Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pontus12

Sivuja: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 40
701
Ubuntu tietokoneissa / Jaettu ssl tai tls suojaus
« : 24.03.13 - klo:12.16 »
Sähköposti ohjelmat eri koneissa valittivat ssl suojauksesta, kun muutin palveluntarjoajaa. Minun piti vahvistaa poikkeus. Kirjoitin siitä palveluntarjoajalle, joka vastasi, että he käyttävät webhotellissa jaettua ssl-suojausta, joka on asiakkaille ilmainen. Varmennettu ssl-suojaus pitää tilata erikseen.

Onko jaetttu ssl-suojaus riittävä normaaliin sähköpostiliikenteeseen? Voiko silloin esim. lähettää toiselle tilinumeron? Ja mitä jaettu ssl-suojaus käytännössä tarkoittaa?

702
Siirtymisen pikanäppäimet lakkaavat toimimasta yleensä muutaman päivän päästä. En ole laittanut ylös, kuinka kauan ne pysyvät, mutta olen joutunut uusimaan ne monen monta kertaa. Käytän neljää työpytää, ja olen laittanut pikanäppäimet ctrl+1, ctrl+2 jne. Ne on tietysti helppo laittaa uudelleen, mutta joku bugi tuossa luultavasti on. Vai olisiko ne varattu järjestelmälle tai jollekin toiselle ohjelmalle. Asentaessa ei kuitenkaan tule mitään varoitusta, ja ne toimivat moitteettomasti kunnes taas lakkaavat toimimasta. En osa sanoa mitään syytä, miksi ne yhtäkkiä eivät olekaan käytössä.

Olisin tietysti voinut ilmoittaa tästä aikaisemminkin, mutta se on jäänyt tekemättä, vaikka ongelma on ollut jo joulukuusta alkaen. Ennen käytin yhdistelmää ctrl+alt+1 jne. Kun loukkasin toisen käteni, siirryin käyttämään yllä mainittuja näppäimiä, ja ne tuntuivat oikeastaan kätevimmiltä.

Kun pikanäppäimet lakkaavat toimimasta, ei tule mitään virheilmoitusta, joten automaattinen raportointi ei ole toiminut niiden suhteen. Jos tämä vika on yleinen, olisi varmaan hyvä saattaa se kehittäjien tietoon.

703
Miniläppärissäni jouduin käynnistämään X.n päätteen kautta korjailtuani sitä jotenkin väärin. Minulle se oli vielä OK, mutta vaimolleni hankalaa. Yritin asentaa usbin kautta Ubuntun, mutta tikku ei suostunut käynnistymään. Olin pari vuotta sitten Venäjällä käydessäni asentanut biosiin salasanan, jota en enää millään muista, joten en pääse setupissa muuttamaan boottijärjestystä eikä F8 tai F12 tuo menuuta esille..
Kone on HP miniläppäri eli Acer Aspiren tekniikka, 1 giga muistia ja kovalevy (muiostaakseni 160 gigaa), Menin Windowsiin (Windows 7, Home) ja typeryydessäni poistin siellä koko linux osion, koska tiedostot olivat tallessa. Kun sammutin koneen, muistin että nyt taisi käydä hullusti ja niin kävikin. Näytölle tulee vain:
error: no such partition
grub rescue>

Kokeilin boot repairia, kokeilin super grub2 diskiä, mikään ei auttanut. Sitä ennen luin keskustelut aiheesta, mutta en löytänyt sieltäkään apua. Biosin salasanan saisi ehkä pois jos irrottaisi sen patterin ja antaisi jäähtyä pari päivää, mutta olen aika kömpelö enkä ole varma edes missä se patteri on. Pöytäkoneessa olen joskus poistanut sen ja pannut uudelleen paikalleen, mutta miniläppäri on eri asia.

