Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: 1 ... 118 119 [120] 121
2381
kaikki videot näkyvät sinertävänä eli rgb on sekaisin. Käytän Ubuntu 8.04. Törmäsin ongelkmaan jo aikaisemmin sain videon toimimaan poistamalla toisto-ohjelmia kuten Totemin ja Xinen. Nyt se ei enää onnistunut, sitäpaitsi Totem-Xinea tarevitaan nettivideopiden toistamisessa. Avidemukx tosin toistaa videon oikein, mutta playerit eivät sitä tee. Ei myöskään Kino. Miten ongelman voisi ratkaista?

2382
Kiitos MPlayer vihjeestä. Kaikki muut toisto-ohjelmat sotkivat värit, mutta MPlayer toisti ne oikein sen jälkeen, kun väriasetuksissaklikkasin clear. MPlayerilla avattaessa sen jälkeen värit toistuivat oikein, mutta jos klikkasin tiedostoa niin elokuvakatselin avautui ja värit olivat jälleen sekaisin. MPlayerilla taas, kun klikkasi clear, ne palautuivat normaaleiksi. Poistin xinen, gxinen ja elokuvasoittimen, ja nyt tiedostot avautuvat suoraan MPlayeriin. DVD avasi Totemin, mutta sekin toisti nyt oikein värit.
Tätä ennen olin kopioinut komentoja korjatakseni väriongelman sivulla http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=661833 olevien ohjeiden mukaan, mutta se ei auttanut silloin väreihin. Olin kyllä yrittänyt säätää värejä MPlayerissa, mutta en ollut arvannut klikata "clear". Nyt minulla on repositoryssa Mediubuntu, enkä uskalla poistaa sitä, koska video (avi, mp4,DVD, mpg) toimii oikein. Päivitettäessä Synaptic tosin valittaa:
"Tiedoston http://repository.akirad.net/dists/akirad-hardy/main/binary-amd64/Packages.gz nouto ei onnistunut  500 Internal Server Error
Joidenkin hakemistotiedostojen nouto ei onnistunut, ne on ohitettu tai käytetty vanhoja. "
 En ole varma, tuliko Akirad Mediubuntun mukana.Olen vain atk-käyttäjä vaikkakin suhteellisen kokenut. Luulen kuitenkin väriongelman johtuneet ristiriidoista lataamieni ohjelmien kesken.
Kiitos vastauksista. Minun kohdallani ongelma tuli ratkaistuksi.

2383
Ubuntu 8.04 versiossa videon värit sekoilee katsellessa. Hetken ne saaattavat pysyä normaaleina, mutta sitten ne muuttuvat sini-vihreävoittoisiksi. Sinänsä kopioidun tai nauhoitetun videon värit ovat tiedostossa oikein. Kun katselen Sunin ent. Innotekin VirtualBoxiin asentamani Windows XP:n playereilla, ovat värit normaaleja. Myös linuxin puolella valokuvien värit toistuvat oikein, ja kun käytin laitteiston testausta, oli kaikki myös ok. Käytän Laiteajurit kohdasta valittua Nvidia ajuria, mutta tulos on sama, vaikka vaihtaisin alkuperäiseen. Koneeni on Corel 2 Quatro, siinä pyörii Grubin kautta Vista ja Ubuntu, sekä Ubuntussa virtuaali XP. Vistaa käytän vain Avidin takia, vaikka XP olisi senkin suhteen ollut parempi. Minulla on useampia videon katseluohjelmia: MPlayer, Gxine, VLC Media Player,Xine, Totem-elokuvasoitin sekä editointiohjelmat Kino, Cinelerra, Avidemux. Lisäksi olen asentanut Elisa Media Centerin.  Ohjelmia on siksi näin paljon, koska kaikki videot eivät toimi oikein yhdessä toistimessa. Nyt tähän on vaikuttanut värit, koska ajattelin, että vika on ehkä vain katseluohjelmassa. Asennettaessa Ubuntu ei ole varoittanut ristiriidoista. Näytönohjain on G-Force. Se on viime syksynä ostettu, ja sen pitäisi olla parhaasta päästä. Videomuistin koko on ainakin 128 mb.
Olen kokeillut myös kolmea eri monitoria, eivätkä nekään muuttaneet asiaa. Päänäyttöni on nyt Samsung Syncmaster 2493HM. Toinen on vanhempi 17 tuumainen ja analoginen editointia varten. Ubuntussa tosin vaikka klikkaan kloona näytöt pois, ei ikkunoita voi siirtää toisen näytön puolelle, vaan jos en vaihda pienempään resoluutioon analogisessa näkyy vain osa.

