Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pontus12

Sivuja: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 40
541
Katselin vanhaa kyselyäni Lightworksin asentamisesta ja kokeilin sieltä saamiani neuvoja. En tiedä mitä olen tehnyt väärin. Asensin sen ensin softwarecenterin kautta ja ikoni tuli näkyviin. Ohjelma kuitenkin vain välähtää ja sammuu samalla. Kokeilin sitten samaa komennolla
#
sudo dpkg -i lwks-14.0.0-amd64.deb
#
Ei muutosta. Sen  jälkeen annoin komennon:
#
sudo apt-get -f install
#
Mutta sekään ei muuttanut tilannetta. Jotain olen ilmeisesti tehnyt väärin. Voisiko joku ystävällisesti opastaa, miten saisin sen koneeseeni?

542
Kuinka voin asentaa uuden ikooniteeman Ubuntu-Gnome 17.04:ään.. Latasin Obsidian icon theme zipin Gnomen Git-hubista ja purin sen, mutta en löytänyt ikooniteemaa. Siis miten se pitää asentaa?

543
Hei olen ethnyt Ubuntu-Gnomesta varmuuskopion, mutta en muista , millä ohjelmalla tein sen.
Usb-levyn kansiossa johon olen backupin ladannut on seuraavan tyyppisiä tiedostoja.

file:///media/jotaarkka/My Passport-acerKotibk/BK-ubuntu-gnome17.04-Lenovo/duplicity-full-signatures.20170605T072751Z.sigtar.gpg
file:///media/jotaarkka/My Passport-acerKotibk/BK-ubuntu-gnome17.04-Lenovo/duplicity-full.20170605T072751Z.manifest.gpg
file:///media/jotaarkka/My Passport-acerKotibk/BK-ubuntu-gnome17.04-Lenovo/duplicity-full.20170605T072751Z.vol1.difftar.gpg
file:///media/jotaarkka/My Passport-acerKotibk/BK-ubuntu-gnome17.04-Lenovo/duplicity-full.20170605T072751Z.vol2.difftar.gpg

Ja sitten diftar.gpg tiedostoja seuraa pitkä liouta. Haluaisin tarkastella tai ehkä palauttaa kyseisen backupin, mutta miten? Aika noloa, kun en todellakaan muista, millä ohjelmalla olen sen tehnyt.

544
Minulla on jatkuvasti ongelmia asetusten kanssa Kubuntu 17.04:ssä. Asetukset häviävät uuden käynnistyksen yhteydessä ja myös valmiustilasta palautuessa. Ehkä ne pysyisivät yhdellä monitorilla paremmin, mutta kun käytän kahta, joudun jatkuvasti tekemään ne uusiksi. Muutenkin kahden näytön kanssa on ongelmia.

Olen välillä joutunut menemään Windowiin. Ehkä doubleboot myös aiheuttaa ongelmia, mutta Ubuntun kanssa tällaisia ei ole ollut. Toisessa koneessa minulla on Ubuntu 16.04 ja se toimii hyvin.

Kubuntussa  läppärini resoluutio on 3200x 1800, mutta yleensä kahden näytön eli siis ulkopuolisen monitorin resoluutio on 1920x1080 tai 1200. Olen kokeillut molempia ja tulokset vaihtelevat ja myös läppärissä olen kokeillut oletusta 1080 tai 1200, mutta merkittäviä muutoksia en ole saavuttanut. Välistä läppärin näytön valikot siirtyvät ulkoiseen monitoriin, välillä taas ulkoinen monitori työntää näyttönsä läppärin näyttöön. Muuuten Kubuntu on erittäin miellyttävä distro.

Luultavasti asetuksissani on joai väärin.

545
En ymmärrä, mitä on tapahtunut. Minulla latautui windows-osio automaattisesti saatuani neuvoja Vaihtoehtoiset työpöytäsovellukset puolelta. Kaikki toimi pitkän aikaa moitteettomasti. Mutta eilen yhtäkkiä huomasin, että en voi kopioida windows-osiolle, missä minulla on suurin osa tiedostoistani. En ymmärrä ollenkaan, mutta tämä on nyt tosi kiusallista.