Annoin lopulta crub rescuen jälkeen ls komennon ja sain tulokseksi:
(hd0) (hd0,msdos5) (hd0,msdos2) (hd0),msdos1) ja lopuksi seuraavalla rivillä: grub rescue

Windows oli kunnossa. Voisiko sen käynnistää jollain komennolla? Tai onko ylipäänsä mitään keinoa päästä windowsiin tai sitten reseoida biosin salasana?

704
Minulla oli winen c-levyllä vanhoja ohjelmia, jotka eivät enää toimineet kunnolla. Tyhjensin koko .wine hakemiston ja poistin sen, mikä ilmeisesti oli virhe. Yritin asentaa winen uudelleen. Merkitsin ensin asennettavaksi jonkun wine kde paketin. Wine ei asentunut. Ajattelin, että syy on siinä paketissa joka viittasi KDE ympäristöön. Aioin poistaa sen, mutta silloin tuli ilmoitus, että koko plasmanäyttö poistetaan. Minulla on valittavana KDE-plasma, jota olen kokeillut jonkin aikaa. Unity on varsinainen työpöytäympäristöni. En saanut winea asennetuksi, koska se vain ilmoitti, että kaikki paketit eivät asentuneet. Sen jälkeen huomasin, että päivityksiä on saatavilla, mutta nekään eivät asentuneet. Valitsin bootin lisävalinnoissa "korjaa rikkinäiset paketit". Ei auttanut. Seuraavalla kerralla ajoin fsck-ohjelman, mutta sekään ei auttanut. Kun käynnistin päivityksen uudelleen, tuli seuraava ilmoitus:

nstallArchives() failed: Esirtlidn paketteja...
Esirtlidn paketteja...
Esirtlidn paketteja...
Esirtlidn paketteja...
dpkg: error: parsing file '/var/lib/dpkg/available' near line 0:
 newline in field name `/usr/share/pyshared/hachoir_core/field/new_seekable_field_set.py'
Error in function:

Yritin kopioida sen. mutta puuttuikohan alusta i, eli olisiko ensimmäinen sana "installArchives".
Jos tähän löytyy joku keino, niin odottelen vielä. Muuten täytyy ilmeisesti asentaa uudelleen Ubuntu.

705
Multimedia ja grafiikka / Blender ja Ubuntu 12.10
« : 28.02.13 - klo:19.58 »
Hei
Peruskäytön puolella Libreoffice temppuilee 12.10 versiossa, ja korjaus saadaan ilmeisesti vasta 13:4 jälkeen. Mutta Blender temppuilee myös, ainakin minulla. Näyttö ei päivity ja renderöinti toimii milloin sattuu. Onko muilla ilmennyt tällaisia vikoja?
12:04 LTS versiossa ei ollut ongelmaa Blenderin kanssa. Olen koko ajan kahden vaiheilla, asentaako takaisin 12.04 vai kipristellä ja ottaa välillä windows avuksi 13:04 odotellessa. Alfa versio oli vielä niin epävakaa, etten uskalla ladata. Virtuaalisena kokeilin sitä.

706
Ubuntu tietokoneissa / Libreoffice ongelmia
« : 21.02.13 - klo:09.51 »
Minua kehoitettiin avaamaan uusi aihe, kun kirjoitin ongelmista väärän aiheen alla. Libreoffice ei aina sulkeudu. Välillä se tilttaa koko näytön. Kun olin tehnyt kirjanmerkkejä asiakirjaan, uuden kirjanmerkin lisäys pani sen kelaamaan koko asiakirjan yli sata sivua. Kun kopioin toisesta tiedostosta ja peruutan toiminnon, se alkaa jälleen kelata asiakirjaa enkä voi jatkaa työtäni. Kun Libreoffice jumiutuu, joutuu pahimmassa tapauksessa käynnistämään koneen uudelleen, sillä myöskin pikanäppäimet oikkuilevat ja ctrl backspace ei aina toimi. Libreofice avaa docx tiedostoja, mutta se ei tallenna niitä yhtä tarkasti kuin Word. Ipadissa Libreofficen tekemät docx-tiedostot joko eivät avaudu tai näkyvät väärin. Osa tekstistä on mustalla peitetty. Kun avasin Wordissä (Virtuaali XP) Librenofficen tallentaman docx-tiedoston ja tallensin sen uudelleen Wordissä, ei ipad siltikään kyennyt lukemaan sitä oikein. Vasta kun kopioin koko tiedoston yli 300 sivua virtuaali Wordiin ja tallensin sen, ipad osasi lukea tiedoston oikein. (Ipadissa Drpbox,Pages, Open word etc)
Toimisiko OpenOffice.org paremmin? Tietääkö kukaan? Kävin sen sivuilla, mutta linuxille ei ollutkaan enää latausta. Tai onko Libreofficeen tulossa, ja kuinka pian päivitys, joka korjaa bugit?

