Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pontus12

Sivuja: 1 ... 37 38 [39] 40
761
Asensin googleearthin netistä löytämieni ohjeiden mukaan. Ensimmäisen kerran asensin sen terminaalista, toisella kertaa osittain terminaalista mutta lopun Ubuntun sovellusvalikoiman kautta. Molemmilla kerroilla ohjelma ei käynnistynyt valikon kautta, ja kun annoin suoran komennon googleearth tuli molemmilla kerroilla sama virheilmoitus:

jotaarkka@Thalia1:~$ googleearth
/usr/bin/googleearth: 14: /usr/lib/googleearth/googleearth-bin: not found

googleearth-bin tiedosto löytyy hakemistosta, josta Ubuntu antaa virheilmoituksen 14 ja väittää, että sitä ei ole. Missäköhän on vika?

762
Sain digitveen toimimaan Ubuntu 10.04 versiossa syöttämällä ensin seuraavan litanian:

jotaarkka@Thalia1:~$ sudo modprobe -vr dvb_bt8xx
[sudo] password for jotaarkka:
rmmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/dvb/bt8xx/dvb-bt8xx.ko
rmmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/dvb/dvb-core/dvb-core.ko
rmmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/dvb/bt8xx/bt878.ko
rmmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/bt8xx/bttv.ko
rmmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/v4l2-common.ko
rmmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/videodev.ko
rmmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/v4l1-compat.ko
rmmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/v4l2-compat-ioctl32.ko
rmmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/i2c/algos/i2c-algo-bit.ko
rmmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/videobuf-dma-sg.ko
rmmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/videobuf-core.ko
rmmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/btcx-risc.ko
rmmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/IR/ir-common.ko
rmmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/tveeprom.ko
jotaarkka@Thalia1:~$ sudo modprobe -v dvb_bt8xx
insmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/tveeprom.ko
insmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/IR/ir-common.ko
insmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/btcx-risc.ko
insmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/videobuf-core.ko
insmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/videobuf-dma-sg.ko
insmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/i2c/algos/i2c-algo-bit.ko
insmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/v4l2-compat-ioctl32.ko
insmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/v4l1-compat.ko
insmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/videodev.ko
insmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/v4l2-common.ko
insmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/bt8xx/bttv.ko
insmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/dvb/bt8xx/bt878.ko
insmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/dvb/dvb-core/dvb-core.ko
insmod /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/dvb/bt8xx/dvb-bt8xx.ko

Maverickissa Kaffeine ei käynnistä digitveetä ensimmäisellä kerralla, vaan minun pitää sulkea se käynnistyksen jälkeen. Sitten ajaa yllä oleva litania uudestaan. Sen jälkeen Kaffeine käynnistää digitveen. Ei tuo nyt kovin vaikeaa ole, mutta en ymmärrä, miksi näin tapahtuu? Eikö Ubuntussa voisi olla valmiina vaikkla scripti, jonka voisi käynnistää klikkaamalla. Uudet tavalliset käyttäjät eivät välttämättä osaa hakea apua netistä.

763
Käsikirjoitusohjelma celtx, joka on laite riippumaton ja toimii kaikissa tunnetuissa käyttöjärjestelmissä lakkasi toimimasta päivityksen jälkeen.  Jo sitä ennen minulla oli ollut ongelmia sekä sen että OpenOfficen kanssa, jotka molemmat latautuivat hyvin hitaasti ja OpenOffice.org ei vieläkään päivitä näyttöä kunnollisesti kirjoittaessa. Olen käyttänyt siksi Abiwordia, mutta se ei tallenna kunnollisesti docx muotoon.
Omituisinta tässä on se, että läppärissäni minulla on sama Ubuntun käyttöjärjestelmä 10.04 LTS ja samat päivitykset ainakin suurimmalta osalta, ja siellä kaikki toimii. OpenOffice tosin latautuu sielläkin hitaasti, mutta päivittää näytön normaalisti.
Mitä voisin tehdä? Pitäisikö asentaa Maverick? Jostain kummallisesta syystä juuri ennen kuin celtx lakkasi toimimasta, Ubuntu 10.04 pyysi päivittäessään Maverickin levyä, mikä hämmästytti, koska en ollut asentanut sitä koneeseeni. Olin kuitenkin ladannut sen ja käynnistin koneeni varmuuden vuoksi palautustilassa, mutta siellä se päivittäessään ja poistaessaan paketteja mm. Googleearthin pyysi jälleen Maverick Meerkatia joten annoin sen hakea sieltä. Neuvokaa olkaa hyvä, jos vain joku ymmärtää, mistä on kysymys.

