Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pontus12

Sivuja: 1 ... 36 37 [38] 39 40
741
Miksi nvidia ajuri Oneiricissa ei toimi samalla kalustolla kuin se toimi Nattyssa? Minulla on Dellin  läppäri ja  päivitettyäni Oneiriciin, näyttö sekoilee  työpöydät näkymässä käyttäessäni kahta monitoria. Muuten näytöt toimivat ihan hyvin. Kokeilin byös Ubuntun omaa  ajuria, mutta sama tulos. Kokeilin sekä suositeltua, joka minulla oli edellisessä versiossa käytössä, ja joka siinä toimi moitteettomasti, samoin kokeilin päivitettya versiota - molemmissa sama tulos. Vika ei ole suuri, mutta ärsyttävä. Päivitetäänkö nvidia ajureita, vai pitäisikö minun vaihtaa takaisiin Nattyyn?

Packard Bellin miniläppärissä näyttö toimii oikein myös Oneiricissa. Onko siis vika jossain Dellin asetuksessa,vai mistä johtuu, että se on yhtä äkkiä muuttunut. Samoin ohjelmaikkunoiden siirtely työpöydästä toiseen työpöydät näkymässä toimii miniläppärissä. Dellissä se toimi edellisessä versiossa, mutta ei Oneiricissa.

742
Ubuntu tietokoneissa / Unity ja työpöydät Oneiricissa
« : 19.10.11 - klo:11.19 »
Nattyssä sain avaamalla työpöydät näkymän siirreltyä ohjelmia eri ikkunoista toisiin. Se oli mielestäni erittäin kätevää ja parannus entiseen työpöytäkäytäntöön. En tosin ole varma teinkö compizissa jotain, vai oliko se jo Nattyssa valmiina. Kun nyt sain Unityn Oneiricissa toimimaan ystävällisten neuvojen avulla, olen aika varovainen kokeilemaan comizissa mitään. Ohjelmaikonien kokoa uskalsin muuttaa Unity-pluginissa, mutta yleisesti ottaen comizconfig-settings-manager, oliko se suomeksi asetusten hallinta, on minulle täydellinen viidakko. Aina kun olen yrittänyt kokeilla siellä jotain, on käynyt hullusti.
Tietäisikö joku, miten ohjelmaikkunoita voisi hiirellä siirrellä työpöydät näkymässä?

743
Päivitin Natty Oneiriciin. Kokeilin compiz-managerissa kuutiotyöpöytää, mutta kuutiota ei ilmestynyt. Poistin sen ja otin takaisin seinän, mutta sitten katosi Unitystä menu enkä saanut mitään ohjelmaa käynnistettyä. Tuntui siltä että dektop olisi muuttunut nautilukseksi, sillä kaikki tiedostovalikot olivat yläpaneelissa näkyvissä.Otin Classicin käyttöön ja selasin keskustelualueita. Poisti compizin config-managerin ja asensin uudelleen. Ei auttanut. Poistin compizin kokonaan ja asensin uudelleen eikä sekään auttanut. Aluksi pidin Nattyssa Unitya hankalana, mutta ihastuin siihen luettuani hieman ohjeita. Nyt käyttäisin sitä mieluiten. Unity on minulla päällä custom config valinnan kautta, mutta en tiedä onko se 2D vai 3D. Voin tietenkin asentaa Oneiricin puhtaalta pöydältä, mutta silloin joudun uudelleen asentamaan koko joukon ohjelmia. Minulta katsosi kerran Nattyssakin Unity, mutta asennettuani compizin uudelleen sain sen näkyviin.

Löytyisikö keinoa  palauttaa se ilman uutta asennusta? Compiz on ainakin minulle hankala. Aina kun yritän kokeilla siinä jotain, on se sekoittanut koneen.

744
Näpäilin vaihingossa ctrl+alt+F2, tarkoitus oli sen sijaan näppäillä 3, jolloin olisin siirtynyt kolmanteen työpöytään. Löysin kerran näppäinyhdistelmän, jolla sain sen pois, nyt en löydä. Voisiko joku pikaisesti auttaa?