Jos joku voisi auttaa olisin hyvin kiitollinen.

2384
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Home-kansion siirtäminen
« : 29.04.08 - klo:11.50 »
Muut levyt ja osiot näkyvät Sijainnit-valikossa kohdan Irrotettavat taltiot alla. Fstabiin niitä ei ole kirjattu, joten ovatko ne mountaamattomia?
Fstab näyttää minulla tällaiselta:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
# /dev/sdb2
UUID=b582ea85-0dc2-4ce6-b3c7-b3629606a5ef /               ext3    relatime,errors=remount-ro 0       1
# /dev/sdb6
UUID=de822816-d359-4a94-91f2-ca49affa6910 none            swap    sw              0       0
/dev/scd0       /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0       0
/dev/fd0        /media/floppy0  auto    rw,user,noauto,exec,utf8 0       0

Home osio on levyllä Media 63,5 Gt. Ominaisuuksisa näkyy polkuna vain /media/disk ja sitten UUID tunniste.
Pitäisikö minun vain poistaa järjestelmäosiolta home-hakemisto ja mountata fstabin kautta  tämä varsinainen home osioni. Mutta mitä fstabiin pitäisi kirjoittaa?


Onnistuu helpostikin umounttaamalla kaikki muu turha (varmuuden vuoksi) paitsi juuriosio. Sitten poistetaan nykyinen /home (mikäli ei sisällä mitään tärkeää). Ja sitten pienellä /etc/fstabin puukotuksella laitetaan mounttauspiste kuntoon, mountataan ja säädetään oikeudet kuntoon.

Näytä miltä /etc/fstab näyttää.



Muoks tekisin tuon puhtaasti roottina (sudo su) ilman graafista tilaa. Onkohan tuohon jonkunlainen kliksuttelu vaihtoehto?

2385
Hei
Voisiko joku kertoa, voiko home-kansion sijainnin asennuksen jälkeen vaihtaa. Asensin 8.04 LTS:n omalle osiolle ja pyyhin siitä Gutsyn pois. Koti-kansio on minulla erillisellä osiolla. En kuitenkaan asennuksen yhteydessä muistanut merkitää tätä osiota /home määritteellä, ja niin home-kansio tuli samalle osiolle, mihin järjestelmäkin. Voin tietenkin asentaa 8.04 uudelleen, mutta jos sen voi tehdä muuten, säästyisin siltä vaivalta.

Koneessani on aika monta kovalevyä ja asennettuani 8.04 se ei enää käynnistynyt. Ensimmäisenä rivinä oli:
root (hd1.1). Järjestelmäosio oli minulla sda2. Yritin muuttaa sen siksi, ei bootannut. Kokeilin useampia osionumeroita ja hd ja sda numeroita ilman tulosta. Lopulta pyyhin koko rivin pois, ja kone käynnistyi. Merkkasin sen pois kaikista kohdista menu.lst tiedostossa, ja kaikki toimi sen jälkeen. Jos joku törmää samaan ongelmaan, niin laitoin tähän oman korjaukseni.

title      Ubuntu 8.04, kernel 2.6.24-16-generic
## root      (hd1,1)
kernel      /boot/vmlinuz-2.6.24-16-generic root=UUID=b582ea85-0dc2-4ce6-b3c7-b3629606a5ef ro quiet splash
initrd      /boot/initrd.img-2.6.24-16-generic
quiet

