Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pontus12

Sivuja: 1 ... 35 36 [37] 38 39 40
721
Hei
Miten saisi touchpadin pois käytöstä Ubuntu 12.04 versiossa. Periaatteessa sen pitäisi kytkeytyä pois kirjoitettaessa, mutta se ei tee sitä, ja osa kirjoitetusta tekstistä hyppää ties minne. Koska minulla on hiiri käytössä, en tarvitse touchpadia. Joskus sain johonkin aikaisempaan versioon ohjeen sen poistamisesta ja uudelleen käynnistämisestä, mutta ohje on hukkunut jonnekin. Voisiko joku neuvoa?

Grub katosi myös asennettuani Abiwordin vakaan vanhemman version. Netistä huomasin, että 12.04 LTS:ään oli otettu buginen versio, jossa mm. hiiren rullaus ei toiminut. Abiword toimii nyt, mutta grub menu katosi. Saan sen kyllä esiin shiftiä painamalla. Ei auttanut sekään, että hidden timeoutin edessä on risuaita. Nyt pitää olla vain varovainen päivitysten kanssa, ettei päästä sitä päivittymään jakeluversioon.

722
Kun asensin Spotifyn linuxversion netistä löytämieni asetusten mukaan, ääni katosi vaikka itse ohjelma toimi. Äänimikseri oli myös muuttunut. Poistin Spotifyn, ei auttanut. Ubuntu tarjosi  jälleen uusia päivityksiä mm. kernelin uuden version. Sen jälkeen palautustila ei toiminut. Käynnistin aikaisemman kernelversion, mutta senkään jälkeen ei toiminut ääni sen paremmin kujin palautustilakaan. Tein kolme päivää työtä Kdenlivellä, ja nyt en saa siitä ääntä kuulumaan. Ubuntu antoi tänäänkin heti käynnistettyäni sen sekä celtx-ohjelman, joka on oikeastaan vain html:llä ja makroila tehty kirjoitusohjelma, ilmoituksen sisäisestä virheestä. Tätä on jatkunut päivitettyäni 11.10 versiosta 12.04 version. Tätä on jatkunut myös senkin jälkeen, kun tein puhtaan asennuksen.

Ovatko kaikki Ubuntut muuttuneet tällaisiksi. Minä olen käyttänyt Unityä jo edellisestä versiosta alkaen ja olen ollut siihen tähän asti tyytyväinen. Toimiiko gnome paremmin tässä LTS-versiossa? Tai entä Kubuntu, vai onko vain siirryttävä Windows puolelle, ettei enää tulisi tehtyä turhaa työtä? Viimeinen oli aika ikävästi sanottu käyttäjältä, jolla on ollut Ubuntu jo noin kymmenen vuotta, mutta olen todella ihmeissäni, mitä tälle ennen niin hyvälle ohjelmalle on tapahtunut.

En ole asentanut Spotifyn lisäksi muita kuin Medibuntun repositoryn ja sieltä multimediakirjastoja. Jos joku osaisi auttaa, ja kertoa miten saan äänen takaisin, ja miten pääsen korjaamaan mahdollisesti rikki menneet  paketit, olisin hyvin kiitollinen. Vaikka nyt ottaa aivoon, en kuitenkaan mielelläni luopuisi Ubuntusta.

723
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntun päivitykset 11.10-12.04
« : 22.05.12 - klo:09.54 »
Ubuntun päivitykset tuottivat jo alkuaikoina ongelmia. Tosin niin oli Windowsinkin laita. Siksi olen version vaihtuessa tehnyt yleensä puhtaan asennuksen. Ubuntussa uuden version kanssa on silloinkin  ollut pieniä vaikeuksia, mutta ne ovat korjautuneet nopeasti. Tällä kertaa päätin päivittää, kun Oneiricini sitä tarjosi useaan otteeseen. Se oli ilmeisesti vakava virhe.