Yritin käyttää asetuksia, joita keskustelussa neuvottiin, mutta tuloksetta. cp komennolla tuli seuraava viesti:
#
Lenovo-Yoga-2-Pro:~$ cp Mount-ohje.pdf /media/jotaarkka/Windows8_OS1/Users/jotaarkka
cp: tavallisen tiedoston '/media/jotaarkka/Windows8_OS1/Users/jotaarkka' luominen ei onnistu: Kirjoitussuojattu tiedostojärjestelmä
#
 Yritin myös muutta fstabissa uuid lausekkeen, joka lataisi windowsin /mnt hakemistoon, mutta sekään ei auttanut. Mitä pitäisi tehdä. Nyt en voi kuin tallentaa dropboxiin, jotta tiedoston voisi luka windows-puolella.


546
Kun avasin mökillä toisen näytön, sain sain toisen tiedoston isoon näyttöön ja toisen läppäriini samalle työpöydälle. Kun jätin koneen valmiustilaan kahvitauon ajaksi näytöt olivat peilikuvia. Normaalisti Ubuntun asetuksista löytää kohdan "laajenna näyttö", nyt en löytänyt. Vasta kun olin sammuttanut ja käynnistänyt koneen uudelleen sain sen toimimaan haluamallani tavalla jonkin ajan kuluttua.

En löydä Kubuntusta asetusta näytön laajentamiseen enkä peilaamiseenkaan, vaikka jälkimmäisen se tekee helposti. Olettaisin, että siinä pitäisi olla sellainen.

547
Dropbox synkronoi melko pitkällä viiveellä Kubuntussa. Olin mökillä ja kirjoitin siellä toisella läppärillä. Kun tulin kaupunkiin, avasin toisella koneella tiedostoni dropboxista. Tallennuksesta  oli kulunut noin kaksi tuntia, avaamani tiedosto oli vain osittain synkassa. Mökillä korjaamani sivut eivät olleet samanlaisia seni tiedoston kanssa. Tarkistin asian läppäriltä, jolla oli kirjoittanut mökillä.

Voiko sillä olla vaikutusta, että olin laittanut mökkiläppärini valmiustilaan sulkemalla vain sen kannen? Mutta olin tietenkin tallentanut tiedoston ennen sulkemista. Vasta kun olin sammuttanut mökkiläppärini kokonaan, synkassa oleva tiedosto ilmestyi dropboxiin vähän sulkemisen jälkeen.

Juttu on minulle tärkeä, koska käytän kahta läppäriä varsinkin näin kesällä. Jos virhe johtui valmiustilasta, niin osaan välttää sen jatkossa. Vai johtuiko se jostain muusta?

548
Yritin avata grubin kautta Windowsin, jota käytän aika harvoin, mutta joka on yleensä avautunut ilman ongelmia. Sain aikaisemmin hyviä neuvoja tällä palstalla, kuinka saan Windowsin kansiot avautumaan käynnistäessäni Kubuntu 17.03:n,
#
https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=52251.0
#
Jotta sain sijainnit tai pikavalinnat Dolphinissa toimimaan myös Windows-kansioissa, muutin käyttäjänimeni siten, että kirjoitin W nimen ensimmäisen kirjaimen eteen. Saman toimenpiteen tein myös muille Windows-kansioille, joita halusin käyttää pikavalinnalla. Kaikki toimi. Mielestäni myös Windows käynnistyi normaalisti. Tosin siitä en ole aivan varma, tekikö se niin käyttäjänimen muuton jälkeenkin.