2386
Laitealue / Vs: Keskeytystila lakkasi toimimasta
« : 21.01.08 - klo:17.12 »
Ubuntu versio 0n 7.10 Gutsy. Kernel on Ubuntu 7.10, kernel 2.6.22-14-generic. Grubin menu.lst ei ole muuttunut eikä kernelversio. Xorg päivitettiin, mutta minä käytän ATIn restricted version ajureita. Saattoi silti olla, että xorgin päivitys olisi vaikuttanut, mutta en ole varma. Kyllä kaikki saattoi toimia senkin jälkeen. Xorg-päivityksen jälkeen tuli vielä joku päivitys muistaakseni. Lisäsin apm /etc/modules tiedostoon. Suspend ohjeet oli laadittu aikaisemmille versioille, enkä löytänyt riviä "defoptions line", jonka loppuun olisi pitänyt lisätä acpi=off. Outoa oli että kaikki toimi. Akkuni tosin voi olla totaalisen lopussa. Kone ei käynnisty sillä, mutta pidän konetta verkkovirrassa akun kanssa, ja sillä se on noussut keskeytystilasta, jopa suspendista.

 Tietääkö kukaan, mihin tiedostoon Ubuntu kirjoittaa virranhallintaominaisuudet ja miten niitä voi editoida, jos ne ovat muuttuneet? Mitkä ajurit mahdollisesti vaikuttavat virransäästöominaisuuksiin?

2387
Laitealue / Keskeytystila lakkasi toimimasta
« : 21.01.08 - klo:10.29 »
Voisiko joku auttaa ja kertoa, mistä voi johtua, että keskeytystila lakkkasi toimimasta läppärissäni uusien päivitysten jälkeen. Kone menee keskeytystilaan, mutta ei nouse siitä, vaan se täytyy väkisin sammuttaa. Malli on Fujitsu Amilo 14735.  Sitä ennen minulla toimi sekä lepoltila että keskeytystila. Nyt minun on muutettava asetuksia niin, että kone ei mene keskeytystilaan kannen sulkeutuessa enkä voi käyttää sitä muutenkaan, mikä on kiusallista.

Toivottavasti joku tietävä osaa vastata.

2388
Ubuntu tietokoneissa / OpenOffise ja osoitetarrat
« : 29.12.07 - klo:22.30 »
Hei
Voiko joku auttaa? Olen tehnyt osoitetietokannan  Openoffisella, mutta kun yritän saada osoitteet näkyviin valitsemalla osoitetarrat ja sieltä tekemäni tietokannan sekä kyseisen taulun (table), ei mitään tule näkyviin. Osoitteeni ovat taulussa, jonka valitsen aivan ohjeiden mukaisesti, mutta ne eivät näy edes esikatselussa. Tulostin myös tavalliselle paperille ja se jäi tyhjäksi. Valitsin taulun enkä jatkuvaa kuten ohjeissa sanottiin. Mitäköhän minä teen väärin, vai voiko ohjelmassa olla bugi? Auttakaa jos voitte. Minun pitäisi saada tarrat pian tulostettua.

2389
Hei

Blender lakkasi toimimasta 7.10 Ubuntussa todennäköisesti viiimeiisten päivitysten jälkeen. Sitä ennen se oli toiminut moitteettomasti. Valikosta se ei käynnisty, eikä jätä viestiä. Mitään vain ei tapahdu. Komentoriviltä käynnistäessä tulee seuraava viesti:
Koodia: [Valitse]
guessing 'blender-bin' == '/usr/bin/blender-bin'
Compiled with Python version 2.5.1.
Checking for installed Python... got it!
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
ERROR: Unable to open Blender window

Yritin etsaiä synapticilla Xlib, ei löytynyt. GLX löyti monta, ja asensin uusimmat Gforce näytönohjaintani ajatellen. Ei auttanut. Olin sitä ennen asentanut vmware serverin täältä löytämieni ohjeiden mukaan ja siihen Windows XP:n. Celtx ei toimi toistaiseksi 64 bittisessä Ubuntussa. Mitä pitäisi tehdä ja mistä tämä johtuu?

2390
Kiitos. Kuvake ongelma selvisi. Yritän vielä pärjätä Gutsyn kanssa, mutta jos käy vaikeaksi, siirryn takaisin Feistyyn. En muista enää, oliko siinäkin vastaavia ongelmia ensin. Kaikkein vakain on ollut 6.10 vaimoni koneessa.

