Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 121
1181
Sain valikot näkyviin jonkun päivityksen jälkeen, joten tämä ongelma on ratkaistu.

1182
Multimedia ja grafiikka / Shotcut 19.07.15 ei lataudu
« : 13.08.19 - klo:20.10 »
Lähetin Shotcut.orgiin kyselyn, miksi Shotcut 19.07.15 ei lataudu. Vastauksessa kerrottiin vian olevan Ubuntussa ja kehotettiin käynnistämään ohjelma päätteeltä. Portable tar paketin pitäisi sisältää aikki riippuvuudet ja niin se on sisältänytkin tähän asti. Minulla on Kde Neon 5.16.4 ja Kde Frameworks versio 5.61.0. Qt-versio on 5.0.0-23-generic ja käyttöjärjestelmä 64 bittinen. Vapaata fysistä muistia on 27,86 gb

Shotcut on parantunut suuresti, sillä käytin sitä sen alkuaikoina. Olen kuitenkin ladannut sen aina koneeseeni, vaikka käytänkin yleensä Kdenliveä tai Lightworksia.


1183
Olen päivittänyt Neonin aina, kun se on ehdottanut, joten käsittääkseni minulla on viimeisin versio. Sain kyllä Neonin lopulta toimimaan, kun otin käyttöön vanhemman version. Päivä pari sen jälkeen palasin uusimpaan ja sekin toimi.

Kannattaisiko palata takaisin Kubuntuun? Hyvä kysymys. Tosin sielläkin minulla oli aina silloin tällöin ongelmia. Yleensä, kun on jotain päivittänyt, niin jostain nousee esiin uusia ongelmia. Ainahan niitä ratkoessa oppii asioita, mutta kun pitäisi tehdä töitäkin, niin hermostun koneen kanssa sähläämiseen, vaikka se muuten on ihan mukavaa. Nyt Kde Neon toimii, joten harkitsen vakavasti ehdotustasi, jos se tilttaa vielä uudestaan.

1184
Nyt siis käytän vanhempaa Neon versiota ja mahdollisesti vanhempaa Ubuntu 18.04 versiota, johon käsittääkseni Kde Neon perustuu. Hiiri vierittää vain näyttöä niin nopeasti, että on vaikea pysyä valitsemassanni kohdassa, sillä rivit karkaavat koko ajan. Mielestäni asetuksissa pitäisi olla kohta, jossa voi määrittä monta riviä kerrallaan hiiren rullan pyöritys liikuttaa, mutta nyt en löytänyt sitä hiiren asetuksista.
Tein uuden viestin, kun en saanut tätä lisätyksi ensimmäiseen,

1185
Kun käynnistin koneeni, se palautui valmiustilasta. Teipit ohjelmaikonien päältä poistuivat teipit skriptillä, jonka asetukset sain täältä:
#!/bin/bash
kquitapp5 plasmashell; kstart5 plasmashell
Kun ajan tämän valmiustilan jälkeen valkoisia teippejä muistuttavat suorakulmiot katoavat työpöydällä olevien ikonien päältä.

Nyt siis käytän vanhempaa Neon versiota ja mahdollisesti vanhempaa Ubuntu 18.04 versiota, johon käsittääkseni Kde Neon perustuu.

1186
Kaikki päivitykset toimi lukuun ottamatta hplip asennusta, joka tilttasi ladattaessa rippuvuuksia. Tänään koneeni tilttasi kokonaan enkä pystynyt sammauttamaan enkä kirjautumaan ulos valikosta. Avasin yhtä vanhemman version ja nyt tuntuu kaikki toimivan. Täytyy ilmeisesti toistaiseksi varoa päivityksiä. Teen tästä vielä uuden aiheen, sillä koko järjestelmän kaatuminen päivityksen jälkeen on ehkä vakavampi ongelma.

1187
Ilmeisesti joudun odottamaan, että Ubuntu korjaa päivityspalvelimensa. Vai voiko ongelma johtua siitä, että minulla on uusi Neon, joka ymmärtääkseni käyttää kuitenkin pohjana Ubuntu 18.04 päivitysversiota?

1188
HP:n hplip asennus pysähtyy riippuvuuksien lataukseen, koska ohjelma väittää tarvitsevansa internet yhteyden, vaikka internetyhteys on päällä. Käytin automaattista asennusta, jota olen käyttänyt jo vuosikausia Ubuntun ja Kubuntun eri versioissa. Nyt minulla on kde Neon ja plasma 5.16.4, joka pohjaa Ubuntu 18.04:n. Käyttöjärjestelmän versio on 4.18.0-25 generic infokeskuksen mukaan.