Ongelmia voi olla myös Kubuntussa. Sen jälkeen,kun kotikansioni täyttyi, se ei suostunut toimimaan kunnolla. Kaikki työpöytäasetukseni olivat kadonneet. Onneksi kuitenkin Dolphin toimi ja poistin kotikansiosta tiedostoja sekä tein reilusti tilaa Kubuntulle. Pikakäynnistys paneeleja ei enää ollut, ei myöskään aktiviteetteja ja työpöytien taustoja. Tein kuitenkin kaikki uudestaan, sillä ohjelmat olivat edelleen tallella päävalikossa.

Kuitenkin jotain kummallista ilmeni. Minulla on kolme aktiviteetia käytössäni: Kotitoimisto, kuva ja kolmantena Video. Kun avasin windows puolella olevan kuvakansion ja yritin asettaa sieltä yhden kuvan aktiiviteetin taustakuvaksi, niin kaikki kansion kuvat ilmestyivät taustalle edellisen taustakuvan päälle. Poistin ne, ja kuvakansio tyhjentyi myös. Palautin kuvat varmuuskopiostani kyseiseen kuvakansioon ja taas ne ilmestyivät työpöydälle. Vasta kun poistin koko kansion sain ne pois työpöydältä. Pääkansioon Pictures ilmestyi kuitenkin kuvatiedostoja ja kun avasin yhden, ei avautunut kuva, vaan tällainen listaus:
#
<plist version="1.0">
<dict>
<key>adjustmentBaseVersion</key>
<integer>0</integer>
<key>adjustmentData</key>
<data>
bVCxTsQwDP0Xzxl6bVW4bCcWbuEkkGBADC5xW6MmqRL3AFX9d5Irx8Rm+z2/9+wFOh8s yjOFyN6B3imwJGhQEPQCPjA5QblgTcIwCoV74n4Q0DdlcR29sJEB9L4pVgXnTe3oOp9F 2plH8zDblgJo2FWHqq5BAU7Tny2kfhpRcprU8ekpDeL7QBYf6cwbKUuj+Zij2BQqgn5d /olPDtuRDGgJMylgk7jc8cX7LvgpC5MIuz7mcF+nwD2n1arYK/jczqjLVEcJmO8kd3D9 SMlfwfeV3dwqGH7fUJXlur6tPw==
</data>
<key>adjustmentEditorBundleID</key>
<string>com.apple.PhotoLibraryServices</string>
<key>adjustmentFormatIdentifier</key>
<string>com.apple.photo</string>
<key>adjustmentFormatVersion</key>
<string>1.0</string>
</dict>
</plist>
#
Sellainen oli kyseisessä kansiossa, jonka poistin. Nyt niitä on useita pääkansiossa. Kaikki ongelmani alkoivat kotikansion täyttymisestä. Ehkä minun olisi pitänyt sen jälkeen asentaa Kubuntu uudelleen, mutta en viitsinyt, koska minulla on kiire erään työni kanssa. Minulle tämä on mystiikkaa, mutta ehkä siinä on jokin logiikka, mitä en vain ymmärrä. Tänään varoitettiin uutisissa windows-viruksesta. Siksi yritin avata Windowsin päivittääkseni Fsecuren. Pitäisikö minun palauttaa Windowsin oletusasetukset ja asentaa Kubuntu uudelleen? Siinä olisi aikamoinen homma.

549
Nauhoitan Windowsissa VHS-kasetilta koneelleni. Laite onn Powerdirector. Ubuntu ei kuitenkaan tunnista sitä, vaikka se on hyvin yksinkertainen. Tarvitsen kaksi laitetta, jotta voin nauhoittaa yhtaikaa, koska kasetteja on paljon. Tietääkö kukaan, minkä laitteen Ubuntu tunnistaa. Periaatteessa simppeli laite riittää, kunhan siinä on s-video ja scart.