2391
Voiko joku auttaa. Käytän näytelmän kirjoittamiseen celtx-ohjelmaa, joka on verkossa osoitteessa www.celtx.com. Laptopissani ohjelma toimii oikein, mutta pöytäkoneessa se jumiutuu projektia ladattaessa ja on suljettava väkisin. Monen yrityksen jälkeen käynnistin sen suoraan komennolla ./celtx. Ohjelma avautui, mutta kun yritin ladata sen serveriltä laptopilla tekemääni projektia, se jumiutui jälleen. Kopioin konsolilta komentoni ja kaiken mitä se syötti väkisinsulkemisen jälkeen. Itse en ymmärrä siitä paljon mitään, mutta voisiko joku auttaa. Mitä minun tulisi tehdä?
Koodia: [Valitse]
jotaarkka@Thalia1:~/celtx/celtx$ celtx
bash: celtx: command not found
jotaarkka@Thalia1:~/celtx/celtx$ ./celtx
Gtk-Message: Failed to load module "gail": /usr/lib/gtk-2.0/modules/libgail.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
*** glibc detected *** ./celtx-bin: double free or corruption (out): 0x08c69a50 ***
======= Backtrace: =========
/lib32/libc.so.6[0xf72dc8e5]
/lib32/libc.so.6(cfree+0x90)[0xf72e0380]
/usr/lib32/libglib-2.0.so.0(g_free+0x31)[0xf7819961]
./celtx-bin[0x821245a]
./celtx-bin[0x8212c6c]
./celtx-bin[0x82115d5]
./celtx-bin[0x826c533]
./celtx-bin[0x826b969]
./celtx-bin[0x829ee12]
./celtx-bin[0x835ba67]
./celtx-bin[0x835bb32]
./celtx-bin[0x835bc0e]
./celtx-bin[0x835b9e6]
./celtx-bin[0x835bb32]
./celtx-bin[0x835bc0e]
./celtx-bin[0x835b9e6]
./celtx-bin[0x835bb32]
./celtx-bin[0x835bc0e]
./celtx-bin[0x835b9e6]
./celtx-bin[0x835bb32]
./celtx-bin[0x835bc0e]
./celtx-bin[0x835b9e6]
./celtx-bin[0x8287051]
./celtx-bin[0x843c607]
./celtx-bin[0x843fd22]
./celtx-bin[0x843f74d]
./celtx-bin[0x843e810]
./celtx-bin[0x8440f28]
./celtx-bin[0x843c094]
./celtx-bin[0x8250403]
./celtx-bin[0x8249d24]
./celtx-bin[0x824dde0]
/usr/lib32/libgtk-x11-2.0.so.0(_gtk_marshal_BOOLEAN__BOXED+0x5e)[0xf7b441de]
/usr/lib32/libgobject-2.0.so.0(g_closure_invoke+0x122)[0xf78af772]
/usr/lib32/libgobject-2.0.so.0[0xf78c0323]
/usr/lib32/libgobject-2.0.so.0(g_signal_emit_valist+0x68f)[0xf78c160f]
/usr/lib32/libgobject-2.0.so.0(g_signal_emit+0x29)[0xf78c1a09]
/usr/lib32/libgtk-x11-2.0.so.0[0xf7c62498]
/usr/lib32/libgtk-x11-2.0.so.0(gtk_main_do_event+0x475)[0xf7b3e6f5]
/usr/lib32/libgdk-x11-2.0.so.0[0xf799406f]
/usr/lib32/libgdk-x11-2.0.so.0(gdk_window_process_all_updates+0xba)[0xf799473a]
/usr/lib32/libgdk-x11-2.0.so.0[0xf799479b]
/usr/lib32/libgdk-x11-2.0.so.0[0xf797a5e8]
/usr/lib32/libglib-2.0.so.0[0xf7810551]
/usr/lib32/libglib-2.0.so.0(g_main_context_dispatch+0x17c)[0xf781211c]
/usr/lib32/libglib-2.0.so.0[0xf781555f]
/usr/lib32/libglib-2.0.so.0(g_main_loop_run+0x1a9)[0xf7815909]
/usr/lib32/libgtk-x11-2.0.so.0(gtk_main+0xb4)[0xf7b3e9e4]
./celtx-bin[0x824f86c]
./celtx-bin[0x865ae64]
./celtx-bin[0x807d7ed]
./celtx-bin[0x8079a27]
/lib32/libc.so.6(__libc_start_main+0xe0)[0xf7288050]
./celtx-bin[0x8079971]
======= Memory map: ========
08048000-08987000 r-xp 00000000 08:05 1918042                            /home/jotaarkka/celtx/celtx/celtx-bin
08987000-089aa000 rw-p 0093e000 08:05 1918042                            /home/jotaarkka/celtx/celtx/celtx-bin
089aa000-09515000 rw-p 089aa000 00:00 0                                  [heap]
f2e00000-f2efc000 rw-p f2e00000 00:00 0
f2efc000-f2f00000 ---p f2efc000 00:00 0
f2f00000-f2f37000 rw-p f2f00000 00:00 0
f2f37000-f3000000 ---p f2f37000 00:00 0
f3000000-f3100000 rw-p f3000000 00:00 0
f3122000-f31ad000 r--p 00000000 08:02 1592544                            /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSans.ttf
f31ad000-f31bb000 r-xp 00000000 08:05 1918039                            /home/jotaarkka/celtx/celtx/components/libspellchecker.so
f31bb000-f31bc000 rw-p 0000e000 08:05 1918039                            /home/jotaarkka/celtx/celtx/components/libspellchecker.so
f31bc000-f31d4000 r--p 00000000 08:02 1592631                            /usr/share/fonts/type1/gsfonts/n019004l.pfb
f31d4000-f31ee000 r--p 00000000 08:02 1592628                            /usr/share/fonts/type1/gsfonts/n019003l.pfb
f31ee000-f31ef000 ---p f31ee000 00:00 0
f31ef000-f39ef000 rw-p f31ef000 00:00 0
f39ef000-f39fe000 r-xp 00000000 08:02 1212519                            /lib32/libresolv-2.6.1.so
f39fe000-f3a00000 rw-p 0000f000 08:02 1212519                            /lib32/libresolv-2.6.1.so
f3a00000-f3a02000 rw-p f3a00000 00:00 0
f3a02000-f3a06000 r-xp 00000000 08:02 1212512                            /lib32/libnss_dns-2.6.1.so
f3a06000-f3a08000 rw-p 00003000 08:02 1212512                            /lib32/libnss_dns-2.6.1.so
f3a08000-f3a0a000 r-xp 00000000 08:02 1212476                            /lib32/libnss_mdns4_minimal.so.2
f3a0a000-f3a0b000 rw-p 00001000 08:02 1212476                            /lib32/libnss_mdns4_minimal.so.2
f3a19000-f3a1b000 r-xp 00000000 08:02 1917265                            /usr/lib32/pango/1.6.0/modules/pango-basic-fc.so
f3a1b000-f3a1c000 rw-p 00001000 08:02 1917265                            /usr/lib32/pango/1.6.0/modules/pango-basic-fc.so