707
Jostain syystä en ole saanut verkkoani käynnistymään Ubuntun 12.10 virtuaali XP:ssä, vaikka olen asentanut siihen sekä sp 2:n että sp 3:n. Aikaisemmisssa versioissa 11.xx verkko meni suoraan päälle, kun valintana oli Nat. Windows väittää, että ei voi viimeistellä korjausta koska ei voi suorittaa seuraavaa toimintoa loppuun: ip-osoitteen uusiminen.

En ymmärrä, mikä on vikana? Se näkee kyllä vboxserverissä jaetut kansiot, mutta ei muuta. En halua asentaa windowsia uudestaan, koska minulla on muutama ostettu ohjelma, joihin pitäisi erikseen pyytää uudet serialit. Jouduin jo joku aika sitten tekemään sen. Muuten XP toimii normaalisti, mutta joskus, vaikakin aika harvoi, tarvitsisin verkkoa siinä.

708
Libreoffice tuppaa jäsentämään tekemällä sisennyksiä, vaikka en halua niitä. Olen poistanut automaattisen (suoran) muotoilun monta kertaa, mutta se tulee aina takaisin. Miten siltä saisi tällaiset automaattiset muotoilut pois? Haluan itse tehdä tarvittavat muotoilut enkä käyttää joitakin toimistomuotoiluja.
Osaisiko joku neuvoa?

709
Google docs ei pystynyt avaamaan Libreofficella kirjoitettua odt-tiedostoa. Myös MS. Word ei pitänyt siitä. Kuitenkin molemmat sanovat avaavansa odt formaatilla tehdyn tiedoston. Ilmeisesti Openoffice ja Libreofficen odt-formaateilla on eroja. Tämä teke hyvin kiusalliseksi kirjoittavalle ihmiselle esimerkiksi ipadin käytön Ubuntun kanssa. Samoin siirto Wordiin on hankalaa, sillä Libreofficen docx muoto ei toimi kunnolla. Vanha doc muodo hengittää vielä. Sama koskee Abiwordia. Kun teen esimerkiksi kirjanmerkkejä ja tallennan doc-muotoon ovat ne kadonneet, tai eivät kokonaan, mutta näyttävät paikat aivan väärin..

 Tänä päivänä tietokoneessa pitäisi olla kirjoitusohjelma, jota voit käyttää vuoroin mobiililaitteessa ja vuoroin läppärissä tai pöytäkoneessa. Verkkoratkaisu kuten Google docs on yksi ratkaisu.

Miksi odt-muotoja on kaksi: Openofficen ja Libren? Jos tämä yhteensopimattomuus johtuu Libreofficesta, kuten mielestäni nyt näyttää, on se vakava ongelma Ubuntun käyttäjille.

710
Virtualbox-4.2_4.2.6-82870~Ubuntu~quantal_amd64(1).deb ei suostu käynnistymään quantalissa, vaan herjaa kernel-modulista:
"Failed to open a session for the virtual machine VirtuaaliXP.
The virtual machine 'VirtuaaliXP' has terminated unexpectedly during startup with exit code 1.