550
Kuinka saan windows-osion tai hemiston pysyväksi Ubuntussa? Koneessani on tosin Kubuntu 17.04, mutta luulen komennon olevan samankaltainen. Käytän esim. Digikamissa tietokantaa windows osiolla, samoin videokansioni on siellä, koska Windowspuolella on enemmän tilaa tiedostoille. Normaalisti avaan tiedostoselaimessa Windows-os järjestelmän, minkä jälkeen pääsen sen tiedostoihin. Se on kuitenkin hankalaa, koska haluaisin päästä varsinkin joihinkin kansioihin niin, että ne aukeisivat käynnistäessäni Kubuntun tai Ubuntun. Jotenkin muistan UID:n olevan sen suhteen merkitykselllinen, mutta muuta en siitä muistakaan.

Voisiko joku auttaa?

551
Kirjoitin yleisesti pöytäkoneeni Kubuntu 16.04:stä, mutta nyt minulle tuli konkreettinen ongelma läppärissäni Kubuntu 17.04:n kanssa. Periaatteessa kaikki toimii suht samoin kuin 16.04:ssä, mutta aktiviteetti toimii eri lailla tai sitten en vain osaa käyttää sitä ja koneessa on ollut tai tullut minun toimistani joku virhe. Erikoisen tärkeätä minulle on, että voin kussakin aktiviteetissa tallentaa sen työpöydälle määrättyjen ohjelmien käynnistysikonit samoin kuin määrätyt kansiot. Pöytäkoneessani, jossa on plasma 5.5.5 tallennus toimii ja ikoonit näkyvät vain määrätyissä aktiviteeteissa, läppärissäni (Lenovo Yoga Pro 2) työpöydälle tallennetut käynnistysikonit ja kansiot näkyvät kaikissa aktiviteeteissa. Niihin on linkitysvaihtoehto määrättyyn aktiviteettiin, mutta se ei toimi.

Tosin pöytäkoneessani avattujen kansioiden siirtäminen ja koon muuttaminen muuttui jonkun toimenpiteen jälkeen niin, että minun piti painaa alt näppäintä siirtäessäni kansiota ennen kuin huomasin sen siirtyvän ilman altia , kun klikkasi keskelle tyhjään tilaan. Mutta juuri tärkein ongelma nyt on, miten saisin tallennuksen aktiviteetteihin toimimaan oikein Kubuntu 17.04:ssä, jossa on plasmaversio 9 ja jotakin?

552
Linux maailma tarjoaa uskomattoman suuren määrän hyviä ja mielenkiintoisia työpöytäsovelluksia eli distroja. Suora suomennos olisi tietenkin jakelu. Pelkästään Ubuntu pohjaisia on huomattava määrä enkä minä ole suinkaan kokeillut niitä kaikkia. Olin jo päättänyt keskittyväni Unityyn, kun tuli tieto, että seuraava versio onkin Ubuntu-Gnome eikä Unity. Silloin päätin opetella Gnome pohjaista Ubuntua. Ja se osoittautui monessa suhteessa ihan hyväksi vaihtoehdoksi. Tosin aika pian löysin myös ongelmia sen käytössä, mutta ainakin useimmat johtuivat vain siitä, että en osannut käyttää sitä kunnolla.

Minulta oli monitori levinnyt alakerran pöytäkoneesta pari vuotta sitten ja ostin uuden, aika halvan, vanhaa pöytäkonettani varten, jossa oli Kubuntu 14.04 lts. Ja sehän tuntui pitkästä aikaa tosi mukavalta. Päivitin sitä 16.04 versioon, mutta mokasin ja minun piti tehdä puhdas asennus.  Se onnistui, vaikka jouduin tietenkin asentamaan tarvitsemani ohjelmat uudelleen. Ihastuin niin paljon Kubuntuun, että rupesin jo miettimään, pitäisikö se sittenkin asentaa matkaläppäriini, jossa on Ubuntu-Gnome 17.04. Kokeilin Kubuntu 17.04 versiota virtuaalisena ja samoin jälleen kerran Neonia. Virtualboksissa Neon ei oikein toiminut minulla kunnolla ja Kubuntunkin kanssa oli vaikeuksia osittain käyttäjästä, osittain ehkä virtuaalikoneesta johtuen. Mutta pöytäkoneessa Kubuntu toimii mallikkaasti.

