Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 121
1381
Kiitos neuvoista. Onnistui hyvin. Tarkoitaako työpöytäruudukko, että ne näkyvät neliruutuisena, kun minulla on 4 työpöytää, kaksi ylhäällä ja kaksi alhaalla. Nyt minulla on kuutio ja kyllä sekin toimii, vaikka onkin minusta turhan sukkela. Jos poistan kuution, tuleeko ruudukko silloin näkyviin? Ctrl+F9 ja F10 ovat myös tosi käytännöllisiä.

1382
Miten saisi näkyviin kaikki työpöydät yhtäaikaa Kubuntu18.04. Ubuntu 16.04 ja varhaisemmissa ctrl+s toi kaikki työpöydät näkyviin. Ubuntu Gnomessa 18.04 on jo huonommin. Virtuaalityöpöydät näkyvät sivulla, mutta avoimet ohjelmat ovat melkein yhtä pieniä kuin Kubuntussa.

Virtuaalityöpöydillä oli muistaakseni ennen myös ikoni, jota klikkaamalla kaikki tulivat näkyviin ja oli helppo nähdä mitkä ohjelmat olivat ja missä. Tosin itse käytti jo mainitsemaani komentoa. Onko Kubuntuun olemassa vastaavaa? Paneelin sivutin ei ole riittävä enkä pidä erikoisemmin Ubuntu-Gnomen sivupalkki "sivuttimestakaan",

1383
Kirjoitin että Kontact ei enää synkronoi Googlen kalenterin kanssa. Kyllä se synkronoi, kun huomasin, että työpäivän pituus ei voi olla vuorokausi. Laitoin aluksi työpäivän tai päivän, kuinka nyt haluaa sanoa, kestämään puolesta yöstä klo 0.0 - 23.59 eli seuraavaan puoleen yöhön, koska minun aikatauluni eivät ole koskaan noudattaneet normaaleja työaikoja. Silloin Kontact ei synkronoinut ja minä kirjoitin siitä tälle palstalle. Vähensin hieman työpäivän lopetusta, mutta sekään ei muuttanut asiaa. Kun laitoin sen kestämään 07.00 - 23.59, synkronointi alkoi toimia.

Varsinkin ennen esim. kuvauksissa yksittäinen työaika saattoi jakautua kahdenkin päivän kesken: esim. torstai 23.00 - perjantai 04.00. Siksi yritin ensin tehdä päivästä mahdollisimman pitkän. Matkat saattavat myös vaatia aikataulua, joka poikkeaa normaleista työajoista.

Se mitä ihmettelen edelleenkin on, etten saanut tammikuun 31.päivään merkintää koko päiväksi. Tai paremminkin sain sen kyllä Kontactiin, mutta se ei näkynyt muissan Googlen kalentereissa. Tehtävän saan näkymään myös Kontactin kalenterissa, mutta sekään ei synkronoidu Googlen Kalenterien kanssa. Siksi teen kalenteriin tehtävän, jolle annan jonkun ajan, niin saan sen näkyviin.

Saattaa hyvinkin olla, että jos osaisin käyttää paremmin Kontactia, nämä ongelmat katoaisivat, mutta voihan se olla myös virhe itse ohjelmassa tai sitten mainitsemiani ominaisuuksia eivät ohjelman tekijät ole pitäneet tärkeinä. Minä pärjäilen nykyiselläkin käytännöllä Kontactin kanssa, mutta kirjoitan näistä siksi, että osaavammat voisivat ehkä raportoida ohjelman kehittäjälle, jos he katsovat sen tarpeelliseksi.

1384
 Kiitos neuvoista, vaikka ne eivät tällä kertaa aivan auttaneet. Ilmeisesti minun pitää lukea kunnolla Kontactin ohjeet. Merkitsen aiheen ratkaistuksi.

1385
Tehtävistä katosi ainakin viisi ja muutaman kalenterimerkinnän jouduin tekemään uudelleen, mutta muuten Kontact tuntui nyt synkronoivan Googlen kanssa. Kun tarkistin vähän m yöhemmin, niin ainakin yksi merkintä oli jäänyt synkronoimatta. Eli en vieläkään voi luottaa kalenteriin.

