Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pontus12

Sivuja: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 40
681
Ubuntu tietokoneissa / Päivitysongelmia (RATKAISTU)
« : 28.02.14 - klo:13.46 »
Ubuntu ei suostu päivittämään, vaan valittaa. Sama tapahtuu Kubuntun puolella.

"Luetaan pakettiluetteloita... Virhe!
E: Encountered a section with no Package: header
E: Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/security.ubuntu.com_ubuntu_dists_saucy-security_main_i18n_Translation-en
E: Pakettiluettelonn tai tilatiedoston avaaminen tai jäsennys epäonnistui."

Kun yritän avata Synapticin tulee seuraava viesti:

"E: Encountered a section with no Package: header
E: Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/security.ubuntu.com_ubuntu_dists_saucy-security_main_i18n_Translation-en
E: Pakettilistoja tai tilatiedostoa ei voi tulkita tai avata.
E: _cache->open() failed, please report."

Uudelleen käynnistäminen ei ole auttanut.

682
Ubuntussa ohjelmien jumiutuessa voi X:n tappaa pikanäppäimellä ctrl+alt+backspace. Mikä on vastaava pikavalinta Kubuntussa? Yritin etsiä, enkä löytänyt.

683
Kubuntussa on oletusselaimena Dolphin, mutta siinä ei saa kirjanmerkkejä sivupalkkiin. Dolphin käyttää kyllä suosikkeja, mutta se on lähinnä ohjelmia varten. Thunar näyttää kirjanmerkit, ja ne saa myös sivupalkkiin. Mutta siinä ei ole "split" ominaisuutta, joka on  varsinkin kopioimisessa erittäin käytännöllinen. Sama ominaisuus oli Ubuntun edellisessä versiossa Nautiluksessakin. Krusader näyttää tiedostot kahdessa paneelissa, mutta Thunar on kätevämpi päivittäisessä selailussa. Olisiko Kubuntussa olemassa joku parempi tiedostomanageri kuin mainitsemani.

Kubuntussa on pyös touchpad-ongelma. Kun siinä on kruksattu että touchpad menee pois päältä liitettäessä hiiri koneeseen, homma todella toimii. Unityssä pitää hakea samalle ominaisuudelle erillinen ohjelma. Kubuntussa kuitenkin, kun sen avaa ilman hiirtä touchpad hyytyy jonkin ajan päästä, jminkä jälkeen on pakko liittää hiiri. Ohjelma ilmoitti jostain Kubuntun virheestä. Olisiko tähän joku käytännöllinen ratkaisu?

684
Kirjoitin joku aika (joku kuukausi) sitten ongelmasta, joka syntyi, kun nautilus ei näyttänyt sivupalkissa kirjanmerkkejä, vaikka olin mountannut windows osion, jossa minulla on tiedostot, joita tarvitsen molemmissa järjestelmissä. Minulla Ubuntu 13.10 alkoi temppuilla päivityksen jälkeen, ja vaikka asensin sen uudelleen puhtaana asennuksena vain kotihakemistoni säilyttäen, siihen jäi tämä nautilus ongelma. Kun tarkastelin syitä, huomasin että /media kansioon oli Ilmestynyt levyn Acer lisäksi Acer1. Nautilus näytti kirjanmerkit ylävalikossa, mutta kun klikkasin niistä jotain, se kaatui. Ilmeisesti koska kirjanmerkit viittasivat Aceriin eikä Acer 1:een.  Nautilus ei myöskään antanut tehdä uusia kirjanmerkkejä ennen kuin se oli käynnistetty uudelleen. Thunar valittaa virheestä, mutta käynnistää Acerin. Siinä kirjamerkit näkyvät ylävalikossa heti käynnistyksen jälkeen, ja ne myös toimivat ilman Thunarin uudelleen käynnistämistä.

Saisiko nautiluksen jotenkin korjattua niin,  että Acer1 poistuisi, sillä se tarkoittaa samaa levyä? Nautiluksessa uudelleen käynnistyksen jälkeen Acer näkyy polkuvalikossa ja Acer1 aivan ylhäällä, missä vasemmassa yläkulmassa ovat pienet kuvakkeet sulkemista, pienentämistä ja sivupalkkiin jättämistä varten.