764
Openoffice org käynnistyy hyvin hitaasti. Välillä se päivittää ruutua kirjoittaessa myös hitaasti. Celtx-ohjelmassa (käsikirjoitusohjelma) minulla on ollut pöytäkoneessani ongelmia ruudun päivittymisen kanssa. Molemmissa koneissa minulla on Ubuntu 10.04 64 bittinen versio. Ymmäfrtääkseni myös nuo molemmat ohjelmat ovat java-pohjaisia. Käytän molemmissa koneissa Ubuntun suosittelemaa Nvidia ajuria. Mikä voisi olla syynä ongelmiini?

765
Laitealue / Nebula PCI DVBT ei toimi lucidissa RATKAISTU
« : 07.09.10 - klo:19.29 »
Ubuntun edellisissä versioissa sain Nebulan toimimaan antamalla modprobe komennon:
sudo modprobe -vr dvb_bt8xx
sudo modprobe -v dvb_bt8xx

Nyt kanava pysyy pimeänä ja saan vastauksen:
 Cannot find demux plugin for MRL "fifo:/home/jotaarkka/.kde/share/apps/kaffeine/dvbpipe.m2t".

Mikä mättää? Löytyykö apua. Miksi muuten modprobea ei voi sisällyttää it distroon. Ilman tätä komentoa ensaanut edes kanavoita ladattua.


766
Ubuntu tietokoneissa / Lucidin sammutuksen aikaviive
« : 22.08.10 - klo:22.45 »
Miten saan lyhennettyä aikaviiveen, kun annan gnomessa sammutuskomennon sammutusnappulan valikosta. Kone ei sammu, ellen muista painaa ilmoitusikkunan sammuta painiketta. Siksi koneeni on monta kertaa jäänyt turhaan päälle. 9.04 varten oli neuvo, mutta se ei ainakaan toiminut minulla, koska nimeni alta ei neuvottua valikkoa avautunut. Parin kolmen sekunnin aikaviive voisi ollakin, jos sattuu erehdyksessä klikkaamaan sammutuksen. Tähän on varmaankin joku hyvin yksinkertainen ratkaisu, mutta minä en ole sitä löytänyt. Joten neuvokaa, olkaa hyvä!

767
 Hei
Tietääkö joku, mikä paikka on "Rapid-downloads.com" ja sen tarjoama Nokia PC suite for Ubuntu. Ohjelman lataaminen edellyttää rekisteröitymistä, joka on maksullinen. Haluaisin saada puhelimeni Nokia N95:n synkronoitua kalenterin ja kontaktien kanssa. Latasin ohjelman Multisync, joka kyllä löytää puhelimeni bluetoothin kautta, mutta ilmoittaa, että ei synkronoi. Distro on Karmic Koala. Huomasin keskusteluista, että Ubuntun edellisessä versiossa synkronointi olisi onnistunut.
En viitsi ladata maksullista ohjelmaa, jos en tiedä edes, toimiiko se vai ei. Rapid-download com tarjoaa jäsenille ilmaisia latauksia, ilmeisesti videoita mp3 jne. Minä tarvitsisin vain puhelimeni synkattua Ubuntun kanssa.

768
Olin roskapostin takia yhteydessä Elisan tukeen ja kuulin ainakin minulle uuden ongelman. Liikkeellä on viruksia, jotka muuttavat Elisan dna-palvelimen osoitteen 85.255 ... alkuiseksi ja ohjaavat sen jälkeen sivuille, josta varastetaan käyttäjätietoja istuttamalla haittaohjelmia. Kun sanoin, että sellaiset ohjelmat tuskin toimivat Linuxissa, tukihenkilö vastasi, että n e toimivat Windowsin lisäksi sekä Macissa että Linuxissa. En tiedä kuinka yleinen asia tämä on. Elisan tukihenkilö sanoi viruksia olevan useita eikä siksi nimennyt niitä. Jos ne voivat varastaa myös korttitietoja nettikaupan yhteydessä, voivat ne mielestäni olla aika vaarallisia.
 Omat koneeni eivät ole vielä saastuneet tukihenkilön mukaan, koska Elisa sulkee heti liittymän, kun havaitsee kyseiset muutokset.