Result Code: NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
Component: Machine
Interface: IMachine {22781af3-1c96-4126-9edf-67a020e0e858}"

Tähän asti virtualboxit ovat asentuneet nätisti, vaika välillä olen vahingossa kadottanut snapshotteja. Tällä kertaa se ei suostu käynnistymään, vaan tarjoaa seuraavaa ratkaisua:
The VirtualBox Linux kernel driver (vboxdrv) is either not loaded or there is a permission problem with /dev/vboxdrv. Please reinstall the kernel module by executing

'/etc/init.d/vboxdrv setup'

as root. If it is available in your distribution, you should install the DKMS package first. This package keeps track of Linux kernel changes and recompiles the vboxdrv kernel module if necessary."

Minulla on kuitenkin mainittu paketti jo asennettuna. Virtuaalikoneessa on XP sp2, ja käytän sitä suomenkieliseen tekstiskannaukseen ja joissakin tapauksissa MS Officeen. Jouduin uusimaan Windowsin joku aika sitten ja sain siihen uuden  serialin Abbyytä varten. Uudestaan pyytäminen näin pian tuntuu huonolta, enkä mielelläni asentaisi XP:tä uudestaan. Sitä paitsi tuskin tämä ongelma on siitä kiinni.

Olisin hyvin kiitollinen, jos joku osaisi auttaa.Vboxdrv ei ollut /dev kansiossa, mutta se löytyy /etc/indit.d kansiosta. Yritin asentaa menemällä kyseiseen hakemistoon ja annoin ./vboxdrv komennon. Vastaus oli sama /etc/init.d asennusohje kuin aikaisemminkin.


Muokkasin otsikkoa - ratkaistu-mahtuu mukaan -Storck



711
Kysyin voiko Kde plasman asentaa Ubuntun rinnalle ja sain vastauksen, että voi. Netistä löytyi ohjeet ja minulla toimi nyt vaihtoehtona Kde plasma. Käyttöönotto oli sen verran vaikeaa, että meinasin jo luopua. Muutaman tunnin pähkäiltyäni sain sen kuitenkin jotenkin toimimaan, nyt jo aika hyvin, mutta vieläkin on juttuja jotka joko eivät toimi tai sitten en osaa käyttää niitä.

Kde ei ole sinänsä sen vaikeampi kuin mikään muukaan käyttöjärjestelmä. Jos ei tunne Windowsia, saa  siinä pähkäilä yhtä lailla. Eikä kokemukseni Mac-maailmasta ole sen kumallisempi. Ipadin kanssa meni pitkään, ennen kuin sain sen toimimaan kunnolla, ja siinä on monia piirteitä, joista en pidä vieläkään. Käyttöjärjestelmästä puuttuu monia piirteitä, sillä mac-maailma ei voi mielestäni elää enää yksin verkostuneessa maailmassa. Ohjelmien pitää tukea eri formaatteja ja muitakin laitteita eikä vain Applen. Jouduin pitkään hakemaan  ja kokeilemaan eri ohjelmia ennen kuin sain printterini ja multimediafailit pelaamaan.

Ubuntu on eri ikkunointijärjestelmineen paljon helpompi vaihtoehto. Silti toivoisin, että keskityttäisiin enemmän olemassa olevien versioiden parantamiseen kuin puolem vuoden välein ilmestyviin uusiin. Vaihdoin 12.04 lts:n seuraavaan versioon, kun se rupesi takkuilemaan. Edellisen lts: kanssa kävi sama juttu, kun uusi Ubuntu versio oli ollut jo jonkin aikaa satavilla. Voi tietenkin johtua multimedia ohjelmista ja Medibuntusta. En osaa sanoa.