Aoitin toisen aiheen synkronoinnista. Joten en kirjoita siitä tähän enempää. Kontactin synkronointi Googlen kanssa ei toimi turvallisesti. Sääli, muuten niin monipuolinen ohjelma! Toisessa otsikossa kyselen neuvoja.

1386
Gmail toimii minulla kuten ennenkin, mutta kalenteri ei synkronoi. Poistin tilit asetuksista Googlen tilin ja tein uudelleen, mutta se ei auttanut. Yritän vielä ja käynnistän koneen ennen sen luomista uudelleen. Minulla on näkymät vähän erilaiset kuin sinun kuvassasi, mutta uskon kyllä ymmärtäneeni ajatuksen. Palaan vielä asiaan.

1387
Jostain syystä Kontact ei enää synkronoi Googlen kalenteria Kubuntu 18.04 lts. Sen pitäisi synkronoida vähintään 5 min. välein, Muuten ohjelma toimii normaalisti. Harmillista!.Käsittääkseni sen pitäisi synkronoida. Tarkistin asian Chrome selaimessa  Googlen omassa kalenterisovelluksessa. Sama koskee Googlen kalenteria kännykässä. Huawei P10. Onkohan joku päivitys voinut muuttaa tilanteen.

Laitoin tämän myös edelliseen aiheeseen, mutta koska sen otsikko ei kertonut tästä ongelmasta, kirjoitin tämän erikseen. Googlen kanssa synkronoiva kalenteri on yksi tärkeimmistä ohjelmistani.

Onko muuten olemassa joku muu kalenteri Ubuntulle kuin Googlen, joka synkronoisi Android puhelimen kanssa?

1388
Kyllä tarkoitan työkaluriviä. En saa kuukausinäkymää ja viikko näkymää pysymään palkissa yhtäaikaa. Minulle ilmeni toinenkin ongelma koskien Kontactia ja se on iso ongelma. Googlen kalenteri ei synkronoi oikein tai ainakin hyvin pitkällä viiveellä. Se voi mahdollisesti johtua siitä, että jostain syystä minulla oli kaksi googlen kalenteria, vaikka minulla on vain yksi gmailosoite. Oikeastaan kolmaskin, joka käsittää syntymäpäivät ja vuosipäivät. Poistin toisen toisen, mutta se ei ole ainakaan toistaiseksi (noin 2 tuntia) vaikuttanut synkronointiin. Sen sijaan tehtävät eivät näy enää kalenterissa.
En ymmärrä, mistä ylimääräinen tili on siihen ilmestynyt, ellei silloin kun taistelin gmailkalenterin kanssa. Joka tapauksessa kyseistä tiliä ei näkynyt Googlessa. Kaikissa muissa laitteissani on vain googlen sähköpostiosoite, joka on ymmärtääkseni päätilini ja toistaiseksi ainoa.

1389
Minä käytän Kontactin kalenterissa useimmiten viikko ja kuukausinäkymää. Jostain syystä en saa palkissa näkyviin molempia, vaan minun täytyy käyttää "Näytä" riippuvalikkoa, kun haluan vaihtaa näkymän. Sori, en tiedä, miksi riippuvalikkoa virallisesti kutsutaan. Ongelma on pieni ja johtuu todennäköisesti jostain tekemästäni säädöstä tutustuessani ohjelmaan. Nykyään pidän Kontactista erittäin paljon. Jos joku osaisi neuvoa, miten saisin kuukausinäkymän ja viikkonäkymän pysymään palkissa, olisi mukavaa, vainkka ongelma ei tosiaankaan ole suuri.

1390
Otsikkoon en pystynyt liittämään edes R kirjainta, joten lyhensin sitä.

1391
Tekstini on nyt ainakin toistaiseksi kunnossa. Tekstitiedostoksi tallentaminen kopioimalla Gedit-oghjelmaan sujui hyvin ja suhteellisen nopeasti. Ongelma oli vain siinä, että jälkieditointi vei aikaa, kun on 100 sivua tekstiä, ja siinä myös otsikoita ja alaotsikoita, kursiivia ja lihavointia, niin ne kaikki jouduin tekemään uudestaan. Zip vaihtoehto kuulosti mielenkiintoiselta, mutta en tiedä, mitä ext-osiolla tarkoitetaan.