Tietääkö joku tällaisista viruksista, ja miten Ubuntussa voidaan suojautua niitä vastaan.

769
Ubuntu tietokoneissa / cdrom ja dvd katosivat Ubuntu 9.10
« : 13.11.09 - klo:10.12 »
Hei.
Asensin ehkä noin kuukausi sitten Ubuntu 9.10, kun en osannut päivittää Openoffice.orgia 3 versioon. En osaa tarkkaan sanoa, missä vaiheessa cdasema katsosi. Se ei ilmestynyt työpöydälle, kun laitoin uuden levyn asemaan. /mediasta se löytyi ja sain sen välillä toimimaan. Nyt en saa ollenkaan. Tein 9.10 uuden asennuksen, mutta säilytin erilevy osiolla olevan home-osion. Miten järjestelmän saisi toimimaan oikein? Vai pitääkö kaikki asentaa uudestaan. Ehdin asentaa koneeseen jo rt-linuksinkin. Apua!

770
Tietääkö joku, miten jack-palvelimen saisi toimimaan Karmic Kaolassa? Rosegarden ohjelma ei toimi ilman sitä kunnolla.

771
Hei

Löysin näiltä palstoilta osoitteen :   
Vs: Open Office 3.1 Hardyyn suomenkielisenä?
« Vastaus #1 : 02.08.09 - klo:10:05 »
   Vastaa lainaten
Suomenkielisen OpenOffice.org 3.1.0:n voi ladata osoitteesta http://ftp.funet.fi/pub/misc/openoffice/localized/finnish/stable/3.1.0/20090521/
Lataus onnistui hyvin, mutta miten asentaa se. Purin paketin Työpöydälle ja se teki kansion deb. Kun klikkaan mitä tahansa deb-pakettia ja yritän avata sen debpaketinasentajalla, tulee punaisella viesti :
Error: Depency is not satisfiable: openoffice.org 3
Koska pöytäkoneessani muuten kaikki toimii hyvin, en haluaisi asentaa Jayntia, jossa kolmonen tulee automaattisesti. Voisiko joku ystävällisesti neuvoa?

772
Fiefox 3.0.14 ei avaa ennen käyttämääni sivua pöytäkoneellani Ubuntu. 8.04. Linuxin ainoa kelvollinen käsikirjoitusohjelma on celtx osoitteessa celtx.com, josta voi avata celtx-studios ja siitä oman sivun käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Ennen tämä toimi, kun kirjoitin "about:config" sivulle kaksi protokollaa:"network.protocol-handler.app.celtx;/home/jotaarkka/Documents/celt/celtx" ja "network.protocol-handler.app.celtxs;/home/jotaarkka/Documents/celtx/celtx" Oopperalla pääsen edelleen sivulle, mutta siitä puutuu kyseiset protokollat enkä saa haettua sieltä uusinta versiotani. Läppärissäni Ubuntu 9.04 homma toimii firefoxilla.
Firefox antaa seuraavan varoituksen ja virheilmoituksen:

Varoitus: Ominaisuuden "height" arvon jäsentäminen ei onnistunut.  Määrittely sivuutettiin.
Lähdetiedosto: https://studio.celtx.com/static/celtx.css
Rivi: 321

Varoitus: Tuntematon ominaisuus "zoom".  Määrittely sivuutettiin.
Lähdetiedosto: https://studio.celtx.com/static/jquery.lightbox-0.5.css
Rivi: 62

Mutta firefox varoittaa myös Ubuntu keskustelualueelle tultaessa:

Varoitus: Ominaisuuden "filter" arvon jäsentäminen ei onnistunut.  Määrittely sivuutettiin.
Lähdetiedosto: http://www.ubuntu-fi.org/css/menu.css
Rivi: 130

Olen poistanut firefoxin kokonaan ja asentanut sen uudelleen, mutta sama juttu. Olen antanut aina asentaa kaikki suositellut päivitykset, joten käytössä on viimeisin kernel. Mikäköhän tässä mättää? Saan celtx-ohjelman toimimaan virtuaali-XP:n kautta, mutta onhan se vähän noloa.