Glipper sen paremmin kuin klipper ei toiminut lts:sä, vaan kaatoi koneen. Nyt se saattaa toimia 10:ssä, kun Kde on asennettuna. Jos en laske mukaan pikkuvikoja, Ubuntu toimii aika hyvin Unityn alla. Olen käyttänyt sitä jo useamman vuoden, mutta kun ohjelmia on kerääntynyt paljon, sivupalkki täyttyy varsinkin kun jotkut kiinnittyvät siihen ilman lupaa. Kde plasmassa on monia hyviä puolia kuten aktiviteetit ja eri taustakuvat eri työpöydille. En kuitenkaan ole saanut aktiviteettien pikanäppäimiä toimimaan kunnolla. Välillä ne toimivat, välillä ei. Valmiustilasta Kde ei noussut, vaan jouduin käynnistämään sen uudelleen. Ipad ei myöskään tullut näkyviin Kde puolella, ja sain etsiä kauan Ubuntun sovellusvalikoimaa, joka kuitenkin lopulta löytyi.

En tiedä vielä, kumpaa rupean käyttämään jatkossa. Unityn tunnen aika hyvin sekä vanhan Gnomen. Kde oli ensimmäinen ikkunointijärjestelmä, johon tutustuin Linuxissa. Distro oli Suse. Olisikohan ollut 7 tai 8, joskus vuoden 2000 paikkeilla. Moni asia on käyttämissäni ubuntuissa parantunut. Yksi pikkuasia harmittaa jatkuvasti:Miksi salasanan vaatiminen, niin järjestelmä kuin pääsalasanan, keskeyttää muun toiminnon kuten osoitteen kirjoittamisen tai minkä tahansa kirjoittamisen. Ärsyttää kun kesken kaiken tekstii siirtyy salasaan. Sitten se pitää pyyhkiä pois ja kirjoittaa salasana, ja sen jälkeen mennä takaisin ohjelmaan, johon olin jo kirjoittamassa, ja jatkaa sitä.

Jos olis aikaa riittävästi kokeilisin vielä muitakin ikkunointijärjestelmiä. Kiinnostavaahan se on. Aivan kuin saisi uuden koneen.

712
Voiko unityn rinnalle asentaa KDE:n tai Gnomen samalle järjestelmäosiolle, missä on Unity? Vanhemmissa versioissa minulla oli sekä Gnome että KDE asennettuna järjestelmäosiolle. Unityssäkin oli ennen vaihtoehtona Gnome. Miten on nyt?

713
Hei

Miniläppärissäni meni jotain vikaan Ubuntun päivityksessä. Windows toimii, mutta haluaisin asentaa Ubuntun uudelleen. Olen joskus laittanut biosiin salasanan, jota en enää muista, joten en voi muuttaa boottijärjestystä. Asensin tikulle uuden Ubuntun, mutta se ei käynnisty, koska kone boottaa kovalevyltä. Grub menu käynnistyy ja pääsen kyllä siitä Windowsiin. Miten voisin asentaa miniläppäriini Ubuntun? Biosin salasananan nollaaminen tulee kalliimmaksi kuin vanha miniläppärini.

714
Asensin Ipadiin "Ipad - Iphone" sovelluksen. Sain hyvin avattua tiedostoja langattoman verkon kautta. Sitten kun ei ollut langatonta wifia laitoin mobiilidatan päälle. DNA:n sim kortti ja maksimi nopeus. Netti ja sähköpostit toimivat normaalisti, mutta Ubuntu One ei enää näyttänyt tiedostojani. Dropbox sen sijaan toimi. Onko vika sovelluksessa, vai eikö Ubuntu One hyväksy 3G/4G yhteyttä. Kotona DNA:n 3/4 G modeemi tekee minulle langattoman verkon ja ainakin siinä Ubuntu One toimii normaalisti.
Mistäköhän voisi olla kysymys?  Ipad on versio 3, 32G +sim. Ubuntu Onen sivulta en löytänyt tätä asiaa koskevaa kysymystä, enkä myöskään kenelle olisi voinut tukipyynnön osoittaa.