685
Asensin Oraclen Virtualboxin Windows seiskaan. Sain sen kerran läpi, mutta kiinteä verkko ei toiminut, vaikka se yleensä toimii aina Nat asetuksella. Päätin asentaa uudelleen ja tapoin vanhan ja tyhjensin virtuaalilevyn. Tein uuden, mutta Kubuntu ilmoitti verkko-ongelmasta jo asennuksen asennusvaiheessa punaisella kruksilla verkon kohdalla. En viitsinyt enää yrittää pitempään.

Kun Unityssä ilmeni gnome_session.login täyttyminen upstart-hakemistossa, eikä siihen löytynyt mitään varmaa vastausta, miten sen saisi korjattua, päätin ensin kokeilla Kubuntua virtuaalisena. Työskentelen toistaiseksi windows-puolella, kunnes minulla on aikaa opetella kubuntu tai Unity ongelmaan löytyy ratkaisu. Nyt toivoisin, että joku osaisi neuvoa, miten saisin verkko-ongelman korjattua Kubuntun ja virtualboxin osalta.

686
Hei. Sama ongelma on ollut joitakin vuosia aikaisemminkin. Silloin asia ratkesi piilotiedostojen kautta. Nyt en kuitenkaan löydä edes piilotiedostoa joka yhtäkkiä pudotti vapaan tilan 20 gt muutamaan megatavuun.
Home-osion koko Gpartedin mukaan on 39,11 gt ja vapaa tila 4,72 gt. Nautilus näyttää vapaata tilaa 3 gigaa ja sisällön 8,9 gigaa.

Silloin kun tila näytti vain muutama megaa, poistin noin 3 gigaa. Joku siellä vie tilaa, mutta mikä? Kun yritän ottaa ominaisuuksien kautta homen sisällön esiin, niin ominaisuudet vain vilkuttelee lukuja, mutta ei pysähdy.

Yritin jopa korjata vanhan järjestelmän asentamalla uuden vanhan päälle. Sama versio 13.10. Se onnistui ja aluksi kaikki näytti hyvältä, mutta sitten ilmestyivät jälleen yllä olevat ongelmat. Koitin myös komentoa:
sudo du -h --max-depth=1 /home/jotaarkka, mutta ei sekään tuonut lisävalaistusta.

Menin nautiluksella juurihakemistoon ja sieltä otin ominaisuudet kansiosta home. Tilaa oli vapaana 23,4 gt. Sisältö oli sama kuin aikaisemmin 8,9 gt. lost+found ei ollut luettavissa. oma hakemistoni  näyttää tilaa vapaana saman kuin  kuin home. Vaimoni hakemisto 41,7 gt. Hän käyttää ipadia, joten se on vain ipadia varten.



687
Asensin ystäväni koneeseen Lubuntu 12:04. Kopioin ensin vanhalta XP koneelta hänen kansionsa kokonaisuudessaan muistitikulle. Lubuntu asennuksen jälkeen kävi ilmi, että hänen kaikki valokuvansa olivat hävinneet. Niitä ei myöskään ollut muistitikulla. Minä tein pahan virheen, kun en tarkistanut muita kansioita. Tosin pääkäyttäjän oikeudet olivat vanhimmalla pojallani, joka kuoli onnettomuudessa 2005, eikä minulla ollut hänen salasanaansa.
Toistakymmentä vuotta sitten tein samankaltaisen tai vielä pahemman virheen omassa koneessani, jolloin kaikki tiedostoni katosivat, kun asensin Linuxin. Silloin eräs ystäväni, joka oli atk-ihminen ja perehtynyt linuxiin sai jotenkin vanhan osiotaulun näkyviin, vaikka levyt oli jo alustettu, ja minä pääsin säikähdyksellä.