Muuten siis langaton verkkoni toimii normaalisti. Vain hpli valittaa. Windowsissa käytetään samaa verkkoa ja tulostus toimii.


1189
Kiitos vastauksista. Sain itse korjattua ongelman. Otin esille vikasietotila valikon, jossa oli eri vaihtoehtoja päivityksistä. Menin nykyisen kohdalle ja kirjoitin E. Neon aukesi ja kaikki asetukseni olivat paikallaan. Tämä ongelma ratkesi.

1190
Voi hyvin olla, että Mate on parempi kuin Kde tai sanotaan vakaampi. Mutta pidän Kde ympäristöstä siksi, että voin käyttää sekä aktivitdetteja että työpöytiä. Minulla on 32 gigaa muistia ja ssd kovalevyt, ja kone on toiminut muuten hyvin paitsi valmiustilasta palatessa. Siihenkin sain korjauksen joka on tähän asti pelannut.

Koska pääte toimii, tarvitsisin komennon, jolla saisin paneelit ja valikot näkyviin. Vähintäänkin asetukset, että voisin korjata näytön asetukset, sillä Neon sotki ne palatessaan valmiustilasta.

1191
Kirjoitan tätä taas kerran Windowsissa. Kde Neon on pelannut hyvin, mutta kun avasin sen tänään valmiustilasta (se oli vain vähän aikaa valmiustilassa), niin jäljellä oli vain toisen monitorin taustakuva. Mitään muuta ei näkynyt. En päässyt ohjauspaneeliin enkä siksi myöskään näytön asetuksiin. Ei ollut ohjelmavalikkoa missään. Ubuntun vikatila antoi vain edellisiä kerneleitä eikä niiden käyttö vaikuttanut mitenkään.

Päätteen sain aukeamaan komennolla ctrl + t. Se ei minua auttanut. Samoin oikeassa kulmassa oli valikko ylhäältä, josta pystyin valitsemaan poistumisen. Tällaista minulle ei ole vielä koskaan tapahtunut linux-ympäristössä. MITÄ PITÄISI NYT TEHDÄ? EN HALUA KÄYTTÄÄ WINDOWSIA.

1192
Asensin Tor  Browserin Discoveryn kautta. Niitä imestyi ohjelmavalikkoon kaksi. Kumpikaan ei aukea eikä käynnisty. Asensin sen uudelleen, ei muutosta. Haluaisin kokeilla sitä uudelleen nyt parin vuoden jälkeen. Lähinnä olen ajatellut, että saisin vähennettyä mainosten tulvaa, kun tarvitsen vain tietoja internetistä.

En muista enää, pitikö Tor Browser asentaa päätteestä vai ei. Ajattelin myös kokeilla Tor Chat ohjelmaa. Vaikea silti sanoa, onko siitä minulle aitoa hyötyä vai ei. Siis kysymys, miten Tor Browser ja Chat pitäisi asentaa?

1193
Kiitos neuvosta. Sain palautettua sovellusten valikon en tosin ohjelman yläreunaan, vaan viivaikonin sen kulmaan, mistä klikkaamalla kaikki tuli näkyviin. Toimii mielestäni näinkin. Suur kiitos.

Ongelmia ei ole vain Kde-puolella. Windowsissa niitä riittää. Minulta lakkasi del näppäin toimimasta. Kun asettaa ajan ja päiväyksen automaattiseksi käyttäen Helsingin aikavyöhykettä, kello näyttää monta tuntia väärin. Kun sen korjaa manuaalisesti, aika toimii, mutta jos klikkaa sen jälkeen automaattisen ajan päälle, se näyttää, muistaakseni käynnistämisen jälkeen jälleen väärin. Joten  hienoa, kun sain Neonin korjattua.

1194
Kirjoitin Multimedia osastolla, että Kdenlive 19 ei näytä asetusvalikkoaan, joka on normaalisti ohjelman yläreunassa. Tein tarkistuksen ja latasin Shocutin. Sama juttu, asetusvalikko ei tullut näkyviin. Menin Windowsin ja latasin molemmat ohjelmat siihen. Kaikki valikot näkyivät kummassakin ojhjelmassa. Nyt minun piti tulostaa dokumentti Okularista ja se ei onnistunut. Siitä puuttui myös ylävalikko, missä on "tulosta".