Glipper ei toimi, vaan kaatuu eikä suostu sulkeutumaan kuin väkisin, ja joka kerta se yrittää lähettää virheraporttia. Päivityksestä on kulunut jo noin kuukausi.  Jouduin poistamaan glipperin kokonaan. Kokeilin klipperiä, mutta sekään ei toiminut. Jompikumpi on minulle tärkeä ohjelma, koska Libre Oficessa ei ole erillistä leikepöytää. Adobe Reader X ei toimi ollenkaan, ja 9 avautuu mutta toisella monitorilla ei jaksa levittäytyä. Pahinta on, että se ei pystynyt tulostamaan. Eiväthän nuo kovin suuria asioita ole, mutta minulle kiusallisia, koska tarvitsen molempia ohjelmia. Ubuntun oma pdf-selain ja erinomainen Okular eivät osaa käsitellä palstoja. Jos sanomalehtijutusta haluaa kopioida osan, kummatkin levittävät maalauksen koko sivulle.

Olen parin windows-ohjelman vuoksi käyttänyt Oraclen Virtualboxia ja XP:tä. Nyt XP ei suostu enää käynnistymään. Se ei ehkä ole Ubuntun päivityksen vika. En edes tiedä, mikä sen on aiheuttanut, mutta kaikki tämä harmittaa.

Tiedän joutuvani vielä asentamaan kaikki uudestaan, mutta nyt on niin kiireellinen työ menossa, että en ehdi, vaikka glipperin puuttuminen hidastaakin. Eräs atk-tuttavani sanoi kerran, että älä päivitä mitään, jos kaikki toimii. Niin varmaan pitäisi ajatella, sillä se helpottaisi työtä. Toisaalta jos kaikki toimisivat niin, miten kävisi ohjelmien kehittymisen kanssa. Jos nyt joku kuitenkin sattuisi tietämään, miten saisin glipperin tai klipperin toimimaan, niin kertokaa ihmeessä. Siitä olisi suurta apua.

724
Vaihdoin ohjelman celtx toiseen paikkaan, kun siirryin uuteen versioon. Kun haluan avata ohjelman tiedoston kautta, "avaa ohjelma" tarjoaa minulle celtxää, mutta linkki, tai mikä se nyt on, osoittaa väärään paikkaan. "Avaa ohjelma" ei tarjoa  selaa ikkunaa eikä päätettä. Linkin saa kyllä poistetuksi tiedoston ominaisuuksien kautta, mutta uutta ei voi valita, vaan se tarjoaa niitä vanhoja. "Avaa ohjelma" ei tiedä, että ohjelman paikka on vaihtunut.

Totta kai saan sen auki avaamalla itse ohjelman ja sen jälkeen etsimällä kyseisen tiedoston, mutta se on paljon hankalampaa kuin suoraan tiedostohallinnasta.

Onko tämä vain bugi, vai löytyykö siihen joku keino, jolla "avaa ohjelma" löytäisi oikean ohjelman?

725
Löysin vanhan kyselyni ja sain vastauksen.  Sori, turha kirjoittelu.

Minulla oli sama ongelma kerran aikaisemmin gnomessa. Silloin se ratkesi poistamalla jonkun gnometiedoston, jolloin levytila laskettiin uudelleen ja oli oikein.
Nyt käytän Unitya. Gparted kertoo linux-partition koon olevan 54 gigaa. Kun lasken nautiluksen avulla Linuksin käyttämän levytilan, siitä uupuu noin 10 gigaa. Vapaana on enää 4,7 ja pitäisi olla 14,7.
Miten saisin homman toimimaan oikein?