715
Kun päivitin 11.10 Ubuntun 12.04 versioon, kirjautumisruutuun tuli venäläinen näppäimistö. Sain vaihdettua sen suomalaiseen, mutta kun yritin korjata ongelman tarkistamalla kieliasetukset, oli oletuskielenä suomi. Poistin varmuuden vuoksi vielä muut kielet ja näppäimistöt, mutta sama ongelma jatkui. Aloin epäillä, että ongelma johtui siitä, kun asensin libmobiledevice.utils (Nyt saatoin lijoittaa ohjelman hieman väärin) voidakseni kommunikoida Ipadini kanssa. Kun sekään ei autanut, poistin kaikki libmobile tiedostot ja siinä alkoi mennä myös gnomea. Sen jälkeen en voinut enää muuttaa näppäimistöä.
Pääsen sisään koneeseen avaamalla kirjatumisruudusta suoraan päätteen. Siinä loggautuminen onnistuu. Koitin asentaa gnoemen, mutta se ei pystynyt tekemään sitä loppuun, vaan jotain jäi puuttumaan. Xorg.conf tiedostoa en näe ollenkaan, vain xorg.conf.failsafe.
Miten saisin korjattua koneeni asentamatta sitä kokonaan uudelleen. Vaimoni käyttää sitä myös ja hänellä on tiedostoja, joita ei ole varmuuskopioitu. Omat tiedostoni ovat kyllä tallessa. Kirjoitan tätä Ipadilla Intiassa. Voisiko joku auttaa?

716
Miten saan suomalaisen näppäimistöasetuksen käyttöön kirjautumisruudussa, kun ikoni näyttää vain pisteen, ja Ubuntu ei hyväksy salasanaa. Tämä oli seurausta siitä, että yritin poistaa venäjänkielen (russian-phonetic), josta oli tullut vallitseva asetus päivityksen jälkeen. Lisäksi poistin libimobile tiedostot. Sen jälkeen jouduin käynnistämään koneen palautustoiminnon kautta ja ajoin pakettien korjauksen ja fsck:in. Nyt en pääse koneelleni enää sisään. Lisäksi olin jonkun matkan yhteydessä asentanut biosiin salasanan (Acer-Packard miniläppäri, vanha malli), joten en saanut asennettua Ubuntua uudelleen, kun irrotettava dvd asema ei käynnistynyt automaattisesti. Biosiin en päässyt.

Lähden huomenna matkalle ja otan minin mukaan. Jos joku keksii keinon päästä tästä pulasta, olen syvästi kiitollinen. Ubuntu kyllä varoitti purgesta, mutta en uskonut. Kun halusin minin kommunikoivan Ipadin kassa kuten pöytäläppärini. Netissä oli tällainen ohje, joka toimi loistavasti pöytäläppärissäni:

     1. Unplug your iPhone or any iOS5 device from your computer, then start the terminal and install first thelibimobiledevice-utils and ifuse packages:
    sudo apt-get install libimobiledevice-utils ifuse
    2. Connect now your device to your computer and run this command:
    idevicepair unpair && idevicepair pair
    3. If the operation is successful, you may get something like this as returned outputs:
    ~$ idevicepair unpair && idevicepair pairSUCCESS: Unpaired with device (...)SUCCESS: Paired with device (...)
    4. Disconnect and reconnect your iPhone 4 and it will be mounted automatically.

Minä käytin, kun se ei toiminut, ensin sudo apt-get removia ja kun sekään ei auttanut niin sudo apt-get purgea. Se oli ehkä lopullinen niitti ongelmalleni. Ehtisin vielä illalla korjata, jos vain tietäisin, miten?

717
Hei. Osaisiko joku auttaa. Löysin netistä hyvät ohjeet Ubuntun (12.04) ja Ipad 3:n kommunikoimiseen. Itunesia en halua käyttää, ja se on sitä paitsi hankalaa Ubuntun kanssa.

     1. Unplug your iPhone or any iOS5 device from your computer, then start the terminal and install first thelibimobiledevice-utils and ifuse packages:
    sudo apt-get install libimobiledevice-utils ifuse
    2. Connect now your device to your computer and run this command:
    idevicepair unpair && idevicepair pair
    3. If the operation is successful, you may get something like this as returned outputs:
    ~$ idevicepair unpair && idevicepair pairSUCCESS: Unpaired with device (...)SUCCESS: Paired with device (...)
    4. Disconnect and reconnect your iPhone 4 and it will be mounted automatically.

