Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 121
1261
En ymmärrä, mistä asetuksista on kiinni, kun hiiri vaihtaa työpöytää vain sitä  liikuttamalla. Ainoa ominaisuus, jonka olen asetuksissa jättänyt voimaan on, että kun vie hiiren näytön oikeaan reunaan tai paremminkin kulmaan, niinse näyttää pienennettynä avoimet ikkunat. Olen yrittänyt joka paikassa ottaa pois ohjelmien avautumisen hiiren osuessa niiden päälle. Minä haluan, että ohjelma avautuu, kun klikkaan sitä ja sama koskee virtuaalityöpöytiä.

En muutenkaan pidä siitä, että ohjelmat yrittävät arvata, mitä haen. Minä osaan itse avata niitä ilman, että käyttöjärjestelmä kuvittelee minun haluavan avata jonkun ohjelman. Puhelimessa nämä piirteet ovat pahimmillaan, vaikka olen yrittänyt ottaa niitä pois.

1262
Googlen ilmoitus tuen lopettamisesta Huawei puhelimille vaikuttaa ilmeisesti monien linuxkäyttäjienkin puhelimen varmuuskopiointiin. Taustalla on tietysti Samsungin aseman parantaminen. En halua tanssia Trumpin pillin mukaan, joten mitä muita vaihtoehtoja on Huawein tiedostojen varmuuskopiointiin linuxissa? Hakupalveluja on onneksi monia muitakin.

1263
Kiitos kaikille! Poistin ja asensin Mpison ohjeiden mukaan, minkä jälkeen kaikki oli taas kunnossa. Tosin ilmeisesti LibreOffice Writer avaa oletuksena näytön kahdelle asiakirjalle, joten klikkasin sen yhdelle täältä saatujen oheiden avulla.

1264
En valitettavasti ymmärtänyt, miten tiedostoluettelo voisi tuossa auttaa. Synapticilla saan kyllä LibreOffice tiedostot näkyviin ja voin asentaa ne sillä. Muta olisiko järkevintä poistaa ensin. Onko komento tällainen:

"sudo apt remove libreoffice -all"

Uuden asennuksen voi kai tehdä Discoverylla tai komennnolla:

"sudo apt install libreoffice"

Kuten huomaatte, niin linuxin komennot eivät ole hallussa. Joku voisi ehkä tarkentaa, miten se tehdään.

1265
Valitettavasti en ymmärrä tuosta mitään. Tulosa komentojen jälkeen oi tällainen:

" which lowriter
/usr/bin/lowriter

 which localc
/usr/bin/localc

Jos tuosta näkee jotain, niin kerro. Edelleen mietin, piotäisikö LibreOffice poistaa kokonaan ja millä komennolla? Ja tietysti asentaa sen jälkeen uudelleen.

1266
Tarkistin vielä tiedostoista, että odt-tiedostot on merkitty avattavaksi Ocularilla. Sitä ei voi muuttaa, koska LibreOffice Writeria ei löydy, vaikka se Discoveryn mukaan on asennettuna. Olen myös käynnistänyt koneen uudelleen, mutta sekään ei ole auttanut.

1267
Yritin asentaa kyseisellä komennolla LibreOfficen. Kubuntun ohjelmavalikossa ei näy Libreä. Sain ohjelman esille yläpalkin vanhalla pikavalinnalla. Siinä oli kirjamoodi päällä ja kun poistin sen, näyttökin tuli normaaliksi. MUTTA! LibreOffisea ei edelleenkään näy Kubuntun ohjelmavalikossa. Discoverissa näkyy, että kaikki sen ohjelmat ovat asennettuina.

Olisiko selvintä käyttää komentoa, jolla sen voisi poistaa kokonaan ja käynnistää sen jälkeen koneen uudelleen ja asentaa ohjelma joko Discoverystä tai komennolla.?

1268
Kerroin kyllä tämän aiheen ensimmäisessä viestissä, että minulla on Kubuntu 18.04 käytössä. Näyttöasetuksissa minulla on läppärin HP Omen 64bittinen näyttö ja ulkoinen monitori. Sama resolutio 1920x1080 molemmissa.

Kummallista tässä on, että asennettuani LibreOfficeen Voikon koko ohjelmaa ei näy enää ohjelmistovalikossa, mutta se tulee esille nimihaulla.

Pitäisikö poistaa koko Libreoffice ja sen tiedot? Arvostaisin apua, sillä poistin jo kertaalleen kaikki sen ohjelmat Discoveryssa eikä mikään muuttunut. Ongelmat alkoivat, kun avasin tänään koneen ja Libreofficen.

En saa enää avattua tiedostoselaimessa libreofficetiedostoa, vaan se avautuu Ocularissa. Nyt en pysty työskentelemään sillä. Enkä tiedä, mitä siihen on tullut, mutta ilmeisesti se pitäisi poistaa kokonaan ja vasta sitten käynnistää uudelleen. Oletan, että siihen löytyy joku tai joitakin komentoja päätteessä. Windowsissa sama ohjelma toimii ilman ongelmia.