Onko nyt mitään keinoa palauttaa vanhaa tiedostojärjestelmää, ja saada ainakin osan tiedostoista takaisin? Pitäisikö käyttää jotain windows ohjelmaa palauttamiseen. Lubuntusta voin ottaa backupin eikä siinä ole vielä paljon tiedostoja. Vai onko linuxilla joku palautusohjelma.

En ole itse atk-ammattilainen. Olen vain tottunut käyttäjä Ubuntu-puolella ja Windowsiakin voi käyttää, vaikka olen käyttänyt sitä melko harvoin.

688
Teamviewer 8 ja 9 ei suostu asentumaan deb-tiedostosta. Se herjaa riippuvuuksista lib32asoun2 kirjastosta. Asensin liboss-salsa2_4.1-build1052b-2_amd64, jonka pitäisi sisältää kyseinen kirjasto, mutta ei vaikutusta. Miten saisin jommankumman teamviewer versioista toimimaan?

689
Asensin erään ystäväni vanhaan Fujitsu koneeseen Lubuntu 13.10. Asennus sujui hyvin, mutta kun kone käynnistyi uudelleen pyöri Lubuntu vain 625:480 resoluutiolla, eli se oli ikäänkuin ikkuna läppärin näytöllä. Koneessa on ram muistia vain 512 megaa, mutta asensin saman Lubuntu version vanhaan Acerin miniläppäriin, jossa muistia oli saman verran. Siinä kaikki toimii ok. Koska itse olen käyttänyt toistakymmentä vuota Ubuntua, en tunne Lubuntua vielä oikeastaan ollenkaan.

Voiko siihen asentaa jostain uuden näytönohjain ajurin? Pystyykö siihen asentamaan Ubuntun viimeisen version?

690
Siirryttyäni käyttämään Ubuntu 13.10 versiota nautilus kaatuu, kun klikkaan vanhoja kirjanmerkkejäni. Normaalisti ennen mountasin windows-levyn, minkä jälkeen tekemäni kirjanmerkit ilmestyivät nautiluksen sivupaneeliin. Nyt ne eivät ilmesty, mutta saan ne esille valitsemalla valikosta kirjanmerkit. Kun klikkaan avatakseni jonkun niistä, nautilus kaatuu. Kun käynnistän sen uudelleen kirjanmerkkini ovat sivupaneelissa kuten ennenkin ja toimivat. Ei kauhean hankala, mutta pikkuvika kumminkin ja olisi kiva saada se pois.

Toinen pikkuongelma on touchpadin ottaminen pois käytöstä, kun hiiri on kytketty. Touchpadin meneminen pois kirjoittaessa ei ole minulla koskaan toiminut Ubuntussa. Siksi olen aina ladannut jonkun ohjelman, jolla sen sai kytkettyä pois. Nyt ohjelmana on gpointing devices. Siinä voi kytkeä touchpadin pois käytöstä. Kun käynnistät koneen seuraavan kerran, touchpad on jälleen käytössä, joten sinun pitää ensin ottaa pois valintasi "disable touchpad", sitten klikata johonkin ohjelmaikkunassa, ja sen jälkeen klikata uudelleen "disable touchpad" valintaa, minkä jälkeen homma toimii. Sekään ei ole kovin iso ongelma, mutta eikö Ubuntun ohjelmista löytyisi sellaista valintaa, että kun kytket hiiren koneeseen, niin touchpad menee pois päältä. Windowsissa sen on kontrollipanelissa. Applesta en tiedä.

Jos kyseisiin ongelmiin ei löydy ratkaisua, olisi hyvä jonkun asiaa tuntevan vihjata siitä Ubuntun tekijöille. Touchpadin kytkeytyminen pois päältä liitettäessä hiiri koneeseen olisi pieni, mutta hyvä parannus.

Läppärini on Acer Aspire 5950G, 16 gb ram muistia, Intel® Core™ i7-2670QM CPU @ 2.20GHz × 8 , Gallium 0.4 on AMD JUNIPER Käyttöjärjestelmä 64-bit.