726
Multimedia ja grafiikka / Kdenlive dvd poltto kaatuu
« : 20.03.12 - klo:12.37 »
Editoin muusikkojen pyynnöstä kuvaamani konsertin kdenlivellä. Homma sujui hyvin, kun viimein keksin poistaa häivytyksen ja laittaa tilalle siirtymätehoste "additionin". Kun sitten yritin luoda dvd:, ohjelma käski ensin renderöidä. Sekin sujui hyvin. Valitsin 4000k 1 pass. Sen jälkeen yritin luoda  dvd:n ja sekin onnistui, ja merkitsin vielä kappaleetkin (chapters). Mutta kun homma piti polttaa, se kaatui, ja ilmoitus oli "dvdauthor crashed". Pari kolme kertaa sama juttu. Latasin dvd stylerin, mutta siinä joutui laittamaan kappaleet sokkona, koska mpg tiedoston kuva ei tullut näkyviin. Kokeilin laittaa chapterit sokkona ja poltin dvd:n. Tulos oli muuten hyvä, mutta kappaleet päin honkia. Sitten latasin Bombono dvd:n. Se tuntui oikein mukavalta ohjelmalta, ja sain laitettua kaikki kappaleet oikeisiin paikkoihin, mutta polttaminen ei onnistunut. Crash.
Minulla 64b Ubuntu Oneiric. Missäköhän on vika? DVD teettää aika paljon työtä ja varsinkin ohjelman leikkaaminen ennen sitä. Onko vika mahdollisesti siinä, että käytän Ubuntua ja Unitya? Vai pitäisikö käyttää Kubuntua? Monet multimediaohjelmat ovat Kde-pohjaisia. Nyt täytyy ilmeisesti mennä pöytäkoneella Windowsiin ja tehdä kaikki uusiksi siellä, vaikka minulla on valmis Kdenlive-projekti.

727
Asensin Digikamin järjestääkseni vihdoin valokuvani. Se skannasi sekä data-kovalevyni että 500gb usbin. Kuvittelin sen etsivän kuvia, jotka sen jälkeen on helppo järjestellä kuten Picassassa. Skannaus kesti monta  tuntia ja kaikki hakemistoni tulivat näkyviin albumeina, mutta kuvat eivät. Ainoastaan jos avasin sen tiedostohallinnan, ne näkyivät, mutta siinä ei voinut liittää tunnisteita kuviin.

Digikam käynnistyy tosi hitaasti ja nyt olen ymmällä: mitä minun pitäisi tehdä? Arvatenkin olen antaessani sen skannata tehnyt jotain väärin. Yritin selvittää asian useampana päivänä ja asensin sen kaksi kertaa uudestaan, mutta mikään ei auttanut. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että sen pitäisi toimia Ubuntussa ja myös Unityssä.

Käytän Gthumbia skannattujen asiakirjojen kanssa, koska se lukee nopeasti hakemistoja ja voin lisätä omia kommentteja. Valokuvakokoelmien käsittelyssä se tuntuu melko rajoittuneelta. Olen lukenut Digikamin ohjeita netistä, mutta kun kuvia ei tule esiin, niin en ole päässyt puusta pitkälle.

728
Olen tallentanut rtmpdump ohjelmalla areenasta pari kertaa. Yritin tallentaa myös elävästä arkistosta, mutta se ei onnistunut. Hain ohjeita netistä ja keskustelusivuilta. Asensin asennamenut,bash tiedoston ja sen avulla Firefoxiin launcherin. Näkyviin tulee vain "no action available for this type of link".
Olisiko minun pitänyt asentaa myös "asenna_yle-dl.bash". En tehnyt sitä, koska yle-dl toimii jo ladatessani areenasta. Mitäköhän olen tehnyt väärin?

729
Voiko päivitykset asentaa yhdellä käskyllä? Kun saan ilmoituksen, että päivityksiä on asennettavissa, annan käskyn asenna. Ohjelma kuitenkin vain hakee päivitykset, ja ellen ole paikalla, se odottaa kunnes tulen takaisin ja klikkaan uudelleen asenna. Haluaisin hoitaa homman yhdellä käskyllä, koska jos päivityksiä on paljon, voin välillä käydä juomassa vaikkapa kupin kahvia.