f3a1c000-f3a1e000 r--p 00000000 08:02 1884938                            /usr/share/locale-langpack/fi/LC_MESSAGES/atk10.mo
f3a1e000-f3a1f000 ---p f3a1e000 00:00 0
f3a1f000-f421f000 rw-p f3a1f000 00:00 0
f421f000-f4258000 r-xp 00000000 08:05 1918171                            /home/jotaarkka/celtx/celtx/libnssckbi.so
f4258000-f4262000 rw-p 00038000 08:05 1918171                            /home/jotaarkka/celtx/celtx/libnssckbi.so
f4262000-f429e000 r-xp 00000000 08:05 1918177                            /home/jotaarkka/celtx/celtx/libfreebl3.so
f429e000-f429f000 rw-p 0003c000 08:05 1918177                            /home/jotaarkka/celtx/celtx/libfreebl3.so
f429f000-f42a0000 ---p f429f000 00:00 0
f42a0000-f4aa0000 rw-p f42a0000 00:00 0
f4aa0000-f4aa1000 ---p f4aa0000 00:00 0
f4aa1000-f52a1000 rw-p f4aa1000 00:00 0
f52a1000-f5301000 rw-s 00000000 00:09 655372                             /SYSV00000000 (deleted)
f5301000-f5385000 r--p 00000000 08:02 1592543                            /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSans-Bold.ttf
f5385000-f53a4000 r--p 00000000 08:02 1967829                            /usr/share/fonts/type1/t1-xfree86-nonfree/courb.pfa
f53a4000-f542f000 r--p 00000000 08:02 1592544                            /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSans.ttf
f542f000-f5452000 r--p 00000000 08:02 1592652                            /usr/share/fonts/type1/gsfonts/n021003l.pfb
f5452000-f5455000 r--s 00000000 08:05 202393                             /home/jotaarkka/.fontconfig/5e10083637a12ecd1bff191eb66bfa2f-x86.cache-2
f5455000-f5457000 r--s 00000000 08:05 202392                             /home/jotaarkka/.fontconfig/603b2eb47209ddb3c5269b217a306167-x86.cache-2
f5457000-f545d000 r--s 00000000 08:05 203545                             /home/jotaarkka/.fontconfig/945677eb7aeaf62f1d50efc3fb3ec7d8-x86.cache-2
f545d000-f5460000 r--s 00000000 08:05 202210                             /home/jotaarkka/.fontconfig/e383d7ea5fbe662a33d9b44caf393297-x86.cache-2
f5460000-f5463000 r--s 00000000 08:05 202391                             /home/jotaarkka/.fontconfig/a46337af8a0b4c9b317ad981ec3bdf87-x86.cache-2
f5463000-f5464000 r--s 00000000 08:05 202390                             /home/jotaarkka/.fontconfig/1b70ff56935fd37e75520e134628df26-x86.cache-2
f5464000-f5465000 r--s 00000000 08:05 202389                             /home/jotaarkka/.fontconfig/6edd069ccec3ba28096b368c434fa861-x86.cache-2
f5465000-f5469000 r--s 00000000 08:05 202209                             /home/jotaarkka/.fontconfig/921a30a17f0be15c70ac14043cb7a739-x86.cache-2
f5469000-f546a000 r--s 00000000 08:05 202208                             /home/jotaarkka/.fontconfig/c69f04ab05004e31a6d5e715764f16d8-x86.cache-2
f546a000-f5485000 r--s 00000000 08:05 202388                             /home/jotaarkka/.fontconfig/4ca92cf76c0cf3dfa7f011127eff595d-x86.cache-2
f5485000-f54a1000 r--s 00000000 08:05 202387                             /home/jotaarkka/.fontconfig/6abf76b0b4cc7192703d8431ac929b75-x86.cache-2
f54a1000-f54bf000 r--s 00000000 08:05 203549                             /home/jotaarkka/.fontconfig/f408d08d2fce062ab660f628db78bf96-x86.cache-2
f54bf000-f54c0000 r--s 00000000 08:05 203544                             /home/jotaarkka/.fontconfig/4c73fe0c47614734b17d736dbde7580a-x86.cache-2
f54c0000-f54c3000 r--s 00000000 08:05 202205                             /home/jotaarkka/.fontconfig/a755afe4a08bf5b97852ceb7400b47bc-x86.cache-2
f54c3000-f54c4000 r--s 00000000 08:05 202386                             /home/jotaarkka/.fontconfig/7ee55724f82591cb35c3d9771e9e69ed-x86.cache-2
f54c4000-f54c7000 r--s 00000000 08:05 202385                             /home/jotaarkka/.fontconfig/f680583fed5bdc90d95a16af47e16528-x86.cache-2
f54c7000-f54c8000 r--s 00000000 08:05 202203                             /home/jotaarkka/.fontconfig/75a2cd575a62c63e802c11411fb87c37-x86.cache-2
f54c8000-f54c9000 r--s 00000000 08:05 203494                             /home/jotaarkka/.fontconfig/a8d35ba226d862df35f7c320f882e11a-x86.cache-2
f54c9000-f54ca000 r--s 00000000 08:05 202202                             /home/jotaarkka/.fontconfig/5a86461592e14be7c82e45729474f230-x86.cache-2
f54ca000-f54d0000 r--s 00000000 08:05 202198                             /home/jotaarkka/.fontconfig/6d41288fd70b0be22e8c3a91e032eec0-x86.cache-2
f54d0000-f54d2000 r--s 00000000 08:05 202200                             /home/jotaarkka/.fontconfig/de156ccd2eddbdc19d37a45b8b2aac9c-x86.cache-2
f54d2000-f54da000 r--s 00000000 08:05 202199                             /home/jotaarkka/.fontconfig/e3de0de479f42330eadf588a55fb5bf4-x86.cache-2
f54da000-f54e0000 r--s 00000000 08:05 202384                             /home/jotaarkka/.fontconfig/0f34bcd4b6ee430af32735b75db7f02b-x86.cache-2
f54e0000-f54e1000 r--s 00000000 08:05 202382                             /home/jotaarkka/.fontconfig/9451a55048e8dbe8633e64d34165fdf2-x86.cache-2
f54e1000-f54e2000 r--s 00000000 08:05 202383                             /home/jotaarkka/.fontconfig/4794aKilled