745
Laitealue / Dna MC545 mokkula ja Ubuntu
« : 08.09.11 - klo:15.11 »
Tietääkö kukaan, miten Dnan mokkulan MC545 saisi toimimaan Ubuntussa? Tällä hetkellä Natty, ehkä päivitän seuraavaan, kun se ilmestyy. Dnan kyseinen mokkula tukee Dual carrier lähetystä ja yltää parhaimmillaan 41 megaan. Kokeilin sitä miniläppäriini kaupassa, mutta en saanut toimimaan, en edes winella.
Löysin ohjeita Novatelin sivuilta
 http://www.novatelwireless.com/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=164

En kuitenkaan saanut toimimaan, vaikka asensin ajurin Debian Modem Driver Config_1.1_6. Tosin minulta jäi kirjoittamatta yksi rivi, koska luulin Debian ohjeiden koskevan vain Debiania. Rivi oli sudo dpkg -i novatel_modem_drivers_config_1.1_6.deb. Olisiko virhe ollut tuossa? Minulla on Dnan liittymä. Olisiko Ubuntulle vastaavaa parempaa vaihtoehtoa?

746
Asentaminen ja käyttöönotto / Nattyn asennusohjelma
« : 22.06.11 - klo:19.26 »
Hankin itselleni miniläppärin, johon oli asennettuna Wundows 7. Päätin kokeilla uutta ohjelmaa ja valitsin vaihtoehdon: asenna Windowsin rinnalle. Ohjelma puolitti vapaana olevan kovalevytilan windowsille ja Ubuntulle. Koska windows ei osaa lukea ext-formaatteja, mutta Ubuntu osaa ntfs:ää, halusin tehdä pienemmän osion linuxille. Kun klikkasin "tarkenna" vai oliko se nyt "edistyneemmät asetukset", sain esille osiotaulun. Vapaata c-osioista oli noin kaksisataa gigaa, mutta lisää painike oli himmeänä. Klikkasin "muuta" ja määrittelin osion kooksi 45 gigaa ja varasin sen järjestelmälle. Asennusohjelma pyyhki kovalevyn ja asensi Ubuntun isommalle osiolle eikä Windows enää käynnistynyt. Poistin Ubuntun ja siinä meni grub eikä windows suostunut korjaamaan asetustaan. Sitten tein tehdasasetukset windowsille, joka pyyhki koko levyn ja asensin sen uudestaan, minkä jälkeen asensin Ubuntun.

Ehkä minun olisi pitänyt muistaa, koska c-levylle oli asennettu joitakin kansioita, että olisi pitänyt windowsissa käyttää partition magicia. Linuxillakin on qtparted, mutta sitä ei ollut asennusohjelmassa. Ja ennen kaikkea, miksi ohjelma ei nyt voinut erottaa vapaata tilaa käytetystä, kun se teki sen ensimmäisen tarjouksensa kohdalla.

Koneeni on nyt kunnossa, mutta ellen olisi niin pitkäaikainen Ubuntun käyttäjä ­- kymmenisen vuotta - olisin saman tien jättänyt hyvästit koko Ubuntulle. Jos minulla olisi c-levyllä ollut tärkeitä tiedostoja, kaikki olisivat menneet sähköiseen avaruuteen. Jos ihminen miettii, vaihtaisiko linuxiin, niin ei hän heti ole valmis varaamaan puolta kovalevytilastaan uudelle järjestelmälle.  Olen jo vuosia partitioinut itse, ja olen muistavinani, että siellä olisi ollut lisää painike tai tee vapaata tilaa. Mielestäni Nattyn asennusohjelma on surkeasti toteutettu eikä houkuttelee uusia käyttäjiä jatkamaan. Kokeiluversio tietenkin toimii hyvin..