Tämä toimii loistavasti varsinaisessa läppärissäni ja voin ladata sekä siirrellä tiedostoja myös ipadin eri hakemistojen välillä Tämä toimi myös Miniläppärissäni, mutta kun päivitin sen 11.10 12.04:ään se toimii vain osittain, avaa kyllä Openwordin, mutta ei ifilea eikä muitakaan kansioita. Valittaa Apple file control-virhe (7).

Päivityksen jälkeen - uskalsin tehdä sen, koska ajattelin pikkuvirheiden jo korjautuneen - mutta jälleen tapahtui sama juttu kuin aikanaan isossa läppärissäni - ei hyväksynyt salasanaa. Nyt kuitenkin huomasin katsoa yläpalkkiin, ja sehän oli vaihtanut kielen  venäjä-foneettiseksi. Okei pääsin sisään, mutta vaikka olen tarkistanut asetuksista, että suomi on oletuskielenä, venäjä ilmestyy aina vain näppäimistöasetukseen. Saahan sen muutettua, mutta ilmeisesti jotain on systeemissä vialla. Paketit yritin korjata ja ajoin fsck:n, mutta tilanne ei ole muuttunut. Olen lähdössä perjantaina matkalle, ja otan Ipadin lisäksi minin mukaan. Tiedostoistani suurin osa on ifilesiin tehdyissä kansioissa ja haluaisin saada tiedostonsiirron toimimaan, ja tietenkin myös koneeni. Toisena käyttäjänä on vaimoni ja hänen kohdallaan näppäimistökuvakkeen alla ei ole edes suomenkieltä.

En haluaisi asentaa Ubuntua uudelleen, koska kaikki ohjelmat olisi taas asennettava, tiedostot siirrettävä sekä minulta että vaimolta. Osaisiko joku neuvoa? Lainaamani ipad-Ubuntu ohje on todella hyvin kätevä eli jos joku tarvitsee, niin kannattaa käyttää. Miksi se ei toimi miniläppärissä on minulle suuri kysymysmerkki. Ehkä se johtuu siitä, että järjestelmä on jotenkin sekaisin.

718
Hei

Onko keinoja saada skypen mikrofoni toimimaan Ubuntu 12.04 64b versiossa. Läppärini on Acer Aspire 5950G. Windows puolella toimii. Ubuntussa video toimii ja ääni, jos laitan kiinni USB-puhelimen. Haluaisin kuitenkin käyttää koneen sisäistä mikrofonia. Ääniasetuksissa on vain ulostulo ja sisääntulo. Sisääntulo ei nauhoita ääntä. Jos lisään USB-puhelimen voin vaihtaa sisääntulon siihen, ja ääni toimii. Miten sen saisi toimimaan ilman USB-laitetta?

719
Olen käyttänyt Ubuntua versiosta 4 alkaen. Ubuntun kehittyessä olen jatkuvasti suositellut sitä ystävilleni, ja vaikka itse en ole atk-alan ihmisiä, olen auttanut ja asentanut joitakin ystävieni koneille. Vasta Ubuntun viimeinen versio eli 12.04 on ollut minulle pettymys. Minulla on kaksi läppäriä Dell  Precision ja Acer Aspire, johtuen siitä että yhdessä vaiheessa Dell pimeni, mutta heräsi muutaman päivän perästä uudelleen eloon. Tai oikeastaan kone toimi, mutta ruudulla ei näkynyt mitään. Acerin päivitin 12.04 ehkä noin pari kuukautta sen julkistamisen jälkeen. Monet ohjelmat kuten Abiword, klipper ja glipper eivät toimineet kunnolla. Ilmoituksia, että Ubuntu kohtasi sisäisen virheen tuli hyvin usein, joten päätin tehdä puhtaan asennuksen. Se ei auttanut, vaikka tein sen kaksi kertaa.