2392
Yritin säätää laptopissani (Fujitsu Amilo M1435 ) näytönohjainta ja näyttöä, koska Google earth ei enää toiminut kunnolla. Olin siirtynyt vähän aikaa sitten Feistystä Gutsyyn. Palasin alkuperäisiin asetuksiin. Kun kosketin kuvaketta hiirellä se katosi. Käynnistettyäni koneen uudelleen, sain ne desktopista kopioimalla takaisin, mutta linkki celtx-käsikirjoitusohjelmaan ei enää toiminut. Asensin Gutsyn ensin englanninkielisenä, koska suomenkiellinen takkuili. Synapticista asensin suomenkielen paketit ja muutin kysyttäessä nimikkeet suomenkielisiksi.
En tiedä mikä mättää.
Gutsyn kanssa minulla on ollut vaikeuksia jatkuvasti. Pöytäkoneessani (Intel core2 quatro,64 bittinen) ensin Innotekin Virtualboxissa hyytyi windows xp. Sitten celtx:n lataus. Se ei suostunut lataamaan projektiani, tai paremminkin latasi nimikkeen, mutta ei sisältöä, minkä jälkeen ohjelma hyytyi. Poistin virtualboxin kokonaan ja asensin celtx:n useampaan otteeseen uudelleen. Sama vika. Kokeilin nettiyhteyttä firfoxilla työpöytä kakkoiselta ja menin Ylen elävään arkistoon. Celtx ei toiminut edelleenkään, mutta Ylen elävä arkisto sivu oli latautunut siihen. Laptopissa celtx toimii. Nyt tekee pöytäkoneeni grubin kautta ladattavaa muistitestiä. Muistia minulla on siinä 4 gigaa.
Minulla on nortonin image Feistystä, josa ei ollut muuta vikaa kuin, että jouduin aina ensin sammuttamaan langattoman verkon, poistumaan verkko-ohjelmasta, käynnistämään sen uudelleen, minkä jälkeen kaikki toimi. Ehkä tässä pitää palata Feistyyn, jos nämä Gutsyn ongelmat eivät ratkea. Ehkä olen tehnyt jonkun virheen, mutta en tiedä, minkä.