773
Käytän Ubuntu 8.04 lts-versiota. Parin viimeisen tai sitten viimeisen Ubuntun päivitysten jälkeen evolutionin alareunaan ilmestyy palkki, jossa on varoituskolmio huutomerkillä ja teksti: Virhe suoritettaessa komentoa "Haeteen viestejä". Elen sain vielä käytyäni web.mailissa viestin saapuneet kansioon, mutta tänään en enää. Asensin evolutionin kaikki ohjelmat uudelleen synapticin kautta, mutta  ei muutosta tilanteeseen. Täytyy ilmeisesti laittaa tilalle Thunderbird. Vaimoni miniläppärissä, johon olen asentanut Ubuntu Remixin, ilmeni samantyyppinen ongelma, tosin ilman virheilmoituspalkkia. Evolution jätti postia hakematta. Välillä haki välillä ei. Asensin Thunderbirdin ja se on toiminut ainakin toistaiseksi moitteettomasti.Läppärissäni käytän myös Thunderbirdiä.

Koska evolution kuuluu gnome-desktopiin, halauaisin Ubuntun ystävänä kuitenkin tietää, mistä ongelma mahdollisesti johtuu? Evolution on kuitenkin toiminut pöytäkoneessani tähän asti moitteettomasti. Jo siinä on joku bugi, niin se olisi varmaankin syytä korjata. Postipalvelin, jota käytän on Elisan mail.kolumbus.fi En tiedä onko muilla palveluntarjoajilla esiintynyt samoja ongelmia. Thunderbird toimii joka tapauksessa.

774
Kompozer ilmoittaa tällaista, vaikka olen käynnistänyt koneen uudelleen:

"530 Sorry, the maximum number of clients (5) for this user are already connected"

Sitten joudun klikkailemaan kymmeniä kertoja tai sulkemaan ohjelman väkisin. Koska en ole vielä edes avannut sivujani julkisesti, en käsitä, miten viisi asiakasta edes voisi olla linjalla. Ei minulla myöskään pitäisi olla mitään rajoituksia käyttäjien lukumäärän suhteen. Olen yrittänyt kiertää ongelmaa avaamalla sivun paikallisesta tiedostosta, ja ladannut sen sitten Krusaderin avulla. Kompozr kaatuilee muutenkin herkästi niin linuxissa kuin windowsissa. Latasin itselleni Quantan ja Screemin, mutta ne kadottavat skandit, ja jouduin korjailemaan niitä Kompozerilla kun sain sen välillä pystyyn. Olen kokeillut sekä Jauntyssa etä Hardy Herolla, ja molemmissa ilmenee sama ongelma. Kotisivuni on Saunalahden Iso G:llä, eikä siellä tietääkseni ole edes mitään rajoituksia käyttäjien määrän suhteen. Kompozerin olen myös installoinut uudelleen, mutta ei sekään auttanut.

775
Minulla on 64 bittinen Ubuntu 9.04 Dellin Precision M4300 koneessa. Käytän siinä Ubuntun suosittelemaa Nvidia ajuria. Kun kirjoitan Openofficella, jo kirjoittamani sanat tai kirjaimet katoavat, korjaan nopeasti ja yhtäkkiä ne ovatkin siinä tuplana. Joudun siis jatkuvasti korjaamaan lauseitani, mikä kirjoitettaessa pidempää' tekstiä on varsin kiusallista. Joskus palautumisen viive saattaa olla niin pitkä, että huomaan sen vasta tarkistaessani koko tekstiä. Openoffice on Ubuntun mukana tullut 3.0. Aikaisemmin tällaista ongelmaa ei minulla ole Ubuntun kanssa ollut.
Mitä tehdä? Onko vika Openofficessa, vai Ubuntussa, vai sen Nvidia ajurissa?

776
Yritin asentaa läppäriini Skypen deb-paketin. Asennusohjelma ilmoitti väärä alusta eli Skype oli i386 alustaa varten. Pöytäkoneessani on 64 bittinen Ubuntu 8.04 ja Skype toimii mainiosti. Miksi se ei toimi Jauntyssa ja miten sen saisi toimimaan?