691
Multimedia ja grafiikka / Audacity jumittuu Ubuntu 13.10
« : 14.11.13 - klo:14.35 »
Audacity tuntuu kätevältä ohjelmalta, jos se ei jumittuisi niin helposti. Kun klikkaa hiirellä vahingossa joko väärään paikkaan tai jonkun prosessin vielä ollessa käynnissä se jumittuu ja menee harmaaksi. Toistaiseksi en ole löytänyt muuta keinoa kuin pakottaa sulkeminen, ja käynnistää ohjelma uudestaan. Käytän tosiasiassa hyvin rajoitetusti sen mahdollisuuksia. Lähinnä yhdistelen äänitiedostoja, mutta työ katkeaa liian usein.

Tätä kirjoittaessani huomasin osan tekstiä kadonneen. Ajattelin kirjoittaa sen uudestaan, mutta se ilmestyikin näkyviin. Voisiko vika olla videoajurissa myös Audacityn kohdalla?

692
Digikam kaatuu Ubuntu 13.10 versiossa. Minulla on käytössäni päivitys 13.04 versiosta, mutta näkyy netissä olevan muutenkin aika paljon valituksia. Sääli, koska digikam on hyvä ohjelma. Shotwellin ominaisuudet ovat hyvin rajoitetut siihen verrattuna. Ellei kukaan tiedä jotain taikatemppua, millä sen saisi pysymään pystyssä. Se toimii kyllä pari minuuttia, mutta sen jälkeen menee harmaaksi ja jumittuu.

Onko jollakin kokemuksia fotoxx ja F.spot ohjelmista?

693
Päivitin Ubuntu 13.04 uuteen versioon, kun sitä tarjottiin. Kaikki onnistui ilmeisesti hyvin, koska olen toistaiseksi törmännyt vain yhteen pikkuongelmaan tai ehkä paremminkin kauneusvirheeseen. Olen tehnyt kirjanmerkkejä eri kansioihin ja ne näkyvät tiedostohallinnan sivupaneelissa. Päivityksen jälkeen ne eivät ilmestyneetkään siihen. Ne viittaavat windows-partitiolla oleviin kansioihin, ja ne tulevat tavallisesti esille, kun mountaan kyseisen levyn sivupaneelista. Päivityksen jälkeen eivät tulleet. Ajattelin tehdä ne nopeasti uudelleen, mutta kirjanmerkkien tekeminen kyseisiin kansioihin ei onnistunut. Silloin oivalsin, että niiden täytyy olla edelleen olemassa. Valitsin tiedostovalikosta kirjanmerkit, ja siellähän ne olivat. Kaikki aukesivat yhdessä laatikossa, ja kun klikkasin yhtä niistä, nautilus sulkeutui silmänräpäyksessä. Kun avasin ohjelman uudelleen, kirjanmerkit olivat sivupaneelissa kuten ennenkin.

Näin tapahtuu joka kerta, kun käynnistän järjestelmän. Ongelma ei ole suuri, mutta olisi kiva tietää, mistä se johtuu ja miten sen saisi pois? Joku ohjelmointia tunteva käyttäjä tai moderaattori voisi ehkä opastaa. Kiitän jo etukäteen.

694
Asensin Thunderbirdin lisäosan Thunderbirdin kautta. Se meni vielä ok. Sitten yritin saada sen synkkaamaan goglen kalenterin kanssa. Ohjeet löytyivät googlen kautta ja asensin oman kalenterini. Sekin toimi. Sitten asensin vielä vaimoni kalenterin, jonka olimme jakaneet googlessa, koska hänen merkintänsä eivät näkyneet Lightningissä. Asennus kysyi salasanaa ja annoin vaimoni google-salasanan. Käynnistin ohjelman uudelleen, jolloin se kysyi pääsalasanaa. Mutta ohjelmalle ei enää riittänyt yksi ikkuna vaan niitä tuli useampia.

Ubuntussa on hieman hankalaa, kun salasanaa kysytään, ei aina tiedä, mitä tarkoitetaan. Minulla on kirjautumissalasana, järjestelmän oletussalasana, ja sitten vielä erikseen Thunderbirdin pääsalasana. Oletussalasana on oikeastaan tullut vahingossa jostain aikaisemmasta Ubuntuversiosta, mutta se ei ole haitannut.