Oletan, en Linux os:in tietämyksellä, vaan yksinkertaisesti päätellen, että kun poistin globaalin valikon, niin se poistui myös sovelluksista, ainakin joistakin. Minulla oli silloin ongelma yläreunaan sijoittamani paneelin näkyvyydestä, josta kirjoitin tällä palstalla. Luulin silloin, että klikkaamalla oikeaa hiiren nappulaa, niin esiin tuleva valikko on sama. Kaikissa sovelluksissa se ei ainakaan ole. Minulta se poistaa ainakin kaksi videoeditoria, joita pidän Lihghtworksin ohella parhaimpina. Sekä Shotcut että Kdenlive toimivat Windowsissa ja luulen, että ne toimisivat myös Linuxissa, jos globaalia valikkoa ei ole poistettu.

Vaikka olen yrittänyt tarkastella vanhempia keskusteluja globaalivalikkoon liittyen, en ole keksinyt, miten saisin valikot takaisin ja sen myötä asetukset, jotka eivät nyt näy. Olen hyvin kiitollinen, jos joku voi neuvoa minua selvittämään itse aiheuttamani sotkun.

1195
Miten apt-cachen saisi kertomaan asennetusta Kdenlivestä? Asensin sen Discoverylla. Osaan nimittäin vain joitakin yksinkertaisia komentoja ja yleensä kopsaan pitemmät rivit. Pidän Kde:n käyttöliittymästä niin Kubuntussa kuin Neonissa ja siksi käytän nyt Neonia. Myös siksi, että Linuxin ideologia on hieno.

1196
Kun lueskelen, mitä video-ohjelmaa kukin käyttää, niin huomaan vertailun olevan aika vaiikeaa. Eri ihmisillä on hyvin erilaisia tarpeita videoeditoinnin suhteen. Minä olen käyttänyt lähinnä Kdenliveä ja jonkun verran myös Cinelerraa ja Lightworksia. Minun tarpeeni perustuu editointiin ja usein myös suurien gigatavuisten tiedostojen editointiin ja tallentamiseen. Niihin tarvitsen jonkun verran  perusefektejä, mutta oleellisinta on kuinka hyvin ohjelma pystyy käsittelemään suuria tiedostoja ja kuinka sujuvasti sillä voi editoida Olen kokeillut melkein kaikkia Ubuntun videoeditoreita ja minun listani on tämä:
Kdenlive, Shotcut, Cinelerra ja Lightworks. En ole asettanut niitä paremmuusjärjestykseen. Shotcutia en ole viime aikoina käyttänyt, mutta se on tiettävästi nyt vakaampi kuin ennen. Cinelerra on hyvä, mutta sen opetteleminen vie paljon aikaa. Kdenlive ja Lightworks ovat molemmat helppokäyttöisiä perustoiminnoissa. Lightworksin puute on hahmonnus, sillä ilmaisversio mahdollistaa vain rajoitetun määrän koodekkeja. Tosin sitä voi kiertää arkistoimalla ja vuokraamalla lyhyeksi ajaksi maksullisen version, jolloin saa lisää koodekkeja.
Kdenlivessä on ainakin minulla versiossa 19 esiintynyt ongelma, josta olen kirjoittanut "Multimedia ja grafiikka" palstalla.

1197
Nyt en voi Kdenlivessä tallentaa esimerkiksi näyttöasetuksiani. Valikoista puuttu tärkeitä piirteitä. Joko uusi versio ei toimi oikein kde-ympäristössä tai se pitää asentaa jotain toista kautta kuin Discoverista. En tosin tiedä, miten se silloin pitäisi asentaa. Ehkä poistan ohjelman nyt kokonaan ja yirtän sitten asentaa uudelleen.

Omituisinta on se, että Kde:n videoeditori ei toimi oikein Kde-ohjelmassa, mutta Windowsissa se toimii. Ehkä myös Ubuntussa, jota minulla ei tällä hetkellä ole koneissani.

1198
Kdenlive 19 ei näytä asetuksia Kde Neon 19.04 jakelussa. Windowsissa  Kdenlive toimii oikein kuten Kde:n aikaisemmissa versioissa. Ongelma voi johtua myös Kde:n ikkunointiasetuksistani, sillä siinä on niin paljon ominaisuuksia, että olen saattanut vahingossa muuttaa valikkoasetuksia. Normaalisti Kdenliven asetustet ovat ohjelman yläreunassa. Aikaisemmissa versioissa minulla ei ole ollut mitään ongelmaa sen kanssa.


1199
Sama ongelma on ennen ja myös nytkin esiintynyt Windowsissa varsinkin ajan suhteen. Aikavyöhyke ei riitä, vaan automaattinen päivittäminen pois ja aika on asetettava manuaalisesti,

1200
Kiitos. Käytän youtube-dlg komentoa, jos tavallinen ei auta.

Sivuja: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 121