2393
Kiitos

Löysin ratkaisun. Olin asentanut Openoffice.org gnome paketin lisäksi, koska käytän Gnomea. Poistin paketin ja asensin Openoffice.orgin uudelleen. Sen jälkeen tulostus toimi.

2394
Hei
Voisiko joku auttaa. Asensin pöytäkoneeseeni puhtaana Ubuntu 7.10, koska pelkäsin, että päivityksessä voi tulla ongelmia. Juuriosio on minulla aina omalla partitiollaan. Suomenkielinen versio ei suostunut asentumaan kunnolla, ja asensin uudelleen käyttäen  englanninkielistä. Kaikki meni OK, ja sen jälkeen asensin suomenkielen paketin, ja sekin oli ok. Mutta yllättäen huomasin, että openoffise.org ei tulostanut, vaikka koetulostus printteriasetuksissa oli onnistunut. Minulla oli kiire, ja asensin Abiwordin, joka sitten tulosti dokumenttini.
Mikä ihmeen vika Openofficessa mahtaa olla. Samoin siitän katosivat ikonit, mutta sain ne takaisin, kun asensin crystalin ja defaultin. Koneeni on Intel CORE2 QUAD 64, 2,4 ghz ja muistia 4 gigaa. Kaikki muu on toiminut paitsi tämä Openoffice.