Kirjoitin siis thunderbirdiin ensin sen pääsalasanan nelisen kertaa kunnes viimeisessä ikkunassa ohjelma jumittui. Lopetin ohjelman ja käynnistin uudelleen, ja kokeilin nyt oletussalasanaa, sama juttu. Taas piti ohjelma lopettaa. Käynnistin varmuuden vuoksi koko koneen uudelleen. Kun käynnistin Thunderbirdin käytin sisäänkirjautumisen salasanaa, joka on järjestelmän varsinainen pääsalasana, minkä avulla voin asentaa ja poistaa ohjelmia. Jällen Thunderbird jumiutui. Yritin poistaa lisäosan Ubuntun sovellusvalikoiman kautta, ei vaikutusta. Menin synapticiin ja poistin kaiken mikä viittasi Thunderbirdin ja käynnistin koneen uudelleen.  asensin Thunderbirdin, mutta lightning oli siellä edelleen.

Sitten huomasin synapticissa lightning lisäosan. Asensin sen, ei vaikutusta. Poistin sen, ei vaikutusta. Käynnistin koneen moneen kertaan ja tässähän on aikaa kulunut mukavasti, vaikka olin kyllä suunnitellut tekeväni jotain aivan muuta. Ilman sähköpostiohjelmaa en voi käyttää Ubuntua, joten pitääkö minun tehdä puhdas asennus, vai onko joku keino saada Thunderbird toimimaan?

695
Ubuntu tietokoneissa / Ask Ubuntu käyttö
« : 06.10.13 - klo:11.47 »
Yritin kysyä Ask Ubuntu palvelussa skypen äänen nauhoitusta sisäisen mikrofonin kautta, koska ainoastaan usb-mikrofoni toimii minulla, enkä ole tältä keskustelualueelta koskaan saanut toimivaa vastausta ongelmaani. Ask Ubuntuun kirjautuminen oli outoa. Minun olisi pitänyt antaa Launchpadin salasana suojaamattomalla sivulla ja avoimena. Käytin Facebookia, jossa kaikki tietoni ovat periaatteessa julkisia.

Kun kirjoitin kysymykseni, ohjelma halusi vähintään yhden tagin. Kirjoitin Ubuntu, Skype, voice recording. Mikään ei kelvannut, ehdotettiin katsomaan listaa. Vähensin kirjoittamiani tageja, otin listalta sanan voicerecognition. Ei apua, ohjelma ei suostunut vastaanottamaan kysymystäni. Lopulta klikkasin jotain saadakseni apua ja kirjoittamani kysymys hävisi kokonaan, ja minä luovuin.

Osaisiko joku mahdollisesti neuvoa, kuinka Ask Ubuntu voisi auttaa ongelmissa?

696
Asiakirjassani on kumallinen ongelma. Yhdessä kohtaa sen loppupuolella tabulaattorin käyttäminen aiheuttaa pakollisen sivunvaihdon. Tiedän kyllä, miten pakollinen sivunvaihto poistetaan, mutta se tapahtuu aina vaan uudestaan samassa kohtaa asiakirjaa. Yritin juksata ja poistaa pari sanaa, mutta sekään ei auttanut. Turhaa väliä jää yli puoli sivua.

Ehkä se poistuisi jos kopioisin koko tekstin ja liittäisin sen uuteen asiakirjaan muotoilemattomana, mutta silloin menetän kaikki tekemäni asetukset kuten tyylien  body1 ja body2 sisennykset ja otsikot sekä oikein menneet pakolliset sivunvaihdot. Sitä paitsi asiakirja on yli 600 sivua pitkä, joten joutuisin tekemään monta juttua uudestaan.
Tyylit body1 ja body2 eivät ole oletuksessa. Otin ne jossain vaiheessa käyttöön ja muutin niiden sarkain asetuksia jo monta sataa sivua sitten. En tiedä olisivatko ne voineet vaikuttaa virheeseen. Kuitenkin kun jatkan irjoittamista, niin uudella sivulla tabulaattori ei aiheuta pakollista sivun vaihtoa.