Tiedoksi vielä, että en ole atk-ammattilainen, kuten ehkä olette huomanneetkin, vaan toimin vain aristoteelisella logiikalla kopioidessani tekstiä ohjeiden mukaan. Joitakin pieniä asioita osaan korjata itse, kuten nyt tämän tekstiongelman. Varmaankin on niin, että se johtui jostakin merkistä, jonka olin vahingossa näppäillyt asiakirjaani. Jos olisin tiennyt, mikä merkki sen aiheutti, olisin voinut hakea sen ja poistaa. Minulla ei kuitenkaan ollut siitä aavistustakaan. Wordia käytän nykyään niin huonosti, että onneksi sain sen ratkaistua Ubuntussa. Kiitos kaikille.

1392
Vastaa muotoilumerkit sain  heti näkyviin, mutta ne koskevat lähinnä rivinvaihtoa. Palkissa Näytä ja valikossa "näytä muotoilumerkit". Tein kuitenkin niin, että kopioin koko teksti Gedit-editoriin. Sieltä takaisin uuteen LibreOfice asiakirjaan eikä gappeja ollut enää. Jouduin editoimaan tekstiä jonkun aikaa, mutta sain sen kuitenkin kuntoon. Nyt jännitän vain sitä, tekeekö LibreOffice minulle vielä uudestaan saman tempun. Toivottavasti ei! Kiitos vain neuvoista. Jos joku sattuu tietämään, mistä kyseinen ogelma johtuu, niin kokeilen ilomielin.

1393
Kokeilin tallentaa siten, että kopioin koko tekstin ja tallensin LibreOfiiceen ctrl-shift komennolla, mutta se ei auttanut. Rivi kerrallaa tarkoitti siträ, että menin gapin kohdalle ja tein heti olemassa olevan tekstin perään rivnvaihdon ja kopioin uuteen riviin pari riviä tekstiä. Se pysyi ja jatkoin niin, kunnes gappi oli täyttynyt, mutta se olikin siirtynyt seuraavan sivun loppuun.

Kuten kerroin, sain lopulta useiden tallennusten kautta tekstin kuntoon, mutta kun korjasin muutaman sivun ennen loppua tekemällä kappaleen sisään uuden kappaleen,  gappi ilmestyi jälleen sivun loppuun. Tällaista ongelmaa en ole ennen havainnut.

Tekstin talentaminen pelkkänä tekstinä  esim. gedit tekstieditoriin on sikäli hankalaa, että sata sivua sisältää muotoiluja ja ne kaikki katoavat silloin. Nyt ongelmapaikat ovat tekstini loppupuolella, ne sivut voin vaikka tarvittaessa kirjoittaa uudelleen, mutta koko tekstin korjaaminen olisi ikävä juttu varsinkin, kun ei ole takeita, että ongelma poistuisi sillä.

1394
Asiakirjani on päälle sata sivua. Rivi kerrallaan pystyy kopioimaan, mutta Libre siirtää gapin vain seuraavalle sivulle. Niitä oli useammalla sivulla. Pitkä sinnikään kopioimisenja eri nimillä tehtyjen tallennusten jälkeen sain sen viimein tallennettua eri nimellä. Kun kävin tekstiä läpi ja tein yhteen paikkaan uuden kappaleen, sivu ei jatkunutkaan suoraan toiselle sivulle, vaan synyti muutamia rivejä käsittävä tyhjä gappi. Editointiohjelmissa käytetään tyhjästä tilasta nimitystä gap. En vain keksinyt, miten sitä kirjoitusohjelmassa pitäisi kutsua.