2395
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Openofficeorg ja kuvakkeet
« : 04.10.07 - klo:17.13 »
Kiitos.
Ongelma ratkesi ja ikonit näkyvät.

2396
Ubuntu tietokoneissa / Openofficeorg ja kuvakkeet
« : 30.09.07 - klo:17.35 »
Asensin Ubuntu Feisty 64 prosessorille. Koneessani on Intel Q6600 prosessori eli Intel Core2 Quad. sekä Nvidian Gforce Club 8600 näytönohjain. Kaikki ohjelmat toimivat, mutta jostain syystä Openofficeorg tekstinkäsittely eikä muutkaan sen ohjelmat näytä kuvakkeita, vaan ainoastaan pelkkää tekstiä painikkeissa. Versio on 2.2. Sama versio 32 bittiselle Ubuntulle on läppärissäni ja se toimii ok. 64.bittisessä pöytäkoneessani Openofficeorg toimii oikein windows-puolella. Miksiköhän se ei näytä kuvakkeita Ubuntussa. Asia on ongelmallinen, sillä tunnistan kuvakkeet paremmin kuin tekstikomennot esim. siirry sivulle jne. Käytän suurimmaksi osaksi Ubuntua, joten olisin kiitollinen, jos joku voisi neuvoa, miten saan siihen kuvakkeet. Asetuksissa olen yrittänyt kuvakkeita sekä tekstin kanssa että ilman.

2397
Laitealue / Vs: Ubuntu ja Intel Q6600 Core2 Quad
« : 30.09.07 - klo:17.26 »
Kiitos neuvoista. Olen asentanut sekä Cinelerran että LIVES ohjelman. Opettelen pikkuhiljaa käyttämään niitä.

2398
Laitealue / Vs: Ubuntu ja Intel Q6600 Core2 Quad
« : 14.09.07 - klo:18.17 »
Hei Asmo
Kiitos neuvoistasi. Olen teatteriohjaaja ja minulla on ensi keskiviikkona ensi-ilta TTT:ssa, joten pääsen kokeilemaan neuvojasi vasta se jälkeen. Oli erittäin ystävällistä sinulta vastata noin perusteellisesti.  Tallensin sivut varmuuden vuoksi.

Yst. terv. Jotaarkka Pennanen (Pontus12)

2399
Laitealue / Vs: Ubuntu ja Intel Q6600 Core2 Quad
« : 13.09.07 - klo:17.35 »
Vielä videoeditoinnista. Jos käytän Avidia,on kone käynnistettävä uudestaan. Kino on aika suppea editointiohjelma, enkä ole edes saanut sitä kunnolla toimimaan. Kun käytin Susea, kokeilin Cinelerraa, joka vaikutti melko hyvältä. Valitettavasti siitä on vain Fedoralle tehty rpm ja avoin koodi. En ole atk-ihminen, ja asennusyritykseni Ubuntulle epäonnistui. Cinelerra on kuitenkin ainoa vakavasti otettava editointiohjelma Linuxilla. Olisi hienoa, jos sen voisi saada myös Ubuntuun.

Kiitos vastauksestasi. Jos sinulla on hyviä vinkkejä, otan mielelläni vastaan myös koodia. En ymmärrä siitä paljon mitään, mutta leikkaamalla ja liimaamalla olen saanut joitakin haluamiani ohjelmia toimimaan.

2400
Laitealue / Ubuntu ja Intel Q6600 Core2 Quad (RATKAISTU)
« : 12.09.07 - klo:17.42 »
Pystyykö Ubuntu 7.04 hyödyntämään Intelin Q6600 Core2 Quad nelitytimistäprosessoria? Wnindows XP ei siihen kykene, ainoastaan Vista. Olen hankkimassa uutta pöytäkonetta tällä prossulla. Emo olisi  Asus P5K.
Tarvitsen Vistaa videoeditointia varten (Avid). Voisiko Vista pyöriä virtuaalikoneessa niin nopeasti Ubuntun kautta nelitytimisellä prossulla, että voisin käyttää Avidia siinä?

Sivuja: 1 ... 118 119 [120] 121