Dellissä 11.10 toimi hyvin kuten se oli toiminut Acerissäkin ennen päivitystä. Acerissä on 4 ytiminen prossu ja 16 gigaa muistia, joten siitä ongelmat tuskin johtuivat. Päivityksen jälkeen Dellissä Blender alkoi takkuilla, ja "sisäinen virhe" viestejä alkoi sadella. Tein siihenkin puhtaan asennuksen, ja silloin kohtasin ongelman, jollaiseen en ollut koskaan aikaisemmin törmännyt. Heti asennettuani suositellut näytönohjainajurin ja käynnistettyäni koneen uudelleen, Ubuntu ei hyväksynyt salasanaani. Koitin monta kertaa, ja lopulta käytin capslockia, koska ajatteli, että jos olin vahingossa a:n sijasta painanut kapslockia. Mikään ei auttanut, enkä myöskään tiennyt, miten olisin voinut vaihtaa salasanani. Tein uudelleen puhtaan asennukset ja kaikki meni jälleen hyvin. Nyt en asentanut videoajuria, vaan annoin vain Ubuntun päivittää tiedostot. En ollut myöskään asentanut edes Medibuntua, mutta käynnistettyäni koneen päivityksen jälkeen, se ei edelleenkään hyväksynyt salasanaani, jota olen itseasiassa käyttänyt jo vuosia.

Voitte varmasti kuvitella, että näiden kokemusten jälkeen luottamukseni Ubuntuun on pahasti horjunut. Versiossa 11.10 oli alussa joitakin ongelmia, mutta ne korjaantuivat suhteellisen pian. Keskustelualueilta saa yleensä hyvin apua, ja jos ei sieltä löydy, niin googlaamalla. En kuitenkaan kirjoittanut tätä osastolle "peruskäyttö", koska olisi ollut täysin sattumanvaraista, olisiko joku todella asioista tietävä lukenut sen. Osallistuessani Tampereella pari vuotta sitten Ubuntun edellisen LTS-version julkaisutapahtumaan, jossa käytin pienen puheenvuoronkin, huomasin monen Ubuntu- osaajan käyttävän Macia. Pitäisikö minunkin siirtyä Maciin Ubuntusta, jota olen kuitenkin ylistänyt jo useita vuosia? En tiedä! Acerissä perusohjelmani toimivat, vaikka jouduinkin Abiwordistä asentamaan edellisen eli stabiilin version. Glipper ja Klipper eivät toimi. Klipit jotenkin.  Sisäisiä virheitä tulee tuon tuosta, mutta työskentelyä voi kyllä jatkaa. Dell on hiljaa, koska se ei hyväksy salasanaani. Kertokaa jos tiedätte, mitä minun pitäisi tehdä? Windows on molemmissa koneissa, mutten haluaisi käyttää sitä. 

720
Hei. Tarvitsin yhtä työtä varten lisätä tekstiä yhdelle raidalle samalla kun ääniraita soittaa musiikkia. Kun käytän ns. tekstirumpua eli tekstin vieritystä (scrolling titles) ääni rupeaa katkomaan.  Myös puhe, vaikka otin äänen kyseiseltä videoraidalta pois. En ole löytänyt Kdenlivessä miten vierityksen nopeutta voisi säätää. Vieritys tapahtuu hyvin hitaasti ja se ilmeisesti vaikuttaa ääneen. Se tuntuu jo noin kahden minuutin teksticlipeissä ja tietysti pidemmissä. Muutenkin teksticlipin tekeminen on aika hankalaa, koska valittu väri katoaa helposti ja jos teet jotain vähänkin väärässä järjestyksessä tulee ongelmia. Nyt olen toistaiseksi pärjjännyt muuten kuin tuon vierityksen kanssa. Netistä en löytänyt apua.
Löytyykö ongelmaan ratkaisua?

Sivuja: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 40