730
Hei. Ostin  uuden läppärin Acer Aspire 5950G series. AMD Catalyst Center ilmoittaa ajuriksi AMD Radeon HD 6800M Series. Prossu on neliytiminen i7... ja jotain. Muistia 16 gigaa, näytönohjainmuistia 2 gigaa. Ulkoinen monitori Benq ja kiinni HDMI väylän kanssa. AMD Catalyst Centerin avulla sain sen toimimaan, mutta resoluutio on 1280 x 768, vaikka Catalyst center raportoi sen pystyvän 1920 x 1080 resoluutioon. Välillä olen onnistunut nostamaan resoluutiota, mutta catalyst center ei anna tallentaa. Kun kytken lisäajurin päälle vasempaan alakulmaan tulee pieni kuva joka ilmoittaa: "Non supported hardware." Julkaisun jälkeistä päivitystä se ei asenna ollenkaan, joten minulla ei ole käytössä FLGRX (tulikohan nimi oikein?) ajuria. Mitähän tässä voisi tehdä. Koneessa Windows 7. Sen alkuperäinen resoluutio on 1366 x 768, mikä näkyy myös Ubuntussa läppärin omalla näytöllä, mutta Benqissä pienemmällä' resoluutiolla. Voisiko joku neuvoa, mitä tehdä.

731
Olen ladannut ja tutkinut melkein kaikkia kuvaselaimia, mutta kaikki haluavat järjestää kuvat joidenkin avain sanojen tai päivämäärien mukaan. Minä haluaisin tehdä oman järjetyksen ja katsoa niitä myös siinä järjestyksessä. Muistaakseni Picassassa sai siirellä kuvia eri järjestykseen vain tarttumalla niihin ja siirtämällä. Ehkä Gthumbissakin oli niin. Ainoa ohjelma, jossa tämä jotenkin toteutuu, on K-photoalbum. Ohjeista ei kuitenkaan ainakaan minulle käynyt ilmi, siirtääkö se kaikki kuvat koneelta samaan paikkaan. Minulla on kuvia, jotka liittyvät ehdottomasti määrättyihin hakemistoihin.

Osaisiko joku neuvoa, millä ohjelmalla voisin katsella kuvia haluamassani järjestyksessä, jonka haluan nimenomaan tehdä itse , en tagien tai päivämäärien mukaan? Ehkä se on mahdollista monessakin ohjelmassa, mutta minä en toistaiseksi ole keksinyt sitä.

732
Kun olin päivittänyt Ubuntun versioon 11.10 ja myös Kdenliven uuteen versioon, alkoi valikkoihin ilmestyä kiinalaisia merkkejä. Koska en osaa ulkoa ohjelman valikoita muodostui se aika hankalaksi. Vähän aikaa sitten kaatui xorg. Kun yritin palautustilaa sain ohjeita, joita en ymmärtänyt. tajusin vain että xorg oli rikki. Kone ei enää käynnistynyt muuta kuin Windowsiin. Päätin tehdä puhtaan asennuksen ja säilyttää vain home-osioni, joka oli eri partitiolla.kuin järjestelmä.
Ubuntu lähti jälleen käyntiin. Sitten asensin vielä Medibuntun, mutta asentaessani huomasin, että keyringin kohdalla oli kiinalaisia merkkejä. Asensin sen jälkeen Kdenliven. Ei ollut aivan yhtä paljon kiinalaisia merkkejä, mutta silti liikaa. Pöytäkoneessani Kdenlive toimii normaalisti ja siinä on päivitetty Oneiric.
Missäköhän mahhtaa olla vika ja mitä minun pitäisi tehdä?