Asensin myös LibreOfficen uudelleen, mutta sekään ei auttanut. Alkuun ei tällaista ongelmaa ollut. En osaa tarkkaan sanoa, missä vaiheessa se tuli, mutta nyt en saa sitä pois. Minun pitäisi kirjoittaa eteenpäin, mutta silloin manuaalinen korjaaminen käy yhä hankalammaksi. Löytyisikö tähän ratkaisua, vai pitäisikö siirtyä Windows-koneelle ja siinä olevaan Wordiin? Minulla on onneksi vielä yksi dualboot, jossa on Windows 10.

1395
LibreOffice teki sivun lyhyemmäksi, enkä saa poistettua melkein puolen sivun mittaista tyhjää tilaa. Tietääkö kukaan, miten ongelman voisi korjata. Olen yrittänyt saada näkyviin mahdollisia merkintöjä, jotka olisivat aiheuttaneet sen, mutta en ole löytänyt mitään. Yritin valita koko tiedoston (107 sivua) ja kopioida sen jsekä sen jälkeen liittää sen uuteen tiedostoon, mutta sama gappi kopioitui myös uuteen. Voiko kukaan auttaa?

1396
Kiitos SuperOscar! Muistilappu poistui ja Kubuntu pelaa jälleen. Valitettavasti en saanut otsikkoon laitettua [RATKAISTU]. koska tila ei riittänyt.

1397
Saan kyllä valikon näkyviin hiiren oikealla näppäimellä, mutta siinä on kuten kirjoitin vain "Liitä". Käynnistin myös koneen uudelleen, mutta sekään ei vaikuttanut.

1398
Valkoinen tai hyvin vaaleankeltainen muistilappu ei poistu, vaikka kirjaudun ulos järjestelmästä. Minulla on Kubuntu 18.04. Lappuun voi kirjoittaa ja pyyhkiä kirjoituksen pois, mutta itse lappu jököttää paikallaan ulkoisella näytöllä. Irrotin hdmi:n ja käytin vain läppärin kuvaa. Lappu katosi. Kun kiinnitin ulkoisen näytön uudelleen, se ilmestyi taas samaan paikkaan.

Miten lapun saisi pois ja mistä se on tullut? Minulla on kyllä Knotes, joka toimii normaalisti, mutta tätä sovellusta en ole pystynyt jäljittämään. Vai onko se ylipäänsä sovellus?

Lapun valikossa, kun klikkaan oikealla näppäimellä, on toiminnassa vain "Liitä". Voisiko se jotenkin liittyä leikepöytään ja, mitä sille voisi siinä tapauksessa tehdä?

1399
Vastasin itselleni, koska yllättäen, kun vaihdoin aktiviteettia, jossa oli eri Dolphin auki kyseiset videot näkyivät siinä. Silti tässä on jotain kummallista, koska ne eivät näkyneet samassa aktiviteetissa, missä renderöin ne,  ennen kuin nyt. Jos joku osaisi selittää, mistä on kysymys, niin olisin hyvin kiitollinen?

1400
Tein kokeita Lightworks ohjelmalla ja renderöin projektin Kubuntu 18.04:ssä. Tulos oli vain 24 tavua eikä mitään näkynyt. Kokeilin pienemmillä projekteilla vain parin minuutin pätkiä. Renderöinnin tulosta ei näkynyt. Editointi ja vienti tapahtui Video aktiviteetissa. Kun koerenderöinti oli valmis, kopioin siinä näkyvän polun ja laitoin Dolphiniin, tiedostoa ei näkynyt. Tein useita kokeita ja vaihdoin tiedostojen nimiä. Kun klikkasin suoraan valmistuneessa renderöinti-ikkunassa näkyvää polkua, tiedosto avautui, mutta sitä ei edelleenkään näkynyt Dolphinissa. Minulla oli myös Nautilus auki ja hain sieltä kyseisen hakemiston ja yllättäen kaikki koevideot näkyivät siinä ja toimivat.

Mistä ihmeestä on kysymys? Minä käytän yleensä Kubuntussa Dolphinia, koska siinä on kaksi paneelia.  Nyt olen ymmällä. Pitääkö koko Dolphin unohtaa?

Sivuja: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 121