Kun luen netistä englanninkielisiä vertailuja  eri distroista, huomasin etteivät ne varsinaisesti auta minua päätöksenteossa. Ubuntu Unity 16.04 toimii isossa ja vanhassa Acerin läppärissä erittäin hyvin. En tee myöskään siinä paljon virheitä, koska olen käyttänyt Unitya jo monta vuotta. Kubuntu 16.04 alakerrassa toimii myös hyvin, mutta olen unohtanut jo pikanäppäimet ja montaa asiaa sen käytöstä. Silti olen erittäin ihastunut Kde-työpöytään ja aktiviteetteihin. Tein itselleni kolme aktiviteettiä: toimisto-, kuva- ja video-ohjelmia varten ja jokaiselle erilaisen taustan. Samoin tein niiden työpöydille linkit tarvittaviin ohjelmiin. Tein myös yläpaneelin ja siihen linkit  niihin ohjelmiin, joita tarvitaan periaatteessa kaikissa aktiviteeteissa. Tällaiset ominaisuudet painavat minulla eniten Kubuntun suuntaan. Neon saattaisi myöhemmin olla paras ratkaisu, kun opin käyttämään kde:tä paremmin.

Linuxin rikkaus on juuri siinä, että ihminen, jolla ei ole atk-taustaa, voi melko pitkälle muokata itselleen sopivan järjestelmän. Vaihtaminen Kubuntuun kuitenkin pelottaa, koska en esimerkiksi tiedä, kuinka paljon aktiviteetit vaativat muistia. Pöytäkoneessani on 16 gigaa, mutta matkaläppärissäni vain 8. Uskallanko asentaa Kubuntun myös siihen? Kuinka pian opin kunnolla käyttämän kde:tä? Neuvoja joudun varmasti kysymään usein, mutta omiin tarkoituksiini mainitsemani kolme aktiviteettia työpöytineen tekevät minulla Kubuntusta unelmadistron  varsinkin, jos onnistun vielä tekemään niille suorat pikanäppäin valinnat kuten näppäin +1 jne.

Tämä taisi tulla väärän otsikon alle ja moderaattori todennäköisesti siirtää tämän yleisen keskustelun palstalle. Olisin itsekin siirtänyt, mutta en osannut. Silti olisi hyvä kuulla muiden mieltymyksistä.

553
Hankin uuden monitorin rikki menneen tilalle ja sain vanhan pöytäkoneeni käyntiin. Siinä oli alunperin 14.04 ja tekemäni päivtys epäonnistui luultavasti oman virheeni takia ja asensin siihen puhtaana Kubuntu 16.04, koska järjestelmä oli omalla osiolla. Home kansion jätin sellaiseksi kuin se oli. En edes muistanut, kuinka hieno ohjelma Kubuntu on, vaikka työpöytiin ei enää saa erilaisia taustoja, mutta aktiviteetteihin sen sijaan saa ja samoin niihin voi liittää kussakin tarvittavat kansiot.

En pysty kuitenkaan pysty liikkumaan aktiviteetista toiseen pikanäppäimien avulla. Yritin asennuksissa antaa niille numerokohtaisen pikanäppäimen kuten ctrl+alt +1 jne. Ne eivät kuitenkaan toimineet, enkä tiedä muuta valintatapaa kuin windows+tab saada ne näkyviin tai sitten paneelin aktiviteetit valitsimella. Se on turhan hankalaa, kun haluaa siirtyä. En tiedä, missä on vika? Oletusnäppäimet kelpaavat hyvin, kunhan vain löytäisin ne jostakin. Toinen on Xsane, joka valittaa välillä, että ei löydä jotainväriasetusta. Ongelma on näkynyt joskus aikaisemminkin, mutta nyt en muista asetuksen muutaman kirjaimen yhdistelmää. Se skannasi kuitenkin, vaikka kuva oli vähän rakeinen. Toinen skannausohjelma toimi ok.