Olin ilmeisesti jossain vaiheessa vahingossa klikannut suomenkielen vierellä olevaa swahilia, ja kieli oli ilmestynyt muiden joukkoon. Yritin kyllä poistaa sen, mutta asetukset eivät antaneet tehdä sitä. Vasta nyt huomasin, että asetuksissa on myös alueelliset valinnat ja laitoin myös siihen suomen. Sitten huomasin, että englanninkielisessä tekstissä oli, että kaikki kielet englannin alapuolella jätetään huomioimatta. Raahasin kiinan tai swahilin alimmaiseksi. Käynnistin koneen uudelleen, minkä jälkeen kiinalaiset merkit katosivat niin Kdenlivestä kuin muistakin valikoista. En ole varma, kumpi vaikutti enemmän: se että raahasin kiinan alimmaiseksi, vai se että laitoin alueen kieleksi suomen. Joka tapauksessa tämä ongelma katosi.

733
Kirjoitin jo 11.04 version yhteydessä samasta ongelmasta. Skypen ääni ei toimi, kun yrittää itse puhua. Tai se toimii, jos käyttää usb-puhelinta apuna. Ongelma on ikävä, koska kone on käynnistettävä uudelleen ja mentävä Windowsiin. aikaisemmissa versioissa ääni muistaakseni toimi tai ainakin sen sai toimimaan.

Olen lukenut keskusteluja, mutta ratkaisua en ole löytänyt skype näyttää vain pulse audion, jos usb-puhelinta ei ole liitetty ja Ubuntun valinnoissa voi kyllä' määritellä sisääntulon analogisen linjatulon sijaan analogiseksi mikrofoniksi, mutta se ei muuta mitään. Ikävä' juttu, koska juuri miniläppäreissä skypeä on järkevää käyttää etenkin ulkomailla.

734
Asensin Ubuntu 11.10 Aspire 1,110 miniläppäriin. Asennus meni hyvin, mutta grub ei lataudu ja kone ei käynnisty. Grub antaa virheviestin
error: symbol 'grub_xputs' not found.

Shiftiä painamalla tuli näkyviin grub rescue> ja kun annoin ls komennon: (hd0) (hd0,5) (hd0,1)

Koneessa on sisäänrakennettu 8gb flashmuisti, jolle asensin järjestelmän ja lisäksi 16gb ja 32gb flash muisti sd-korteilla. Yritin siirtyä komennolla cd kyseisiin levyihin, mutta kone ei hyväksynyt komentoa.

735
Ubuntu tietokoneissa / Dash ei toimi (PUOLIKSI RATKAISTU)
« : 10.11.11 - klo:13.36 »
Jossain vaiheessa dash lakkasi toimimasta oikein. Saattoi tapahtua zeitgeistin poistamisen jälkeen. Asensin zeitgeistin uudelleen, mutta se ei auttanut. Pikakäynnistimessa olevat ohjelmat avautuvat kyllä hiirellä klikkaamalla, mutta ylin, olen ymmärtänyt että se on dash, avautuu mutta kun yritän etsiä asennettua ohjelmaa, mitään ei tapahdu. Jos klikkaan esim internetsovellukset, ohjelma kaatuu. Ylimmällä rivillä, missä se on, ei ole ikonia, mutta ennen avautui sovelluksia. Alemmalta riviltä firefox ja thunderbird avautuvat. Päätteellä saan tietenkin avattua muita ohjelmia, mutta se on hankalaa, koska en muista kaikien nimeä ulkoa eivätkä kaikki ole pikakäynnistimessä.
Minulla on siis Oneiric, joka on päivitys 11.04:stä. Olen niin tottunut jo unityyn, joka on muuten erittäin hyvä. Sunnuntaina pitäisi vielä asentaa sellainen kahdelle ystävälleni. Voisiko joku kertoa, mitä pitäisi tehdä? Miten saisin ohjelmat näkyviin unityssä?

736
Miksi tiedoston ominaisuus ikkunaan ei enää voi tehdä muistiinpanoja? Se oli erittäin hyvä piirre vieä Nattyssa. Ei tarvinnut välttämättä avata tyiedostoa, vaan katsomalla ominaisuuksia sain tietää, mitä siinä on. Varsinkin suurien tiedostojen kuten digitoitujen sanomalehtien kohdalla se oli hyvin kätevää. En ymmärrä miksi ominaisuus on poistettu. Vai onko joku puu tapa, jolla voisin kiinnittää tiedostoon muistilapun, jolloin avatessani kansion löydän nopeammin mitä etsin.