1269
Libreoffice Kubuntu 18.04 Libreoffice Writerin teksti katosi jonnekin. Sitten huomasin näyttötilan muuttuneen niin leveäksi, että asiakirja oli oikeassa reunassa ja vain pieni osa siitä näkyi. Kun vedin alareunan vaakapalkkia, sain sen näkyviin. Minulla ei ole aavistustakaan, mistä moinen muutos oli ilmaantunut.

Asensin ohjelman uudestaan, mutta se ei muuttanut tilannetta. En tiedä olisiko se pitänyt poistaa kokonaan, joten asensin sen vain uudestaan Discoveryn avulla. Ei muutosta tilanteeseen. Windowsin puolella asiakirja avautuu normaalisti.

Voiko asialle tehdä jotain?

1270
Ububuntu Suomen keskustelualueelle ei päässyt eilen 8.5. Kaikki selaimet varoittivat niin Linuxissa kuin Windowsissa. Ilmoitus oli, että sinne on hyökkäys käynnissä ja koneesi voi olla vaarassa.
Mistähän siinä oli kysymys? Oliko silloin toellinen tilanne, vai oliko se vain Ubuntun kiusaamista?

1271
Kubuntu 18.04 ei palaudu oikein valmiustilasta koneessani HP Omen. Ikonien alla oleviin tekstikenttiin tulee ikään kuin valkoiset teipit tekstin päälle. Jonkun ajan kuluttua näyttö myös välkkyy aina välillä niin voimakkaasti, että työskenteleminen käy mahdottomaksi. Sen sijaan jos jätän koneen auki ja ainoastaan näyttö sammuu, niin kone toimi jatkaessani normaalisti.

Läppärissäni Lenovo Yoga 2 Pro oleva Kubuntu 18.04 sen sijaan palautuu valmiustilasta normaalisti.

Näytönohjain on NVIDIA Corporation. GeForce GTX 1070/PCIe/SSE2. OpenGL-versio 4.6.0 NVIDIA 415.27
Onkohan Nvidia-ajurissani edelleen jotain vikaa?

1272
Olen joskus , ehkä joitakin vuosia sitten, kopioinut kuvia tiettyihin hakemistoihin, joista Digikam on tehnyt albumeja. Kun selaan niitä, ne ovat kuitenkin tyhjiä. Minulla on esimerkiksi albumi "Esityskuvat" ja sen alialbumeina (tai hakemistoina?) nimettynä eri esityksiä ja niiden kuvia. Ne ovat kuitenkin tyhjiä.

Pitäisikö minun vain poistaa Digikamista vanhat albumimerkinnät niiltä osin, kun ne ovat tyhjiä, vai kopioida kyseisiin hakemistoihin niitä vataavia kuvia? Helpointa olisi vain poistaa tyhjät pääalbumit, kopioida usb:ltä tiedostot koneen levylle, jossa on minun kuvani ja josta löytyy mm. Esityskuvat ja muitakin nyt tyhjiä hakemistoja, jotka Digikam voisi tehdä albumeiksi. Mutta jos minun täytyy kopioida kuvat erikseen jokaiseen tyhjään hakemistoon, se vie tietysti paljon enemmän aikaa kuin poistaa tyhjät hakemistot ja kopioida kuvat hakemistoineen ja antaa Digikamin tehdä loput.

Yritän järjestellä kuviani ja olisi hienoa, jos joku osaisi auttaa minua tässä albumi-ongelmassa.

1273
Kiitos. Siinähän se oli.

1274
Kubuntu 18-04 ttf-mscorefont-installer ei asenna fontteja, vaan tahkoo paikallaan. Kaikki johtui luultavasti tekemästäni virheestä. Yritin ensin päätteen kautta ja sitten synapticilla. Lisäksi olin itse asentanut synapticilla truetype fonts tiedostoja, jonka asennuksen keskeytin. Yritin poistaa "rikki" suodattimella, mutta en onnistunut.

Mitä olisi nyt järkevintä tehdä? Koitin jo käynnistyksessä recovery modia optiolla "poista rikkinäiset paketit", mutta ilmeisesti mitään ei ole varsinaisesti rikki, koska mitään ei tapahtunut.

se ttf-mscorefont-installer kysyy suostumusta asentaa, mutta vaikka kujinka yritän klikata ok, se ei onnistu, koska "OK" on kuvatiedostossa. Päätteeni jolla käynnistin synapticin jauhoi:

#
jotaarkka@jotaarkka-OMEN:~$ sudo synaptic

** (synaptic:7828): WARNING **: 11:55:13.043: no statusfd changes/content updates in terminal for 120 seconds

** (synaptic:7828): WARNING **: 11:55:13.043: TerminalTimeout in step: Valmistellaan ttf-mscorefonts-installer (amd64)

** (synaptic:7828): WARNING **: 11:57:14.016: no statusfd changes/content updates in terminal for 120 seconds

** (synaptic:7828): WARNING **: 11:57:14.016: TerminalTimeout in step: Valmistellaan ttf-mscorefonts-installer (amd64)

** (synaptic:7828): WARNING **: 11:59:15.029: no statusfd changes/content updates in terminal for 120 seconds
#
Lista on pitkä enkä kopioinut kuin alusta vähän, mutta minun ymmärtääkseni se vain jauhaa paikallaan.


