensialkuun keskittyvät enemmän KDE:n ympärille, mutta ymmärtääkseni ainakin Ulteon tarkoitus olisi myöhemmin kehittää gnome-tukensa samalle tasolle KDE tuen kanssa. Millä tahdilla ubuntu / Kubuntu tulevat teidän mukaan hyötymään mahdollisista parannuksista joita nämä projektit tuottavat?

Tässä siis tarkoitus vaan herättää yleistä keskustelua aiheen tiimoilta, itse en osaa sanoa näihin asioihin muutakuin sen, että tuo Ulteo kuullostaa kiinnostavalta näin ensialkuun kuultuna. Mikäli joitain asiavirheitä tässä esiintyy, niin oikaiskaa vapaasti. :)

Sivuja: 1 [2] 3