747
Ubuntu tietokoneissa / LibreOffice ja docx
« : 13.06.11 - klo:14.32 »
LibreOfficde ei avaa docx-tiedostoja. OpenOffice.org teki niin. Miksi tällainen muutos? Vai pitääkö LibreOfficeen asentaa joku lisäosa? Hankala juttu! Useimmat tekstitiedostot tulevat nykyään docx muodossa, ja lähettäjän pyytäminen lähettämään uudelleen vie aikaa, ja joskus enemmänkin aikaa, jos lähettäjä ei tarkasta postiaan säännöllisesti. Sitäpaitsi monille jo pelkän tallennusmuodon vaihtaminen on hankalaa.

748
Multimedia ja grafiikka / Skypen video ja Natty
« : 05.06.11 - klo:12.12 »
Minulla on Dellin läppärissä NGS-merkkinen hyvin yksinkerrtainen webbikamera, jossa ei ole omaa mikrofonia. Lucidissa se toimi erinomaisesti Skypen kanssa ja ääntä käytti koneen oma laitteisto. Kun asensin Nattyn, ääni toimii edelleen skypessä, mutta video ei näy. Muikku toista webbikameran videon, mutta skype ei sitä löydä. Ongelma ei ole kovin suuri, koska normaalisti käytän vain ääntä, mutta toisinaan olisi kiva lähettää kuvaakin.
Tietääkö joku, miten asian voisi ratkaista?

749
Multimedia ja grafiikka / Natty ja skypen ääni
« : 02.06.11 - klo:20.36 »
Voisiko joku neuvoa, miten skype osaisi käyttää Acer1:n miniläppärin mikrofonia. Skype toistaa testipuhelussa äänen, mutta ei minun puhumaani, jolloin ääni ei tietenkään kuulu vastaanottajalle. Dellissä se toimii, mutta Acerissa on joku ongelma. Pojallani on Acer ja haluaisin puhua hänelle Prahaan ilman kalliita maksuja.

750
Cinelerra on melko pitkälle viety linuxille tehty editointiohjelma. Olen jo muutamia vuosia sitten koettanut käyttää sitä, mutta valitettavasti se on aina kaatunut kun olen ladannut siihen siihen  suurikokoisia tiedostoja. Se on kuitenkin vuosien myötä parantunut koko ajan. Valitettavasti 2.1.5 CV kaatui. kun yritin ladata siihen Avidilla tekemäni Fuse-tiedoston, joka oli avi-formaatissa mutta äänet erillään neljällä raidalla.  Kdenlive latasi tiedostot ja sain ne myös timelinelle, mutta yrittäessäni käyttää niitä sekin kaatui.

Kdenlinlive vaikuttaa melko hyvältä perusvideointiin tarkoitetulta ohjelmalta. Siinä on harrastajakäyttöön monia kivoja efektejä ja editointikin toimii vaikkakaan ei yhtä hyvin kuin Cinelerrassa. Se kaatuu kuittenkin yllättävän helposti. jos tekee pienenkin virheen esimerkiksi ikkunoita siirrellessä. Kdenlive mahdollistaa myös käyttöliittymän eli sen profiilin muokkauksen, mutta muokatessa se kaatuu helposti. Todennäköisesti, kun käyttäjä tekee jonkun virheen. Kdenlive on helpompi ottaa käyttöön kuin Cinelerra ja riittää hyvin peruseditointiin kun vain pysyy pystyssä.

Haluaisin kysyä toimiiko kdenlive paremmin Kubuntussa kuin Ubuntussa? Jos lataan Ubuntuun Kde-basen ja siihe  tarvittavat ohjelmat niin että voin kirjautumisikkunassa tarvittaessa vaihtaa ikkunointijärjestelmää, niin vastaako KDE silloin Kubuntua? Nyt käytössäni on Natty. Johtuuko Cinelerran kaatuminen Avidilla renderöidyn 30-gigan avi-tideoston latauksessa vain sen asetuksista, vai onko siinä joku muu syy?