1275
Thunderbird toimii, Kontact ei, vaikka palveluntarjoaja vaihtui. Aloitin uuden aiheen, koska edellinen keskustelu ei auttanut Kontact ja Kmail ongelmaani. Pärjään tietysti Thunderbirdillä, mutta haluaisint saada Kontactin toimimaan, koska siinä on s-posti, kalenteri ja tehtävät samassa ohjelmassa ja lisäksi se on Kubuntun oma ohjelma. Saahan ne periaatteessa myös Thunderbirdiin, mutta haluaisin todella ymmärtää, mikä asetuksissani on väärin. Olen kyllä yrittänyt noudattaa saamiani neuvoja, mutta ei ole onnistunut. Sehän voi olla joku pieni virhe asetuksissani, mutta en vain kertakaikkiaan löydä sitä.

En ole asentanut kielitukea kokonaan. Voisiko se johtua siitä?

1276
En ole varsinainen atk-ihminen, mutta minulla on toiminut, kun painan shiftin alas ja pidän sitä alhaalla käynnistäessäni koneeni. Silloin grub-valikko tulee esiin ja voi valita vaikka "recovery moden".

1277
Omaa hömöyttäni! Asennus lähti liikkeelle kaksoisklikkauksella, kun kruksasi luvan ohjelman suorittamiselle.

1278
Latasin SourceForge netistä HP 8600 Officejetin ajurin hplip-3.19.3.run. Aikaisemmin sen sai muistaakseni käynnistettyä päätteeltä ja sai myös hyväksyä automaattisen asennuksen. Nyt ensaa sitä asennettua. Ongelma on ikävä, koska minun pitäisi välttämättä saada printatuksi yksi pdf-tieddosto.

Ongelma ilmeisesti johtui siitä, että asensin uuden modeemin ja verkon nimi ja salasana muuttuivat. Sain kyllä asennettua uuden verkon läppäriini, mutta hplip ei toiminut enää.

Miten saisin Hplipin asennettua?

1279
Tuskin minltakaan on vielä irrotettu laitteita Dropboxista, mutta en voi tarkistaa sitä, koska en ole nyt kotona ja minulla on vain matkaläppärini mukana. Ymmärtääkseni Dropbox sulkee ylimääräiset laitteet vielä tässä kuussa, jos olen ymmärtänyt oikein.
Kokeilin kirjautua Chromella OneDriveen, mutta en onnistunut. Se ei hyväksynyt salasanaani. Olen joutunut vaihtamaan sen jo Windowsissa monta kertaa ja kirjoittelemaan koodeja, joita Microsoft lähetti tietenkin pyyynnöstäni, kun ei hyväksynyt salasanaani.

Todennäköisesti Google tekee pian saman kuin Dropbox. Ehkä pitäisi jälleen tehdä samba verkko. En tosin enää muista, miten se tehtiin, mutta ohjeita taitaa löytyä tältä palstalta. Teamviewer toimi muistaakseni myös aika hyvin. Tai sitten pitää maksaa, mutta kummalle?  Googlelle vai Dropboxille?

1280
Saako Windows OneDriven toimimaan Ubuntussa, kun Dropbox rajoittaa laitteiden määrää? Minulla on double-boot useammassa koneessa, joten Dropboxin käyttää taitaa jäädä vähiin, ellei osta maksullista. Se on ollut hyvä ohjelma siirtää dataa sekä laitteiden että käyttöjärjestelmien välillä. Ubuntu (myös Kubuntu) ja Windows. Kun kirjoitan jotain tärkeää tallennan Dropboxiin ja teen sieltä varmuuskopion koneelleni. Se on tähän assti toiminut hyvin.

Mitä muita pilvipalveluja voisi löytyä yllä kuvaamaani tarkoitukseen? Jos ajattelen esimerkiksi kolmea konettani, se tekee jo kuusi laitetta, jos Windows ja Linux ovat eri laitteita. Oikeastaan minulla on vielä neljäskin kone, mutta siitä voin hätätilassa jättää dropboxin pois.

Gdrive on muistaakseni toiminut Kubuntussa, mutta sitä olen käyttänyt aika vähän. Lähinnäs olen ladannut sinne videotiedostoja, jotka olen halunnut jakaa joidenkin ystävieni kanssa. Google käsittääkseni synkronoi sen hitaammin, koska olen yleensä käyttänyt sitä vain tallentamiseen.

Sivuja: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 121