Kolmas ja ehkä tärkein ongelma on kuinka saisin auki salasanojen "lompakon" tai miksi sitä oikein kutsutaan? Olen asettanut sellaisen kauan sitten enkä muista enää salasanaa. Voiko siihen vaihtaa uuden salasanan tai poistaa koko lompakon?

554
Olen yrittänyt saada pakollisen salasanan kirjoittamisen pois, koska käytän suhteellisen usein valmiustilaa läppärissä kotonakin. Ubuntu16.04:ssä se järjestyi asetusten kautta, mutta Ubuntu Gnome 17.04:ssä salasana vaaditaan aina, vaikka automaattinen näytön lukitus on pois. En löytänyt senparemmin ohjauspaneelista kuin tweaktoolistakaan asetusta, joka vaikuttaisi asiaan. Tietääkö kukaan ratkaisua tähän pulmaan?

555
Käynnistin pitkästä aikaan pöytäkonneeni, jossa on doublebootina Kubuntu 14.04. Pian päivitysohjoreelma tarjosi päivitystä 17.04 versioon. Voinko päivittää järjestelmän suoraan tuohon versioon?

Koneeni on 4xintel@Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40 GHz, Muisti 7,8 Gib. Välissä on useampia versioita. Toisaalta minun pitäisi joka tapauksessa päivittää kone.
Toinen kysymykseni on, voiko koneeseeni asentaa ssda levyn, kun siellä on vain ide ja SATA levyohjaimia?

556
Olen käyttänyt nyt ehkä kuukauden verran Ubuntu Gnomea ja olen saatuani ratkaisuksi muutamia esiin tulleita ongelmia suhteellisen tyytyväinen siihen. En kuitenkaan neuvoisi siirtymään siihen vielä ja minäkin pidän Ubuntu 16.04 lts version toisessa koneessani.

Ensinnäkin osa ohjelmista toimii englanninkielisinä, mikä tosin ei haittaa minua. Gnomen oma ohjelmakeskus ei enää avaudu koneessani ja olen siksi käyttänyt App Gridiä. Se on ihan ok, mutta varsinaisen ohjelmakeskuksen ongelmat kertovat, että kaikki ei ole vielä valmista. Langattoman verkon vaihtaminen ei suju automaattisesti ja se yrittää pitää kiinni aikaisemmasta. Minulla on verkon laajennus samalla nimellä. Ubuntussa se on helppo vaihtaa siirtyessäni toisen verkon alueelle, mutta Gnomessa ei. Lisäosat on hyvä asentaa heti ja niitä on paljon. Uskon seuraavan vuoden 2018 version olevan jo paljon valmiimpi eikä siirtyminen ehkä nosta niin paljon ongelmia kuin nyt. Toisaalta Ubuntun kanssa joutuu aina fiilailemaan varsinkin jos haluaa kokeilla uusia ohjelmia.

Silti Kubuntu tai ylipäänsä Kde puoli voi olla vakava vaihtoehto ensi vuonnakin. Minulla on vanhassa pöytäkoneessani Kubuntu 14.04 ja se toimii edelleen hyvin. Valinta on vaikea, koska molemmat ovat hyviä distroja. Täytyy vielä selvittää saisiko siihen liitettyä ssda-levyn.

Jos muilla on erilaisia kokemuksia Ubuntu Gnomesta olisi kiva kuulla. Uusi Kubuntu on ilmeisesti suhteellisen vakaa.

557
Ubuntu 17.04 Gnome hyytyy mennessään valmiustilaan. Aikaisemmin se ei tehnyt sitä. Kone ei lukkiudu joka kerta, mutta ärsyttävän usein. Vika saattaa johtua siitä, että yritin asentaa Ubuntuvarastosta touchpad off ohjelman, vaikka se oli Ubuntu 16.04 versio. Ohjelma ei ole toistaiseksi toiminut. Ehkä se pitäisi poistaa. Asensin sen "apt install" komennolla nettiohjeiden mukaan. Riittääköhän siinä vain "apt remove#. Kirjoittaminen on kuitenkin hankalaa, ellei kosketuslevyä saa silloin pois käytöstä.