Jos joku osaisi valistaa minua olisin kiitollinen. Koska Avid versiotani  (7.2) ei enää tueta, tulen todennäköisesti siirtymään ainakin uusien videoformaattien osalta avoimen koodin ohjelmiin, ja niistä Cinelerra ja Kdenlive ovat mielenkiintoisimpia. Se olisi muutenkin minulle helpompaa, koska käytän pääasiallisesti Ubuntua.  Openshot on vielä aivan liian alkutekijöissään. Samoin Pitivi ja Live. Varsinkin toivoisin että Asmo Koskinen huomaisin tämän kyselyn, koska hän tuntee hyvin Ubuntun video- ja ääniohjelmia.

751
Asensin  tai paremminkin pävitin Maverickin Nattyksi pöytäkoneessani. Uudessa desktopissa ikkunoista puuttuvat ohjausnäpäimet kuten ikkunan pienennys tai sulkeminen jne. Lucidissakin (läppäri) esiintyy sama ongelma silloin tällöin. Joskus joudun käynnistämään gnomen jopa kolme kertaa ennen kuin ne toimivat. Nattyssa klassisessa desktopissa ikkunat toimivat ok. Mistäköhän moinen johtuu? Ikävintä Nattyn suhteen oli se, että minusta uusi ratkaisu jopa tuntui jossain määrin hyvältä kun aloin löytää ohjelmat uudelleen. Nyt käytän kuitenkin klassista työpöytää. Haluaisin laittaa läppäriini Nattyn, koska siinä on skanneriajuri Canonscan Lide 200:,lle, mutta olen vielä epäröinyt yllä mainituista syistä.
 Tietääkö joku, voiko asialle tehdä jotakin?

752
Kokeilin cd-levyltä Ubuntu 11.02 beta2:sta ja usb-skanneri Canonscan Lide 200 toimi siinä. Samoin Sane ilmoittaa sivuillansa tukevansa jo tätä skanneria. Miksi 10.04 lts ei voi saada suoraan mainittua päivitystä? Aikanaan oli Openoffice Orgin kanssa sama ongelma jossain aikaisemmassa Ubuntu-versiossa. Tuntuu hölmöltä että pitää vaihtaa versiota vain saadakseen jonkun ajurin toimimaan.
Latasin Debianin sivulta pakatun tiedoston kyseisestä ajurista, mutta en ymmärtänyt, miten sen voisi asentaa. Paljon tärkeämpää kuin saada puolivuosittain kokonaan uusi versio, olisi saada päivityksiä laiteajureihin.. En ymmärrä, miksiniin ei tehdä?

753
Olen käyttänyt jo pitkään gthumbia arkistoissa kuvaamieni asiakirjojen järjestelyyn ja kommentoimiseen. Tähän asti kaikki on ollut hyvin, mutta pöytäkoneeni Maverickissa on uudempi versio ohjelmaa, enkä saa kommentteja näkyviin, en tehtyä uusia. Valikoista puuttuu kokonaan kommentit. Todella ikävä tilanne! Läppärissä on vanhempi versio ja kommentit toimii, mutta uudenkin version ohjeissa puhutaan kommenteista ja pikanäppäinkomennotkin ovat sen osalta samat. En kertakaikkiaan ymmärrä, missä on vika? Auttakaa jos tiedätte.

754
Ostin Verkokaupasta kanalaisboxin ja siihen kovalevyn. Ubuntussa videon toisto onnistuu hyvin ja ohjelmat lukevat sen mpegginä. Kansalaisboksi ei kuitenkaan toista tietokoneen mpg-tiedostoja, vaikka huijaisin päätteeksi ts. Kaffeine tallentaa m2t-muotoon ja haluaisin saada sen tekemät tiedostot toimimaan kansalaisboksissa samoin kuin itse kuvaamani mpg-tiedostot. Windows puolella voi ostaa joitakin konverttereita, mutta löytyisikö Ubuntusta sellaista tai sellaisia?