Osaisiko joku neuvoa?

697
Multimedia ja grafiikka / Multimedia dvd poltto
« : 22.08.13 - klo:10.37 »
DVD-Styler ei avaa polttoohjelmaa. Siihen asti kaikki tuntuu toimivan ok. Kdenlive on erinomainen videoeditoinnissa, mutta kun dvd:n yrittää polttaa dvdauthor kaatuu eikä poltto onnistu. Kirjoitin joskus aikaisemmin tästä myös, mutta kuvittelin, että ongelma olisi saatu korjatuksi.

Minä en tiedä miten Ubuntussa voisi tehdä multimedia-dvd:een? Voihan olla, että Kdenlive osaisi polttaa Kubuntussa, mutta minulla ei ole sitä nyt koneellani. Kokeilin Kubuntua aikaisemmin, mutta en ainakaan silloin päässyt sinuiksi sen kanssa. Ehkä se johtui vain siitä, että olen tottunut Unityn ja Gnomen käyttäjä. Tosin jälkimmäistäkään en ole avannut pitkään aikaan.

Jos joku tietää ratkaisun, olisin kiitollinen. Nyt täytyy polttaa Winowsissa ja käyttää Kdenlivellä editoimaani mpg-tiedostoa.

698
Koneessani Acer 5950G, Ubuntu 13:04 grub valikko ei usein ilmesty näkyviin. Ongelma alkoi jonkun päivityksen jälkeen. Valikossa on windowsin lisäksi tietysti myös Ubuntun toipumistila, joten en saa sitäkään näkyviin. Välillä tosin valikko tulee näkyviin, kun irroitan ulkopuolisen monitorin (mökillämme on vanha vga-liittimellä yhdistettävä monitori). Mutta sekään ei aina auta.

Olen päivittänyt grubin "sudo update-grub" ja "grep DEFAULTt /etc/default/grub". Komento update-grub näyttää kaikki, mitä valikossa kuuluukin olla. Grep komento antaa tuloksen:

jotaarkka@ThaliaG2:~$ grep DEFAULT /etc/default/grub
GRUB_DEFAULT=0
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"

Muistaakseeni jotain näppäintä painamalla valikon pitäisi tulla näkyviin. Kokeilin shiftiä, mutta se ei auttanut. Ubuntu käynnistyy myös erittäin hitaasti. Kuvan yläreunaan ilmestyy pitkän odotuksen jälkeen jotain pientä tekstiä, jota en ehdi lukea, sitten on taas taukoa ja kun käynnistäminen varsinaisesti alkaa, on nopeus normaali.

699
Ubuntu One toimii myös windowsissa ja synkronoi valitsemani kansion. Hienoa! Mutta kun käytän samaa kansiota myös linux-puolella, jossa työskentelen eniten, se ei suostu synkronoimaan sitä. Voiko Ubuntussa jollain kikalla asettaa Ubuntu Onen synkronoimaan kansion windows partitiossa?

Nyt joudun käyttämään enimmäkseen dropboxia, jossa tila alkaa käydä jo vähiin. Ipadin kassa on myös ongelma, koska Uuntu one app ainakin minun padissani (uusin) toimii milloin toimii eikä siihen voi luottaa.

700
Hei

Mistäköhän voi olla kiinni, että lucky bk ei hyväksy widowsin puolella olevan hakemiston varmuuskopioimista. Olen käyttänyt sitä aikaisemmissa versioissa, eikä ongelmaa ole ollut. Eikä järjestelmän Deja Dupkaan suostu tekemään varmuuskopiota Ubuntu oneen. Tai ainakin se vaatii salasanaa uudestaan ja uudestaan. Enkä oikein tiedä haluaako se sudoa, vai salasanan, jonka annoin sille, vai launchpadin salasanan? Muuten uusi versio tuntuu mukavalta, ja Libreofficekin toimii kunnolla.

Sivuja: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 40