Toinen ikävä piirre on, ettei lukitus mene pois päältä, vaikka olen sen määritellyt asetuksissa. Joudun joka kerta avatessani koneen tai sen palautuessa valmiustilasta kirjoittamaan salasanani.

558
Lenovo läppärissä on minulla asennettuna Ubuntu.Gnome 17.04. Asensin siihen Thunderbirdin ja tilin "Server type" on IMAP Mail Server. "Server settings" on mail.tarulinna.fi. Kun avaan postin Lenovossa, se ei enää näy Acerissa. Gmailin asetukset taas ovat "Server type"  on POP Mail Server ja Server settings on imap.gmail.com.

Acerissa, jossa on Ubuntu 16.04 lts. Gmail tililläni ovat asetukset toisenlaiset kuin Lenovossa. Server type on POP Mail Server ja Server settings imap.googlemail.com. Kaikissa tarulinna.fi asetuksissa on POP-sähköpostipalvelin.

Eikö varsinkin imap-palvelimen pitäisi jättää posti serverille? Pop taas lataa sen tietokoneelle ja setuksiin voi laittaa, kuinka kauan se säilyttää ne palvelimella. Mistäköhän ongelmani voi johtua?

559
Asensin Lightning laajennuksen Thunderbirdiin, mutta Lenovossa, jossa on Ubuntu Gnome 17.04 Googlen kalenteri ei tule näkyviin, ei edes omani. Pöytäkoneessani Acerissa (Ubuntu 16.04) minulla näkyy niin omani kuin vaimonikin kalenteri, koska olemme jakaneet ne Googlessa toisillemme.
Evolution näytti molemmat kalenterit, kun asensin siihen myös vaimoni sähköpostiosoitteen, mutta silloin tuli myös hänen postinsa minun koneelleni, joten poistin tilin ja samalla katosi hänen kalenterinsakin. Mielestäni sähköpostini sekoili Evolutionissa, joten asensin Thunderbirdin, joka on minulle kaikista tutuin sähköpostiohjelma.

Missäköhän mahtaa olla vika? Muuten Ubuntu Gnome pelaa hyvin ja on mukava käyttää. Tosin olisi kiva saada työpöydät näkymään kun vie hiiren tai ohjelman kulmaan ilman, että painaa activityä. Ymmärtääkseni sen pitäisi olla mahdollista.

560
Ystävälläni on Ubuntu 14.04 ja hän osti HP Deskjet 3637 printterin. Taisi olla vielä (all in one). Kun googlasin, niin löytyi seuraavat ajurit:
"HP Deskjet 3630 All-in-one Printer, HP Deskjet 3632 All-in-one Printer, HP Deskjet 3633 All-in-one Printer, HP Deskjet 3634 All-in-one Printer
HP Deskjet Ink Advantage 3630 All-in-one Printer
HP Deskjet Ink Advantage 3635 All-in-one Printer
HP Deskjet Ink Advantage 3636 All-in-one Printer
HP Deskjet Ink Advantage 3638 All-in-one Printer "

Käsittääkseni HPlipiä ladattaessa se ilmoitti, ettei kyseinen ajuri ole yhteensopiva tulostimesi kanssa. Juttelin vain puhelimessa ystäväni pojan kanssa ja yritin neuvoa parhaani mukaan. Voiko asialle tehdä jotain? Valitettavasti ystäväni asuu Helsingissä ja minä Tampereella, joten olen vain yrittänyt puhelimitse auttaa. Yleensä ainakin minulla printterin numero ei ole ollut niin tärkeä, vaan joku lähellä oleva on hyvin sopinut. Voisiko asia olla kiinni Ubuntun versiosta ja auttaisiko siinä tapauksessa 16.04?

Sivuja: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 40