777
Haluan asentaa läppäriini, jossa on Windows Vista valmiina Ubuntu 9.04 vaihtoehtoiseksi järjestelmäksi. Tähän mennessä olen käyttänyt siinä virtuaali-Ubuntua. Olen asentanut Ubuntuja koneisiini muistaakseni versioista 5. jotakin tai ainkin 6:sta alkaen. Olen huomannut parhaaksi vaihtoehdon "osioi itse". Vapaana olevaan tilaan olen määrittänyt Ubuntulle joko 1 tai kaksi osiota. Nyt kun yritin asentaa 9.4, ei vapaaseen tilaan asentamista ollut tai ainakaan sitä ei sanota. Siinä on rinnakkaisasennus, ja samalla ilmoitus, että Windows Vista loader tuhotaan ja suluissa on koko osion tilavuus eli tuhoaako asennus silloin ntfs osiolla olevan datan. Yritin tietenkin vaihtoehtoa "osioi käsin". Osioi itse olisi kielellisesti parempi.  Mutta tämäkään vaihtoehto ei näyttänyt uutta osiointitaulua ennenkuin muutokset on tehty. Lopetin varmuuden vuoksi koko asennuksen. Voin tietenkin asentaa esim. 8.04 version, jolla on helppo määritellä paljonko käytän vapaata tilaa, ja sen jälkeen asentaa siihen päälle 9.04, mutta se tuntuu aika typerältä. Onko tässä suomenkielisessä versiossa vain epäselvä käännös, vai onko se niin myös englanninkielisessä. En ole kokeillut. Jos joku osaisi kertoa, miten asennus toimii tässä uudessa versiossa, olisin kiitollinen. Mielestäni joka tapauksessa olisi syytä selventää sen asennusohjetta.

778
Multimedia ja grafiikka / DigiTV verkkolähetys
« : 08.04.09 - klo:20.30 »
Kiitos tällä foorumilla olevien hyvien ohjeiden sain Nebula PCI-kortin toimimaan Kaffeinessa sekä gnome että KDE puolella. Kaikki näkyy, kuva on hyvä ja tallennus onnistuu. Tiedosto-valikosta löytyy verkkolähetys ja sen alla "lähetä verkkolähetysvuo" ja "vastaanota verkkolähetysvuo". Alempana on "tallenna vuo". DigiTV-valikosta löytyy "lähetetään". Yritin katsella ohjeesta "broadcasting"-ominaisuuksia, mutta en ymmärtänyt, mitä sillä tässä yhteydessä tarkoitetaan. Liittyykö se mahdollisesti siihen, että esim. kotiverkossa voi toisilta koneilta katsella kanavia, joita lähetän? Yritin etsiä tarkempia ohjeita netistä, mutta en löytänyt niitäkään.
Toinen asia, joka kiinnostaa on, saako Kaffeinen käynnistymään ajastuksella, vai pitääkö sen olla käynnissä? Kun suljin ohjelman merkitsemäni ajastintallennus katosi ja jouduin tekemään sen uudestaan.

779
Minulla on home-hakemisto omala osiolla, jolle on varattu 59 gigaa. QTparted näyttää, että siitä on käytetty 45,9 gigaa. Kun listaan home-hakemiston, siitä on käytetty 25 gigaa. Sekä filemanager että qtparted näyttävä't jäljellä olevan tilan samoin. Minne on kadonnut osiolta n. 20 gigaa?
Ongelma on ilmeisesti ollut jo pidempään, ja olen vain kuvitellut osion olevan melko täysi. Minulla on jo vuosia ollut järjestelmä omalla osiolla, ja uuden version tultua, olen tehnyt sille puhtaan asennuksen eli alustanut juuriosion asennuksen yhteydessä. Homen olen merkinnyt sille varatulle osiolle ja jättänyt sen alustamatta. Vaikka olen nyt sekä rootina että omalla nimelläni antanut nautiluksen näyttää piilotiedostot, en ole löytänyt mitään selitystä asialle. Voisiko joku kertoa, mistä on kysymys, ja voiko asian korjata alustamatta home osiota.

780
Kuinka saisin Ubuntu 8.04 mounttaamaan käynnistyessään irrotettavat taltiot alla olevat windows levyt? Osaisiko joku neuvoa? Nyt käynnistän ne aina Sijainnit/ Irrotettavat taltiot ja asianomainen levy. Koska niitä on useampia ja yleensä tarvitsen niitä, olisi kiva saada ne mountatuksi, kun Ubuntu on käynnistynyt.

Sivuja: 1 ... 37 38 [39] 40