755
Välillä, oikeastaan suhteellisen usein työpöydän ikkunoista katoavat ohjauspainikkeet, niin etten voi pienentää, en suurentaa enkä sulkea klikkaamalla kruksia, koska nuo kolme painiketta ovat pois. Voin tietysti sulkea ikkunan tiedostovalikosta, mutta käyttö muuttuu silloin melko hankalaksi. Siksi kirjaudun yleensä heti ulos ja käynnistän gnomen uudelleen. Joskus se pitää tehdä parikin kertaa ennen kuin painikkeet ilmestyvät. Vika on ollut jo melko kauan ja olen tottunut sen kanssa elämään, mutta silti olisi parempi saada se pois. Olen monta kertaa grubin kautta mennyt palautustilaan ja valinnut kohdan "korjaa rikkinäiset paketit", mutta tähän ongelmaan se ei ole tuonut apua. Jos joku osaisi neuvoa, olisin kiitollinen.

756
Hei. Olen konvertoinut jpg-tiedostoja imagemagickilla multipage pdf-tiedostoksi. Minulla on aika suuria jpg-tiedostoja ja paljon, koska olen digitoinut kameralla arkistopapereita. Imagemagic joko tappaa prosessin, kun aletaan mennä yli 50 megan tai jopa tilttaa koneen. Voiko siihen asettaa jonkun parametrin niin, että se pystyisi tekemään vaikkapa 200 megasia pdf-tiedostoja.
 Olen tehnyt sitä läppärilläni, intel dual core, 1,7 Mgh muistaakseni ja 2 gigaa muistia. Kovalevyllä on riittävästi tilaa. Vai pitäisikö minun suurentaa swapia tai jos se ei käy, niin tehdä uusi swap.

757
Miten saisi pois sen rasittavan vahvistuksen, joka tulee sen jälkeen kun olet jo antanut paneelin sammutusnappulasta komennon sammuta? Koneeni on jäänyt monta kertaa yöksi turhaan päälle ja näillä sähkön hinnoilla sen on todella turhaa.

758
Minulla on läppärissä Ubuntu 10.04 LTS. Tehtyäni viimeisen päivityksen ääni katosi. Se oli kyllä silloin vaimennettuna, mutta ei se tullut takaisin päivityksen jälkeen, vaikka palautin äänet. Linkedlinissä käytiin ja taidetaan käydä vieläkin keskustelua "Ubuntu updates are awful". Kritiikki oli kovaa. Minulla ei ole tähän asti ollut kovin suuria ongelmia, mutta tämä on tietysti aika ikävä juttu, kun työtäkin pitäisi tehdä eikä viritellä konetta. Auttaisi kuitenkin jos joku osaisi mahdollisimman pian kertoa, mitä tässä voisi tehdä?

759
Hei. Kuinka saa Evolutionin synkatuksi Ubuntu Onen kanssa?  Miten Samsung Galaxy S android puhelin toimii Ubuntun kanssa? Saako sen kontaktit synkatuksi? Kalenteri toimii synkassa Googlen kalenterin kanssa, mutta tehtävälista ei näy ainakaan mukana tulleella kalenteri ohjelmalla. Mobiililaitteen liittäminen Oneen on kai maksullista, mutta eikö Evolutionin pitäisi toimia ilman maksua? Minulla on puhelimessani päivitettynä android 2.2 käyttöjärjestelmä. Jos saisin sen turvallisesti synkattua Ubuntu Onen kanssa, voisin laittaa sinne joitakin välillä tarvitsemiani tiedostoja ja hakea ne puhelimella matkalla ollessani. Osaako joku neuvoa?

760
KIITOS! RATKAISTU.
Miksi Samsung Galaxy ei näy, kun kytken usbin kiinni koneeseen (10.04). Jopa Nokia N95 näkyi kovalevynä, vaikka en koskaan saanutkaan sen kalenteri ja kontakteja synkattua. Galaxyn kalenteri on synkassa Googlen kalenterin kanssa ja se toimii. Miksi laite ei tule näkyviin, niin että voisin selata sen tiedostoja tai ladata siihen softaa netin kautta. Täytyykö taas turvautua windowsiin, vai onko olemassa joku yksinkertainen ratkaisu, jota en ole vain tajunnut.?

Sivuja: 1 ... 36 37 [38] 39 40