737
Minulla on oneiric tai oselotti suomeksi. Windowsissa voin Nerolla avata videots-kansion ifo-tiedoston ja dvd lähtee käyntiin. Ubuntun ohjelmat Kaffeine mukaan lukien ilmoittavat että demux plugin for MRL puuttuu. Olen etsinyt tietoa, miten sen korjaisi, mutta en ole löytänyt. Vob-tiedostot kyllä näkyvät erikseen, mutta se ei ole sama  asia.Olen instaloinut kaikki xine-pluginit synaptikin kautta, mutta se ei ole auttanut.Medibuntu on myös asennettuna.

738
Halusin kirjautua sisään automaattisesti ilman salasanaa. Kun se edelleen kysyi sitä, klikkasin salasanan pois päältä. Sen jälkeen ei sudo komento toiminut, vaan se ilmoitti "incorrect password". Jostain syystä se hyväksyy salasanani sisään kirjautuessani, mutta ei enää sudo komennossa, eikä myöskään anna vaihtaa sitä. Ja juuri kun sain Unitynkin melkein kuntoo. Vain lisämonitori tökkii vielä.
Auttakaa etten tämän takia joudu asentamaan koko Ubuntua uudestaan!

Huudetaan apua kun on hätä, silloin ei ole kyse tietokoneesta. Otsikkoa siivottu -Storck

739
Miksi nvidia ajuri Oneiricissa ei toimi samalla kalustolla kuin se toimi Nattyssa? Minulla on Dellin  läppäri ja  päivitettyäni Oneiriciin, näyttö sekoilee  työpöydät näkymässä käyttäessäni kahta monitoria. Muuten näytöt toimivat ihan hyvin. Kokeilin byös Ubuntun omaa  ajuria, mutta sama tulos. Kokeilin sekä suositeltua, joka minulla oli edellisessä versiossa käytössä, ja joka siinä toimi moitteettomasti, samoin kokeilin päivitettya versiota - molemmissa sama tulos. Vika ei ole suuri, mutta ärsyttävä. Päivitetäänkö nvidia ajureita, vai pitäisikö minun vaihtaa takaisiin Nattyyn?

Packard Bellin miniläppärissä näyttö toimii oikein myös Oneiricissa. Onko siis vika jossain Dellin asetuksessa,vai mistä johtuu, että se on yhtä äkkiä muuttunut. Samoin ohjelmaikkunoiden siirtely työpöydästä toiseen työpöydät näkymässä toimii miniläppärissä. Dellissä se toimi edellisessä versiossa, mutta ei Oneiricissa.

740
Ubuntu tietokoneissa / Unity ja työpöydät Oneiricissa
« : 19.10.11 - klo:11.19 »
Nattyssä sain avaamalla työpöydät näkymän siirreltyä ohjelmia eri ikkunoista toisiin. Se oli mielestäni erittäin kätevää ja parannus entiseen työpöytäkäytäntöön. En tosin ole varma teinkö compizissa jotain, vai oliko se jo Nattyssa valmiina. Kun nyt sain Unityn Oneiricissa toimimaan ystävällisten neuvojen avulla, olen aika varovainen kokeilemaan comizissa mitään. Ohjelmaikonien kokoa uskalsin muuttaa Unity-pluginissa, mutta yleisesti ottaen comizconfig-settings-manager, oliko se suomeksi asetusten hallinta, on minulle täydellinen viidakko. Aina kun olen yrittänyt kokeilla siellä jotain, on käynyt hullusti.
Tietäisikö joku, miten ohjelmaikkunoita voisi hiirellä siirrellä työpöydät näkymässä?

Sivuja: 1 ... 35 36 [37] 38 39 40